Västergötland nominerar sina spelare


  

När det som mest talas om vilka spelare som är årets kandidater till priset årets spelare i Sverige, på dam och herrsidan samt årets rookie i respektive elitserie, bäst att säga SSL på herrsidan annars retar det väl alltid någon, så tänkte jag presentera Västergötlands kandidater, enligt MIG.


Tänkte faktisk också försöka mig på att ta ut ett Västergötland All-Star Team 2008,  vilket blir en utmaning då det är svårt, fast en mycket rolig del av en sådan här sak. Här förväntar jag mig också att få kritik för vilka jag tar ut och vilka jag missat. Några spelare har faktiskt fått en annan position är vad de kanske spelar normalt sett bäst på också.


Nu är det ju så att de Västgötar som av någon anledning kanske hittar till min sida och läser detta kommer förmodligen att både hålla med mig, men också såga en hel del av det jag presenterar.

Fast det är ju precis detta jag vill med detta tyckande, jag vill få fram ett tyckande om de olika kandidaterna, eller om någon till och med tycker att man kanske missat någon, sådana finns alltid.


Kommer sedan att låta denna text ligga på min blogg under både lördag och söndag, (det är fredagsnatt i skrivandets stund) detta för att de som vill tycka till verkligen skall få göra detta under någon dag extra.


Så DU som har andra tankar, funderingar, sågningar eller bara vill säga ditt, och som hittat till min sida, var inte rädd för at lämna ditt tyckande med en kommentar.Kandidaterna till ÅRETS SPELARE i VÄSTERGÖTLAND:


HERRSIDAN:

Här anser jag att jag redan funnit segraren, och en självklar sådan för min del, men kommer ändå att presentera vilka jag tycker borde vart kandidater till detta pris också.


Pristagaren i denna kategori är: FREDRIK HOLTZ - Hide-a-lite Mullsjö AIS

Motivering: Sällan har en spelare vart så viktigt för sitt lag som denna spelare varit denna säsong, detta i jakten på en elitplats. Han har alltid presterat och varit pålitlig i sitt poängplockande. Kommer att bli en enorm tillgång i SSL då han var en bidragande orsak till att klubben hamnade just där, efter sin serieseger i div 1 södra.


Följande kandidater slogs om priset ÅRETS SPELARE på herrsidan, men samtliga blev alltså slagna , i mitt tycke, enkelt  av Fredrik Holtz.


F-  ROBERT OLAUSSON - IBK Lidköping

C-  HÅKAN PETTERSSON - IBK Alingsås

C- MATTIAS FORSBERG - Hide-a-lite Mullsjö AIS

F-  NIKLAS KARLSSON - BIF Fagerhult

B -KIM HADELUND - Hide-a-lite Mullsjö AISDAMSIDAN:

Här är det lite svårare för mig att presentera de kandidater som skall få slåss om titeln till slut, detta då jag inte helt till 100 procent är insatt i daminnebandyn längre. Men här är kandidaterna jag utsett:F- NEGJIMIJE  BEKA (Med reservation för stavfel) - IBK Vänersborg

MV- JOSEFINE WALLIN - IBK Lockerud Mariestad

F- MICHELLE LINNHART - IBK Vänersborg

F- LINDA SÖDERBERG - IBK Lockerud Mariestad

C- JENNY LUNDMAN - BK Halna

F- JOSEFINE CALEBSSON - Mullsjö AIS
TYCK NU TILL OM DESSA OCH TA UT DEN DU ANSER SKALL HA PRISET SOM ÅRETS SPELARE I VÄSTERGÖTLAND PÅ DAMSIDAN OCH HERRSIDAN, eller kanske du har ett helt eget alternativ.

Kandidaterna till ÅRETS ROOKIE i VÄSTERGÖTLAND:


HERR:

Här är för mig redan priset också helt klart och det finns ingen annan som kan kampa om detta pris heller med pristagaren, ENLIGT MIG.


Pristagaren i denna kategori är: RIKARD HESSMER - Hide-a-lite Mullsjö AIS

Motivering: En kille född 1990 som visat prov på en fantastisk utvecklingskurva under året som gick. Spelaren har ett brett spelregister och är stark så väl i det defensiva som offensiva spelet. Har ett utpräglat målsinne och spelar alltid med en tanke i spelet. Denna spelare kan nå hur långt som helst i sin innebandykarriär.


Följande kandidater slogs om priset ÅRETS ROOKIE på herrsidan, men samtliga blev alltså slagna , i mitt tycke, enkelt  av Rikard Hessmer.


B- JOHAN FALKMAN - Hide-a-lite Mullsjö AIS

C- ERIK OLOFSSON - BIF Fagerhult

F- MARCUS NILSSON - IBK Lidköping

C- NIKLAS SKOGLUND - IBK 7H Borås
DAM:

Precis som jag skrev tidigare så är kategorin på damsidan lite svårare för mig att presentera, detta då jag inte har helt koll på alla innebandyspelare på damsidan i Västergötland. Men detta är MINA kandidater till ÅRETS ROOKIE 2008 på damsidan.


B- CAROLINE HADELUND - Mullsjö AIS

F- MICHAELA SPAAK - Skövde IB

F-XIMENA PETTERSSON - IBK Vänersborg

F- MICHELLE LINNHART - IBK Vänersborg

MV- JOSEFINE WALLIN - IBK Lockerud Mariestad
TYCK NU TILL OM DESSA OCH TA UT DEN DU ANSER SKALL HA PRISET SOM ÅRETS ROOKIE I VÄSTERGÖTLAND PÅ DAMSIDAN OCH HERRSIDAN, eller kanske du har ett helt eget alternativ.

  
ÅRETS All-Star Team 2008, VÄSTERGÖTLAND:

  

HERR:

Nedan presenterar jag den superformation vilken jag anser är årets all-star team i Västergötland på herrsidan, och hur jag hade satt ihop den.


MV- Kristian Kjell - IBK Alingsås

B- Kim Hadelund - Hide-a-lite Mullsjö AIS

B- Niklas Grek - Hide-a-lite Mullsjö AIS

C- Niklas Karlsson - BIF Fagerhult

F- Robert Olausson - IBK Lidköping

F- Fredrik Holtz - Hide-a-lite Mullsjö AISDAM:

Här följer MITT all-star team i Västergötland på damsidan, och hur jag hade satt ihop det.


MV- Josefine Wallin - IBK Lockerud Mariestad

B-Rebecka Melkersson - IBK Vänersborg

B- Malin Ekström - IBK Lockerud Mariestad

C- Jenny Lundman - BK Halna

F- Negjimije Beka - IBK Vänersborg

F- Josefine Calebsson - Mullsjö AIS
Här kommer jag förmodligen att få många som tycker annorlunda, både på herr och damsidan, men tyck till och lämna ditt "fotspår" här på sidan.
VAR NU INTE RÄDD:

TYCK NU TILL OM ALLA DESSA SPELARE OCH TA OCH FUNDERA PÅ HUR DU HADE TAGIT UT DINA PÅ NÅGON PUNKT.

  

Låt tankarna börja jobba och låt funderingarna flöda om hur säsongen 2007-2008 har varit och vilka som borde prisas.


Förslag till ny serieomläggning

  

Innebandyn är MITT I sitt innebandyslutspel, semifinalerna, och då, mitt i allt detta, tänkte jag ta tillfället i akt och presentera mina kvällstankar lite.
Lite serieomförändringar.

Innebandyns högsta serie har nu under några år höjt sitt publiksnitt, fått mer sändningstid i tv, utvecklats sitt spel samt skapat en något mer professionellare verksamhet än tidigare, och en del av detta gäller ju faktiskt också en hel del div 1 lag.

Det är väl då som det krävs lite omändring i seriesystemen också. Detta då det blir allt tuffare och tuffare att ta steget upp från div 1 till eliten, eller superligan som den nu mera kallas.Två Superettor

  

Jag ser gärna 2 stycken superettor, en norra och en södra, där de två seriesegrande lagen automatiskt tar klivet upp, utan en massa kvalspel.
Vinner man en serie skall man ta ett steg upp så enkelt är det, det har laget som vinner gjort sig förtjänt av.

Och detta är något jag vet att jag delar med de flesta "tyckarna" i Sverige.


Kanske det är dags att skapa detta snart, både för att krydda statusen på innebandyn samt höja lagens chanser, vilka kommer från det jag kallar superettan, att lyckas i superligan.

Idag anser jag, och flera med mig, att det är alldeles för många dåliga lag i de div 1 serier vi har, i alla fall botten och mittenlagen. Denna status måste vi höja avsevärt mycket mer. Då kommer det på sikt också vara bra och väl förberedda lag som tar klivet upp i superligan.


Vore det då inte bra med 2 superettor där automatiskt ettorna tar klivet upp, tvåorna får kvala i en hemma och en bortamatch mot de lag, vilka slutade på 3:e och 4:e sista plats i superligan.

Här låter man också de lag som slutade 4:e sist i superligan välja vilken av 2:orna de vill möta först. Tror att detta skulle höja innebandyintresset mycket mer eftersom då hade inte bara slutspelet i superligan dragit igång när serien är slut utan också ett mycket intressant kvalspel. Kampen om platserna blir då viktig, både i toppen, botten och mitten.

Detta tror jag stenhårt på!


Superligan skulle, i mitt tycke, innehålla 16 lag ,där precis som tidigare de 8 främsta får spela slutspel, de 2 bottenlagen åker ur och det 3:e och 4:e sista laget spelar kval om två superligaplatser i en hemma och bortamatch mot 2:orna från superettorna.

De fyra mittenlagen i superligan får nöja sig med att ha klarat kontraktet och för dessa lag är tyvärr superligaspelet över för säsongen.Ett större "krigande"

  

Tror att på detta sätt så blir det ett större "krigande" om vilka lag som skall kunna nå slutspelet, men också kanske ett ännu större "krigande" för att få bli ett av lagen som får hänga kvar i serien, utan kvalspel.

Sedan kommer det även att bli en mycket större kamp om vilka två lag som får lämna superligan.

På detta sätt så kommer det att finnas flera olika streck i serien, vilket alltid intresserat idrottstokiga människor. Streck är något som folk tittar mycket på, så är det bara.

Streck är viktigt!

Detta skulle i alla fall jag tycka vore en intressant och bra uppbyggnad.

Kanske något man får hoppas på att få se i framtiden.Beskrivning:


1 = Seriesegrare i det raka seriespelet. Vinner en bonussumma för att man segrat i seriespelet.
Väljer motståndare i slutspelet först, precis som innan, mellan lag 5-8.

___________________________________________________________________________

2 = Två i det raka seriespelet. Vinner en bonussumma för att man intagit plats två i seriespelet.
Väljer motståndare i slutspelet som tvåa, precis som innan, mellan lag 5-8.

___________________________________________________________________________

3 = Väljer motståndare i slutspelet som trea, precis som innan, mellan lag 5-8.

4 = Väljer motståndare i slutspelet som fyra, precis som innan, mellan lag 5-8.

___________________________________________________________________________


5 = Möter de lag som väljer detta lag som motståndare i slutspelet.

6 = Möter de lag som väljer detta lag som motståndare i slutspelet.

7 = Möter de lag som väljer detta lag som motståndare i slutspelet.

8 = Möter de lag som väljer detta lag som motståndare i slutspelet.

____________________________________________________________________________

9 = Slutspelat för säsongen, har kvar sin plats i superligan

10 = Slutspelat för säsongen, har kvar sin plats i superligan

11 = Slutspelat för säsongen, har kvar sin plats i superligan

12 = Slutspelat för säsongen, har kvar sin plats i superligan

_____________________________________________________________________________

13 = Får spela kvalmatch i en hemma och en bortamatch mot någon av tvåorna från superettan

14 = Får spela kvalmatch i en hemma och en bortamatch mot någon av tvåorna från superettan

_____________________________________________________________________________

15 = Åker ur serien, seriesegraren i superettan tar en av dessa superligaplatser

16 = Åker ur serien, seriesegraren i superettan tar en av dessa superligaplatserMed detta utseende så tror jag att innebandyn kan bli ännu mer intressant för folket och för föreningarna. Fördelarna med detta är att det finns olika nivåer i superligan där man kan kämpa för något plus att de så kallade superettalagen, vilka tar klivet upp direkt, kommer att hålla en riktigt bra innebandyklass.


Allt kvalspel försvinner för de som segrar i superettorna och vinnaren tar klivet upp direkt, precis som det borde vara.


  

Linköping och Visby i finrummet

  

Vilka är då de så kallade önskelagen jag skulle vilja se i en sådan här superligaserie, förutom de lag som idag känns givna där uppe i finrummet som Warberg, Dalen, Storvreta, Caperio/Täby, Pixbo, AIK, Helsingborg, Balrog B/S, Jönköping och Falun.
Dessa är för mig och förmodligen resten av Sverige helt självklara Superligalag. Detta då lagen redan visat att man helt och hållet hör hemma i superligan, och är där för att stanna.


Nykomlingarna inför nästa säsong Västerås, Mullsjö och Umeå känns också bra, även om jag själv faktiskt hellre sett Gävle än Umeå i superligan. Detta främst beroende på att Umeå redan har Dalen och att vi i Sverige skulle behöva ett lag från Gävleområdet.
Mullsjö skulle dock behöva en egen innebandyhall för att ytterligare stärka sitt varumärke.


Järfälla känns som ett lag som gärna, för mig, får lämna superligan, då jag anser att det i stället borde komma upp lag som har arrangemangen, publiken och stora möjligheter att utvecklas bra på sikt.

Så i detta skede skulle jag vilja se exempelvis KFUM Linköping, vilka jag tycker är ett härlig lag att skåda. Landskrona är också ett lag som med sitt arrangemang och publik borde spela på en högre nivå, fast då ser jag kanske hellre att Skåne får fart på ett elitlag från Malmö, detta så vi får med denna stora stad på innebandykartan också.


Sista laget att få en plats av mig är antingen en Göteborgskombination, sammanslagningen av Partille IB och IBF Älvstranden, eller Färjestaden. Om en Göteborgskombination nu skulle fungera, vilket jag tror den kommer göra, skulle Pixbo äntligen få en rejäl utmanare i Göteborg samt att innebandyintresset i Göteborgsområdet förmodligen skulle öka.
Heta derbyn att vänta där också.

Men i detta skede så vill jag nog i första hand ge den platsen till Färjestaden då jag tycker att det är ett mycket bra innebandylag, en förening som har och satsar på sin ungdomsverksamhet samt borde få vara med i finrummet.
Det finns en framtid på där ute på "ön"!


Fick jag dock plocka ett  annat lag som finns i de "lägre" divisionerna, för tillfället (nykomlingar i div 1), så är det , ett annat "ö-lag", som jag vill få upp i finrummet, Visby IBK. Ett Gotländskt lag, på herrsidan, i högsta serien hade vart riktigt kul att få se.


Bara att nu då sätta sig ner, knäppa på TV4 sport, vilket knappt kan ses av några innebandytokiga människor i Sverige alls verkar det som, och önska att en ny serieomläggning finns i tankarna på de högre uppsatta innebandymänniskorna i Sverige också.


Man kan ju som sagt alltid hoppas och önska sig, det har aldrig skadat någon!


Stockholm mot Västkusten i FINALEN

  

Då var det snart dags, eller nu kör vi, som tränare Isac Carlsson i Warberg hade sagt.


Det är dags att träda in i Semifinalernas slutspelsnäste och kampas om de två åtråvärda platserna i Globen den 19 april. En final som man självklart kommer att skåda från läktarplats.

Vad som är 100 procent säkert det är att det definitivt kommer att bli ett Stockholmslag och ett västkustlag i finalen.


De fyra lag som gör upp om denna Globenplats tänkte jag ta mig en närmare titt på och ge, MIN, beskrivning på vad, JAG, tycker och tänker.

SJÄLVKLART VILL JAG DOCK FÅ TA DEL AV ERA ÅSIKTER OCKSÅ!

Bara att tycka till här på sidan.


Semifinalerna spelas enligt följande:

AIK - Caperio/Täby

Warberg - Pixbo


Caperio/Täby

"Bohemgänget" kallat i mångas munnar, och visst är laget speciellt, men faktiskt på ett mycket positivt sätt .
Frågan är faktiskt om något annat lag verkligen har det där extra hårdkokta vinnarskallarna, många av de, när det väl gäller och hettar till, som Täby har.

Att de allra hårkoktaste av de spelare visserligen är just "speciella bohemer", ja må så vara, men fantastiska innebandyspelare och vinnarskallar det är de verkligen. Eller vad sägs om namn som, Ricki Hyvärinen, Danne Sundbom, Daniel Dalbjer och Daniel Ramsin.
Listan hade faktiskt kunna göras ännu längre, men vi nöjer oss med dessa då det är namn som ALLA som har något med innebandy att göra verkligen känner till.


Att Täby, som många uttrycker sig, skulle vara en överraskning även denna säsong kan jag inte begripa. Laget visade ju redan förra säsongen att de hade de kvalitéer som krävdes för att kallas ett svenskt topplag, så varför hela tiden tjata om tur. Man går inte till en final, och framför allt inte en semifinal direkt säsongen efteråt om man bara har tur. All heder till Täby för att de är oberäkneliga, för det är väl just det som laget är OBERÄKNELIGA.

Det är laget som man aldrig får räkna bort, inte denna gång heller.


Men kan laget verkligen slå ut AIK, en gång till, i ett slutspel.

Ja, varför inte!

Lagen vann var sin match i SSL och Täbys seger i slutspelet förra säsongen var ingen miss av AIK utan snarare en stabil seger av Täby.

AIK får se upp, STORT, även i detta slutspel.

Även om jag fatiskt innerst inne inte tror att laget räcker till mot AIK denna säsong. Tror faktiskt att "Solnagänget" blir för tuffa i år.


Men som sagt, med spelare som Hyvärinen, Sundbom, Dalbjer och Ramsin vet man aldrig!AIK

Stockholmslaget är alltid att räkna med, även om man tycker år efter år att Vesterlund, Jidhe och resten inte riktigt kommit upp i någon hög spelstandard. Fast kanske det är just så att de alltid faktiskt spelar bra, har en mycket hög lägsta nivå, då både laget och spelarna alltid är med där uppe och slåss. Det kanske är vi, innebandyfolk och media, i Sverige som ställer för höga krav på AIK. För visst förknippar man laget AIK med segrar, vinster och utmanare till titeln, år efter år. Så är det ju faktiskt.


Att laget förlorade mot just Caperio/Täby i slutspelet förra säsongen ger nog en extra tändning för många spelare i AIK att åter få ta sig an laget. Detta som en liten revansch. Fast jag tror att det kanske är just detta som kan fälla AIK också, att de ser det som en revansch och ingen ny match. Det där kan sitta i "bakhuvudet" och då kan det låsa sig mer än man tror. Sedan har ju fatiskt flera spelare mer eller mindre gått ut och sagt att det är just en revanschmatch. Hoppas att detta inte ställer till problem i den mentala laddningen.


Själv tror jag dock att det faktiskt blir AIK om tar steget in i Globen den 19 april. Det kommer bli tufft, tighta matcher, hårda närkamper, glåpord och mycket mål, men AIK kommer vinna tillslut.


Man kan heller inte säga att AIK ligger på latsidan då man redan inför kommande säsong gjort klart med Färjestadsonen Kim Nilsson. Detta lär förmodligen inte heller vara den enda "supervärvningen" som AIK kommer göra inför satsningen 2008-2009. Vi kommer att få se fler innan vi går på "sommarlov", var så säker.PIXBO

Med hela Wallenstam bakom sig och en "pånyttfödd" ledarstab med Magnus Augustsson och Anders Hellgård i spetsen så har Pixbo tagit sig till semifinalen, genom att slå ut ett lag som många tippade i Globen denna säsong, Dalen IBK från Umeå.


Har fått se en av matcherna mot Dalen under detta slutspel (läs VIP i Lisebergshallen) men måste säga att jag varken var imponerad av Dalen eller framför allt Pixbo.

Visst så har laget några killar som kan kliva fram och ta tag i spelet när det behövs. Henrik Qvist känns för mig helt oumbärlig, och utan han hade laget inte ens nått slutspel. Daniel Dahl och henrik Delborn är stabila och bra, men ser faktiskt inte dessa spelare som några mer än i mängden av Sveriges starka SSL spelare. Martin Dahlgren kan visserligen blixtra till och göra det oväntade, precis som Peter Runnestig när det behövs, men dessa två skulle behöva spela bra 60 minuter rakt igenom, 3-4 matcher i rad, och de verkar dessa "stjärnspelare" inte klara av. Fast jag tror dock att Martin och Runnestig kommer att vara de spelare som Pixbo får förlita sig lite extra på under semifinalmatcherna mot Warberg Innebandy. Qvist blir väl annars den spelare som kommer få dra det tunga lasten, och han lär få massor av speltid av ledarstaben.


Tryck kommer det bli, både i Varberg i Sparbankshallen och i Lisebergshallen. Nu när det är ett Västkustderby av stor kaliber så kommer nog faktiskt till och med Göteborgarna hitta till en innebandymatch med Pixbo. Hoppas bara att arrangemangen blir lite bättre än de jag senast fick uppleva i Lisebergshallen (Läs VIP i Lisebergshallen).


Min tippning är dock relativt glasklar, och man får väl hoppas att inga Pixbofan läser detta, det blir en enkel vandring mot finalen i Globen för Warberg och Pixbo vinner inte en enda match i semifinalspelet.WARBERG

Starkt lag år ut och år in. Ett lag som har ett grundmaterial att stå tillbaka på, men framförallt ett lag med stabil respekt och förståelse för varandra, både som spelare och individer. Detta är en av Warbergs stora styrkor, om man får tro en del av spelarna själva.


Självklart kommer jag att använda min sittplats i Sparbankshallen under slutspelet, även om den i tredje matchen i kvartsfinalen var utlånad till en vän. Nästan så man ångrar att man inte fick se den kvartsfinalmatchen, var visst rena "slakthuset" i Varberg under denna match. Balrog hade vart totalt utspelade under 60 minuter, om man får tro de som var på plats.


Warberg har ett spelarmaterial som håller mycket hög klass och jag ser faktisk ingen svag del i tre (!!) formationer. Detta gör att det känns som att oavsett vilka spelare laget ställer på banan, och i vilken ordning, i matchen mot Pixbo så spelar det ingen roll, samtliga spelare kan prestera. Det är också detta som kommer att bli segervapnet i "västkustderbyt".


Warberg vinner samtliga matcher och tar sig, åter igen, till Globen för finalspel i innebandy.


En hyllning till MIKA KOHONEN

    

Mika Kohonen stannar i Storvreta

  

Min kanske absolut största innebandyidol, finske Mika Kohonen, har lämnat ett positivt besked till alla innebandyälskare i Sverige. Mika kommer att stanna minst ytterligare ett år i Svenska Superligan. Han förlänger sitt kontrakt med Storvreta Innebandyklubb, från Uppsala.


Så även om Storvreta fick lämna finrummet och slutspelet för denna gång, innan det roliga egentlgen hade börjat, så kommer Mika Kohonen alltid vara en "innebandygud" av högsta klass för mig, ja kanske rent av den högsta.
Synd att man inte får se honom mer denna säsong.

Mika Kohonen innehar några fantastiska innebandyrekord och anses av, fler än mig, vara en av innebandyns bästa spelare genom tiderna.

Bäst minns man Mikas fantastiska första säsonger i Sverige, då han spelade med Balrog.

Under första säsongen mäktade Mika med att skapa ett nytt poängrekord, hela 107 (!!) poäng blev det.


Mika meddelade att han trivs utomordentligt i Storvreta och menar på att han ser en framtid i klubben och dess framtidsvisioner. Att han också älskar den trogna och stora publiken i hemmahallen, och är en stor idol för dessa, är lätt att förstå. Storvretas publik över stiger nästan alltid 1000 personer och laget spelar en fantastisk rolig innebandy.


Nedan följer lite fakta om den spelare som jag anser är "Kung Kohonen", världens bästa innebandyspelare och innebandyns "passningsGud":


Mika Kohonen

Född : 10 maj 1977

Födelseort: Vaajakoski, Finland

Moderklubb: Jyväskylä Happee

Nuvarande klubb: Storvreta Innebandyklubb


Han har en lillebror som också spelar innebandy, i Salibandyligan, Mikko Kohonen.


Några intressanta "Kohonenfakta":


99/00: Mika spelar VM för Finland, som i sin tur "vinner" brons. Samma år värvas han av Balrog Botkyrka IK. Mika är en av Finland och VMs absolut bästa spelare, turneringen igenom.
00/01: Mika har nu spelat sin första säsong i elitserien.

Han sätter nytt poängrekord, 107 poäng (!!).
01/02: Finland förlorar VM-finalen mot Sverige med 5-3. Mika är en av Finlands och turneringens absolut bästa spelare.
02/03: Vinner poängligan för andra gången i Sverige.
03/04: Mika flyttar tillbaka till finska Salibandyligan, till Happee.
04/05: Åter till Sverige. Denna gång till storlaget Storvreta IBK.
05/06: Förlorar sin tredje VM-final mot Sverige, denna gång efter sudden death trots en 0-3 ledning efter åtta minuter.
06/07: Gör nu sin femte säsong i elitserien, i Storvreta IBK, denna säsong med radarpartnern från Balrog, Hannes Öhman.
07/08: Gör sin sjätte säsong i SSL,s om Elitserien i innebandy har bytt namn till, även detta år i Storvreta IBK. Mika har fått en nytändning och finns åter med i toppen av poängligan.

Mika slutar 3:a i poängligan, på 49 poäng.Fantastiska "Kohonenrekord":

  

Mest poäng i elitserien (en säsong): 107 (00/01)


Mest poäng i elitserien (i historien): 535 (Hittills)


Mest poäng i en match (elitserien): 11 (00/01)


Mest assist i en match (elitserien): 9 (00/01, samma match som rekord här ovanför!)


Mest vinster av poängligan (elitserien): 2 (00/01, 02/03)


Största vinsten av poängligan (elitserien): 20 poäng (00/01)


VIP i Lisebergshallen


Herrarnas kvartsfinaler, nummer 3, i innebandy är avverkade.

Precis som jag förutspådde här för några dagar sedan så skulle Warberg Innebandy fullständigt köra över Balrog i Sparbankshallen , och AIK vinna enkelt hemma i Solna.

Warberg - Balrog  9-2

AIK - Falun  8-4


Att jag dock hade helt fel i matchen mellan Storvreta och Caperio/Täby glädjer mig lite till viss del ändå, detta eftersom Caperio/Täby då visar att det inte bara var (vilket många sa under föregående säsongen) tur att laget tog sig så långt som de gjorde i förra årets slutspelet. Laget är mer än ett "gött och märkligt gäng", vilka besitter massor av stor innebandykunskap.

Storvreta - Caperio/Täby  3-5


Fast visst så önskar jag innerst inne att det tillslut blir Storvreta i Semifinalen, detta eftersom det är ett lag jag vill och önskar mig till Globen, finalen 19 april.Sista matchen jag tippade var Pixbo Wallenstam mot Dalen IBK, ett Dalen som imponerade stort i hemmahallen i Umeå senast.

Att jag som VIP-person, tillsammans med min kusin, fick ta del av matchen i Lisebergshallen var lite spännande. Var ju ett bra tag sedan vi var på Pixbo tillsammans.

Både jag och min kusin var nämligen hängivna Pixbofan under några glansår då laget hade sin superformation med Bodén (Robert Bodén), Lindberg (Adam Lindberg), Hellas (Anders Hellgård), Aga (Magnus Augustsson) och Jidhe (Niklas Jidhe).


Var lite kul att i Lisebergshallen få lyssna till Magnus Nilsson, nu mera ordförande i Pixbo och en person jag respekterar mycket. Han berättade lite om Pixbo Wallenstams tankar och idéer samt framtidsvisioner. Under tiden vi lyssnade blev vi bjudna på lite mat. I VIP-salen befann sig, förutom jag och Peter (kusinen) massor av andra så kallade "innebandyfreak".Pixbo måste ordna ett bättre arrangemang

När Magnus Nilsson var klar bjöd tränare Magnus Augustsson på dagens taktik, laguppställning samt andra goda saker vi skulle tänka på att titta närmare på under matchen.

Sedan var det dags att kliva in i hallen för att se matchen, och nu var man riktigt laddad.

En laddning som dock försvann fortare än Ben Johnsson sprang när han var dopad.

Matchen började faktiskt rent uselt tråkigt och segt.

Första perioden var nog den absolut tråkigaste innebandyperiod jag skådat, alla matcher i alla divisioner jag sett, denna säsong!


Tyvärr var det inte bara detta som var tråkigt och dåligt. Inramningen till att börja med i början var inte i närheten av den som jag fått ta del av i Varberg under säsongen,

där har Pixbo mycket att jobba på.

Till en början så skulle två personer läsa upp laguppställningar i mikrofonen, mitt inne på spelgolvet. Ljudet var uselt, personerna talade för snabbt och otydligt samt när Pixbos laguppställning lästes upp så gick det så fort att bildspelet med spelarna på endast kom till materialansvarig när sista namnet i laguppställningen presenterades. Vart var samspelet?

En av dessa personer försökte sedan göra en intervju med någon på planen om matchen, en intervju som jag inte tror någon i hallen hörde över huvud taget.Efter detta så skulle det bli inlöpning, med ett intro, om det nu verkligen var introt, eller om det bara var samspelet där också som inte klickade riktigt. Det tog nämligen nästan 3 minuter från det att musiken startade tills spelarna befann sig på den position som de skulle ha för att löpa in. Fyrverkerierna sprakade i alla fall till och tillslut löpte äntligen Pixbos spelare in.

Men hade man inte missat något?

Borde inte gästande laget ha presenterats först, av gammal god vana?

 Nu blev det i stället så att Dalen presenterades lite sporadiskt efter Pixbos inlöp och det såg ut som bortalaget inte heller var helt klara med vad som hände. Detta kan definitivt bli bättre, mycket bättre!

Kunde de genomföra bra arrangemang för massor av år sedan då jag och kusinen fanns på plats så borde man väl klara det nu under 2000-talet.

Jag tror faktiskt att det blir bättre, Pixbo är en så pass professionell klubb att de själva måste sett hur illa det var denna gång.


Att vi blev inbjudna och fick delta och lyssna på Magnus Nilsson innan var bra och han gjorde faktiskt en annars ganska tråkig innebandykväll i Lisebergshallen till något positivt.


Pixbo-Dalen 6-4


Vad sysslade domarna med?

  

En annan fråga vi, ja faktiskt inte bara jag, ställde, i Lisebergshallen var:

-         Va fan, ursäkta ordvalet, sysslar domarna på med?

Eller rättare sagt en utav domarna. Hans positioner på planen och rörelsemönster liknade inte något jag tidigare upplevt inom innebandysammanhang, och förmodligen ingen annan i hallen heller.


Vid en tidsperiod i matchen under den andra perioden så för skoj skull räknade jag bara hur många gånger domarna hamnade båda på samma långsida, på grund av märkliga förflyttningar.

Jag hamnade på 11 gånger under en 6 minuters period. Skall det verkligen vara så?

Vore tacksam för svar av någon annars!


Hoppas faktiskt att den domarobservatör som var på plats uppmärksammade dessa positionstagningar också. Fast det vet jag att han gjorde, då dagens observatör (Bjarne Wesenlund) är en mycket uppmärksammad och bra person vilken jag hyser stor respekt för.


Viktiga match 3 på G


  

Nu nalkas det snart match nummer 3 i Svenska Superligans slutspel. En match som spelas på skärtorsdagen för de inblandade lagen, och för oss innebandytokiga så kan väl inte påsken börja bättre.

Att under torsdagen ta tillfället i akt och få se lite bra innebandy, där slutspelssvettningar står på schemat, det är en perfekt påskstart.


Match 3 brukar alltid bjuda på lite extra tufft, tight och hårt spel, blandad med nya inövade moment samt massor av avslut, vilket jag tror sker denna gången också.Hur ser det då ut mellan lagen i slutspelet.


Warberg Innebandy - Balrog B/S  (6-5 , 10-5  )

Befann mig på första matchen och var imponerad av, Balrog (!!!).

Laget stod upp mycket bra och Warberg hade faktiskt stundtals mycket svårt för att bräcka den storspelande målvakten i Balrogkassen. Balrog startade också otroligt bra i hemmamötet. Laget tog ledningen efter den första perioden med hela 4-0, och här trodde nog de flesta att det skulle komma att bli 1-1 i matchserien. Men så fel vi hade.

Maskinen Warberg kom tillbaka och vann andra perioden med hela 6-0 (!!) och så kändes den matchen slut.

Nu blir det en överkörning på hemmaplanen i match 3, och Warberg får sedan vila innan semifinalen drar igång.


Tyvärr så kommer jag inte använda mina biljetter när Warberg åter tar emot Balrog i Sparbankshallen, på skärtorsdagen. Jag har på VIP biljetter till Pixbos arrangemang i Lisebergshallen, och har valt att vara med på detta i stället. Men Warberg kan räkna med mig framöver, i Semifinalmatcherna.Storvreta IBK - Caperio/Täby  ( 3-2 , 6-7)

Visst så står Caperio upp bra under måndagens match (match nummer 2), och Ramsin är kanon mellan stolparna, och räddar 4 straffar. Men jag anser ändå att planen kung heter MIKA KOHONEN. Det är faktiskt på han det kommer hänga på om Storvreta tar sig till Semi eller inte. Utan Mika blir prestationen i laget mycket mindre, så är det bara.

Ta en titt på resultatet i Tibblehallen senast, Storvreta förlorar visserligen med 6-7 , men Mika ligger bakom 4 av 6 mål, och det är han som bär laget framåt i matchen, hela tiden!


Med 3 assist, och ett mål, i Tibblehallen så visar Mika att han är hetare än någonsin, och att han vill till Globen 2008, vilket jag inte tror är helt omöjligt.


Tror Mika bär fram sitt lag till Semi och att Caperio/Täby tyvärr får se sig besegrade i två matcher i rad nu.Pixbo Wallenstam IBK - Dalen IBK   (7-2 , 3-9)

Wallenstams mannar visade grym styrka på hemmaplanen medan laget sedan borta helt och hållet klappade ihop. Dalen visade i Umeå att laget definitivt blir en svår nöt att knäcka och Pixbo kommer få det tufft i kvartsfinalspelet.

Norrmannen Ketil Kronberg visar som vanligt stor klass, samt en storspelande Andreas Carlbom och bröderna Bodén i fin form. Detta sätter skräck i Göteborgslaget.

Pixbo behöver få igång sitt defensiva spel samt måste leverera mer framåt än vad laget visade på bortaplanen senast, annars får man det tufft i fortsättningen.


Att jag fått möjligheten att ta del av Pixbos verksamhet som VIP person inför matchen mot Dalen skall bli kul. Här får man då lyssna på lite tankar och idéer kring matchen av Magnus Augustsson samt att klubben berättar om sina mål och visioner. Lite mat och dryck står också på schemat.


Tror på en tight, tät och lite småful match där offensiven och avsluten kommer att sätta sin prägel. Kommer att få se en hel del mål.


Hoppas heller inte att någon från Pixbo läser detta då jag tror på en Dalenseger.AIK - Falun  (4-3 ,  5-4)

Stockhomarna har 2-0 i matcher och risken att Falun skall vända på detta finns inte, inte ens i en riktig innebandydrömmares värld.

Att AIKs spelare sedan betedde sig som de gjorde (under match1), var ju rent patetiskt. På Mikael Lindqvist blogg kan du läsa mer om detta, denna bloggtext tycker jag verkligen är läsvärd.

http://www.koppen.blogg.se/


AIK kommer dock att slå tillbaka Falun enkelt och avancera vidare till Semifinalen. En match som för mig är totalt ointressant i denna slutspelsomgång.

Här är allt redan klart, innan matchen är spelad, även om det finns människor som säger att man aldrig skall säga aldrig.


I stundens heta slutspel har AIK redan gjort klart med ett starkt nyförvärv till kommande säsong, Kim Nilsson från Färjestaden spelar i Stockholmslaget till hösten.

Grattis till en kanonvärvning!


Innebandyn har också hjältar


Sista tonerna har tagits i Globen, Stockholm, Svenska Melodifestivalen anno 2008 är över, och vi kan konstatera att vi kommer att skicka en hjälte till Eurovisionsong Contest i Serbien.

Charlotte Pirrelli, lite snyggare, lite smalare och med ännu mer utstrålning än tidigare segrar med låten Hero (hjälte), skriven av en Västgöte, Vårgårdabördige Fredrik Kempe, tillsammans med schlagermusikskapande geniet Bobby Ljunggren.


Fast största hjälten i Globen måste väl ändå varit Sanna Nielsen. Hon vann folkets hjärta, överlägset. Folket valde sin egen härskarrinna, då Sanna vann det svenska folkets telefonröstning, och såg till att den 23-åriga Bromöllatjejen njöt och grät som aldrig förr. Att hon var nöjd med att bara vara där hon var, det förstod man direkt när första tonerna ljöd ut i "världens största innebandyboll", Globen.

Med sin låt Empty Room, skriven även den av Bobby Ljunggren, såg hon också förmodligen till att flera tårar än normalt fälldes i folkhemmen under denna lördagskväll.

Låten var otroligt känslosam och det känns nästan pinsamt att behöva erkänna för sina kompisar att man faktiskt lade en röst på denna underbara ballad.


Själv så undrar man lite kring just det där ordet Hero, eller som vi säger på svenska, hjälte.

Vad står det egentligen för, och vad menas med ordet hjälte, och finns det hjältar inom innebandy?

Om man slår upp ordet i en ordlista så beskrivs ordet på ett ställe med följande text:

  

Hjälte, är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära.

Hjälte, modig och självuppoffrande person.

  

  

  

Ungdomsledarna, innebandyns egna hjältar

  

När man ser denna beskrivning så får man ju klart för sig att en hjälte finns det egentligen i många människor, bara man är villig att lyfta fram den.


Att ställa upp för någon, vara självuppoffrande och faktisk en beundransvärd person är väl inte en alltför felaktig beskrivning på våra idag hårt slitande ungdomsledare. Dessa som varje vecka, nästan varje dag och varje helg, minst 6-8 månader om året sliter med våra innebandyspelande ungdomar och barn.

Dessa ledare är faktiskt hjältar i sina egna respektive föreningar.


Tänk vilken tid de egentligen lägger ner på att forma framtidens elitspelare, eller bara för att få en grupp att fungera och må bra tillsammans, och vad får de för detta, oftast ingenting.

Eller kanske ingenting i den ekonomiska bemärkelsen, men för glädjen, vänskapen och minnena ledarna får tillbaka av sina nöjda spelare finns ingen summa i världen som kan ersätta.

Denna del är ovärderlig.


Ändå undrar man lite ibland om vi verkligen själva som seniortränare i föreningar visar ungdomsledarna den uppskattning och respekt som de egentligen förtjänar. Jag tror inte det.


Allt för många tränare på högre nivå idag är endast på plats för att lyfta ut lite "extra" ekonomiskt arvode, och visst ja, försöka utveckla laget också. Hos en del seniortränare lyser detta dock igenom väldigt mycket på, medan andra faktiskt försöker ta den ekonomiska delen som en betalning för de slit han eller hon tänker eller kommer lägga ner under hela säsongen.

Dessa tränare, som verkligen ger max av sig själva, jobbar hårt så det syns att laget tar några kliv framåt, utvecklar lagets spelare samt att viljan att vilja understödja och lära ungdomsledarna och spelarna samt klubben något skall höjas extra mycket för sitt sätt att leda på seniornivå.

Dessa betalar jag gärna själv ut ersättning till då de hjälper till att se till att innebandyn lyfts framåt och inte bara deras egen "hushållskassa".


Att yngre lag och ungdomsledare får tillfället i akt att ta del av seniorverksamhetens kunskaper är viktigt, för ibland kanske inte dessa ledares stora engagemang räcker till för laget de tränar eller leder.

Understöd behövs, och det är faktiskt vår skyldighet som seniortränare att se till att detta understöd ges.Jag högaktar de ungdomsledare som idag ordnar med sina lags matchställ, träningsmaterial, vattenpåfyllningar, sjukvårdsmaterial samt agerar "extra pappor" eller "extra mammor" på ett fantastiskt sätt. Undrar vilken seniortränare som idag hade gjort detta, utan att få något extra betalt.

Inte många, eller snarare sagt kanske ingen!


 Själv har jag under mina innebandyår, har blivit en del, sett så många föreningar enbart lägga kraften på sina seniorlag. Detta för att de tror att om föreningen har en stabil, bra och jättestark seniorverksamhet så växer även ungdomsverksamheten, vilket dock inte är helt säkert.

Ibland är det faktiskt ungdomsgruppernas sätt att vara, verka och jobba som lockar till sig fler intresserade spelare och ledare, inte seniorlagets resultat eller tabelläge.

Fast oftast blir det mer så att en del av ungdomsverksamheten glöms bort i all denna seniorsatsning, och då försvinner faktiskt det grundläggande framtidsmaterialet på seniorsidan samtidigt som fler och fler ideellt duktiga och engagerade hårt arbetande ungdomsledare droppar av en efter en.

Detta har skett i mer än en förening.


Vi behöver vara mer rädda om de ungdomsgrupper och ledare vi har och ge även dessa lika stora möjligheter som seniorverksamheten att utvecklas. Många föreningar i Sverige har faktiskt klarat detta, och då borde kanske fler ta en extra titt på hur dessa föreningars verksamhet fungerar i stället.


Vill ändå avsluta med att säga att det faktiskt, trots mycket kritik, kryllar av duktiga seniortränare, ledare och föreningsmänniskor som faktiskt skänker en tanke till ungdomsledarna i sina respektive föreningar. Fortsätt med detta!

DET ÄR TILLSAMMANS SOM VI BILDAR DEN VÄXANDE OCH FRAMTIDA ENHETEN.


Ungdomsledarna ni är och kommer alltid förbli mina hjältar inom innebandyn!


Innebandygymnasiet, rena Melodifestivalen

Innebandygymnasiet, rena Melodifestivalen


Nu snackas det, tittas, läses och lyssnas på melodifestivalen överallt, ja nästan i alla fall. Chansen att bli upptäck, att få en comeback eller att lyckas efter att ha vart med i melodifestivalen är större än den att misslyckas.

Lite speglar väl också detta innebandygymnasiet i Borås , där jag nu mera har en del av mitt jobb.
Här finns ju faktiskt chans för eleverna att:

· Utveckla sitt stora intresse

· Få en bättre utbildning inom sitt intresse

· "Bli upptäckt" lite extra

· Slå igenom på allvar


Visst så är det så att när vi ser beskrivningarna ovan så är olikheten mellan melodifestivalen och innebandygymnasiet inte speciellt stor, eller hur?

Får väl göra så att jag då tar tillfället i akt och presentera den första årskursen på innebandygymnasiet och samtidigt då startfältet i Globen, inför finalen i Melodifestivalen.
Allt kanske mer lika än man någonsin kunde tänka sig.


Sophie Widing: LINDA BENGTZING -
Hur svårt kan det va

Tjejen med en skarp vilja att vilja prestera något, blir oftast lite arg då det inte riktigt klaffar. Har den där vinnarskallen som krävs och levererar alltid. Vill få ut så mycket som möjligt av sina "framträdanden". En tuff tjej som egentligen är en trygg och snäll Västgötabrud.


Robin Andersson: RONGEDAL -
Just a minute

En lite "outsider", som man inte riktigt vet vart man har i tävlingssammanhanget. Lite ojämna i sitt sätt att leverera ibland men när de väl gör detta så blir det oftast riktigt bra. Har vart med ett tag men ännu inte fått sitt stora genombrott, fast det kanske kommer så smånigom. Allt hänger ju på hur stora de själva vill bli.


Jonas Larsson: CHRISTER SJÖGREN -
I love Europe

Trygg och sansad person som vet vad han kan. Han använder sin kunskap på ett bra sätt och nyttjar detta så att han kan genomföra det han kan på bästa sätt. Vet vad han kan och visar det gärna i sitt sätt att agera. Har en stor potential, vilket han haft med sig länge.


Tobias Gabrielsson: B.W.O -
Lay your love on me

Ett fartfyllt gäng som verkligen alltid vill prestera något. Ibland låser de sig dock och då tänder det till på allvar. Ibland släpper det bara och då är det hur bra som helst, och då är prestationen grymt hög. Lite ojämna ibland bara, skulle behöva få en jämn balans i sitt sätt att vara och agera.


Jim Mosslund: FRIDA feat. HEADLINE -
Upp och Hoppa

Lite "soft" och "flum" och lite kul där det ändå är viktigt att skapa något bra. Tron på sig själva fanns inte riktigt där men börjar växa mer och mer. Kommer kanske att bli en hit men det hänger ju bara på hur mycket de vill själva. Eller är de nöjda där de befinner sig? Mycket mer finns att utveckla och stor potential att bli en sommarhit finns.


Jessica Kärrman: SIBEL -
That is where I´ll go

En tjej som när hon genomför de thon skall gör det på ett mycket bra sätt. När hon inte står på "scenen" så blir det lätt "fnitter" och "flams", fast oftast på ett ganska roligt sätt med ett leende på läpparna. En liten "outsider" som med rätt vilja kan lyckas bra i framtiden. Behöver dock efter tävlingen åter jobba för att fortsätta sin utveckling.


Liza Skoglund: SANNA NIELSEN -
Empty Room

En vinnare som har det där som behövs i dessa sammanhang. Finns nästan alltid med och har en bra närvaro på scenen. Vet innerst inne vad hon kan och försöker leverera detta på ett bra sätt. Ibland låser det sig dock och då visar sig missnöjet en del, även om det försvinner rätt fort. Har attityden som behövs på denna nivå.


Erik Johansson: NORDMAN -
I lågornas sken

En "cooling" som smecker goa kommentarer ibland och som vill vara på den nivå han vet att han kan. Innerst inne dock en snäll och härlig människa. Funderar mycket om det mesta och tycker verkligen om det han håller på med. Frågan är bara hur mycket mer han vill utvecklas än det han redan har? Det kan han själv bara svara på!


Niklas Skoglund: CHARLOTTE PIRELLI -
Hero

En som har vart med ett tag och som vet vad det innebär att stå i rampljuset. Kanske en favorit som kan nå hela vägen, men då behövs rätt skicklighet och lite tur också. Det lilla extra finns redan och kan faktiskt bara bli bättre. Bara att köra så det ryker, det kommer bli en bra placering till slut ändå.


Mikaela Svensson: AMY DIMOND -
Thank you

En "nykomling" som har haft det där extra i sig ett tag, men ännu inte riktigt fått möjligheten att visa det ännu mer. Nu är det snart dags att ta det stora klivet och visa alla att det finns mycket mer att ge, vilket det faktiskt finns. Har det som krävs för att fortsätta sin utveckling på ett mycket bra sätt.


Frågan man ställer sig nu bara är, VEM VINNER?


Svenssons TOPPAR III

Då var det dags att ge er ännu en av Svenssons TOPPAR, denna gång nummer III. Har funderat ut en del vad jag skall skriva, många listor poppade upp i huvudet, men dock omöjligt att skriva ned alla dessa då det förmodligen blivit en bok av det hela.

Detta blir sista listorna jag gör på ett tag, men man vet aldrig, fler återkommer sannolikt under 2008, så håll utkik!


5 "TOPPAR" - BÄSTA TRÄNARKOLLEGOR JAG HAFT UNDER MINA ÅR SOM TRÄNARE (Hittills)

1-CRISTIAN SVENSSON - IBF ÄLVSTRANDEN


En mycket komplett tränare i att organisera och styra upp en träning. Han har mycket stor och bred kunskap inom detta. Vi kompletterade också varandra mycket bra och jag visste alltid vart jag hade honom. Skulle vara mycket roligt att jobba tillsammans med honom igen.

2-SIMO VAATAINEN - HOLLÄNDSKA HERRLANDSLAGET

Min assisterande tränare i landslaget, från Finland, men bosatt i Holländska Haag. Vi jobbade otroligt bra tillsammans och hade full förståelse för hur den andra parten tänkte hela tiden. Samspelet mellan oss som ledare fungerade utmärkt och laget hade full koll på våra roller. En kanontränare och ledare att jobba tillsammans med. En tränare som var skolad i den Finländska "innebandyskolan".

3-PEDER GRANBERG - VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG

Peder är en utav de ledare som jag senast arbetat tillsammans med. Vi förstår oss på varandra och hade ett mycket tätt och samarbetsfungerande ledarskap. Jobbade mycket med olika roller i distriktslaget där jag hade mycket av de offensiva momenten samt de taktiska detaljerna. Peder jobbade mer med defensiven och en helhetsbild av laget. Detta gjorde oss mycket kompletta tillsammans.

4-LARS AHLSTRÖM - VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG

Han var den första ledaren som jag arbetade med tillsammans i distriktslagsverksamheten i Västergötland. När jag då klev in som ny i denna verksamhet så var det Lars som var huvudtränare. Snabbt hittade vi varandras innebandytänkande och ett sätt att jobba ihop på. Vi hade ett par grymt roliga, händelserika och intressanta innebandyår tillsammans. Idag jobbar Lars som överledare för distriktslagsverksamheten i Västergötland.

5-MATTIAS PRYTZ - VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET

Vi fick inte mycket tid tillsammans som ledare. Men under 6 månader lyckades vi tillsammans få ihop en grupp till att fungera, dra åt samma håll, ha fantastiskt kul tillsammans, respektera varandra och finna en spelglädje. Detta gjorde att vi som tränare med vårt lag tog Västergötlands första medalj på tjejsidan någonsin. Vi fungerade grymt bra tillsammans.5 "TOPPAR" - BÄSTA KILLAR JAG ANSVARAT FÖR SOM TRÄNARE

Spelare vilka betydde något för gruppen, gav minnen eller var en del av en så kallad "truppverksamhet".

1-"GAMLING-FORMATIONEN" - 0302 IB

Överst måste jag nämna hela den härliga "gamling-trion" bestående av Mikael Skager, Tomas Andersson och Mattias Olofsson vilka alltid var livsfarligt effektiva ute på banan. Spelarna hade också en kanonhärlig personlighet och spred spelglädje och trygghet runt sig. Var en ära att fått träna dessa tre spelare under några år.

2-JESPER HULTQVIST - VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG

Hade "Hultan" i distriktslaget P88 och han var en totalt ovärderlig spelare. Alltid slet och jobbade och hade en grymt bra defensiv samt offensiv spelförståelse. "Hultan" spelar idag i Jönköping IK i Superligan.

3-VICTOR GUTAVSSON -VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG

En spelare som alltid gör sitt yttersta för laget på planen. Sliter och jobbar otroligt mycket och ger aldrig upp. En spelartyp och personlighet som alla lag i hela Sverige önskar sig. Viktor kommer garanterat att finnas med i landslagssammanhang i framtiden. Spelar idag i förstaformationen i Hide-a-lite Mullsjö AIS, vilka spelar i SSL nästa säsong!.

4-ANDREAS KARLSSON - VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG

"Hästen" är en grymt bra back med en spelskicklighet, en tuffhet, ett grymt skott och en stor arbetskapacitet. Han gör alltid det han skall på planen och lite mer där till. En pålitlig spelare som tar ett stort ansvar. Spelar idag i IBK Lidköping.

5-DANIEL KARLANDER - 0302 IB

Under mitt första år som tränare i 0302 IB så var det riktigt roligt att se Karlander spela. Han fick mitt förtroende och fick som junior massor av speltid och visade verkligen att han var beredd på ansvarstagande. Han levererade mycket första säsongen och hade lekstuga med många backar med sina aviga finter. Bland annat minns jag en tunnel han gjorde på Anders Hellgård, då utlånad till Backadalen, där "Hellas" var totalt borta, och hade ingen aning om vad som hände. Daniel Karlander spelar idag i Partille IB och är där en trogen poängmaskin.8 "TOPPAR" - BÄSTA TJEJER JAG ANSVARAT FÖR SOM TRÄNARE

Har tränat många duktiga och bra tjejer genom åren och det var inte lätt att ta ut en topp 5 lista. Detta gjorde att det denna gång fick bli en topp 8 i stället.
Det har också vart så pass många bra säsonger med massor av bra spelare så det var svårt att ranka dessa i någon speciell ordning. Dock så lyckades jag ändå tillslut att få ihop en 8-lista så håll till godo.


SUSANNE GUSTAFSSON - IBF ÄLVSTRANDEN

En otroligt bra spelare som var spelaren vi byggde det mesta runt under mitt första år i Älvstranden. Susanne hade ett otroligt spelregister men var också en kanonbra lagpådrivare och alltid riktigt fokuserad på de uppgifter hon skulle göra på planen. En av de spelare som lyfte laget fram till elitseriekvalet. EN OTROLIG KLASSPELARE!

HELENE SJÖBERG - SIF INEBANDY

Under mina första år som damlagstränare så hade jag denna vindsnabbe forward som var klart överlägsen i SIF. Helen hade en grym bollbegåvning och hanterade klubba och boll på ett mycket bra sätt. Med sin skicklighet och sin fart så var hon en bidragande orsak till lagets serieseger andra säsongen. Hade kunnat gå riktigt långt inom innebandyn men vad jag vet har hon slutat att spela.

EMMA LINDBERG - DISTRIKTSLAGET VÄSTERGÖTLAND

Under mina år som distriktslagstränare på tjejsidan fanns Emma Lindberg med i laget under några år. Emma var en otroligt bra pådrivare och höjde många spelares självförtroende och status på grund av sin professionella och positiva ledarstil. Var också en pålitlig och brytningssäker back under flera SM. Nu mera pålitlig poängmaskin (!!) i IBK 7H Borås.

ANNA DIDRIKSSON - IBF ÄLVSTRANDEN

"Diddi" var en otroligt viljestark och fokuserad back som alltid ville få ut så mycket som möjligt av sitt tränande och spelande. Hon var en spelare som man på tidigt stadium trodde skulle kunna gå långt inom innebandyn, och så blev det. "Diddi" spelar nu mera i Pixbo Wallenstam i Elitserien och har även blivit landslagsspelare.

FRIDA ANDREASSON - SIF INNEBANDY

En målvakt som hade sin egen speciella men vägvinnande spelstil. Tog så småningom en plats även i Västergötlands distriktslag. Frida var också en mycket sympatisk och alltid lika glad och trevlig person. Hade dock lite höga krav på sig själv ibland. En mycket bra innebandymålvakt på damsidan.

ANNA HELLSTRÖM - IBF ÄLVSTRANDEN

Hellström var en alltid lika pålitlig och stabil målskytt. Kunde göra mål från alla olika vinklar och var ofta den som klev fram när man ibland trodde det var kört. En spelare som också gav järnet i alla matcher, på alla träningar samt var en mycket bra laggestalt som höjde lagets positiva moral.

LINA JENSEN - DISTRIKTSLAGET VÄSTERGÖTLAND

Lina var en mycket spelskicklig och stabilt spelande spelare. Hon var en av de bidragande orsakerna till att Distriktslaget på tjejsidan tog sin efterlängtade första medalj. Lina var lagets spelgeni och hade det där lilla extra som behövdes för att kunna prestera och utvecklas som tjej. Lina spelar fortfarande idag på hög nivå.

MARIE LUNDH - DISTRIKTSLAGET VÄSTERGÖTLAND

Marie var en spelare som kunde kliva fram när det behövdes och som alltid gjorde sitt yttersta för laget. Grymt bra spelare på små ytor och mycket svår att ta bollen ifrån. Marie spelar idag tyvärr ingen innebandy, detta pga skada..

Svenssons TOPPAR II

Då var det dags att presentera åter en ny blogg, detta efter idogt skrivande under några timmar.

Återigen står några topplistor på skrivarkontot och jag hoppas detta kan ge ytterligare lite trevlig läsning.

Här nedan följer några topplistor, undertecknat Micael Svensson:


5 "TOPPAR" - FAVORITSPELARE INOM INNEBANDY (genom alla mina innebandyår)

1-MIKA KOHONEN
Finsk landslagsspelare och en spelare som slagit poängrekord i Svenska elitserien. Tycker att han är en fantastisk innebandyspelare men också en riktigt trevlig människa att tala med. Mika
kan lyfta ett helt lag, ett helt landslag, en hel nation. Min utan tvekan absoluta nummer ett!

2-ADAM LINDBERG
Fd landslagsback och back i Pixbo Wallenstam (hette inte det då) IBK. En tuff och mycket hårt spelande back. En säker och pålitlig positionsspelare bakåt. Ingick i en superformation som Pixbo hade då. (Adam Lindberg, Robert Bodén, Anders Hellgård, Magnus Augustsson, Niklas Jidhe)

3-KIMMO ESKELINEN
Redan när jag lärde känna han genom distriktslagen i Västergötland visade det sig att denne hårdskjutare och stabila lirare från Svenljunga skulle komma att nå långt i framtiden. Han hade det som krävdes för att bli en bra innebandyspelare. Då i ungdomsåren, som forward,  small det rejält från Kimmos klubba, och det gör det fortfarande fast nu mera från en backposition i Warberg och landslaget.

4-JOHANNES GUSTAVSSON
På den tiden då jag hade Johannes som lite av  min "innebandyidol" ingick han i den så kallade GÖK-kedjan i Haningen. En mycket framgångsrik och otroligt svårstoppad formation bestående av Johannes Gustavssom, Mikael Öman och Jonathan Kronstrand. Backarna i elitserien rös av fruktan för dessa tre. Johannes var väl den spelare vilken fick minst kredit av de tre i GÖK-formationen, även om det ofta var herr Gustavsson som läg bakom det mesta slitgörat och arbetet i denna lina.

5-BRUNO LUNDBERG
Fd Balrog Oilersspelaren, nu mera tränare i samma förening, och stabila backen var alltid lika härlig att se på planen. Han spelade med ett otroligt "hjärta" och var grymt tuff att möta. Ledargestalt i laget som åkte rullskridskor till matcherna under turneringsspelet i den gamla Stjärncupen i Karlstad.


5 "TOPPAR" - BÄSTA INNEBANDYMATERIALET (genom alla mina innebandyår)

1-UNIHOC:

Under mina år som spelare så spelade jag endast med ett (1) märke. Detta alltså sammanlagt i 16 år. Har även bibehållit detta under mina samtliga innebandyår även som tränare då jag alltid ser till att ha en
UNIHOC-klubba med mig i klubbväskan. Unihoc är och förblir ett underbart märke.

2-JOLLY:

Magnus Fagerberg på Jolly har utvecklat sina klubbor på ett mycket bra sätt under åren och nu håller klubborna en mycket hög innebandyklass.
Tyckte om en klubba som fanns för några år sedan , DIABLO. Nya klubban Conny Vesterlund känns också bra. Resten av Jollys material håller också hög klass, blivit lite mer mode och stil på klädkollectionen.

3-HAND OF DOOM:

Har testat några klubbor nu det senaste året och tycker att de är riktigt sköna. Eftersom denna innebandyleverantör också finns som sponsorer för innebandygymnasiet, där jag nu mera jobbar, så lär det bli en del nyttjande av detta märke i framtiden. Tror också att dessa kommer klättra på min lista om jag gör en ny om ett år.

4-FATPIPE:

Har växt snabbt och mycket under 2000-talet och breder ut sig starkt i Europa. Testat klubborna och deras material och tycker att det funkar bra. fatpipe är i mångas ögon = coolt, bäst och grymmast.

5-X3M:

Ett bra utbud av snyggt material samt att det finns en del sköna klubbor också.


5 "TOPPAR" - LAG SOM JAG SKULLE VILJA TRÄNA (Vara med i en ledarstab i)


Denna fråga var mycket svår men riktigt rolig att fundera över. Har tagit mig en rejäl funderare och tror att jag kommit fram till ett svar. Hade jag dock fått ta med lag som inte fanns längre och format om det till - lag som
jag skulle vilja eller velat ha tränat, så hade det vart enklare. Men vi kör på så får vi se om ni blir nöjd med svaren.

1-NORGE - HERRLANDSLAGET

Tycker att ett lag som Norge, vilket hela tiden varit ett lag som hamnat runt den där snöpliga 5:e platsen eller sämre, borde kunna prestera mer. Det finns massor av duktiga spelare och en god grupp att jobba med. Skulle
verkligen vilja se vad man skulle kunna göra med ett sådant landslag, en utmaning.

2-STORVRETA INNEBANDY - HERRLAGET

En klubb som verkar ha det mesta, en mycket bra fungerande verksamhet helt enkelt. En klubb och ett lag som jag också håller lite extra på när det "hettar" till i herrarnas elitserie och slutspelet nu drar igång.

3-IBK ALINGSÅS - OM DE BLIR ETT TOPPLAG I DIV 1

Hemmastaden är man alltid lite "kär" i och det hade vart kul om IBK Alingsås tog sig upp till div 1 igen. Hade möjligheten, truppen och allt runt om då funkat hade det vart kul att få bli tränare i en verksamhet som satsade mot topplaceringar i div 1, kanske till och med elitserien på sikt. Men mycket skall falla på plats innan caféstadens lag når eliten, även om jag tror och ser att potential finns.

4-FÄRJESTADEN IBK - ELITSERIEN - HERRLAGET

Ett lag som har publiken, intresset och som verkar ha det lilla extra som krävs för att få en ungdomsutveckling samt en klubb att utvecklas framåt, sådant gillar jag. Hade nog trivts ypperligt bra i Färjestaden IBK. Men felet är att jag trivs lite för bra i den stad jag bott i nu under snart 10 år, Alingsås. En flytt till Öland är inte lockande i den bemärkelsen, även om jag är lite extra förtjust i Färjestaden IBK.
Lider lite med att klubben fick lämna SSL 2008.

5-TYSKLANDS HERRLANDSLAG

Här har redan en "önskan" eller om man skall kalla det "dröm" gått i uppfyllelse. Har tyckt att det finns utvecklingspotential i Tyskland men att de stått stilla och trampat lite för länge. Har under många år haft ett
intresse "inombords" för detta landslag så när de ringde och ville ha min hjälp i sin spelutveckling med mera var inte svaret speciellt svårt. Kommer att  vara med och leda laget under VM i Tjeckien 2008 (december).


5 "TOPPAR" - BÄSTA / ROLIGASTE LAGEN (KLUBBAR) JAG VART I

1-HOLLÄNDSKA HERRLANDSLAGET


Har här haft en fantastisk period under mina år i landet som förbundskapten och innebandyutvecklare (nov 2002-juli2006). Minnen som kommer att finnas hos mig länge och vänner som jag kommer att ha för resten av livet. Med två VM, ett antal Nationscup ute i Europa, Trainingweekends och sammankomster så är detta absolut den roligaste innebandytiden i min karriär, hittills.

2-VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET

Under alla mina olika år och ålderklasser inom Västergötlands distriktslagsverksamhet så har det alltid vart kul. Det är något som vi skall kämpa för att hålla vidare i distriktslagen, det skall vara kul att
vara med och man skall vilja spela med Västgötalaget.

3-SIF Innebandy (Finns inte längre)

Under mina första år som innebandytränare för damer tränade jag ett lag som hette Skogsbygdens IF. Dessa år var riktigt roliga och vi var en grupp som hade riktigt kul tillsammans. En serieseger (div3), en 4:e plats i serien samt en 2:a plats i en turnering i Göteborg fanns bland annat på meritlistan under dessa två åren i "laget från skogen". Mest minnesvärt var när vi slog ut Järfällas damlag i semifinal i Göteborgs Cup, detta efter seger med
3-2.

4-0302 IB - Gråbo/Lerum

En riktig rolig klubb att vara i och hela organisationen och de spelare som fanns i laget då jag var huvudansvarig tränare där var riktigt bra att ha och göra med. Precis så som denna klubb verkar och jobbar skulle man önska att fler klubbar ute i Sverige, vilka finns på denna nivå, skulle arbeta.

Efter några tuffa "innebandyår" ser det nu dock ut som att Lerums kommun satsar på en storinnebanduklubb, vilket jag inte anser är fel. Kanske detta åter kan få in de "gamla" 0302:orna i innebandyns lite finare rum igen.

5-NITTA IF INNEBANDY - Moderklubben (Finns inte längre)

Här lyfte jag min innebandyklubba för första gången och det var här jag började lira på allvar. Detta innan allt "innebandyäventyr" på allvar
började. Dock så var det inget mer än ett sådant där typiskt "partylag" från 80 och 90-talet som inte tog helt 100% seriöst på innebandyn. Det fanns dock gott om potential i klubben och jag fick många roliga stunder här. Tyvärr så skedde det en tråkig sak vilken var en av de bidragande orsakerna till att jag lämnade klubben, och fick avsky gentemot den.

Svenssons TOPPAR I

Topplistor är något som alltid funnits och alltid förmodligen kommer att finnas. Satt själv en kväll och började fundera kring egna topplistor och tankar runt detta. Skrev ner några av de och började också fundera runt dessa varför jag tyckte som jag gjorde, så varför inte presentera några "toppar" i några av mina egna topplistor. Det blir bland annat en topplista med mina absolut bästa innebandyminnen som tränare (ej som spelare) samt en tränarlista med tränare som jag vill lyfta fram lite extra, och som jag respekterar högt.
Längre ner finner du också andra topplistor med bland annat filmer och tvprogram. Allt utefter
MITT EGET tycke.


5 "TOPPAR"- MINA BÄSTA INNEBANDYMINNEN

1 - VM i SCHWEIZ 2004


Som Förbundskapten för Holland
VM i Schweiz var en underbar innebandyupplevelse. Att som förbundskapten ha jobbat stenhårt med en utveckling under 1,5 år och se att den gav utdelning var otroligt skönt. "Mitt" landslag Holland sågades av alla, tidningar, radio med mera överallt i Europa, detta innan vi verkligen visade vart vi stod. Holland som var nära att åka ur VM i Finland 2002, slutade 19:e, och som inte var speciellt roliga att skåda när jag för första gången i November 2002 spela. Men jag tyckte att det var en perfekt utmaning att anta mig då jag skrev på ett kontrakt med dom i Januari 2003. Att vi sedan lyckades med bedriften att klättra från 19:e till 14:e plats på endast 1,5 år var fantastiskt. Vi visade Världen att Holland hade utvecklats från ett bottenlag till ett topplag i den så kallade b-poolen.
Vi var också mycket nära att i en av VMs bästa matcher, enligt en skribent inom Schweizisk media, under semifinalen i b-poolen mot Italien, slå ut laget som krossat allt på sin väg fram till vår match. Vi förlorade här med flaggan i topp, 2-3, efter att  bland annat ha lett med 2-1 när endast 8 minuter återstod av matchen. Italien vann sedan hela b-poolen och spelar nu mera i a-poolen bland de finare nationerna. Det var också skönt att se texten i innebandymagazinet i Sverige efter VM. Den skilde sig MYCKET från det som de skrev i samma tidning innan VM, och detta kändes som en vinst i sig.

Allt runt om med boendet, spelarenan och organisationen fungerade också utmärkt och där låg VM i Sverige 2006 flera "hästlängder" efter!!


2 - MITT FÖRSTA ÅR I IBF ÄLVSTRANDEN (DIV I ), GÖTEBORG - 2001-2002

Att komma från Västergötland, distriktslagsverksamheten och ett jobb i en div 2 klubb kändes märkligt då jag klev ombord på "piratskeppet". IBF Älvstranden , där jag bemöttes på ett mycket professionellt vis av några
ledande personer inom klubben, ULF HILLÈN och PETER WALLENGREN, vilka jag fortfarande har ett mycket gott öga till. Dessa två herrar respekterar jag högt som ledande innebandypersoner.

Första året i IBF Älvstranden hade vi ett lag som vi fick ihop på ett mycket stabilt sätt. Ledarstaben med mig som huvudtränare samt "Hacket" Olsson, Cristian Svensson och Johan Calming som assisterande lyckades finna en spelglädje i laget, de där detaljerna i taktiken som behövdes samt inspirerande och bra träningar. Detta gjorde att vi detta år tog oss hela vägen till Elitseriekvalet. Tyvärr blev det där en mycket snöplig förlust i sista hemmamatchen i Lundbystrand i kvalserien, vilket gjorde att vi missade elitplatsen. Men vad gjorde detta så här i efterhand,

DENNA SÄSONG MED
ÄLVSTRANDEN VAR FANTASTISK!


3 - VM i SVERIGE 2006

Som förbundskapten för Holland
Ett VM som skulle komma att bli mitt sista som förbundskapten för Hollands herrlandslag. Efter den fina klättringen och placeringen i VM 2004, hade vi nu i laget satt upp ett ännu högre mål, Vi skulle försöka att ta medalj i b-poolen och kanske till och med ta oss till final. Allt för att återigen få Världen att höja på ögonbrynen för lilla Holland som innebandynation.

Med massor av träningar, samlingar och några Nations Cup så hade vi byggd mycket nytt inför Sverige VM. Nya taktiska moment för att kunna slå lag som bland annat Österrike och Slovenien jobbades in och de skulle visa sig lyckosamma.

Holland tog sig vidare från sin grupp efter vinster mot Australien, Singapore och ovan nämnda Österrike. I semifinalen blev dock Estland för svåra, och denna match förlorade Holland stort, 5-12. Men det var heller
inget att diskutera då Esterna helt enkelt var för bra för de orange spelarna. I match om tredjepris väntade Slovenien, vilka mitt Holland aldrig tidigare slagit. Vi lyckades med bedriften att när det verkligen gällde
"knyta ihop säcken" och plocka fram de taktiska moment som krävdes för att segra. Vinsten skrevs till 4-3 och ett brons var ett faktum. Ett brons som smakade som guld då det var mitt sista framträdande i det Holländska innebandybåset. Dock klappar hjärtat en del fortfarande för Holland och jag njuter också fortfarande av att lyssna samt sjunga med i landets
nationalsång.

4 - DISTRIKTSLAGS-SM 99/00 - Västergötlands Distriktslag F16

Ett SM där jag har mycket goda minnen ifrån, fortfarande, inte bara då
minnen från själva SM utan hela vägen dit, alla samlingar och läger. Gruppen av tjejer som jag och min assisterande tränare Mattias Prytz då hade var grymt professionella och roliga att jobba med. Vi fick en grupp att skapa en otrolig glädje tillsammans och en laganda som var fantastisk. Med detta lag tog vi också Västergötlands första medalj någonsin på tjejsidan, vilket kändes extra skönt.


5 - MITT FÖRSTA ÅR I 0302 IB (Gråbo/Lerum), Div 2 Herr 2004-2005

0302 Innebandy från Gråbo och Lerum är ett lag som jag fortfarande följer mycket. Laget var otroligt roligt att jobba med och det var en härlig blandning av äldre och yngre spelare. Men också en grymt kul blandning av
olika personligheter. Detta gjorde att det ALLTID var kul att åka ner och träna dessa killar. Första säsongen har också satt sig riktigt bra i minnet.
Vi slutade 2:a i serien detta år och var det enda laget som lyckades slå alla topplagen. Segrade också över seriesegrarna Rångedala IK i båda matcherna, två riktigt tuffa sådana, 9-8 och 6-5. Minnesvärt var också
matchen borta mot GS-86, där vi vann stort och fick sedan reda på att laget inte förlorat på hemmaplan på flera år, detta var riktigt kul.

Tog oss till kvalet med 0302 IB och vann kvalomgång 1, men förlorade sedan på straffar (!!) i avgörande matchen i kvalomgång 2. En tung förlust. Och vi var verkligen värda en plats i div 1, så var i alla fall känslorna och så går fortfarande tankarna. Men tyvärr fungerar inte idrotten alltid som man vill.

Spelare som Tomas Andersson, Mattias Olofsson, Daniel Karlander, Mikael Skager, Reine Andersson och Kalle Valtonen med flera spelare minns man från en härlig säsong och önskar dessa och hela truppen från det året grym lycka i framtiden, oavsett om det är på planen eller utanför denna. Andra gestalter i klubben som Martin Olofsson, Mats Lomander och "Mandel" skall också ha en ros för sitt gedigna arbete i klubben. Ni var också en bidragande orsak till framgången detta år.5 "TOPPAR"- INNEBANDYTRÄNARE

Några tränare som jag vill lyfta fram lite extra:
Tränarna är dock inte rankade från 1-5 utan varje individ har något som jag som tränare tycker gör att de är värda en placering på min lista.


URBAN KARLSSON

Tränare och Sportchef Dalen IBK.
Urban har en mycket stor taktisk innebandykunskap och vet hur en organisation skall skötas. Han kan också utläsa snabbt hur spelare agerar och jobbar och hur deras spelförståelse är. Urban är en person vars
ledarskap leder till stor utveckling och de lag eller landslag som han antar sig får alltid framsteg på något vis.

ANDERS "ANTON" JONSSON -  FD Ass.tränare Pixbo Wallenstam IBK (lämnade klubben för ngn vecka sedan)

En mycket underskattad tränare. Anders har en mycket bred innebandykunskap och är otroligt bra på att organisera, leda och genomföra träningar. Detta är absolut en av hans starkaste sidor. Han har så pass stor kunskap att jag gärna skulle vilja se han som huvudansvarig för något lag i elitserien,Sverige eller Schweiz, inom snar framtid. Eller varför inte landslagstränare för ett av våra U-19 lag i Sverige?

MARCO JUUSKA - Distriktslagstränare Örebro Län, Tränare i Örebro SK (lite osäker på om han jobbar med detta just nu)

Västgöten Marco Juuska är en tränare jag respekterar högt. Han har det där lilla extra som behövs för att just få ut det där lilla extra ur ett lag. En otroligt kunnig och duktig ledare som har en kunskap som många tränare i
Västergötland aldrig kommer att uppnå, någonsin. När finns han som huvudtränare i elitserien? Eller är det så att herr Juuska satsar lite mer på sitt polisyrke.

KENT GÖRANSSON - Landslagstränare Sverige

Förutom att vara världsmästare i dragkamp har också Kent tagit stora titlar med Warberg Innebandy. Kent är en trygg och mycket engagerad person som ger alla lag han finns i en trygg och bra gemenskap. Perfekt i en landslagsledning.

Måste också nämna att Kent och jag mött varandra, som spelare (!!) på innebandyplan. Detta i en alltför inte lika stor final i innebandy, Folkskolemästerskapen i innebandy. Kent avgjorde för övrigt finalen mot vårt lag med matchens enda mål, snöpligt men sant! Själv bidrog jag med ett skott i ribban i slutminuterna.

MIKAEL KARLBERG - AIK INNEBANDY

Karlberg var en av mina "mentorer" på elittränarutbildningen på Bosön i Stockholm. Han har mycket intressanta och givande tränartankar på hur man bland annat skall genomföra en träning samt utveckla spelare. Karlberg är en perfekt tränaransvarig person för ett lag och kan här bidra med massor av utveckling. En ledare som jag respekterar högt, mycket högt!TOPPLISTA - FILMER ,FILMSEKVENSER och TVPROGRAM

Går nu över på något helt annat och kör lite filmer, speciella filmsekvenser och tv-program. Tänk återigen på att listorna är ENLIGT MITT TYCKE och ingen annans.


5 "TOPPAR"- FAVORITFILMER


1-BRAVEHEART


En otroligt bra film i underbar Skotsk äventyrsmiljö. Mel Gibson i huvudrollen.

2-I FADERNS NAMN

Verklighetsbaserad film om en familj från Nordirland vilka oskyldigt döms som IRA terrorister.

3-THE CROW

En "svart film" där en död kille vägrar att lämna världen utan att ha hämnats på sin och sin älskades mördargäng.

4-BLOOD IN , BLOOD OUT

Vi får följa tre bröder och hur deras liv förändras på olika sätt. Fängelse och gängfilm.

5-LISTEN TO ME

En film som är otroligt svår att få tag i. Handlar om ett gäng ungdomar som studerar hur man skall tala inför grupp med mera. Musiken i filmen är kanon och det höjer filmens kvalité mycket. Musiken i filmen är komponerad av David Foster.5 "TOPPAR"- SPECIELLA MINNESVÄRDA FILMSEKVENSER ELLER DIALOGER

Hmmm.... här avslöjas mina känsliga sidor som person ..


1-THE CROW:

Det sista som sägs i filmen av den lilla tjejen. Mycket sanna, gripande och i mitt tycke minnesvärda ord. Något som satt sig i mitt minne.

2-LISTEN TO ME:

När en av killarna dör i filmen och en låt som heter "Whos gonna love you tonight" spelas (D.Foster).

3-TITANIC:

När Leonardo Di Caprio släpper taget om Kate Winslets arm i slutet av filmen, när dom väntar på att bli upplockade ur vattnet, och han sjunker ner i djupet. Detta samtidigt som låten "My heart will go on" ljuder
i bakgrunden.

4-BRAVEHEART:

William Wallace (M.Gibson) ansiktsuttryck i slutet när han blir förrådd. Denna säger allt om vad han känner och tycker i det ögonblicket.

5-GHOST:

Ordet DITO, vilken har en stark betydelse genom hela filmen.
5 "TOPPAR"- BÄSTA SERIERNA PÅ TV

1-CSI


Grymt bra serie vilken jag mycket sällan missar. Uppföljarna CSI Miami med flera håller inte alls lika hög klass som denna.

2-COLD CASES

Tycker att den är bra och håller en stabil och spännande klass

3-EXTREME HOMEMAKEOVER

Tycker att det på något sätt är riktigt kul att se hur en familj får ett nytt hem och hur detta skapas från grunden till färdigställandet

4-JAY LENO SHOW

En bra, rolig och kul talkshow där Jay Leno möter kända personer samt bjuder på massor av andra roliga saker.

5-THE SIMPSONS

Kan det bli roligare tecknat. Familjen Simpson är helt enkelt sjukt roliga och klart det bäst tecknande programmet som finns.

Alingsåsare vann den totala poängligan


Lite av en statistiknörd är man väl och visst kan det vara kul att sitta och läsa av tabeller och serier med mera, fast snart är det kanske dags att fråga sig vad det ger i längdenger i längden, det har jag faktiskt inget riktigt svar på. Vet bara att jag ser detta som en kul sak att göra och lägger en hel del av det jag går igenom på minnet.

En del kompisar eller folk runt mig brukar kalla mig för "den meningslösa vetandets mästare", och kanske detta kan stämma. Jag har en hel del kunskap samlad på min minnesbank som kanske inte är helt normal att ha där, men ibland kan det faktiskt vara kul att "glänsa lite" extra och visa att man har koll på en del saker. Något som både kan glädja och reta andra i omgivningen.

Det jag nu, en helt vanlig vardag, suttit och roat mig med är att summera herrarnas förbundsserier säsongen 2007-2008. Har här tittat på tabellerna, lagen, gjorda mål med mera, men lagt den tyngsta fokusen på att läsa av och skapa en TOPP 18 LISTA för förbundsseriernas totala poängliga, alltså herr div 1 och div 2 i Sverige. Kanske detta kan ge någon mer lite intressant läsning, och inte bara för mig.

Efter att vi summerat herrarnas förbundsserier, alltså div 1 och 2 serierna i Sverige, visade det sig att en Västgöte intog guldpositionen, Mikael Andersson, med moderklubb IBK Alingsås, numera Visby IBK. Härligt att se att Mikael, från min egen hemort, åter fått fart på sitt målskytte och visar att han har det i sig fortfarande. Detta framförallt efter några tunga år i elitserielagen Jönköping IK och FC Helsingborg. Många anser nog att det är självklart att man som före detta elitseriespelare bara skall ösa in poäng i en lägre serie, men tyvärr är det inte riktigt så enkelt. Har nämligen sett alldeles för många misslyckas med detta, och det är därför man gläds extra med Mikael.

Mikael gjorde under sin första säsong i Visby IBK 82 poäng (!!) på 22 matcher. Detta ger honom det ofattbara poängsnittet på nästan 4 poäng per match. Härligt att skåda!
Nu önskar man bara att Mikael börjar längta hem till Alingsås igen, det skulle orten och dess innebandy behöva.

För er som inte vet (finns det sådana) så är förresten Mikael Andersson lillebror till den riktigt stora innebandyprofilen Johan Andersson, vilken var poängkung i Jönköping i många år, MVP i VM i Finland samt innebandystjärna i Storvreta IBK. Just nu befinner sig Johan i Alplandet, Schweiz, där han fortfarande behållit sin stjärnstatus.

Andraplatsen i denna summerade poängliga representeras faktiskt även här av en Västgöte (Västgöte i dagsläget), detta från föreningen Hide-a-lite Mullsjö AIS . Fast kanske skall man inte räkna in Mr Holtz (Tysk landslagsspelare) som Västgöte bara för han spelar i Västergötlands bästa innebandyklubb, han är ju faktiskt från Mora från början.
Men en poängkung är han i alla fall, och en sådan är vi stolta över att ha här i Västergötland. Här får han gärna stanna!

Nedan följer hela TOPP 18 LISTAN jag summerade ihop.
De olika siffrorna står för, i följande ordning, spelade matcher, gjorda mål, assist samt den totala poängen tillsammans.


1 Mikael Andersson Visby IBK ( Div 2 Östra Svealand ) 21 36+52 = 88 poäng

2 Fredrik Holtz Hide-a-lite Mullsjö AIS ( Div 1 Södra ) 22 42+36 = 78 poäng

3 Martin Lindqvist Onyx IBK ( Div 2 Mellersta Svealand ) 22 42+31 = 73 poäng

4 Andreas Lundmark FC Kvarnsveden ( Div 2 Södra Norrland ) 21 30+40 = 70 poäng

5 Rasmus Sundstedt Odelberg/Gustavsberg IB ( Div 2 Östra Svealand ) 22 34+35 = 69 poäng

6 Mattias Bondesson IBK Runsten ( Div 2 Södra Norrland ) 20 34+33 = 67 poäng

7 Stefan Magnusson IK Södra dal ( Div 2 Södra Götaland ) 22 37+29 =66 poäng

8 Joakim Rollén IBK Runsten ( Div 2 Södra Norrland ) 21 32+33 = 65 poäng

9 Erik Forsgren Ersboda SK ( Div 2 Norra Norrland ) 22 31+34 = 65 poäng

10 Andreas Wahman Visby IBK ( Div 2 Östra Svealand ) 21 26+39 = 65 poäng

11 Jan Persson Wibax IBF Piteå ( Div 2 Norra Norrland ) 21 24+41 = 65 poäng

12 Rikard Fernström KAIS MORA (Div 1 Norra ) 21 31+32 = 63 poäng

13 Mattias Ryberg Partille IB ( Div 1 Södra ) 22 35+27 = 62 poäng

14 Per-Erik Jansson Gävle IK ( Div 1 Norra ) 22 33+29 = 62 poäng

15 Fredrik Hutha Öjebyns IBF ( Div 2 Norra Norrland ) 22 15+47 = 62 poäng

16 Magnus Olsson Onyx IBK ( Div 2 Mellersta Svealand ) 20 23+38 = 61 poäng

17 Robert Olausson IBK Lidköping ( Div 2 Västra Götaland ) 19 30 +26 = 56 poäng

18 Anders Fridner GAIK Väsby ( Div 1 Mellersta ) 22 29+27 = 56 poäng

Bland annat kan man se att de 3 bästa poängplockarna har lett sina lag till serieseger, vilket visar på att en riktig målskytt och stabil passare är nästan ett måste för att lyckas med att vinna en serie, undantag finns dock i de föreningar som har flera starka poängplockare.

Poängplockarna är inte bara målskyttar utan även riktigt bra passningsspelare, vilket gör att de är otroligt viktiga för sitt lag och kan användas på flera olika sätt i spelets olika uppbyggnadsfaser.

Warberg = Professionalismen flödar

Två besök i Sparbankshallen inom loppet av två veckor, för ett par veckor sedan, och två professionella arrangemang skapade av, i mitt tycke, VÄRLDENS BÄSTA innebandyförening, WARBERG INNEBANDY.

För ett par veckor sedan besökte jag Warberg Innebandy, tillsammans med min innebandyklass på Innebandygymnasiet i Borås, detta för att se matchen Warberg Innebandy - FC Helsingborg, ett "derby" av hög innebandyklass. Detta var en mycket givande dag med varmt mottagande i Sparbankshallen, aktiviteter som speedshooting, "innebandyhjul" samt bra sittplatser i hallen. Allt mycket professionellt ordnat utav en av de starka namnen i Warberg, Niklas Wilhelmsson.

Efter matchen fick vi också möjlighet att lyssna till Kimmo Eskelinen, Martin Emanuelsson och Joakim Anderssons syn på spelet, tankar om innebandy med mera, ett perfekt avslut på denna perfekta innebandydag i Varberg. Att det också var just dessa tre killar som stod för informationen till oss var speciellt då samtliga har rötter i Boråsområdet. Kimmo är ju också våran speciella gästinstruktör på innebandygymnasiet också, då han besöker oss vid flera tillfällen varje termin, och lite av elevernas "innebandyidol".

En vecka efter vårt besök med innebandygymnasiet var jag åter på plats i hallen för att få vara med och delta i en V.I.P-tillställning, detta inför matchen Warberg Innebandy - AIK. En tillställning som var mycket intressant och lärdomsfull.

Vi som var på plats, förbundskaptener, finska elitserietränare, sponsorer och tränare fick ta del av hur Warberg som klubb fungerar, lyssna till hur Folksam jobbar med sin idrottssponsring, skratta åt Falkenbergsrevyn, höra Warbergs tränare, Isac, berätta om sitt lag samt äta gott. Allt mycket professionellt genomfört av Warberg, åter med Niklas Wilhelmsson i täten. Han måste vara guld värd för Warberg som förening.

Att ha fått ta del av en sådan V.I.P-tillställning känns mycket inspirerande och framförallt så har man lärt sig hur en innebandyförening verkligen skall jobba inom vissa området. Det är bra att ha fått svar på då jag har alldeles för stor erfarenhet av klubbar som jobbar på helt fel sätt, vilket jag nu också fick bekräftelse på att de verkligen gör. Många innebandyklubbar idag vill för mycket, med personer som vill verka kunniga, men som tyvärr i mitt tycke har alldeles för lite kunskap om hur innebandyn fungerar och för hur man skall få sitt klubbnamn och "varumärke" att bli ännu större eller fungera bättre. Det är beklagligt att skåda, men det är tyvärr så det fungerar i många föreningar.
SAD BUT TRUE!

Under åren har man tagit del av hur många föreningar fungerar, har ju blivit 24 innebandysäsonger för mig så man har sett en del. Framför allt har man fått se många klubbar i så kallade verklighetens "in action", alla på sina speciella sätt. Warberg Innebandy är den förening som jag, efter alla dessa år, verkligen vill lyfta till skyn för sitt sätt att jobba med sin förening, sina arrangemang, sin uppbyggnad, sitt tänkande, sin utveckling samt sitt sätt att lyfta "varumärket" Warberg IC. Allt har klubben verkligen lyckats galant med, och ändå utvecklar de samtliga områden jag hyllat de för mer och mer hela tiden. Frågan är, kan det bli bättre, ja, i alla fall enligt Niklas Wilhelmsson, och honom tror jag verkligen på. En person som jag respekterar högt inom innebandykretsarna. Och klubben Warberg Innebandy, ja där har man verkligen funnit sitt nya favoritlag.

Nu är det  snart dags för morgondagen, och då skall jag bege mig ner till Varberg igen, detta för att åter se VÄRLDENS BÄSTA INNEBANDYLAG, Warberg Innebandy. Har fått biljetter till hela slutspelet och det skall bli kul att följa Warberg genom detta, på väg mot SM FINAL i Globen. Där jag faktiskt tror att de hamnar i så småningom.

WARBERG är och förblir, och förmodligen ALLTID kommer att vara, innebandyns ansikte utåt. Här flödar nämligen professionalismen högt!

Önskar detta lag STORT lycka till i slutspelet och hoppas det räcker till en finalplats i Globen, 19 April 2008.

Västergötland i SuperliganEn serieseger eller medalj i någon turnering klingar alltid högt, och visst har man vart med om en del, men det som inträffade i matchen mellan hemmalaget Hide-a-lite Mullsjö AIS och IBF Älvstranden, i sista omgången, div 1 Södra måste vara ett av de största svettpillren Västergötland som distrikt någonsin upplevt.

Inför sista omgången, div 1 södra, såg toppen ut på följande vis:

Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1:a, på 50 poäng (Bättre målskillnad än Älvstranden
IBF Älvstranden, 2:a, på 50 poäng
KFUM Linköping , 3:a, på 49 poäng

I sista omgången möttes också just ovan nämnda Mullsjö och Älvstranden, medan Linköping fick ta sig an Englholm på bortaplanen.
Linköping gjorde vad man skulle och slog tillbaka Engelholm enkelt med 10-5, samtidigt som Mullsjö och Älvstranden bjöd på en gastkramande(ja, nu fick verkligen detta ord en innerbörd!) tillställning utan dess like.

Att Mullsjö stod som segrare, efter sudden death med 10-9 och elitavancemanget klart, var kanske ingen skräll. Men att laget kvitterade Älvstrandens ledning med endast 12 (!!) sekunder kvar är styrka, framförallt då Älvstranden i och med sitt ledningsmål med 17 (!!) sekunder kvar åter hade en fot i elitserien. Nu blir det i stället, i och med segern i sudden death, Mullsjö som får ta klivet upp i innebandyns finrum, detta på bättre målskillnad än KFUM Linköping, något man gläds åt som Västgöte.

Tycker att Mullsjö har en otroligt bra tränare i Johan Ivarsson, en ledare som vågar släppa fram yngre förmågor, våga ta lite chansartade beslut och som framförallt tror på det han genomför. Detta är en enorm styrka att ha som ledare. Han är definitivt en av de stora segerherrarna i Mullsjö.

Som lag har Mullsjö visat att man har ett brett spelarmaterial, vilket i och för sig behövs fyllas på innan elitserien drar igång, och kvalité blandat med hungrig ungdom och iskall rutin.

Spelare med just iskall rutin som Fredrik Holtz i spetsen har visat, och kommer att bevisa, att han håller bra elitserieklass nästa säsong. Kvalitéspelare som unga backen Kim Hadelund är redan fullfjädrad elitserieback, i mitt tycke, och han kan faktiskt bli hur bra som helst, detta har han redan visat under sina säsonger i div 1. Kim Hadelund är förresten en spelare som jag haft äran att få leda i Västergötlands distriktslag, och förutom hans spelkvalitéer så är det väl hans perfektionism att alltid ha en bra frisyr som man minns bäst där. Gick ju åt en och annan burk hårvax samt även arbete med plattången innan match, detta oftast med viss hjälp från några hjälpsamma distriktslagstjejer.
Kim kommer definitivt att dra på sig en landslagströja om några år.

Att det också var Kim som visade vägen för sitt Mullsjö i den tuffa matchen mot Älvstranden var extra kul att se. Med sitt avgörande mål i sudden death, med endast 32 sekunder kvar, samt 1 mål och 3 assist under matchens ordinarie speltid talar bara om vilken bra innebandyspelare han verkligen är.
Centern Viktor Gustavsson (född 1989) är ytterligare en spelare som visar att han redan har det som krävs för spel på en hög nivå. Vilken slitvarg och arbetsmyra.

Som förening anser jag, och märk väl att detta är i mitt tycke, att Mullsjö AIS är helt rätt lag att ta steget upp i finrummet. Tycker att föreningen visar att man har det som krävs, man vågar satsa på sina unga spelare, man har en härlig ungdomsutveckling, många bra ledare och en stabil föreningsverksamhet. Något som många andra föreningar i Västergötland helt saknar. Mullsjö jobbar på rätt sätt och det är därför man också når de fina resultaten man har, inte bara på ungdomssidan, utan nu också på seniornivå. Mullsjö är den förening som jag respekterar högst i Västergötland och som jag anser är och förblir Västergötlands bästa förening.

Jag önskar verkligen hela Hide-a-lite Mullsjö AIS ett STORT lycka till i elitserien säsongen 2008-2009.

NY superformation är född

Att det svenska innebandylandslaget håller bra, faktiskt bäst, innebandyklass vet vi redan, i alla fall vi som älskar innebandy. Men visst var det ett tag sedan som landslaget hade en så kallad superformation, en formation som man VISSTE alltid kunde prestera, alltid kunde göra mål och som alltid var livsfarliga att möta. Nu verkar det dock som en sådan formation åter har fötts. Detta efter genidrag från den nya förbundskaptenen Kent Göransson.

Hellas - Aga - Jihde

För flertalet år sedan, ja så många så att kanske inte du som är tillräckligt ung ens kommer ihåg, så var alla nationers innebandyskräck landslagsformationen, och tillika Pixbolinan, Anders Hellgård, Magnus Augustsson och Niklas Jihde 'skräckens skräck' att möta.

Det var killarna som ALLTID gjorde mål, poäng och skapade mängder av chanser, och detta verkligen med tongivning på ordet ALLTID. Dessa tre var underbara att se på banan.

I Pixbo så spelade Hellas, Aga och Jihde med Robert Bodén (tränare Partille IB) och Adam Lindberg bakom sig, och vilken femma detta var, inte undra på att Lisebergshallen var välbesökt under den tiden. Spelare som trollgubben Petteri Loukkanen, vilken spelade i Pixbo då också, var inte ens nära en plats i första formationen, även om denne redan då kunde 'trolla bort' elitseriebackar mellan varven.

Kent Göransons GENIDRAG

Att den nya förbundskaptenen skulle komma med lite nytänkande och nya taktiska och lagmässiga drag är ingen nyhet, i alla fall inte för er som känner han väl.

För mig, vilken läst på Bosön (elittränarutbildningen) ihop med Kent så vet jag vilka genikunskaper denna världsmästare i dragkamp (ja, det är faktiskt sant) besitter. När han tog över Warberg innebandy så visade han redan där att hans ledaregenskaper är fantastiska och att han är expert på att få grupper att fungera och prestera. Blev ju faktisk också SM-guld med Warberg och ett bättre betyg kan man väl inte få.

När Kent nu kommit in och börjat "röra om i landslagsgrytan" så är det med stolthet man kan konstatera att hans idéer verkligen är lysande. Titta bara hur han formar laget under senaste landslagsturneringen, Euro Floorball Tour, i Schweiz.

Sverige vinner givetvis turneringen och det är inte för inte som en ny "superformation" är född.

Att den sedan består av mest Warbergsspelare är inte så konstigt, har ingenting att göra med att Kent kommer från den ort eller vart tränare där utan mer för att det faktisk är Sveriges bästa innebandylag.Formationen med:

Kimmo Eskelinen - Warberg Innebandy
Jimmy Persson - Warberg Innebandy
Martin Emanuelsson - Warberg Innebandy
Daniel Calebsson - Köniz (Schweiz)
Magnus Svensson - Warberg Innebandy

Denna formation var helt outstanding under turneringen och om denna skulle bytas ut inför VM 2008, i december, i Tjeckien så bli i alla fall jag förvånad. Då blir vi nog inte ens världsmästare, även om det är långt kvar dit, och mycket kan hända.

Men betyget för turneringen EURO FLOORBALL TOUR blir att:

Hade inte formationen med ovan nämnda spelare vart med så hade Sverige inte ens vart i närheten av en turneringsseger.

Titta vad formationen presterade under Euro Floorball Tours matcher:


MATCHFAKTA


Schweiz-Sverige 1-7 (0-0, 0-3, 1-4)

Andra perioden:
0-1 (5.37) Martin Dahlgren (Magnus Anderberg)
0-2 (17.11) Kimmo Eskelinen (Martin Emanuelsson)
0-3 (18.38) Magnus Svensson (Kimmo Eskelinen)

Tredje perioden:
0-4 (4.20) Mattias Helgesson
1-4 (4.55) Emanuel Antener (Matthias Hofbauer)
1-5 (6.11) Magnus Svensson (Martin Emanuelsson)
1-6 (15.07) Martin Emanuelsson (Daniel Calebsson)
1-7 (18.05) Alexander Bodén (Jimmy Persson)

Utvisningar, Schweiz: 3x2 min, Sverige: 2x2 min.
Publik: 2 182


Märk här att Martin Emanuelsson och Magnus Svensson var bänkade halva matchen, och då stod det ju endast 1-0 till Sverige. SÅ MYCKET KAN ALLTSÅ EN FUNGERANDE FORMATION PRESTERA, OCH SÅ VIKTIG ÄR DEN NYA "SUPERFORMATIONEN".

MATCHFAKTA

Sverige-Finland 4-4 (2-1, 1-1, 1-2)

Första perioden
1-0 (6.16) Magnus Svensson (Daniel Calebsson)
1-1 (11.35) Jani Kukkola (Kari Koskelainen)
2-1 (18.31) Martin Emanuelsson (Daniel Calebsson)

Andra perioden
2-2 (13.46) Tero Tiitu (Mika Kohonen)
3-2 (15.51) Kimmo Eskelinen (Martin Emanuelsson)

Tredje perioden
3-3 (13.40) Tatu Väänänen (Kari Koskelainen)
3-4 (15.11) Juho Järvinen (Aki Seppälä)
4-4 (16.20) Alexander Bodén (Mattias Helgesson)

Utvisningar, Sverige: 1x2 min , Finland: 3x2 min.
Publik: 1 635.

Hade Sverige fått storstryk mot Finland utan nya "superformationen", ja det hade nog tyvärr blivit så!

MATCHFAKTA

Tjeckien-Sverige 5-11 (0-4, 3-2, 2-5)

Första perioden
0-1 (9.50) Magnus Svensson (Martin Emanuelsson)
0-2 (17.26) David Gillek (Karl-Johan Nilsson)
0-3 (17.46) Magnus Svensson (Kimmo Eskelinen)
0-4 (18.03) Självmål

Andra perioden
1-4 (10.44) Tomas Sladky (Pavel Kozusnik)
2-4 (15.41) Ales Zálesný
2-5 (12.59) Daniel Calebsson (Magnus Svensson)
3-5 (13.55) Radek Sikora
3-6 (19.22) Alexander Bodén (Magnus Anderberg)

Tredje perioden
4-6 (3.04) Martin Ostransky (Vojtech Skalik)
4-7 (12.56) Martin Emanuelsson (Daniel Calebsson)
4-8 (16.43) Magnus Svensson (Kimmo Eskelinen)
5-8 (16.58) Milan Fridrich (Ales Zálesný)
5-9 (17.46) Kim Johansson (Alexander Bodén)
5-10 (18.14) Magnus Svensson (Daniel Calebsson)
5-11 (19.49) Martin Emanuelsson (Magnus Svensson)

Utvisningar, Tjeckien: 2x2 min, Sverige: 1x2 min.

Prestationen talar sitt tydliga språk

Skall vi då nu så här sist beskriva insatsen i siffror så talar den väl sitt tydliga språk:

· Vinst i matchen mot Tjeckien med 11-5 , SUPERFORMATIONEN 7+7.

· Vinst i matchen mot Schweiz med 7-1, SUPERFORMATIONEN 4+4 (Märk då att Martin Emanuelsson och Magnus Svensson var bänkade halva matchen)

· Oavgjort mot Finland 4-4, SUPERFORMATIONEN 3+3.


Ja detta säger väl ALLT. Sverige, och KENT GÖRANSSON, har åter funnit en SUPERFORMATION, eller skall vi hitta på ett nytt smeknamn till den. Calebsson får då i så fall ursäkta, men varför inte "blåbären". Inte då med tanke på vad de presterar utan med tanke på att de flesta är från Warberg Innebandy, där blått har sitt fäste på innebandykartan. Men det är väl ett smeknamn som flera kommer reagera på så det är väl bättre att inte nämna denna lina vid det smeknamnet ännu, utan vi nöjer oss at konstatera att en ny SUPERFORMATION är född.


/Micael Svensson - amazingfloorball.com

amazingfloorballbloggen ÖPPEN

Då var det dags att inte bara ha en blogg på min hemsida. Efter lite efterfrågan får jag väl så ta tag i att börja blogga lite på en bloggsida också.

Då drar vi igång.

Besök gärna min hemsida:
www.amazingfloorball.com

/M.Svensson

RSS 2.0