20.29, 2010-02-15, ALLTID I MINNET!


20.29, 2010-02-15, ALLTID I MINNE !

Då har en utav de stora fått lämna vår planet, kanske den allra största, I ALLA FALL FÖR MIG.


Personen i fråga har alltid varit ett STORT föredöme i det han har tagit sig för, oavsett om det handlat om idrott eller i det ”normala livet”. 
Och han har verkligen alltid prioriterat andra före sig själv.
Viktigast har nämligen alltid varit att andra skall ha det bra, må bra och leva bra.


Många utav oss lever med stora drömmar om att bli något riktigt stort inom idrotten, inom arbetslivet eller bara drömmer om att ha en massa pengar.
Personen jag skriver om har aldrig haft detta som ett mål, han har alltid i stället levt för de han har haft och varit nöjd med detta.

Tänk om vi hade kunnat tänka så idag, det är det verkligen inte många som gör så.


Denne man har också vid ett tillfälle sagt till mig, detta när vi satt och pratade en kväll för något år sedan:


Det är bättre att glädjas åt andras lycka, än att glädjas åt deras misslyckande. Ett misslyckande mår ingen bra utav, varken, jag eller du, så hur kan man då glädjas åt att någon misslyckas med något!


Fantastiskt att egentligen en människa kan leva med dessa tankar, det gör verkligen en person till en STOR PERSON, även om han inte har någon konungatitel eller mästartitel.
Med detta leverne och sådana tankar är man alltid en stor konung och en mästare alla kategorier, detta oavsett hur man lever eller har levt sitt liv, det anser i alla fall jag.


VAR NÖJD MED DET DU HAR OCH FÖRSÖK ATT GÖRA DET BÄSTA UTAV DET, OCH GLÄDS MED DETTA!


Denne fantastiske person är också en person som alltid funnits runt mig och min uppväxt, mitt idrottande och mitt liv. Vi har alltid haft en väldigt speciell kontakt med varandra, och speciellt under de senare åren.
Han har verkligen alltid funnits där och står för något som jag aldrig kommer att kunna göra, han var en helt fantastisk människa och hans livsglädje under stora delar utav sitt liv har varit fantastisk att se, finns nog ingen i hela världen som har något ont att säga om denna person.

Han har varit mitt föredöme, min vän och en inspiration i livet.
Vi har spenderat mycket tid ihop och har verkligen både skrattat och gråtit tillsammans.

Saknad efter denne människa och fantastiska person kommer att sitta i, för alltid, forever and ever!

TÄNK PÅ:
DET HANDLAR INTE OM HUR MÅNGA ÅR DU LEVER, UTAN DET HANDLAR OM HUR DU HAR LEVT DESSA ÅR !


Min MORFAR, Evert Carlsson, lämnade denna värld, 20.29, 2010-02-15, och jag saknar dig redan, ofattbart mycket.


ps. är det någon som får ett fantastiskt och rikt liv efter detta så är det morfar, han om någon har förtjänat det. ds 
                                                             FOTO: MICAEL SVENSSONTILL VÄRLDENS BÄSTA MORFAR:

FÖLJANDE LÅT ÄR TILLÄGNAD MIN MORFAR, EVERT CARLSSON:


http://www.youtube.com/watch?v=-uIQp9Dqcrw


LÅT:
TO WHERE YOU ARE

TEXT/MUSIK: RICHARD MARX, LINDA THOMPSON, DAVID FOSTER

ARTIST: JOSH GROBAN


TO WHERE YOU ARE


Who can say for certain

Maybe youre still here

I feel you all around me

Your memories so clear

 

Deep in the stillness

I can hear you speak

Youre still an inspiration

Can it be

 

That you are mine

Forever love

 

And you are watching over me

From up above

 

Fly me up to where you are

beyond the distant star

I wish upon tonight, to see you smile

If only for a while

To know youre there

A breath aways not far to where you are

 

Are you gently sleeping

here inside my dream

And isn’t faith believing

All power cant be seen

 

As my heart holds you

Just one beat away

I cherish all you gave me

Everyday

 

Cause you are mine

Forever love

Watching me from up above

 

And I believe that angels breathe

 

And that love will live on and never leave

 

Fly me up to where you are

beyond the distant star

I wish upon tonight, to see you smile

If only for a while

To know youre there

A breath aways not far to where you are

 

I know youre there

A breath aways not far to where you are


Idrotten har många hjältar

Idrotten har många hjältar

 

HERO eller HJÄLTE som vi säger på svenska är något som alltid har funnits, i alla tider, detta oavsett om det varit förebilder för unga killar och tjejer eller om det bara varit mamma och pappa som varit så kallade hjältar.

Hjältar är klingande för något positivt.

 

Inom idrotten så finns det massor utav hjältar och ”heros”, men dessa är inte de spelare som tjänar orimligt med pengar eller de ledare som lyfter månadslöner som en vanlig arbetare inte ens kan uppnå på ett helt liv eller leverne.

Hjältarna inom idrotten måste vara ungdomsledarna, de ledare som lägger ner hela sin själ i att skapa något bra, lyfta fram eller bara glädja unga killar och tjejer och ge dem en chans att komma ihop och skapa härliga gruppkänslor tillsammans.

Dessa ledare och tränare unnar jag allt gott de kan få, och jag tror ibland att det kanske till och med är mer värt att se en ung kille eller tjej lyckas på grund utav att man som ledare skapat något bra för dem, än att se en spelare med en hutlös månadslön göra ett mål, ett mål som han ändå kanske borde ha gjort med tanke på den lön han får för att göra detta.

 

Glädjen i barns ögon och på kroppsspråket när de lyckas prestera något inom idrottens värld är bland det underbaraste som finns och ibland kan man tro att en 8-10 åring mer eller mindre har tagit VM guld, detta när personen i stället faktiskt bara gjort en bra sak på en rolig träning eller lyckats klara något den inte gjort tidigare.

Detta är för många tror jag egentligen minst tio gånger mer värt än exempelvis ett inslaget kvalmål i fotboll.

Att ställa upp för någon, att vara uppoffrande och att hjälpa de som verkligen behöver hjälp är väl bra beskrivningar på alla våra ungdomsledare där ute i landet.

Dessa är ju de som idag både lyfter fram och skapar morgondagens stjärnor, eller bara skapar glädje, harmoni och gemenskap för många barn och ungdomar under flera års tid.
Vad kan vara viktigare inom idrotten?

Allt för många tränare på högre nivå idag är endast på plats för att lyfta ut lite ”extra” ekonomiskt arvode samt självklart, förhoppningsvis, försöka utveckla laget en del också.

Hos en del seniortränare lyser "pengalyftet" dock igenom väldigt mycket, medan andra faktiskt försöker ta den ekonomiska delen som en betalning för de slit han eller hon tänker eller kommer göra under en hel säsong.
De tränare, som verkligen ger max av sig själva, jobbar hårt så att det syns att laget tar några extra kliv framåt, utvecklar lagets spelare samt också har viljan att vilja understödja och lära ungdomsledarna och ungdomsspelarna och klubben något skall höjas extra mycket för sitt sätt att leda på seniornivå.
Dessa betalar jag gärna själv ut ersättning till då de hjälper till att se till att idrotten lyfts framåt och inte bara att deras egen ”hushållskassa” växer mer och mer.
Att yngre lag och ungdomsledare får tillfället i akt att ta del av seniorverksamhetens kunskaper är viktigt, för ibland kanske inte dessa ledares stora engagemang räcker till för laget de tränar eller leder.
Understöd behövs alltid och det är faktiskt vår skyldighet som seniortränare att se till att detta understöd ges till de idag så viktiga ungdomsledarna.

Jag högaktar de ungdomsledare som idag ordnar med sina lags matchställ, träningsmaterial, vattenpåfyllningar, sjukvårdsmaterial, träningar, matcher, resor till och från matcher med mera, samt också samtidigt agerar ”extra pappor” eller ”extra mammor”, detta på ett fantastiskt sätt.

Undra vilken seniortränare som idag hade gjort detta, utan att få något extra betalt?

Vi behöver vara mer rädda om de ungdomsgrupper och ledare vi har och även ge dessa stora möjligheter, precis som seniorverksamheten, att utvecklas.

Ungdomsledarna är, och borde vara våra hjältar inom idrotten, ingen annan.

De är dessa som ser till att idrotten fungerar, och vad hade egentligen seniorverksamheten vart utan ungdomsdelen?
Ingenting!

 
Vad står egentligen ordet HJÄLTE för, och vad menas med ordet?
Om man slår upp ordet i en ordlista så beskrivs ordet på ett ställe med följande text:

Hjälte = är i allmän betydelse en beundransvärd person som utför stordåd, och som på så sätt vinner stor heder och ära.

Hjälte = modig och självuppoffrande person.

Dessa förklaringar är tillägnade er ungdomsledare inom idrotten, ni är utan tvekan mina hjältar inom denna ”värld”!


Till alla ungdomsledare inom idrotten:

Var stolta över er själva och för det ni gör för idrotten och livet som helhet.

Ni gör en fantastisk insats och vi är er evigt tacksamma för det ni genomför!

 


Sverige, Tyskland, Estland & Australien

Sverige, Tyskland, Estland & Australien

Under landslagshelgen i tyska orten Halle, där 9 timmars träning samt teori stod på spel så höll jag mig som förbundskapten också så klart uppdaterad på vilka lag som skulle komma att hamna i vår VM grupp till VM i Finland 2010, i December.

Landslagssamlingen i Halle gick riktigt bra och upplägget var en avläsning inför den slutgiltiga landslagstrupp som senare under sommaren skall tas ut och som skall presenteras i Tyskland för förbund och innebandyintressenter.
Innan den uttagningen står även en Nations Cup på spel i April.

Kul att ha funnit en del nya intressanta namn samt att en del ”äldre och rutinerade” landslagskillar nu går riktigt bra igen.


Helgen upplägg var inriktat mot olika moment i olika faser och uppbyggnader, detta för att jobba både med kunskap och utvecklingsdelar inom spelförståelsen samt spelets olika matchmoment.

Målvakterna fick svettas en del under passet första del under lördagen, detta då vi jobbade med målvaktsutvecklingsmoment, där jag främst i övningarna studerade målvakternas grundställningar, förflyttningar och rörelser, samt hur de läste av spelare i olika situationer vid avslut.

Efter en 70 minuters hårt arbete med fokusen på målvakterna (vilka i många föreningar faktiskt glöms bort lite för mycket!) så kändes det som att det var dags för nästa steg, passningsutveckling och löpteknik med boll i olika situationer.
Slutfasen på passets första del denna lördag blev sedan spelutvecklingsdelar där vi läste av spelarnas olika taktiska spelförståelsedelar.

Måste säga att första passet var jag riktigt nöjd med och det var härligt att se sådan intensitet på ett träningspass, som ändå varade totalt sett lite över 3 timmar, med små break då också vill säga.
Detta var nog det klart bästa passet under helgen, och det var skönt att ha den inledningen på en landslagssamlingshelg.


         

         


       
Som sagt, under helgen fick vi också reda på våra motståndare i VM i Finland i December, Sverige, vilka vi visste tidigare, men nu var det också klart med Estland och Australien.

Vad kan man då säga om dessa länder som vi får ”äran” att möta i VM:


SVERIGE:

Vad skall man egentligen säga, aldrig tidigare har nog ett svenskt landslag varit så sugna på att vinna VM guld som nu kanske, detta då de faktiskt måste ”ta tillbaka” guldet igen. Och att de faktiskt kan göra det på Finsk mark.

Sverige blir en motståndare som vi inte kommer att kunna rå på hur vi än gör, och hur bra vi än spelar, men visst hade ett överraskande resultat varit kul.
Och vi försöker verkligen bygga för att försöka skapa något bra, även om det kommer att bli hur svårt som helst.


ESTLAND:

Var väl i ärlighetens namn det landslag jag hoppades mest på från kvalet till VM att vi INTE skulle få.

Tycker att Esterna har gått framåt mycket och nu när de är pådrivna utav bröderna Talme från Svenska SSL också. och dessa två gör ju inte landslaget sämre spelmässigt direkt.

Det kommer att stå mellan Tyskland och Estland vilka som blir grupptvåa och får ta sig an Tjeckien i slutspelet, och självklart måste jag hoppas på en Tysk seger mot Estland så vi får möta Tjeckien.

Tror dock att Estlandsmatchen blir rejält tuff och här vill det verkligen till att både spela taktiskt smart och kriga till maxat hela tiden.


AUSTRALIEN:

En härlig nation att möta och med sköna spelare som alltid är glada och positiva.

Tyskland, eller egentligen inget lag i gruppen, skall ha svårt för ”down under”, men väl på ett VM så är säkert Australien grymt hungriga på att ”ta en skalp”, vilket gör att det absolut inte går att ställa ut skorna i denna match.

Får nog ändå när väl gruppen är slutspelad inse att det blir en sista plats i gruppen för Australien, något annat vore faktiskt en rejäl överraskning.


SLUTSPELSUPPLÄGGET I VM 2010:

Härligt upplägg vi fick presenterat för oss och det gör att lagen som är på plats kommer få spela mycket matcher och verkligen kampas om de olika placeringarna, sådant stärker innebandyn (tycker i alla fall jag) och höjer samtidigt glädjen när man ändå är på plats och representerar sitt land.


DM = 19, 20, 21, 22


DM står inte för djävulskt bra Musik (beroende på hur man tolkar det) och det står inte heller för Decenniets Musik.
Bostäverna har faktiskt heller ingenting med innebandy att göra, inte på något sätt alls, även om det förmodligen finns massor utav innebandyspelare där ute, främst från den ”gamla goda tiden” som någon gång i sina stereoapparater , mp3 spelare eller mobiltelefoner, eller kanske till och med i de gamla Sony Walkman apparaterna spelat någonting med:

DEPECHE MODE

Depeche Mode, från England, har funnits och verkat sedan slutet utav 70 talet, och de drar fortfarande fulla hus på sina konserter världen över.

Själv har jag följt bandet sedan ”barnsben” och de har alltid haft en plats i mitt hjärta, kanske faktiskt mer än någon annan musikgrupp någonsin.
Visst har man lyssnat på all möjlig musik, till och från, men Depeche Mode har alltid funnits där.

De som växt upp ihop med mig och som vet att jag alltid haft Depeche Mode som en utav mina absoluta favoritband är nog villiga att ibland påstå att jag är ett riktigt tokigt Depeche Modefan.

Det har blivit många konserter med detta fantastiska band, både på Svensk och utländsk mark under mina år, detta allt sedan jag såg min första konsert 1986.
Då, 1986, var det min pappa som fick ”äran” att köra till min första konsert, och även om han då inte tyckte att det var någon ära direkt, och heller inte speciellt bra, så tycker han nog idag att det är lite märkligt att Depeche Mode fortfarande hänger i och är så stora som de är.
Detta gör att han till och med ibland ”skryter om” att han faktiskt sett Depeche Mode live en gång i tiden, oavsett vad han tycke om det.

Själv så har det under 2009 och 2010 blivit några konserter till med mitt absoluta favoritband, och visst är det fantastiskt att där allt började 1986 så fick jag TISDAG 26 JANUARI fira min 20 Depeche Mode konsert. DETTA KÄNDES HUR GRYMT SOM HELST!
Finns till och med på bild där ifrån, Skandinavium 26/1, och de som vet vem jag är kan lätt finna mig på bilden.
Never let me down again - Från Skandinavium 2010


Se det magiska i när 44.000 händer är i luften i parken i Köpenhamn
en varm sommardag 2009:  http://www.youtube.com/watch?v=rvDldRPDAeY&feature=related

Från Globen, Stockholm 2010:  http://www.youtube.com/watch?v=7QJFuMRHPEg&feature=relatedStockholm och Globen, 31 Januari blir alltså min 21 DM Konsert och sedan väntar Dusseldorf och min 22 konsert.

Efter detta är frågan om: BLIR DET NÅGON MER?

Jag har svarat på den fråga många gånger och nästan alltid sagt NEJ varje gång, men nu måste det väl verkligen varit den sista turné denna grupp gör.
Fast man verkar aldrig riktigt veta med DM = Depeche Mode!


Skandinavium (26/1) måste jag faktiskt ge ett litet underbetyg, INTE till bandet Depeche Mode, för både Martin L. Gore och David Gahan kändes på riktigt gott humör, utan till publiken.
Faktiskt ämsta publikinsatsen på en Depeche Modekonsert som jag någonsin vart på.
Men man kan väl inte få allt!
Känns sorgligt att konstatera men så är fallet.
Fler DM fan med mig tyckte faktiskt likadant!


Köpenhamn konserten ,konsert nummer 19 med Depeche Mode, i somras, var en fantastisk konsert, och publiken i sin tur var verkligen härliga att skåda. VILKEN KÄNSLA DET VAR!
Har nu ordnat så jag har hela konserten på CD också, vilket känns ännu bättre!

En utav de absolut bästa låtarna från Köpenhamn: Slutlåten WAITING FOR THE NIGHT
Finns här en inspelning utav låten (fast från Barcelona), magisk stämning:   http://www.youtube.com/watch?v=3Y3auGkKYA0


Bjuder här på låtlistan från Köpenhamn, detta då vi på Parken fick höra hela 3 extra låter än på de spelningar som gjordes i Skandinavium eller i Globen.


LÅTLISTAN FRÅN KÖPENHAMN:

 

In Chains

http://www.youtube.com/watch?v=tUc3lqHprzw


Wrong

http://www.youtube.com/watch?v=L2GaCnAiuvo


Hole To Feed

http://www.youtube.com/watch?v=QhcrxKFsnFg


Walking In My Shoes

http://www.youtube.com/watch?v=JkfXjrKtbss

 

Från Parken: http://www.youtube.com/watch?v=iyLR1M0q0i8

 


It's No Good

http://www.youtube.com/watch?v=HFe6oqtjD_8


A Question Of Time

http://www.youtube.com/watch?v=RwCBHP4cocc&feature=related


Precious

http://www.youtube.com/watch?v=fsLzVhAC-JA&feature=related


Fly On The Windscreen

http://www.youtube.com/watch?v=4dBtfeoXM8I


Little Soul

http://www.youtube.com/watch?v=DxmdQZaR1GI


Home

http://www.youtube.com/watch?v=nRFAS9FAvk8


Come Back

http://www.youtube.com/watch?v=3msaH1ET56s


Peace

http://www.youtube.com/watch?v=SvdyV5SYjpw


In Your Room

http://www.youtube.com/watch?v=1wgNA78RoSw

  


I Feel You

http://www.youtube.com/watch?v=ZJtd6GFEnyQ&feature=related

 


Policy Of Truth

http://www.youtube.com/watch?v=VQn0VxSjGDk&feature=related

 


Enjoy The Silence

http://www.youtube.com/watch?v=vc52Dpo8QQ8&feature=related

Från Parken:
http://www.youtube.com/watch?v=KeReEaL0prw

Från Stockholm, Globen 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=1FSugNZyoHs&feature=related


Never Let Me Down Again

http://www.youtube.com/watch?v=_GQkPlKNkRM&feature=related

 

Från Parken:  http://www.youtube.com/watch?v=3qGiFFAmbhE

Från Parken:  http://www.youtube.com/watch?v=3qGiFFAmbhE&feature=related 


Encore 1:


Stripped

http://www.youtube.com/watch?v=ZuPuInAMajI

 

Från Parken: http://www.youtube.com/watch?v=pdYKJMm81lw

 


Master And Servant

http://www.youtube.com/watch?v=2Au9i7-xMPo&feature=related


Strangelove

http://www.youtube.com/watch?v=50uh33-XKz4&feature=related


 
Encore 2:


Personal Jesus

http://www.youtube.com/watch?v=7ZEuzxM3_Uk&feature=related


Waiting For The Night  

http://www.youtube.com/watch?v=b7iR39_h-hI

Från Parken:  http://www.youtube.com/watch?v=tdiTIQ-JNVQTänkte även avsluta med några utav, alla mina, DEPECHE MODE favoriter, vilka man inte allt för ofta fått höra på under konserter:

BUT NOT TONIGHT

http://www.youtube.com/watch?v=cvLT48UYCAI&feature=related


SHAKE THE DISEASE
(Ballad med Martin L. Gore)


http://www.youtube.com/watch?v=hfQ4xrGr_Vw&feature=related


LITTLE 15

http://www.youtube.com/watch?v=d6gaghBYFss&feature=PlayList&p=25A95BB07D0D5050&playnext=1&playnext_from=PL&index=28

 


RSS 2.0