Innebandygymnasiet arrangerar ligacupen

  

Då var den underbara nyheten klar och kan släppas till allmänheten.

LIGACUPENS GRUPP D SPELAS I BORÅSHALLEN, 29-31 AUGUSTI.


Grupp D:


Pixbo Wallenstam IBK - En av världens bästa innebandyföreningar och laget som vann Ligacupen 2007-2008.


Hide-a-lite Mullsjö AIS - "Västergötlands stolthet", seriesegrare i Div 1 Södra 2007-2008. Producerar talanger på löpande band.


Warberg Innebandyklubb - Svenska mästare 2007-2008 och i mitt tycke världens bästa innebandyförening, detta i vad allt detta innebär.


FC Helsingborg - Ny tränare i f.d. AIK tränaren Mikael Karlberg. Hade en dålig säsong 2007-2008, nu siktar man uppåt!STOR ära blir det att som huvudinstruktör på innebandygymnasiet får vara med och arrangera detta gruppspel, och i Boråshallen, innebandygymnasiets träningshall.


Innebandygymnasiet arrangerar detta gruppspel, grupp D, tillsammans med Warberg Innebandyklubb och IBK Tygriket-99.Arrangemanget är bra för sjuhäradsbygden och det är kul att få hit så fina lag till Boråshallen.

Kommer förmodligen att bli en dunderhelg för de som både kommer jobba runt projektet, spela eller bara titta på.


Nu kommer en helhetsplanering följa då innebandygymnasiet, tillsammans med Warberg Innebandyklubb och IBK Tygriket-99 skall fastställa alla små moment som måste fungera på en sådan här tillställning.

Att Borås Kommun också står bakom projektet och tycker att det var en kanonidé att förlägga det i Borås känns även detta extra kul.


Mer info om speltider med mera kommer att dyka upp på olika medieplatser under månaderna som följer fram till matchstart!


Så här skriver INNEBANDYNYTT ( http://www.innebandynytt.se/ ) på sin hemsida om Ligacupen 2008-2009:

LIGACUPEN. Tolv supergäng och fyra potentiella skrällar. Där har ni startfältet i Ligacupen. Innebandynytt synar gruppspelet som spelas i augusti. Gruppindelningen tycks inte ha varit baserad på någon seedning kan noteras.

Grupp A (spelas i Umeå)
Dalen
Umeå City
Örnsköldsvik
Västerås

Kommentar:
Derbyn mellan ett Dalen som haft stor spelaromsättning och ett hungrigt City med Mats Jonsson åter som sniper. Västerås brukar vara igång tidigt på säsongen och kommer snuva Umelagen på gruppsegern med sin breda trupp. Örnsköldsvik? Chanslösa.


Grupp B (spelas i Uppsala)
Storvreta
AIK
Örebro
Falun

Kommentar:
Stark grupp där AIK och Storvreta är storfavoriter. Falun gjorde en succésäsong ifjol, men får svårt att upprepa det med flera kännbara spelarförluster. Örebro kan med sin offensiv alltid hota i enstaka matcher.

Grupp C (spelas i Botkyrka)
Balrog B/S
Järfälla
Färjestaden
Linköping

Kommentar:
Klart svagaste gruppen på papperet. Balrog bör enkelt ta hem gruppen, sedan är det öppet race om plats nr 2. Linköping kan "skrälla" mot extremt åderlåtna spelartrupper hos Ölänningar och Järfällabor.

Grupp D (spelas i Borås)
Warberg
Pixbo Wallenstam
Hide-a-lite Mullsjö
Helsingborg

Kommentar:
Starkaste gruppen med fyra SSL-lag och regerande mästarna samt svenska mästarna. Mullsjö får viktig matchrutin och FCH får inrikta sig på att skrälla för att ta en andra plats.
 


Tankarna faller över en ibland

Då sitter man här, sonen har precis fyllt 7 år och åkt iväg för att fira födelsedag med sin mamma.
Det är då tankarna faller över en som människa.
Man undrar om all tid man givit till innebandyn verkligen gett något tillbaka till en som människa, även om jag egentligen faktiskt vet att den har det, och det mycket!
Tittar man exmeplvis på all positiv kredit man fått så är det ändå skönt att man faktiskt har idrotten att falla tillbaka på ibland, även om det tagit mycket tid av ens liv.

Men många andra saker har skett i ens liv, som också är svåra att glömma.
Mina tankar idag, nu på kvällen, går tillbaka 10 år i livet.
Tänk vad tiden och livet bara far iväg från en, men så är det ju bara och det får man väl börja att acceptera.

Mycket har man hunnit med, både vart bosatt i franska Alperna under en vinter, partat loss redigt på ön Kos i Grekland under flera somrar samt hängt i Falkenberg under midsommarveckorna med det sköna "surfargänget".
Vilket underbart rikt ungdomsliv man levt egentligen.
Det är framför allt skönt att se tillbaka på nu när åldern börjar göra sig påmind en del.
Tror att det också är viktigt när man bvlir gammal, att man levt ett "rikt" liv, det får en att se tillbaka på många saker i livet.
För det ligger ju faktiskt mycket sanning i ordspråket:
Det handlar inte om hur många år man fått uppleva utan hur man levt dessa år!

Synd bara att inte alla får uppleva detta.

Sanningen är nämligen den att för 10 år sedan, 1998-02-28, så gick min allra bästa kompis bort, detta i en brandolycka på Kårenhuset i Borås.
En händelse vilken satt sina spår i livet hos många som fanns runt Peters (Liebera) kompiskrets.
Peter var nämligen en av de absolut snällaste människorna och vännerna på denna jord, och visst är det något som många säger om många, men jag undrar verkligen om det finns någon som har något ont om säga om Peter. Jag tror faktiskt inte det.
Detta var också något man märkte veckan efter Peters bortgång, hur uppskattad han var och hur många vänner han egentligen hade, hoppas bara att Peter verkligen själv förstod detta.
Det tror jag faktiskt inte.

Minnena på Peter finns där hela tiden och kommer smygande ibland när man minns anar det. Häromdagen så plockade jag exempelvis runt bland gamla saker i min lägenhet hemma och där bland en massa gamla snowboardkläder låg Peters keps. Hur den hamnat där kan man fråga sig, men direkt när jag såg den så trängde en hel del minnen in i huvudet, inte helt ologiskt.

Fan, va vi haft mycket kul tillsammans under våra uppväxt år, men framförallt under de senare delarna av "ungdomstiden", den tid då det var mycket, surf, snowboard och "hang-loose-life" som hägrade, detta med allt från puderåkning på snowboard i Chamonix (Franska Alperna) till fest och fylla på Ritz i Borås eller sena nätter (vilka blev till tidiga morgontimmar) i Göteborg.

Att missta sin allra bästa vän är verkligen inte något som jag önskar någon i livet, inte ens min allra värsta fiende om så skulle vara fallet, detta då jag verkligen vet hur ont det gör i själen och hjärtat och det måste vara värre än något annat jag kan tänkas komma på för tillfället.
Tankarna går ibland  till olika saker som vi gjorde tillsammans och hur kul vi hade ihop, men också hur egentligen hela Peters familj idag mår och har det, hade vart kul att veta faktiskt.

Vad kan man då lära sig genom att en person tas ifrån en, eller vad kanske man skall lära sig innan det sker snarare:

Ta vara på varandra
Var mer rädda om varandra
Ställ upp mer för varandra
Haka inte upp er på småsaker
Försök finna något positivt i all bedrövelse

Kanske detta är alldeles för mycket begärt men några punkter vet jag att både du och jag klarar av, och egentligen alla. Samma gäller inom idrotten där jag är helt säker på att om man kan dra nytta av de 5 punkterna ovan så når man längre inom sin idrott samt mår bättre med det man sysslar med.
 
Man kan faktiskt ALLTID försöka leva ett positivt liv i alla fall och "peppa" andra runt sig, det hänger ju tillslut faktiskt bara på ens egen vilja och inställning till det man vill genomföra, eller hur?

Tänk ibland på vad en klapp på axeln, ett vänligt ord eller en snäll kommentar kan göra för någon annans självinsikt eller självförtroende, våga bjuda på detta.
Detta kan komma att stärka både dig, ditt lag, din utveckling och andras sätt att nå längre med sin idrott och sitt liv.
Hjälp varandra att lyckas att bjud på det du kan, lovar att även du blir en bättre person och idrottare då!

VÅGA VARA SNÄLL !

"Sommarlov", tänk över era synder Borås

  

Då var sista lektionen med INNEBANDYGYMNASIET i Borås klar, en lektion kryddad av fika, information och "paketutdelning".

SOMMARLOVET har äntligen börjat för eleverna, och oavsett om det är lite tid kvar i skolan med alla kärnämnen med mera så är perioden för ÅK 1 på innebandygymnasiet mer eller mindre slut.

Ett första år som har vart otroligt kul och lärorikt, inte bara för eleverna utan även för mig som huvudinstruktör, framförallt med tanke på alla personer som eleverna fått möta under året som gått, eller vad sägs bland annat om intressanta profiler som:


Kent Göransson , Sveriges Förbundskapten , Herr

Marcus Holm , Förbundskapten U-19 landslaget

Kimmo Eskelinen , Warberg Innebandyklubb, Landslagsback

Peter Runnestig , Pixbo Wallenstam IBK

Carl-Åke "Calle" Ahlqvist , innebandyns fader och grundaren av företaget UNIHOC

Stefan Flöjt, målvaktstränarinstruktör, Täby

Anders "Anton" Jonsson, "taktikern från Norrland" , fd tränare i Pixbo Wallenstam IBK och Dalen IBK

Andras Czitrom, Första presidenten i IFF

Magnus Fredriksson , innebandymagazinets grundare


Förutom dessa namn har även en hel del andra intressanta projekt genomförts så som ELITRESOR till Warberg och Pixbo samt även en SM-FINAL resa till Stockholm.

Det har med andra ord vart ett år att minnas för de elever som fick äran att läsa på innebandygymnasiet under det första året.


Inför kommande år, terminerna 2008-2009, så kommer det ytterligare ske flera riktigt intressanta moment, detta med ännu mer tyngd än det vi tidigare nämnt ovan, och framförallt minnesvärda sådana.
Detta kommer att avslöjas så småningom, men det är eleverna som först får veta, inte mina läsare, tyvärr!

De flesta av innebandyprofilerna ovan kommer eleverna även att träffa igen då de återkommer till innebandygymnasiet även under 2008-2009.

Ni kan hålla koll på vad som händer på en av mina arbetsplatser, innebandygymnasiet i Borås, genom att klicka in er på deras hemsida, vilken dock just nu inte är så riklig på information pga att det kommer att bli en ny och fräschare sida, vilken kommer att  lanseras under Juni månad.
Ett stort tack riktar innebandygymnasiet till M.Persson, vilken är personen bakom både den nya och den äldre sidan.

http://www.innebandygymnasiet.se/"Tänka över sina synder"


 

Vad man kan hoppas på under den här sommaren så är det att sjuhäradsbygden lär sig lite av sportsligt kunnande inom innebandy och dess utveckling, för det är faktiskt patetiskt dåligt i just Boråsområdet, har faktiskt aldrig träffat på något likande.

Folk som kastar skit på varandra för allt de kommer på och pratar mer skit om allt än vad det finns skit i en kohage under en varm sommardag, föreningar som samarbetar mindre än vad USA och Bin Laden gör samt "innebandyfolk" (tror de att de är i alla fall),  vilka på sina poster gör allt för att trycka ner de andra föreningarna och "går över lik" för att visa hur, ursäkta ordet, jävla duktig man är.


Någonstans så är det väl läge för Borås att ta fram och visa att orten i stället är:

Innebandyns näste i Västergötland, centralpunkten med de största föreningarna samt förhoppningsvis inom snar framtid de mest utvecklingskunniga ledarna.
Tyvärr så står sista punkten och stampar rätt friskt just nu i alla fall, det då jag har varit inne i den "grytan" och skådat ledarkunnigheten, tyvärr, den är allt annat än bra.

Men man får väl vara positiv, DET KAN BARA BLI BÄTTRE!

Fast jag undrar om verkligen den viljan finns i Borås som stad.

Men jag hoppas detta!

Kan vi på innebandygymnasiet skapa en god dialog med varandra, ett gott klubbsamarbete, ett bra träningsupplägg och en perfekt utveckling borde även föreningarna klara detta.

Nästan så att man hoppas att någon som tar åt sig läser detta och inser fakta, för fakta är vad det är, och inget som går att förkasta. Tar man sedan åt sig av det som skrivs, ja då är det nog läge att tänka om och "face the reality".


Potential finns i staden jag jobbar i , och att göra den till mer än ett innebandynäste i Västergötland är möjligt, men allt hänger på föreningarna. Hoppas att de inser fakta, tar steget och gör sjuhäradsbygden till det bästa innebandynästet i Västergötland och inte bara det största.


Kanske tur att man bor i ALINGSÅS!


Silly Season: Andra vet alltid mest

  

Nu när silly season verkligen är igång på allvar så är det rätt mycket roligt som inträffat runt ens egen roll som person och tränare.

Visst så har förfrågningarna inför kommande säsong varit många och en del hyperintressanta, så som elittränaruppdrag till uppdrag i utländska ligor. Frågor från mindre klubbar har också vart många, ja väldigt många, fast  roligaste förfrågningarna är nog ändå att man fått frågor som instruktör och tränare inom andra idrotter än innebandyn, så som tennis och friidrott (vilket jag sysslat en del med också).
Det har också funnits frågor om coach för golfare, mental coach då vill säga, detta då det nog inte finns någon golfare som vill ha några taktiska direktiv av mig.

Helt otroligt är det när silly season drar igång och i år har det för egen del verkligen vart tokigare än någonsin.


Att det även dykt upp några roliga och intressanta instruktörsjobb på innebandygymnasier samt landslagsuppdrag utomlands är väl de man värderat mest, men samtidigt så bestämde jag mig för att inte lämna Alingsås på ett tag, vad som sedan sker i framtiden får man ta ställning till då.Men några år till i caféernas stad blir det.


Jag tycker ändå att det är grymt roligt att få höra från andra och från folk man inte knappt vet vilka de är att de vet vad man skall göra till kommande säsong, NÄR MAN SJÄLV INTE ENS VET OM DET.
Fast samtidigt är det kul att ens namn finns med i snacken, även om man inte ens själv vet om att man vart aktuell för vissa föreningar.


Skall nedan försöka ge svar på EN DEL och samtidigt dela med mig av en del klubbar/lag som jag placerats i som tränare eller coach, UTAN MIN EGEN VETSKAP:DANMARKS HERRLANDSLAG

Visst hade jag en intervju och ett litet snack med dessa, men intresset svalnade och när de svalnade som mest så var jag helt plötsligt klar enligt andra källor, detta trots att jag ganska snabbt visste att en annan ETU (elittränarutbildningen på Bosön) kollega, Mattias Wennbring, tackat ja till detta arbete. En person som jag tror fixar detta galant!


DANMARKS DAMLANDSLAG

Ja, där se man, svarade jag när jag hörde att jag tagit över detta landslag.

Märkligt var det också då jag inte ens visste att de sökte tränare eller coach till en början.

Fast även om jag faktiskt skulle kunna fundera på att kanske vara med och lyfta detta lands damlandslag så har frågan aldrig kommit! Tror heller inte att jag är aktuell till att få den faktiskt.


NORGES HERRLANDSLAG

Detta var nästan kul när det kom fram och jag skrattade rätt friskt faktiskt. Det hade självklart vart en STOR utmaning att bygga upp och skapa något bra med Norge och på så vis försöka ta landslaget till en fin placering, men varför skall jag ta över detta landslag när de redan har en bra stab?

En fråga som jag ställde till den personen som sa att han hört detta.


Pixbo Wallenstam IBF / Juniorallsvenskalaget (Pixbo)

Stämmer att jag fick ett telefonsamtal för att de ville höra sig för vart jag stod någonstans i mitt intresse av att träna deras div 2 lag eller Juniorallsvenskalaget.
Detta var dock inget som utmynnade i något mer.

För mycket tid, för mycket resor och för många dagar i veckan för mig just nu, men klart att det till viss del fanns lite intresse i det. Men att jag var klar och skulle köra detta i två säsonger, NÄ DET STÄMMER INTE!
Nu har laget löst situationen på ett otroligt bra sätt så deras utveckling med juniorallsvenskan och div 2 kommer bli kanonbra, jag är övertygad!IBK ALINGSÅS

Hemmaklubben och klubben som jag har lite varmt om hjärtat, men som jag faktiskt aldrig har tränat, märkligt nog.
Helt plötsligt så var jag klar som tränare för denna klubb och skulle berätta om vilka nyförvärv klubben skulle få, vilket då var otroligt svårt att svara på då jag inte är eller vart aktuell som tränare för IBK.
Varför skulle man flytta på en stab som verkar fungera.
Jag gläds i stället med Magnus och CO och hoppas de fortsätter att göra ett kanonjobb i Alingsås.
Jag finns dock i hallen på matcherna, men på annat sätt, nämligen som publik på läktaren.IBK 7H BORÅS , Herrlaget

Was there, Did it, Done that!

Hur kom jag på tal till denna roll igen?????????????????

Frågan är väl också: HUR blev jag klar?

Tur var det väl att jag när det ryktet kom kunde säga att de redan hade en tränare klar, även om föregående säsong inte ens hade tagit slut ännu.

Och förresten så skulle klubben aldrig haft råd att anställa mig igen som herrtränare, det hade kostat mer än vad Kungen får från staten..heheheheSANDAREDS IBS, Damlaget

Detta rykte dök upp för några dagar sedan, då jag redan visste att deras damlag skaffat sig en ny tränare.
Ibland undrar man vart alla rykten kommer ifrån och hur de skapas, och vem som hör och vem som talar.
Sandared IBS har visserligen en intressant trupp att jobba med, och visst så borde laget med rätt utveckling kunna vara med i toppen, men detta utan mig dock. Jag har varken fått frågan, fått tänka eller drömt om det.Förutom dessa nämnda ovan så har det drällt in saker och rykten som placerar mig i småklubbar eller i Schweiz eller i Danmark, Norge eller Finland. Undrar om detta räcker, eller kanske man är placerad, ryktesmässigt, på månen också.


Kul har det ändå vart att få höra alla rykten men skall nedan försöka att reda ut detta nu:Säsongen 2008-2009 kommer jag att viga för:

  

  

Innebandygymnasiet - Borås

Går in på sitt andra år och kommer att få en ny intressant grupp att jobba med. Kommer även att åka iväg till Holland med klassen på ett utvecklingsprojekt i en stad, Tilburg, där vi skall visa upp sporten på skolor med mera. Jobbet på innebandygymnasiet tar minst 3 dagar i veckan av mig och det är otroligt kul.


Distriktslaget Västergötland

OM FRÅGAN KOMMER vill säga.

Har fortfarande inte hört något så jag räknar med att det inte blir något distriktslag och utveckling av detta kommande säsong, även om det hade vart kul. Men bättre att de som bestämmer får bestämma.

Känner ändå att jag presterat helt okej under de år jag vart med i distriktslagsverksamheten, 7 SM och 3 medaljer känns okej att ha på meritlistan faktiskt.


TYSKLAND, herrlandslaget

Har vart med och utvecklat de taktiska delarna i spelet och jobbat även med en del spelares mentala inställning med mera, något som vart otroligt kul.

För landslaget stundar i December VM i Tjeckien, vilket blir den stora delen med Tysklands herrlandslag.

Lite samlingar och lägr under hösten finns också på schemat.

  


Gästtränare och Coach

FRISTAD GOIF

 Kommer att vara "inhyrd" tränare och coach och verka i föreningen Fristad GOIF under aug 2008-mars 2009. Kommer att bland annat vara med runt föreningens herrlag, nykomlingar i div 4.

Har under dagarna planerat färdigt, preliminärt, ett försäsongsupplägg för föreningens herrlag.

Skall även jobba med ledarutveckling/utbildning.Föreläsningar / Utvecklingsprojekt

Kommer att , precis som under de två säsonger som varit, fortsätta att jobba med olika föreningars utvecklingsdelar, främst inom ungdomslagen. Detta sker i så väl innebandyföreningar som bland en del andra idrotter.
I Västergötland är det 6 innebandyföreningar som kommer att få ta del av min hjälp.

Har även blivit "anställd" på en del mentala tänkande arbeten för idrottare och föreningar, vilket känns stimulerande och kul.Förutom detta kommer jag även att genomföra flera SPELARANALYSER på flertalet innebandyspelare runt om i Västergötland, men även 4 stycken på andra platser i Sverige, detta på hög nivå.


SÅ, DÅ HADE VI RÄTAT UT EN DEL FRÅGETECKEN!


DIV 2, många Västgötaderbyn att vänta


Då var den preliminära serieindelningen för förbundsserierna i Sverige ute, och Ä N T L I G E N får vi heta, tighta, tuffa och underbara derbymatcher i Västergötland i en av div 2 seriena.


Länge har man väntat på att IBK Tygriket-99, IBK Lidköping, IBK Alingsås och IBK 7H Borås skulle få spela i en och samma serie, men det har väl aldrig hänt, vad jag vet, rätta mig om jag har fel, all kunskap sitter jag tyvärr inte inne med. Nu har dock, enligt de preliminära serieomläggningarna, lagen hamnat i en och samma serie samt att även hyperintressanta IBK Vänersborg också tar plats i denna, underbart säger jag bara!


Kan bara se fighterna och jublen, läktarkriget (vrålen) och kampen i matcher som IBK Vänersborg - IBK Lidköping och IBK 7H Borås - IBK Tygriket-99 framför mig redan.
Här hamnar nog IBK Alingsås lite utanför det "riktiga Västgötakriget", vilket och andra sidan kan vara bra för laget.

Men tror i och för sig att det lär bli något utöver det vanliga i samtliga Västgötaderbymatcherna.
Räknar iskallt med mycket kontroversationer, munhugg, efterslängar och småtrackande bland spelare och ledare, något som faktiskt ibland kan vara kul att skåda, från läktarplats.

Det är faktiskt sådant som behövs även för att höja trycket på banan och bland publiken en del ibland.


IBK 7H har i dagarna signat upp spelare som Kristian Lukacevic och Christian Olausson, vilka kommer vara viktiga för Boråslaget medan man samtidigt kan hoppas på att "The Magic Twins" (Robert och Mattias Olausson) stannar i IBK Lidköping. Alla dessa fyra spelare behövs för att få derbyn att koka och matcher att bli "stekheta".


IBK Vänersborg har sin trollkarl, "Ante" Johansson, vilken kommer att använda sitt "trollspö" på många sätt som inga andra div 2 spelare kan samtidigt som man kan hoppas på att offensivt hyperfarliga Christian Johansson åter drar på sig Tygrikettröjan och gäckar målvakter i massor.


IBK Alingsås tappar visserligen sin lagkapten, Håkan Pettersson, vilken jag ser som en tung förlust, även om laget ändå med en storspelande Kristian Kjell mellan stolparna och ett snabbt kontringsspel faktiskt kan bli ännu giftigare än föregående säsong.


Medan jag sitter här och skriver, mitt i natten med hockeysemifinalen på tv (Sverige-Canada) går det upp för mig att trots alla matcher och alla år i olika div 1 och div 2 serier så har jag själv faktiskt aldrig, som coach, på denna nivå, serier och träningsmatcher inräknat, vart med och förlorat mer än en (1) enda match mot ett av lagen under alla år.
Laget jag faktiskt har fått "äran" att förlora mot är IBK Tygriket-99, men dock bara vid ett tillfälle som sagt.

Att jag faktiskt inte heller, efter trots 10 års leverne i Alingsås faktiskt aldrig heller tränat stadens stolthet, IBK Alingsås, känns rätt märkligt, och det är ändå laget jag följer mest innebandymässigt. Men vem vet vad framtiden kan förtella.

Bra facit har man ändå dragit på sig mot dessa lag under åren, det får faktiskt kännas som en bonus när man nästkommande säsong sitter på läktaren och skådar derbymatcherna i stället.


Tänkte att jag nu skulle våga mig på att tippa utgången i några utav de heta derbymatcherna i div 2 serien nästa säsong, allt för att hålla sig vaken här i natten. Vill ju verkligen orka se hela hockeysemin på tv.
Kan ju vara bra att göra det redan nu också, då hinner alla glömma det sedan ..... hehehehehe .....IBK Tygriket-99 - IBK 7H Borås  6-4

Börjar som en tät och tuff match där det böljar mycket fram och tillbaka. Efter ett tag tar 7H ledningen på ett skott utifrån i första perioden men ganska omgående kvitterar Christian Johansson, vilken sedan blir livsfarlig matchen igenom. Ställning inför sista perioden är 5-3 till Tygriket och under denna period skapas det mycket, men bara ett mål från vardera laget faller. Christian Johansson blir matchvinnare med hela 3 mål och 1 assist.
Bäst i 7H är Kristian Lukacevic vilken jobbar otroligt starkt i defensiven.IBK Vänersborg - IBK Lidköping  10-8

Det kokar i Idrottshuset i Vänersborg under hela matchen, både på planen och på läktaren. IBK Lidköpings Robert Olausson tas stenhårt och Magic "Ante" är svårstoppad, även om "Dojan" i Lidköping, likt Douglas Murray (svensk ishockeyspelare, för den som missat detta) vid ett tillfälle "tagit ner Ante på jorden" genom en demolering. Att detta dock utmynnade i mål i PP för Vänersborg, genom "Ante" själv gjorde inte trycket i hallen, bland publiken, ännu mindre.

Det står 8-8 med endast 10 minuter kvar av matchen och med två lite för enkla mål lyckas hemmalaget dra vinstlotten i matchen.IBK 7H Borås - IBK Alingsås  6-5

IBK 7H får i början ingen bra kontroll på bortalagets vassa kontringsspel och första perioden slutar 0-2 efter mål av Joel Andersson och Mattias Andersson, Joel på just en snabb kontring medan Mattias mål faller på en tilltrasslad situation i slottet.

I andra perioden reducerar dock 7H nästan direkt genom Christian Olausson och sedan tar Peter Enhörning över och blir matchvinnare med 2+2 i matchen. Peter avgör genom att sätta två mål i sista perioden. IBK Lidköping - IBK 7H Borås  7-3

Hemmalaget drar här längsta strået och spelar ut Boråslaget på sin hemmaplan, detta till publikens glädje i hallen. Några spelare i 7H retas också upp och tar ett par onödiga utvisningar vilket utmynnar i hela 3 Lidköpingsmål, detta av Thorsell 2 och Mattias Olauson 1. Bäst på planen i matchen är unga Marcus Nilsson och täta och starka centern Andreas Aronsson i IBK Lidköping.IBK Tygriket-99 - IBK Vänersborg  8-4

Här får IBK Vänersborg känna på skillnaden att spela i div 3 och div 2. Hemmalaget tar ledningen med hela 4-0 efter den första perioden och efter detta reser sig aldrig riktigt Vänersborg. "Ante" markeras taktiskt bra bort i matchen och likaså Tobias Fjällståhl, vilket gör att Tygriket kan skapa mycket samt hålla bra markeringar bakåt hela matchen. Vänersborg vinner sista perioden i Öxabäckhallen med 3-1, men detta efter det att hemmalaget faktiskt slagit av på tempot en del. IBK Alingsås - IBK 7H Borås  5-4 SD

I hemmamatchen, i Nolhagahallen, är det helt omvänt från matchen i Boråshallen, nu tar nämligen 7H ledningen i matchen 2 gånger om efter 1 mål i PP och ett på en tilltrasslad situation framför "Kjelle" i Alingsåskassen. Hemmalaget jobbar sig dock in bra i matchen och även om man har underläge 2-4 inför sista perioden så lyckas man kvittera med endast 45 sekunder kvar. Matchen vinner sedan hemmlaget genom att avgöra i sudden death. Sudden death målet skickar backen John Axelberg i på ett skott i krysset från mittlinjen.  

IBK Lidköping - IBK Tygriket-99  7-5

Det börjar bra för hemmalaget även om inledningen av den första perioden blir mållös. I slutet lyckas dock hemmalaget sätta ett inbågningsskott genom Robert Olausson och denna positiva del tar Lidköping med sig in i omklädningsrummet. Direkt i den andra perioden fortsätter hemlaget att trycka på och man gör både 2-0, 3-0 och 4-0 innan Tygriket för första gången i matchen kan sätta en balja. Efter det målet börjar det darras något i Lidköpingbåset och bortalaget kan klättra upp till 4-3 innan en hemmalagstimeout och en toppning åter ger Lidköping 3 nya mål, och matchen avgörs på så vis. Smart och bra Time Out!IBK Alingsås - IBK Vänersborg  6-6

En match som svänger mycket fram och tillbaka och kontring på kontring avlöser varandra. Lagen följs åt i matchprotokollet och när hemmalaget lyckas kvittera i den sista perioden genom Patrik Sernelid så är det sista målet som görs i matchen, Sudden death blir med andra ord mållös. Matchens delikatess bjuder annars hemmalagets spelare Allessandro Johansson på, vilken, i den första periodens inledning, lägger upp bollen på bladet bakom Vänersborgskassen och tar sig fram framför mål och vispar in den, helt otagbar för bortalagets målvakt, detta till publikens förtjusning i hallen.
Ja, tänk nu om man verkligen är Saida, som kan se in i framtiden eller finna saker med mera.
Men vem vet , skall nog printa ut detta själv för att se om något stämmer till hösten och våren. Vore ju rätt kul att se faktiskt.


Tippa gärna själv här på sidan matchresultaten i derbyna och ge just din kommentar varför det blir som det blir!


Silly Season i Västergötland


Silly season i Västergötland är i gång för fullt och det är många "viskningar" åt alla håll och kanter, ja till och med tidningsskriverier är i full gång.


Värst är det i Boråsområdet där faktiskt till och med Borås Tidning, korkat nog, verkar vara den del i staden som satt far på en masa innebandybråk, sorgligt men sant. Tråkigt att just stadens största tidning skall bidra till detta.

Men som någon från Sjuhäradsbygden uttryckte sig, inget förvånar när det gäller BT, allt verkar skit för de utom Elfsborg och BHC.


I Boråsområdet verkar också fotbollsklubben Rångedala IK åter införa innebandy, trots muntliga överrenskommelser med IBK 7H Borås att inte göra detta, för något år sedan, då just de sistnämnda lämnade Rångedala IK.

Att föreningen även tar spelare från IBK 7H och har kontaktat dessa med hjälp av orimliga metoder verkar också stämma.
Tråkigt för innebandyns skull i Borås i så fall.


Det snackas även mycket upp igenom i Västergötland, de norra delarna av innebandydistriktet, samt även i de sydöstra delarna där bland annat Hide-a-lite Mullsjö AIS laddar för SSL medan Fagerhult rustar för div 1 spelets topp.


Att Västergötland är ett distrikt där det snackas mycket just nu om värvningar med mera är ingen nyhet, detta sker i alla distrikt i Sverige, fast det är ju i detta område man hör en massa rykten,de mesta i Sverige,  eftersom det är här man bor.


Nedan skall jag försöka presentera, VAD JAG HÖRT, och VAD JAG FÅTT HÖRA, från olika håll och kanter, kan ju alltid vara en rolig läsning, och något kanske det även ligger en del sanning bakom i.
Väljer dock att endast berätta om div 1 och div 2 då tiden för att ta reda på allt om alla andra lag kräver en STOR nyfikenhet och massa skrivande, och den tiden har jag inte för tillfället till detta.

Men ni får ta del av det jag hört ryktas om, från div 1 och div 2, från olika håll, så läs och tyck till!DIV 1 - Västgötalag inblandade

  

Här verkar BIF Fagerhult rusta rejält inför kommande säsongs spel, och laget kommer med garanti att tillhöra toppen av serien.

Att tränaren, elitmeriterade, Mikael Hill, från Jönköping är klar som huvudtränare lär utveckla laget ytterligare några steg, vilket är positivt.

Stabila spelaren Kristoffer Sköld kan vara tillbaka i spel, efter en tur i Jönköping,  i Fagerhult till kommande säsong, och han har ett brett spelregister.

Östras back Robert Danling, är en annan spelare vilken är på väg in i Fagerhults trupp.

Från "grannen" Hide-a-lite Mullsjö AIS värvas också målvakten Andreas Carlén.

Det rytas även om några ytterligare spelare in i truppen, detta från Hide-a-lite Mullsjö AIS samt Östra SK.


DIV 2 - Västgötalag inblandade

  

Mesta snacket just nu verkar kretsa kring IBK Lidköpings spelartapp, IBK 7H Borås värvningsförsök samt IBK Alingsås nyförvärv. Div 2 kan bli intressant kommande säsong med andra ord.

Återigen så hänvisar jag dock till att det jag skriver inte är vetande utan hörsägen från olika håll, detta är viktigt att påpeka.


IBK Lidköping verkar tappa sina duktiga tvillingar Mattias Olausson och Robert Olausson, vilka förmodligen hamnar båda två i Pixbo Wallenstam eller eventuellt Mattias Olausson i Pixbo och Robert Olausson i Warberg Innebandyklubb. Det sistnämnda verkar vara en mycket intressant värvning, och skulle vara kul att skåda från läktarplats.

Ryktet i Västergötland säger också att Lidköping tappar sin trofaste gamle målvakt Mikael Holm samt spelstarke Filip Gustavsson. Både, enligt rykten, sägs ta en sabbatsperiod från innebandyspel.


I Boråsområdet trissas mycket innebandysnack upp och där verkar främst kommunens tidning vara en av de bristande orsakerna till att föreningar hamnar i osämja. Denna, skall enligt vissa som läst BT, ha startat ett litet krig mellan IBK 7H Borås och Rydboholms SK.

De det snackas mest om i dessa delar är IBK 7Hs värvningsförsök av Rydboholms duktiga spelare Patrik Kettil, Mikael Proohf och Henrik Kuusela. Från vissa hörn låter det som spelarna är klara för 7H medan andra menar att de kommer spela med Rydboholm även kommande säsong.

Till IBK 7H kan målvakten Jimmy El-Jaleb, Partille IB, även vara på väg, vilket kan vara behövligt med tanke på att ryktet säger att  IBK 7Hs förstemålvakt Rikard Thorin slutar.

Ny tränare för IBK 7H är dock klart, Joakim Appelqvist, vilken sa upp sig från just Rydboholms SK i julas, tar nu över Boråsklubben i stället.


IBK Alingsås verkar också vara i tagen med goda värvningsförsök. Rykten säger att distriktslaget i Västergötlands kapten Adam Grufvisare, Vara IBK, samt forwarden Jakob Svensson tränar med klubben samt att gamle trotjänaren Patrik Sernelid åter kommit tillbaka efter spel i IBF Älvstranden.

Två "utlandsproffs" verkar också vara på väg till IBK Alingsås, Gabriel Byström åter tillbaka efter en sejour i Norge samt att Michael Keinänen, finska elitserien Tapanile Erä, även kan vara på väg tilbaka till Sverige igen.

Att det även kan ansluta spelare från Lerum, detta efter det att sammanslagnigen i den kommunen ägt rum, detta mellan 0302 IB och Pantern IBK.
Christoffer Lövström, den duktiga 0302 IB backen, ryktas det en del om. En god värvning för IBK Alingsås i så fall.

Att även en målvakt från Göteborgsområdet tagit plats i caféernas stad och gör bra ifrån sig viskas det om mellan kaffekopparna på gågatan.

Laget får behålla sin sympatiska tränare Magnus Söderqvist, vilket är bra, samt att han nu kompletteras upp med en tränare från Pantern IBK.

Dessa två kan säkert föra laget till toppen av serien då magnus besitter god och lugn och trygg ledarskap.
Lämnar klubben, enligt rykten, verkar backen Linus Sagré göra, detta för jobb och utlandsspel i Danska superligan.

En till som även lämnar enligt rykten är den viktige och spelfördelande spelaren Håkan Pettersson som verkar kunna hamna i Lindås IBK till hösten.


I de södra regionerna är det tystare kring IBK Tygriket-99, även om det ryktas om att den unga talangfulle och spelskicklige backen David Fredriksson lämnar för Pixbo Wallenstam samt att kanske Fredrik Johansson går åt samma håll. Tunga förluster för Tygriket i så fall.
Ryktas gör det annars om att poängmaskinen Christian Johansson skall köra fullt kommande säsong, och vara med och försöka ta upp IBK Tygriket i div 1.

Laget verkar även ha fått besök av den duktiga och unga spelaren Niklas Skoglund, IBK 7H Borås, vilken funderar på klubbyte.


De rödklädda IBK Vänersborg talas det tväldigt yst om och där hör man inte mycket, förutom att damerna verkar signa upp det mesta av laget nu och förmodligen blir topplag i div 1 även kommande säsong.

Herrlaget där emot behåller Andreas "Ante" Johansson och Tobias Fjällståhl och dessa kommer nog att trolla bort många backar till hösten.


Detta var vad jag kunde bjuda mina läsare på i dagsläget, men har DU som läser lite andra heta rykten så var inte rädda för att skriva och kommentera dessa här på bloggen!


Innebandyn vilar, EM hägrar

  

Då var det snart dags för EM i Österrike/Schweiz 2008, en tillställning vilken gör sommaren ännu mer underbar. Tänk er själva, grillkvällar, med kalla öl och fotbolls-EM, ja är det inte underbart.

Det lär bli många innebandyspelare, vilka nu tar tillfället i akt och tar lite ledighet i all försäsongsträning, detta för att förgylla sin tillvaro med en annan underbar idrott, FOTBOLL.


Det man kan hoppas på nu är att Sverige gör bra ifrån sig under VM, så att inte det tar slut alldeles för fort.
Tar man sig en titt på Sveriges lag så kanske det ändå tyvärr är så att vi saknar de där lilla "extra stabila" spelarna som man vet verkligen kliver fram när det gäller, detta i så väl anfallet som på mittfältet eller i backlinjen.

Själv känner jag inte riktigt att dessa finns idag, inte i alla fall med lika stor stabilitet som för flera år sedan.
Visst Zlatan Ibrahimovic i all ära, men det är ju faktiskt Marcus Allbäck och Johan Elmander som oftast skapar något åt Sverige framåt, i alla fall i de stora matcherna. Fast man får hoppas att det blir "Ibras" EM, ingen skulle bli gladare än jag.

Fortfarande är det ändå så, det komemr vi inte ifrån tyvärr, att det saknas en Joakim Björklund, en Patrik Andersson, en Stefan Schwarz, en Kenneth Andersson, en Martin Dahlin, en Tomas Brolin eller en Tomas Ravelli.

Håller ni inte med mig?Tycker, gör jag ändå, att det börjar komma lite nytt och härligt fotbollsmässigt, underifrån. Ta en titt på Rasmus Lindgren, ordinarie och stabil mittfältare i Ajax Amsterdam, Sebastian Larsson, säker mittfältsslitvarg i Birmingham samt Marcus Berg, målspruta i Groningen.

Klart att dessa, alla tre, skall med till ett EM, om inte annat för att lära och kunna utvecklas till kommande VM.


På Tisdag presenterar Sverige sin trupp till EM i Österrike/Schweiz.
Tror inte att det kommer bli många överraskningar, även om man alltid kan hoppas på det.

Men jag garanterar, nästan, att spelare som Tobias Lindroth, trots frånvaro från fotbollsmatchande och fotbollsträning i snart 6 månader ändå lär bli uttagen.

Man lär väl heller inte välja bort en målvakt som Rami Shaaban eller Johan Wiland (IF Elfsborg), trots att jag tycker att Eddie Gustavssons form och matchande i Lyn (Norge) borde ge honom en plats i truppen i stället.


Vågar man sedan ta med spelare som i mitt tycke borde vara med,som Jonas Olsson, en kanonback och stabil defensiv spelare som i Holländska ligan visar att han besitter toppklassigt fotbollsspelande. Jonas spelar för övrigt i Holländska toppklubben Nijmegen.


Rasmus Lindgren och Sebastian Larsson borde faktiskt vara med, men det hoppas jag verkligen att till och med Lagerbäck och c:o ser och tar ut, allt annat vore nästan en parodi och förnedring gentemot dessa spelare.

Marcus Berg, före detta IFK Göteborg, och nu mera, som jag sa, Groningen,i Holländska ligan, borde faktiskt också vara given, i mitt, och förmodligen de flesta innebandytyckares tycke.

Vem skall annars göra målen, förutom Marcus Rosenberg, när han får komma in i slutet, precis som han gör i Werder Bremen.

Vi har ju faktiskt ingen Henrik Larsson eller Marcus Allbäck längre, om nu inte Lagerbäck trilskas med att ta ut Allbäck vill säga, vilket mycket väl kan ske. Fast jag tycker det är dags för han att dra sig tillbaka nu och lämna sin plats till andra hungriga anfallare. Detta måste ju ske förr eller senare.

Fast jag blir ju tyvärr aldrig överraskad längre över den svenska landslagsledningens uttagningar, och förmodligen ingen annan heller.


Jag kan faktiskt till och med tänka mig att ta med två Svenska mästare från klubben IFK Göteborg, vilka faktiskt visat att de besitter alla de kvalitéer som landslagsspelare behöver.

Någon kommer garanterat direkt att kommentera att mitt favoritlag förmodligen är just IFK Göteborg, och visst är det detta. Dock är det inte så att det är därför jag tycker dessa två spelare skall vara med, utanför att det just har de kvalitéer som inte många andra allsvenska spelare har idag.
Spelarna är Mattias Bjärrsmyr i backlinjen samt Gustav Svensson på mittfältet, i en defensiv roll. Hellre ser jag Gustav spela än Daniel Andersson, framför allt nu när Tobias Linderoth saknas, och vilken just är en liknande spelartyp.

Bjärrsmyr får det nog tuffare där emot att slå sig in kanske, men om ingen av de 8 spelare på backsidan jag tagit ut nedan inte kan spela EM pga skada eller annat så borde han vara given, tycker jag!


På mittfältet borde även en spelare som Viktor Elm, Kalmar FF, finnas med i tankarna på förbundsledningen, även om jag inte ens tror att de skrivit upp detta namn på ett papper någon gång ännu. Han har dock stor spelförståelse och lär vara landslagsspelare i framtiden, förmodligen redan nästa VM. Tyvärr räcker han dock inte riktigt till för ett EM redan denna gång.Nedan ser ni MIN uttagning av EM-truppen 2008, INTE den jag tror det blir, utan den som jag i dagsläget hade tagit ut:

Kommentera gärna och tyck till om era uttagningar eller vad ni tror och inte om mina.  

23 namn till EM 2008

  

MÅLVAKTER: (3 stycken)

Tycker egentligen inte kanske att Rami har rosat marknaden det sista, inte heller Isaksson. Men vi vet att Isaksson alltid presterar väl i landslagströjan och det räcker för mig.

Det finns annars en målvakt som presterat massor i sitt klubblag och är en av sin ligas bästa spelare mellan stolparna, Eddie Gustavsson, han tycker jag skall få följa med. Johan Wiland vet jag inte varför man fortfarande trilskas med att ha kvar, är han varken sämre eller bättre än någon annan i Allsvenskan?


Andreas Isaksson - Manchester City  (Lämnar under sommaren)

Rami Shaaban - Hammarby (Sverige)

Eddie Gustavsson - Lyn (Norge)

  

BACKAR: (8 Stycken)

Visst så säger många att Sverige har stabila mittbackar, även om jag helt och hållet inte sett detta tillräckligt ännu, för att berömma det. Tror dock att flera av backarna nedan, om man får ihop dessa på ett bra sätt kan bli riktigt täta, och det lär ju vara nyckel till framgång i ett EM.


Några utav backarna har fått en roll de kanske inte bemästrat helt och hållet ännu, men en kapacitet på den positionen de har nedan finns, och den är stor.


Mikael Nilsson - Panantinaikos  (Grekland) - Högerback

Fredrik Stoor - Rosenborg (Norge) - Högerback

Olof Mellberg - Juventus (Italien, efter sommaren) - Mittback

Petter Hansson - Rennes (Frankrike) - Mittback

Daniel Majstorovic - Basel (Schweiz) - Mittback

Jonas Olsson - Nijmegen  (Holland) - Mittback

Mikael Dorsin - CFR Cluj  (Rumänien) - Vänsterback

Fredrik Risp - Ankaraspor  (Turkiet) - Vänsterback

  

MITTFÄLT: (8 stycken)

Sveriges mittfält är inte heller vad det borde vara, om vi tar oss en titt längre tillbaka i tiden. Jag tror ändå att det faktiskt kan bli hyfsat starkt om de väljer rätt spelare, rätt spelartyper mot rätt motstånd samt spelare som verkligen har det som krävs. Man skall inte spela på sitt namn utan för vilka kvalitéer man besitter.


Gustav Svensson - IFK Göteborg (Sverige) - Defensiv Mittfältare

Christian Wilhelmsson - Deportivo La Coruna  (Spanien) - Höger Ytter/Vänster Ytter

Kim Källström - Lyon (Frankrike) - Innermittfältare

Anders Svensson - IF Elfsborg (Sverige) - Innermittfältare

Rasmus Lindgren - Ajax Amsterdam (Holland) - Innermittfältare/Vänster Ytter

Sebastian Larsson - Birmingham (England) - Höger Ytter

Fredrik Ljungberg - West Ham United  (England) - Vänster Ytter

Daniel Andersson - Malmö FF  (Sverige) - Defensiv Mittfältare

  

ANFALL: (4 Stycken)

Anfallet, skall inte vara något snack om saken. Dessa fyra skall bara med annars anser jag att det är en förbundskapten och en landsmiss att inte ta ut dessa.

De är de bästa anfallarna vi har i svensk fotboll just nu.


Zlatan Ibrahimovic - Inter (Italien)

Johan Elmander - Toulouse (Frankrike)

Marcus Berg - Groningen  (Holland)

Marcus Rosenberg - Werder Bremen  (Tyskland)

  

  

  

Tas inte ut på grund av skador eller frånvarande från fotboll för lång tid:

  

Erik Edman - Långtidsskadad

Tobias Linderoth - Rehab, ej spelat på 4 månader

Niklas Alexandersson - Skadad (fram och tillbaka)

  

Tas inte ut på grund av att det är dags att dra sig tillbaka och inte tänka på landslaget längre, även om kvalitéerna finns i massor:

  

Henrik Larsson - Helsingborg IF

Marcus Allbäck - Hem till Örgryte igen


VM och funderingar kring detta

  

VM i Tjeckien 2008, December, närmar sig för vårat kära lands herrlag, och detta med förbundskapten Kent Göransson som föredömlig ledare för truppen.


Själv får man rikta in sig på ett förmodat landslagsuppdrag med Tyskland under VM i December, ett VM jag verkligen ser fram emot. Detta i så fall som taktisk rådgivare och mental coach för tyskarna.


VM i innebandy blir intressantare och intressantare för varje VM som spelas, även om jag vet att redan nu så undrar någon vad jag egentligen menar, Sverige vinner ju varje år ändå.

Men det är precis detta jag menar, ju fler VM som spelas desto närmare är ju faktiskt Sverige en förlust, pedagogiskt sagt va!

Så även om jag verkligen unnar en god vän som Kent Göransson ett VM-guld så är det faktiskt så att jag hoppas att han inte tar guldet, HEJA FINLAND!

Det bästa för innebandyn måste väl ändå vara att exempelvis Finland "klantar till det" i sitt gruppspel, slutar två i gruppen och får möta Sverige redan i semifinalen. I semifinalen spelar sedan Finland bättre innebandy än någonsin och slår ut Sverige. På så vis kan Sverige bli bäst 3:a i VM, vilket vore en miss för mitt land, men bäst för innebandyn i världen.

Alla länder kan nämligen då på detta vis konstatera att inget är omöjligt och att Sverige är ett landslag som går att slå, samt att utvecklingen bland alla länder på så vis kan gå framåt.
 Detta behövs tror jag för att kunna stärka världens innebandy, mentalt.


Tyskland, vilka kommer att få spela i B-polen kommande VM och där fightas mot länder som Österrike, Slovenien, Holland, Japan och , ja fler så kallade i många munnar "blåbär" inom innebandyvärlden.

Jag tror dock att det är bra för Tyskland att få kampas just mot detta motstånd under ett VM, detta efter att man förra VM fick möta länder som bland annat Sverige, och det är ju lite skillnad på Sverige och exempelvis Singapore (vilka räknas som ett av de sämsta lagen i B-polen).

Tyskland behöver få känna vinstens sötma för att i fortsättning kunna få en positiv mental och stark utveckling inom innebandyn.


Enda laget som jag tycker skall kunna utmana Tyskland om segern i B-polen är POLEN, vilka jag tycker spelar en stark, tuff, aggressiv och omställningssnabb innebandy.
Finalen kommer nog stå mellan dessa två, och detta i en tuff och småful match om vilket lag som skall vinna B-polen.Tycker dock att framtiden ser bra ut för Tyskland annars och jag tror stenhårt på att landets möjligheter att slå sig in i ett VM på allvar finns, detta bland de absolut bättre placeringarna också.
Det finns massor av unga spelare i årets tyska landslag och dessa har potential att spela minst 1-2 VM ytterligare.
I framtiden lär det handla om kval, liknande det fotbollen nu genomför, innan man får sin plats i ett VM. Det är därför det är viktigt att redan nu visar vart man står så man får goda rankingar av IFF i framtiden. För Tysklands del skulle en vinst i B-polen betyda mycket för detta tror jag.


Tycker at VM skall spelas med 16 lag där ett VM är ett VM, och den så kallade A och B-polen är bortplockad, fast detta är ju å andra sidan redan på gång.


Mina tankar är ändå att till VM går då de 16 bästa lagen i världen, där, JAG SEDAN tycker, att de två bästa i varje grupp går vidare till ett så kallat A-slutspel, medan de två sista lagen i varje grupp går vidare till ett så kallat B-slutspel i stället. Detta tror jag skulle "liva upp innebandystämningen lite" i världen, och lagen som spelar VM matchas bra under den så kallade VM veckan.

Skall våga mig på att sticka ut hakan och tippa TOPP 16 i världen efter det att VM 2012 är spelad, då kan det mycket väl se ut på detta vis, ELLER VAD TROR NI?  

1 Finland 
(Tar åter plats på tronen som 1:e, detta efter att Sverige vunnit VM 2010.)

2 Sverige
(Får se sig besegrade av Finland i finalen, återigen, i ett VM.)

3 Tjeckien
(Utvecklingen fortsätter att gå framåt mer och mer och Brons blir det definitivt.)

4 Lettland
(Har en grym utveckling, spelmässigt, och någon Svensk "gammal"  elittränare för Lettland till en 4:e plats )

5 Schweiz
(Tappar nu flera placeringar då en hel del länder lyckas passera alplandet under VM 2012.)

6 Norge
(Håller sin "mittenplacering" som vanligt och som alltid förmodligen.)

7 Tyskland
(Utvecklingen har gått framåt, nu kommer uppsvinget på allvar.)

8 Danmark
(Tappar mot lag som Tyskland och Lettland i VM 2012 och får se sig endast inta en 8:e plats.)

9 Ryssland
(Svajar under VM då laget nu skulle behöva lite mer taktiskt hjälp firån Sverige för att vidareutvecklas.)

10 Estland

(Utvecklingen fortsätter att gå framåt, dock inte i någon raketfart. Finländare leder laget för 3:e VM i rad.)
11 Slovakien

(Raketutveckling för Slovakien, vilka nu fått hjälp av flera Svensk-Slovakiska spelare, samt  att några gamla goa Slovakiska ishockeyspelare nu mera finns i coachbåset.)
12 Polen
(Har fått ordning på ekonomiska delarna i sitt förbund och fortsätter sin klättring på IFF rankinglista)

13 Croatien

(Har funnit de Svensk-Croater och Schweiz-Croater de behöver för att ytterligare få laget att klättra vidare mot bättre placeringar. Ett land på grym framfart.)
14 Japan

(Innebandyn fortsätter att utvecklas i Asien och Japanerna har lärt sig mer taktik än någonsin, "springet i benen" finns även kvar.) 
15 Italien

(Rasar efter det att för mycket fokus varit på Svenskar och Schweizare i landslaget, nu kommer "smällen" på allvar.)
16 Ungern

(Tappar mer och mer då de under åren så tongivande spelarna trappat av en efter en. Ungern gör sitt sämsta VM någonsin.)  

    

  


Västergötlands kommande storspelare

  

Ojojojojoj , vilken fråga jag fick i ett mail häromdagen:

Kan du inte skriva i din blogg vilka du tror blir Västergötlands nästa storspelare, eller som det stod kommande stjärnor ifrån Västergötland på killsidan.

Efter mycket eftertanke så tänkte jag faktiskt att jag skulle våga bjuda på detta, även om jag vet att flera personer där ute kommer att påpeka att jag missat några spelare, tagit ut några felaktiga spelare eller helt och hållet inte förstått innebörden med vilka som verkligen kommer bli de nästa "kommande stjärnorna" från Västgötabygden.


Men det är detta som är kul också, att jag får tycka till och att ni, mina läsare får tycka till och säga ert.

Så kommentera mer än gärna och tyck till, era synpunkter är viktiga och roliga att se och höra!Västergötland är faktiskt ett distrikt inom innebandyvärlden som vaskat fram massor av storspelare under åren, eller vad sägs om bland annat namn som:


Johan Andersson (IBK Alingsås) - Jönköping IK, Storvreta IBK och nu mera Alligator Malans (SUI)

Daniel Calebsson (BIF Fagerhult) - Jönköping IK, nu mera i Floorball Köniz (SUI)

Kimmo Eskelinen (Svenljunga IBK) - Warberg Innebandyklubb

Daniel Johansson (IBK Tygriket) - IBF Älvstranden, nu mera i Pixbo Wallenstam IBK

Martin Emanuelsson (Borås IC) - Warberg Innebandyklubb

Tony Eriksson (Tibro IBK) - Warberg Innebandyklubb

Peter Runnestig (BIF Fagerhult) - Pixbo Wallenstam IBK

David Gillek (Mullsjö AIS) - Jönköping IK, nu mera Storvreta IBK (???)

Joakim Andersson (Mariedal IK) - Warberg Innebandyklubb

Mattias Hasselström (IBK Lidköping) - Warberg Innebandyklubb

Andreas "Ante" Johansson (IBK Vänersborg) - IBF Älvstranden, nu mera tillbaka i moderklubben


Ja, skall jag vara helt ärlig så känns det som att jag skulle kunna fortsätta med hur många namn som helst, men då skulle intresset för läsningen förmodligen sina en del.

Det är faktiskt så att killar som nått långt inom sin innebandy, med rötter i Västergötland, är ofantligt många.


Det finns faktiskt också namn som man trodde skulle nå långt, kanske ännu längre än spelarna ovan, eller vad säger ni som har lite innebandykoll om namn som "Majtan", trollgubben från Tygriket  (IBK Tygriket) och Jakob Inghammar (IBK Lidköping), spelare som, om de själva hade satsat fullt med rätt motivation, i mitt tycke, förmodligen vart landslagsspelare idag.
Dessa två kunde ju snurra upp vilka motståndare som helst, och i en av distriktslagsmatcherna minns jag, för många år sedan, så fick just ovan nämnda "Majtan" två Stockholmsbackar mer eller mindre att tappa byxorna efter ett fantastiskt dribblingsnummer i ett av hörnen på innebandyplanen.
Vilket underbart minnen!


Men om jag då skall ta mig en titt på dagens unga innebandyspelare och nästa så kallade kommande stjärnor så skall jag försöka att med helhet få fram några stycken, vilka jag också tänkt motivera på ett bra sätt.Texten skulle kunna bli hur lång som helst om jag går ner djupt i åldrarna och om jag skall ta fram flertalet spelarnamn. Detta gör att jag max går ner till spelare födda 1992, med undantag för en spelare född 1993, samt nöjer mig med 10 stycken innebandyspelare vilka, i MITT TYCKE, kommer att finnas med som de stora, eller viktiga, innebandyprofilerna om några år.


10 NAMN ATT LÄGGA PÅ MINNET:


Jesper Sankell - Mullsjö AIS , 1993

En av de spelare som jag tror mest på utav alla namn jag har på listan. "Sankan" kan i mina ögon gå hur långt som helst och besitter redan den tuffa attityden, viljan och vinnarinstinkten som en spelare på hög nivå behöver. Många anser att denne spelare ibland kan ha för sviktande temperament, något som i mitt tycke visserligen stämmer men som faktiskt också kan vara just länken till att han når längre än många andra. En spelare med grymt bra spelsinne och fantastiska avslut.

TIPS: Hamnar i framtiden i starka Hide-a-lite Mullsjö AIS Superligalag och blir där en poängkung för laget


Filip Johannesson - Borås IBF, 1992

En spelare med underbart spelsinne för sin ålder och en spelare som alltid ger max av sig själv. Bra i så väl det offensiva, centrerade som det defensiva spelet på banan. Vill alltid prestera något på banan och skapar alltid oreda i motståndarnas defensiva zon. Pålitlig spelare i att han alltid gör det jobb han skall genomföra och en spelare som her den vinnarinstinkt som krävs för att nå långt.

TIPS: Hamnar så småningom i Warberg Innebandyklubb, som så många andra Boråsare, och blir där en mycket viktig kugge för laget.


Kasper Hedlund - Mullsjö AIS, 1992

Passningsskicklig och intelligent spelare med fantastisk stor och bred utvecklande spelförståelse redan. Har en bra bollbehandling och ett spel som kan räcka långt inom innebandyns finrum så småningom. Kommer att sluta som lagkapten i något landslag eller i någon elitserieklubb.

TIPS: Kommer att spela i Hide-a-lites framtida Superligalag men tror också att denne spelare tar steget från moderklubben för att kanske även prova lyckan i Stockholm eller Schweiz.


David Fredriksson - IBK Tygriket-99, 1991

En mycket brytningssäker och spelande stark back som redan i tidig ålder spelat in sig i sin moderklubbs div 2 lag. David har en mycket bred defensiv spelförståelse och vinner i dessa områden mycket boll. Följer med bra upp i anfallsspelet och kan även här skapa avslutsalternativ med hjälp av sina bra och goda positionstagningar.

TIPS: David hamnar om några år som spelande och viktig back i Pixbo Wallenstams nya stora satsning. Han blir den som tar över efter Henrik Quist när denne "trappar ner" i klubbens div 2 lag.


Jimmie Pettersson - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1991

"Köpingsonen" Jimmie Pettersson har redan visat att han duger på hög spelnivå. Jimmie spelar bra på vilken position som helst, utom målvakt då kanske, även om jag tror att om man skulle sätta han där så lär han sig detta inom något år också.

Har mycket stora spelkvalitéer och är en fantastisk bollvinnare och bollhållare.

TIPS: Läser klart i Mullsjö men flyttar sedan tillbaka Norr ut igen. Kanske blir det spel i Västerås, om dessa är kvar i Superligan, annars Balrog eller AIK, även om jag själv tror att han skulle passa bättre in i Warberg och en liten "mindre" men innebandytokig stad.


Erik Olofsson - BIF Fagerhult, 1991

En slitvarg, arbetsmyra och grymt effektiv bollvinnande spelare. Erik är den spelförstående center som förmodligen massor av klubbar kommer att börja jaga redan om kanske något år. Ger aldrig upp och sliter alltid till 100 procent för laget. En önskespelare för många Superligalag i framtiden.

TIPS: Svårt att säga vart Erik hamnar, kanske är det en kille som hamnar i den elitklubb där möjligheterna för goda studier finns. Framtidens hårdsatsande Storvreta IBK och studentstaden Uppsala kanske blir ett alternativ.


Rikard Hessmer - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1990

Tranemofödde Hessmer har under säsongen som gick utvecklats i ett rasande tempo, vilket gav han en fast plats i Mullsjös div 1 lag. Var med i förstaformationen vilka skapa mycket under säsongen som gick och var bland annat en bidragande orsak till Mullsjös avancemang till SSL.

Ett bra inbågningsskott och ruskigt snabb i spelvändningarna.

TIPS: Hamnar efter ett tag i AIK i Stockholm och tar SM-GULD med Stockholmsklubben. Efter några år i huvudstadenoch när åldern tagit ut sin rätt flyttar han åter hem till Tranemo och avslutar med 2 år i moderklubben Tranemo IBK.


Johan Falkman - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1989

Lugn, trygg och fantastisk lagspelare. Kan spela både back och forward, men kommer förmodligen i framtiden att endast spela som lugn, trygg och sammanhållande back i något elitlag. Kan bli lite av en ny Mattias "Bult" Larsson då Johan har bra teknik och starka offensiva kvalitéer. Straffskytt i framtiden i Superligan kanske också, precis som "Bult".

TIPS: Johan spelar med Hide-a-lite Mullsjö AIS i Superligan 1-2 säsonger sedan lämnar han orten för nya äventyr. Johan tänker logiskt under sitt första Superligaklubbsbyte och tar en klubb där han vet att han kommer få mycket speltid och blir betydelsefull för laget. Nykomlingen, om några år, i eliten Visby IBK eller kanske FC Helsingborg kan vara alternativ för herr Falkman.


Robert Olausson - IBK Lidköping, 1988

Skottvillige och avslutningsstarka Robert Olausson tror jag redan säsong, 2009-2010 kan hamna i Warberg innebandyklubb, för att där sammanstråla med forna Lidköpingspelaren Mattias Hasselström. Roberts speed, avslutningskvalité och offensiva styrka blir viktig i Warberg om några år då laget tappar några av sina starka offensiva spelare (förmodligen).

TIPS: Gör ett par säsonger i Warberg ,och när det väl blir ett SM-GULD så nöjer sig Robert med detta. Han flyttar efter guldmedaljvinsten hem till moderklubben igen för att där vara stjärna under några säsonger med klubben, vilken då befinner sig  i Div 1.


Kim Hadelund - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1988

Redan en stjärna med den status som behövs för att lyckas I SSL kommande säsong. Satte det viktiga målet, med ca 30 sekunder kvar, mot IBF Älvstranden i kampen om vilket lag som skulle komma att spela i Superligan 2008-2009. Ett bra tillslag på boll, en aggressiv och tuff spelstil och en helt rätt "elitattityd". Denne kille är landslagsspelare inom några år, var så säker på det!

TIPS: Spelar 1-2 säsonger med Hide-a-lite i Superligan men får sedan ett kontrakt av någon klubb i Sverige vilket är så bra att han inte kan säga nej till detta, vilken klubb det blir som lägger upp detta "feta" kontrakt är svårt att säga men Pixbo och dalen kommer garanterat försöka.


  

Då har jag presenterat 10 stycken spelare som jag tror stenhårt på kommer att lyckas med sin innebandy. Hade flera namn i tankarna och hade gärna tagit med några till, men det är bättre att stoppa vid några med risk att listan blir för lång och tråkig annars.


Nu blir det i stället upp till er läsare att, tänka till, tycka till och kommentera spelarna ovan eller kanske namna spelare som inte är nämnda, vilka ni tror hårt på.


Ta chansen och få säga ert om framtidens innebandyspelare!!


RSS 2.0