Då var det äntligen dags


DÅ VAR DET ÄNTLIGEN DAGS


Mycket tjat om VM tänker säkert en del som vart inne och läst, eller som valt att den senaste tiden klicka runt bland innebandymagazinets sida , Svenska innebandy förbundets hemsida, IFF eller så klart min blogg.

Har väl inte lika många läsare som ovan nämnda sidor direkt men kul att man snittvis ibland ändå ligger på mellan 80-100 besökare om dagen, det får anses som klart godkänt.
Visst finns det också bottennoteringar samt höjdarnoteringar ibland, där faktiskt toppnoteringen fortfarande är över 1000 besökare under en dag, vilket dock var några år sedan.
(Bloggade då live från kvart och semifinalerna i Distriktslags SM, vilket visade sig vara populärt!)


DÅ VAR DET ÄNTLIGEN DAGS att faktiskt börja fundera på vad man skall packa ner i sin väska inför avresan till åter ett INNEBANDY VM, ett innebandy VM som denna gång spelas i Finska huvudstaden Helsingfors.

Skall bli riktigt kul att också få uppleva ett VM som förbundskapten i Finland, har ju tidigare fått vara med i VM i Schweiz 2004 (förbundskapten Nederländerna), VM Sverige 2006 (Förbundskapten Nederländerna) samt VM i Tjeckien 2008 (Taktisk coach och mental instruktör för Tyskland).

Efter detta har man med andra ord fått känna på de 4 samtliga stora innebandynationernas sätt att arrangera och organisera ett VM slutspel.

Talar man med andra spelare, förbundskaptener eller tränare som vart med i ”hetluften” så är det faktiskt så att senaste VM i Finland är visst det som de flesta rankar bäst organisationsmässigt, vilket gör att finnarna nu kanske kan höja den statusen ännu mer och samtidigt sätta rejäl press på de andra ”toppländerna”.
Själv var jag riktigt nöjd med Schweiz 2004, fast det kan också vart stundens allvar att man faktiskt fick kliva in i ett VM och bara njuta.
Sämst, ja kanske inte kul att säga men klart överlägset Sverige 2006. ALLT verkligen ALLT var faktiskt bättre i både Schweiz 2004 och Tjeckien 2008.

TRAINEE under VM
Under VM i Finland har jag faktiskt med mig en så kallade Ledarskapstrainee, en kille som genomför en "utbildningspraktik" inom ledarskap och som får möjligheten att göra detta under ett VM. Måste nog kännas bra för honom.

Jag ansvarar för att den så kallade Traineeutbildningsdelen under VM genomförs på ett bra sätt som möjligt, detta med bland annat ämnen som taktikteori (Grundläggande innebandytaktik), ledarskapsteori samt professionell träningspassteori.
Riktigt kul faktiskt.

Killen som får denna möjlighet är en kille från Viskafors, utanför Borås, vilken faktiskt själv frågade lite för ett tag sedan hur man kunde gå till väga med sin så kallade ledarutvecklingsdel.
Frågar man så kan man ju ibland få bra möjligheter som sagt, detta ger han nog mycket hoppas vi.FINLAND, HELSINGFORS

VM 2010 2/12 – 12/12
Tysklands Herrlandslag under Hasseröder Nations Cup hösten 2010.När listan vad som skall tas med är klar, kläderna som skall packas ner är färdigtvättade, torkade och nedpackade (om någon dag redan hoppas jag), och alla ”taktikpapper” och listor som jag har för vana att alltid ha runt mig lagts ner där de hör hemma då är det dags att ladda sitt ”VM-Hjärta”. Ett hjärta som alltid bultar för detta mästerskap och den goda ”hetluft” som alltid finns där.

Att få vara med om detta för 4:e gången, där nere, ”i smeten” , ”där det hettar till”, bland media, landslagstränare, VIP-folk, IFF delegater med flera är fantastiskt, och man kan inte annat än bara njuta av varje sekund.
Det är verkligen kul att ens arbete har uppskattats så mycket att man verkligen fått äran att jobba på denna landslagsnivå inom utveckling, utbildning och coachning under flertalet år, kommer förmodligen att kännas stort när man ser tillbaka på sina innebandyår "när man blir gammal".

Tänkte att jag skall ta tillfället i akt och betygsätta olika saker som vi med det Tyska landslaget kommer att ”genomgå” ,eller har genomfört, under, eller innan, detta VM.

Högsta betyg får bli en +++++ och lägsta betyg en -.

Alla betyg utgår ifrån Tysklands kvalitéer, lagets sätt att jobba och utvecklas samt förbundets sätt att agera och verka.FÖRBEREDELSER INNAN VM 2010

Betyg: + + +

Tyvärr så kunde det väl vart bättre men ändå så är det faktiskt så att vi med landslaget uppnått rent fantastiskt goda resultat, bättre än vad många faktiskt hade förväntat sig.

Mycket teoretiska delar blandat med taktiska spelmodeller och positionsförståelse samt spelutveckling har givit landslaget ett ytterligare lyft sedan VM 2008.

Kanske, men jag säger bara kanske, hade vi kunnat tagit ytterligare ett kliv om det inte hade strulat till sig med 2 landslagssamlingar som faktiskt inte blev av för att förbundet missade några saker i och med detta.

Men som ledarstab valde vi att inte lägga för mycket fokusering på detta utan i stället försökte vi maxa de tillfällen vi haft, vilket vi tycker gett fina resultat och framsteg.

Vinsten i en Nations Cup under hösten, där Tyskland slog Italien i finalen med 6-4 får ses som en mycket stor skalp, detta då Tyskland ALDRIG tidigare slagit Italien, ett Italien där man bland annat finner massor utav spelare från Schweiziska högsta ligan samt en del spelare från Svenska SSL.Autografskrivande efter segern i Hasseröder Nations Cup 2010.


Vinsten för några helger sedan över Danmark, 9-5, klingar också högt i Tysk landslagshistoria, och endast en enda gång tidigare under alla innebandyår så har Tyskland slagit Danmark, denna gång dock bara med uddamålet. 9-5 segern beskrivs som en sensation i Tysk innebandy, men vi som fanns med runt laget trodde på detta hela vägen enda ut, och att vi skulle lyckas med denna seger visste vi att det var fullt möjligt.

Även 5-8 förlusten mot Tjeckien var ett fantastisk resultat, detta under en landslagshelg i Tjeckiska Plzen, och där Tjeckien ställde upp med näst intill det landslag som tidigare presenterats inför VM i Finland 2010. Ett starkt resultat som visar på att den taktiska förståelsen för momenten som vi tränat på givit stora och goda resultat.Tyskland under landslagshelgen i Danska FredrikshamnLANDSLAGSTRUPPEN 2010

Betyg: + + + +

Klart att inte Tyskland egentligen håller en 4:a i + inför ett VM med sin trupp, men betyget utgår ifrån lagets egna kvalitéer och lagdelar.

Det finns ju alltid saker man skulle vilja haft annorlunda, spelare man velat skulle vart i bättre form eller lagdelar som borde funkat mer, men saken är den att den grupp utav spelare som funnits med under hösten 2010 och som senast fanns med på Danmarkslägret, den truppen är en härlig grupp som har hög förståelse för varandra och ett rent ut sagt ”gött gäng”.

Intriger finns alltid i alla lag men känslan är god och det är bra trivsel och gemenskap, vilket är viktigt under 10 dagar tillsammans i ett VM.”STJÄRNSPELARE”

Betyg: + + + +

Klart att spelare som ”målsprutan” och poängmakaren Fredrik Holtz (Storvreta IBK), ”teamspelaren” och tyska lagkaptenen Kristian Holtz (KAIS Mora IBF) är viktiga för Tysklands landslag, att inte säga detta är att vara rent ut sagt dum.
Bröderna Holtz, med ”rötter” från Kielområdet i Tyskland tillför mycket för landslaget, båda på lite olika sätt, och de kommer att ha mycket viktiga nyckelroller i VM för Tyskland.#23 F.Holtz under VM i Tjeckien. F.Holtz spelar nu mera med nummer 8


Ett annat brödrapar, Dominic och Manuel Mucha, från Schweiziska ligan, är två andra spelare som det kommer handla mycket om i VM, och dessa båda spelare måste också få ordning på allt och komma väl förberedda för att Tyskland kanske skall kunna ”skrälla” lite extra i sin grupp.Dominic Mucha, #20, Tysklands herrlandslag, VM i Tjeckien 2008
VM GRUPPEN

Betyg: + + + +


   VS 

Så klart att mötet mellan Sverige och Finland kommer att bli minnesvärt
för samtliga spelare och ledare i Tyskland.
VINSTCHANS, NEJ TYVÄRR = INTE EN CHANS!
   

Som grupp är det en tuff innebandygrupp, Grupp C, med två topplag som Sverige och Estland, vilka är två fantastiskt bra innebandynationer. Australien, vilket är det tredje laget i gruppen skall väl Tyskland kunna slå tillbaka ganska komfortabel, om allt vill sig väl. Vilket vi såklart hoppas!

Estland har gått framåt mycket de senaste åren, och med spelare som bland annat bröderna Talme i AIK så är det en riktigt bra innebandynation, som om Tyskland skulle sno poäng utav eller vinna över så är det en mycket stor skräll. Chansen finns dock och i det mentala tänkandet så är det klart att Tyskland går för seger.

Sverige = INGET lag i gruppen kommer ha en tillstymmelse till chans mot Sverige, bara att acceptera.

Förlorar Tyskland med mindre än 15 mål mot Sverige är det bra, och blir det under dubbelsiffrigt så är det sensation, så mycket skiljer det faktiskt dessa två nationer åt. Sorgligt men sant!

Betyget ++++ borde kanske egentligen vara + eller ++ om man ser till att Estland var egentligen det lag som Tyskland INTE ville skulle hamna i sin grupp, både Danmark, Italien eller Polen hade man föredragit. Men att få möta bra motstånd skadar aldrig och det är ju samtidigt på så vis man utvecklas.
POWER-PLAY / BOX-PLAY

Betyg: + + + + +

Har varit näst intill så nära ordet magiskt som man kan komma.

Visst kan alltid allt bli bättre, men anser att det vi jobbat fram i markeringsväg och positionstagningsväg i BP i Tyskland samt också de spelutvecklingsmoment som växt fram i PP är riktigt bra.

Under hösten har Tyskland hållit tätt i BP på ett riktigt bra sätt samt öst in mål i PP, så bara att hålla tummarna at detta funkar även i VM i Finland, hade vart hur kul som helst.BOENDE UNDER VM I FINLAND


Betyg: + + + + +

Visserligen ingen femstjärnigt hotell, men näst intill, vilket gör att betyget är högsta möjliga.

BEST WESTERN Hotel i Helsingfors, fint placerat nära hamnen, med gymlokaler, stora teori och samlingslokaler, flotta stora dubbelrum med skrivbord, bänkar, garderober, tv och toaletter samt en bra frukostbuffé gör att det kommer kännas väldigt bra under 10 dagar.

Det är viktigt att man känner att ”sitt hem” under 10 dagar blir en trygghet och att man mår väl på plats där.Så här beskriver media och IFF GRUPP C i VM och lagen i denna grupp:


Sweden is predicted to win the group C but it will be interesting to see which country will be the 2nd team to make it to the quarter-finals.

Both Estonia and Germany are aiming to make it to the play-offs. The teams will meet each other on Sunday the 5th at 14:00 in the Energy Arena and the result can decide the quarter-final team.

Australia was the last team to make it to the WFC Final rround from the AOFC Qualification and is the underdog in group C.

 

Sweden Men

Participations & Placements

1996: 1st
1998: 1st
2000: 1st
2002: 1st
2004: 1st
2006: 1st
2008: 2nd 
 

 

 


# 16 Nilsson


  # 22 Sundstedt


# 20 Svensson

 

 

 

 

Germany Men

Participations & Placements

1996: 8th
1998: 8th
2000: 9th
2002: 8th
2004: 8th
2006: 10th
2008: 11th

 

 


# 8 F. Holtz


# 12 K. Holtz


# 19 M. Mucha

# 20 D. Mucha

 

Germany - The national team
has built up some new tactical
things and those things have
start to give good results.

The WFC in Finland is still
a so-called "learning process"
for the team but Germany 
can show the rest of the
world that they now have
start to build up good floorball.  

Players to be noted:

Holtz brothers: Fredrik is a
world class floorball player
that plays in the highest
league in Sweden. He won the EuroFloorball Cup in
Autumn with Storvreta IBK.
In the WFC 2008 he collected
27 points in six B-division
matches.  
Kristian is the captain of
the team, who plays for the
Swedish League team
KAIS Mora. He creates a
lot of fighting and positive
team-spirit and is very
important for the team.

The Mucha brothers
Manuel and Dominic from
the Swiss league team
UHC Stawi Olten, are
both quick floorball players
with good offensive playing
skills.

 

Estonia Men

Participations & Placements

1996: 11th
1998: 10th
2000: 11th
2002: 12th
2004: 12th
2006: 11th
2008: 8th
2010: Qualified from the WFCQ

 

 


# 10 Karis


# 19 Kivi

  
# 6 H. Talme

# 16 K. Talme

 

Estonia - The team has a
mix of players from different
leagues and countries, maybe
the best Estonian team ever
and the team hopes to get
good result and maybe
even surprise some 
"bigger" teams.    
    
The minimum goal is to 
improve the previous
WFC performance and
ranking (8th).    

Players to be noted:

Rein Kivi: an experienced
forward from the Finnish
League and he is also a
very important team
spirit player. He is a
goal scorer who is
very strong in 1-1
situtations.
Martin Karis: the captain
from Tartu EMÜ SK with
a big role in the team. 
An all-round player
who fits for all positions.    
Talme brothers,
Henrik and Kristian.
Both are experienced
players from the Swedish
Super League club AIK and
they both bring a lot more
skill to the team.
Henrik was the top scorer
in the WFC Qualifications
Europe 2 with 6+8 in four
matches. Kristian, who 
plays defender, scored
the 3rd most points
with 7+5

 

Australia Men

Participations & Placements

1998: 12th
2000: 15th
2002: 17th
2004: 18th
2006: 20th
2008: 24th 
2010: Qualified from the WFCQ

 

 


# 6 Campbell


  # 8 Woods


# 3 Veron

 Australia:
The team has
been selected with a focus
aimed slightly more
towards the future, it
does include a few more
older and experienced
players to help the
development of these
younger team members.
The aim is to gain as much
experience as possible,
and use that experience to develop ourselves for future championships.  
Players to be noted:

 

Timothy Campbell: a calm
and creative player with
good technical skills.
Michael Woods: another
young player who can
use his height and skills
to good effect and open
the game.
Jonathon Veron: a very
fast attacking forward who
is always dangerous in
front of the goals.  

 


Nu rullar tvättmaskinerna i huset för fullt och alla så kallade VM sponsrade kläder från UNIHOC är på plats för att bli rena.

Andra kläder är så pass nya att de inte ens är uppackade ur sina påsar , och där får de ligga tills vi når Helsingfors, bättre ta upp dessa på plats.

Ja, man längtar verkligen nu och innebandyglöden börjar att kännas i hela kroppen, fantastiskt vad detta skall bli kul, hur kul som helst.


Nedräkningen har startat ... och lite till ...


Nedräkningen har startat … och lite till …


Nu närmar sig dagarna med ”stora D” i.
VM i Finland är nära och innebandy är återigen ett stort glädjeämne i tillvaron.
Klart att sporten man sysslar med mest oftast är ett glädjeämne, men det är faktiskt inte mycket som slår innebandy VM, och att få vara med i "hetluften" igen när detta mästerskap åter tar vid i december månad slår det mesta.

Får väl ändå fortsätta med att trilskas att startat denna text med att nämna att den högsta serien i Västergötland, som man också är inhyrd och arbetar med, inte är så speciellt intressant egentligen, men att man klart gör sitt jobb som man är anställd och inhyrd för under 2010-2011.
Jobbet man får betalt för att göra och som man blivit inhyrd för skall man ju alltid se till att göra något bra utav, så klart man ändå försöker utveckla något positivt med detta.
Fokuseringen, ”pirret i kroppen” och det där riktiga innebandysuget får man ju ändå säga att detta inte existerar, även hur mycket man vill att det skall göra detta.
Att se andra matcher i serien eller coach mot andra lag är faktiskt ibland rent urtråkigt, matcherna är ju så groteskt tråkiga, och många ofattbart dåliga, men man gör, som jag skrev ovan, så klart sitt jobb och jobbar med utvecklingsdelen på ett annat plan som är kul, detta för att det över huvud taget skall ge en själv något extra.
Kul är det ändå att vissa "skrivare", spelare och "tyckare" verkar tro att serien är av största världsklass och att den håller en grym innebandynivå, liksom de själva.
De har nog aldrig fått se eller spelat på, eller kommer få vara med om innebandy på en lite mer kvalitativ nivå.
Men kul att de skriver, "retar upp sig", "trakasserar" och tycker, det får man ju lite goda skratt utav om inte annat.

Måste ändå nämna att träningarna med IBK Alingsås är riktigt roliga och utvecklande, och där är det verkligen ofta bra fart och tryck, i alla fall mer fart och tryck, och större utveckling, än om man skall jämföra med en match i serien.
Men det är som sagt bara att bita ihop och göra det bästa utav matchsituationen som man kan.

Kul ändå att man just nu vet att man också retat upp några av "mina" bloggläsare, med tanke på att jag skrivit som jag gjort, vilka förresten hjälper till att dra in min ekonomi med tanke på att läsarantalet på bloggen höjs, så bara att ta och tacka dessa…med ett stort skratt och ett brett leende. Dessa vet man ju läser texten, klickar in på sidan och sedan retar upp sig ... inte fel att ha detta i tankarna....
Härligt att andra kan göra en glad på ett enkelt sätt och förgylla vardagen på ett humoristiskt vis.
UNDERBART!

Nu när man också utav Innebandymagazinet också blivit utvald att få "blogga om Västergötainnebandyn" så känns det säkert ännu jobbigare för vissa där ute att det blivit just jag som fick göra detta.
Men som sagt skönt att veta att vissa sitter och retar upp sig lite extra!


Kul är det faktiskt att man får jobba en del med ungdomsutvecklingsdelen inom det taktiska i föreningen IBK Alingsås och att man nu börjat bygga lite på den individuella utvecklingen och momentsutvecklingen där också.
Tycker också att detta visat sig ha utvecklats även en del i A-lagstruppen, detta trots att laget tappat många spelare från förra säsongen.
Det funkar också bra då framförallt en utav mina tränarkollegor Anders ”Anton” Jonsson, med tränarmeriter från Pixbo Wallenstam IBK och Dalen IBK, samt proffstränarår i Schweiz, nu mera också finns med, denna säsong, och understödjer även han IBK Alingsås.
Kul att ha med han ”i båten” och att vi i ledarstaben nu försöker bygga upp lite nytt och bra, vilket vi på sikt hoppas ska ge goda resultat.

Synd bara som sagt att min hemstads lag tappat så mycket spelare inför säsongen, främst pga resor, jobb eller uthyrningsdel till högre serier (och en del under säsongen), det hämmar ju några punkter en del och tar mycket energi i jakten på en kvalplats, vilken känns tuff då lag som Sandared IBS, Lockerud IBK Mariestad och Tranemo IBK finns med i toppen och kämpar.
Utav alla lag jag sett hittills, mött hittills och även följt inledningsvis så är klart Tranemo IBK bäst av topplagen, och det får jag väl ändå erkänna trots att jag vet att min omtycktsstatus i dessa områden inte är speciellt hög. Denna omtycktsstatus är nog snarare djupare än botten på marianergravens känns det faktiskt som, men det får jag väl bjuda på.
Man får ändå inte ta ifrån laget att de har ett tufft spel, ett fartfyllt anfallsspel, duktiga målvakter och bra fart på läktarna. Detta hör inte hemma i div 2 utan i div 1, så gärna Tranemo IBK till div 1 för min del.Fick förresten TVÅ riktigt roliga mail i veckan, och det glade mig mycket att VÄSTERGÖTLANDS HANDIKAPP och IDROTTSFÖRBUND har sett att det jag gör är utvecklande och bra.
Nu har jag blivit inhyrd för att hålla en föreläsning och ett praktiskt pass i Januari månad för dem, vilket är en kul sak som ”laddar batterierna” bra också. Nya saker gör alltid att man tänder till lite extra.
RIKTIGT KUL!

Den andra är att jag fått ett så kallat sponsoravtal med ett materialföretag på idrottsmaterial, vilket gör att jag fritt kan hämta ut instruktörsvaror till ett stort värde under säsongen, detta fram till 1 juni 2011.
HÄRLIGT att även ett idrottsföretag vill synas och ha med mig att göra när jag är ute på mina uppdrag.

Kanske kan denna sponsringsdel ha tillkommit på grund utav att mina föreläsningar ökat en hel del inom främst den mentala tänkandebiten där det blivit en del elitjobb på både bland annat golf, handboll och innebandynivå. Riktigt roligt faktiskt.
BARA ATT NJUTA AV STUNDEN OCH SÄSONGEN !


Var också kul att för ett tag sedan få gratulera en god vän i Warberg IC, Niklas Wilhelmsson, marknads och sponsoransvarig i föreningen.
Föreningen firade "födelsedag" och det är kul att följa Warberg IC.
Vilket utmärkt jobb och vilket fantastiskt arbete denna Wilhelmsson har gjort för ”de blå” nere i Varberg. Han har verkligen lyft föreningen till höjder de aldrig tidigare vart på förr, inte marknadsmässigt i alla fall.
Säger som Niklas själv hade sagt ….. V Ä R L D S K L A S S , men denna gång är det Niklas Wilhelmsson själv som får beskrivas med sitt egna ord!NU TILL DET SOM MAN BARA GÅR OCH VÄNTAR PÅ ska börja.

VM i FINLAND 2010!När man gör sin avresa från Sverige den 2 December, detta för att bege sig till Finland och VM i Innebandy 2010 under 10 dagar, så blir det faktiskt det fjärde VM man gör som tränare eller förbundskapten för ett landslag.
Även där är det kul att mitt arbete uppskattas och att man kan se att det ger god utveckling, detta gör ju att man hela tiden njuter i fulla drag av det så kallade landslagsarbeten man har ute i Europa år efter år, och nu har man ju vart igång sedan Januari 2003, vilket känns riktigt bra.

I år är VM riktigt tuff då jag jobbat med Tyskland och att Tyskland får ta sig an i sin grupp Sverige, Estland och Australien.
Både Sverige och Estland är ju riktigt bra och där lär det bli tufft. Estland kanske vi har en chans mot och vore kul att skrälla rejält mot dem och ta sig vidare från gruppen, det hade smällt riktigt stort i Europa.
Australien skall vi bara slå tillbaka och hoppas att vi kan få igång spelet rejält i matchen mot landet ”Down Under”.
Sverige, ja vad ska man säga, inte en chans kommer vi att ha, det är dagens sorgliga men sanna sanning.
Gör vi en riktigt bra match så förlorar vi ändå, men vi ska verkligen försöka att hålla nere siffrorna och spela så bra vi bara kan. Stora siffror kan det ändå bli, och det är väl ingen som har tippat annat heller.
Har sagt att bara vi är nöjda inför varje periodpaus så vet vi ju om att Sverige inte är det, ett sådant mål kan man ju uppnå även om man skulle förlora, och leva rätt gott på.
Men att bara få möta Sverige skall faktiskt bli hur utvecklande och kul som helst.
Lite extra roligt då också en tränarkollega, som jag haft mycket att göra med under åren, förbundskaptenen Kent Göransson, nu mera arbetar med det Svenska landslaget.
Kent var på besök i Alingsås för inte så längesedan heller och då blev det som vanligt mycket snack om Ledarskap, Taktik och landslagsdelar. Alltid kul att träffa Mr Göransson.


Efter VM går mitt kontrakt med Tysklands herrlandslag ut och vi får väl se om man får förlängt eller om det finns andra intressenter igen kanske.
Hade ju faktiskt vart riktigt kul att redan i december månad , eller i Januari, få veta att det faktiskt blir ett femte VM till för mig, en "tillställning" som innebandymässigt slår det mesta.
Att få vara med under ett VM, glida omkring bland ”riktiga tränare” och coacher, snacka taktik, rita på whitebords och diskutera saker med folk som kan det som de snackar om är nästan en helt annan värld än den man ”normalt” befinner sig i på hemmaplan faktiskt. Snacka om utvecklande innebandy!


Man bara laddar och väntar och nedräkningen har redan börjat ………………

TÄNK PÅ:
Man skall alltid respektera sina fiender, av sina fiender lär sig nämligen den vise mycket och den dumme ingenting!
 


Mycket goda landslagsvibbar


Mycket goda landslagsvibbar


År 2010 börjar att närma sig mot sin sista månad, och den månad som VM flyttades till för ett antal år sedan. En flytt som jag tror att de flesta uppskattade.

Tidigare så spelades VM under 10 dagar i maj månad, men tyvärr var det då alldeles för många landslag som inte var helt "i slag" för lanskamper och VM matcher, detta då många hade haft ett för stort uppehåll innan matchning.
Nu när VM har flyttats och spelas i december märker man stor skillnad, vilket syntes tydligt direkt i Tjeckien VM 2008.
Spelet där var snabbare, tuffare , bättre och framförallt var samtliga spelare i de olika landslagen betydligt mycket bättre än tidigare.
De spelare som också spelar i de stora ligorna, i Sverige, Finland, Tjeckien eller Schweiz är ju mitt i sin säsong när VM spelas nu mera och skall då alltså vara som bäst, vilket gynnar alla lika mycket.
Kul att "stjärnorna" är på toppnivå när sporten skall visas upp!

Sedan Februari 2007 så har jag jobbat med det Tyska landslaget, vilket kännts riktigt bra faktiskt.
Visst var det lite sorgligt att lämna Nederländerna efter nästan 4 härliga år där nere, men kände lite också att jag gjort mitt i "det orange landet".
Har fortfarande mycket vänner kvar där nere och försöker se vad som händer på utvecklingskurvan i landet mellan varven, speciellt på skolfronten och klubbsidan.
Tyvärr står det stilla en del för tillfället och herrverksamheten har fallit tillbaka, vilket känns tråkigt.
Hoppas de kan resa sig ur "dusten" så småningom.

Att det blev TYSKLAND för min del var ganska klart egentligen, hade visserligen en del andra landslagsförfrågningar efter de goda resultaten med Nederländerna och den utvecklingskurva de visade upp, men Tyskland kändes på något sätt hetast. Landet är ett viktigt land i Europa, på alla sätt, och potentialen att utveckla innebandy på ett bra sätt finns.
Dessa var två stora saker jag baserade mitt beslut på i slutfasen, detta när jag sa nej tack till 2 andra landslagsförslag.

Först fick jag arbeta som TAKTISK COACH och MENTAL INSTRUKTÖR samt att jag gjorde en del spelaranalyser och statistiska uppgifter också för Tyskland, något som var roligt och mycket utvecklande.

Efter det fina VM resultaten i Tjeckien 2008 så blev det sedan att tillträda som förbundskapten i januari 2009, och på den vägen är det.
Har vart ett hårt jobb hela tiden, och mycket nya saker har införts i landslaget, framförallt en hel del teoretiska delar som specialtaktik"lektioner" och olika situationsförståelsemoment.
Dessa saker har faktiskt också gett god utveckling i spelet, vilket man tydligare och tydligare kunde se under denna höst 2010, det är faktiskt flera riktigt bra saker som har växt fram under året som passerat och satt sig i spelutvecklingen. Känns riktigt bra!

Kul att ha fått fört Tyskland till segrar över både Italien och Danmark, ett Italien som Tyskland aldrig tidigare rått på och ett Danmark som Tyskland endast vid ett enda tillfälle under alla innebandyår slagit tidigare, detta då med endast uddamålet.
Segern den 7 November blev återigen en "milstolpe" som man fick vara med och "skriva" i Tysk innebandyhistoria , detta då vi lyckades "trycka dit" Danskarna med hela 9-5 i Fredrikshamn.

Gladde mig mycket över detta resultat och helgen i Danmark var faktiskt en bra slutweekend innan VM i Finland nu "står och knackar på dörren".


FREDRIKSHAMN , DANMARK

Helgen i Fredrikshamn blandades med teorilektioner, 2 matcher mot Danmark och även träningspass.
Ett roligt inslag under denna helg var också att landslaget fick aggera "testspelare" för en ny bra produkt som höjer "tankeverksamheten", "minskar tröttheten, utvecklar orken och framförallt får kroppen att känna sig friskare och fräschare.
Torbjörn Fredriksson från det snabbt växande Amerikanska företaget Kyäni fanns med runt laget under landslagshelgen och försåg spelare med de som de behövde.

Många ansåg att effekterna kändes redan efter 2 dagar och flera utav spelarna tog även med sig lådor av speciella dryckesprover hem,  dessa baserade och utvecklade för att få kroppen i ett bättre skick.
Drycken, en dryck byggd i första hand på vilda blåbär från Alaska men med 7 olika sorters frukter i där bland annat den så kallade Nanoplantan också var en utav ingredienserna, är en mycket bra dryck med goda effekter för kroppen.

Allt vad gällande träningsverk, cellskador, "slaggsamlingar" med mera minskas och kroppen känns verkligen starkare och stabilare efter ett tag, vilket kan vara nyttigt framförallt under 10 dagar i ett VM spel i December.
Har själv fått äran att testa drycken under en månad och har efter en månads test aldrig vart "brutalt trött" på morgonen längre, detta oavsett vilken tid jag gått upp. Succé med andra ord.
Vi tackar Torbjörn Fredriksson från Kyäni för bra presentation och för allt stöd under helgen.
Var kul att ha både honom och hans fru på plats, både som företagare och som läktarsupporters.

Många som fått använda denna dryck i Sverige har under senare tid bara positiva saker att säga om den, och den lär nog växa hur mycket som helst under de närmaste åren som kommer.


Resultatmässigt så var matchen mot Danskarna under lördagen inte speciellt bra och där kunde vi betydligt mycket mer. Visst så spelade vi hela matchen, oavsett hur det så ut, med samtliga 20 spelare, samt att vi också använde även 2 målvakter under matchens 60 minuter.
Förlusten, 4-10, var inget att säga om och Danskarna var faktiskt bättre på det mesta under lördagen.
Deras klart starkaste spelare var ändå målvakten, som faktiskt stundtals spikade igen sin bur.


Under söndagen skulle vi försöka överlista deras "vägg" och samtidigt så var det viktigt att vi nu också spelade in lite extra formationsmoment inför VM. Att PP, spel i 5-4, skulle fungera bra var också väldigt viktigt, ett moment som vi känner oss starka i och som vi jobbat en hel del med, framförallt positioner, rörelser och avslutningsplatser.
Just Power-play skulle under denna söndag också komma att visa sig ge oss segern och en historisk vinst för Tyskland.

I spel 5-4 , efter en Dansk 5-minutersutvisning, lyckades vi sätta flera utav våra "specialmoment" och hela 5 mål gjordes under dessa 5 minuter.
Bra period för oss med andra ord och sämre för Dansken som åkte ut på utvisningsbänken.


Nu får vi bege oss och ladda inför VM och vad som komma skall, även om det kommer bli riktigt riktigt riktigt tufft att ta sig an lag som framförallt Sverige och Estland.

Sverige hoppas vi göra en hundraprocentig bra match emot och även om vi vet att seger aldrig kommer att kunna intas så skall vi i alla fall försöka spela på ett sådant sätt att vi i Tyskland är nöjda efter matchen, och är vi det så vet vi ju också att Sverige förmodligen är missnöjda. Lyckas vi med detta så har vi gjort en mycket gedigen och bra insats.
Estland är i sin tur ett riktigt starkt innebandyland just nu, och de har gått framåt masor under senare år. Många spelare i Svenska SSK och Finska elitserien.
Kan vi rubba dem är vi verkligen med om att ta oss vidare från gruppen, vilket hade vart en skräll, men inte en helt omöjlig skräll faktiskt. Vi tror på den!
Australien , vilka vi möter i första gruppspelsmatchen, skall vi slå och bara att försöka få ordnig på allt direkt där inledningsvis, för Australien brukar vara starka de första matcherna under VM så viktigt att vara fokuserade.

Nu laddar vi, Nu fokuserar vi och Nu startar alla förberedelserna på allvar!
Det är nu i December vi får det största betyget på att allt jobb under 2009 och 2010 gett bra utvecklingsresultat!

Vi hoppas på det bästa och jag får uttrycka mig som Fox Mulder gjorde när Arkiv X serien gick på TV:
I BELIVE !RSS 2.0