Städernas stad = sätter färg på livet igen

  

Då var man tillbaka på svensk mark igen, detta efter ett nedslag i Frankrikes huvudstad, underbara Paris.
En resa som var både underbar och välbehövlig.


Att ha fått ta en vecka ledigt och ge sig av för lite semester och "ladda om batterierna" har vart viktigt, nu är man verkligen på "G" igen.


Man märker ändå att man kanske sysslar med för mycket innebandy egentligen, även om det faktiskt är den idrotten som man "brinner för" och tycker är så ofantligt rolig, detta då man till och med skickade några sms för att få lite resultat från olika serier samt kolla om distriktslagstexter kommit upp på VIBFs hemsida.
På något sätt har man väl "innebandysjukan", en "skada" som gör att man helt enkelt bara inte kan hålla sig borta från allt runt detta.


Skall nog ändå gör som en av mina bloggläsare tycker, kanske i fortsättningen ta en dag "off" i veckan, stänga av mobilen och bara vara utan innebandy just den dagen , tack för det förslaget Mikael Berg!


Men nu så är man tillbaka på arenorna, golven och hallarna igen, ganska härligt ändå, och allt börjar redan idag.

Startar upp min hemkomst med en innebandydel i Fristad (ett litet samhälle utanför Borås) idag lördag och sedan blir det föreläsningar, ledarutbildningar och gästtränarpass i Skara under söndagen.

Skönt att vara igång igen, städernas stad satte verkligen färg på livet och laddade batterierna som aldrig förr.


Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren


Får väl ändå ta och berätta lite om staden Paris och mitt besök där.


Har vart i staden för många år sedan men hade verkligen glömt av hur vacker staden var, hur mycket det fanns att shoppa där, hur underbart fina många byggnader är samt alla de otroliga och viktiga sevärdheterna.


Eiffeltornet är en märklig byggnad som blivit symboliserat med Paris och hela Frankrike på något vis, en byggnad som egentligen bara skulle stå på plats under 1 år, detta för att sedan rivas. Tur var det väl att den fick stå kvar efter påtryckningar av det franska folket , för på bara hissåkandet i Eiffeltornet drar visst Paris stad in någon miljard varje år ..... sjukt men sant ......


Att tornet nu mera under kvällarna också förvandlas i ett blått skimrande vackert ljus gör att det faktiskt är en ofantligt vacker syn, i alla fall på avstånd.

Väl på plats under tornet eller när man tagit plats i en av hissarna för att åka upp i tornet så är det kanske inte lika vackert för ögat, mer utsikten som då är lockande fin.

Men Eiffeltornet är Eiffeltornet och det kan ingen ändra på, en av Europas mest kända byggnadsverk.


Notre Dame är en fantastisk byggnad, eller som en engelsman beskrev det när han kom in samtidigt som mig och min son i denna kyrka:

This is a miracle, that never will die!


Och lite sanning finns det nog bakom denna beskrivning, för ungefär så känner jag faktiskt också, vilken byggnad, vilket utseende och vilket minne att ha fått vara på plats inne i denna mytomspunna och omtalade kyrka.


Louvren var kanske inte lika intressant som Eiffeltornet eller Notre Dame, fast det berodde kanske mest på att det enda min son var ute efter att se var tavlan på MONA LISA.
Efter att sett denna sa han helt enkelt:

-          Pappa, det är ju bara en massa tavlor överallt, det kan väl inte vara så kul!

Där fick jag mig ett gott skratt och insåg precis att jag hade betalt 15 Euro för att se en inte alltför häftig tavla på plats i Louvren.


Visst så har tavlan något extra över sig och den står för något speciellt, men eftersom jag har sett den en gång för några år sedan redan, då jag faktiskt även denna gång besökte Paris för att njuta av ledigheten, så gav den inte ett lika stort intryck denna gång.

Tror faktiskt att många blivit just lite besvikna i början när de kommer ner i rummet där den hänger och märker att storleken kanske inte är lika stor som man tror och att tanken kanske kan bli, var det inte mer.

Men detta överlåter jag till de som tänkt åka ner att bedöma själva.

Att ha sett den "live" känns ändå som något man måste göra när man ändå är på plats i städernas stad.


Kaos i trafiken

  

Något som man aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, skulle vilja göra är att sätta mig bakom ratten i en bil i Paris, vilken total och fullständig kaos det är.

Det finns inga filer på gatorna och bilar kastar sig in från alla håll och kanter.

Rondeller funkar inte riktigt som i Sverige, utan här är det en "sjuklig kaos" med stående bilar mitt i rondeller, bilar som kastar sig in i rondeller från olika håll, ett ofantligt tutande och att väntan på sin tur inte existerar alls.


Så mycket tutande som jag lyssnat till under mina dagar i Paris har jag nog aldrig sammanlagt under mina levnadsår hört i Sverige.

Systemet först in och först ut känns som en bra beskrivning av trafiken i staden.

Man kan undra vilka kriterier som krävs för att få sitt körkort i denna stad, att köra en timma utan att krocka kanske?


MINISTERPASS funnet

  

Märkligaste storyn från resan är ändå det pass som vi fann längst Seine under en stadsvandringsdag, jag och min son.


Efter en fika i närheten av Notre Dame och en snabbtitt på ministerbyggnaden så begav vi oss ner till Seine för att vandra längst floden upp mot Eiffeltornet.

Direkt nere vid "flodstråket" så fann vi ett pass, vilket vi nyfiket öppnade och tittade på.

Vi blev förvånade först över alla stämplar i passet, detta från länder som USA, Brasilien, Argentina, Nederländska Attillerna, Ryssland med flera.

Att det också fanns så mycket stämplar i passet var konstigt eftersom nu för tiden tittar ju passkontrollerna knappt på passen när man reser, och definitivt nästan aldrig ger en stämpel.


Av nyfikenhet tittade vi även vem passet tillhörde och fick en chock då passet var stämplat med en fransk ministerstämpel.

Vi beslöt oss för att leta upp polisens byggnad och vandra dit för att lämna in passet.

På plats där så sken poliserna upp med breda leenden, klappade mig på axeln och min son på huvudet, vilket förmodligen betydde att personen i fråga på passet borde varit en hyfsat viktig minister för landet.

Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet, men det kommer verkligen googlas en del efter Frankrikes ministrar och hur dessa ser ut. Bilden av personen kommer man ju ihåg , och det skall bli kul att se vem det verkligen var och vad han sysslar med.


En story i korthet som blev lite extra stor för oss på plats i Paris.Nu blir det dusch och sedan tillbaka in i innebandyns vardag igen. Surfa runt bland lite hemsidor, kolla lite resultat samt slutplanera utbildningsdagen i Skara.


Batterierna är laddade och nu säger jag bara som en innebandyledare av hög kaliber ofta lär säga:

-          NU KÖR VI !


Söker efter nyladdade batterier

  

Har under senare tid jobbat och jobbat och jobbat, allt för att få in lite extra överskott i kassan, hjälpa till att utveckla föreningar samt att ställa upp som "mental rådgivare" åt vissa elitinriktade spelare inom olika idrotter, men nu är det verkligen dags att "varva ner lite ett tag, och ladda om!

Mycket handlar om att det samtidigt är kul, men också just för att man vill kunna se att andra utvecklas.

Fast man måste helt enkelt sätta sig själv först i ledet vid något tillfälle också!

Gästträningar, föreläsningar, utbildningar och utveckling inom olika områden, främst innebandydelen har legat till grund för den första tunga utbildningsperioden i olika föreningar, detta från maj-september.

Det är visserligen ofantligt kul att jobba med det man älskar, men någonstans vet man innerst inne att man tar på sig lite för mycket ibland, vilket inte är bra alla gånger.

Och nu känns det verkligen att man inte mer eller mindre haft en enda dag fri under de 3 sista månaderna, sorgligt men sant.


Visst så ger det de där extra inkomsterna som är härligt goda att få, och det är ju utvecklande att se andra föreningar, grupper av människor, klubblag eller individuella idrottare öka sina prestationer eller kanske bara känna glädje genom att jag ger dem en hjälpande utveckling, sådant ökar ens egen tro på det man gör mycket, VÄLDIGT MYCKET!


Nu har det dock , vilket jag sa innan, blivit lite för mycket av alla föreläsningar med mera och snart är det dags att ta lite ledigt och återladda batterierna i kroppen igen, detta i Frankrike och huvudstaden Paris.

Tar nämligen med mig min son och sticker iväg till den "Franska idyllen" under några dagar för att där vandra runt bland de vackra byggnaderna, alla sevärdheter samt även göra ett heldagsbesök på Eurodisney.

Det skall verkligen bli skönt!


Att man ibland behöver ladda sina batterier är viktigt för att man skall orka genomföra allt man gör, och så är det för alla. Man måste få känna lugnet och harmonin och göra något annat under några dagar varje säsong, så funkar vi, och så tror jag det är för alla.

Så nu skall jag snart glädjas under några dagar i Paris och sedan återgå med nya och härligt laddade batterier till mina föreläsningar/utbildningsföreläsningar igen.

Då är det enkelt att köra vidare med allt från distriktslag, landslag, gästträningar och mentalt tänkandeföreläsningar med mera.


  

Vinterlov kanske en idé

  

Tror att många ledare och spelare skulle behöva ett avbrott under någon vecka varje säsong, detta för att få ordning på sina egna "batterier". Många har ibland riktigt tunga perioder och behöver ett avbrott för att känna lite sug efter det man gör.

Att VM har ändrat sitt speldatum och nu spelas i december i stället tror jag får en del "slitna" SSL spelare att tända till på nytt igen. Då kommer ett avbrott och något nytt händer, vilket är viktigt för vidare preststioner.

Att man sedan dock glömmer bort i SIBF (och IFF kanske) att det även finns andra landslag än Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz är märkligt, för resten av serierna fortsätter, även om det finns spelare i dessa som representerar andra landslag.


Låt i stället samtliga serier, kanske till och med ungdomsserierna inräknat, ha ett avbrott under dessa VM-dagar för att "slippa spela matcher".

Då får lagen sitt avbrott, kan hitta på lite andra saker eller jobba lite extra med att tända till på innebandyn på allvar igen.

Blir lite av ett vinterlov för spelarna och föreningarna.

Kanske det kan vara en bra idé, även om den kanske blir svår att genomföra.


Så bryt era "vardagsmönster" för en stund och återladda era batterier, då kan ni åter jobba på er 100 procentiga kapacitet, vilket är viktigt för både dig som person, laget och allt runt om!
Porten till SSL öppnas

  

Då var det dags att kliva in i hetluften för tränare, spelare, ledare, sponsorer och framförallt också vi, publiken, SSL HAR ÖPPNAT PORTEN och nu börjar allvaret.

Vandringen mot Globen, anno 2009, har satts igång.


Mycket har hänt under den tuffa försäsongen och det är väl rustade lag som står inför årets heta säsong.

Själv så tror jag att det möjligen kan vara Storvretas år, Jönköping, Helsingborg och Västerås överraskar rejält och AIK blir laget som tar segern i Globen.

Men det kan nog bli en intressant säsong som kommer och tror faktiskt att det kan bli flera riktigt stora överraskningar som kommer att bjudas för oss innebandynördar, framförallt resultatmässigt.


Som Västgöte hoppas man ju inte att Hide-a-lite Mullsjö AIS skall ramla ur serien, även om det ser riktigt tufft ut för Herr Ivarsson och hans manskap.

Men klart att man håller en liten tro på att laget skall lyckas, och hoppas lite extra på att de "gamla" distriktsspelarna man haft, Kim Hadelund, Rikard Hessmer, Tobias Utterberg, Viktor Gustavsson och Jimmie Pettersson, och att just de skall göra riktigt bra ifrån sig.

Tror sedan även att "min" Tyska landslagsspelare (jag jobbar ju som coach i den Tyska landslagsledningen) Fredrik Holtz kommer visa stor SSL klass, och på så vis bli ett hett "värvningsobjekt" 2009.

Kim Hadelund  tror jag kan få ett riktigt stort genombrott under sin första SSL säsong och bli ett hett byte ute på innebandyns marknad, hoppas det i alla fall, han har sådan grym kapacitet och det finns verkligen mycket elitmässig innebandy i den killen, bara han plockar fram det nu 2008-2009.

Viktor Gustavsson är aldrig dålig och presterar alltid. han kommer, om han fortsätter i samma goda anda, bli en av Sveriges bästa centrar så småningom.
Rikard Hessmer är killen vilken jag alltid trott på och som jag vetat hela tiden skall lyckas. De som lyssnade på mitt snack för 3,5 år sedan kan börja fundera på vad jag sa då. Det var just precis då jag nämnde en viss Rikard Hessmer, denne Tranemoskolade underbart starka innebandyforward.

Tobias Utterberg och Jimmie Pettersson kan mycket väl överraska och vara lite av "gubben i lådan" för sitt Hide-a-lite Mullsjö AIS, man kan ju alltid hoppas detta i alla fall. Båda har den kapaciteten i alla fall.Hur slutar då serien, en fråga som man kommer få många gånger under säsongen som följer, och som garanterat fler än jag kommer att få.

Ska försöka ta tillfället i akt och tippa detta, även om jag allt för sällan prickar in alla rätt på tipset, även om det ofta "ser bra ut" inför varje tipsomgång i engelska ligan.
Tron att man skall lyckas finns alltid där, även om det som sagt inte allt för ofta gör detta.


Kommentera gärna min serietippning och våga gärna även lämna er egen tabelltippning här på sidan, alltid kul att se hur andra tänker.


Tror förresten att IBK Dalen överraskar och vinner Ligacupen, även om mitt hjärta skulle vilja säga Warberg IC.SSL, 2008-2009

  

14. Umeå City IBK =

Tror inte nykomlingen orkar hela vägen. Kommer nog börja bra men sedan tar det stopp

13. Järfälla IBK =

Dags för laget att åka ur SSL nu, har legat på gränsen nu under flera års tid. Inget lag av innebandyklass i min smak

12. Hide-a-lite Mullsjö AIS =

Västergötlands stolthet tar sina poäng lite här och var, mest på "hemmaplan". Laget vinner dock båda derbyna mot JIK och lyckas skramla ihop mer poäng än Järfälla och Umeå City.

11. Västerås IB =

Kommer att hänga kvar i SSL efter det att laget överraskat och slagit många lag på sin hemmaplan samt även en del skrällsegrar borta. Hedlund och hans "gäng" får hurra i duschen när säsongen är över och spelarna konstaterat att kontraktet är säkrat.

10. Balrog B/S =

Blir en 10:e plats denna säsong, lite missberäkning och Bruno Lundberg får lämna som tränare under juluppehållet, detta även om han är och förblir en stor Balrogikon. Laget får inrikta sig på en bättre säsong 2009-2010. Mika Packalén flyttar "hem" och räddar laget från bottenträsket!

9. IBF Falun =

Förra årets stora succé kan inte upprepas och laget rasar något i tabellen. Falun kommer ända att spela så pass bra innebandy att man enkelt hänger kvar. Flera "storlag" kommer att få resa hem med förlust i bagaget när man lämnar Falun under säsongen, blir dock inte många segrar borta för Kimmy Dalbjers mannar.

8. Jönköping IK =

Smålänningarna kommer att överraska många som tippat dessa i botten av tabellen denna säsong, tror också att detta gett laget lite extra tändvätska i år. De unga killarna i truppen kommer lyfta laget mycket och Gillek kommer fortsätta att mata in poäng. Laget spelar en snabb och svårläst innebandy i år.

7. IBK Dalen =

Laget vinner ligacupen men lyckas inte riktigt i serien, denna säsong heller. Det låser sig lite i början av serien och man förlorar onödigt många poäng där. I slutet av serien spelar laget upp sig mycket och ser till att man når slutspelet, där man tyvärr dock ryker direkt.

6. Pixbo Wallenstam IBK =

En sjätteplats ses ändå som rätt okej för Pixbo denna säsong, detta då laget har många unga hungriga killar som nu tar över i laget. Henrik Quist kommer som vanligt vara stabil, Dahl spela tufft och starkt och Herr Runnestig ösa på framåt. Bästa poängplockare i Pixbo blir ändå överraskande nog (för många i alla fall) Emil Julkunen, en framtidsspelare av världsklass.

5. Caperio/Täby FC =

Kommer väl alltid att leva med titeln "Bohemgänget" hängande över sig, även om detta är lite väl överdrivet. Laget har ett bra spelande innebandygäng som ändå kommer att svänga lite upp och ner i serien i år och från match till match. Slår många av de "stora innebandylagen" medan man tappar onödigt många poäng mot en del av "bottengängen".

4. FC Helsingborg =

Mikael Karlberg har lyckats få Helsingborg att spela en underhållande och offensiv rolig innebandy (något jag fick se i ligacupspelet). Spelet leder laget rakt upp i tabellen och en mycket bra placering kommer att infrias. Alexander Nede gör en av sina bästa säsonger på många år och Daniel Johnson zorrar in en och annan balja i serien.

3. Warberg IC =

Laget vinner inte serien denna säsong men kommer ändå sedan att ta sig hela vägen till Globen igen (Hoppas man ju i alla fall). Simon Nilsson, nyförvärvet från Färjestaden IBK, tar för sig rejält och lyckas spela till sig en ordinarie plats i startuppställningarna. Martin Emanuelsson fortsätter att övertyga och kommer springa ifrån det mesta i serien, detta i ren "Boltspeedanda".

2. AIK Innebandy =

Fortsätter att spela bra taktisk innebandy och tar sig till Globen även denna säsong, där man sedan vinner finalen. Laget har värvat bra, och smart. Tar några omgångar innan man på allvar kommer igång i serien, men när det väl börjar vinna flera matcher i rad blir de svårt att stoppa laget.

Kim Nilsson blir ingen "superstar" denna säsong!

1. Storvreta IBK =

Laget vinner serien och publiken i Uppsala fyller hallen match efter match. Mika Kohonen kommer inte göra lika många mål som tidigare men stå för massor av framspelningar samt framförallt hålla ihop hela gruppen på ett grymt sätt, och detta hela säsongen. Tyvärr gör sedan Storvreta som vanligt i slutspelet, faller ihop och lyckas inte utan åker ur redan i kvartsfinalen.Då var säsongen och SSL serien tippad och klar.


HUR TROR DU ATT DET SLUTAR, OCH VEM VINNER LIGAN?

VÅGA SÄGA DITT!


Hektisk innebandyvecka

  

Något som man vänjer sig vid under augusti och september så är det väl hektiska innebandyveckor eller helger, fast visst har man ju själv valt att ha det så, och kul är det ju allt som oftast också


Att jag i år tagit steget och valt att inte lägga fokusen på att träna något "elitinriktat" lag utan koncentrera mig på distriktslagsverksamheten i Västergötland samt Tysklands herrlandslag och mina föreläsningsprojekt känns bra.

På detta sätt så är det inte riktigt den där hetsen, den totala hetsen, under hela säsongen.
Man kan jobba på en något mer avslappnad nivå.


Inom föreläsningsbiten och utvecklingsdelen blir det ett arbete i totalt 9 innebandyföreningar i Sverige, detta med olika uppdrag i allt från Gästtränare till ungdomsutvecklare eller seniorinstruktör. Även mentalt tänkandemoment kommer att finnas med på några platser, precis som under andra idrotter jag även jobbar med, är alltså inte bara innebandy, vilket faktiskt är skönt ibland också.

Bryta mönstret lite, som folk brukar uttrycka sig!


Fast man skall väl även vara lite ärlig och säga att ibland kan man faktiskt tröttna lite på innebandyn ändå, det är inte hela ens liv och leverne faktiskt, även om man faktiskt kan känna så många gånger i livet!

Det verkar ju alltid finnas där, ofta också när man minst anar det också.


Efter veckan som gick så känner man sig ändå lite som att nu börjar det bli lite mycket innebandy faktiskt, något man ändå vet om under dessa två månader varje år (samma visa men ändå lägger man in så mycket!), augusti och september, detta då de flesta föreläsningar och utvecklingsdelar startar precis då.

Veckorna kan med andra ord bli riktigt tuffa ibland, och veckan som gick var då definitivt inget undantag, den såg ut på följande sätt:


Måndag: Instruktörspass på Seniornivå för en idrottsförening

Tisdag: Träningspassplanering och innebandyutveckling , Innebandygymnasiet Borås

Onsdag: Möte inför föreläsningsuppstart med en individuellidrottare

Torsdag: Instruktörsträning på Seniornivå för en idrottsförening

Fredag: Föreläsning/Instruktörspass för en innebandyförening

Lördag: F.M = Instruktörspass för en Innebandyförening , E.M = Spelaranalyser + coaching av ett innebandyföreningslag

Söndag: Instruktör/Föreläsare under ett träningsläger , hela dagen (07.30-17.30)


Men visst skall man väl ändå inte klaga heller, detta då det finns många som gärna hade jobbat på detta sätt med innebandy, men inte får göra det, så det är väl bara och bita ihop och tacka för att man får möjlighet att jobba med det man faktiskt tycker är roligast av allt, innerst inne , nämligen innebandy!


Har faktiskt under den hektiska veckan snappat upp många olika, roliga och konstiga saker som kanske kan vara kul att kommentera här på bloggen,
NÅGRA AV DESSA I ALLA FALL:


• A)    Lyckats få en person ("elitfokuserad spelare") att förbättra sitt innebandyspel pga mina analyser och mina mentala tänkandemodeller, vilket känns hur kul som helst. Detta ger en alltid som instruktör lite extra "krydda på moset".

• B)     Fått förfrågan om att även denna säsong coacha Västergötlands P17 distriktslag, vilket är kul, detta då jag redan påbörjat mitt arbete med P15 laget. Men visst är det svårt att tacka nej när föreningar och spelare själva begär att man skall säga ja.... Hmmmm.. börjar man bli lite blödig kanske? Fast det värmer extra bra att de tycker man har det som krävs

• C)    Lärt mig att inte lyssna på så mycket ledare och annat folk i "sjuhäradsområdet" som jag gjort under mitt första år på innebandygymnasiet. Många pratar så ofantligt mycket skit och "goja". Det blir mest "skräpprat" och annat dumt samt att man baktalas hela tiden, sådant orkar jag bara inte med. Bättre att köra sitt eget race och inte deltaga i massa "pajkastningar". Finns ju ändå i och för sig flera bra människor i detta området som jag absolut inte skall dra över en kant, utan dessa högaktar jag snarare....men de andra...nä de är lite av "nollor" för mig!

• D)    Har fått se en rolig innebandymatch, SANDAREDS IBS herrlag, mot Olofström IBK (ett lag jag jobbade som gästinstruktör/föreläsare för på ett träningsläger under söndagen). Sandared, vilka spelar i div 3(!!) , bjuder på en fantastisk rolig offensiv och snabb innebandy. Kul att se detta lag spela på detta sätt. ÄR DEFINITIVT INTE SISTA GÅNGEN JAG SER DEM DENNA SÄSONG!


Hoppas nu på en kommande lite lugnare innebandyvecka, även fast innebandygymnasiet nu startar sina inomhusträningar. Fast där är det bara att  "Rocka loss i Boråshallen" 3 dagar i veckan.

Så Lets rock !


Favoriter bland innebandybloggarna

  

Nu när innebandysäsongen på allvar är igång ,och det spelas och bankas på den vita innebandybollen som aldrig förr, tänkte jag ta tillfället i akt att presentera mina egna favorit bland innebandybloggarna.

Kanske du inte har upptäckt någon av dessa ännu och kanske här får en ny favorit.


Här kommer i alla fall mina favoriter bland bloggarna:10. Gittan Ahonens Blogg, http://www.gittang.blogg.se/

Levererar alltid intressanta saker och svår att inte låta bli att gå in och läsa någon dag i veckan.


9. Jonte Ohlssons Blogg, http://www.jonteohlson.blogg.se/

Bra texter och intressanta funderingar.


8. Stefan Flöjts Blogg, www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4109044

Bra tankar och funderingar av en intressant och kunnig målvaktsinstruktör och föreläsare/utbildare. Kul att läsa Mr Flöjts blogg då vi också har ett litet samarbete med honom på innebandygymnasiet i Borås (min arbetsplats).Levererar ibland mycket bra och tänkvärda texter.


7. David Karlssons Blogg, http://www.innebandydavid.blogg.se/

En blogg som blandar allt från musik till idrott, innebandy eller egna upplevelser som resor med mera. Kul att läsa om lite variation mellan varven och inte bara om innebandy.

En av favoriterna var hyllningen till Madonna då hon i år fyller hela 50 (!!)jordsnurr, otroligt men sant. På Davids sida kunde man få ta del av musikvideos, intressanta fakta samt topplistor av denna kvinnliga "musikikon".


6. Stefan Hedlunds Blogg, www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4092628

Mycket skrivning om Västerås, fast kanske inte så konstigt med tanke på att han jobbar som tränare i denna elitförening. Läste elittränarutbildningen tillsammans med denne mycket trevliga samt i mitt tycke mycket kunniga idrottsledare.

Alltid lika roligt att se hur det går för sina "studiekamrater".


5.Johanna Gratjovas Blogg, http://www.gratjova.blogg.se/

Blandar långa och korta texter med massor av rolig läsning och bra tankar. Missar sällan texter som denne tjej ibland har på innebandymagazinet.se.

Kan det här med hur man formulerar sig och hur man skall få en text till att bli intressant även för utomstående, vilka kanske inte alls vet vem hon är eller bryr sig om hennes innebandykarriär.
Texterna blir alltid på något vis läsvärda.


4. Johan Sjöstrands Blogg , http://www.blogofinnebandy.blogspot.com/

Blandar mycket knivskarpa egna åsikter med att ha bra och härliga intervjuer på sin sida.
Förnyas ofta och med nya saker hela tiden vilket gör att det är kul att följa herr Sjöstrands blogg.

Har mycket åsikter, och står för dessa.


3. Mikael  Lindqvists Blogg, http://www.koppen.blogg.se/

Föräldern, Pixboälskaren, "Örebroarn" och "tränaren" Mikael "Koppen" Lindqvist blogg är kul att titta in på mellan varven. Här kan man få reda på allt ifrån hur det går i "gårdskampen" i innebandy mellan han och hans barns kompisar till tankar kring musik och innebandytaktik.

Bloggtexten är oftast svår att sluta läsa och har man börjat läser man tills den tar slut, så enkelt är det bara.
Skulle gärna se att denne bloggare skrev mer och oftare!


2. Danne Bron-Sundboms Blogg, www.x3m.eu/blogs/danne-bron-sundbom.aspx

En av Sveriges förmodligen första innebandybloggare (något jag dock inte har belägg för)och en mycket bra sådan.
En bloggare som alltid skriver saker man tycker blir intressanta att läsa. Kan det här med formuleringar och textskapelser.
Sundboms "nya" blogg är en höjdare och en blogg som är värt "besväret" att titta in till varje dag!


1. Kimmo Eskelinens Blogg, www.warbergic.se/kimmos/

Att få ta del av hur det går för Västgöten Kimmo Eskelinen är både kul och intressant. Att kunna följa en av "sina" distriktslagsspelare nu under hans något större karriär är riktigt roligt. Mästarnas mästare Kimmo Eskelinen kan det här med skrivande och ger alltid svar på tal på något i sina texter.
Kimmo gästskriver även i innebandymagazinet mellan varven, då alltid med läsvärda tankar och funderingar.Någon blogg jag missat eller någon blogg som du som bloggläsare tycker borde funnits med på listan???????
SJÄLVKLART så får alla tycka till och ha sina åsikter om bloggarna ovan, bara kul att veta vad andra tycker!

RSS 2.0