Visste ni att detta var VIBFs målsättningar?

Har för skoj skull tagit fram en del saker som Västergötlands Innebandyförbund satt upp som mål att lyckas med under några år eller att utveckla.
Var faktiskt kul att sitta och se lite hur en del förbund tänkt samt uppnått sina mål när man tittade runt bland dessa lite och jämförde.

Ni läsare, främst från området där jag då kommer ifrån, Västergötland, får själva kommentera och bedömma vad ni anser.

Målsättningar gällde ju mellan 2007-2010, så det kanske är dags att analysera dem nu. Undra förresten vilka som skall sitta och göra detta?


VÄSTERGÖTLANDS INNEBANDYFÖRBUND


Verksamhetsidé

Västergötlands Innebandyförbunds verksamhetsidé är att, på ett effektivt sätt, administrera, utveckla och marknadsföra innebandyn i Västergötland. Verksamheten skall präglas av offensivt nytänkande och framåtanda.

 

Vision


Västergötland IBF skall ha en ledande position inom Svensk innebandy.

 

Målsättningar 2007-2010

Västergötlands IBF:s organisation skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde. Både ideellt arbetande och anställd personal ska uppleva arbetet inom Västergötlands IBF som utvecklande och stimulerande.

Västergötlands IBF ska höja domarkvalitén.

 

Västergötlands IBF skall bedriva ett bra utvecklingsprogram för talanger, ledare och förtroendevalda.

 

Västergötlands IBF skall öka antalet dam och flicklag i seriespel.

 

Västergötlands IBF skall jobba aktivt för att alla kommuner skall ha minst en innebandyförening.

 

Västergötlands IBF:s Distriktslag skall ta SM-guld.

 

Västergötlands IBF skall hjälpa föreningar att påverka kommuner att anpassa idrottshallar för innebandy vid nyproduktion och även i befintlig anläggning.

 

Västergötlands IBF skall ha flera lag i förbundsserierna.

 Domarkommitens målsättningar
 

 

Mål för säsongen 2009-2010:  (Årets säsong som gått!)

 

DK skall ha minst 4 protokollförda möten.

 

DK skall genomföra distriktsdomarkurs.

 

DK skall genomföra två nybörjarkurser.

 

DK skall öka antalet domarobservationer.

 

DK skall genomföra en observatörsutbildning

 

DK skall närvara på SIBFs DK.s och VIBFs ordförandekonferens

 

DK skall anordna en träff med domarna mitt i säsongen.

 

DK skall vidareutbilda distriktets  Domarobservatörerna.

 

 

Målsättningar 2007-2010

DK skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde.

DK skall höja kvalitén på domarutbildningen.

 

DK skall öka antalet domare i distriktet.

 

DK skall jobba aktivt för att rekrytera fler kvinnliga domare.

 

DK skall ha flera domarpar i förbundsserierna.

 

DK skall rekryter oberoende domarobservatörerTävlingskommitens målsättningar 2007-2010:


TK skall bestå av personer som har nödvändig kompetens inom sitt ansvarsområde.

TK skall jobba för att få föreningarna att lämna in alla uppgifter i god tid.

 

TK skall öka antalet föreningsobservationer.

 

TK skall jobba för att öka antalet deltagande lag i senior DM.

 

TK skall jobba för att öka antalet dam och flicklag i seriespel.

 

TK skall jobba för att minska antalet sena utdragningar ur seriespelet.

 

TK skall utveckla en lathund till domarna vid bestraffning.


Som sagt HUR har det egentligen gått, VART FINNS SANNINGEN och VÅGAR NÅGON tycka till om den?


Kommentarer
Postat av: Jonas A

Det är väl inte mycket som man upnått där inte, eller vad säger ni andra? Domarsakerna som skulle uträttas mellan 07-10 känns inte som det hänt mycket!

2010-03-17 @ 17:19:06
Postat av: Stefan

Ja vad ska man säga. Det är väl dags att de rannsakar sig själva va!

2010-03-18 @ 10:04:53
Postat av: Peter

Västergötland har inte varit på en enda SDF-Konferens på de senaste 4 åren. Kanske skall börja där.. Erfarenhetsutbyte med de andra distrikten i Sverige kan ju inte skada direkt! Varför har man inte varit där ?

2010-03-18 @ 15:10:55
Postat av: Andreas L

Mycket intressant läsning och roligt att se hur nu Västergötland går vidare med sina målsättningar från 2007 till 2009 och hur de utvärderar dessa.

2010-03-19 @ 14:06:36
Postat av: Västgöte

De har ju misslyckat katastrofalt med de flesta punkter, speciellt att ta SM-guld med distriktslaget och att höja domarkvalitén som jag tyvärr tycker ha blivit sämre.

2010-03-20 @ 18:55:55
Postat av: Hanna

Till Peter

Varifrån har du fått denna info om att VIBF inte har varit på en enda SDF konferans ?Mig veteligen har dom närvarat på alla möten sibf har ( enligt en säker källa)Kanske bäst att ta reda på fakta innan man skriver något.

2010-03-21 @ 17:05:56
Postat av: Magnus Carlsson

Hade vart kul att se vad som händer de kommande åren, men det spela väl som vanligt ingen roll vad man kommer fram till på mötena kansliet med Selander i spetsen bestämmer ju ändå. Det har man ju till och med hört från styrelseuppdragspersoner som suttit med i denna styrelse.

2010-03-22 @ 21:04:40
Postat av: Ante

Problemet i Västergötland stavas SELANDER! Större bakåtsträvare får man faktiskt leta efter. Så länge Selander sitter på kansliet så kommer Västergötland aldrig att utvecklas. Just nu ser det bedrövligt ut på många fronter. VIBF är kanske i dagens läge Sveriges sämsta innebandyförbund.I detta nu så tappar Västergötland massvis av dam- och flicklag och ungdomsserierna på pojksidan är inget att hurra åt heller. Man kanske vill ha det så i förbundet, vad vet jag?För att få förbundet att vakna till och göra sig av med Selander och hans bundsförvandet så krävs det nog att de stora föreningarna i distriket skriver ihop något och går ihop och vägrar spel förbundets serier. De klubbar jag tänker på är Mullsjö AIS, IBK Lockerud, Fröjered, Fagerhult Habo IB och Skövde. IBK Lidköping kommer väl aldrig alliera sig med de ovan nämnda klubbarna då Selander verkar i deras förening.Vore jag Mullsjö och Fagerhult Habo IB så skulle jag flytta över hela verksamheten till Småland för där finns ett av Sveries vassaste förbund med en vision för framtiden. Tyvärr så blir det svårare för klubbar som Lockerud och Fröjered att byta förbund då de inte ligger så nära ett annat som de två tidigare nämnda föreningarna.SÅ SNÄLLA DE STORA FÖRENINGARNA I FÖRBUNDET, GÅ EMOT ERT FÖRBUND OCH SE TILL SÅ ATT SELANDERS OCH HANS BUNDSFÖRVANDET FÖRSVINNER FRÅN DE TYNGRE POSTERNA, SÅ ATT FÖRBUNDET KAN UTVECKLAS OCH BLI DET FÖRBUND SOM DET EN GÅNG I TIDEN VAR.

2010-03-29 @ 00:28:08
Postat av: Till alla tyckare:

Intressant att höra er tycka till, det är aldrig fel. Jag kan hålla med om en del och att vissa saker borde genomföras, men jag har vart med i verksamheten och vet tyvärr hur det fungerar så man vågar knappt öppna munnen längre, då både plockas man bort och åtsidosätts. Sedan tror jag inte att vår käre Selander är omen till allt ont, det finns nog värre "gubbar". Men alla har rätt att tycka och det är inte fel med förändringar det motsäger jag inte heller! / Micael Svensson

2010-03-29 @ 11:04:39
Postat av: Mr X

Intressant att läsa så mycket från folk som inte har belägg för sina påståenden!! VIBF är kass på många områden(det är väl de flesta överens om), steget därifrån till att idiotförklara alla är väldigt långt! Precis som signaturen Hanna har påpekat också ta reda på fakta innan du uttalar dig!!! Sedan har vi signaturen Ante(som tom namnger personer som ansvariga) som har sitt förslag, är du(Ante) medveten om att VIBFs ordförande idag har kopplingar till Skövde? Är du medveten om att de klubbar(utom Fröjered) är de klubbar som vill släppa U-lagen fritt i seriesystemet så att de har möjlighet att ta sig upp ända till div II?Handen upp alla som vill ha U-lag i A-lagsserier!

Sedan har vi det här med domarsnacket som blivit så populär bland lagen i V-götland. Man får de domare som man förtjänar. För vi spelare är inte så mycket bättre än domarna. För hade vi varit bättre hade vi inte spelat i V-götlands serie utan i SIBFs.

Om man är någorlunda insatt i V-götlands innebandy så kan man se att många av mål och visioner har tagit steg i rätt riktning men att fortfarande finns mycket att jobba med. Detta är dock inget personal på kansliet ska belastas för, de har sina problem(bemötande, få ut info. till berörda och liknande) som det nämnts.

Jag håller dock med M.Svensson att det finns personer som sitter på poster som de inte borde göra detta. Det är dessa personer som är problemet i dagens innebandy V-götland.

Ett tips till ALLA därute är att se till så att Er förening är representerad på möten så att man får sin röst hörd!

2010-04-08 @ 09:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0