Mycket domarfusk i VästergötlandSTORT fusk bland domarna i Västergötland och deras sätt att ta betalt för sina matcher!


Domarna i Västergötland har ju på många håll fått sig en ”stämpel” , alla på lite olika sätt, och kvalitén är kanske inte den allra bästa vi har i landet, men många försöker verkligen att göra ett bra jobb.
Tyvärr så samtidigt som många försöker göra just detta goda jobb så verkar en del andra utav deras kollegor inte alls vara några föredömen.
Och ute i föreningarna undrar man ofta om vissa domare ens dömer innebandy för att de älskar sporten, eller är det endast för den ekonomiska biten och ingenting annat.

Sägas skall, och det är viktigt att veta i denna text, ATT ALLA DOMARE SKALL INTE DRAS ÖVER EN OCH SAMMA KANT!

Det sistnämnda i texten ovan, gällande det ekonomiska, är också något som jag tagit mig an att syna lite extra denna säsong, detta när jag föregående säsong både hörde från många håll samt att jag också kände att något var fel när ofta en i år så kallad P93/94 domare eller en div 3 domare nästan alltid tar lika mycket eller mer betalt än en div 2 domare, detta även om domarna faktiskt bor i närheten av varandra och reser i stort sett samma sträckor.

Hör till saken är också att de så kallade div 2 domarna oftast också är de som är på plats tidigast i hallen utav dessa rankade domare, samt också lämnar den tidsmässigt efter de lägre rankade domarna.
VÄLDIGT KONSTIGT då att dessa domare som dömer på en lägre nivå då faktiskt tar mer betalt än de högre rankade domarna , eller i alla fall på gränsen till lika mycket.

HÖR TILL SAKEN ÄR FAKTA:
En Div 2 match, herrar, i Västergötland tar näst intill ALLTID längre tid än en Div 3 match samt GARANTERAT längre tid än en P93/94 match.


INNAN jag valt att gå ut med denna bloggtext har jag också tagit del av 3 ”experter” inom domarområdet, vilket jag valt att kalla dem då de på olika sätt har viss insyn i hur allt med domardelar fungerar i Västergötland.
Samtliga tre personer är själva domare eller har dömt innebandy och vet vilka regler som gäller.
Några utav dem har också poster som gör att de är extra duktiga på vilka regler som också gäller.

Dessa personers expertis har gjort att jag nu bestämt mig för att lägga ut bloggtexten, detta då samtliga utav de 3 personerna faktiskt tycker och ser på detta som ett allvarligt och stort problem.
Initiativet att lägga ut texten så att andra kan ta del utav den är INTE dessa personers initiativ utan helt och hållet mitt eget, detta då jag anser att:

Det är dags för föreningarna där ute att gå igenom sina kvitton och kolla upp så att "allt verkligen står rätt till". Till slut rör det sig nämligen inte om några hundralappar hit och dit utan snarare tusenlappar. Tusenlappar vilket förmodligen kan vara roligare att ha till något annat i föreningen.

I Västergötlands Innebandyförbunds regler kan man läsa följande:

DK (Domarkommiteén) jobbar målmedvetet för att dels rekrytera nya domare, men också för att ge god fortbildning/utveckling för ”gamla” domare i Västergötland.


Domarreglemente 2010/11

Domararvoden i VIBF:s serier

2010/11

Herrar

 

Div. II

550:-

Div. III

500:-

Div. IV

475:-

Junior

350:-

RSV, P93/94,P95

300:-

 

 

Damer

 

Div. II

500:-

Div. III

400:-


I ovan nämnda serier ska VIBF:s officiella domartröja användas.

 

 

 

Träningsmatcharvoden

 

Arvodet för träningsmatcher före seriestart och efter serieslut.

400:-

Arvodet för träningsmatcher under serien gång är ordinarie arvode för lag
 med lägsta divisionstillhörighet.

 

 

Reseersättning

 

Reseersättning

30:-/mil

 

 

Restidsersättning

 

4-6 timmar

100:-

6-24 timmar

200:-

Restiden ska beräknas till 8 minuter per mil. Till detta ska läggas den tid som domaren förväntas vara på plats innan match (30 minuter), tiden som åtgår för att spela matchen samt 30 minuter efter match för att duscha och byta om innan avfärd.STATISTIK PÅ FUSKET FINNSDET STORA FUSKET som jag har statistik på, och som också kommer att lämnas in till Västergötlands Innebandyförbund med hjälp uatv kopior, tidsangivelser när domare kom och lämnade med mera, berör främst det så kallade resetidstillägget, men även en del resor.


Själv har jag gjort mina beräkningarna och tester denna säsong för föreningen IBK Alingsås, detta för att se hur mycket föreningen faktiskt förlorar varje säsong på det så kallade "domarsvinnet".

Utöver detta har jag dock varit i kontakt med flera andra föreningar, vilka i sin tur också anser att detta har varit ett problem under några säsonger, men främst denna säsong 2010-2011.
Detta gör ju till slut at om det fortsätter under flertalet säsonger, utan att någon tar tag i problemet, så är det till slut tiotusentals kronor som försvinner från föreningarna där ute.


Tariffen där det står Resetidsersättning 4-6 timmar 100:- och 6-24 timmar 200:-, talar om hur mycket extra en domare skall få om de är borta från sin hemstad/hemort/hem mer än 4 eller 6 timmar den dagen de dömer matcher.
Det står också klart och tydligt att restiden skall beräknas till 8 minuter per mil och att DOMAREN FÖRVÄNTAS VARA PÅ PLATS 30 MIN INNA MATCHSTART.

DET SISTNÄMNDA med 30 minuter är något som jag märkt INGET domarpar hittills fullföljt, vare sig i div 3 eller i P93/94 serien.
I div 2 herrar så har det inte felat en enda gång utan alltid så har det fungerat med domarna som dömer dessa matcher. Fast vet att det någonstans där ute i Västergötland också finns fel några gånger även på denna nivå.


IBK Alingsås får ofta Boråsdomare och där är då de ekonomiska felen ofantligt stora i dessaa skeden.
Att dra Boråsdomarna över en kant är dock inte meningen i detta skede, men fakta kvarstår att de är dessa som testerna mest är gjorda på och det är dessa som visat sig felat mest!

Visst kan ju någon där ute tycka att några hundra hit och dit och främst att en hundralapp en match kanske inte är så farligt, men tänk i stället så här:


Hos IBK Alingsås har det fuskats med denna arvoderingsdel med resetidsersättning totalt hittills denna säsong:

14 tillfällen X 200 :- (2 domare 100:- var) = 2800 : -

Summan just nu i skrivandets stund är alltså en förlust för föreningen på 2800:-, som jag tror föreningen kunde haft mycket bättre nytta utav, kanske främst till ungdomsverksamheten.


TÄNK NU SÅ HÄR:
Om det nu finns 10 föreningar till där ute som haft detta problem och säg 14 matcher där det fuskats, ja då är svinnet uppe i 28.000:-, vilket jag tycker nu är ganska stora summor.

28.000:- som bara försvinner ner i domarnas fickor och som faktiskt föreningarna där ute går misste om.
ÄR INTE DETTA FEL?


DAGS FÖR FÖRENINGARNA DÄR UTE ATT KOLLA UPP SINA DOMARKVITTON KANSKE?


Det man kan fundera över med är hur domare, JAG HAR FATISKT TALAT MED FÖRENINGAR SOM DRABBATS,  från samma stad de kommer ifrån, när de dömer i en hall i sin hemkommun/hemstad, ändå tar resetidsersättningen.
Det kan ju aldrig finnas en chans att de när de dömer en div 3 eller främst en P93/94 match tar några 4 timmar för dessa domare denna dag.
Jag har hittills under de tester jag vart ute och gjort inte sett en enda P93/94 match som håller på längre än 1.35, och INGEN div 3 match som tar 2 timmar.

Dessa domare som dömmer dessa matcher lär ju knappast vara borta längre än 4 timmar från sitt hem, ELLER HAR JAG FEL?


Det sägs också att domarna i möjligaste mån skall försöka att samåka, detta för att det för föreningarna skall få kosta så lite som möjligt, och det förväntar man ju sig att de flesta också gör, men sanningen där ute är ibland en annan ...tyvärr....


DAGS ATT TA KRAFTTAG MOT FUSKET

Jag hoppas att föreningar där ute, vilka känner att de betalar eller betalt för mycket , nu när säsongen börjar gå mot sitt slut, faktiskt kontrollerar sina kvitton och om de skulle upptäcka stora fel att de SKICKAR IN KOPIOR, PÅ ALLT, till VIBF.
De bör också KRÄVA PENGARNA TILLBAKA!

Efter att samtalat med två kunniga personer i detta ämne, om pengarna kommer att betalas tillbaka till föreningen om fusket upptäcks, så är svaret = SJÄLVKLART!Föreningarna sliter för att få ihop sina pengar och skall inte svinnas på massa extra kostnader på grund utav att vissa domare fuskar med de ekonomiska siffrorna.

Man undrar ju egentligen då hur dessa domare också tänker.
Tycker de att de är roligt att döma, eller dömer de endast för pengarna?

EN INTRESSANT FRÅGA TROR JAG?Jag kommer att lämna in min ”utvärdering” till förbundet, och har även talat med personer om detta, och förväntar mig själv krafttag nu mot detta fusk till kommande säsong 2011-2012, samt att de domare som fuskat vid flertalet tillfällen betalar tillbaka sina pengar till de föreningar som drabbats och ber dem om ursäkt , samt att de på något sätt bör prickas utav förbundet.


Statistiken är faktiskt väldigt talande, den som jag skall presentera, detta då jag skrivit upp ankomsttid för domarna och när de lämnat hallen och har kopior på näst intill allt.
Har även också skrivit upp hur lång tid matcherna tagit som jag varit på plats och sett.

Skall också nämnas att hittills har INGEn domare jag synat på P93/94 nivå eller Div 3 nivå varit 30 min innan på plats. Snittiden ligger snarare i sin tur på mellan 8-13 minuter innan.
INTE TAR DE DESSA DOMARE DIREKT SÅ LÅNG TID SOM 4-6 TIMMAR PÅ SIG DÅ ELLER ATT KOMMA HEM IGEN?Det är ju bara att räkna: (Hämtat från ett domarpar vi synat)

Ankomst till hall: 09.43  (Ytterligare kassapersonal som lämnat ut nyckel kan intyga detta)

Matchstart: 09.58 (Skulle startat 10.00)

Matchen slut: 11.34

Domarna beger sig från hallen (Duschat i hallen): 11.51


Domarnas arvode lyder: 880:- för den ena och 780:- för den andra, LITE MYCKET VA?

OCH FRAMFÖRALLT, HAR DET VERKLIGEN GÅTT 4 TIMMAR SÅ ATT EXTRA RESETILLÄGGET SKALL TAS UT?

Beräkning kan göras på följande sätt, ETT EXEMPEL:
Resetid från Borås = Vi räknar 43 min från hemmet 09.00
Hemma igen i Borås = Vi räknar samma tid här, 43 min, = 12.34

BERÄKNINGARNA ÄR ÄNDÅ LITE EXTRA TILLTAGNA TIDSMÄSSIGT, MEN KOMMER INTE ENS UPP I DET EXTRA RESETILLÄGET SOM DE FLESTA FAKTISKT TAR!


HUR GÅR VI VIDARE?


Är det fler föreningar där ute som drabbats utav samma problem, men som inte vågat träda fram, eller bara går och funderar på varför domarkostnaderna varje år drar iväg, så kanske det är dags att gå samman och syna detta HÄR OCH NU!


Vet redan att några föreningar jag talat med när jag vart ute och ”sett mig runt” lite, faktiskt kommer att lämna in sina kopior denna säsong, 3000:- - 4000:- extra i kassan är ju faktiskt en hel del när ekonomin kommer på tal, och föreningen gör enligt mig HELT RÄTT!SKRIV GÄRNA och berätta om hur ni där ute upplever fusket, MEN OBSERVERA ATT DET ÄR FÖRBJUDET ATT NAMNGE DOMARNA här på bloggen, deras namn kan ni lämna till förbundet i och med insändning utav domarkvitton.


20.29, 2010-02-15, ALLTID I MINNET!20.29, 2010-02-15, ALLTID I MINNE !

För ett år sedan fick en utav de största lämna vår planet, kanske den allra största, I ALLA FALL FÖR MIG.


Personen i fråga har alltid varit ett STORT föredöme i det han har tagit sig för, oavsett om det handlat om idrott eller i det ”normala livet”. 
Och han har verkligen alltid prioriterat andra före sig själv.
Viktigast har nämligen alltid varit att andra skall ha det bra, må bra och leva bra.


Många utav oss lever med stora drömmar om att bli något riktigt stort inom idrotten, inom arbetslivet eller bara drömmer om att ha en massa pengar.
Personen jag skriver om har aldrig haft detta som ett mål, han har alltid i stället levt för de han har haft och varit nöjd med detta.

Tänk om vi hade kunnat tänka så idag, det är det verkligen inte många som gör så.


Denne man har också vid ett tillfälle sagt till mig, detta när vi satt och pratade en kväll för några år sedan:


Det är bättre att glädjas åt andras lycka, än att glädjas åt deras misslyckande. Ett misslyckande mår ingen bra utav, varken, jag eller du, så hur kan man då glädjas åt att någon misslyckas med något!


Fantastiskt att egentligen en människa kan leva med dessa tankar, det gör verkligen en person till en STOR PERSON, även om han inte har någon konungatitel eller mästartitel.
Med detta leverne och sådana tankar är man alltid en stor konung och en mästare alla kategorier, detta oavsett hur man lever eller har levt sitt liv, det anser i alla fall jag.


VAR NÖJD MED DET DU HAR OCH FÖRSÖK ATT GÖRA DET BÄSTA UTAV DET, OCH GLÄDS MED DETTA!


Denne fantastiske person är också en person som alltid funnits runt mig och min uppväxt, mitt idrottande och mitt liv. Vi har alltid haft en väldigt speciell kontakt med varandra, och speciellt under de senare åren.
Han har verkligen alltid funnits där och står för något som jag aldrig kommer att kunna göra, han var en helt fantastisk människa och hans livsglädje under stora delar utav sitt liv har varit fantastisk att se, finns nog ingen i hela världen som har något ont att säga om denna person.

Han har varit mitt föredöme, min vän och en inspiration i livet.
Vi har spenderat mycket tid ihop och har verkligen både skrattat och gråtit tillsammans.

Saknad efter denne människa och fantastiska person kommer att sitta i, för alltid, forever and ever!

TÄNK PÅ:
DET HANDLAR INTE OM HUR MÅNGA ÅR DU LEVER, UTAN DET HANDLAR OM HUR DU HAR LEVT DESSA ÅR !


Min MORFAR, Evert Carlsson, lämnade denna värld, 20.29, 2010-02-15, och jag saknar dig fortfarande, ofattbart mycket.


ps. är det någon som får ett fantastiskt och rikt liv efter detta så är det morfar, han om någon har förtjänat det. ds                                                                   FOTO: Micael Svensson 
                                                            TILL VÄRLDENS BÄSTA MORFAR:

FÖLJANDE LÅT ÄR TILLÄGNAD MIN MORFAR, EVERT CARLSSON:


http://www.youtube.com/watch?v=-uIQp9Dqcrw


LÅT:
TO WHERE YOU ARE

TEXT/MUSIK: RICHARD MARX, LINDA THOMPSON, DAVID FOSTER

ARTIST: JOSH GROBANTO WHERE YOU ARE


Who can say for certain

Maybe youre still here

I feel you all around me

Your memories so clear

 

Deep in the stillness

I can hear you speak

Youre still an inspiration

Can it be

 

That you are mine

Forever love

 

And you are watching over me

From up above

 

Fly me up to where you are

beyond the distant star

I wish upon tonight, to see you smile

If only for a while

To know youre there

A breath aways not far to where you are

 

Are you gently sleeping

here inside my dream

And isn’t faith believing

All power cant be seen

 

As my heart holds you

Just one beat away

I cherish all you gave me

Everyday

 

Cause you are mine

Forever love

Watching me from up above

 

And I believe that angels breathe

 

And that love will live on and never leave

 

Fly me up to where you are

beyond the distant star

I wish upon tonight, to see you smile

If only for a while

To know youre there

A breath aways not far to where you are

 

I know youre there

A breath aways not far to where you are


TIMES TO REMEMBER


TIMES TO REMEMBER


Härlig dag man haft, gått igenom lite gamla skivor och hittade massor utav "godbitar" , vilka sitter som riktigt goda minnen i huvudet.
Låtar är och blir ju oftast förknippade med händelser i livet, och samtidigt som jag finner en del utav mina minnen i låtvägsval här så tänkte jag även skriva ner dem på bloggen och delge er andra dessa minnen, eller låtar.


CHAMONIX  

ELDKVARN – Kärlekens Tunga

http://www.youtube.com/watch?v=WiH7qimQLIA

 
U2 – New Years Day

http://www.youtube.com/watch?v=-m2PB4yo424


De långa underbara vintrarna som jag, Fredrik Edwardsson (nu mera Toftebom) och Martin Svensson bodde nere i Chamonix var grymma tider, något som man kan önska att alla skidor och snowboard entusiaster någongång får uppleva och verkligen tar sig tid till.
Tiden nere i Chamonix var helt fantastisk, vilken snö, vilket väder och vilka kvällar (nätter).

Chamonix är utan tvekan den klart bästa skidorten i hela Europa, och den som säger något annat kan inte ens ha besökt platsen eller bott där.

Under vintermånaderna i Chamonix rullade ofta Eldkvarn i ”bandaren” och speciellt Kärlekens Tunga, det var en klassiker framåt ”partytimmarna” på natten, och den bidrog ofta till en stark, men dock ganska dålig, 3-mannakör.

På en speciell utebar vid namn Le Pell så blev det också efter ett tag lite speciellt då ägarna och de som jobbade där började känna igen oss efter någon vecka . I början önskade jag lalltid åten New Years Day med U2 varje gång vi kom, vilket i slutet utmynnade i att barens Dj alltid i stället i slutet ,varje gång han såg oss anlända, satte på låten och hälsade ”The Swedes” välkomna. Det var rätt kul.

Eldkvar, Kärlekens Tunga
och U2, New Years Day får en att alltid längta tillbaka till ”Chammotiden”.MIDSOMMARFIRANDE I SKREA

THE SMITHS – Big Mouth Strikes Again

http://www.youtube.com/watch?v=k5CltsEN8DQ


Midsommarfirandet i Skrea vilket ALLTID ballade ur på något sätt var sjukt roligt, och detta såg man fram emot varje sommar.

Största händelserna måste ändå ha vart att mellan sommaren 1992-1998 så betalades aldrig entré till Strandbaden Hotel och Dansclub. Ett fantastiskt ”MISSION SKREA”, som konstigt nog höll under hela 7 år och där ”plankning” utav olika slag får ses som både stor idérikedom samt klurighet.

Magiskt att vi några stycken lyckades med bravaden att genomföra detta under så många år.

Klart minnesvärdast var nog gången när vi lyckades inne vid receptionen övertala personalen att vi var ett gäng kändisar på uppdrag och att en kompis med stor kamera gjorde ett reportage om oss för en Europeisk tidning. När vi berättade om allt runt detta och att vi kunde ge fina betyg till Strandbaden till andra resenärer i Europa så fick vi enkelt vandra in till restaurangen, och blev även bjudna på en drink där.
Sanslös historia egentligen … men ack så sann … “SURFARFESTERNA” MED SURFGÄNGET

LLOYD COLE – Down Town

http://www.youtube.com/watch?v=1pQFJiU45Lk


En utav mina favoriter fortfarande och Down Town med Lloyd Cole är ALDRIG fel att släppa loss på hög volym i stereon hemma eller i lurarna på väg någonstans ut i "världen".

Spelades Lloyd Cole och Down Town på en fest där ”surfgänget” var med under ”partyperioden” så var det till 99.99% chans att det var jag, Micael, Micke, Svensson ”M”, som låg bakom att denna låt och att den strömmade ut ur högtalarna.

Detta kan fortfarande ske vid små ”återträffar”, även om surfbrädorna, vågsurfbrädorna, snowboardsen verkar ha bytts ut till egna villor, egna företag eller massa annan jobbtid för samtliga. Men tiden med ”surfgänget” minns nog alla, OCH INGEN VILL GLÖMMA DEN!


DEPECHE MODE FREAKING TIME

DEPECHE MODE – Never Let Me Down Again

http://www.youtube.com/watch?v=4EOdSa-nbu8


Under hela uppväxten så har bandet Depeche Mode alltid funnits med i bilden, och redan under tidigt 80-tal så fick man äran att se sin första koncert, i Skandinavium.
Pappa var dock inte lika glad denna kväll, detta då han hade , enligt sig själv, drog ”nitlotten” om att följa med sin son och hans kompis på koncerten, detta för att köra till och från Göteborg.
(Bodde vid denna tidpunkt i Ulricehamn)

Har under mitt resterande liv sedan hunnit med att se en bra bit över 20 konserter nu med DM, och jag njuter fortfarande varje gång lika mycket man får gå på en koncert med dem.

DM
och Never let me down again är också en låt som får en att rysa när den spelas live, och fortfarande så är den ”pricken över i:et” under en konsert.KOS , GREKLANDSTIDEN

DANCE 2 TRACE – Power of American Natives

http://www.youtube.com/watch?v=Wumr8rX5Qjg


KOStiden, 5 år I sträck och långa somrar på denna ö var helt sjuk egentligen, om man får använda det ordet i en sådan här beskrivning, men finner dock inget bättre ordval tyvärr.

Där nere på den Grekiska ön fanns ett helt annat liv, en annan värld och en helt sjuk tokig tid, och somrarna var helt annat än de som man hade här hemma på svensk mark.

Värst var nog 1992 då jag och Fredrik lyckades muta till oss en uthyrning på en bil, detta trots saknaden utav körkort och för låg ålderinnehav av körkort nere i Grekland för turister.
På något sätt lyckades man ändå med sin välformulering, sitt ”tjöt” och sitt sätt att kunna övertala folk få till sig en hyrbil under en hel dag.
Fatta om vi blev ”Kungar för en dag” bland våra jämnåriga resenärer på ön.

P.A.N
spelades ofta då, speciellt i bilen och det ”fetdunkades” med denna låt i den grymma bilstereon (med risk för att vara lite överdriven vad gäller stereon i bilen).DJ SURF UP DISCO SHOW

Jam & SPOON – Follow Me

http://www.youtube.com/watch?v=v2e7tirXJ-M


Under en period så var det till och med så att man faktiskt hade en helt egen discoshow som åkte runt i främst Västergötlandsområdet och spelade.

Med sponsorer som gamla Surf och Skishopen i Borås samt en del andra ”hang Loose”-märken så var det alltid upplagt för härliga prisutdelningar för de som anlände, och det var lätt att locka till sig dansanta och partysugna ungdomar på detta sätt.

De största tillställningarna var så klart Winter Party Show, Summer Party, Surfs Party och Tranceparty time, vilka alltid såg till att lokalerna var välfyllda och näst intill slutsålda.

En låt som rullade under varje tillställning var Jam och Spoons Follow Me, detta med fullt tryck i strobbar och rökmaskiner. Då var det ett grymt tryck på dansgolvet och under dessa år var det nästan en utav de tyngsta ”trancen” man kunde spela på dansgolvet, en utav de bästa i varje fall.
Detta lockade till sig dansare i massor och det var alltid bra fart under just denna låt.

Minnena är väldigt goda från denna tid men tyvärr minns man också allt jobb med uppsättnig och nertagning utav allt, även om man hade bra crew som hjälpte till.

Frågan är hur mycket man egentligen tjänade om man faktiskt räknar till arbetstiden man la ner, förmodligen inte så mycket. Men kul var det ofta och nätterna blev ”Hang Loose”.RITZ RESTAURANG, BORÅS

THE SMITHS – Well I wonder

http://www.youtube.com/watch?v=XRY4sGayLZ8


Festartiden i Borås, med egen festlägenhet, eller rättare sagt en lägenhet som man undrar vilka som var ansvariga för egentligen, tror dock det var kompisen Fredrik. Hör till saken var annars att vi var en 5-6 man som blandade boendet där mellan varven.

Och fester var det, jämt, jämt och åter jämt.

Med bra kontakter i Borås så blev vi snabbt VIP gäster på Restaurang Ritz, vilken jag inte har en aning vad den heter idag, men tror det är ett partyställe fortfarande.
Hette Liquid för många år sedan också om jag inte minns helt fel.

Ritzkvällarna var sjuka kvällar och där var vi verkligen kungar och ”ägde stället fett”, som man skulle kunna beskriva det.
Med näst intill en bartender som var vår egen så behövde man aldrig stå i kö vare sig till baren men ej heller aldrig till entrén.

Sjukaste minnet här ifrån är den gången då en kompis till Marcus, en annan polare som bodde i lägenheten, ordnade så att vi åkte vit limousine till Ritz, klev ur bilen och gled förbi alla i kön och fick ett eget bord direkt inne på ”Rillan”.
Vilken ”kunglig kväll” det var.

Efterfesterna fram till 07.00 på morgonen innehöll alltid en och samma låt, den dök alltid upp. Ibland gällde allsång eller bara njutning i tillbakalutad fylleställning i soffan.

The Smiths Well I Wonder
fanns alltid med!HEMSEDALRESORNA, TIDERNA I OSLO

Morrissey – Speedway

http://www.youtube.com/watch?v=38x5GYAS6xYHemsedal var en plats vi ”hängde” mycket på under 90-talet och resorna gick först ofta via Oslo nåra dagar, detta främst för att besöka våra ”Chamonix-friends”.

Under några år bodde även en kompis här uppe, och jobbade på klätterhuset, vilket gjorde att besöken i Norska huvudstaden kom allt tätare dessa år.

På väg upp i bergen mot Hemsedal så var det ofta en låt som rullade mer än alla andra, och likaså i den stuga vi oftast bodde i.
Morrissey speglade mycket denna period och det var mycket av hans musik som strömmade ut ur högtalare i bilen, i bandaren eller bara i ren ”allsång.Minnena är goda och de skall man alltid ta med sig in i framtiden, detta för att försöka göra framtiden ännu rikare …….

 


RSS 2.0