Summer Camp, Holland och Fun City


Då var semestern i full gång, eller semester och semester, just nu befinner man sig i Falköping för en veckas Sport Academy Camp i Falköping, detta som huvudinstruktör för innebandygruppen.


Under veckan i Falköping så är det 3 olika sporter, handboll, Innebandy och fotboll, på plats under Sweden Sport Academys Camp, vilket tillsammans utmynnar i 80 idrottstokiga ungar, ja en del mer "tokiga" än andra.

MEN OJ VAD KUL DET ÄR!


Så även om det tar min första semestervecka så genomför jag detta projket mer än gärna då Sweden Sport Academy är en fantastisk härligt "sportföretag" att jobba för, och med kanonsköna idrottsprofiler, instruktörer och föreläsare. Allt samlat under ett enda "tak"


Här finna allt från elittränare, till "galna" fotbollsspelare som Tomas Ravelli ,till stentuffa handbollstränare som Magnus Wislander och en bunt med andra ledare vilka håller otroligt hög idrottsklass, detta i just sitt specifika område.
 Så här känner man sig verkligen hemma, och det är kul att sitta och ventilera olika åsikter, på en liten annan nivå än i normala fall.

Tycker att det också är kul att jag fått erbjudandet att jobba, och vara en av dessa ledare, som Sweden Sport Academy tror på, det bockar man och bugar för.


Lägret är just nu i full gång och vi har redan klarat av 3 träningspass, 1 fyspass och 1 teoripass med "eleverna", detta i samtliga idrotter, så visst börjar en del bli lite möra i kroppen redan.
Och med vetskapen om att det är 10 pass kvar så är det nog många, ofantligt många, som kommer sova mycket och vila en del under veckan som kommer.

Imorgon blir det så kallad kvällsaktivitet här på Sweden Sport Academy camp, och då vet jag nog vilken "station" de flesta ledare och "elever" kommer att hamna på, STORBILDS-TV OCH EM I AULAN.
Den lockar nog mer än 90 procent av de som befinner sig på lägret.
Tur att Aulan tar in 350 personer, så sittplatser blir inga problem.Själv så lär man inte få vila speciellt mycket i alla fall efter lägret, detta då jag direkt det är över sätter mig på en buss till Holländska orten Groningen, där för att vara med i en innebandyturnering.
Skall coacha två innebandygymnasielag från Borås , både tjejlag och killag samt visa upp hur sporten innebandy verkligen spelas på den nivå vi i Sverige håller. Detta är alltid uppskattat.
Kommer också att få äran att för andra året i rad ta upp turneringens All-Star Teampris i båda klasserna, vilket alltid är extra roligt!


Efter Holland tänkte jag dock bege mig på lite lugnare "semester", detta till Varberg tillsammans med min son, Sebastian (7år gammal).
Det blir bad och FUN CITY för hela slanten, även om man självklart inte kommer ifrån idrotten då vi skall bo i en stuga i ett sportcamp område.(vem hade kunnat tro något annat....hehehehe)
 

Hoppas att sonens förväntningar på Fun City bara blir lika bra som han tror.

Detta då han nu har vetat om det i 2 veckors tid, och berättat om detta för alla, ja verkligen alla i hela Alingsås, hur bra det är och kommer bli.
Detta även om vi aldrig varit där förut.

Men det blir väl upp till mig att se till att vi verkligen får kul de dagar vi skall vara på plats, även om jag tyvärr inte kommer att kunna påverka vädret.

HOPPAS ATT JAG VAR SNÄLL MOT GUD SÅ HAN LÅTER SOLEN SKINA, eller hur är det man säger?

Kanske bäst då att inte "såga något", kritisera något eller säga vad man egentligen tycker och tänker om något förrän efter Fun City tripen.
Det kanske i alla fall kan ge en del sol, om man har tur!Tänkte faktiskt att jag skulle få in en sommarresa någonstans i mitt schema också, men det ser inte ut att funka i dagsläget, får väl bli till hösten i så fall.

NÅGON SOM KAN TIPSA OM ETT BRA RESMÅL UNDER DEN KALLA HÖSTMÅNADEN NOVEMBER?

Detta skulle uppskattas mycket!


Ha det bra i den förmodade värmande och strålande solen tills vi åter hörs igen!


NU ÄR DET ÄNDÅ SEMESTER!


BORÅS: Staden full av skitsnack


Fan, ursäkta språkvalet, vad trött man är på staden Borås och dess jävla, ursäktar språkvalet igen, skitsnack inom innebandyn i området där. Även om det verkar som att et faktiskt snackas skit på alla plan, oavsett om det är innebandy eller något annat.

Så att gå på SEMESTER nu känns som en ren njutning!

Som Alingsåsare, och huvudinstruktör på innebandygymnasiet i Borås, så har man under 1 år fått ta del av Boråsinnebandyns snack och funktion på allvar i sjuhäradsbygden, och jag kan inte annat än bara skratta, eller var det gråta förresten.


Har aldrig under mina år inom innebandyn, har ju blivit en del (25:e innebandyåret kommande säsong), varit med om att det pratas så mycket skit om ledare, spelare, personer, lag, styrelsemedlemmar med mera som det görs i Knallestaden.

Det känns som att spelarna ibland inte är de som skall ligga i fokus utan det är klubbarna som vill framhäva sig själva som hjältar, vilka gör allt för att förstöra för varandra och sänka de andra på vilka sätt som helst.
Detta också oavsett om ungdomar, seniorspelare eller till och med innebandyskolatjejer blir lidande till fullo, detta verkar då inte ens vara intressant, bara man visar vem som har mest makt. Sorgligt men sant!

Sådant kan reta upp mig ibland!Att sedan vissa föreningar inte är samarbetsvilliga utan förstör för grannklubbar, pratar ner grannklubbar eller smutskastar ledare verkar heller inte spela någon roll i staden, och som utomstående mår man nästan dåligt av att se detta. Framförallt då man själv blir inblandad i något som man egentligen känner att man helst av allt inte vill vara delaktig i.

Utomstående (Alingsåsare), kanske jag inte skall säga att jag är då, eftersom jag känner att jag blivit inblandad i en massa saker, helt ofrivilligt, detta på grund av att jag förutom min tjänst som innebandygymnasieinstruktör, för tillfället, även sitter som kanslist på IBK 7H Borås kansli.
Hjälper alltså föreningen med deras kansliarbete där bland annat olika administrativa delar genomförs.

På grund av detta verkar jag på så vis helt plötsligt ha blivit "Micke i 7H", även om detta ALDRIG vart tanken på något vis. Men det är där man se hur låg nivån verkligen är, att jag helt plötsligt också är indragen i skitsnacket, smutskastningen med mera, något som jag nästan känner vrede över.
Jag är KANSLIST och ingen ledare, spelvärvare, sponsorjobbare eller styrelseledamot , eller , ursäkta språket igen, vad fan man nu vill att jag ska vara.


Jag skulle nästan vilja meddela folk i sjuhäradsbygden som inte fattat att jag har en kanslitjänst, jobbar med det som en kanslist gör och det som jag skall göra, för att sedan jobba på SE-Gymnasiet med innebandygymnasiet och dess utveckling, och att jag INTE sitter i någon styrelse, bestämmer inte över något i IBK 7H Borås eller att jag framförallt inte har med övergångar, laguttagningar eller annat att göra. Det är INTE jag som fattar dessa beslut.
men det har vissa , eller många i boråsbygden bestämt sig för verkar det som..sad..sad...sad....


Håller inte klubben IBK 7H bakom ryggen heller när det gäller att sjuhäradsbygdens lag snackar mycket skit, denna förening är rätt bra "kolsupare" de också, precis som de flesta av de andra stadens lag.

Egentligen finns det ett lag, som jag känner alltid håller sig på sin kant, kör sitt race och verkar inte bry sig om hur de andra tjafsar om varandra, vilket är skönt att det finns en sådan förening också i staden Borås.

Att just denna förening också är den som är mest på frammarsch säger kanske en del om hur man skall jobba och verka och inte.

Känns också bra att jag kommande säsong skall vara inhyrd som instruktör och utbildare också i denna förening, även om jag tyvärr redan direkt när detta var aktuellt pratades ner från en annan förening i sjuhäradsbygden, vilket är märkligt.

Den förening som hade åsikter om mig hade jag tidigare hjälpt under ett helt år, detta på ett mycket bra sätt, och de ville inget annat än att jag skulle stanna. När jag sedan lämnade föreningen så bestämde den visst att jag inte hade gjort något bra jobb i den, snacka om märkliga "bud", men men men men detta kanske man får räkna med när man befinner sig i Boråsbygden.


Många föreningar i Boråsbygden har så stor potential att lyckas, om bara ett gott samarbete mellan varandra fungerar, och jag hoppas verkligen att det kommer bli så, och tror det släpper så småningom, någongång i framtiden.


Men nu skall jag lägga ifrån mig vredet en kort stund och i stället se allt ur en annan synvinkel:

För FAKTISKT SÅ ÄR SANNINGEN ATT DET EGENTLIGEN SER UT SÅ HÄR MED LAGEN I STADEN


SANDAREDS IBS:

En förening på framfart med bra styrelsefolk och många duktiga unga spelare.  Håller sig i sitt område utanför stan och bjuder lag som kommer till sin hall på bra stämning och tryck.

Ett a-lag som bjuder "upp till dans" på många sätt och som klättrat snabbt i serierna, kommer nog bli topplag i div 3 kommande säsong.


RYDBOHOLMS SK:

En anrik stor gammal förening som jag respekterar på många sätt. Fungerar bra med alla sin verksamhet och har det som krävs för att hålla en förening i ett litet mindre samhälle i fullt tryck. Hittar alltid på massor av saker för sina medlemmar, vilket gör att det egentligen måste vara underbart att vara med i föreningen som barn (och vuxen).


IBK 7H BORÅS:

Är Västergötlands största förening med massor av yngre lag där som bara växer och växer hela tiden.

Har förutsättningar att lyckas på ett bra sätt då laget i stan spelar i högsta serien av de seniorlag som finns.

Bedriver en stor verksamhet och det är kul att en förening av denna kaliber finns i Västergötland.

Många utbildade unga ledare av god innebandyklass som vill fortsätta som ledare även i framtiden.


FRISTAD GOIF:

En förening som är kanske en av de i Västergötland som är på mest frammarsch just nu.
Föreningens lag utvecklas i raketfart och det visar också resultaten. Känns att det verkar finnas en glädje och trygghet i föreningen. Många "innebandynördar" som sliter för att innebandydelen i föreningen skall fungera på ett mycket bra sätt.BORÅS IBF:

har folk som styr föreningen som verkligen "brinner för klubben" vilket gör att IBF fortsätter att rulla på i god anda.
Sådanan personer är viktiga och dessa tycker jag förtjänar extra beröm för sin insats.
Har massor av fina ungdomsspelare av klass, och fortsätter att få fram bra unga spelare.
Man kan aldrig komma ifrån att det är föreningen i stan som faktiskt utvecklats mest spelare av hög status.Så nu har JAG egentligen berättat hur det ser ut, la ilskan bakom mg ett tag och TOG PÅ FAKTA istället för att fokusera på all skit, även om jag hae kunnat skriva skit om föreningarna också, vilket inte hade lett någonstans alls, inte en cm.
Det vi ser ovan är faktiskt många styrkor som föreningarna besitter och här har ALLA mycket att lära av varandra.
Kanske dags att snart starta detta projekt, projekt lärdom och utveckling i god anda. (Lät bra i alla fall)


Tycker egentligen bara att det är synd att så många hela tiden skall försöka smutskasta varandra, ibland utan att man egentligen ens vet något om varandra, och på så vis skapa dålig stämning. Hoppas att detta kan försvinna om några mån....förlåt, några år, brukar ju ta tid.


Kanske är det så att vi på innebandygymnasiet i framtiden kan hjälpa till att skapa något bra i staden, om inte folk nu retar sig på att det är jag som jobbar där, men så är det säkert redan. I framtiden lämnar jag ju också kansliet i IBK 7H för att helt satsa på innebandygymnasiearbetet, men tyvärr går det inte ännu med bara 2 klasser, behöver minst 1 år till som kanslist, vilket jag gärna kör på med då det ibland kan vara riktigt kul.

Kan förstå ibland att vissa spelare till och med inför säsongen som kommer, 2008-2009, väljer att åka iväg för att spela med lag i Göteborgsområdet, nere i Öxabäck eller i Alingsås, detta för att få lite annan harmoni, trygghet, kamratanda och lugn bakom sig.
Bra det är att skriva av sig ibland, känns lite lugnare nu faktiskt, samt att jag drog in en oddsare på tysklandssegern nu också och vann 550 kronor, känns riktigt bra.

Nu blir det lite innebandyplanering inför jobbet som Summer Camp instruktör nästa vecka, och detta under min första semestervecka, vilken innebandynörd man är egentligen.


Nationalsångerna skapar känslor

Wilhelmus ger mig rysningar

  

Hur härligt är det inte att se det orange laget Nederländerna spela fotboll, nästan ungefär som att se ett spelglatt Warberg på en innebandyarena.

För visst är det så att glädjen i EM i vad gäller att alltid skapa mycket och spela roligt, det är det Nederländerna står för, och likaså Warberg Innebandyklubb inom dessa sammanhang.


Med tanke på texten ovan är det inte svårt att lista ut vilket lag i innebandySverige jag håller lite högre än de andra.

Att sedan Nederländerna är mitt andra lag "i hjärtat" är också ett enkelt val då jag under mina år som förbundskapten i detta land (i innebandy, vem trodde på någon annan idrott!) skapade mig en fantastisk känsla för människorna och allt runt om i landet.

Man har lärt sig sjunga med i landets, Nederländernas, nationalsång, Wilhelmus van Nassouwe, vilken ger mig rysningar varje gång jag hör den.Vet även att den har en liten märklig historia bakom sig, vilken jag inte tänker ta upp tid och rader med här genom att berätta denna långa historia om Wilhelm av Oranien.

Ni som vill veta mer får helt enkelt söka på Wilhelmus Nassouwe så får ni hela historien bakom denna person.


Holland har med andra ord en plats i mitt hjärta och det är och förblir lite orange blod i mig för resten av livet.

Då är det ju heller inte svårt att sitta i soffan, med tofflor på fötterna i orange färg och en orange landslagströja på överkroppen. Detta känns hur bra som helst.Nationalsångerna

  

Apropå Holland och nationalsånger så är det underbart nu under EM i fotboll att se och höra all hängiven publik på arenorna nere i Österrike och Schweiz ljuda i hög stämma under sitt lands nationalsång.

Detta ger en ibland lite rysningar.


Men VILKEN nationalsång är egentligen bäst, enligt DIG eller MIG?

Detta är ju självklart personligt tycke och det finns egentligen ingen som sägs vara bäst eftersom man självklart alltid skall hylla sin egen nationalsång.

Men visst kan man väl få tycka att andra länders nationalsånger låter bra och är härliga att lyssna till.

Jag tänkte faktiskt ta tillfället i akt att presentera min topplista av nationalsånger här nedan.

Då är det så att jag valt nationalsångerna utefter hur de låter, vilka känslor man kan få utav de samt hur de känns upplagda.

Hyllar gör jag självklart Sveriges nationalsång mest, men nu gäller alltså andra delar.
Micael Svenssons favoriter bland världens nationalsånger:

(samt fakta om de nedan presenterade ländernas nationalsånger)

1: Rysslands nationalsång - гимн Российской Федерации

Ryska federationen hymn är Rysslands nationalsång sedan den 8 december 2000 då den ersatte den patriotiska sången.


Jag tycker att Rysslands nationalsång har både bra och härliga stigningar, sänkningar och tempodelar i sig, detta gör den till min absoluta favorit.


2: Nederländernas nationalsång - Wilhelmus van Nassouwe

Namnet betyder 'Vilhelm från Nassau' (i folkmun Het Wilhelmus). Sången skrevs på 1570-talet som en hyllning till Wilhelm av Oranien, också känd som Wilhelm av Nassau eller Vilhelm I av Oranien. Den är den äldsta nationalsången i världen.

Från 1815 var Wien Neerlands Bloed den officiella nationalsången men 10 maj 1932 ändrades den och då var det Wilhelmus van Nassouwe som gällde.


Denna nationalsång ger mig extra bra känslor efter mina år i landet och jag sjunger alltid tyst med när den spelas.


3: Sveriges nationalsång - Du gamla, du fria

Måste ju ta med den svenska nationalsången bland topplaceringarna då det är den man både sjunger och hör kanske mest av alla. Sanningen är faktiskt också den att sången är vacker och underbar att lyssna till.

Sveriges nationalsång, skriven av Richard Dybeck 1844 i form av två verser till en gammal folkmelodi. Till skillnad från många andra nationalsånger har detta musikverk aldrig officiellt, genom politiska beslut, antagits som nationalsång.

 Dybecks två verser är färgade av den då rådande skandinavismen och handlar om Norden snarare än om Sverige. 1910 tillkom två verser med svenskt tema skrivna av Louise Ahlén, men dessa används mycket sällan och förekommer mycket sparsamt även i tryck.


4: USAs nationalsång - The Star-Spangled Banner

Star-Spangled Banner blev nationalsång i USA den tredje mars 1931. I offentliga sammanhang sjunger man oftast bara den första versen.

Texten skrevs 1814 av den då trettiofemåriga poeten Francis Scott Key efter att han hade sett beskjutningen av Baltimore under 1812-års krig.


En nationalsång som också känns perfekt hopsatt med höjningar och en underbar start där man direkt känner lite extra för sången.


5: Kanadas nationalsång - O Canada

Musiken är komponerad av Calixa Lavallée, och den franska originaltexten är skriven av Sir Adolphe-Basile Routhier. Den officiella engelska texten är baserad på en dikt skriven av Robert Stanley Weir 1908 och är ej en direktöversättning av den franska. 1968 gjordes ytterligare ändringar i den officiella engelska texten.

Tidigare var God Save the Queen Kanadas nationalsång och först den 1 juli 1980 fick O Canada denna officiella status.


En härlig nationalsång med "rätt tryck i".


6: Storbritanniens nationalsång - God Save the Queen

England är det första landet där en sång blev etablerad som nationalsång eller kungssång vid högtidliga tillfällen. Detta spred sig sedan vidare till resten av Europa.

God Save the Queen, ("Gud bevare drottningen"), är nationalsång för Storbritannien och flera av dess före detta kolonier.


En klassisk och härlig nationalsång som känns som en glad segerlåt när man hör den.


7: Brasiliens nationalsång - Hino Nacional Brasileiro

Hino Nacional Brasileiro (Hino Nacional do Brasil), även kallad Ouviram do Ipiranga, Brasiliens nationalsång. Den ursprungliga melodin komponerades av Francisco Manoel da Silva vid frigörelsen från Portugal 1822 men fick text (av Joaquim Osório Duque Estrada) och blev nationalsång först 1890. I samband med detta ändrades även melodin något.


Härliga toner och god "rythm" som får en att känna glädje.Tyck nu gärna till om listan eller berätta om vilken din egen favorit bland alla länders nationalsånger är, och helst varför!


Fan vad Svensk man är

  

Tiden börjar lägga sig, och några timmar efter Sveriges segermatch, detta över förra EM mästarna Grekland, känns det underbart i kroppen, även om jag faktiskt inte trodde på detta när jag satte mig i soffan hos en kompis ikväll, öppnade en flaska tyskt öl och njöt av den svenska nationalsången.

Just då kändes segern en bit bort, men ack vad stolt jag är just nu över att jag hade så ofantligt fel.


Som fotbollsfanatiker (lugn, jag är innebandynörd också, för er som inte visste det innan!) så är det underbart med EM i fotboll är i full gång.
EM och VM i fotboll anser jag är de absolut roligaste tillställningar som finns att skåda, det är rent ut sagt UNDERBART och OSLAGBART!


Men tänk ändå vad svensk man är, för så fort det är mästerskap så är man vän med alla, alla sjunger ihop, alla hyllar landet ihop och alla, ja alla, vågar öppna sig för varandra, till och med för personen man kanske åkt buss med ihop under flera år men inte ens vet vad hon/han heter.
Men nu, precis nu, under sådana här tillställningar då är man vän med alla, märkligt egentligen.


Tänk om vi kunde vara så trevliga mot varandra alltid, även när inte mästerskapen spelas, men det sker nog aldrig, man är ju svensk, ja fan vad svensk man är egentligen, för apropå det där med buss så är det väl lite så här en äkta svensk fungerar på en buss, eller?


•·         Kliver man på i en busskur under några år så är det sällan man tilltalat personerna som kliver på i samma busskur, vilket innebär att man inte ens efter några år ens vet vad personen/personerna heter som står där.

•·         Om man sätter sig på bussen så sätter man sig ALDRIG bredvid någon, om det finns en annan tom plats fri, detta sker A L D R I G !

•·         Hur man sedan sätter sig på det där sätet på bussen är ju alltid, som alltid, längst ut på sätet, detta för att självklart försöka se till så att ingen kan sitta bredvid en.

•·         Skulle det mot förmodan vara fullt på alla säten i bussen och någon sedan kliver på, ja då låtsas man sova så att personen absolut inte skall kunna fråga om den får sitta bredvid en, sorgligt men sant.


Skulle man mot förmodan bryta det där mönstret och kliva på en buss där endast en person redan sitter i, gå fram och sätta sig på samma säte och börja prata, ja då blir man nog klassad som psykisk störd, ännu mer sorgligt men sant!Men nu är det EM-tider och då snackas det till och med på bussarna, detta mellan personer som annars inte yppat speciellt mycket till varandra innan.
Så tänk egentligen  vad mycket bra EM egentligen drar med sig, även om man önskat att detta skulle fungera annars också.
Men ingen kan ju vara helt perfekt, eller hur?


Fast, precis som jag sa, dessa negativa saker kall man väl inte ta och fokusera på i dessa tider, nä nu är man stolt svensk, och äntligen kan man också vara det utan att bli kallad rasist, vilket också känns bra.

För nu viftas det mycket med svenska flaggor på gator, pubar, balkonger och i fyllda vattensprutande fontäner, och ingen, nej absolut igen, verkar se något negativt i detta, härligt!Innebandyförsäsongen iskall för tillfället

  

Hur ter sig då vår älskade innebandysport under ett fotbolls EM?

Tyvärr lyder svaret att det faktisk är så iskall stiltje att vattnet i ett varmbadhus hade frusit till is.


Man har till och med, hör och häpna, funnit texter på innebandysidor  och sajter i innebandysverige som åter har satts in igen på grund av förmodande bristande nyheter från föreningar, förbund och profiler.

Men efter EM så blomstrar säkert värvningscirkusen igen, och då får vi både se och höra massa nya heta news, men nu, just nu, så njuter vi av SVERIGE och EM i FOTBOLL ,och bara låter det hållas så i någon vecka till!

Hetaste frågan just nu är:
- VILKA vinner fotbolls EM, anno 2008?


LET´S ROCK SWEDEN, om någon vecka är vi "normala" igen !


Innebandyn ligger på is, EM hägrar


Mitt i den tryckande och varma sommarvärmen så är det, äntligen, inte bara innebandy det handlar om för en själv.
Nu har EM i fotboll kört igång och där läggs definitivt fokusen, och det är rent ut sagt underbart att ha några veckor framför sig av matande med detta.

I helgen tog jag till och med tillfället i akt och reste ut till mina föräldrar, tillsammans med min son, och lät mobiltelefonen vara avstängd.

Det var riktigt skönt!


Tror att jag under mina semesterveckor faktiskt helt och hållet skall låta mobilen vara avstängd och liggande i ett skåp, fast frågan är om jag klarar detta.


EM 2008, så underbart, är älskare av stora mästerskap och händelser som EM i fotboll, VM i fotboll, OS och friidrotts VM, då sitter man verkligen som limmad framför TVn.


Lite innebandy blev det dock strax innan EM startade då jag fann en massa "goa gammla kort". Det gav mig verkligen skratt och härliga minnen.
Korten handlade om allt annat än innebandyträning, matchspel eller fyspass.
Några roliga, ja en hel del goa bilder från många stunder "utanför" innebandybanan fanns bland dessa kortbuntar.


Här fanns bland annat dessa bilder som gav mig härliga återblickar och minnen:Distriktslaget i GF Open 2007:

Under åren man jobbat och verkat med innebandy i Holland, har man samlat på sig minnen av många slag, men ett kommer dock inte från min tid som förbundskapten för Hollands herrlandslag utan som coach för Västergötlands distriktslag, anno 2007.

Under en turnering i Holland, orten Groningen, vilken vi deltog i under juni månad 2007, med ett distriktslag från Västergötland, gav mig många goda minnen.
Allt som hände under denna turnering var fantastiskt kul, allt från bussresan till innebandyfesten.
Att man sedan fick hänga på sig guldmedaljen gjorde ju inte saken sämre heller.
men att se spelare som Andreas Linderum "in action" som allsångsledare vid vårt bord på innebandyfesten, "Andreas "Hästen" Karlsson driva med de polska tjejerna eller Niklas Skoglund hängandes i baren gav mig en hel del skratt.
Vilka underbart roliga dagar vi hade i juni 2007!IBF Älvstranden , DAM

Under mina år som tränare för Älvstrandens damlag så var det många stunder som gladde mig som tränare för laget. Visst så var året då vi kvalade till elitserien, matcherna, fantastiska men andra saker har satt sig ännu djupare, de underbart roliga stunderna och sakerna som skedde utanför innebandybanan.

Bilder från ett av lagets träningsläger i Långared, utanför Alingsås, vilket bestod av allt från vattenlekar till samarbetsövningar och olika musikmoment gjorde att minnena åter började jobba.

I en av de så kallade musikmomenten skulle laget, vilket var indelade i olika små grupper, sätta samman ett musikprogram, bestående av alla i gruppen och en speciell schlagerlåt.
Gruppen hade också fått minst ett "musikinstrument" var, allt från vanliga festblåspipor till leksakssaxofoner och blockflöjter med mera.

Låtarna grupperna framförde lät allt annat än bra och det var mycket skratt när de presenterades och visades upp.

Främst minns jag ett framträdande som Anna Didriksson och Åsa Kristiansson framförde, mycket dans, show och ett solo på en vanlig festblåspipa av Åsa gav så mycket skratt att man inte visste vart man skulle ta vägen, fantastiskt kul.

IBF Älvstrandens damlag gav mig många roliga minnen och det bär man med sig i huvudet.
Men, som sagt, nu är det FOTBOLL som gäller och snart är det dags att sätta sig framför SVTs text-tv, http://www.fotbollskanalen.se/ eller bläddra lite i ett EM-magasin, ikväll väntar ju "dödens grupp" på tv, där det kommer bjudas på två grymma matcher.


Själv har man innan EM satsat lite pengar på segrare i EM, skyttekung vinnare med mera, och det har i alla fall börjat bra på några av de punkterna.

En av mina tippade skytteligavinnare dunkade in två "baljor" igår, mot sitt forna hemland, och Tysklands Lukas Podolski leder där med EM:s skytteliga, bra känsla där.

En annan av de jag satt som vinnare av skytteligan äntrar banan under kvällen, idag måndag, italienaren Antonio De Nathale, en underbar målskytt som man nu får vänta och se om han håller i ett EM.


Hur ser dina tips om EM 2008 ut, skriv gärna en kommentar och berätta vilken din segrare är, vem som vinner skytteligan eller hur en så kallad drömelva ser ut. Bara att låta tankarna och fotbollskunskapen flyta.

  

I dessa tider får innebandyn stå tillbaka!


Hetaste lagen och ledarstaben i Västergötland

  

Att det finns ett antal duktiga ledare i Västergötland det vet många av oss redan, men vilka är det som är de hetaste just nu och varför, det är en fråga jag tänkte försöka besvara.


Tänk på att åter så är det MITT TYCKE som följer i den lista som kommer, andra har säkert helt andra alternativ, vilket ni gärna får skriva och berätta. Tyck också gärna till om mina tankar och mina listor.


Att man förresten har fått lite kritik på en hemsida sista tiden, där någon använder ens namn känns aldrig roligt, men det får man väl bjuda på och skratta åt bara. När man sedan på egen hand ( i egen person) går in och för en gång skull kommenterar något, och då berättar vad man tycker om det som stod så kritiseras även detta, även om man faltiskt hyllade klubben i fråga, MÄRKLIGT BETEENDE!

Fast det kanske är så att just dessa personer retar sig på vad man sysslar med och har genomfört, något de själva kanske aldrig klarar av, förhoppningsvis är det på de viset.

Men KUL är det i alla fall och det har givit en del skratt!Tänkte först innan jag presenterar TOPPLISTAN 6 över just de hetaste lagen och ledarstabar just nu och deras bara ta och bjuda på en liten kort FLOPPLISTA först:


FLOPPAR, för mig, just nu:

  

1. BORÅS TIDNING (BORÅS)

Vilka gör ett STORT reportage om att LIGACUPENS första runda hamnar i Borås och att det är Warberg Innebandyklubb som väljer att lägga den just i Boråshallen.

För visso stämmer det en del men att TVÅ "organisationer" från sjuhäradsbygden själva också vart med och arbetat fram detta tillsammans med Warberg väljer man att inte nämna, fast jag blir inte förvånad när det gäller Borås Tidning.

Förutom Warberg Innebandyklubb är det nämligen IBK Tygriket-99 och INNEBANDYGYMNASIET i Borås som också står bakom denna idé. Tillsammans kommer de 3 "organisationerna" jobba broderligt i Boråshallen den 29-31 Augusti.2. BORÅSBYGDEN , sjuhäradsbygden

Mycket Borås är det på listan men det är för att det fungerar som det gör i detta område just för tillfället.

Som "outsider" och Alingsåsare är det skrattretande att se hur klubbar samarbetar i Boråsområdet, något man ser då man jobbar i staden som innebandygymnasieinstruktör.

Här får ni några smakprov:


•A)    En "gammal" innebandytränare väljer att sno UNGDOMSlag från en förening genom att åka hem till spelarna, skriva övergångar, lova saker som inte stämmer samt ringer spelare som inte fyllt 15 år under skoltid för att värva dessa till sig, DET ÄR LÄGRE ÄN GLOCALNET!
Att ledaren själv sedan inte besitter de bästa innebandykunskaperna är något man också kan skratta åt ,samt att han faktiskt försökte ta sig in i några andra föreningar i sjuhäradsbygden där ingen ville ha han, det måste kännas i hjärtat.
Att samma person också uttryckt sig att VÄSTERGÖTLANDS INNEBANDYFÖRBUND är en patetisk samling skara kaffedrickare och att han borde ta över allt där beskriver väl också bara hur personer fungerar och är egentligen, patetisk!

•B)     Att när övergångar mellan olika seniorlag skall genomföras i sjuhäradsbygden så blir det alltid ett sabla oväsen, vilket är kul för en utomstående att lyssna till.
Alla kastar skit på varandra och väljer att INTE SE TILL SPELAREN FÖRST, vilket jag ibland tycker man borde göra. Här gäller i stället att visa VEM SOM ÄR DUKTIGAST och bestämmer mest, det kallar jag att förstöra innebandyn.

•C)    Att man verkligen i staden LÄGGER NER DYRBAR TID på att ringa upp företag och andra organisationer och berätta för dessa att de först inte skall sponsra en speciell förening för att de är så dåliga, men sedan begära egen sponsring av de, ja det är nästan ett så stor SKÄMT att det borde tas med på PARLAMENTET i TV4.
Att sedan under matchträffar på läktaren berätta för alla om att man faktiskt "blåst vissa föreningar på stora sponsorsummor" på grund av detta beteende är ju blott ännu dummare, ja hur dum får man egentligen bli?
Men som sagt "sista idioten är inte född ännu"!


3. "Innebandyfuskarna"

Alla innebandyfuskare som tror att de har det som krävs och smiter från försäsongsträningen, då man helt plötsligt när försäsongen utomhus startar har så fruktansvärt svårt att komma från jobbet eller har så mycket annat för sig.
Tänk på att det är en lagsport vi sysslar med och att det kanske inte bara är för dig själv du springer, trampar på en spinningcykel eller backtränar,
DET ÄR LIKA MYCKET FÖR LAGETS BÄSTA!TOPPLISTA: Hetaste lagen och ledarstabar just nu

  

6. IBK LOCKERUD , DAM

"Gammal är bäst"

  

Meriterade "Kotten" och gamle distriktslagstrotjänaren Lars Ahlström skall leda laget mot toppen i innebandy igen.
Att laget också förmodligen får tillbaka 2 "storspelare" av stark kaliber gör nog inte saken sämre. Laget är en anrik förening vilken jag gärna ser i toppen av div 1 eller faktiskt i elitserien igen.5. IBK Lidköping , HERR

"Sir Alex gäng"


Lars Selanders mannar, likt Sir Alex i Manchester United, där Lars har lång erfarenhet från att träna "sitt" Lidköping borde vara STOR seriefavorit i sin div 2 kommande säsong.
Laget är intakt och det verkar inte som man inte tappat någon av sina viktigaste spelare.
Precis som Sir Alex och hans Man. UTD så behåller man stomme från år till år vilket så småningom utmynnar i de "stora titlarna".
Likt Man UTD är också att Lidköping är ett litet självgående lag som visserligen behöver sin disciplin i "Sir Alex"mané men mycket går förmodligen av sig själv.4. IBK 7-Härad Borås, HERR

"Tjafs , skitsnack och nytändning"


IBK 7H med ny ledartrojka, 3 starka namn samt en sjukgymnast ,låter riktigt bra. Var nog även bra för laget att man åkte ur div 1, detta för att åter få känna vinstens sötma i div 2.
Nygamle Joakim Appelqvist är tillbaka i båset och bakom coachtavlan för att skrika på spelarna, vilket behövs, och detta är något som Jocke är bra på, TUFFHET och AGGRESSIVITET.

Laget kommer nog få spela i div 2 under 2-3 säsonger innan steget tillbaka till div 1 åter infinner sig, men då tror jag att det åter är Jocke Appelqvist som tar upp laget en division.

Flera nya intressanta namn på väg in om bara allt tjafs, tjat och skitsnack runt allt lägger sig, vilket vi hoppas på.3. IBK Alingsås, HERR

"Ingen fika eller färskpotatis"


Ett lag man inte hör så mycket om men som man ändå vet att det händer en hel del runt är IBK Alingsås.
Flera spelare på väg in i truppen, vilket kommer förstärka truppen avsevärt, även om laget tappar duktiga Håkan Pettersson. Har också massor av unga duktiga killar som kan bli riktigt bra och förmodligen är de dessa som kommer vara tongivande i div 1 om 4-5 år när laget tagit klivit upp en serie och behåller en fast plats där.
Lagets göteborgare och tillika tränare Magnus Söderqvist och hans nya stab kan nog hoppas på en bra säsong och Magnus visade redan föregående säsong att det finns mycket bra ledarskap i honom. Nya sportchefen Johan Hjalmarsson, en gammal IBK Alingsåsare, försöker förmodligen just nu i detta skede se till att kontraktera några av de nya och tilltänka spelarna, detta så pennan glöder, hoppas vi.

Laget tränar hårt utomhus samt på Sportlife och förmodligen så blir det ingen fika (Alingsås är en av de cafétätaste städerna i Sverige) under hela försäsongen, man vill ju inte visa att laget består av en massa "färskpotatis" när serien börjar i September, nä då skall det vara Jonas Ahlströmmer (Alingsåsaren som såg till att potatisen hamnade i Sverige) dynamit som gäller.2. BIF Fagerhult, HERR

"Over the HILLS and far away"(Gary Moore)


Med ny tränare I elitmeriterade Micke Hill så tror jag klubben på allvar kan ta det där viktiga steget mot en riktigt topplacering, och inte behöva vara ett mittenlag i div 1 längre.
Dock så är det "far away" från den verksamhet Micke Hill jobbade i när han tränade JIK i elitserien, men jag tror ändå att
" THE HILLS" kan göra ett riktigt bra lag av BIF och att många andra lag i serien kommer att köras "OVER" under kommande säsong.

BIF har flera unga bra spelare som kommer blomma ut på allvar under säsongen och tillsammans med de nyförvärv laget fått så blir man livsfarliga i serien.
1. Hide-a-lite MULLSJÖ AIS, HERR

"Västergötlands stolthet"


Att MAIS har lyckats med bedriften att ta sig till SSL är starkt, mycket starkt, DÅ FÅR MAN EN FÖRSTA PLATS PÅ LISTAN,även om det egentligen faktiskt var så att möjligheterna alltid har varit stora.
Man har en trygg och bra ungdomsdel att stå tillbaka på, man vågar satsa på yngre killar, man har spelare av klass, unga sådana, kolla bara på Kim Hadelund, vilken för mig redan är en SSL spelare av klass, landslaget snart för honom hoppas jag och tror på.

I sin ledarstab med Ivarssom & CO så finns det stor kvalité vilket gör att man ibland undrar vilken nivå man själv egentligen befinner sig på, här hade man inte haft mycket att hämta eller plats.
Tränartrojkan i MAIS respekterar jag högt och hyser stort förtroende för och det är denna som i slutändan kan se till att MAIS håller sig kvar i SSL, vilket jag både tror och hoppas, detta eftersom laget faktiskt just nu är "Västergötlands stolthet", oavsett i hur många ögon det sticker att man säger så.


RSS 2.0