All Star Team, hösten 2008


Mycket innebandy har det vart under hösten 2008, både för mig själv som ledare och många andra.
Visst har det vart skönt med lite julledigt, då man kunnat öppna klappar, äta julbord, dansat runt granen samt kastat snö, sistnämnda dock något som jag inte kunnat prova på mina breddgrader. 
Fast jag hoppas verkligen den kommer till Västergötland också.Även om man kände sig ledig så fanns det perioder under julen där man faktiskt tänkte lite på innebandy ändå.
Detta var främst då jag fick lite innebandyfrågor av en julfirande kompis, och en av frågorna tänkte jag faktiskt skriva om i dagens blogg.
Frågan löd:


-          Om du skulle ta ut ett All-Star Team lag från SSL just nu, hur hade det sett ut då?Frågan var rätt svår egentligen och jag fick tänka till mycket innan jag plockade ut denna formation bestående av 1 målvakt och 5 utespelare.
Nedan i texten presenterar jag min formation samt beskriver även varför jag har med just dessa spelare.På de andra frågorna som ställdes till mig var det enklare att svara, dessa var:


-          Vilket är det bästa laget i SSL just nu tycker du?SVAR: Det var ganska enkelt att svara på, i mitt tycke, Caperio Täby, HELT UTAN TVEKAN.
Laget leder SSL, och då anser jag att man måste vara bäst i Sverige just nu, eller har jag fel?-          Vilket coach i SSL tycker du var bäst hittills då?SVAR: Kanske var den frågan jag faktiskt ändå inte helt enkelt svarade helt och hållet på.
På denna fråga sa jag faktiskt bara att jag tycke att STEFAN HEDLUND i Västerås gjorde det mest vågade och lyckade konceptet på coaching i matchen mot Helsingborg, precis innan julen skulle till att starta.
Att våga ta ut målvakten så tidigt som han gjorde, satsa på rätt spelare och också ha en tanke i det han gjorde var GRYMT STARK. Lyckades ju få en poäng på detta sätt också.
Härligt att se sådant tycker jag!


Läste förresten ETU (Elittränarutbildningen på Bosön) ihop med "Hedda" och tycker han är en härlig person med mycket "analyser" och taktiskt kunnande. Önskar honom all lycka till med vidare coachuppdrag i SSL!ALL-STAR TEAM 2008, HÖSTEN:

  

Då var det dags att presentera den All-Star Team formation som jag nämnde för en "kompis" under julen, och VARFÖR jag tyckte just att denna varit bäst.


VET ATT MÅNGA kommer att tycka till på ANDRA SÄTT och att MÅNGA kommer vilja BYTA UT, LÄGGA TILL eller PLOCKA BORT spelare ur mitt All-Star Team.
Men tänk på att det är just  MITT All-Star team 2008, hösten.NI läsare får gärna TYCKA TILL och skriva vad ni tycker oh tänker också, samt hur er eventuella A-Star Team formation, hösten 2008 ser ut.MÅLVAKT:

DANIEL RAMSIN - CAPERIO TÄBY

Tycker att han varit den bästa målvakten i SSL hittills under hösten. Spelar i laget som leder SSL och fick kliva in och stå i VM Finalen när Peter Sjögren, Warberg IC, inte höll måttet. Sjögren får ursäkta, detta då jag alltid tyckt han vart bäst när det gäller, men just nu heter Sveriges bästa målvakt Daniel Ramsin.BACK:

HENRIK QUIST - PIXBO WALLENSTAM IBK

En back med stora spelkvalitéer och en spelare som sällan gör en riktigt dålig match. Visst slår Herr Quist bort en del bollar under matcherna, men har ni då räknat alla svåra och bra pass som han vågar slå, och som många andra backar inte klarar av?
På detta är han oslagbar!


BACK:

MATHIAS LARSSON - WARBERG IC

35 år och fortfarande bästa backen i ligan? Något jag i alla fall anser.
Han gick inte att ersätta i landslaget när han bestämde sig för att inte vilja vara med och spela VM i Tjeckien i december.

Har en passningsblick utöver det vanliga och en otrolig vinnarskalle. Grym på att läsa spelet och står näst intill alltid rätt i markeringsspelet.CENTER:

DANNE BRON-SUNDBOM - CAPERIO TÄBY

Får inta centerpositionen i mitt All-Star Team, hösten 2008. En VINNARE och KÄMPE utan dess like. Har visat även i år att han är en av Sveriges absolut bästa innebandyspelare. Hur han inte fick plats i VM truppen till Tjeckien är ett STORT MYSTERIUM, fler än jag som förmodligen aldrig kommer fatt å svar på detta!
UTAN TVEKAN HÖSTENS HETASTE INNEBANDYSPELARE I SVERIGE  (enligt mig!)!FORWARD:

KETIL KRONBERG - DALEN IBK

Norrmannen som öser in poäng i världens bästa innebandyliga. Att kvalitén på de utländska spelarna ökar har vi bevittnat rejält under hösten, framförallt då av norrmännen. Ketil är en avig, spelsäker och offensivt otroligt stark forward. Besitter snabba och kicka dragningar och svår att ta bollen ifrån.FORWARD:

RICKIE HYVÄRINEN - CAPERIO TÄBY

En spelare som är otroligt bra med klubba och boll. I det offensiva spelet gör han ibland lite som han vill och kan trots att han kanske gör en dålig match ändå mäkta med att göra 2-3 poäng, vilket jag endast anser att Mika Kohonen som spelare tidigare kunde göra.
Var den bidragande orsaken till att Finland tog VM guld 2008.
DAGS FÖR ER DÄR UTE att tycka till vad ni tycker och tänker och hur kanske ert All-Star Team ser ut
 
.. Lets Go och VÅGA tycka till!


Undrar vad tomten kommer med?


Då närmar det sig julen mer och mer, och ju närmare vi kommer desto mer stressande känns det.
Trodde nästan att man så här efter VM, en guldmedalj i B-poolen med Tyskland och hemkomst, skulle känna sig lite lugnare, men ack så fel jag hade.


Sitter uppe nu mitt i natten och tankarna bara rullar på allt man inte nu får missa något viktigt innan dagen då tomten komme.
Inte ens lägenheten har man ju hunnit fixa till, detta då hösten vart lite för intensiv, men det är och andra sidan något man faktiskt får skylla sig själv, har man valt att jobba på detta sätt så är det bara att bita ihop!

Ändå vart lite för mycket föreläsningar, gästinstruktörspass och utbildningar helt enkelt!


Tittade också precis även på mellandagsschemat och där stod det visst att jag hade inbokade saker den 27 december, 28-29 december samt den 30 december, och så var de mellandagarna också borta.

IBLAND UNDRAR JAG EGENTLIGEN VAD JAG HÅLLER PÅ MED?


Fast har nog vart snäll i alla fall, med tanke på allt detta, så tomten kommer nog med massor av paket till mig, får vi i alla fall hoppas.

Intressant förresten, man är nästan som ett barn och sitter här och undrar över vad tomten kommer med för paket denna jul. Det är något som sonen egentligen borde vara den som funderar mest på faktiskt.
Fast man är väl kanske inte äldre än vad man gör sig tror jag, och jag har alltid varit lite mer åt det "barnsligare hållet" tror jag, älskar leksaker, gräva i sandlådan, bygga snögubbar och kasta snö. Eller varför inte skvätta lite vatten på varandra på stranden eller kasta vattenballonger på varandra, inte fel det heller!

Fast egentligen är det nog saker som de flesta tycker om, bara att man inte våga erkänna det ju äldre man blir.VAD hoppas vi då att tomten kommer med till innebandyn?


Jag själv hoppas verkligen att tomten kan ordna följande saker:


  • Ett härligt år 2009 med Tyskland landslag, detta som förbundskapten. Hoppas också att mina spelare lyckas i sina respektive föreningar och ligaspel under säsongen.

  • Att domarstandarden blir lite jämnare på både elit och lägre nivå. Ibland undrar man ju verkligen om alla domare gått samma kurs, läst samma regelbok eller verkligen dömer samma idrott. Det skiljer ju SÅ OFANTLIGT mycket från domare till domare. PLUS vill jag dock kasta ut till domarparet som dömde finalen i VM i Tjeckien, det norska paret. Har haft dem med olika landslag och tror aldrig jag behövt yttra mig till dem någon gång att de var dåliga. Nä de har övertygat på mig! Två roliga, trevliga och hårda men ändå så rättfärdigt bra domare. Helt perfekta i mitt tycke! Sorgligt bara att de nu visst skall avsluta sina domarkarriärer, inte många som ens kommer komma upp i deras standard, om de ens så försöker hela livet ut!

  • Att alla ledare/tränare eller styrelsefolk som stoppar framväxten av ungdomar eller innebandyspelare på alla nivåer skall släppa sin stolthet och se på innebandyutvecklingen i stället och jobba mot detta. De måste sluta att själv försöka prestera saker genom att försöka visa andr ahur duktiga de är och hur mycket de faktiskt kan bestämma. I själva verket gör det ju bara sig själva till åtlöje för alla andra! Finns för mycket sådant i vårt avlånga land tyvärr!

  • Ett bra slutspel i SSL med en jättefinal i Globen i April, där jag hoppas att man trycker in mer publik än 15106 stycken, och sätter på så vis nytt publikrekord i innebandysammanhang.

  • Att alla ledare som jobbar med innebandy ser vitsen av att det är viktigt att utbilda sig och lära sig nya saker , samt att våga ta till sig kunskap av andra. Detta är ett måste för att nå en bredare utveckling. MAN KAN OM MAN BARA HAR VILJAN ATT VILJA tro på att man kan lära sig mer än man kan!


Ja, det finns säkert ännu mer saker, och kanske  viktigare saker , man borde önska sig, men för tillfället är det dessa som poppar upp ur mitt huvud.

HAR DU SJÄLV FÖRRESTEN NÅGOT DU DÄR UTE SOM BLOGGLÄSARE ÖNSKAR ELLER HOPPAS PÅ AV INNEBANDYÅRET 2009?Klockan smyger sig mot 01.45 och det är nog ändå dags att försöka lägga ner huvudet på kudden en stund och försöka sova lite i alla fall.Får väl helt enkelt se vad tomten kommer med i stället för att gissa kanske. Skall bli kul att se vad det ligger under granen den 24 december anno 2008...nyfiken är man allt ....


GOD NATT !


VM 2008, GREAT MEMORIES

  

Då var VM 2008 över för denna gång, och faktiskt är det lite skönt att nu sitta i sin egen soffa igen.

Imorgon blir det julklappsutdelning för mina innebandygymnasieelever och "vardagen" är tillbaka igen. Jobbet väntar med andra ord.


Fast det är också dags att se tillbaka på de fantastiska dagarna man hade i Tjeckien.


Nedan presenteras en del minnen och händelser som jag upplevt under mina dagar i Ostrava och Prag.VM GULD TYSKLAND 2008

Vilken otrolig upplevelse att komma hem med ett VM GULD runt halsen. Att vi tog oss hela vägen med Tyskland och besegrade allt och alla vi mötte känns hur bra som helst.

VM med Tyskland i Tjeckien 2008 var UNDERBART, FANTASTISKT och helt GRYMT kul.

Det är verkligen ett minne för livet.


Tysklands resultat i VM 2008:


Tyskland - Stor Britannien  25-5

Österrike - Tyskland  1-6

Singapore - Tyskland  3-18


Tyskland - Slovenien  13-3


USA - Tyskland   4-9


F I N A L :


Tyskland - Polen  11-7VM GULD för FINLAND 2008

Vill gratulera Finland till VM Guldet 2008!
Efter den första perioden av finalen mot Sverige trodde man faktiskt att det skulle komma att bli en ren kross, ledning 4-0 efter 20 minuter och total utspelning.
Finland spelade fantastiskt innebandy i detta skede, och på läktaren satt man, till och med som svensk, och bara njöt och applåderade.

Rickie Hyvärinen var kungen på planen och spelade fantastiskt bra samtidigt som Mika Kohonen, min innebandyidol alla kategorier, var lika viktig som vanligt.


Vad som hände i andra perioden och halva tredje är sedan ett mysterium, VAD HÄNDE FINLAND?

Att Sverige reser sig och kommer tillbaka efter underläge med 0-4, efter den första perioden, är en otrolig styrka, en styrka som dock inte i detta läge är värd speciellt mycket, detta då det sedan ändå blev förlust för blågult.


Men grattis FINLAND ni är värda detta, var faktiskt äntligen dags med lite "förändring"!02 ARENANS PAUSUNDERHÅLLNING

Pausunderhållningen i O2 Arena var grym, grymmare, grymmast.

Det var inte det som genomfördes eller visades upp på golvet som drog till sig publikens uppmärksamhet, det var de olika momenten som visades på storbildstvn i taket.


Här fanns bland annat följande moment:


KISS ME = Under låter Kiss Me så ringas 2 personer i publiken in i ett hjärta och uppmanas att pussa varandra. Pussas det visas tummen upp på skärmen och applåder väntar från publiken.


FAN FIGHT = 2 bilder visas, detta på 2 olika fans från 2 olika länder. Här gäller det att fansen spexar loss, gapar, stojar och "lever rövare" under en kort stund. Efter detta bedöms en segrare och denne får tummen upp, den andra tummen ner. Detta sker alltid till låten Fire med Scooter.


BILEN = Två personer zoomas in och på tv bilden ser det ut som dessa sitter i en bil. Nu gäller det att sitta och köra och brumma och röra sig i bilen för att bli den bäste föraren.


Flera andra moment fanns också och det var faktiskt så att som publik så satt man hellre kvar än lämnade arenan för att kunna ta del av allt detta.
DET VAR FANTASTISKT KUL!UNIHOC FESTEN I PRAG

Den "privata" festen på översta våningen på ett megapartyställe i Prag, där företaget UNIHOC hade abonnerat hela övervåningen var det verkligen tryck i.
Här fanns egen DJ, bartenders, mat, champagne med mera.


Det var riktigt kul att fira Tysklands VM-GULD på denna plats och nämnas skall att det verkligen FIRADES REJÄLT.

En fotograf från tysk media fanns på plats och man undrar verkligen hur de bilderna denne person tagit ser ut, och framför allt NÄR och VART de skall dyka upp!


TACK för festen UNIHOC!DE GIGANTISKA KUDDARNA PÅ HOTELLET I OSTRAVA

Storlek XXXL var det verkligen som gällde. Har aldrig någonsin sett större kuddar.

Sov gott gjorde man också på dem!

VART FINNER JAG SÅDANAN KUDDAR I SVERIGE?


  

"LOJ" HOTELLPERSONAL PÅ HOTELLEN

Undrar ibland om det är sådan här loj och slapp service överallt på alla hotell.

Nu har vi ju faktiskt upplevt detta på 2 olika hotell, på två olika orter.


Det går trögt i receptionen, personalen hejar knappt och en del sliter knappt ögonen från sin dator när man kommer och vill ha sin rumsnyckel.

I hotellbarerna eller restaurangerna så ser det ut som personalen som jobbar där "sålt smöret och tappat pengarna".
De som serverar och lagar mat ser också verkligen ut som att det inte alls gillar de dem jobbar med.

SORGLIGT MEN SANT!

  

  

TAXIFÖRARNAS OLIKA PRISER

Visst kan man uppleva lite olika prissättningar på taxiresor i Sverige, fast nere i Prag slår det alla rekord. Det skiljer hur mycket som helst mellan de olika så kallade taxiturerna. Skall man ut på en liten tur i staden kan det skilja mellan 300-400 tjeckiska kronor mellan de olika resorna, även om man skall åka exakt samma sträcka.


Exempel på detta var då vi skulle hem från Unihocfesten på natten, en taxibil kostade 300 Tjeckiska kronor, våran 182 Tjeckiska kronor och en tredje 328.

Snacka om olika prissättningar!STADEN PRAG

Som helhet, vilken underbar stad. Vill verkligen åka tillbaka hit för att uppleva lite mer av det "normala livet" i Prag, inte bara sporthallarna och festdelen.


Kommer tillbaka DET LOVAR JAG!GRATTIS TJECKIEN

Avslutar också med att bedöma detta till VÄRLDENS BÄSTA VM GENOM TIDERNA !!

Tjeckien klarade det som inte Sverige klarade under ett VM, fixade så att nästan ALLT fungerade till max, och att alla länder näst intill var supernöjda efter VM.


GRATTIS TJECKIEN och TACK!


DAGBOK FRÅN VM 2008, VM GULD !!

Del, XI

  

Lördag 13 December :
VM GULD

  

Då var vi hemma på hotellet, detta för en kort stund, för att äta lite mat samt dricka en fruktansvärt massa goda öl.


Blir ingen lång text idag eftersom det snart bär av till en sponsorfest här i Prag, skall bli riktigt roligt.


Sägas kan endast att :
TYSKLAND ÄR VM GULDMEDALJÖRER I B-POOLEN, något som vi slitit hårt för att uppnå.


Att spela inför ca 3200 personer på läktarna, och det publikstöd vi fick från de ditresta tyska supportrarna var FANTASTISKT.

De är värda guldet lika mycket som vi.


Skönt att vi fick taktiken att stämma och att de kartläggningar jag gjort av Polens spel lyfte vårt spel mycket. Vi visste ju hela tiden vart de skulle spela bollen och vart de ville ta sina avslut, vilket underlättade för oss att ställa om i våra kontringar.
Detta blev definitivt ett vägvinnande vapen.


Nu kommer en del spelare och rycker i mig, öl i hotellrestaurangen väntar.


Auf Widersen .................


Lär bli en blöt natt i Prag!/Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL X


Fredag 12 December :
Vaknade till ett snöigt Prag, och brrrrrr så kallt det var ute. Ingen morgonvandring för mig idag inte, vände i dörren och gick upp och hämtade datorn i stället! Valde också sedan att i stället att ta en dusch i ca 30 minuter (!!), vilket var riktigt skönt.

Lite bättre tryck här i duschstrålen än på hotellet i Ostrava också.


  

TYSKLAND ÄR I FINAL

  

Vad mer kan man säga än att det är jävligt skönt att vara i en final.

Att ursäkta min svordom och mitt språk tänker jag faktiskt inte heller ens göra, detta eftersom det är just jävligt skönt att vara i en final!

Att få spela final i O2 Arena imorgon, denna gigantiska byggnad, känns hur bra som helst och detta var verkligen något man ville uppleva när man kom hit, och nu är vi där, så underbart bara!


Tyskland besegrade ett stark spelande USA i semifinalen med 9-4, efter lite nervös inledning på matchen, och glädjen är mycket stor bland våra spelare och ledare i truppen.

Visst var det nervöst i början och många kände att det pirrade mycket i kroppen, samt att spelarna också framför allt rädda för att misslyckas, något som spred sig i laget. Jag talade dock med en del spelare om denna situation och sedan diskuterade de med varandra om prestation och hur de skulle slappna av och jobba på planen, vilket gjorde att det faktiskt lossnade lite extra i l 3:e perioden. Det var lite då också som vi kom överrens om att bara gå ut och köra och visa att vi verkligen kan spela innebandy.

Och snacka om snabbt bevis också, redan efter ca 5 minuter hade vi gått från 4-4 till 7-4 ledning, så snacka om mental och offensiv het fokusering.

Vilken gaspedal de tyska spelarna tryckte ner.Matchfakta från matchen kan du läsa nedan:

  

Matchfakta :

2008-12-12 16:10 - Sparta Hall

 
 

Tyskland-USA
9-4

(1-2, 3-2, 5-0)

Första perioden
0-1 (1.26) Stefan Zimmermann (Terence Frank), 1-1 (15.08) Kristian Holtz (Fredrik Holtz), 1-2 (19.45) Karl Förare (Stefan Zimmermann).

Andra perioden
2-2 (3.05) Fredrik Holtz (Dominic Mucha), 3-2 (9.46) Kristian Holtz (Fredrik Holtz), 4-2 (14.31) Fredrik Holtz (Kristian Holtz), 4-3 (16.42) Karl Förare (Stefan Zimmermann), 4- 4 (19.31) Ryan Winkler (U.A).

Tredje perioden
5-4 (0.57) Manuel Mucha (Dominic Mucha), 6-4 (1.17) Kristian Holtz (Fredrik Holtz), 7-4 (4.56) Daniel Mallwitz (Andreas Gahlert), 8-4 (10.23) Manuel Mucha (Dominic Mucha), 9-4 (17.18) Fredrik Holtz (Martin Müller).

Utvisningar
Tyskland 1*2, USA 4*2
Domare
Vesa Vilkki och Mikko Alakare (Finland)

  

  

HOLTZ VAR VÅR LUCIA

  

Med tanke på hur det firas hemma i Sverige just nu, framför allt då på skolor med mera, detta med Lucia, så får vi väl säga att vi i Tyskland idag hade vår egen Lucia på banan, nämligen KRISTIAN HOLTZ.

"Krille" var helt överlägset bäst idag och spelade fantastiskt starkt i så väl defensiven som offensiven. Att han också är landslagets lagkapten och visar upp det arbete han gjorde under semifinalen idag är en fröjd att se men också ett föredöme utan dess like.

Underbart att ha en sådan spelare i laget!GRATJOVA EN SKÖN "REPORTER"  


Under tiden som jag och Tyska landslagets Team Manager idag satt och tittade på Polens semifinal mot Österrike, detta för att kartlägga det sista inför morgondagens final fick vi oss också en pratstund med en av innebandymagazinets "reportrar" här på VM, nämligen Johanna Gratjova.
Det var riktigt intressant, givande och kul att tala med en tjej, som förutom att hon skriver bra krönikor och inlägg, även har en massa god innebandykunskap bakom sig.

Blev en del snack om hur vi upplevt innebandy hittills här nere, och hur bra arrangerat allt är av tjeckerna, samt massa innebandysnack från Västra Götalandsdelen.
En del prat om Tyskland och B-poolens final imorgon smög sig väl också in.

En intressant, bra och trevlig tjej som utan tvekan skulle få 5 plus utav 5 möjliga i sitt sätt att vara som person, reporter, skribent och krönikör.


Polen vann för övrigt matchen mot Österrike med 7-3, och nu väntar alltså final mellan Tyskland och Polen.
 

SKULDKÄNSLORNA SMYGER SIG PÅ


Lite skuldkänslor smyger sig på mig, detta då jag idag talade med min son hemma i Sverige, otroligt vad jag saknar honom. Imorgon skall jag vinka till honom på webbtvn, igen,  mellan första och andra perioden, detta när vi är på väg till omklädningsrummet för taktisk genomgång.

Känns skönt att veta att han sitter där då och vinkar tillbaka, det gör en som person alltid lite mer avslappnad faktiskt.

Fast skuldkänslorna finns där ändå hela tiden och att man inte är på plats hos honom hemma i Sverige, och Alingsås.

Så även om det är full fokus på innebandy här nere i Prag så finns alltid ändå saknaden där. Framförallt kommer den under de lediga stunder som ibland blir.

Skall bli skönt att komma hem till honom på måndag!


  

O2 ARENA, EN GIGANTISK TILLSTÄLLNING VÄNTAR

  

O2 Arena, och final imorgon, helt sjukt egentligen. Sjuk är också arenan vi skall spela i, bland det värsta jag skådat faktiskt.

Säkerheten är otroligt tuff och det känns som att man ska checka in på en hårdbevakad flygplats när man skall in.

Du måste ha passerkort,  giltiga acesscards med nytagna foton, väskorna scannas i en "röntgenmaskin" (sådan som de har på flygplatser)samt att de även känner igenom dig som person. Här lär definitivt aldrig några bomber eller vapen komma igenom, var så säker.


Fast kan tycka att säkerheten är väl hård, idag fick inte ens svenska landslagets barn och fruar komma in på arenan för att se Sveriges träning. De hade nämligen inga passerkort för detta.

Sorgligt men sant!


Klockan börjar faktiskt dra sig över midnatt redan och det är väl läge att hamna i säng snart, detta då en tuff men underbar dag väntar imorgon.Vinner vi matchen imorgon så lär det väl samtidigt bli rätt tufft att kvällsuppdatera denna bloggdagbok, detta då jag kan lova att det inte kommer stoppa med 5 tjeckiska öl i strupen under kvällen, det lär bli MINST det dubbla vill jag lova.

Och tiden vi kommer komma hem från "Players Party" samt nattlivet i Prag vill jag inte ens tänka på.

LÄR BLI SENT!Men nu laddar vi för Polen imorgon och FINAL i gigantiska O2Arena.WFC har nått final i B-poolen och där finns Tyskland med, hur kul och underbart som helst, bättre kan det inte bli just nu!


GOD NATT där ute i mörkret ............/ Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL IX


Torsdag 11 December :

TRÄNING I SPARTA ARENA

  

Då var det åter dags att sammanställa ytterligare en dag av VM för mig, och mitt Tyskland.


Startade dagen med att sova ända fram till klockan 10.28, vilket var skönt. Blir ju en del innebandy här nere så ibland behöver man faktiskt få den där lilla extra vilan, detta för att kunna ladda batterierna inför kommande händelser.


Tog en morgonpromenad ute i Prag och kunde konstatera att nästan samtliga spelare begett sig ut i de centrala delarna av Prag, mötte en efter en ute på gatan.

Det andra landslaget, Singapore, vilka också bor på samma hotell, hade även de lämnat sina rum något tidigare än mig och dessa gjorde i sin tur en sightseeingtur i staden.


Under lunchen var det inte många som dök upp, detta då de flesta bestämt sig för att äta ute på stan. Vi var endast 3 ledare och 5 spelare på plats av sammanlagt i normala fall 26 stycken.

Fast då fick man ju och andra sidan en lugnare lunch denna gång, vilket inte heller var helt fel.Efter maten satte jag mig ner i hotellets lobby, surfade runt lite på internet och pratade lite med lite innebandyfolk på internet. Skönt att se, och följa, även hur det går för sin hemmastad och innebandyn där.

Håller tummarna lite extra för hemorten i deras nästa match, vilken är en viktig sådan.Senare under eftermiddagen så var det dags att bege sig till Sparta Arena för att testa underlaget och genomföra ett träningspass i nästkommande matcharena.


Hallen var mycket bra och det skall bli hur kul som helst att spela semifinal i den imorgon, detta mot USA.

Ser verkligen fram emot det!


Innan träningen startade kunde vi åter konstatera att det Polska laget spionerade lite på oss, precis som vanligt, har blivit en vanlig företeelse här nere.

Lagt som själva har uttalat sig hela tiden hur bra de är, hur enkelt de ska spela hem allt och vilka bra spelare de har. Fast med tanke på allt spioneri och övervakning av våra träningar och matcher så undrar man egentligen om det är så säkra på guld som de verkar.

 Tycker det mer känns som att det ligger lite nervositet över laget än 100 procentig fokusering och koncentration.


Idag bestämde vi oss dock för att köra ut de två ledarna från Polen ur hallen, detta eftersom vi skulle jobba en hel del med fasta situationer och defensiva positionstagningar.

Något vi helt och hållet inte ville visa upp för våra förmodade final kombattanter redan nu.

De såg förresten inte alldeles för glada ut när vår förbundskapten bad dem lämna hallen.
KNIVAR, BATONGER OCH ELCHOCKPISTOLER

  


Efter hemkomsten från träningen tog vi ett taktikmöte och sedan släppte vi iväg spelarna på liten kvällsvandring i staden igen.

Jag själv begav mig till den "japanska marknaden" för att se om jag hittade några julklappar där.

Lite skillnad var det i jämförelse med de helgmarknader man vart på i Sverige, här såldes nämligen allt olagligt som man kan tänka sig i vapenväg.

En försäljare försökte sälja batonger, "ramboknivar" samurajsvärd och gevär till mig medan till och med en annan visade att han hade ett par elchockpistoler till salu.

Detta hade aldrig förekommit i Sverige.

Man kan egentligen undra varför det är lagligt att sälja sådant här nere, inte speciellt svårt i alla fall för personer som vill bruka våld att hitta vapen.

Såg till och med kaststjärnor och knogjärn med vassa piggar på vid ett bord på samma marknad.PRUTANDE I MASSOR

  

Att man inte bara kunde finna billiga varor som skor och jackor på marknaden fick vi också erfara. Prutningarna som man gjorde kan man också så här i efterhand nästan skämmas över.

Bröderna Holtz (Kristian och Fredrik) prutade ner var sin resväska med lås, på hjul, till 400 Tjeckiska crona, vilket om vi förstått kursen rätt motsvarar ca 180 svenska kronor.

Snacka om billiga resväskor!


Själv blev det prutning av en stor badhandduk med spindelmannen motiv till min son.

Priset på denna låg först på hela 450 Tjeckiska crona, vilket jag direkt visade att jag definitivt aldrig tänkt betala. Ju mer jag skruvade på mig ju billigare blev badhandduken, och tillslut så lade jag fram 100 Tjeckiska crona till försäljaren, vilket såg allmänt sur ut. Han tog dock emot dessa pengar och jag gick ifrån marknaden med en badhandduk rikare.

Ett kap för mig även om man samtidigt skäms lite över sin prutning.

Fast det är ju så det funkar här nere på dessa marknader så det är bara att "köpa situationen".


 Kvällsmiddagen som precis tagit slut innefattade lite stekt potatis och någon grönsaksröra, vilket så klart inte drog ner applåder från spelarna. Många försvann rätt fort från bordet och om jag känner dessa rätt så sitter de väl på McDonalds just nu, vilket bara ligger ca 100 meter från hotellet.


Senare i kväll blir det lite taktiksnack i matchformationerna, där min roll blir den taktiska informationen i defensiva spelet samt moment i ett eventuellt spel 6-5 eller 6-4, om nu denna situation skulle uppkomma.


Så jag avslutar dagen med att säga:

Ha en bra kväll där hemma i Sverige!


Imorgon får ni följa Tysklands match i semifinalen mot USA på webbTV, detta på adressen:

http://florbal.ct24.cz/
KLICKA ER SEDAN VIDARE PÅ LIVE MATCHES TILL HÖGER PÅ SIDAN.

Imorgon hoppas vi nämligen på en bra match och ett avancemang till Final.

"Jenkarna" skall få smaka på Tysk taktisk "dynamit" och snabba spelvändningar!/Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL VIII

  

Onsdag 10 December :TANDKRÄMSTUBEN I KÄNGORNA

  

Då har klockan passerat 19.30 och man har satt sig ner på tåget till Prag. Tyskland reser tillsammans med Sverige, Lettland och Slovenien, där alla lag har sin egen tågvagn. Som jag tidigare nämnt så är det med stor förnöjsamhet som jag lämnar Ostrava bakom mig, allt har vart perfekt i denna industri och innebandytokiga stad. Man undrar verkligen om vi får chansen att uppleva samma tryck i Prag, även om det nu till och med är slutspel som gäller.


Dagen har vart bra och redan efter frukosten i morse så blev det nedpackning av sakerna på rummet, vilka som vanligt var spridda överallt. Jag hittade sockor på toaletten, telefonsladden under sängen, en jacka längst ner under täcket samt tandkrämstuben i mina kängor (!!), hur den nu hamnat där? I sista gruppspelsmatchen klockan 13.10, den mot Slovenien, så var det sagt att mycket skulle testas. Fast att vi i första perioden skulle få spela box-play under hela 7 minuter i sträck hade vi inte helt planerat, men det var verkligen bra.

Viktigt att vi fick träna lite på detta också, och tidigt i en match, och under så lång tid.


Slovenerna hängde med rätt bra i början, under tiden vi mixtrade lite och hade folk på utvisningsbänken vill säga.
När vi dock fick ordning på spelet igen och bara matade på så började också målen rinna in.
Matchresultatet stannade tillslut på 13-3, vilket ändå känns rätt okej.USA, PRAG OCH NYA FÖRUTSÄTTNINGAR

  

Nu väntar hotellincheckning i Prag när vi kommer fram, samt ett enkelt och kort möte på hotellet, efter detta blir det direkt sömn för spelarna.

Morgondagen är vi spellediga igen och då kommer det fokuseras mycket på teoretiska moment, där spelarna kommer att få jobba i sina formationer med löpvägar, positionstagningar med mera.
Vi kommer även att genomföra ett träningspass där vi skall jobba mest med fasta situationer och spelutvecklingsmoment i kontringsspelet, något som vi hoppas kunna ha stor nytta utav i matcherna  mot USA (semifinalen), och förhoppningsvis mot Polen eller Österrike i finalen.

Mycket nya förutsättningar med andra ord.


Visst så talar allt för att det skall bli Tyskland mot Polen i en final, men jag vill varna både för "Staterna" och Österrike. Jag har aldrig mött USA innan, och de har utvecklats mycket det sista. Österrike har också en bra statistik på Polen, vilket man alltid skall se lite extra till, 5 vinster på de senaste 5 mötena.


Nu har vi åkte en bit med tåget och stämningen är härlig, många som förväntar sig mer av Prag än Ostrava, även om det kanske blir svårt, detta då alla verkligen har vart supernöjda med allt arrangemang och engagemang i industristaden.


Så kom igen nu Prag, visa nu vad ni kan, vi förväntar oss mycket!


Dags att avsluta skrivandet ett tag detta då batteriet på datorn börjar ta slut. Återkommer när vi "landat" på hotellet i Prag.
HOSTEL-KÄNSLA, MEN VI SLAPP KYCKLING

  

Framkommen och incheckad på hotellet, har även hunnit med att äta lite, och skönt var det faktiskt att slippa kyckling, för en gång skull. Det serverades faktiskt gott bröd tillsammans med en helt okej måltid, kött och ris samt souercream (f*n vet om det stavas så)sås.

Härligt med lite förändring!


Hotellet vi checkade in på och kommer att bo på under våra slutspelsdagar i Prag gav mig och några av spelarna lite "scary movie feelings". Skylten var identisk med de som fanns med i skräckfilmen Hostel , detta när de unga "backpackers killarna" befinner sig i Amsterdam. Hotellet var faktiskt också ofantligt likt, på utsidan i alla fall.
Många drog därför en lättad suck när vi checkade in, då hade likheten försvunnit, som tur var.


Kvällsluften här i Prag är nu mycket kallare och för de spelare som tog sig en kort stadsvandring under kvällen så var det vinterjacka och mössa på som gällde. Skönt att vi fick just vinterjackor av en sponsor när vi anlände med laget första dagen till Ostrava. Jackan har verkligen vart användbar här nere!


Dags för lite taktiskt möte med de andra ledarna så säger adjö för denna gång, och på återseende imorgon.


/Micael Svensson  


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL VII


Tisdag 9 December :


  


BOWLINGMATCH, TRÄNING & HÄRLIG STÄMNING

  

Då har tisdagen, 9 december, runnit iväg, och det var skönt med en fri dag.
Även om det nu faktiskt mer var en spelfri dag än en så kallad "resting day", för någon vila blev det direkt inte.


Visserligen startade man morgonen med att sova till klockan 10.30, vilket var fantastiskt skönt.
Var ju ett tag sedan man sov till den tiden på morgonen, faktiskt inte ens något som knappt infaller på helgerna hemma i Sverige heller längre.Promenad ute i den just för dagen kalla luften blev det sedan innan lunchen serverades på hotellet.

Ingen i gruppen frågar ens längre vad det blir för mat, detta eftersom det alltid på menyn står kyckling, i alla dess former och smaker. Fast som jag sa innan, har inte ont av kyckling på något sätt, men förmodligen blir det inte det första jag kommer att tillaga eller beställa när jag kommer hem.


Efter lunchen bar det av för spelartruppen och en del av ledartruppen samt vårt så kallade "sjukvårsdteam" till bowlinghallen, detta för turneringsspel.
Något som spelarna verkligen hade sett fram emot, och laddade grymt inför.
Snacka om att alla verkligen ville visa vem som var bäst på att "kasta ner käglor", som en av killarna uttryckte sig.
Vem som vann allt och hade bäst serie har jag fortfarande inte fått reda på!!
 

Själv blev det till att vara kvar på hotellet och planera upp eftermiddagens träningspass, vilket skulle innehålla spelmoment 3-2 och 2-1. Moment som ofta infaller i matcher mot Polen, laget som vi förhoppningsvis möter i finalen i Prag om några dagar.

Blev även en de spelaranalyser, enkla sådana, samt små spelsekvensmoment som jag kartlagt i Polens spel.
Aldrig fel att ha med sig en del av detta in i en eventuell final. Får väl säga en eventuell eftersom vi ännu inte spelat sista gruppspelsmatchen mot Slovenien, eller någon semifinal mot USA ännu.
Ett USA som förresten hängde med bra i matchen mot Polen, och ett tag faktiskt även ledde matchen.
"Jenkarna" kan bli tuffa att möta i semin och där måste vi verkligen vara 100 procent fokuserade och laddade.Under vårt träningspass i en sporthall i Ostrava, innebandylaget Pepino Ostravas hemmaplan, så dök det upp en del nyfikna mediafolk samt en grupp intresserade tjejer. Tjejgruppen var dock inte lika intresserade av det taktiska moment vi jobbade med under träningen som mediafolket var, utan de var nog mer på plats för att "spana lite" extra tror jag bestämt!


Stämningen under träningen var mycket god och det märktes att spelartruppen haft kul under bowlingturneringen.
Blev en hel del skratt och "glåpord", i all välmening, åt varandra.
FINLAND MOT SCHWEIZ = ETT SÖMNPILLER

  

Efter träningspasset så for spelarna tillbaka till hotellet medan ledarstaben for iväg till Cez Arena, igen.
Vet att denna upprepning dyker upp dag ut och dag in, men så är det på ett VM, hallen är den plats man kan utan och innan när man lämnar ett VM. Där spenderas ju den mesta tiden.

I hallen åt vi lite tillsammans samt tog ett snack om morgondagens match.
Laguttagningen var redan avklarad och skedde under träningspasset, så nu blev det mest diskussioner om olika spelmoment med mera.
Jag fick direktiven att på ett taktiskt sätt styra samtliga 3 formationer under morgondagens match, detta lite extra, samt testa lite nya vridningar och uppspel, vilka laget skall kunna ha nytta utav under slutspelet.
Självklart så sa jag till dem att jag absolut tar denna bit, även om jag faktiskt fortfarande funderar lite över vad de andra komemr att göra, detta då det är precis dessa saker jag gjort ända sedan VM startade.
Matchen mellan Polen och USA blev en tight tillställning, till att börja med, men sedan tog Polen över i tredje perioden och kunde på så vis vinna matchen med 6-3.

"Jenkarna" bjöd, tror jag, Polen på oväntat tufft motstånd, precis som Japan gjorde mot Polen, och nu har helt plötsligt inte Polen vart överlägsna i sina sista gruppspelsmatcher längre, detta kan oroa dem något inför en semifinal mot Österrike och en förmodad final mot Tyskland.
Det kan faktiskt betyda lite extra för oss, om vi nu skulle få möta Polen i en final, man skall ju inte ta allt för givet ännu, detta då vi inte är där än.Efter matchen försvann vi in i A-hallen för att se ytterligare en match, detta den mellan Finland-Schweiz. En match som vi hade stora förväntningar på, men ack vad fel vi hade!

Match var ett riktigt sömnpiller!

De finländska lejonen har sett allt annat ut än hungriga lejon under turneringen hittills, man har gjort det som behövts och inte en tum till.


När klockan i hallen ljöd efter 60 minuters spel och det stod 4-0 på resultattavlan till Finland så kändes det som att det egentligen inte var någon som brydde sig, och mitt missnöje av att ha spenderat dessa sista 2 timmarna på en stol i A-hallen kändes rätt stor.

Visst så fick jag ett samtal med både Stefan Edberg, svenska landslagets "spion" samt förbundskapten Kent Göransson, detta då vi satt, avspända och slappa, och såg matchen tillsammans från bakre raden i ledar och lagområdets läktardel.
Var nog kanske snacket med dem som var det mest upplyftande under dessa 2 timmarna som matchen mellan Finland och Schweiz pågick.


Vi tre undrade också om vad Finland egentligen sysslat med under VM hittills , eller om det faktiskt helt enkelt är så att laget bara väntar på att slutspelet ska börja.
Till och med lagets spel känns ju lite rörigt och oinspirerat ibland. Men det blir förmodligen bättre till semin, får vi i alla fall hoppas.
"Lejonen" behöver faktiskt verkligen komma upp i en högre spelstandard än vad de visat, i alla fall om de skall ha någon som helst chans mot hemmanationen Tjeckien, detta i en semifinal i Prag.
Detta då tjeckerna också förmodligen lär ha mellan 8000-9000 vilt påhejande landsmän bakom sig på läktarna, kanske till och mer ännu fler. Kan bli tufft att spela under det trycket!

Fast Finland har vart med förr så de vet säkert vad som väntar.
Nu har klockan dragit iväg alldeles för mycket och det har blivit en ny dag i Tjeckien, onsdag 10 december. Klockan visar 00.56, och det är verkligen dags att få några timmars sömn i kroppen, detta för att vara helladdad och fokuserad inför sista gruppspelsmatchen mot Slovenien.


FÖR ER SOM VILL SE MATCHEN VIA WEBBTV SÅ KOMMER MATCHEN ATT VISAS PÅ FÖLJANDE ADRESS:

http://florbal.ct24.cz/live_video.asp?prenos_id=38God Natt alla bloggläsare där ute ......./Micael Svensson


Ps. Hans ,tillsammans med Friedrich idag, säger också hej och god natt . ds


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL VI


Måndag 8 December :ETT UTBYTE MED ASIEN?

  

Äntligen, äntligen, äntligen så blir det lite så kallad "softande" tid, vilket känns perfekt, detta behöver jag nu känner jag, framförallt en något längre stund än vad tidigare givits.

Har precis fått i mig en god måltid på hotellet, och även om maten är bra så kanske det serveras lite för mycket kyckling ibland.
Fast skall väl inte klaga eftersom faktiskt jag kyckling, vilket gör att det garanterat funkar någon dag till.


Var lite seg morgon, även denna dag, sov tyvärr inte så bra i natt, vilket jag egentligen inte helt hundra procent vet varför. Fast tror att det var lite tankar på sonen hemma i Sverige som smög sig på, aldrig kul att vara ifrån den rösten och killen för länge!


Under morgonen besökte även förbundskaptenen mig för att be om ursäkt för gårdagen och berättade att han också sovit mycket illa på grund av det som hände under gårdagen.
Han berättade även att det tyvärr är den attityden han har ibland när han blir stressad, en överreaktion alltså.

Han talade också om för mig att även några spelare var på han under gårdagens kvällstimmar och att han skall tänka sig för fortsättningsvis i turneringen.

SJÄLVKLART så mottager man en sådan ursäkt och kör vidare, livet är inte till för att hänga upp sig på småsaker.
Så tänker i alla fall jag som person, vilket jag tror är viktigt!Klockan 08.15 packade vi redan in oss i bussen för avresa mot Cez Arena, detta för att ta oss an Asienlaget Singapore.

I hallen så tog jag ett långt snack med en av ledarna för Singapore, Filip Dahlgren, en mycket sympatisk och bra person. Vi bestämde att vi skulle hålla kontakten efter VM, detta för att skapa ett utbyte mellan Tysklands och Singapore i framtiden. Vore kul om de kommer till Europa och spelar samt att Tyskland kanske besöker Singapore för några så kallade "Asienmatcher" och tränarclinics, något som låter hur bra som helst för ett "svenskt innebandyhjärta".
Detta skall jag verkligen spinna vidare på efter VM, och faktiskt se till att det genomförs och inte bara rinner ut i sanden.Matchen mot Singapore blev ingen jämn tillställning, precis som vi hade förutspått, utan Tyskland spelade hem denna match genom att mer eller mindre krossa sitt motstånd, detta med 18-3.


Nästan så man snart hoppas på att något land skall ge oss lite motstånd. Fast om man skulle yttra sig för mycket och för högt om detta, bland folk här nere, så lär väl något trycka dit en ganska omgående förmodligen.
Och då går skriverierna i media varma, och det skall vi inte bjuda på.
Etter en längre stunds vila och slappande på hotellet så bar det åter av till hallen igen, detta för mig och förbundskaptenen, dags att kartlägga Ungern och USA, någon av dessa kan nämligen bli vår motståndare i en SEMIFINAL.SVERIGE, SVERIGE, SVERIGE

  

Något som är ganska svårt, även om vi befinner oss i Tjeckien, på ett VM med massor av andra nationer, så är det att "bli av med" alla svenskar överallt.

Nästan alla länder har faktiskt någon i sitt landslag som talar svenska, eller är bosatt i Sverige, eller har spelat i Sverige, och då menar jag faktiskt nästan alla länder.

Under tiden jag satt och tittade på matchen mellan Ungern och USA så lyssnade jag runt och började höra massor av svenska konversationer. Där i sportbarens VIP-avdelning med utsikt över banan, satt Polska supporters, och talade svenska, Tyska supporters, och talade svenska, IFF delegater, vilka talade svenska med varandra samt att det tillslut även slöt upp 2 amerikaner, vilka så klart talade svenska!

Stor värld vi lever i fast ändå så svensk skulle man kanske kunna säga!


Lite roligt är det faktiskt att vi i vårt lilla land har så många "innebandyimporter" i VM.
Kan faktiskt bara betyda en sak, även fast finalen i innebandy ännu inte är spelad, SVERIGE ÄR FAKTISKT DET BÄSTA INNEBANDYLANDET I VÄRLDEN!Matchen mellan Ungern och USA slutade så småningom 7-5 till "Jenkarna" och det betyder förmodligen att de är dessa vi får ta oss an i en SEMIFINAL i Sparta Arena i Prag.Innan vi åkte tillbaka till hotellet för att åter avnjuta en "hotellkväll" så tittade vi också på en del av matchen mellan Finland och Danmark, en ganska ointressant tillställning faktiskt.

Danmark försökte spela lite innebandy, men Finland kunde faktiskt, på bara en växel, avfärda detta relativt enkelt.
Bäst på planen var Finländaren Juha Kivilehto, vilken gjorde 2+2, och detta spelandes på halvfart.

Skiljer rätt mycket på våra grannländer faktiskt, OFANTLIGT MYCKET!


Finland vann till slut matchen, i "gå-tempo" mot Danskarna, med komfortabla 8-2, vilket kändes som att det kunnat bli det dubbla om bara de blåvita lejonen tagit i lite till.Imorgon väntar en spelledig dag, och då blir det i stället BOWLINGTURNERING och en stadsvandring.
Kan ju vara kul att ha sett lite mer av Ostrava än en mäktig idrottsanläggning, innan man snart lämnar för slutspelet i Prag.ps. Hans hälsar till alla igen . ds


/Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL V

  

Söndag 7 December :BAD MIG HÅLLA KÄFT!

  

Då var man hemma på hotellet igen, något seg och en hel del besvikelse finns det faktsikt.
Visst så vann vi matchen med Tyskland med 6-1, mot Österrike, men som taktisk coach och assisterande tränare så var jag med om något som jag nästan anser är ren parodi samt en sak ledare emellan som inte skall förekomma.


I matchens andra period, vid ledning 6-1 så tar vår förbundskapten time out, för att lugna ner våra spelare säger han. Time outen ägnas bara åt att tala om att vi måste vara lugna, när det var han som faktiskt var helt "stissig" och nervös.
I samma veva som time outen tas så frågar jag bara högt om det verkligen var vi som tar time out och vem som tagit den, tyckte väl inte idén var alldeles genomtänk, detta då vi spelmässigt också i det skedet faktiskt var överlägset bäst.
Jag blir då "uppläxad" av förbundskaptenen som pekar på mig och ber mig helt sonika hålla käften, något som jag INTE accepterade.
Blev riktigt förbannad ärligt talat, men höll mig självklart lugn och kommenterade inte situationen för honom alls.


Talade dock direkt om för en annan ledare att detta är något man inte gör och började packa mina saker för att vandra upp på läktaren.
Ledaren bredvid mig stoppar mig från att gå upp på läktaren och ber mig snällt i stället att stanna och att om nu Österrike mot förmodan skulle vända matchen så säger denna ledare vädjande att Tyskland verkligen behöver mig, vilket kändes skönt att höra i den situationen.

Ett par spelare som också reagerade över incidenten talade direkt om för mig att jag inte skulle bry mig om det utan vara kvar för spelarnas skull.

Med detta i tankarna så bestämde jag mig ändå för att vara kvar runt bänken.


Efter händelsen brydde jag mig dock helt sonika inte om att ge några direktiv alls till laget, inget taktiskt och inga individuella detaljer alls, utan lät helt enkelt lagets förbundskapten styra detta.
Något som var kul att se, eftersom det inte funkade alls.

Visst ska man inte "klappa sig själv på bröstet" och berätta hur, ursäkta språket, jävla duktig man är, men efter det att jag slutade coacha laget taktiskt så hände inget, inte ett mål kom, inga nya "vägvinnande" direktiv kom, skottstatistiken blev sämre och skapandet av chanser och bra uppspel minskade, och detta ändå med ca 33 minuter kvar att spela.


Var faktiskt lite kul att se hur "lamt" det blev, och nu förstår jag varför jag fått rollen som taktisk coach och mental instruktör. Detta för att lagets förbundskapten inte kan någon taktik alls nästan.
Kändes ju som ren parodi stundatals, vilken ändå som sagt kändes rätt kul att skåda från ett utomstående men ändå "inne i kretsens öga", om ni förstår vad jag menar?
Förstår på ett sätt varför denne man lämnar landslaget efter VM i Tjeckien 2008.8914 ÅSKÅDARE, OCH ETT ENORMT TRYCK

  

Att jag efter gårdagens match mellan Tjeckien och Ryssland sa att Tjeckien kan få problem med Ryssland i framtiden tror jag fortfarande på, men denna söndag den 7 december måste jag samtidigt hylla Tjeckien.

För det första för detta enorma arrangemang hittills, något som VM i Sverige inte ens var i närheten av, samt också att de reklammässigt verkligen nått ut med sitt "innebandybudskap" till sitt land.
VILKET INTRESSE OCH VILKET TRYCK det var idag i Cez Arena exempelvis, både mediemässigt och publikmässigt.


Många av de svenska spelarna måste idag blivit chockade och häpna över det tryck som det idag var i hallen när hemmanationen Tjeckien tog emot regerande mästarna, min hemmanation, Sverige.

Med 8914 vilt påhejande åskådare på läktarna, bankande på trummor, trumpetande med "båttutor" och slamrande med tamburiner så skapade folket på läktarna en stämning över det normala. 
Att publiksiffran också, för en gruppspelsmatch i VM i innebandy, slogs med råge kändes också skönt, detta då hela inramningen är något man kommer ha med sig i tankarna som ett minne livet ut.


I denna fantastiska innebandymatch så var det också härligt att se att Tjeckien verkligen stod upp och gav Sverige en "svetting som är till duga". 
Kändes ju i början som David against Goliat, men där man faktiskt gång på gång trodde att David skulle kunna "stjäla poäng" från Goliat.
Tyvärr så lider jag faktiskt, även om jag är svensk, med Tjeckien, och hade faktiskt kunnat unna dem en poäng idag, eller till och med seger. Förlust blev det dock till slut, detta med 4-5.

Så denna gång segrade Goliat över David, men ack vad nära det var att vi fick se en Tjeckisk dunderskräll!


Fantastiskt var det ändå att på plats i hallen fått följa denna match, denna inramning och detta tryck. Grattis i alla fall Tjeckien för en GRYM INSATS idag.

Ni är värda alla applåder ni fick och den publicitet ni skapade i och med denna match.Tjeckerna verkade inte så speciellt nedslagna efter matchen heller, utan Mikael Fasth, innebandykrönikör och journalist från Sverige fick sig en pratstund med den Tjeckiska förbundskaptenen, vilket han berättade kortfattat om på följande sätt:


Sällan har man sett så nöjda förlorare som hemmalaget. Förbundskapten Zdenek Skrunzy sken som en sol när han mötte pressen.

-  Detta var ett stort steg för innebandyn i Tjeckien. Det känns oerhört bra att vi kunde genomföra matchen på ett så bra sätt. Tack alla ni som här och rapporterar om detta, jublade Skruzny.EUROPA MOT ASIEN IMORGON

  

Imorgon blir det asiatiskt motstånd för Tyskland, detta då Singapore står på andra sidan planen.

Singapore är alltid roliga att se spela innebandy, de spelar verkligen med hjärtat men taktiken är näst intill obefintlig. Här slängs det bollar hit och dit och det är mer spring i spelarna än en överladdad duracellkanin.

Men landslagsledningen, spelarna och deras förbundsledning är alltid på bra humör, skrattar alltid och verkar verkligen älska de dem gör, de ser ju alltid glada ut!


Idag fick förresten landet också sin första vinst över ett europeiskt land då de slog tillbaka Slovenien med 6-5 i Cez Arena. Ett resultat som är bra innebandymässigt i världen, och jag gläds verkligen med Singapore.


Imorgon skall de dock inte få fortsätta sin "vinstvandring" över Europeiska lag, då skall verkligen Tyskland krossa det lilla landet i Asien, detta med tysk kraft, tysk styrka och tysk spelmässig överlägsenhet.
Tro mig, jag lovar att jag inte har fel!


Ni som vill kan faktiskt följa matchen via den Tjeckiska webbtvn, detta på adressen:

http://florbal.ct24.cz/

Klicka sedan vidare på de matcher som ni vill se, och välj Tyskland-Singapore, om nu detta kan vara av intresse.Tidig uppgång imorgon att vänta och klockan är snart 23.05 på kvällen, dags att lägga in den nya bloggtexten och sedan slå ner huvudet på kudden. En ny dag i Cez Arena, och Ostrava, väntar även imorgon.

GOD NATT

ps. Hans Hälsar! .ds

/ Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL IV


Lördag 6 December :25-5 I ÖPPNINGSMATCHEN

  

Då var matchpremiären avklarad och sena kvällen börjar smyga sig på, i just nu faktiskt ganska kalla Ostrava.

Matchen mot Stor Britannien blev aldrig riktigt någon match, och motståndet var faktiskt rent ut sagt groteskt dåliga.
Visst så spelade inte heller Tyskland bra under denna match, och det testades mycket vridningar, uppspel, instick med mera, vilket kanske tog en del fokus även från oss.
Fast att ändå trycka till 25 mål får väl ses som ganska godkänt, eller hur?


Var skönt att den där känsla kom igen innebandymässigt för en som ledare, den där känslan som ger en som ledare "innebandyrysningar" .
Kände detta när jag stod där vid bänken och den tyska nationalsången dundrade ut i högtalarsystemet.
Att få känna den känslan igen det har man längtat riktigt mycket efter, det är i denna "hetluft" man vill vara, det är så fantastiskt kul.


I hallen fick jag också träffa lite "gammalt folk" som var ett tag sedan man både såg och talade med, vilket var trevligt.  Blev ett snack med den norske IFF domaren Rune Zouhar, IFF delegaten Hans Bootman samt Martin Wolmhed, en av de ansvariga "organisatörerna" (som jag kallar dem) runt allt. Västeråsaren Peter Hofer (SSL spelaren i Västerås) hann jag också med att byta några tankar med, innan han skulle in och värma upp med sitt Österrike, vilka vi drabbar samman med imorgon.
Han även med att hälsa på DUBs, det tyska innebandyförbundets, president, samt ett kortare samtal med Mario Vordank, redaktör på unihockeyportal.de, den tyska motsvarigheten till innebandymagazinet i Sverige.

Så kul att vara tillbaka bland allt detta igen!


  

ESTLAND CHOCKADE SCHWEIZ


Innan bussen gick hem till hotellet, från fantastiska Cez Arena, så han laget med att se sista perioden av matchen mellan Estland och Schweiz, en match som faktiskt Esterna borde vunnit, om inte domaren "hittat" 2 utvisningar på dem, en i alla fall totalt felaktig!

Att det också var i sista perioden vid ställning 6-5 till Estland, och halva perioden spelad, retade upp många på arenan ännu mer. Kändes lite som att Schweiz fick födel där bara för att man var just Schweiz.Esterna varnade jag annars för innan VM när jag och några kompisar satt och talade innebandy, och nu ser dessa vänner att jag faktiskt inte hade helt fel när jag tryckte på detta.
Visserligen vann Schweiz med 7-6 till slut, men då hade även Esterna i slutet 1 stolpskott och ett ribbskott (19.58 sköt Estland i ribban!).

En poäng var laget faktiskt definitivt värda i matchen, men idrott funkar ju tyvärr inte på det sättet att man gör sig förtjänt av något, det gäller helt enkelt att ta vara på de chanser som ges och nyttja de på bästa sättet.
Något som Schweiz med andra ord gjorde, eftersom de vann matchen.
Sådan är tyvärr idrottens värld!

Fast och andra sidan hade väl inget trott från början, mer än Esterna själva då förstås (om ens det), att landet skulle mäkta med att pressa Schweiz till en "chocksger" med bara 1 mål. En sger som inte kan skapa något lugn i "Alplandets" läger direkt. De har nog en del att tala om i kväll, var så säkra!


Härligt var det i alla fall att se att en nation som Estland ha gått fram så pass mycket spelmässigt och att de lyft sig ett par klasser i sitt taktiska kunnande sedan senaste VM, Sverige 2006.
Hoppas att utvecklingen kan fortsätta så ytterligare 1 VM för landet, och om det gör så kommer Estland att ta medalj 2010, det är jag rätt säker på.
VILKEN SKRÄLL I SÅ FALL!POLEN KROSSADE "MITT HJÄRTAS LAND"

  

Efter lunch hemma på hotellet och lite taktiskt snack med en del spelare om hur deras insats var med mera så var det dags för avresa till hallen igen.

Denna gång åkte dock bara ledarstaben iväg till mäktiga Cez Arena, detta för att kartlägga Polens landslag.
Det lanslag som många förväntar sig att just mitt Tyskland skall spela en final mot den 13 december.
Har försökt att dämpa detta snacket lite dock, så att fokuseringen ligger på gruppspelet och kanske sedan semifinalerna först. Viktigt är ju att veta att det INTE bara är att vandra genom alla matcher på ett enkelt och smärtfritt vis.
Det klarar inget landslag av.


Polens motståndare i hallen var mitt förra landslag, där jag jobbade som förbundskapten för från nov 2002-Juni 2006, nämligen Nederländerna.

Var faktiskt rätt skönt att få stå där på läktaren och sjunga med i den nederländska nationalsången, Wilhelmus van Nassouwe, det värmde mycket.
De "orange" landet är fortfarande "mitt hjärtas land" och detta är svårt att lägga bakom sig. Fick här flera underbara år, och det var en skön känsla att ta landet från 19 på rankingen till plats 13, bästa klättringen något landslag gjort någonsin förresten, en merit i sig!

Det värsta är bara att jag faktiskt nu tror att även landslaget kan göra det värsta raset någonsin under detta VM.
De spelar under nya coacher, med ny taktik, vilket spelarna inte helt och hållet behärskar.
Begriper inte varför man bytte spelsystemsystem mot något som faktiskt  funkade hur bra som helst, och som det också tagit spelarna ca 4 år att nöta in på allvar.
Kanske inte konstigt att laget rasar faktiskt!


Matchen slutade förresten 14-4 till Polen, och man kan väl inte säga annat än kross.
Märkligaste i matchen var ändå att inte målvakten i Nederländerna fick pris som bästa spelare (!!), han var faktiskt klart bäst i ett för dagen blåklätt blekt Nederländskt landslag.ÖVER 5000 SÅG TJECKIEN-RYSSLAND

  

Efter "matchspioneriet" Polen-Nederländerna så var det dags att kliva in i a-hallen där Tjeckien, hemmanationen, tog sig an Ryssland, i deras första gruppspelsmatch.
En chock mötte man dock då man vandrade in i hallen, via VIP-acess entrén, och titta upp mot läktarna, där satt nämligen ÖVER 5000 personer i hallen, på en öppningsmatch mot Ryssland (!!), VILL INTE ENS TÄNKA PÅ HUR MÅNGA DET DÅ KOMMER TILL MORGONDAGENS MATCH MOT SVERIGE.
De fyller de förmodligen hallen till bredden!


Kul var det i alla fall att lyssna till trycket i hallen, se i mitt tycke ganska dåligt innebandyspel av Tjeckerna samt skåda ett Ryssland som verkligen försökte kriga i 60 minuter.
Slutresultatet 8-1 till Tjeckien kändes heller inte så farlig, och jag tror nog att Tjeckien faktiskt kan få problem med Ryssland i framtiden.Efter matchen bar det hem till hotellet igen, dags för mat och taktisk genomgång inför morgondagens match mot Österrike.


Inför matchen mot Österrike, en tuff motståndare, vilka spelar aggressivt och hårt, så talade vi mycket om att försöka täta till vår defensiv bättre, finna lite snabbare och nya uppspel samt skapa mer kvickare avslut i offensiv zon.

Något som lär behövas imorgon om det skall bli seger.Tiden har nu även runnit på denna dag, otroligt snabbt också, och visst har det blivit en del innebandy, kanske alldeles för mycket faktiskt.
Fast vad gör man inte för sporten man älskar, även om man hemma i det "normala livet" aldrig hade orkat med detta dag ut och dag in.
Räcker alltså gott och väl att veta att man har nästa tillställning först 2010 igen, då i Finland, och som förbundskapten.


Sängen väntar nu, men innan det ska jag slänga in den nya texten på min blogg, detta så mina vänner, min familj och alla de andra nyfikna där ute i "IT-Världen" kan läsa om vad som händer här nere i Tjeckien, VM 2008.Bjuder också som avslutning på matchfaktan från vår match mot Stor Britannien, en härlig syn att skåda:MATCHFAKTA TYSKLAND-STORBRITANNIEN :2008-12-06 10:10 - Cez Arena

 
 

Tyskland-Storbritannien
25-5

(6-2, 9-3,10-0)

Första perioden
1-0 (2.05) Ingmar Penzhorn (Tim Hoidis), 1-1 (5.46) Jamie Black (U.A), 1-2 (9.58) Edmond Derrington (Thomas Cook), 2-2 (12.58) Andreas Gahlert (Joel Gysin) 3-2 (13.24) René Radünz (Tim Hoidis) , 4-2 (15.09) Andreas Gahlert (Christian Sieber), 5-2 (16.21) Martin Müller (Magnus Gaude), 6-2 (18.59) Ingmar Penzhorn (U.A).

Andra perioden
7-2 (2.23) Andreas Gahlert (Dominic Mucha) 8-2 (3.33) Andreas Gahlert (Kristian Holtz), 9-2 (5.53) Ingmar Penzhorn (Christian Fritsche), 9-3 (7.52) Jens Stanfield (U.A), 10-3 (8.10) Ingmar Penzhorn (Tim Hoidis), 11-3 (8.59) Fredrik Holtz (Patrick Schmidt) 11-4 (10.13) Max Moy (Jens Stanfield), 11-5 (10.33) Peter Powell (Jens Stanfield), 12-5 (10.57) Manuel Mucha (U.A), 12-5 (12.53) Martin Müller (Fredrik Holtz), 14-15 (15.55) Peter Dietel (Fredrik Holtz), 15-5 (17.26) Manuel Mucha (Dominic Mucha).

Tredje perioden
16-5 (7.39) Manuel Mucha (Dominic Mucha), 17-5 (8.37) Fredrik Holtz (Filip Wicher), 18-5 (9.14) Andreas Gahlert (Leander Stüble), 19-5 (11.02) Peter Dietel (René Radünz), 20-5 (11.50) Daniel Mallwitz (Andreas Gahlert), 21-5 (16.06) Peter Dietel (Fredrik Holtz), 22-5 (16.14) Dominic Mucha (Andreas Gahlert), 23-5 (18.56) Dominic Mucha (Andreas Gahlert), 24-5 (19.40) Ingmar Penzhorn (Christian Sieber), 25-5 (19.46) Peter Dietel (Fredrik Holtz).

Utvisningar
Tyskland 2*2, Storbritannien 2*2
Domare
Petr Cerny och Jiri Janousek (Tjeckien).


/Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL III

Fredag 5 December 2008 :POLACKERNA SPIONERADE

  

Idag upp klockan 07.42 för lite dusch, en dusch som jag förresten måste ranka som den segaste duschen jag någonsin duschat i. Strålen var hur dålig som helst, vattentrycket bedrövligt och regleringen av värme och kyla funkade väl så där bra. Fanns inget riktigt mellanläge utan var det inte svinvarmt så var det alldeles för kallt.

Bestämde mig dock för att ta det svinvarma och vänja mig efter ett tag.

Beslöt mig också för att inte ta något schampo i håret  idag eftersom det förmodligen skulle ta mellan 10-15 minuter att skölja ur.

Fick vänta till imorgon i stället, detta  då jag ser till att kliva upp och in i duschen lite tidigare!


Efter duschen var det frukost och sedan avresa mot CEZ Arena för fotografering, inskrivning och mottagande av våra så kallade access cards, detta så vi kan röra oss i de olika stängda zonerna under VM, och sedan blev det ett enkelt träningspass.


Träningspasset byggde mycket på power-play, något som jag var delaktig i, då jag i början fick PP gruppen på en sida att jobba lite extra med.

Vi fick in några bra rörelser, flera bra positionsförändringar, några inövade insläpp samt styrande pointbyte till styrande spel bakom mål och ute vid kanterna.


Kändes också när vi spelade som att alla moment satt riktigt bra, detta då power-play formationen satte mål på varje 2 minutare vi spelade, starkt och skönt att se!

Efter ett tag bröt vi power-play spelet och spelarna började fundera på varför.

Jag samlade då ihop gruppen och berättade för dem att det sedan några minuter tillbaka sitter 2 coacher från Polen på läktaren, och att det var därför vi bröt.

Detta tyckte spelarna då var bra och i stället började vi fokuserade på spelutvecklingsdelen.


Vi spelade på i 3 formationer, med avlastningsspelare i den tredje linan, och när sedan de 2 polska ledarna efter ett tag lämnade läktaren satte jag igång med att framförallt styra andra formationens offensiva rörelser och uppspelsmoment.

Vi ändrade en del i inspelen framför mål, nerspelen i hörnet och la in 2 specialuppspel som vi kan ha nytta av under gruppspelet eller resten av VM.TAKTISK COACH UNDER VM

  

Vid 11.15 var det lagbildsfotografering i mediezonen och där fick man även svara på 2 frågor till en nyfiken innebandyjournalist, vilken sa att han hört mig tala svenska.

Jag berättade att jag inte var ensam svensk i laget utan att det även fanns en del spelare vilka hämtats från Svenska ligor, något som han visade sig redan veta om. Dock hade han ingen koll på att Tyskland också nu hade en svensk coach.

Jag svarade att jag funnits med i staben ett tag nu och att min roll är att styra de taktiska momenten i laget och att detta också är det jag kommer att jobba mest med under VM i Tjeckien.

Han tackade för svaren och försvann, detta innan jag ens han fråga vart eller till vad han skulle ha dem. Kanske de dyker upp när man minst anar det!


11.45 satt vi åter i vår buss, och nu när man också hade programmet framför sig, kunde man konstatera att det kommer att bli en del bussturer under detta VM.

Hemma på hotellet igen blev det sedan mat, något som jag vart mest orolig för att de inte riktigt skulle klara av att hantera på ett bra sätt här nere under VM. Framförallt då inte mat under så lång tid, och bra mat för spelare, vilka spelar ca 1 match varje dag under lite mer än en veckas tid, det tär ju på kroppen en del.

Men maten har överraskat mig än så länge, hotellet ordnar det perfekt och spelarna känner också att det funkar bra!


Vilan som sedan kom kändes skön. Satte då på datorn på mitt rum, spelade lite musik samt slängde ner huvudet på kudden en stund. En del spelare valde i stället stadsvandring i Ostrava i stället för vilan, vilket man själv så här i efterhand kanske också skulle gjort. Men det är lätt att vara efterklok.


 Ett par timmar senare hade vi "tactical meeting" där vi i ledarstaben berättade våra tankar och idéer om morgondagen.

Här blev min uppgift att berätta lite om Stor Britanniens lag, deras spelarmaterial, deras starka och svaga sidor samt hur våra olika formationer borde bemöta dem samt spela under morgondagen.

Alla lyssnade intensiv och det var kul att se hur laddade spelarna nu var, det gjorde att man tände till lite extra själv också.


Spelarna fick efter detta gå ut i de formationer de var tänkta att spela i under morgondagen och diskutera sina idéer, sina olika spelmoment och hur de såg på de saker vi talade om. Som taktisk ledare lyssnade jag runt lite också och kom med en hel del synpunkter på olika saker som kom upp.

Fasta situationer var även en del av denna "taktiska tid" som spelarna ägnade sig en del åt.Under kvällen åt vi en gemensam måltid och sedan var det redan dags för spelarna att "varva ner" och komma till ro, en öppningsmatch i VM väntade ju imorgon, med matchstart 10.10.

Några minuter efter 20.00 tiden så var det faktiskt redan ganska tyst på hotellet, och då drog även jag mig till mitt rum. Jag slappnade av lite extra genom att kolla lite mail på min dator, lyssna på lite musik och sedan tandborstning.


Vid 20.20 tiden kändes det sedan som att det var dags för att släcka lampan, vilket jag också då gjorde.

Så var åter en dag under VM i Tjeckien 2008 över, fast nu med laddning mot morgondagens öppningsmatch mot Stor Britannien som nästa stora sak här nere.
Dags att stå i "hetluften" igen med andra ord, men grymt vad kul det är, det är verkligen detta man lever en del för!/Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL II


Torsdag 4 December 2008 :HUR GÅR DET MED HOLLAND ?


 

Gick upp sent idag, vilket var riktigt skönt. Klockan ringde inte förrän 09.25, och det var ett bra tag sedan jag sov så länge.

Blev sedan frukost på hotellet innan jag tog en morgonpromenad i det vackra morgonvädret och njöt av den sköna och goda luften.


Satte mig efter vandringen i foajen på hotellet och surfade runt lite på min dator. Kul att se lite vad exempelvis innebandymagazinet skriver om VM. Deras nya så kallade innebandysajt blir nog högintressant, och den som kom på idén att skapa en sådan under VM är briljant.
Men Magnus Fredriksson, grundaren av innebandymagazinet (för er som inte visste detta), hyser jag stor respekt för och han har säkert ett finger med i detta spel, om jag känner han rätt!
En kille som verkligen "brinner för sporten"!Under tiden jag sitter och surfar runt så ringer Alingsås Tidning och frågar hur jag laddar med mitt Holland nu (!!). Ganska kul faktiskt att inte ens sin egen hemstad hade koll på att jag faktiskt redan 2007 i januari skrev på för Tyskland...hahahaha....
Men det fick jag faktiskt bjuda på.

Skall bli kul förresten att se hur artikeln ser ut i Alingsås tidning när man kommer hem.


När jag berättade om att det var Tyskland som gällde så lät det också nästan som att man kunde känna av journalistens förvåning, men han visade samtidigt sin professionalitet som journalist och vi kom genast in på frågor om Tyskland, Fredrik Holtz och landslagsladdningen.
Kul att sitta på det viset och snacka lite innebandy med sin lokala tidning.
8 PERSONER I EN STOR TURISTBUSS

  

Under morgontimmarna hade jag även hunnit med att få ett mail från vår så kallad "lagguide", vilken skrev att han tänkte komma och möta mig på hotellet, och så blev också fallet.
Tillsammans begav vi oss senare under dagen till flygplatsen för att möta upp de tyska landslagsspelare vilka anlände från Sverige och Schweiz, några av våra så kallade "foreigner-players".


14.08 hade de två Svensk-Tyskarna från Stockholm anlänt och checkat ut, detta tillsammans med Svenska landslagstruppen samt den Estniska. Alla från samma flyg, snacka om att det blivit mycket innebandysnack på det flyget!Efter en kort fika på flygplatsen, tillsammans med även de anländande Schweiz-Tyskarna, så kom en buss för att hämta upp oss, och visst fick man lite VIP-känsla fick då den åtta (8) man stora truppen, vilka kommit från flygplatsen, fick en hel stor turistbuss att åka i till tågstationen, helt för oss själva!
Så bra hade nog inte ens Sverige det ...hahahahahaEfter en halvtimma i bussen så mötte vi upp de andra på tågstationen och begav oss i vårt bokade tåg till Ostrava.

På tåget blev det en del innebandysnack, lite sovande samt en del kortspelande, resan tog sammanlagt lite över 3 timmar så det var välbehövligt med lite "blandad kompott".

Själv så ägnade jag mig åt at studera en video om power-play och box-play, från olika elitseriematcher samt VM-matcher, vilken jag fått av en innebandyvän för några år sedan.
Ville ju själv finna lite fler lösningar, alternativ och idéer än de jag redan lagt mig till med. Kunde ju kanske vara bra för framtida VM spel.
Vem vet, allt kan förr eller senare utmynna i något bra, man måste bara vara öppen för att våga ta in ny kunskap, och detta hela tiden också!
Det är ju på så vis vi utvecklas, både som spelare och ledare!
En del av det jag såg är även tänkt att användas redan under morgondagens träning.


Väl framme i Ostrava hämtades vi upp med buss, vilken körde oss hela den 5 minuter (!!) långa bussturen till vårt Hotell, Hotel City Savoy, ett fräscht och bra hotell i mycket god standard.

På hotellet blev det middag, kyckling och ris samt efter detta lite kort information om vad som kom att gälla under morgondagen. 
Det påpekades även att man från och med nu också var tvungen att tänka lite extra på kost, sömn, vila och vätskeintaget.

Jag själv fick hålla ett mentalt snack med några utav spelarna i truppen samt också senare på kvällen en taktisk genomgång av lagets taktik inför matchen mot Stor Britannien, och hur morgondagens träning skulle se ut, detta tillsammans med resten av ledarstaben.
Vi kom fram till att morgondagens träning skulle komma att bestå av massor av Power-play träning samt formationsutveckling och olika spelutvecklingsmoment.
Något som jag tryckte lite extra på under vårt taktiska ledarmöte!När klockan väl stod på 23.58 så var det dags att krypa ner i sin egen säng, på sitt egna rum, på hotellet.

Nu var vi samlade, nu var vi fokuserade och nu hade det verkligen smugit sig på en laddad känsla, detta skulle komma att bli hur kul som helst!/Micael Svensson


DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL I

   

Onsdag 3 december 2008 :
ÄNTLIGEN PÅ PLATS I VM STADEN

  

Klockan ringde imorse, onsdag 3 December 04.35, ofattbart hur segt det var, och ändå kändes det direkt att det nu var något extra på gång.
Dagen innan hade jag besökt Alléhallen i Vara för att gästträna 2 ungdomslag, göra ledarobservationer samt både gästträna och tala om mentalt tänkande för föreningens herrlag, vilket var extra roligt.
Föreningen mottar mina idéer och tankar fullt ut och det är riktigt kul att se dem utvecklas i och med detta.
Självklart så gläds man med alla föreningar man är ute och föreläser och gästinstruerar för, men känslan i Alléhallen igår var riktigt bra och något som gladde mig mycket innan jag åkte hem och laddade inför VM 2008 i Tjeckien.Att jag hade, åter igen, gjort som vanligt, inte packat en enda sak kvällen före avresan, stressade mig något, och det fick som vanligt bli tidigt på morgonen som all packning skedde.
Underligt man alltid sätter sig i denna situation, resa ut och resa in, oavsett vart resorna går, och oavsett om det har med semester eller idrott att göra.

Det där kommer nog aldrig förändras!Resan till Landvetter var smidigt som alltid och sedan 5 år tillbaka så är det Ödenäs Taxi som står för turerna fram och tillbaka, när jag skall på olika landslagsuppdrag. Det är ett mycket pålitligt och trevligt taxibolag.Lite nervös var man innan man skulle till att lyfta på morgonen, detta då jag dagen innan hört att det skulle komma turbulenta vindar samt en del snö, men ack vad fel jag fick, vädret var i stället helt fantastiskt.
Fick se en underbar sol stiga ovan molnen och där ovanför molntäcket så var det näst intill helt vindstilla. I sådana situationer är det ingen fara att flyga, snarare tvärtom, helt fantastiskt!

Somnade till efter ett tag och vaknade av att det ryckte till lite extra, landningen var redan avklarad, 09.15 stod jag på flygplatsen i Prag med mitt bagage i handen.
Nu var man äntligen på plats i VM staden, något man sett fram emot och laddat för sedan kontraktet med Tysklands herrlandslag blev klart i februari 2007.09.45 checkade jag in på mitt Hotell och tog en dusch, vilket var hur skönt som helst.
Redan efter duschen och ombytet till Unihoc kläder så kunde jag inse att rummet var i en enda stor "kaos", kan förstå de som under åren tyckt att jag sprider saker runt mig, och som "tvingats" att bo med mig under alla årens landslagsläger, distriktsläger, utlandsresor med mera har blivit lite irriterade över detta. Men det är nog ytterligare en sak som tyvärr blir svår att förändra. Ordningssinnet är väl kanske inte mitt starkaste vapen.
Nu börjar man ju ändå äntligen inse vilken röra man har, och kanske det alltid är något i alla fall.
BEHANDLAD SOM EN KUNG


  

Efter en långpromenad i området, Nebusice, där jag bor första natten, innan det bär av till Ostrava med tåg imorgon, så började tröttheten komma smygande. Var dags att lägga sig ner och vila lite i sängen på hotellet, vilket så småningom utmynnade i en lite längre sömn, dock en välbehövlig sådan.
Vilan gjorde att jag för första gången på länge kände när jag vaknade att jag var utvilad, avstressad och lugn.

Efter vilan blev det en enkel pastamåltid på hotellrestaurangen, långt samtal i foajén med den "övertrevliga" hotellpersonalen, vilken näst intill behandlade en som en kung sedan man checkade in under morgontimmarna.
Vilken service och vilken attityd, snacka om servicemänniskor.

Det välkomnandet och den trevligheten har jag inte upplevt någon annanstans under alla mina resor under åren, viken känsla!


Nere i foajén i ett avgränsat område var det sedan dags att svara på lite frågor om VM, Sverige, Tysklands landslag, vem Mr Svensson (som de kallade mig på hotellet) är, innebandyns framtid med mer.
Var kul att sitta och svara på de frågor och funderingar som kom upp samt att berätta lite om hur mina tankar och funderingar kring VM var och hur jag framförallt tror att innebandyns framtid ser ut, och även i Tjeckien.

Var givande att avsluta kvällen på ett sådant här sätt!

Efter detta var det sängdags, imorgon väntade ju resa till Prags tågstation och för att där möta upp den Tyska spelartruppen, och en hel del andra landslag, vilka skall med den första tågtrippen till Ostrava, detta med det så kallad VM-tåget, ett kul moment att se hur detta fungerar.Jag tog ett djupt andetag, slöt ögonen, njöt av att kunna konstatera att jag nu gjorde mitt 3 VM som landslagscoach (blir ju även ett 4:e då jag efter VM i Tjeckien tar över Tysklands herrlandslag, som förbundskapten), dock inte som förbundskapten denna gång utan som taktisk coach och mental rådgivare, något som ändå hittills visat sig i stort sett vara samma sak som att styra helt och hållet över lagets spelutveckling.


Tillslut somnade jag och natten hade lagt sig över vackra Prag, en av VM städerna anno 2008./ Micael Svensson


RSS 2.0