Västergötlands kommande storspelare

  

Ojojojojoj , vilken fråga jag fick i ett mail häromdagen:

Kan du inte skriva i din blogg vilka du tror blir Västergötlands nästa storspelare, eller som det stod kommande stjärnor ifrån Västergötland på killsidan.

Efter mycket eftertanke så tänkte jag faktiskt att jag skulle våga bjuda på detta, även om jag vet att flera personer där ute kommer att påpeka att jag missat några spelare, tagit ut några felaktiga spelare eller helt och hållet inte förstått innebörden med vilka som verkligen kommer bli de nästa "kommande stjärnorna" från Västgötabygden.


Men det är detta som är kul också, att jag får tycka till och att ni, mina läsare får tycka till och säga ert.

Så kommentera mer än gärna och tyck till, era synpunkter är viktiga och roliga att se och höra!



Västergötland är faktiskt ett distrikt inom innebandyvärlden som vaskat fram massor av storspelare under åren, eller vad sägs om bland annat namn som:


Johan Andersson (IBK Alingsås) - Jönköping IK, Storvreta IBK och nu mera Alligator Malans (SUI)

Daniel Calebsson (BIF Fagerhult) - Jönköping IK, nu mera i Floorball Köniz (SUI)

Kimmo Eskelinen (Svenljunga IBK) - Warberg Innebandyklubb

Daniel Johansson (IBK Tygriket) - IBF Älvstranden, nu mera i Pixbo Wallenstam IBK

Martin Emanuelsson (Borås IC) - Warberg Innebandyklubb

Tony Eriksson (Tibro IBK) - Warberg Innebandyklubb

Peter Runnestig (BIF Fagerhult) - Pixbo Wallenstam IBK

David Gillek (Mullsjö AIS) - Jönköping IK, nu mera Storvreta IBK (???)

Joakim Andersson (Mariedal IK) - Warberg Innebandyklubb

Mattias Hasselström (IBK Lidköping) - Warberg Innebandyklubb

Andreas "Ante" Johansson (IBK Vänersborg) - IBF Älvstranden, nu mera tillbaka i moderklubben


Ja, skall jag vara helt ärlig så känns det som att jag skulle kunna fortsätta med hur många namn som helst, men då skulle intresset för läsningen förmodligen sina en del.

Det är faktiskt så att killar som nått långt inom sin innebandy, med rötter i Västergötland, är ofantligt många.


Det finns faktiskt också namn som man trodde skulle nå långt, kanske ännu längre än spelarna ovan, eller vad säger ni som har lite innebandykoll om namn som "Majtan", trollgubben från Tygriket  (IBK Tygriket) och Jakob Inghammar (IBK Lidköping), spelare som, om de själva hade satsat fullt med rätt motivation, i mitt tycke, förmodligen vart landslagsspelare idag.
Dessa två kunde ju snurra upp vilka motståndare som helst, och i en av distriktslagsmatcherna minns jag, för många år sedan, så fick just ovan nämnda "Majtan" två Stockholmsbackar mer eller mindre att tappa byxorna efter ett fantastiskt dribblingsnummer i ett av hörnen på innebandyplanen.
Vilket underbart minnen!


Men om jag då skall ta mig en titt på dagens unga innebandyspelare och nästa så kallade kommande stjärnor så skall jag försöka att med helhet få fram några stycken, vilka jag också tänkt motivera på ett bra sätt.



Texten skulle kunna bli hur lång som helst om jag går ner djupt i åldrarna och om jag skall ta fram flertalet spelarnamn. Detta gör att jag max går ner till spelare födda 1992, med undantag för en spelare född 1993, samt nöjer mig med 10 stycken innebandyspelare vilka, i MITT TYCKE, kommer att finnas med som de stora, eller viktiga, innebandyprofilerna om några år.


10 NAMN ATT LÄGGA PÅ MINNET:


Jesper Sankell - Mullsjö AIS , 1993

En av de spelare som jag tror mest på utav alla namn jag har på listan. "Sankan" kan i mina ögon gå hur långt som helst och besitter redan den tuffa attityden, viljan och vinnarinstinkten som en spelare på hög nivå behöver. Många anser att denne spelare ibland kan ha för sviktande temperament, något som i mitt tycke visserligen stämmer men som faktiskt också kan vara just länken till att han når längre än många andra. En spelare med grymt bra spelsinne och fantastiska avslut.

TIPS: Hamnar i framtiden i starka Hide-a-lite Mullsjö AIS Superligalag och blir där en poängkung för laget


Filip Johannesson - Borås IBF, 1992

En spelare med underbart spelsinne för sin ålder och en spelare som alltid ger max av sig själv. Bra i så väl det offensiva, centrerade som det defensiva spelet på banan. Vill alltid prestera något på banan och skapar alltid oreda i motståndarnas defensiva zon. Pålitlig spelare i att han alltid gör det jobb han skall genomföra och en spelare som her den vinnarinstinkt som krävs för att nå långt.

TIPS: Hamnar så småningom i Warberg Innebandyklubb, som så många andra Boråsare, och blir där en mycket viktig kugge för laget.


Kasper Hedlund - Mullsjö AIS, 1992

Passningsskicklig och intelligent spelare med fantastisk stor och bred utvecklande spelförståelse redan. Har en bra bollbehandling och ett spel som kan räcka långt inom innebandyns finrum så småningom. Kommer att sluta som lagkapten i något landslag eller i någon elitserieklubb.

TIPS: Kommer att spela i Hide-a-lites framtida Superligalag men tror också att denne spelare tar steget från moderklubben för att kanske även prova lyckan i Stockholm eller Schweiz.


David Fredriksson - IBK Tygriket-99, 1991

En mycket brytningssäker och spelande stark back som redan i tidig ålder spelat in sig i sin moderklubbs div 2 lag. David har en mycket bred defensiv spelförståelse och vinner i dessa områden mycket boll. Följer med bra upp i anfallsspelet och kan även här skapa avslutsalternativ med hjälp av sina bra och goda positionstagningar.

TIPS: David hamnar om några år som spelande och viktig back i Pixbo Wallenstams nya stora satsning. Han blir den som tar över efter Henrik Quist när denne "trappar ner" i klubbens div 2 lag.


Jimmie Pettersson - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1991

"Köpingsonen" Jimmie Pettersson har redan visat att han duger på hög spelnivå. Jimmie spelar bra på vilken position som helst, utom målvakt då kanske, även om jag tror att om man skulle sätta han där så lär han sig detta inom något år också.

Har mycket stora spelkvalitéer och är en fantastisk bollvinnare och bollhållare.

TIPS: Läser klart i Mullsjö men flyttar sedan tillbaka Norr ut igen. Kanske blir det spel i Västerås, om dessa är kvar i Superligan, annars Balrog eller AIK, även om jag själv tror att han skulle passa bättre in i Warberg och en liten "mindre" men innebandytokig stad.


Erik Olofsson - BIF Fagerhult, 1991

En slitvarg, arbetsmyra och grymt effektiv bollvinnande spelare. Erik är den spelförstående center som förmodligen massor av klubbar kommer att börja jaga redan om kanske något år. Ger aldrig upp och sliter alltid till 100 procent för laget. En önskespelare för många Superligalag i framtiden.

TIPS: Svårt att säga vart Erik hamnar, kanske är det en kille som hamnar i den elitklubb där möjligheterna för goda studier finns. Framtidens hårdsatsande Storvreta IBK och studentstaden Uppsala kanske blir ett alternativ.


Rikard Hessmer - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1990

Tranemofödde Hessmer har under säsongen som gick utvecklats i ett rasande tempo, vilket gav han en fast plats i Mullsjös div 1 lag. Var med i förstaformationen vilka skapa mycket under säsongen som gick och var bland annat en bidragande orsak till Mullsjös avancemang till SSL.

Ett bra inbågningsskott och ruskigt snabb i spelvändningarna.

TIPS: Hamnar efter ett tag i AIK i Stockholm och tar SM-GULD med Stockholmsklubben. Efter några år i huvudstadenoch när åldern tagit ut sin rätt flyttar han åter hem till Tranemo och avslutar med 2 år i moderklubben Tranemo IBK.


Johan Falkman - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1989

Lugn, trygg och fantastisk lagspelare. Kan spela både back och forward, men kommer förmodligen i framtiden att endast spela som lugn, trygg och sammanhållande back i något elitlag. Kan bli lite av en ny Mattias "Bult" Larsson då Johan har bra teknik och starka offensiva kvalitéer. Straffskytt i framtiden i Superligan kanske också, precis som "Bult".

TIPS: Johan spelar med Hide-a-lite Mullsjö AIS i Superligan 1-2 säsonger sedan lämnar han orten för nya äventyr. Johan tänker logiskt under sitt första Superligaklubbsbyte och tar en klubb där han vet att han kommer få mycket speltid och blir betydelsefull för laget. Nykomlingen, om några år, i eliten Visby IBK eller kanske FC Helsingborg kan vara alternativ för herr Falkman.


Robert Olausson - IBK Lidköping, 1988

Skottvillige och avslutningsstarka Robert Olausson tror jag redan säsong, 2009-2010 kan hamna i Warberg innebandyklubb, för att där sammanstråla med forna Lidköpingspelaren Mattias Hasselström. Roberts speed, avslutningskvalité och offensiva styrka blir viktig i Warberg om några år då laget tappar några av sina starka offensiva spelare (förmodligen).

TIPS: Gör ett par säsonger i Warberg ,och när det väl blir ett SM-GULD så nöjer sig Robert med detta. Han flyttar efter guldmedaljvinsten hem till moderklubben igen för att där vara stjärna under några säsonger med klubben, vilken då befinner sig  i Div 1.


Kim Hadelund - Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1988

Redan en stjärna med den status som behövs för att lyckas I SSL kommande säsong. Satte det viktiga målet, med ca 30 sekunder kvar, mot IBF Älvstranden i kampen om vilket lag som skulle komma att spela i Superligan 2008-2009. Ett bra tillslag på boll, en aggressiv och tuff spelstil och en helt rätt "elitattityd". Denne kille är landslagsspelare inom några år, var så säker på det!

TIPS: Spelar 1-2 säsonger med Hide-a-lite i Superligan men får sedan ett kontrakt av någon klubb i Sverige vilket är så bra att han inte kan säga nej till detta, vilken klubb det blir som lägger upp detta "feta" kontrakt är svårt att säga men Pixbo och dalen kommer garanterat försöka.


  

Då har jag presenterat 10 stycken spelare som jag tror stenhårt på kommer att lyckas med sin innebandy. Hade flera namn i tankarna och hade gärna tagit med några till, men det är bättre att stoppa vid några med risk att listan blir för lång och tråkig annars.


Nu blir det i stället upp till er läsare att, tänka till, tycka till och kommentera spelarna ovan eller kanske namna spelare som inte är nämnda, vilka ni tror hårt på.


Ta chansen och få säga ert om framtidens innebandyspelare!!


Kommentarer
Postat av: Conny

Tycker attt de kommande stjärnorna ser bra ut, bra och genomtänkta namn!

2008-05-04 @ 19:31:14
Postat av: Stefan A

Tycker också det ser bra ut men saknar spelare som Efraim Björnell, Fagerhult samt en "outsider" Kevin Keijsner, IBK Alingsås.

2008-05-04 @ 20:39:34
Postat av: Andreas

Många bra spelare samlade i denna text. Tror precis som du mycket på en hel del av namnen men nämner gärna också namn som:
* Tobias Haraldsson - Fagerhult
(1992)
* Marcus Larsson - Fagerhult
(1990)
* Kevin Keijsner - Alingsås (1991)
* Max Axelsson - 7-Härad (1992)

2008-05-05 @ 08:50:57
Postat av: # 8

Funnit de bästa av det "göttigaste" bland kommande storspelare, bra jobbat.

2008-05-05 @ 15:13:43
Postat av: Forslund

Fan va kul med tiptexten vart de kommer spela, kul att se vad som slår in. Kanske någon stämmer....

2008-05-05 @ 21:08:37
Postat av: #13

Jag kommer att bli en stjärna , fan va kul!

2008-05-07 @ 07:06:58
Postat av: Mikael Berg

Du har glömt Per Svensson ibland namnen på storspelare.

Håller fullständigt med om Majtan och Jakob, riktigt trist att inte få se dom högre upp faktiskt.

Hoppas att du får rätt om Robert Olausson, dessutom som bonus hoppas jag att hans tvillingbror Mattias får en kapacitetshöjning och tar klivet jag vet att han kan ta.

2008-05-07 @ 17:11:17
URL: http://www.mibbe.com
Postat av: /Micael Svensson

Svar till Mikael Berg: Ja, visst är det så Berg, Majtan och Jakob hade gått/nått långt inom innebandyvärlden.
Har inte glömt Per Svensson, men som jag sa så kan man ju inte räkna upp alla, då får vi ju ta Hedlund, Micke Andersson, "alla finnar från Mariestad" m.fl , med flera. var tvungen att stoppa någonstans. Kanske Esa Karjalainen borde plitats ner, han är ju en IKON! Ha det bra i Stockholm Berg!

2008-05-07 @ 19:32:47
Postat av: Emma

Vore kul om du kunde göra en likadan på tjejsidan också. Hoppas du vågar testa.

2008-05-07 @ 20:04:02
Postat av: Loffen

Jag tycker det är riktigt kul att läsa och håller med dig på en 7-8 namn, hade dock velat lyfta fram spelare i 7-härad, alingsås och vänersborg där det finns ett gäng spelare födda 88-90 som vi kommer få se framöver.

2008-08-15 @ 03:14:11
Postat av: gbg

sebastian ottosson från skövde. nu i pixbo. född 91.

2008-09-03 @ 11:41:41
Postat av: intresserad

kan du inte försöka lägga ut en målis-lista också

2008-11-24 @ 20:31:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0