"Stål-Mange" är 2000-talets Solskjaer


Då var det dags att åter presentera en intervju här på bloggen, och denna gång inte med ingen mindre än Magnus "Stål-Mange" Svensson, från Warbergs Innebandyklubb, i mångas ögon världens målfarligaste spelare och den spelare som kan avgöra som mest när man som mest också behöver det!


 
”Stål-Mange”  är  2000-talets Solskjaer

En västkustvind av sällan skådat slag, en sådan som alla bara njuter utav när den väl visar upp sig, och visst är det en perfekt beskrivning på Magnus Svensson, den magiska nummer 20 i Warberg IC.Trivs på Västkusten

Att Magnus Svensson, Warbergs speciella poängmakare, avgörare och målmaskin trivs på västkusten går inte att ta miste på.

När det äntligen var dags för att ta klivet från moderklubben Vinberg IBS så föll sig valet helt naturligt nämligen på Warberg Innebandyklubb, och även om andra innebandyföreningar velat knyta till sig denna ”Superstar-Svensson” så har han alltid vart västkusten trogen.


-          Har alltid trivts här nere på västkusten, och detta gjorde att när jag väl skulle ”byta upp mig” till en förening på högre nivå så var valet utav Warberg Innebandy inte så svårt. När frågan väl kom så hade jag också 1 år kvar i skolan, och eftersom Varberg bara låg 3 mil från min hemstad så var det ingen tvekan på mitt val, berättar Magnus Svensson själv.  


Förutom sin moderförening Vinberg IBS så är Warberg Innebandyklubb den enda förening som Magnus Svensson representerat under sin smått fantastiska innebandykarriär.


Redan efter sin första säsong i Warberg innebandy, 2001-2002, så kom chansen så småningom till landslagsdebut 2002-2003.
Debuten skedde i en dubbellandskamp mot Schweiz, och spelort var Falun.


Varför nummer 20 på tröjan?


Magnus Svensson hade mycket fotboll runt sig innan han valde innebandy på allvar, och det var inom denna sport som han fann sin stora idol, nämligen norrmannen Ole-Gunnar Solskjaer.
Att just ”Super-Mange” har haft denne heta avgörare som stor idol passar ju väldigt bra, för är det något Magnus själv är fantastisk på så är det att kliva in och avgöra när det väl gäller, en beskrivning som Ole-Gunnar Solskjaer också verkligen stod för.
Ole-Gunnar Solskjaer gjorde det i Norska landslaget och manchester United och Magnus Svensson har gjort det i Landslag, under SM finaler i Globen samt hur många gånger som helst i Warberg Innebandyklubb.


-          Ole-Gunnar Solskjaer var en grym fotbollsspelare och han spelade i mitt favoritlag Manchester United. Han var en pålitlig spelare och avgjorde nästan alltid viktiga och täta matcher, detta oavsett om han kom in från avbytarbänken. Gillade han som spelare och då föll sig valet utav hans nummer 20 ganska enkelt, säger Magnus Svensson


Att Ole-Gunnar Solskjaer hade ett målsinne utöver det vanliga det kommer vi ihåg som minns denna fantastiske norrman i Manchester United, och att det alltid också fanns en fantastisk inställning från honom var underbart att se.
Något som faktiskt även här speglar nummer 20, Magnus Svensson i Warberg Innebandyklubb.
Magnus själv menar nämligen att just inställningen och den rätta viljan i att vilja avgöra matcher samt att han fått ha ett bra målsinne är de viktigaste punkterna som tagit han till den fantastiska innebandyspelare han är idag.


-          Jag har alltid levt på min inställning och vilja, oavsett om det är till match eller träning. Målsinnet är nog dock idag min absolut främsta styrka men jag försöker även att fortfarande utvecklas både inom passningsspelet och tekniken, berättar Magnus.


Kanske man kan säga att nummer 20, Magnus Svensson, ”Stål-Mange”, är 2000-talets Ole-Gunnar Solskjaer?
Magnus Svensson, Warberg IC
Foto: Bildbyrån”En tränarframtid väntar”

När väl denne fantastiske Magnus Svenssons innebandyspelande karriär är över så lär han nog vara ett hett namn på tränarmarknaden, för alla vill väl ha en tränare med rätt inställning, vilja och en som vet hur man skall gå till väga för att vinna och avgöra matcher.


-          Ja det är nog så att det skall mycket till om jag inte blir tränare när min spelarkarriär är över. Vill nog mycket till om jag inte skall hamna i ett bås i framtiden. Fast hoppas det är många år kvar som spelare innan jag behöver börja fundera på detta.


Den innebandyförening som i framtiden dock får Magnus Svenssons understöd och hjälp kommer nog att utvecklas på ett fantastiskt sätt, det tror jag att de flesta innebandykunniga personer i Sverige är övertygade om.
Fast skall förmodligen mycket till för att denne Västkustkära person skall lämna Warbergs Innebandyklubb, och kanske är det i stället så att om några år så för Magnus Svensson Warbergs Innebandyherrar till fler fina titlar inom innebandyvärlden, inte som spelare utan som innebandytränare.Första SM-guldet sitter i minnet

Ett starkt minne som Magnus Svensson har är första SM-guldet som han tog med Warberg Innebandyklubb under säsongen 2004/2005. 

Visserligen hade Warberg Innebandyklubb tagit ett SM-guld tidigare, säsongen 1997/1998, men detta då utan Magnus Svensson


-          Ja det sm-guldet 2005 minns man mycket väl och klart att sådant finns med i ens minne livet ut, men minns även straffavgörandet i Globen 2007/2008, mot AIK, starkt, det var en härlig tillställning, berättar Magnus.


Straffavgörandet som Magnus syftar på är det straffavgörandet som ledde fram till Warberg Innebandyklubbs 4 guld genom tiderna, detta under SM-slutspel 2007/2008, och med ett avgörande som var helt otroligt.

Warberg Innebandyklubb var denna säsong regerande mästare, detta efter att ha vunnit guld även säsongen 2006/2007.
Laget hade segrat i grundserien, detta i storartad stil, men när det väl var dags för final i Globen inför hela 14.397 åskådare, blev det en ”nagelbitare” för de som fanns på plats.

Matchen mellan AIK och Warberg Innebandyklubb slutade oavgjort, 4-4, efter full tid och så även efter att sudden-death tiden var spelad.
Det var då ett straffavgörande fick komma att avgöra denna final 2007/2008.
Ett straffavgörande som kom att avgöras utav Magnus Svensson själv då han till slut avgjorde med en grym straff och Warberg Innebandyklubb fick åter ta på sig guldhattarna.

Magnus Svensson vann själv också slutspelets poängliga på hela 21 poäng, detta fördelat på 16 mål och 5 assist.


Nedan följer fakta från denna magiska SM Final 200/72008:

FINAL, Globen, 19 april 2008

Warberg IC - AIK IBF 5-4
(2-1, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0) str


Mål:
0-1 (2.34) Patrik Edgren (Mats Carlsson), 1-1 (5.15) Jim Canerstam (Magnus Svensson), 2-1 (6.51) Karl-Johan Karlsson (Mattias Hasselström), 2-2 (31.29) Patrik Edgren (Kristoffer Kranberg), 2-3 (32.24) Niklas Jihde (Conny Vesterlund), 3-3(36.26) Magnus Svensson (Jim Canerstam), 3-4 (41.00) Fredrik Djurling (Niklas Jihde), 4-4 (49.16) Joakim Andersson (Tony Eriksson).

Straffmål, Warberg:
Mathias Larsson, Mikael Holmer, Magnus Svensson. AIK: Conny Vesterlund, Niklas Jihde.

Utvisningar, Warberg:
3x2 min , AIK: -.

Domare:
Thomas Andersson och Kalle Fahlander.

Publik:
14 397 (Globen, 19 april 2008).

Warberg Innebandyklubb, Svenska Mästare 2008
FEM SNABBA MED MAGNUS SVENSSON:


FAVORITMAT:
Utan tvekan sambon Liselottes hemlagade mat

FAVORITDRYCK:
”Bubbelvatten”

FAVORITGODIS:
Smågodis är klart bäst men gillar inte lakrits

FAVORITFILM:
Komedier är klart bäst

DRÖMRESA:
Vill till Thailand, och så blir det så fort ”karriären är över”!


/Micael Svensson


Visste ni att detta var VIBFs målsättningar?

Har för skoj skull tagit fram en del saker som Västergötlands Innebandyförbund satt upp som mål att lyckas med under några år eller att utveckla.
Var faktiskt kul att sitta och se lite hur en del förbund tänkt samt uppnått sina mål när man tittade runt bland dessa lite och jämförde.

Ni läsare, främst från området där jag då kommer ifrån, Västergötland, får själva kommentera och bedömma vad ni anser.

Målsättningar gällde ju mellan 2007-2010, så det kanske är dags att analysera dem nu. Undra förresten vilka som skall sitta och göra detta?


VÄSTERGÖTLANDS INNEBANDYFÖRBUND


Verksamhetsidé

Västergötlands Innebandyförbunds verksamhetsidé är att, på ett effektivt sätt, administrera, utveckla och marknadsföra innebandyn i Västergötland. Verksamheten skall präglas av offensivt nytänkande och framåtanda.

 

Vision


Västergötland IBF skall ha en ledande position inom Svensk innebandy.

 

Målsättningar 2007-2010

Västergötlands IBF:s organisation skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde. Både ideellt arbetande och anställd personal ska uppleva arbetet inom Västergötlands IBF som utvecklande och stimulerande.

Västergötlands IBF ska höja domarkvalitén.

 

Västergötlands IBF skall bedriva ett bra utvecklingsprogram för talanger, ledare och förtroendevalda.

 

Västergötlands IBF skall öka antalet dam och flicklag i seriespel.

 

Västergötlands IBF skall jobba aktivt för att alla kommuner skall ha minst en innebandyförening.

 

Västergötlands IBF:s Distriktslag skall ta SM-guld.

 

Västergötlands IBF skall hjälpa föreningar att påverka kommuner att anpassa idrottshallar för innebandy vid nyproduktion och även i befintlig anläggning.

 

Västergötlands IBF skall ha flera lag i förbundsserierna.

 Domarkommitens målsättningar
 

 

Mål för säsongen 2009-2010:  (Årets säsong som gått!)

 

DK skall ha minst 4 protokollförda möten.

 

DK skall genomföra distriktsdomarkurs.

 

DK skall genomföra två nybörjarkurser.

 

DK skall öka antalet domarobservationer.

 

DK skall genomföra en observatörsutbildning

 

DK skall närvara på SIBFs DK.s och VIBFs ordförandekonferens

 

DK skall anordna en träff med domarna mitt i säsongen.

 

DK skall vidareutbilda distriktets  Domarobservatörerna.

 

 

Målsättningar 2007-2010

DK skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde.

DK skall höja kvalitén på domarutbildningen.

 

DK skall öka antalet domare i distriktet.

 

DK skall jobba aktivt för att rekrytera fler kvinnliga domare.

 

DK skall ha flera domarpar i förbundsserierna.

 

DK skall rekryter oberoende domarobservatörerTävlingskommitens målsättningar 2007-2010:


TK skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde.

TK skall jobba för att få föreningarna att lämna in alla uppgifter i god tid.

 

TK skall öka antalet föreningsobservationer.

 

TK skall jobba för att öka antalet deltagande lag i senior DM.

 

TK skall jobba för att öka antalet dam och flicklag i seriespel.

 

TK skall jobba för att minska antalet sena utdragningar ur seriespelet.

 

TK skall utveckla en lathund till domarna vid bestraffning.


Som sagt HUR har det egentligen gått, VART FINNS SANNINGEN och VÅGAR NÅGON tycka till om den?


RSS 2.0