DANMARK, KRONSTRAND, FONDER & MC


DANMARK, KRONSTRAND, FONDER OCH MENTAL COACHNING


Nu har det hänt mycket det sista och det är samtidigt många saker som är på gång, vilket faktiskt är ganska kul.
Visst så tar dessa saker upp en del av ens tid, men jag har hellre fullt upp än ”dötid” hemma i soffan.


Kommande helg så skall man bege sig till Danmark för landslagssamling med Tysklands herrlandslag, vilket är den sista riktiga förberedelsen innan VM i Finland 3-12 december.
På lägret i Danmark så står en hel del teori på spel, samt träningspass och 2 matcher mot det Danska landslaget.
Matcherna lär bli riktigt tuffa, detta då det under de senaste åren vart stor skillnad mellan de båda innebandynationer. Danmark har varit ganska så överlägsna, vilket man nu så klart vill ändra på.

Som landslag kommer vi väl förberedda, detta efter att vi under vår landslagshelg i tyska Wernigerode senast har med oss massor utav goda resultat, bra taktiska lösningar samt bra träningar.
I Wernigerode lyckades vi bland annat skrälla och vinna över Italien, vilket aldrig tidigare har hänt för Tyskland. Detta gav en positiv klang i landet.
Nu vill vi så klart även skrälla i Fredrikshamn under kommande helg.


Att jobba på landslagsnivå är riktigt stimulerande och utvecklande och det är väldiga skillnader från allt annat man gör i Sverige.
Det är kul att få vara på plats under ett VM, finnas med i ”hetluften”, samtala med andra ledare, se matcher, tala med pressen och bara få ”glida omkring” i hallarna.
Nu i december gör jag mitt 4:e VM på landslagsnivå, vilket känns fantastiskt. Tidigare VM har varit 2004 i Schweiz, 2006 i Sverige, 2008 i Tjeckien samt nu i december så blir det Finland.
Första 2 VMslutspelen ledde jag det Holländska landslaget, men nu är det alltså Tyskland som gäller.

Att jobba med landslagsbiten gör att man ibland slipper bry sig om innebandy på ”korpnivå”  i Västgötaserierna, vilket jag bara var tvungen att skriva då det retar upp en del som tycker att exempelvis herrarnas div 2 serie denna säsong är så himla bra, detta när den snarare håller en rent ut sagt anskrämlig status.
Att hålla på och såga varandra, finna fel och skriva ner folk på bloggar hör till vardagen på denna nivå, men det kanske är just därför nivån är som den är och spelarna som håller på med detta lär ju inte heller förmodligen ta sig några kliv högre i sin innebandykarriär, eller vanliga liv heller för den delen. Fast kul att de håller på, då får man sig lite goda skratt ibland och det är aldrig fel att se andra försöka skapa oro, när det egentligen i stället blir humor utav det hela.
Jag tyckte försäsongen med min hemmaföreningen i min stad, vilken jag för övrigt har ett samarbete med var fantastisk, men nu när serien startat inser man hur dåliga, tråkiga och trista matcher det är i serien. Kan inte direkt säga att man gläds utav att stå i ett coachbås och se 3 perioder rinna förbi, det står jag verkligen för.

Samtidigt så är det utvecklande att försöka hjälpa sin stads förening, och föreningen där ens son spelar i.
Man kan ju alltid hoppas att föreningen lär sig något utav mig också.

Att vara i en förening och ge understöd är bra och med tanke på mina kontakter och kunskap inom olika fonder, stipendieförbund, SISU och RF så är det roligt att dra in pengar till föreningarna man understöder på detta sätt också.
Lägger man bara ner lite tid på det är det inte speciellt svårt att varje säsong dra in mellan 60.000-100.000 på sådant, vilket inte är fel för en förening i fråga.

Tycker att fler borde lära sig sådant, detta för att stärka sin klubbkassa en del.


Just nu är det full fokusering också på ett annat projekt där jag samarbetar med Jonathan Kronstrand.
Ett riktigt roligt och härligt projekt som genom Svenska Innebandyakademin skall ge unga innebandyspelare rätt utveckling och att deras kunskap om innebandy höjs mer och mer.
Tror att vi i Västergötland faktiskt kan få till detta riktigt bra också, detta då andra distrikt redan är med på noterna.
Mer om detta kommer jag förmodligen att skriva och berätta om under slutdelen av detta år 2010.


Mentala Coachningen rullar också på bra och just nu är det arbete med lite diverse idrotter, vilket också är positivt, då blir det inte bara blir fokusering på en enda idrott.

Tycker mig också se att denna mentala coachningsdel efterfrågas allt mer och mer inom idrottsvärlden, och faktiskt skolvärlden, vilket är kul.
Det är något som ger mycket mycket mycket mer än vad en del tror.


TIMES TO REMEMBER, DEL 2


Times To Remember är texter hämtade från olika saker som skett inom innebandydelen och där jag har deltagit på olika sätt.
I ANDRA delen blir det en tillbakablick på VM i Sverige 2006 och lite notiser där ifrån, detta bland annat hämtade från Mikael Fasth och hans skriverier från detta VM i Innebandy.
17:12
2006-05-19

SLOVENIEN BESEGRADE HOLLAND

Holland fick se sig besegrat, igen, utav ett starkt spelande Slovenien, detta i inledningen utav Vm och B-poolens första runda.

Holland har aldrig tidigare slagit vare sig Slovenien eller Österrike, Österrike vilka är det andra hotet i gruppen till avancemang och slutspel för Holland. Detta gör att det nu ser ut som att Holland, och alla deras tillresta fans, faktiskt får koncentrera sig på spel om 3:e platsen i gruppen och placeringsmatcherna.

Förlusten skrevs till 5-7, detta efter det att den slovenska stjärnan Benjamin Carnea, proffs i Schweiziska Alligator Malans, gjort hela 3 mål på Holländarna.


18:36
2006-05-20

HOLLAND SLOG ETT HELTÄNT AUSTRALIEN

SVTs TV sporten på plats i Helsingborg, och all fokus på Australien. Då tände Holland till och körde över "Aussie".


Sveriges Television var på plats i hallen och även andra medier för att följa det härligt glada och sjungande Australien. Ett landslag som på väg mot sitt första slutspel skulle slå tillbaka orangeklädda Holland ganska enkelt.
Holland stod dock emot bra och tog faktiskt över matchen efter bara 10 minuters spel.
Med sina tillresta orange fans på läktaren och med en taktik och tanke i sitt spel, vilket inte funnits förr, var det faktiskt stundtals spel mot ett mål, och den Australiensiske målvakten hade det svettigt.

Hollands stjärna Terry Samwell från Olofström IBK i Sverige var hela matchen igenom ett orosmoment för de grönklädda Australiensarna och han var en utav de spelare som lyfte fram Holland till en säkert 6-1 seger.


20:01
2006-05-22

HOLLAND STOD EMOT OCH VANN

Matchen mellan Holland och Österrike såg ut att vara avgjord efter 2 perioder när Holland ledde med 4-0, men Österrike gjorde match utav tillställningen och reducerade hela 3 gånger om. Holland höll dock undan och vann till slut överraskande med 4-3.

Matchen inleddes i ett avvaktande spel, från båda lagen. Efter knappt 10 minuter tar höjde Holland tempot och hittade spelvägar som luckrade upp det Österrikiska försvaret. På 4 minuter gick Holländarna på så vis ifrån till hela 3-0.
Målet fram till 3-0 var ett frislag, förmodligen inövat sådant, där bröderna Terry och Norry Samwell stod för uppvisningen.
Efter detta mål tog Österrike time-out och spelade sedan upp sig resten utav matchen, detta trots att Holland i andra perioden både tagit ledningen med 4-0 samt kostat på sig att även missa en straff.

Österrike satte framförallt i den sista perioden full fart framåt och reducerade hela 3 gånger. Holländarna började se trötta ut och i slutet räddades man endast utav att burväktaren i Holland Kristian Ten Hof storspelade.

Förbundskaptenen i Holland, Mikael Svensson, hade en svettig tillställning i slutet men matchade sina spelare bra och lyckades för första gången föra Holland till en historisk seger mot Österrike.

- Det var fantastiskt kul att känna lagets glädje efter vinsten över Österrike. Vad jag förstår har Holland aldrig tidigare slagit Österrike. Nu har vi chans att ta den där slutspelsplatsen i gruppen, och jag skäms inte alls för segern idag, vi var väl värda denna seger, avslutar en jublande glad Holländsk förbundskapten.


21:49
2006-05-25

HOLLAND TOG BRONS I B-POOLEN

Efter att Holland tagit sig vidare från ett gruppspel även detta VM, efter att bland annat slagit nationer som Österrike, blev det tyvärr stopp i semifinalen mot Estland. Förlusten skrevs till hela 5-12 och Esterna får nu spela finalen i Globen om 2 dagar.

Holland fick i stället ställa in sig på match om tredje pris, detta mot Slovenien, vilka fick ge sig i en tuff tillställning mot Ungern.

Matchen lagen emellan i Botkyrkahallen i Stockholm blev tuff inledningsvis och det bjöds på flera riktigt fula tacklingar.
Efter ett tag så kunde Holland rycka ifrån i målprotokollet til ledning 3-1.
Slovenien kom dock tillbaka och en bit in i den sista perioden stod det 3-3 i matchen.
I slutfasen tog Hollands förbundskapten, svensken Mikael Svensson time out, och efter denna så lyckades Holland skapa flera riktigt bra och kvalificerade goda chanser.
Överraskande nog så var det också Holland som fick sista ordet i matchen och satte vinstmålet 4-3.
På så vis tog man brons i B-poolen.

Holland vilka avancerat fantastiska hela 6 placeringar på rankingslistan sedan maj 2004 är kanske den nationen som tagit de största utvecklingskliven bland b-poolens lag.
Förbundskapten Mikael Svensson har gjort ett bra jobb med en nation som för bara 3 år sedan sågs som en utav de sämre i Europa, och fått dess herrlandslag att klättra från 19 plats på rankingen till 13 plats, detta på bara 3,5 år, ett fantastiskt utvecklingsresultat.
TIMES TO REMEMBER, DEL 1


Times To Remember är texter hämtade från olika saker som skett inom innebandydelen och där jag har deltagit på olika sätt. I FÖRSTA delen blir det en tillbakablick på distriktslagstiden 2007-2008.


Brons smakar guld i efterhandDistriktslags SM 2008, Sundsvall, är över. Ett SM som för P17 gav mersmak för många innebandyspelare och deras satsning på fortsatt innebandykarriär.Många sa efter SM att nu är det verkligen innebandysatsning som gäller, nu när man ser vad som krävs och hur bra många är. Själv kan vi ledare bara hålla med och säga att det är bra att spelarna själva nu inser vad som krävs för att nå en högre nivå, samt att de sett distriktslaget som en ”inslussningsport” till U-19 landslag med mera.

Årets SM kändes lite tungt då den där semifinalen förlorades mot Skåne med 7-3, efter de två sista målen inslagna i tom kasse. Visst ville både ledarna och laget spela final och känslorna var stora och besvikelsen lyste i mångas ansikten direkt efteråt.

Nu så här någon vecka efter SM så har många smält sina intryck och insett att laget genomförde ett fantastiskt bra SM med fina resultat.

Då smakar ett brons förmodligen helt plötsligt guld, om man skall tolka en av spelarnas beskrivningar så här i efterhand.

 

Nedan följer en summering från SM där detta beskrivs i matchfakta samt spelarbeskrivningar: 

 

Västergötland – Dalarna  6-6

 

Periodsiffror: 2-2 , 2-3 , 2-1

Skottstatistik: 25-15  ( 9-5 , 10-7 , 6-3 )

 

Åskådare: 120

 

1-0 David Fredriksson ass. Jakob Svensson

2-2 Marcus Nilsson ass. Adam Grufvisare

3-4 Erik Olofsson ass.  -   (4-5)

4-5 Erik Olofsson ass. Rikard Hessmer

5-5 David Fredriksson ass. Efraim Björnell

6-5 Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg

 

Första matchen i SM blev en märklig tillställning där faktiskt domarna var involverade i mycket. Bland annat så fick Västergötland en 5 minuters utvisning emot sig, vilken motståndarna kunde göra 3 mål på. En utvisning som inte ens var någon utvisning över huvud taget. Men Västergötland bet ihop och såg till att i alla fall få med sig en poäng mot Dalarna, vilket kunde ha blivit några till om laget även satt straffen de fick eller gjort mål i slutskedet då man fick spela PP.

 

I efterhand så skall laget ändå vara nöjda med poängen då det blev som det blev under matchen. Laget spelade ett dåligt box play och fick inte alls ordning på sitt fina PP, vilket man haft som ett vinnarvapen under de förberedelsesamlingarna laget haft innan SM.

 

Under första matchen startade Västergötland på hela 3 formationer, detta för att få in så många så möjliga i turneringen direkt.

Bästa spelare på planen i Västergötland var Jimmie Pettersson, Hide-a-lite Mullsjö AIS, vilken startade som forward men avslutade som back. Centern Erik Olofsson, BIF Fagerhult och backen David Fredriksson, IBK Tygriket-99 spelade också stabilt.

 

 

 

Södermanland – Västergötland  2-8

 

Periodsiffror: 0-3 , 0-2 , 2-3

Skottstatistik: 31-31  ( 4-11 , 9-9 , 18-11 )

 

Åskådare: 102

 

0-1 Jimmie Pettersson ass. Adam Grufvisare

0-2 Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg

0-3 Rikard Hessmer ass. Marcus Nilsson  (5-4)

0-4 Tobias Utterberg ass. Rikard Hessmer

0-5 Marcus Nilsson ass. Sandro Johansson

0-6 Marcus Nilsson ass. Sandro Johansson

0-7 Marcus Nilsson ass. Rikard Hessmer   (4-5)

0-8 Efraim Björnell ass. Marcus Nilsson

 

Inför andra matchen i gruppen, den mot Södermanland, så bestämde sig ledarna i Västergötland för att ändra lagets boxplay och en del av PP spelet. Det bestämdes också att laget skulle gå på lite högre press samt endast spela med två rena formationer i matchen.

Detta blev ett lyckat drag.

Västergötland var helt överlägsna i matchen mot Södermanland och styrde allt ute på banan. Båda formationerna spelade en riktigt bra innebandy och boxplay spelet samt PP spelet började fungera riktigt bra, något som var viktigt inför kommande matcher.

Västergötland höll tätt i 4 boxplay under matchen.

 

Bäst på plan i ett för dagen mycket starkt helt Västgötalag var forwarden Marcus Nilsson, IBK Lidköping.

 

 

Stockholm – Västergötland  6-6

 

Periodsiffror: 3-1 , 2-3 , 1-2

Skottstatistik: 22-18  ( 8-5 , 5-7 , 9-6 )

 

Åskådare: 150

 

0-1 Efraim Björnell ass. Sandro Johansson

3-2 Erik Olofsson ass. Jimmie Pettersson

4-3 Marcus Nilsson ass. Efraim Björnell

4-4 Efraim Björnell ass. Rikard Hessmer  (5-4)

6-5 Rikard Hessmer ass Tobias Utterberg  (5-4)

6-6 Samuel Rosén ass. Marcus Nilsson

 

Gruppens tuffaste match väntade då favoriten Stockholm togs emot som motståndare i Sundsvalls Sporthall.

Västergötland hade inför matchen gått igenom, formationsmässigt, hur man skulle bemöta Stockholm med olika taktiska moment. Detta för att kunna störa motståndarna, låsa deras avslut samt själva kunna vända spelet snabbt.

Något som Västergötland lyckades mycket väl med under hela matchen.

 

Första perioden startade Västergötland mycket bra och laget tog också ledningen efter 2 minuters spel, detta efter ett mål av Efraim Björnell, assist från Sandro Johansson.

Efter detta tog dock Stockholm över mer och mer och så småningom så lyckades huvudstaden också överlista storspelande Niklas Järläng i Västgötamålet. Perioden vanns av Stockholm med 3-1, men Västergötland kände ändå att laget spelade bra och det bestämdes att man nu bara skulle ut och fortsätta köra, detta dock med en ändring i ett av de taktiska spelvändningsmomenten.

 

Andra perioden och resten av matchen så var det Västergötland som skapade de vassaste chanserna. Samtliga spelarna på banan spelade en smart, klok och välspelad snabb omställningsinnebandy, vilket Stockholm hade svårt att få grepp om.

Båda de avslutande perioderna vann Västergötland och det var faktiskt Västergötlands spelare som var närmast en seger, detta med ett ribbskott och ett stolpskott i slutskedet, vid ställningen 6-6.

Västergötlands PP fungerade mycket bra i matchen och här gjorde man 2 mål på 2 försök.

 

Efter matchen berömde Stockholms ledare Västergötland och berättade att de var glada för en poäng och att de hoppades på att lagen åter fick mötas, detta i en final.

 

Bäst på banan i matchen mot Stockholm var målvakten Niklas Järläng, Hide-alite Mullsjö AIS samt centern Efraim Björnell, BIF Fagerhult.

Hela laget spelade också en mycket bra innebandy och alla skall berömmas lite extra för sin insats.

 

 

Västergötland – Jämtland/Härjedalen  8-2

 

Periodsiffror: 2-0 , 2-1 , 4-1

Skottstatistik: 44-24  ( 22-9 , 7-10 , 15-5 )

 

Åskådare: 150

 

1-0 Jonas Wågman ass. Philip Jansson

2-0 Erik Olofsson ass. Rikard Hessmer

3-1 Rikard Hessmer ass. Erik Olofsson

4-1 Efraim Björnell ass. Sandro Johansson

5-2 Efraim Björnell ass. Samuel Rosén

6-2 Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg

7-2 Jimmie Pettersson ass. Tobias Utterberg  (5-4)

8-2 Marcus Nilsson ass. Jimmie Pettersson  (5-4)

 

Sista, viktiga, gruppspelsmatchen om vilket lag som skulle gå vidare till slutspelet blev aldrig något hot för Västergötland, även om laget faktiskt inte spelade någon bra innebandy.

Första perioden präglades dock av mängder med avslut, avslut som Jämtland/Härjedalens målvakt gjorde en del riktigt bra räddningar på. Tillslut lyckades Västergötland ändå trycka dit ett mål, detta efter ett bra skott av Jonas Wågman, assist från Philip Jansson.

Erik Olofsson spädde sedan på med ytterligare ett mål innan perioden var över, en period som, om Västergötland tagit vara på sina chanser bättre, borde ha letts med mer än två mål.

 

Andra perioden blev mer en kamp medan Västergötland i 3:e tog över kommandot, växlade upp en hastighet och satte punkt i matchen relativt snabbt. Sista perioden segrade också laget med hela 4-1, detta efter bland annat 2 mål i PP.

 

Bäst på banan i matchen var målvakten Johannes Hjertén, Tranemo IBK.

 

 

Kvartsfinal:

 

Västergötland – Västmanland  12-8

 

Periodsiffror: 5-3 , 3-2 , 4-3

Skottstatistik: 28-21  ( 14-8 , 6-6 , 8-7 )

 

Åskådare: 173

 

1-0 Sandro Johansson ass. Marcus Nilsson

2-2 Efraim Björnell ass. Samuel Rosén

3-3 Efraim Björnell ass. Samuel Rosén

4-3 Marcus Nilsson ass. Sandro Johansson

5-3 David Fredriksson ass. Marcus Nilsson

6-3 Erik Olofsson ass. Jimmie Pettersson

7-3 Rikard Hessmer ass. Efraim Björnell  (5-4)

8-5 Tobias Utterberg ass. Rikard Hessmer

9-7 Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg

10-7 Sandro Johansson ass. Samuel Rosén

11-8 Marcus Nilsson ass. David Fredriksson

12-8 Sandro Johansson ass. Efraim Björnell

 

 

Kvartsfinalen mot Västmanland blev en skottvillig och mycket svängig tillställning, ingen match för en defensiv taktiker men verkligen en publikmatch för de som skådade denna från läktaren.

 

Direkt när matchen startade så var det spelvändningar och snabba avslut som vågade fram och tillbaka. Efter ett underläge med 2-3 så gjorde Västergötland en taktisk förändring, vilket gav en enorm scenförändring. Laget gjorde 3-3, 4-3 och 5-3 inom loppet av endast ca 2 minuter, ett utslag av ett taktiskt drag som inte ens Västergötlands ledare hade kunnat tro på.

 

Matchen fortsatte sedan att bölja en del, fram och tillbaka, och det centrerade och tuffa spelet runt mitten fanns i stort sett inte alls i matchen. I slutfasen började dock Västmanland att komma ikapp och tog över mycket av spelet. Under denna period var det tufft och svettigt för Västgötarna, men när Marcus Nilsson, IBK Lidköping, lyckades kontra in ett mål, vilket betydde 11-8, så kändes segern säkrad. Ytterligare ett mål föll i slutet av matchen,12-8, detta av spelaren som öppnade upp matchen med ett zorroliknande, Sandro Johansson, IBK Alingsås.

 

Bäst på banan i kvartsfinalen var tremålsskytten Sandro Johansson, IBK Alingsås.

 

 

Semifinal:

 

Skåne – Västergötland  7-3

 

Periodsiffror: 0-0 , 2-1 , 5-2

Skottstatistik: 20-29  ( 4-9 , 5-15 , 11-5 )

 

Åskådare: 214

 

2-1 Efraim Björnell ass. Marcus Nilsson

2-2 Tobias Utterberg ass. Efraim Björnell

4-3 Efraim Björnell ass. Rikard Hessmer

 

Semifinalen mot tuffa Skåne började tight och tätt för att i slutskedet öppnas upp fullständigt.

Skånes har sin målvakt att tacka för segern, framförallt efter den andra perioden då Skåningarna vinner perioden med 2-1 fast Västergötland är laget som hela tiden vaskar fram chans på chans. 15-5 i avslut på kasse till Västergötlands favör talar sitt tydliga språk hur perioden såg ut, men målvakten i Skåne var otroligt svår att överlista, han var som en vägg.

 

När Västergötland i slutskedet, underläge 2-4, tog time out, satte in en speciell formation och sedan satte en inövad variant i mål, till reducering 3-4, kändes det som laget hade grepp om matchen igen, och nu var det bara att köra för fullt. Så blev också fallet.

Västergötland skapade massa under en period av ca 3 minuter och Skåne fick slå ifrån sig gång på gång. Återigen så var det Stockholms målvakt som stod i vägen vid flera tillfällen.

När Skåne efter ett tag, lite turligt, lyckades sätta en kontring och gjorde 5-3 så fanns det bara en sak för Västergötland att göra, ta ut sin målvakt och spela med 6 utespelare, detta oavsett om det var hela 2.40 kvar.

Chansningen gick dock inte hem och Skåne kunde sätta de två sista målen i tom kasse.

 

Skåne punkterade Västergötlands drömmar om en finalplats och det var många besvikna spelare efter matchen.

Så här i efterhand så har nog de flesta ändå insett att laget gjorde en mycket bra insats under SM 2008 och att bronsmedaljen nu mera förmodligen smakar en del guld också.

 

Bäst i semifinalen var spelaren Efraim Björnell, BIF Fagerhult.

 

Spelarsummering från SM 2008:

 

Niklas ”Järla” Järläng, Hide-a-lite Mullsjö AIS

Storspelade stundtals mellan stolparna och räddade Västergötland vid många gånger. Besitter ett fantastiskt målvaktsspel och kan gå långt, om han själv satsar och vill.

 

Johannes ”Hjärtat”  Hjertén, Tranemo IBK

Spikade, nästan, igen målet i matchen mot Jämtland/Härjedalen och visade att han var den stabila målvakten Västergötlands ledare trodde. Gjorde under denna match flertalet grymma räddningar.

 

Adam ”Gruvis” Grufvisare, Vara IBK

Säker och stabil back med bra markeringsförmåga. Ledde ”sitt” Västergötland på ett mycket föredömligt sätt under SM. En perfekt kapten och lagsammanhållare.

 

Jimmie “Jimbo” Pettersson, Hide-a-lite Mullsjö AIS

Denne “lille” spelare besitter ett STORT innebandyspel, detta oavsett vart han spelar. Började som forward men avslutade som en spelskicklig back. Lagets mest jämna spelare genom hela turneringen, gjorde inte en enda dålig match. Landslagsspelare i framtiden, garanterat!

 

Samuel “Samme” Rosén, BIF Fagerhult

Positiv, pratglad och mycket bra uppvärmningsledare. En spelare som från sin backplats ofta bjöd på massor av avslut. Var nära att punktera matchen mot Stockholm då han i slutminuten både hade ett ribbskott och ett stolpskott.

 

David “Dadde” Fredriksson, IBK Tygriket-99

Liten överraskning under SM. En spelare som på allvar visade vilka stora spelkvalitéer han har. Markeringsstyrkan är enorm och brytningssäkerheten fantastisk stark. Visade också att han kunde göra mål från sin backplats.

 

Rikard “Fyrtornet” Högberg, IBK Vänersborg

Stor och stark back med mycket moget innebandyspel. Bra i det tuffa och täta samt aggressiva markeringsspelet. Kommer att bli viktig för sitt IBK Vänersborg under deras återkomst till div 2. Lugn och trygg och harmonisk kille.

 

Philip “Fille” Jansson, Hide-a-lite Mullsjö

Visade sig vara en fantastisk peppare och puschare för laget. Positiviteten sprudlade och lyfte Västgötalaget mycket under matcherna. En rikigt bra lagspelare under hela SM 2008.

 

Kristoffer “Coffe” Johansson, BIF Fagerhult

Sprang runt i sin morgonrock varje morgon och stressade de andra spelarna till att skynda sig till frukost. Spelade säkert i de centrerade delarna av banan och jobbade tufft som center i Västgötalaget anno 2008.

 

Efraim “Efa” Björnell, BIF Fagerhult

Lagets “pajas” och “clown”. En glad och skojig spelare med “glimten i ögat”. Gjorde målgester som åskådare minns än idag. Under SM blommade Efa ut rejält och var en av lagets absolut bästa spelare. Spelade Pokemon på data under lediga stunder.

 

Jonas “Wågge” Wågman, Hide-a-lite Mullsjö AIS

Gick in och gjorde jobbet när han skulle. Satte ett riktigt praktskott i matchen mot Jämtland/Härjedalen, rakt upp i krysset, helt otagbart. Bra lagspelare.

 

Erik ”Olof” Olofsson, BIF Fagerhult

En mycket viktig spelare under SM, vilken alltid jobbade till 100 procent i alla situationer. En vinnartyp som kan gå mycket långt inom innebandyn i framtiden. Stora kvalitéer och en mycket bra spelförståelse.

 

Sandro ”Horsby” Johansson, IBK Alingsås

Som power forward spelade Sandro en stark innebandy. Bra bollhållare och snabb i spelvändningarna. Gjorde ett fantastiskt mål i matchen mot Västmanland, ett ”zorroliknande” mål, där han la upp bollen på bladet, bakom kassen, klev in framför och viftade in den i nätmaskorna.

 

Marcus “Kongen” Nilsson, IBK Lidköping

Gjorde kanske en av sina bästa matcher i SM någonsin då han fullständigt dominerade på banan i matchen mot Södermanland. Det är precis så som i den matchen som Marcus Nilsson skall spela innebandy, då är han som bäst. Mycket sympatisk och trevlig person.

 

Tobias ”Utter” Utterberg, Hide-a-lite Mullsjö AIS

Själv lite frustrerad för de missade målen under SM, men jobbade och slet något kopiöst under hela turneringen. Utterbergs jobb för sitt lag betydde mycket och han var en äkta ledargestalt i varje match, på herrgården och oavsett vart laget befann sig.

 

Rikard ”Hess” Hessmer, Hide-a-lite Mullsjö AIS

Visade varför han spelade i förstalinan i Mullsjö under säsongen som gick. Han skapade mycket, gjorde mycket poäng och slet starkt i så väl fulla formationsspelet som i BP och PP.

Har viljan och inställningen som krävs för att kunna stå upp i SSL kommande säsong.

 

Jakob ”Jakoby” Svensson, Vara IBK

Snabb kontringsspelare som tillsammans med Kevin Keijsner bildade ett snabbt spelvändande anfallspar. En trevlig och målmedveten kille med bra attityd.

 

Kevin ”Cola” Keijsner, IBK Alingsås

Släppte aldrig en colaflaska ur sikte. En spelare som besitter mycket bra offensiva kvalitéer. Var uppe och ute tidigt på morgonen och gick och laddade. Kommer att förmodligen bli mycket viktig för distriktslaget kommande SM, om viljan och inställningen håller i sig.

 

P17 tackar STORT:

 

Lars Ahlström

Lagets ÖVERLEDARE och den person som såg till att allt fungerade. Utan Lars hade SM inte fungerat alls. 

Tjejlaget

Supporten från tjejlaget under hela SM, den var fantastisk. 

Föräldrar, supportrar, vänner

De ditresta ”supporters” som stöttade laget genom hela turneringen, NI VAR GRYMMA! 

Kockarna

Ordnade alltid bra och god mat. Såg till att laget fick den kost och energi de behövde.

Busschaufförerna

Trevlig attityd, intresserade och alltid glada, detta trots alla körningar fram och tillbaka till hallarna, hela tiden. NI VAR GULD VÄRDA! 


/

Ledarstaben P17 (Genom Micael Svensson)


RSS 2.0