HERR Div 2 Västergötland: Silly Season 10/11


HERR DIV 2: SILLY SEASON 2010-2011

Då var det dags att presentera en liten ”faktakrönika” om Div 2 Västergötland och herrserien 2010-2011.
Här finner du allt från tippade placeringar, vart laget möjligen också kan hamna, kommentarer, nyförvärv och spelarförluster samt matchfakta med mera.

Har också tagit ut ett så kallat säsongslag för serien denna säsong.

Intressantaste frågan: Kommer Fritsla IF att dra sig ur innan seriestarten, eller får de ihop ett lag?


SILLY SEASON 2010-2011


Till helgen drar 2010-2011 års högsta Västgötaserie på herrsidan igång igen och nu lär det bli jämnare än någonsin.

Tilld etta har jag försökt skapa en liten ”faktakrönika” om säsongens Div 2 Västgötaspel på herrsidan.
Det har varit extra kul att många frågat efter lite text om denna serie och framförallt att både vänner, ”fiender” och andra innebandyintresserade personer både skrivit och velat höra mina kommentarer samt fakta kring serien.

Att alla fakta man samlat ihop stämmer är inte helt hundraprocentigt, men det mesta skall i alla fall vara toppaktuellt och mycket fakta har också lyckats skrapats ihop via goda innebandykontakter.

Alla kommer väl ha kommentarer och funderingar som vanligt om det man skriver, men detta är ju och andra sidan bara roligt, då vet man ju faktiskt att personerna läst igenom all text man "skapat", och detta var ju ändå det stora målet.

STÖRSTA FRÅGAN JUST NU ÄR VÄL: Kommer Fritsla IF Innebandy till spel alls denna säsong med ett Herrlag i Div 2?


Klart största spelarförlusterna har IBK Lockerud Mariestad och IBK Alingsås, vilket faktiskt kan komma att märkas lite i serien kanske. Men lagen kan ändå få inta en riktigt bra topplacering om man i stället får ihop det på ett bra sätt. IBK Lockerud Mariestad har värvat ihop en hel kör av spelare medan IBK Alingsås nöjt sig med 2 nyförvärv och några upplockade A-pojkar. Sandared IBS har i sin tur ”råvärvat” och behållit sina duktiga spelare från förra säsongen, så kanske är det deras tur att inta seriesegerplatsen denna säsong, och äntligen, få ta klivet upp i div 1, om kvalseger infrias vill säga.
Nykomlingarna Fristad GOIF och IBF Horsby skall också bli roliga att följa samt även ”nykomponerade Borås IBF Thunders.

Börjar denna ”faktakrönika” med att ta ut ett säsongslag för 2010-2011, ett lag som jag tror hade tagit hem denna serie utan större problem och som vilken tränare som helst på denna ”korpnivå” hade velat jobba med.

SÄSONGSLAGET 2010-2011:

Målvakt: Joel Fjällström-Nilsson, IBK Lockrud Mariestad
Målvakt: Kristian Kjell, IBK Alingsås

Back 1: Gabriel Svensson, Sandared IBS
Back 1: Linus Sagré , IBK Alingsås
Center 1: Patrik Kettil, Sandared IBS
Forward 1: Johan Magnusson, Tranemo IBK
Forward 1: Kevin Keijsner, IBK Alingsås

Back 2: Niklas Benon, IBF Horsby
Back 2: Måns Bergenzaun, Sandared IBS
Center 2: Christian Olausson, Borås IBF Thunders
Forward 2: Pär Ekström, Sandared IBS
Forward 2: Sandro Johansson, IBK Alingsås

Reserver: Johnny Hante, IBK Lockerud Mariestad, Patrik Persson, Rydboholms SK, Mikael Proohf, Sandared IBF ,


___________________________________

Sandared IBS

Tippad placering: 1:a
Kan sluta: 3:a

KOMMENTAR: Tror att Sandared IBS toppsäsong kan vara 2010/2011, detta med tanke på alla fina värvningar och att de fått behålla många starka kort. När andra lag tappar spelare till högre och bättre divisioner nöjer sig spelarna i Sandared IBS med sin satsning mot div 1 i stället, vilket så klart gynnar laget i massor. SIBS kommer utan tvekan att vara med och slåss om platserna som ger kvalspel upp till Div 1. Misslyckas de denna säsong så är det något som är konstigt. Klart överlägset den bästa truppen i serien. Vi får bara se nu om taktiken och coachningen sitter där den skall!

Tränare i SIBS verkar tro på sitt lag och spelare likaså, så får man nu bara alla att dra åt samma håll så skall spel i Div 1 2011/2012 vara ganska solklar!

Hemmahall: Almåshallen (Borås, Gummigolv)

Nyförvärv: Niklas Björklund (Ny tränare), Andreas Johansen (Back från Fristad GOIF), Marcus ”P” Ericsson (Forward från Fritsla IF), Christoffer Kirsch (Forward från BK Vingen), Måns Bergenzaun ( Back från IBK 7H Borås), Adam Rowell (Comeback efter 1 års resande), Ludwig Almqvist (Målvakt Fritsla IF Innebandy)

Rykten in:

Förluster: Rikard Veztre-Larsson (Forward, Rydboholms SK)

SPELARPROFILER:
Poängkungen Pär Ekström kommer att bli viktig under seriesäsongen, nu när han får spela en hel säsong, men spelare som Patrik Kettil, Cristoffer Kirsch och nyförvärvet Marcus ”P” Eriksson har sett riktigt heta ut under försäsongsmatcherna så de lär nog stå för massor utav poäng och farligheter framåt. Gabriel Svensson är en spelare som hade sina bästa innebandyår för 2-3 år sedan men verkar denna säsong igen ha funnit en innebandyglädje och fått fart på sitt skytte. Kan han glimma ut rejält även denna säsong?

Träningsmatcher:
Sandared IBS – Frölunda IBK 7-3
Sandared IBS – Floda IBK (U-laget) 5-4
Sandared IBS – Huskvarna IK 7-5
Sandared IBS – Frölunda IBK 8-3

DM Resultat från Skövde:
Sandared IBS – BK Halna 8-3
Sandared IBS – IBK Vänersborg 7-4
Sandared IBS – IBK Alingsås 1-3
Sandared IBS – Fagerhult Habo IB 5-4 SD
Sandared IBS – IBK Lidköping 4-7


- Allt annat än att Sandared IBS skulle ta steget upp till kvalspel mot Div 1 skulle kännas konstigt! Laget har det som krävs för att få spela ett kval och faktiskt är det så att det hade vart bra med ett Boråslag i en något högre serie, det hade gynnat alla i detta område.

___________________________________


IBK Alingsås


Tippad placering: 2:a
Kan sluta: 1:a (Vill självklart hoppas på detta!)

KOMMENTAR: "Mitt" IBK Alingsås, vilka jag även hjälper denna säsong i Div 2 har tappat en del spelare, hyrt ut några men försöker ändå att få en god utveckling på de spelare som finns kvar under 2010-2011. Allt handlar ju om att jobba mot mål och målsättningar med de spelare man har i truppen och ge dem det bästa under en säsong, vilket är vårt stora mål inför kommande säsong. Ledarstaben har växt och blivit snäppet bättre med "Anton" (Ander Jonsson, fd SSL tränare i Pixbo och Dalen) som analystränare också, och man hoppas att killarna som vill kan ta till sig mycket och få goda utvecklingskliv i sin innebandykarriär. Stora möjlighter för detta finns i alla fall. Nu är det bara viljan som måste fram.
Försäsongen har sett bra ut, och när man mött så kallat "sämre motstånd" har laget fått testa massor utav nya taktiska saker på banan, vilket kanske hämmat resultaten en del. Men skall man lära sig nya saker måste man lyfta fram det även matchmässigt!

Nyförvärv: Karl Hansen (Forward, Fristad GOIF), Johan Hansen (Forward, Fristad GOIF), André Nilsson (Back, Uppflyttad Junior, född 1995), Johan Bäckius (Center, Uppflyttad Junior, född 1994), Sebastian Ekberg (Målvakt, Uppflyttad Junior, född 1994), Tobias Kjellberg (Back, tillbaka efter några års spel i Schweiz)

Rykten: Är så att flera spelare kommer att jobba tuffare med annat på sina jobb denna säsong, och på så vis kan de inte vara med lika mycket. En del kommer dock kanske kunna vara med lite mer än under senare år och då fyller laget på med dessa i stället. Ytterligare 2 spelare i truppen kan vara på väg till Norge för elitseriespel och jobb!

Förluster: Håkan Pettersson (Australien, Golf m.m), Johan Andersson (Back, hyrs ut till Floda IBK), Mattias Andersson (Center, hyrs ut till Floda IBK), John Axelberg (Back, kan endast vara med väldigt lite denna säsong)

Spelarprofiler: IBK Alingsås har jobbat med att få till ett lagslit och att kunna jobba med mycket nya taktiska delar. detta skall kunna lyfta alla spelare i laget på ett bra sätt. IBK Alingsås hoppas självklart att flera spelare skall kliva fram extra denna säsong, nu när det verkligen behövs, och en del har även visat detta under försäsongen.

Träningsmatcher:
IBK Alingsås - Kärra IBK 2-2
IBK Alingsås - Falköping IBK 7-7
IBK Alingsås - FBC Lerum 2-4
IBK Alingsås - Jönköping IK 3-7
IBK Alingsås - FBC Lerum 2-1
IBK Alingsås - IBK Tygriket-99 5-4
IBK Alingsås - Tvååkers IBK 4-1
IBK Alingsås - Floda IBK 4-2
IBK Alingsås - Munka Ljungby IBK 2-3
IBK Alingsås - Åby Oilers IBK 5-5
IBK Alingsås - Lindås Waves IBK 5-3

DM resultat från Skövde:
IBK Alingsås - IBK Vänersborg 1-1
IBK Alingsås - BK Halna 6-3
IBK Alingsås - Sandared IBS 3-1
IBK Alingsås - IBK Lockerud Mariestad 5-4
IBK Alingsås - Skövde IB 5-2
IBK Alingsås - IBK Lidköping 2-6


- IBK Alingsås hoppas på en bra innebandysäsong, detta trots att en del spelare har hyrts ut eller släpps iväg på andra "uppdrag". Målsättningen är att laget skall utvecklas så väl spelmässigt som taktiskt och att samtliga spelare skall försöka att ta ett innebandykliv till och känna att säsongen är utvecklande och inspirerande. Om allt detta fungerar bra kan laget mycket väl vara med och kampa om kvalplatserna till div 1.


___________________________________________


IBK Lockerud Mariestad

Tippad placering: 3:a
Kan sluta: 1:a

KOMMENTAR: IBK Lockerud Mariestad tappar spelare som Erik Jansson, Mattias Kongstad och Andreas Wiikman, men lär ändå bli att räkna med i toppen. Laget spelar en fartfull innebandy och har massor utav duktiga avslutare, speciellt avslutare som tar sina kvicka avslut i steget. Nyförvärven är många, ja så många att de inte ens räcker med två händer för att räkna upp alla, och frågan är väl hur många utav dessa som går in i laget. Någon utav de nya spelarna komemr förmodligen vara en överraskningsspelare i årets serie, detta då Mariestadlaget ofta får fram ett par bra spelare mellan varven. IBK Lockerud Mariestad kommer att kriga om seriesegern, även utan trion Kongstad/Jansson/Wiikman, det är jag rätt säker på!

Nyförvärv: Sebastian Jonsson (Forward, Fagersta Innebandy), Fredrik Bäckman (Forward, Borås IBF Thunders), Farshid Muhiti (Forward, Uppflyttad Junior), Fredrik Forsell (Forward/Center, BK Halna), Fredrik Larsson (Forward, BK Halna), Andreas Bromfalk (Forward, Göteborg), Johan Ivarsson (Forward/Center, BK Halna), Jonathan Andersson (Målvakt, BK Halna), Olle (Forward, Lillån), Rasmus Thorsell (Forward,Dingle AIK), Sven Johansson (Forward/Center, IBF Horsby), Johan ”storken” Carlsson (back, senast i Sandared IBS)

Rykten:

Förluster: Andreas Wiikman (Back, IBK Lidköping), Mattias Kongstad (Forward, Karlstad IB), Jim Guldbrand (Forward, IBF Horsby), Erik Jansson (Forward, BK Halna)

SPELARPROFILER: I årets IBK Lockerud Mariestad finns det flera spelare som kommer att göra ett riktigt bra arbete, men som jag inte riktigt kan se som några solklara spelarprofiler. Laget har en profil som är värd att kallas detta, och han är störst och viktigast utav alla, Joel Fjällström-Nilsson, målvakten. Han är rent ut sagt GRYM i sina bästa stunder och verkar mer eller mindre aldrig göra en dålig match.

Träningsmatcher:
IBK Lockerud Mariestad – FBC Lerum 6-3
IBK Lockerud Mariestad – Palmstaden IBK (Junior/U-lag) 3-3
IBK Lockerud Mariestad – Röke IBK 4-6
IBK Lockerud Mariestad – Hörby IBK 6-6
IBK Lockerud Mariestad – Sjöstad Innebandy 1-6
IBK Lockerud Mariestad – Stenungsund IBK 5-6
IBK Lockerud Mariestad – IBK Vänersborg 4-9
IBK Lockerud Mariestad – Fagerhult Habo IB 3-4
IBK Lockerud Mariestad – Karstad IB 2-4
IBK Lockerud Mariestad – KAIS Mora 2-13

DM resultat från Skövde:
IBK Lockerud Mariestad – Stöpen IBK 1-1
IBK Lockerud Mariestad – Fagerhult Habo IB 1-0
IBK Lockerud Mariestad – Borås GIF 3-2
IBK Lockerud Mariestad – IBK Alingsås 3-4


- IBK Lockerud Mariestad blir ett topplag även denna säsong, detta trots tappet utav Kongstad, Jansson och Wiikman. Jag tror att faktiskt Mattias Kongstad mycket väl kan komma tillbaka till Mariestadlaget innan säsongen är slut, blir nog tufft för han i Karlstad tror jag. IBK Lockerud Mariestad krigar för en kvalplats till Div 1 och kan mycket väl lyckas inta en utav dessa två platser.

___________________________________


Rydboholms SK Innebandy

Tippad placering: 4:a
Kan sluta: 2:a

KOMMENTAR: En förening som alltid får fram mycket bra unga killar och som ofta är svårspelade. Med Mikael Finnskog mellan stolparna och Henrik Kuusela som styrande spelare i RSK-lägret så kan laget faktiskt vara med och kriga om en utav de platser som leder till kvalspel och Div 1. Rydboholms SK kommer att överraska många lag i årets seriespel och laget kommer utan att tveka ta fler poäng under hösten 2010 än man gjorde hösten 2009.

Hemmahall: Viskaforshallen (Viskafors, Gummigolv)

Nyförvärv: Jonas Larsson (ny assisterande tränare), Rikard Veztre-Larsson (Forward, Sandared IBS)

Förluster:

Rykten:

SPELARPROFILER:
Mellan stolparna finner vi Mikael Finnskog som håller ihop allt det som defensiven missar, och utan han så skulle laget förra säsongen (under vårdelen) ha förlorat flera matcher. ”Finne” är en stabilitet som RSK behöver och som kan göra dem till ett kvallag. Kan Patrik Persson fortsätta att ösa in mål och poäng för sitt blåa och vita Rydboholms SK så blir han en viktig kugge även denna säsong.

Träningsmatcher:
Rydboholms SK – Borås IBF Thunders 1-2
Rydboholms SK – Fristad GOIF 5-4
Rydboholms SK – Tranemo IBK 4-5

DM resultat från Skövde:
Rydboholm SK –IBK Lidköping 3-4
Rydboholm SK –Skara IBK 3-3
Rydboholm SK- Rångedala IK 8-0
Rydboholm SK –Skövde IB 0-3


- Kan Rydboholms SK hålla tätt det sista i öppningsmatchen så kan de slå tillbaka Borås IBF Thunders. Rykten säger att de blåvita koncentrerat sig extra på de sista 15 sekunderna, dessa har ju varit lite av ”djävulstid” för laget i tidigare säsongers seriestartsmatcher.

___________________________________


Tranemo IBK

Tippas placering: 5:a
Kan sluta: 2:a

KOMMENTAR: Laget som säger att de har den bästa hemmapubliken, i ”grytan”, och att de är svårast att möta i sin egen hall, och detta stämmer nog faktiskt också rätt bra, jag säger i alla fall inte emot. Var det lag som var klart trevligast att komma till förra säsongen och det var många saker som andra lag skulle ta till sig i hur Tranemo IBK jobbade i att ta emot sina motståndare. Hårt tryck i hallen och tufft spel, men eftersom det speglar Tranemo IBK i sin hall så är det väl så det skall vara, aldrig fel att det smäller lite extra ibland. Tranemo IBK tappar en utav alla sina offensivt starka spelare då Daniel Magnusson försvinner till Norge. Tror ändå Tranemo IBK blir ett topplag, och laget kommer vara med och slåss om de två kvalplatserna som ges till div 1.

Nyförvärv:

Rykten:

Förluster: Daniel Magnusson (Forward, Slevik IBK, NOR)

SPELARPROFILER: Johan Magnusson är väl den självskrivna profilen, en kille som kan göra det extra och som kan avgöra i viktiga situationer och lägen. Anser att han utan tvekan är en utav de bästa spelarna i denna div 2 serie i Västergötland. Johan är teknisk, svårstoppad och har aviga avslut vilka är riktigt svåra att läsa av när de tas.

Träningsmatcher:
Tranemo IBK – Borås IBF Thunders 1-4
Tranemo IBK – Rydboholms SK 5-4
Tranemo IBK – Fristad GOIF 5-2
Tranemo IBK – Kinna IBK 7-2
Tranemo IBK – Borås IBF Thunders 2-5
Tranemo IBK – Vinberg IBS 3-4

DM resultat från Skövde:
Tranemo IBK – Fristad GOIF 3-1
Tranemo IBK – Skövde IB 2-4
Tranemo IBK – Tibro IBK 2-1
Tranemo IBK – IBK Lidköping 2-6


- Det tuffa spelet i ”grytan” denna säsong lär många lag få känna på. När väl grytan satts i ”kokning” så är det svårt att slå de grönsvarta ifrån Tranemo, i sin egen hemmahall. Laget spelar en tuff och hård innebandy, vilket är roligt att se i dessa divisioner. Tyvärr håller väl inte alltid Västgötadomarna på denna nivå med om detta. Kommer Olof blogga även denna säsong och ge både oss ledare och spelare i serien rejäla kängor. Kul att någon vågar stå för sitt tyckande så ”keep up the good work” Olof!

___________________________________

Borås IBF Thunders

Tippad placering: 6:a
Kan sluta: 9:a

KOMMENTAR: Kommer väl som vanligt att alltid vara tusen procent laddade inför alla derbymöten med sina lokalkonkurrenter. Tror faktiskt att både Sandared, Fritsla, Rydboholm och Fristad alla räds mötena med Borås IBF Thunders, de brukar ju alltid vara väldigt bra på att ”sänka de andra lagen” i Boråsområdet. Har ett ungt och bra material att jobba med och förhoppningsvis fortsätter de att satsa på sina unga spelare. Kan de äldre spelarna komma in och vara positiva förebilder så kan detta lagbygget som Borås IBF Thunders har just nu utvecklas till något riktigt bra.

Hemmahall: Boråshallen (Borås, Parkett) /Almåshallen (Gummigolv)

Nyförvärv: Krister Enesten /Tränare), Krister Gunnarsson (Forward, IBK 7H Borås), Christian Olausson (Forward, IBK 7H Borås), Magnus Persson (Back, IBK 7H Borås), Max Axelsson (Center, Sandared IBS), Christoffer Gustafsson (Center/Forward, IBK 7H Borås), Robin Andersson (Målvakt, IBK 7H Borås), Johan Jörgner (Back, IBK 7H Borås)

Förluster: Henrik Kristensson (Center, Borås GIF), Magnus Kallin (Målvakt, Rångedala IK), Fredrik Kjernald (Forward, Rångedala IK), Fredrik Bäckman (Forward, IBK Lockerud Mariestad)

Rykten: Spelar Mattias Sköld vidare?
(Hoppas att Mattias, magiska nummer 78, fortsätter ytterligare en säsong, då med fullt fokus och ansvar inför att också höja och vara med och peppa och höja de ungas spelkapacitet. Mattias Sköld har det som krävs för detta och kan tillsammans med de unga killarna skapa något riktigt bra 2010/2011.)
Åker de rutinerade äldre spelarna med på bortamatcherna?

SPELARPROFILER:
De unga killarna i Borås IBF Thunders har blivit ytterligare ett år äldre och jag tror att Calle Johnsen och Johannes Thell kommer att göra bra ifrån sig under säsongen, lika så nyförvärvet Max Axelsson. Samtliga tre har det som krävs för att skapa sig en ”bra innebandykarriär”, det handlar bara om att plocka fram den egna viljan och rätta inställningen. Även Filip Johannesson kanske kan göra en riktigt bra säsong, om han får ordning på sina skadeproblem han har mellan varven. Största profilen är självklart annars Christian Olausson, nyförvärvet från IBK 7H Borås. Frågan är inte OM han gör mycket poäng i denna svaga Västgötaserie, frågan är HUR MÅNGA? Fast vinner Olausson även utvisningsligan mån tro?

Träningsmatcher:
Borås IBF Thunders – Öckerö Innebandy 9-6
Borås IBF Thunders – Rydboholms SK 2-1
Borås IBF Thunders – Tranemo IBK 5-2
Borås IBF Thunders – Fristad GOIF 3-2
Borås IBF Thunders – Tranemo IBK 4-1
Borås IBF Thunders – IBF Backadalen 7-13


- Borås IBF Thunders kan överraska rejält under säsongen tror jag, men allt hänger väl på hur mycket vilja och träningsvillighet det finns i truppen. De unga måste ta något steg till i utvecklingen och de äldre måste bidraga med positivitet till de unga. Faller alla bitar på plats i laget så kan det bli en placering i toppregionen.

___________________________________


Skara IBK

Tippad placering: 7:a
Kan sluta: 5:a

KOMMENTAR: Skara IBK är ett lag som verkligen blandar och ger mycket i serien. Laget visade förra säsongen stundtals upp en riktigt bra innebandy, vissa matcher, medan andra matcher faktiskt var rent bedrövligt usla och rena genomklappningen. Kan laget få en mer jämnare spelkvalité så kanske man kan hålla uppe spelet en hel säsong, vilket kan ge dem flertalet mer vinster och poäng än 2009-2010. Fredrik Boman, lagets nya tränare har varit med i många år i ”innebandy Västergötland” och med hans erfarenhet så kanske han kan få ordning på laget och lyfta laget ett steg till. Fredrik Boman har en del idéer i bakfickan och det skall bli kul att se om Skara IBK komemr att spela på ett lite annorlunda vis denna säsong.

Nyförvärv: Fredrik Boman (Huvudansvarig tränare, Falköping IBK), Daniel Jildenäs (Forward/Center, Varnhem IBK)

Förluster: Stefan Hedin (tränare)

Rykten: Att Niklas Nieroth skall ”damma av” klubban igen är nog mer ett rykte än en trovärdighet, fast man skall aldrig säga aldrig. Sportchef Nieroth har ”hjälpt” Skara IBK förr med sitt innebandyspel och börjar det gå emot laget i början utav serien så är det inte alls helt otroligt att klubban tas ner från hyllan igen.

SPELARPROFILER: Erik Hammar visade förra säsongen att han hade stabila innebandykvalitéer i sig och han gjorde farmför allt ett bra bollvinnande jobb i de centrerade delarna. Om han har lyft sig till denna säsong så blir han ännu viktigare under 2010-2011. Tror att spelaren Oskar Wiktorsson kan växa mycket under hösten 2010 och bli riktigt viktig för Skara IBK och kanske den spelare som laget får förlita sig lite extra på i offensiven.

Träningsmatcher:
Skara IBK – IBK Dalängen 6-9
Skara IBK – Fröjered IF 11-6
Skara IBK – Skövde U 3-5

DM resultat från Skövde:
Skara IBK – Rydboholms SK 3-3
Skara IBK – Rångedala IK 5-0
Skara IBK – IBK Lidköping 0-5


- Roligt att Fredrik Boman är i Skara IBKs bås och inne i herrinnebandyn ”på allvar” igen. Han kan ha lite finurligheter i bakfickan och detta kan ge Skara IBK lite extra poäng i serien. Skall bli kul att se om Erik Hammar är den starka centertypen som han visade att han var förra säsongen, och om han kan hålla samma standard även under 2010-2011.

___________________________________


IBF Horsby

Tippad placering: 8:a
Kan sluta: 6:a

KOMMENTAR: Nykomlingen IBF Horsby kan bli ett roligt lag i årets serie. Laget spelar en situationsrelaterad kontringsinnebandy och räds inte för att ta en hel del distansavslut, något som en hel del andra lag i serien faktiskt saknar. Detta kan göra att laget klarar sig riktigt bra första säsongen i div 2. Mikael Nordin kommer att vara viktig för laget, detta då han trots att han blivit äldre och långsammare ändå gör mål som aldrig förr. Han har en tendens att stå rätt och sätta de där viktiga målen som IBF Horsby är väldigt beroende utav. Laget kommer att vinna en hel del matcher i sin egen hall, Herrljunga sporthall, vilken är en hall med snabbspelat parkettgolv och ett svårstudsat sådant.

Hemmahall: Herrljunga sporthall , parkett

Nyförvärv: Åke Hofling (Ny asisterande tränare), Jim Guldbrand (Forward, IBK Lockerud Mariestad)

Rykten: Kommer målvakten Jonathan ”Jonis” Blomberg kunna medverka fullt ut, nu när han fått möjligheten att spela in en skiva med sitt band. Forwarden och tekniska Christer Wallén är på väg in i IBF Horsby, en spelare som laget kommer att ha stor nytta utav, OM han kommer vill säga?

Förluster: Jonathan Blomberg (Målvakt, IBK Alingsås)
(Jonathan B kommer ändå att spela för IBF Horsby säsongen 2010-2011)

SPELARPROFILER: Mikael Nordin och Niklas Benon i all ära, men att föreningen fick behålla Jonathan ”Jonis” Blomberg mellan stolparna i matcherna är kanske den största orsak till att nytt div 2 kontrakt faktiskt kan klaras utav. Niklas Benon är en riktigt spelskicklig och stark back, som kanske faktiskt till och med borde spela på högre nivå. Mikael Nordin, denna ”gamla räv”, verkar klara av hur många år som helst på innebandyplanen. Blir det i år som spelskicklig back eller giftig avslutare i offensiva zonen?
Viktigt är också att Robin Svensson producerar framåt.
Kan Jim Guldbrand, åter tillbaka i sin moderklubb, lyfta laget till ”oanade höjder” eller får han det tufft i årets div 2 serie?

Träningsmatcher:
IBF Horsby – Säven BK 11-3


- Lär bli en del långbollar på Mikael Nordin, inbågningsskott utav Rikard Andersson samt superräddningar av Jonathan ”Jonis” Blomberg. Samtliga tre spelare lär utan problem klara av det dåliga div 2 tempo som många lag i serien faktiskt besitter. Niklas Benon lär regera från sin backplats och tillhör förmodligen en utav seriens klart bästa backar totalt sett över alla lag i serien.

___________________________________


Fristad GOIF Innebandy

Tippad placering: 9:a
Kan sluta: 10:a

KOMMENTAR: Blir en tuff säsong för nykomlingen från Boråsområdet, men tror ändå att laget kommer ta lite poäng här och var, och faktiskt också överraska i 2-3 matcher under serien, och då vinna över lag som kanske ingen trodde. Kampen i Boråsderbyna kommer säkert spelarna i Fristad GOIF också vara speciellt laddade inför och de andra 033-lagen får nog det tufft ute i Fristadhallen.
Många unga duktiga killar uppflyttade, men håller dem hela säsongen?
Kommer den nya tränaren spela själv, och samtidigt utse sig själv också till lagkapten, vilket så varit under några matcher på försäsongen?

Hemmahall: Fristadhallen (Fristad, Gummigolv)

Nyförvärv: Martin Hälgh (Ny tränare), Peter Merta (Ny assisterande tränare), Matti Kivinen (Back, Borås IBF Thunders), Erik Johansson (Back, Sandared IBS), Niklas Svantesson (Målvakt, Rydboholms SK), Patrik Axelsson (Back, Ajer IBK, Norge)

Förluster: Karl Hansen (Forward, IBK Alingsås), Johan Hansen (Forward, IBK Alingsås), Andreas Johansen (Back, Sandared IBS)

Rykten: Daniel Lundh, duktiga offensiva spelarens icke vara eller vara, kommer han kunna spela något för Fristad GOIF?
Vågar årets tränare ställa ”fotbollskillarna” utanför truppen?

SPELARPROFILER:
Centern Calle Claesson jobbar alltid till max och vinner massor utav boll i de centrerade områdena. Hans spel kommer att vara viktigt för Fristad GOIF , och att det fungerar. Hur bra är egentligen Patrik Axelssons backspel efter flera år i Norge? Om Fristad GOIF skall kunna hålla ihop defensiven nu när man tappat Andreas Johansen, till Sandared IBS, kanske det är just nämnde Patrik Axelsson som måste hålla ihop detta. Viktigt blir också om de unga killarna som nu flyttas upp kan acklimatisera sig snabbt i div 2, eller tvingas Fristad GOIF återigen ringa in sina så kallade fotbollskillar?

Träningsmatcher:
Fristad GOIF – Borås IBF Thunders
Fristad GOIF – Tranemo IBK
Fristad GOIF – Rydboholms SK
Fristad GOIF – Åby Oilers IBK 2-10
Fristad GOIF – IBF Backadalen 3-3
Fristad GOIF – Borås IBF Thunders 2-3
Fristad GOIF – Rydboholms SK 4-5
Fristad GOIF – Tranemo IBK 2-5

DM resultat från Skövde:
Fristad GOIF –Tranemo IBK 1-3
Fristad GOIF –Tibro IBK 2-0
Fristad GOIF –Skövde IB 0-8


- Fristad GOIF har flera unga duktiga killar som vart med hela försäsongen nu och jobbat in sig i laget mer och mer. Kommer de få spela när det väl gäller, eller petas de till förmån för de så kallade fotbollskillarna? Tror att Fristad GOIF klarar kontraktet och får spela div 2 även kommande säsong!

___________________________________


Vara IBK

Tippad placering: 10:a
Kan sluta: 8:a

KOMMENTAR: ”Pojklaget” från ”Slätta i Vara” lär väl bli det yngsta laget i serien även denna säsong. Frågan är bara hur det går nu när Tim Ekblad lämnar för Skövde IB. Om det sedan är fler som lämnar verkar det vara svårt att få grepp om. Hemsidan innehåller inga större uppdateringar och med mina kontakter i dessa områden får jag heller inte mycket information. Tror dock att de flesta unga killarna med Jakob Nilsson och Tim Johansson i spetsen kommer att stanna ett år till i alla fall, vilket kommer att vara viktigt för klubben. Laget lär fortfarande vara yngsta truppen i serien, men nu har killarna blivit ett år äldre och kanske detta kan ge dem ett par placeringar till upp i seriesystemet denna gång.

Nyförvärv:

Förluster: Tim Ekblad (Målvakt, Skövde IB)

Rykten: Rykten säger att det är ett par till duktiga unga killar som lämnat, men dessa rykten är ganska långsökta. Målvakten Emil Ivarsson sägs också inte helt hundra ha bestämt sig för spel eller inte, vilket kan bli tufft om han väljer att inte spela, detta då duktiga Tim Ekblad lämnat föreningen för Skövde IB.

SPELARPROFILER: Klart att unga och duktiga , och framförallt skottvilliga, Jakob Nilsson blir viktig även denna säsong för Vara IBK. Centerspjutet Tim Johansson är också en spelare som måste fortsätta att utvecklas, våga ta för sig och börja avsluta mer, detta om Vara IBK skall kunna klättra lite ytterligare i tabellen denna säsong.
Defensiven får Joel Flensén ta mycket ansvar i och han kommer säkert att fortsätta att ställa in sin bössa i matcherna som kommer nu 2010-2011.

Träningsmatcher:
-

- Det unga Vara IBK kan bli svårslagna för de lag som spelar ”fel” mot dem och låter dem få ytor och kontra mycket, detta är nämligen något som Vara IBK älskar. Om Vara IBK fått behålla alla sina unga och snabba spelare även till denna säsong kan möjligheten vara den att laget tar sig några kliv upp i tabellen.

___________________________________


Wårgårda IBK

Tippad placering: 11:a
Kan sluta: 9:a

KOMMENTAR: Verkar ha varit en turbulent försäsong i Wårgårda IBK, ett WIBK som kanske är det laget som är mest ojämna under en säsong, i alla fall om vi ser tillbaka på säsongen 2010-2011. Det snackas mycket om att laget fått ställa in massa träningsmatcher, haft dåligt med folk på träningarna och att det mest är juniorer som tränar just nu. Frågan är väl om Wårgårdas nya tränare Stevan Arsic kommer att våga spela med de unga killarna när serien startar eller om han gör som Wårgårdas tidigare tränare fått göra, ringa in spelare till matcherna för att få till slagkraftigt lag? Den frågan är nog många som ställer sig. Wårgårda IBK är ett utav lagen som man inte har speciellt stor koll på känns det som, detta då det vart mycket snack om deras turbulens mer än fokus på spelet verkar det som. Stämmer det att Wårgårda IBK tappar många och spelar med juniorerna denna säsong blir det tufft, annars blir laget som tidigare år, ett svårslaget tufft spelande lag!

Nyförvärv: Stevan Arsic ( Ny tränare )

Rykten: Många spelare sägs ha slutat, lagt klubban på hyllan, på väg att byta klubb eller kommer bara spela i U-laget. Vad stämmer och vad stämmer inte? Christoffer Bergqvist, vart kommer han spela, blev ju inget tränarjobb i IBF Horsby och heller inget spel i laget där verkar det som. Arad Tavakol, spelar han eller inte, många rykten går om den stabila forwarden. Bröderna Kjellsson, vad gör de säsongen 2010-2011, spel eller inte?

Förluster: Ingen klar info

SPELARPROFILER: Tycker att Jesper Gustavsson, den unga och mycket stabile målvakten, har en stor potential att bli en grymt bra målvakt i framtiden, om han bara fortsätter att jobba hårt och har den där viljan att vilja utvecklas. Han kommer att bli viktig för laget under säsongen och seriespelet som nu hägrar. Backen Henrik Carlsson lär spela ett år till, minst, och kommer att få vara ”väggen” i försvaret. Han är en hård, tuff och ”på gränsenspelare”, men en spelare som alla lag önskar att de hade i sitt lag.

Träningsmatcher:
Wårgårda IBK – Landvetter Wings 5-10
Wårgårda IBK – Kärra IBK 2-10
Wårgårda IBK – IK Zenith Innebandy 1-10


- Vilka spelare kommer spela för Wårgårda denna säsong, det är den största frågan. Om laget bara kommer till spel med 90 procent utav sina juniorer kan det bli rejält tufft, men ringer man in en del spelare till match eller om de kommer nu när det nalkas matchspel så kan laget klättra flera placeringar. Tufft att säga vart de står någonstans just nu!

___________________________________


Fritsla IF Innebandy

EXTRA: MYCKET TALAR FÖR ATT LAGET INTE ENS KOMMER TILL START I DIV 2 SERIEN!
SANNING ELLER RYKTEN?


Tippad placering: 12:a
Kan sluta: 11:a

KOMMENTAR:
Fritsla IF innebandy verkar ha tappat massor utav spelare inför årets seriespel. Båda de duktiga seniortränarna har även de lämnat truppen, och nya tränaren Crister Ödman lär få ett tufft arbete. Fritsla IF är ett starkt kontringslag och kan de hålla tätt och skapa mycket kontringsspel så kan de säkert klättra flera placeringar i serien än den jag tippat dem på. Fritsla blir nog en liten ”svår nöt att knäcka”, detta då nästan ingen i serien vet vart de står spelmässigt någonstans, samt att det inte verkar helt hundra hur många och vilka spelare som laget har tappat.


Nyförvärv: Crister Ödman (Ny tränare)

Förluster: Lars Engwall (Huvudansvarig tränare), Fredrik Pettersson (Ass.tränare), Simon Clausen (Back, IBK Tygriket-99), Joakim Karlsson (Forward, Vinberg IBS), Sebastian Asp (Back, Borås GIF), Ludwig Almqvist (Målvakt, Sandared IBS), Sakarias Bülow (Norge), Jonas Almqvist (Forward, IBK Tygriket-99), Ludwig Thorsson (Center) och Andreas Samuelsson (Forward) (båda studier i Göteborg, spel oklart/klubb)

Rykten: Flera spelares vara eller icke vara i föreningen. Kommer de som studerar i Göteborg spela matcher för Fritsla IF innebandy eller inte, mycket rykten om att de skall spela eller inte går just nu, både i Göteborg och i Västergötland!

SPELARPROFILER: Svårt att finna någon direkt i Fritsla IF Innebandy, framförallt nu när man inte vet vilka som stannar till hundra procent eller inte. Tror att det blir ett lagfokus som kommer att vara grundläggande om laget skall få vara med och kampa i det övre skiktet av serien.

Träningsmatcher:
-

- Fritsla IF Innebandy är ett litet berg och Dalbanelag som blandar kanonmatcher med riktigt dåliga. Kan laget få igång sitt ”nya lag” så kanske de blir även ett kontringsstarkt lag denna säsong, men mycket hänger på om flera utav de spelare som sägs lämna verkligen gör det eller inte. Om de lämnar är degradering nära. Eller kan de ens komma till start?

/Micael "M" Svensson

Hasseröder Nations Cup 2010

 

Hasseröder Nations Cup 2010


 

Helgen som gick spenderades på ett landslagsläger nere i Tyskland, detta på orten Wernigerode.

En fantastisk rolig helg blev det, detta då även om schemat verkligen var fullspäckat och maxladdat. Fast detta var också meningen så spelarna även fick "bekänna lite färg".
Tre landskamper kryddat med 2 träningspass och teoridel.


Under torsdagen var det resande ner mot Wernigerode som gällde och sovandet genomfördes på båten mellan Trelleborg och Rostock.


Jag, landslagets Team manager och La Familia Holtzmeister, Kristian Holtz, Fredrik Holtz samt pappa Friedrich Holtz, där den sistnämnde även är med som ledare för landslaget, hamnade i båtkabinens sängar ganska tidigt, allt för att vara ”hyfsat” utvilade inför fredagens resa, träning och matchspel.


Fredagen i Wernigerode startade med att laget samlades i Hasseröder Feriepark, där lagen inkvarterades fyra och fyra i mindre 3-rumshus, vilket skulle komma att bli boendet för alla under denna landslagshelg.

Träningspasset under fredagen bestod utav passningsmoment i olika spelutvecklingssituationer samt också träning utav power-play, vilket det sistnämnda skulle visa sig ge rejäl utdelning senare under helgens matcher.
(Kan utläsas utav matchstatistiken längst ner)


I Wernigerode mötte jag också upp Västgötakillen Adam ”Konsum” Carlsson, vilken jag inhandlat lite ”svenska produkter” till. Detta som en liten överradskning.
Blev Svenska Estrella chips, knäckebröd, marabou mjölkchoklad, Ahlgrens bilar med mera, allt var också mycket uppskattat som present!
Kul att se att dam trivs i den lilla mysiga tyska staden.


Det kändes som att det var en riktigt bra helg och jag fick svar på många frågor, detta framförallt innan uttagningen utav den så kallade landslagstruppen till Finland skall ske.
VM spelas i December, 3/12-13/12 i Helsingfors.


Organisationen bakom denna landslagshelg, Red Devils Wernigerode med understöd utav Hasseröder, genomförde en perfekt helg och alla landslag var mycket nöjda.

Under helgen deltog på herrsidan Ungern, Österrike och Italien samt då också Tyskland. På damsidan fick Tysklands damlag möta Ungerns damer och Tysklands U10 lag tog sig även de an Ungern.Tysklands Landslag i Hasseröder Nations Cup 2010.

 

Tyskland  - Österrike  10-0


Periodsiffror: 5-0 , 2-0, 3-0
Skottstatistik:   23-10  (8-4, 6-2, 9-4)

Mål:

1-0   Manuel Mucha assist Cristian Sieber
2-0   Fredrik Holtz assist Magnus Gaude
3-0   Ingemar Penzhorn assist Janik Pfeiffer
4-0   Andreas Gahlert assist Manuel Mucha
5-0   Fredrik Holtz assist Philip Hühler
6-0   Manuel Mucha assist Dominic Mucha  (5-4)
7-0   Willy Wunderlich assist Tim Hoidis
8-0   Fredrik Holtz assist Sebastian Bernieck
9-0   Dominic Mucha assist Manuel Mucha
10-0 Andreas Gahlert assist Manuel Mucha


Tyskland – Ungern  8-3


Periodsiffror: 1-0, 5-2, 2-1
Skottstatistik:   23-15  (6-6, 9-4, 8-5)


Mål:

1-0   Manuel Mucha assist Andreas Gahlert   (5-4)
2-0   Dominic Mucha assist Manuel Mucha
3-1 Fredrik Holtz assist Andreas Gahlert   (5-4)
4-2 Manuel Mucha assist Dominic Mucha    (5-4)
5-2 Andreas Gahlert assist Manuel Mucha   (5-4)
6-2 Tim Hoidis assist Filip Wicher    (5-4)
7-2 Manuel Mucha assist Dominic Mucha
8-2 Dominic Mucha assist Manuel MuchaTyskland – Italien  6-4


Periodsiffror: 2-1, 2-0, 2-3
Skottstatistik:  20-22   (6-6, 8-5, 6-11)


Mål:

1-1   Manfred Benzel assist Willy Wunderlich
2-1 Dominic Mucha assist Manuel Mucha   (5-4)
3-1 Kristian Holtz assist Andreas Gahlert  (5-4)
4-1 Willy Wunderlich assist Robert Müller
5-4 Kristian Holtz assist Fredrik Holtz
6-4 Dominic Mucha assist Manuel Mucha 
Efter slutsignalen mot Italien vällde det in Ungdomar och barn på banan
och landslagsspelarna tvingades att långt efter priscermonin stanna kvar
i hallen för att skriva autografer.


 

MITT, Micael Svensson, ALL-STAR TEAM 2010, Hasseröder Nations Cup I Wernigerode:


Målvakt: Renato Petro, Italien  (Kloten-Bülach Jets, Schweiz)
Högerback: Kristian Holtz, Tyskland  (KAIS Mora, Sverige)
Vänsterback: Joel Gysin, Tyskland  (UHC Stawi Olten, Schweiz)
Center: Andreas Gahlert, Tyskland  (Grasshoppers Zürich, Schweiz)
Högerforward: Allesandro Agus, Italien (Pixbo Wallenstam IBK, Sverige)
Vänsterforward: Fredrik Holtz , Tyskland  (Storvreta IBK, Sverige)


Silver, Guld, DM och fartfyllda nätter


Var visst ett tag sedan man var här inne och skrev märker jag.
Tiden går snabbt när man är fullbokad och när man har saker hela tiden inbokade.
Nu har det vart allt från turneringar, matchcoachning, sommarträningsinstruktör, mentala coachningar samt målvaktsträningsutbildningar.

Klart att det alltid är kul att ha saker inplanerade och ”jobb att genomföra”, men faktiskt kan en stund över i soffan, en sovmorgon eller bara någon timma framför datorn i en park var rätt skönt.
Alla, verkligen alla behöver ibland en stund över, luta sig tillbaka och tänka på andra saker än det som man annars hela tiden arbetar med.

Jag skall inte förneka att jag faktiskt älskar det jag jobbar med, och klart det finns kompisar runt mig som gärna skulle vilja byta. Det som jag idag sysslar med är ju faktiskt en utav de saker som jag ville göra och som jag hoppades mycket på när jag var ung.

Andra som ”tittar snett på mig” får jag väl bara ta och ägna ett skratt åt egentligen, där vet man ju att det mest är avundsjukan som är det som dessa människor mår dåligt utav.

Den dagen då man i stället gläds med andra, den dagen har man nått lite längre, och sådana människor värderar jag lite högra än de andra.
Har heller inga som helst problem att hjälpa, understödja och bidra med utveckling till sådana personer.Vad har då hänt sedan senast?

Att intresset för olika talesätt och ordspråk alltid har berört mig vet de flesta som finns i min omgivning, och att jag ibland kan vara aningen ”filosofisk” är också "allmänt känt", men att jag nu också i stället börjat att kika på de LATINSKA delarna kring talesätt och ordspråk kanske är lite nytt.

Språket Latin har alltid varit lite ”mytomspunnet” och kul så därför bestämde jag mig för att ”ta en närmare titt på detta” .
Här är några utav de Latinska talesätt som fångat mitt intresse i texter jag läst det senaste:


Quidquid discis, tibi discis (Vad än du lär dig, lär dig det för din egen skull)Nos nihil efficere non possumus (För oss är egentligen ingenting omöjligt)Potius sero quam numquam (Bättre sent än aldrig)Omne ignotum pro magnifico (Allt okänt tas för storartat)Nam et ipsa scienta potestas est (Kunskap är makt)Citius, altius, fortius (Snabbare , högre, starkare)

Under sommaren var det mycket resande och att ha fått möjligheten att bland annat få vara föreläsare i Berlin och ha fått genomföra ett träningspass inne på Olympiastadion i Berlin var rent ut sagt G R Y M T !

Vilken magisk del utav min utvecklings och föreläsningsdel detta var.
Ett minne för livet!

Sedan har det vart Kungshamn, Båstad men även utvecklingsvecka i Bålsta i Stockholmsregionen, en mycket rolig och givande sådan.

Sommaren var faktiskt rent ut sagt GULD och allt näst intill glimmade hela tiden.
Fick till och med lite tid för lite "kärlekstankar och känslor" en period, vilket man inte haft så mycket tid för annars, och helt lagt åt sidan under en period!

Båstad med innebandy på schemat var visserligen kul men den sista fartfyllda natten där kanske vi faktiskt skall ta och glömma. NO KOMMENTS som alla politiker skulle ha sagt!Nu senaste helgen som passerade var det DM i innebandy i Skövde, och där coachade jag IBK Alingsås.

Att vi lyckades vandra hela vägen till finalen och tog oss obesegrade ur gruppspelet kändes riktigt starkt.

Klart att man är lite deppig direkt efter finalförlusten, men med eftertanke så är faktiskt sanningen att IBK Lidköping, vilka slog IBK Alingsås och vann DM, var väl värda att vinna Distriktsmästerskapet, de var klart det bästa laget under hela helgen totalt sett.

Segrare blev alltså IBK Lidköping och IBK Alingsås fick ett Silver som nästan smakade guld.


De som dock tog ut All Star Team på herrsidan och Damsidan under DM kan man undra om de verkligen såg en enda match under lördagen och Söndagen, och om de verkligen gick in för att ”finna de rätta spelarna”. KÄNDES INTE I NÄRHETEN ATT DET VAR SÅ!
En del "säkra källor" fanns ju som svar på detta också!

Jag LOVAR att jag hade kunnat ta ut ett All Star Team som både hållit högre klass och vart mer ”rättvist” under turneringen, framförallt på ett par platser på herrsidan.
Dammatcher såg jag kanske inte mer än 5-6 stycken, men helt säker på att detta ändå var mer än de flesta som tog ut All Star Team på DAMSIDAN gjorde.

Kanske skall ge några kritiker som är inne och läser här lite extra ”krydda på moset” genom att presentera MITT All Star Team på HERRSIDAN under DM i Skövde 2010, detta efter det att jag åtminstone förmodligen sett fler matcher än de som tog ut sitt ”All Star”.
Visst hade ”All-Star gruppen” i Skövde med 3 samma spelare som jag, men inte över att de sett dem spela  utan förmodligen för att de är spelare som har kvalitéer att just vara med.


Målvakt: Wincent Sohlström – Sandared IBS

Back 1:
Andreas Wiikman – IBK Lidköping

Back 2:
Linus Sagré – IBK Alingsås

Center:
Andreas Karlsson – IBK Lidköping

Forward 1:
Joakim Skoglund – IBK Lidköping

Forward 2:
Kevin Keijsner – IBK Alingsås


Värt att notera:

Kevin Keijsner vinner skytteligan i DM, IBK Alingsås kommer 2:a men får inte ens en enda plats i All-Star Team, något jag aldrig tidigare vart med om under mina 27 innebandyår att ett finallag blir utan all star plats…sorgligt men sant ………


IBK Lidköping var klart värda sitt DM guld och det kan ingen ta ifrån dem, helt rättvist!

 

DOMARFRÅGAN:

Kanske ett förslag är att samtliga tränare i varje lag skall få bedöma domarna under turneringen, paren, från 1-5, detta för att se hur ett genomsnittligt resultat sedan blir.

Detta borde bara kunna gynna och utveckla domarna, får några bara 1:or och 2:or rakt igenom kanske det faktiskt är dags att rannsaka sig själva lite och inte skylla på ledarna sedan!


Back in business igen ……nu kör vi ……….


RSS 2.0