Västgötar sänkte Västergötlands stolthet

  

Det är inte för inte man sitter och lider lite med Hide-a-lite Mullsjö AIS, Västergötlands stolthet.


För visst är det så att vi som "Västgötar" måste alla börja att inse att det är både viktigt och bra för innebandyn i vårt distrikt att ha Hide-a-lite Mullsjö AIS i SSL.

Detta höjer statusen i distriktet samtidigt som det gynnar alla att ha ett elitlag i vårt område.


Hide-a-lite Mullsjö AIS har förutom ett SSL också ett bra innebandygymnasium, vilka är världsmästare, och kan så bli för andra gången om några dagar igen, en mycket bra ungdomsverksamhet där spelare utvecklas till riktigt bra innebandyspelare, och där ledare i äldre lag faktiskt ofta vågar plocka upp och satsa på sina ungdomar.
Till och med i Mullsjös SSL lag finner vi massor av "ungtuppar" som redan är redo att fightas i massor för en plats i absoluta finrummet.


Visst så kommer många att säga att det är på grund av gymnasiet i Mullsjö som de får fram mycket unga och bra spelare, och det finns en viss sanning i det, men det är inte hela sanningen. Mullsjö som klubb producerar faktiskt också massor av egna spelare på löpande band.

KASPER HEDLUND, JESPER SANKELL och JESPER STEENBERG, för att nämna några som jag redan anser är spelgenier och hur stabila innebandyspelare som helst, och som jag garanterat tror kommer spela på en högre nivå inom något, eller några år, och som är formade ur de egna leden i Mullsjö.
Det finns också ännu fler spelare av mycket god kaliber ur de egna ungdomsleden och även om jag kommer från en annan ort än Mullsjö så är det bara att konstatera och erkänna att föreningen är grym på att få fram egna produkter.

Så de som säger att det bara beror på skolan har fel, men också rätt, skolan gör mycket men inte allt, tror alltså att föreningen Mullsjö, ledarna och ungdomsorganisationen faktiskt står bakom minst lika mycket.Nu är det synd att föreningen ligger där de ligger i SSL, även om många hade förväntat sig detta.
Det är alltid tufft att försöka hänga kvar som nykomling i SSL och att ha tagit klivet upp kräver mycket arbete.

Tycker dock att Hide-a-lite Mullsjö AIS är värda att stanna kvar i finrummet i svensk innebandy, fast så kan man ju och andra sidan aldrig säga inom idrotten.
Kvar stannar alltid de lag som presterat bäst när det verkligen gällde.Att 2 Västgötar, Boråsare, skulle ligga bakom vändningen i den så viktiga matchen mellan Hide-a-lite Mullsjö AIS och Warberg IC, i nybyggda Nyhemshallen, hade nog inte många förväntat sig, inte i alla fall om man satt på läktaren och räknade ner till slutsignalen från det att Viktor Andersson tryckt dit 6-4 ledningsmålet 17.38 in i sista perioden, assisterad av en annan "Västgöte", Rikard Hessmer, Tranemo IBK.

Med 2.22 kvar av matchen så var faktiskt något stort, riktigt stort, på väg att hända.

Lilla Mullsjö, nykomling i SSL, höll på att både rubba och slå tillbaka svenska mästarna från Varberg, Warberg IC.

STARKT!

Då klev tyvärr Mr Västergötland 1 och Mr Västergötland 2 in i hetluften och levererade ännu mer i matchen.

Kimmo Eskelinen, Svenljungasonen, och Martin Emanuelsson, båda från före detta Borås IBF Thunders , sänkte sitt eget "fosterlandskap" och visade att elitrutin och meriter av spel på hög nivå var bäst när det gällde. De hade den mentala styrka som också krävdes.

18.06 satte Kimmo Eskelinen 6-5, assisterad av Magnus Svensson, och bara 11 sekunder senare dunkade han även in 6-6 (18.17), denna gång assisterad av ovan nämnda Martin Emanuelsson.

Ytterligare 45 sekunder till så avgörs matchen då "vändningarnas mästare", "stål-Mange", "guldmakaren", Magnus Svensson, 19.02, sätter segermålet 6-7 till bortalaget, och åter igen står Martin Emanuelsson för en bra framspelningen i matchen.


Kimmo Eskelinen och Martin Emanuelsson ser alltså till att, med sina 3+1 och 1+3, vända matchen och sänka sitt "forna distrikt" i form av Hide-a-lite Mullsjö AIS.


På ett sätt är det då så att man som "Västgöte" med andra ord både gläds med Kimmo och Martin, som alltid, men även lider en hel del med Hide-a-lite Mullsjö AIS.
Ett Mullsjö där för övrigt en duktig Tobias Utterberg fick sätta 3 mål på Sveriges bästa målvakt, Peter Sjögren, något han kanske aldrig mer kommer att få uppleva, i alla fall inte på ett bra tag kanske.
Att han också betygsattes med en 5:a av innebandymagazinets utsände "betygsättare" känns säkert inte heller fel.
Grattis Tobbe!


Bara hoppas nu att Västergötlands stolthet får till de under de sista som återstår av "innebandysäsongen" 2008-2009 och kan ge oss i Västergötland elitinnebandy även kommande säsong.

Hoppas gör vi också att Kimmo Eskelinen och Martin Emanuelsson fortsätter att leverera i Warberg, precis som de oftast gör.


Fakta från matchen, hämtat från http://www.innebandymagazinet.se/ 

(Sveriges och världens bästa innebandysida, där du finner allt du behöver veta om innebandy)


2009-02-28 16:00


Hide-a-lite Mullsjö AIS-Warberg IC
6-7

(0-2,2-0,4-5)

Första perioden
0-1 (8.40) Magnus Svensson, 0-2 (9.42) Daniel Falk (Christian Kjellman)


Andra perioden
1-2 (10.53) Tobias Utterberg (Niklas Grek), 2-2 (15.06) Tobias Utterberg (Viktor Gustafsson)


Tredje perioden
2-3 (1.07) Martin Emanuelsson (Kimmo Eskelinen), 2-4 (6.49) Kimmo Eskelinen (Martin Emanuelsson), 3-4 (9.18) Fredrik Holtz (Viktor Andersson), 4-4 (11.16) Tobias Utterberg (Niklas Grek), 5-4 (14.18) Fredrik Holtz (Viktor Andersson), 6-4 (17.38) Viktor Andersson (Richard Hessmer), 6-5 (18.06) Kimmo Eskelinen (Magnus Svensson), 6-6 (18.17) Kimmo Eskelinen (Martin Emanuelsson), 6-7 (19.02) Magnus Svensson (Martin Emanuelsson)

Skott
23-23 (6-9, 8-7, 9-7).
Utvisningar
Mullsjö 0x2 min, Warberg 1x2 min.
Publik
Ingen uppgift.
Domare
Anders Lindqvist och Anders Lundell.


Betyg
: Mullsjö-Warberg

Innebandymagazinet.se var på plats och betygsatte spelarna i matchen
mellan Hide-a-lite Mullsjö-Warberg
Här är våra betyg, spelare för spelare.

Innebandymagazinet.se:s betygskala:
5 = världsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = inte godkänd

Hide-a-lite Mullsjö

Målvakt
Christian Pettersson 3

Backar
Kim Hadelund 2
Jimmie Pettersson 4
Alexander Bergström 3
Niklas Grek 2
Johan Falkman (spelade för lite för att betygsättas)

Forwards
Viktor Andersson 3
Rickard Hessmer 2
Fredrik Holtz 3
Viktor Gustafsson 3
Emanuel Ambré 2 (spelade halva matchen)
Tobias Utterberg 5
Kasper Hedlund 3 (spelade halva matchen)
Daniel Unoson (spelade för lite för att betygsättas)

Snittbetyg: 2,91


Warberg

Målvakt
Peter Sjögren 4

Backar
Simon Nilsson 2
Joakim Hansson 2
Kimmo Eskelinen 4
Daniel Falk 3

Forwards
Christian Kjellman 3
Jim Canerstam 3
Mathias Hasselström 2
Joakim Friberg 2
Joakim Andersson 2
Magnus Svensson 4
Joel Ljungberg 3
Martin Emanuelsson 4
Magnus Danielsson 2 (spelade inte tredje)

Snittbetyg: 2,85

En intressant säsong 2008-2009


Då var det dags att snart "avsluta" säsongen 2008-2009.

Visst finns det någon månad kvar på schemat, detta med lite distriktslagsinnebandy, elitresa med innebandygymnasiet till Globen samt VM samling med landslaget, som de stora målen, men det är skönt att faktiskt känna att innebandyn börjar lägga sig en del.
Skall bli skönt att stänga av mobilen någon vecka och bara ta det lugnt snart, det behövs verkligen.
Fast ska heller inte klaga eftersom säsongen 2008-2009 vart en mycket intressant och händelserik sådan, och framförallt mycket lärorik.

Föreläsningar och gästinstruktörspass samt utvecklingsarbete i olika föreningar i Sverige, Tyskland och Holland har vart de stora bitarna denna säsong, där även landslaget (Tyskland) och VM i Tjeckien tagit mycket tid i planeringsarbete och utvecklingsarbete.

Vad som händer 2009-2010 får vi så småningom se, lite föreläsningsarbeten och instruktörspass har redan ramlat in och blivit påskrivna, vilket känns kul. Bra att man efterfrågas på den fronten, då vet man ju att det man gör är uppskattat.


NÅGRA GODA MINNEN FRÅN SÄSONGEN 2008-2009:


VM i Tjeckien i December 2008

En underbar tillställning och det, utan tvekan, bäst organiserade och genomförda VM någonsin.
Mitt tredje VM som instruktör för ett landslag.


Foto: VM collage Tjeckien 2008
 

Samarbete med Warberg IC

Samarbetet med Warberg IC utmynnade tillslut i att innebandygymnasiet i Borås fick vara med och utveckla
en gruppspelsrunda i LIGACUPEN 2008-2009, detta  i Boråshallen, Borås.

Att fått vara med och tagit del av olika personer i Warberg IC , hur de jobbar och vilka tankar och ideér de har, har givit mig massor för framtida innebandyutveckling.
Att fått känna på hur det fungerar i och vara med och jobba i en sådan förening under några perioder under säsongen var fantastiskt roligt.

Har efter detta fortsatt att samarbeta med denna professionella föreningen, och kommer så även göra i framtiden.Foto: Warberg IC och Innebandygymnasiet i Borås


Groningen Open i Holland 2008

Turneringsspel i Holland med många glada skratt och goda minnen för de flesta av deltagarna.

Var riktigt kul att spela turnering där nere, detta med två innebandygymnasiumlag från Borås.Foto: Groningen Open 2008, Holland


Frankrike, Paris, September 2008

Att ha fått genomföra resa till Paris och se hur det fungerar i denna stad, och land var riktigt intressant och kul.
Jag hade några riktigt goda dagar här nere.

France
Foto: Eiffeltornet. Parisbesöket , September 2008.


Detta är bara ett axplocka av goda minnen från säsongen 2008-2009, och vi får hoppas att kommande säsong blir lika intressant och rolig, vilket jag faktiskt ställt in mig på att det faktiskt kommer att bli!

Västergötlands distriktslag tar form

  

Då har Västergötlands distriktslag på P17 sidan börjat ta form. Spelarna som skall representera "de gula" under SM i Oxelösund/Nyköping 3-5 april 2009 är uttagna.

Längre ner på sidan kan du läsa om vilka spelare som har kommit med i truppen, och varför!

Truppen finns även presenterad på Västergötlands Innebandyförbunds hemsida: www.vibf.se


Gruppen som Västergötland har hamnat i till SM 2009 ser tuff ut, men med goda möjligheter att ta sig vidare ifrån ändå.

Tuffast motstånd kommer förmodligen Dalarna IBF att bjuda på, detta då de brukar spela jämna matcher mot Västergötland. Västernorrland IBF kommer också förmodligen bjuda på rejält tufft motstånd, detta då de spelar en snabb och teknisk innebandy.


Här presenteras gruppfördelningen för Herrjuniorerna och Damjuniorerna under SDF SM i Nyköping den 3-5 april 2009.

Herrjuniorer:

Grupp 1 HJ

Grupp 2 HJ

Grupp 3 HJ

Grupp 4 HJ

Stockholm

Skåne

Göteborg

Västergötland

Södermanland

Örebro Län

Värmland

Dalarna

Uppland

Jämtland/

Halland

Västernorrland

 

Härjedalen

  

Gästrikland

Blekinge

Småland

Hälsingland

Östergötland

Västmanland

Västerbotten

Gotland

    

Damjuniorer:

   

Grupp 1 DJ

Grupp 2 DJ

Grupp 3 DJ

Grupp 4 DJ

Stockholm

Dalarna

Västerbotten

Västmanland

Västergötland

Gästrikland

Värmland

Blekinge

Göteborg

Uppland

Gotland

Södermanland

Västernorrland

Norrbotten

Jämtland/

Östergötland

  

Härjedalen

 

Halland

Skåne

Örebro Län

Småland
Västergötlands distriktslagstrupp, P17, anno 2009:

  


MÅLVAKTER

  


Rasmus Oliw, Fagerhult Habo IB ,  1993

En lugn och trygg målvakt vilken alltid håller en jämn och bra spelnivå.

Bra på att hamna rätt i positionsspelet, stark närkampsspelare och duktig på distansskotten.

Har alltid en bra inställning och är en riktigt bra lagspelare.Jonas Larsson, Fristad GOIF , 1991

Stor målvakt vilken har bra reflexspel i det täta närskottsspelet samt även positionsstark i distansskyttet.

Bra och snabba utkast och följsam i sidledsrörelserna.

Kan göra de oväntade och avgörande räddningarna.

Bra på att läsa av frilägen och straffar.BACKARSamuel Rosén , Fagerhult Habo IB , 1991

Stabil, aggressiv och stark i det defensiva täta spelet i egen zon.

Styr sitt lag på ett utmärkt sätt och jobbar alltid intensivt.

Följer ofta med upp i det offensiva spelet och räds inte för att ta avslut. Har ett bra tillslag på boll. Kommer att vara KAPTEN under SM 2009 i Nyköping.

  


Jimmie Pettersson , Hide-a-lite Mullsjö AIS , 1991

Positionsstark back med en mycket bra blick för spelet.

Markeringsstyrka och stor brytningssäkerhet.

En bollvinnare i alla situationer.

Kan även spela forward.Anton Mellegård, Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1991

Tuff, passningssäker och stabilt spelande back som inte räds för att spela aggressivt i egen zon. Markeringsstyrka och bra i positionsspelet.

Vinner mycket boll och räds inte för att följa med upp i anfallszon.

  


Rasmus Gabrielli , IBK Alingsås , 1991

Stark back i det defensiva passningsspelet.

Bra på att finna så väl korta som långa uppspelsalternativ. Håller bollen mycket bra och är svår att läsa av.

Lugn spelartyp med defensiv spelstyrka.Adam Lomstad , Hide-a-lite Mullsjö AIS , 1992

Defensivt starkt back som vinner mycket boll i egen zon.

Bra markeringsspel.

Ett lugn i uppspelsfaserna och stabil och stark i att hålla i bollen.

Bra tillslag på boll och innehar en jämn spelnivå.Tobias Gabrielsson , Sandareds IBS,  1991

Aggressiv, attitydstark och bra bollvinnande back.

Har ett bra tillslag på boll i distansskyttet samt en bra accelerationsförmåga vid de snabba spelvändningarna. Bra även i det offensiva spelet.CENTER

  


Erik Olofsson , Fagerhult Habo IB , 1991

Slitstark, arbetsvillig och inställningsmässigt mycket stark spelare.

Bra i så väl det defensiva som offensiva markeringsspelet.

Läser situationer bra och har ett säkert positionsspel.Filip Johannesson , Borås IBF Thunders , 1992

Teknisk center med bra bollbehandling och aviga rörelser.

Svår att ta bollen ifrån.

Jobbar bra i så väl defensiv som offensiv zon och duktig på att transportera boll.

Finner ofta bra avslutsalternativ på egen hand.Martin Ullström , Hide-a-lite Mullsjö AIS , 1991

Fysisk stark och mycket arbetsvillig center. Löper mycket över stora ytor och kämpar alltid till 100 procent.

Räds inte för att gå in i det täta och tighta centrerade markeringsspelet.

Stark bollvinare med ett bra defensivt markeringsspel.FORWARDS

  


Andreas Lindholm , Fagerhult Habo IB , 1991

Bra på att täcka boll i det täta sargspelet.

Inbågningsspelare med ett bra avslut i dragskotten.

Fina positionstagningar i offensiv zon. Skapar mycket på egen hand och finner ofta bra offensiva positionstagningar.Gustav Ihrman , Fagerhult Habo IB , 1991

Tuff spelande offensivt stark spelare med ett bra passningsspel och distinkta avslut.

Håller bra i bollen och duktig på att finna olika avslutsalternativ.

Stor styrka i det offensiva spelet samt täta 1-1 situationerna.

Kommer att vara assisterande KAPTEN under SM 2009 i Nyköping.Viktor Lennartsson, Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1991

Offensivt stark spelare med bra blick för olika avslutningssituationer.

Styrka i att sätta press på motståndarna samt skapa mycket på egen hand.

Bra positionsspel i offensiv zon och bra tillslag på boll.Kasper Hedlund , Hide-a-lite Mullsjö AIS , 1992

Spelsäker passningsspelare med ett bra inbågningsavslut.

Mycket bra blick för spelet och en stark spelförståelse.

Stark i positionstagningarna och bra på att transportera boll från defensiv till offensiv zon.

Bra så väl defensivt som offensivt.

  


Calle Johnsen, Borås IBF Thunders, 1992

Bollhållande stark forward med bra spel i vridningsmomenten och tillbakaspel till back.

Bra att dra på sig uppmärksamhet och skapa ytor för sina medspelare.

Stor och tuff bollvinnande spelare vid det täta sargspelet.

Stabil lagspelare med stor arbetsmoral och god fysik.

  


Kevin Keijsner , IBK Alingsås , 1991

En offensivt stark spelare med bra tillslag på bollen.

Bra i det snabba omställningsspelet och snabb i accelerationsmomenten med boll.

Svår att ta bollen ifrån och skapar mycket avslutsalternativ på egen hand.Viktor Ingemarsson , IBK Alingsås, 1991

Stark bollhållande spelare och markeringsstark i så väl det offensiva som defensiva spelet.

Bra i vridningsmomenten och håller boll i klubban bra.

Stark på små ytor i offensiv zon och bra positionstagningar.

Kan spela både back, center och forward.RESERVER: Flera spelare är aktuella som reserver och dessa kommer att kallas av ledarstaben om detta skulle bli aktuellt.

Innebandystraffar att minnas


  

Straffar har alltid fått folk att dra lite extra på ögonen, skruva sig i fåtöljerna samt applådera lite extra. En snygg, lurig, "extraordinary", avancerad eller bara rent grym straff skapar alltid extra runt en match eller ett mästerskap.


Att straffar är lite "på tapeten" nu också, i alla fall för alla de "innebandynördar" som följer allt som sker och händer, sedan årets hetaste innebandyspelare Danne Bron-Sundbom satt en aningen kaxig straff i Finnkampen i innebandy.
Även här visade han alltså att han faktiskt är och förblir Sveriges hetaste innebandyspelare 2008-2009.
Dannes straff finns att beskåda på innebandymagazinet.se , för er som faktiskt kunnat med att missa den hittills!

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/film23.asp

Målgesten efter straffen får väl också beskrivas som aningen kaxig och cool, precis så som en äkta "innebandykung" a´la 2008-2009 skall visa upp sig!

Själv har jag en hel del minnen vad gäller speciella straffar eller snygga sådanan, men tyckandet skiljer sig alltid mellan olika personer.

En speciell straff, utanför innebandyn, som jag minns är en inom handbollen, detta då vår nuvarande förbundskapten Staffan Olsson bjöd på en så kallade snurrstraff 1986:

I klippet på straffen så ligger även ett välkänt fotbollsmål också med, årets mål 1986, från min absoluta största fotbollsidol genom tiderna, nämligen Marco Van Basten.

Bara att njuta:


http://www.youtube.com/watch?v=JvMEie3riG4


Snurrstraff a´la Staffan Olsson ser man inte ofta inom handbollen längre, utan det enda som egentligen är likvärdigt från 1986 är vår förbundskaptens frisyr.
Inom innebandyn har det också bjudits på massor av fina straffar under de år som innebandyn, härskat, regerat och växt. Alla har inte fångats på bild, men i minnena finns bilderna dock.


Nedan ser du 5 straffar som jag anser är bland de snyggaste, kaxigaste eller bästa inom innebandyvärlden, och som blivit filmade.


Vet att många, och åter många, kommer att ha synpunkter på att det finns snyggare, mer stilfullare, mer avancerade och mer fantastiska straffar än de nedan, men skriv då gärna adresserna till dessa så skall jag ge min syn även på de straffar.


De ni kan se här är i alla fall ett "godisplock" av straffar ur innebandyvärlden:

Mitt "godisplock" av straffar att minnas!Innebandystraffar att minnas:


1 = JOAKIM KARLSSON


http://www.youtube.com/watch?v=CgZ8Drr4Z54&feature=related


2 = DANIEL DALBJER


http://www.youtube.com/watch?v=yMmRuzbJN84&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=8IhzdeBiTVg


3 = PATRIK JÄGBRING

http://www.youtube.com/watch?v=TI8jWkDUI9s&feature=related


4 = MIKA KOHONEN


http://www.youtube.com/watch?v=SD4FmGQTXhE&feature=related


5 = JIMMIE SANBLOM


 http://www.youtube.com/watch?v=YyABxRnfPJQ&NR=1


INKOMNA FAVORITSTRAFFAR:
Nedan följer några straffar, vilket inkommit från några bloggläsare, och som också bör visas och bedömmas som vackra, luriga, kaxiga eller bara "allmänt sköna" att beskåda. 

SE OCH NJUT:

PATRIK JONSSON

http://www.youtube.com/watch?v=2bJSc2jQSEA


XXXXXX  XXXXXXXX  (någon som vet vem det är som lägger straffen?)

http://www.youtube.com/watch?v=poHARquTi3M&NR=1


DANIEL WINBERG

http://www.youtube.com/watch?v=7pON0siBhUU


"Matlådeproblem", "massätning" av bananer samt lyxomhändertagning

  

Då var man hemma igen, och arbetsveckan går snart in på sin andra dag, börjar bli sent nu (23.49). 
Har samlat mig lite efter den första landslagssamlingen anno 2009,i helgen som var.

En mycket intressant och givande sådan!

Landslagssamlingen byggde mycket på passningsmoment i olika faser samt olika spelutvecklingdelar.
Det var en bra samling och det var många som ville visa upp sig, sitt spel och sitt innebandykunnande.

Samlingen gav oss i landslagsledningen mycket, riktigt mycket!


Fast faktiskt är det tågtrippen, ja jag åkte faktiskt tåg till Tyskland denna gång, som man har mest minnen ifrån, och roliga sådana är det också.När jag satte mig på tåget under fredagseftermiddagen för att bege mig mot Hamburg, via Köpenhamn, så var det en resa jag faktiskt såg fram emot mycket, även om det skulle komma att ta några timmar.


Tågresan både till och från Göteborg blev ändå en speciell resa denna gång, något som jag tror att jag har svårt för att få uppleva igen på ett tåg.


Nedan beskriver jag tre av några speciella "tågmoment" som jag fick uppleva på min tripp till landslagssamlingen och hem."MATLÅDEPROBLEM"

En situation som jag inte bara kan sluta tänka på är den som inträffade en kille på ett säte bredvid mitt, på tåget mellan Göteborg - Köpenhamn. 
Han skulle försöka få upp sin så kallade matlåda, vilken var enormt nertryck i en trång och väldigt hållbar liten fryspåse.

Antingen måste påsen vart gjort av något supermaterial eller så var killen bara väldigt svag i sina nypor, elelr kanske rädd om påsen.

När killen skulle ta ut lådan ur påsen slet han, drog han, försökte rulla upp påsen längst lådan med mera, men matlådan verkade sitta som limmad i påsen.
Till slut fick han i alla fall upp en bit av locket på matlådan, och då fortsatte han rejält att slita och dra i lådan.


Jag måste i detta läge sett väldigt dum ut , om någon sett mig, för jag kunde bara inte släppa blicken från denna situation, ville inte missa hur detta skulle sluta.
Glodde nog rätt friskt kan jag säga!

Tanken jag ändå hade hela tiden var:

Varför gör han bara inte sönder påsen helt enkelt och tar ut lådan?


Till slut gör kille ändå en sista tuff ansträngning och rycker till i plasten, samtidigt som han håller i locket,  och då flyger det ut:

PANNKAKOR, överallt!

Det landar pannkakor i hans knä, lite på fönstret där han sitter och så också sylt på sätena framför.


Egentligen tycker man:

STACKARS SATE!

Men det är svårt i detta skede att inte skratta, och nästan så man också ångrar att man inte startade filmkameran på sin mobiltelefon.


Ibland är det lite kul att glädjas åt andras misstag, även om man kanske inte borde göra det!"MASSÄTNING" AV BANANER

Att jag även skulle få uppleva något mer annorlunda och kul på samma sträcka som innan, fast denna gång vid hemresan, var också underligt.

Har nog nämligen aldrig sett någon person någon gång under någon tågresa, eller egentligen inte vid något tillfälle i hela mitt liv, äta så många bananer, som en person gjorde, vid ett och samma tillfälle.
Var som att ha en hungrig gorilla i ett säte på tåget!

Personen i fråga klev på tåget i Helsingborg och måste ha slukat minst 12-15 bananer innan vi var i Halmstad, helt otroligt!
Att också varenda banan alltid slukades i tre tuggor gjorde inte saken minde rolig, märklig eller fundersam, beroende på hur man ser det.


I början blev jag inte speciellt fascinerad över dessa tre tuggor utan det var att personen HELA TIDEN tog fram banan efter banan ur sin kasse, hela tiden.

Undrar egentligen hur många bananer han hade där i?

Och frågan är väl om personen i fråga äter så mycket bananer varje dag?


Snacka om att vara "bananbesatt"!


LYXOMHÄNDERTAGANDE

Skall också ta som slutsak i denna lilla "tågstory" att rekommendera ALLA, verkligen ALLA, som tänkt åka tåg mellan Hamburg och Köpenhamn, att ta FÖRSTA KLASS biljetter.  

SNACKA OM SERVICE!


Tågen kallas förresten för ICE!

För oss som fick sitta i första klassvagnen, viket för övrigt inte var speciellt många, så delades det ut tidningar, det kom personer och servade oss med choklad och dricka, de plockade bort vårt skräp, fyllde på vårt kaffe eller te samt hämtade saker åt oss i den så kallade biestron.

HELT OTROLIG SERVICE!
Snacka om lyxomhändertagning!

I sätena där man satt fanns det också uttag för radiodel samt att det även på baksidan i ryggen på varje säte satt en liten tv för de som ville se på något.
Hur denna funkade vet jag dock inte, detta då jag själv använde mig av filmtittning på min egen medtagna dator.


Var ändå rätt skönt att åka tåg på detta sätt, och definitivt inte sista gången jag gör det till en landslagssamling i Tyskland vill jag lova.
Har faktiskt redan mailat det Tyska förbundet om att tåget var mer än godkänt, och att de gärna blir ytterligare någon tågtripp under 2009-2010.
Landslagssamling nästa !

  

Då var det äntligen dags att bege sig mot sitt första landslagsuppdrag, som Tysk förbundskapten i innebandy.


Kommande helg 7-8 Februari genomför jag min första så kallade trainingweekend i Tyskland, detta i Hohenmölse.

Denna gång deltar inga spelare från de svenska, finska eller schweiziska ligorna utan endast spelare som spelar i den inhemska så kallade Bundesligan.


Skall bli kul att se standarden på de spelare vilka skall deltaga på denna samling, och framförallt se hur de hanterar vissa ut av de så kallade spelutvecklingsmomenten .

Flera känner jag redan till, men många namn är okända för mig.

Att få jobba med Tyskland mot VM 2010 i Finland känns riktigt kul, detta då jag ser att det finns mycket potential i spelarna.

Visst så kommer det bli svårt att upprepa det man gjorde i Nederländerna, då man fick innebandylandslaget på herrsidan att där klättra från 19 till 13:e plats på rankingen under 4 år tid, men visst skall jag försöka att ta Tyskland till en bra placering också, VORE KUL!

Skulle vara grymt inspirerande att få se att den träning vi nu kommer genomföra fram till VM i Finland bär frukt och att det ger bra resultat, det ger en som ledare alltid lite extra, då vet man att man gjort något bra.


Själv hoppas jag att vi kanske skall kunna vara med och kampa om placeringarna runt 7-10, där jag faktiskt tycker att tysk innebandy hör hemma.

Att sedan få jobba mot kanske ytterligare några placeringar uppåt ser jag bara som en stor motivation och kanske också en inspiration, om man nu får den uppgiften efter VM 2010 vill säga, man skall ju bevisa först att man duger till det uppdraget man nu har, vilket blir tufft, men utmaningar gilar jag!


Mina uppgifter i landslaget blir inte speciellt mer annorlunda än den jag har nu, eftersom jag ändå var den som fick styra det taktiska samt en del träningar för laget. 
Stora delen blir förändringen av min titel mer eller mindre, samt att jag nu får lite mer insyn i det där med att bestämma vilka Nations Cup vi skall genomföra, vilket motstånd vi skall möta samt hur en del av helhetsplaneringen skal se ut.Är mycket nöjd med min ledarbesättning i landslagsstaben och det känns redan bra at jobba ihop med dessa herrar.

Nedan följer en kort presentation om dem och lite om deras olika uppgifter runt laget:


  

FRIEDRICH HOLTZ

Assisterande förbundskapten och Lagcoach


Är ansvarig för att se till att samtliga spelare i laget trivs och mår bra med varandra.


Den ledare i ledarstaben vilken kommer stå närmast spelarna.


Ansvarar för de taktiska direktiven tillsammans med förbundskaptenen och jobbar med helhetsbilden under match och träning.


Är den ledare som är ytterst ansvarig för att läsa av spelarnas sociala spel mellan varandra.

Den ledare i gruppen som om inte förbundskaptenen skulle kunna leda laget under match blir ytterst ansvarig för detta.ANDREAS KASCHE

Assisterande tränare/coach/ledare


Är med för att utveckla och utbilda sitt tränar och ledarskap


Den person som är ansvarig för att kartlägga spelare i den tyska innebandyligan.


Är ansvarig för att de olika landslagssamlingarnas sista delar faller på plats och att detta fungerar till 100 procent.


Den som håller den tätaste kontakten med DUB för att hela tiden meddela dessa hur landslagsledningen planerar, tänker och jobbar.


Den som ansvarar för den mesta kontakten med tysk media.


Ansvarar, tillsammans med förbundskaptenen och den assisterande förbundskaptenen, för att träning och match planeras på ett professionellt sätt samt genomförs i ett utvecklande syfte.


Har en överblick i olika detaljerade frågor som berör landslagsledningen i vad gällande coaching, träning, matchspel eller landslagssamlingar. Kan i dessa frågor tycka till och ge förbundskaptenerna god feedback.XXXXXX XXXXXX :  (Platsen ej tillsatt ännu)

Lagledare och "överblicksledare"


Den ledare som finns med på ett bra sätt runt gruppen, förser ledartrojkan med goda inputs samt har koll på de tyska spelarna i landet.


Den som tillsammans med den assisterande tränaren/coachen/ledaren genomför observationer på de inhemska spelarna i Tyskland


Ledaren som tillsammans med Team managern ser till så att alla bitar med samlingar, VM med mera fungerar på ett bra sättHANS MALLWITZ :

Team Manager och Lagcoach


Kostrådgivare


Är ytterst ansvarig för att lagets samtliga samlingar (då han kan deltaga) på plats fungerar på ett professionellt och bra sätt.


Den person vilken har mest kontakt med hotell, restauranger, team guider med mera och ser till att allt runt laget fungerar på ett så bra sätt som möjligt.


Kostrådgivare och den som ser till att laget får i sig rätt mat, dryck och annan kost under samlingar och turneringar av olika slag.


Den som tar beslut i frågor, i ledarstabsgruppen, vad gällande lagets sömn, kost, vila och hälsa.


Den ledare som har kontakt med DUB i sponsorfrågor och som jobbar med detta under perioden fram till VM 2010.MÅLVAKTSINSTRUKTÖR

Denna plats är under tillsättning.


Ett namn finns redan.


RSS 2.0