Porten till SSL öppnas

  

Då var det dags att kliva in i hetluften för tränare, spelare, ledare, sponsorer och framförallt också vi, publiken, SSL HAR ÖPPNAT PORTEN och nu börjar allvaret.

Vandringen mot Globen, anno 2009, har satts igång.


Mycket har hänt under den tuffa försäsongen och det är väl rustade lag som står inför årets heta säsong.

Själv så tror jag att det möjligen kan vara Storvretas år, Jönköping, Helsingborg och Västerås överraskar rejält och AIK blir laget som tar segern i Globen.

Men det kan nog bli en intressant säsong som kommer och tror faktiskt att det kan bli flera riktigt stora överraskningar som kommer att bjudas för oss innebandynördar, framförallt resultatmässigt.


Som Västgöte hoppas man ju inte att Hide-a-lite Mullsjö AIS skall ramla ur serien, även om det ser riktigt tufft ut för Herr Ivarsson och hans manskap.

Men klart att man håller en liten tro på att laget skall lyckas, och hoppas lite extra på att de "gamla" distriktsspelarna man haft, Kim Hadelund, Rikard Hessmer, Tobias Utterberg, Viktor Gustavsson och Jimmie Pettersson, och att just de skall göra riktigt bra ifrån sig.

Tror sedan även att "min" Tyska landslagsspelare (jag jobbar ju som coach i den Tyska landslagsledningen) Fredrik Holtz kommer visa stor SSL klass, och på så vis bli ett hett "värvningsobjekt" 2009.

Kim Hadelund  tror jag kan få ett riktigt stort genombrott under sin första SSL säsong och bli ett hett byte ute på innebandyns marknad, hoppas det i alla fall, han har sådan grym kapacitet och det finns verkligen mycket elitmässig innebandy i den killen, bara han plockar fram det nu 2008-2009.

Viktor Gustavsson är aldrig dålig och presterar alltid. han kommer, om han fortsätter i samma goda anda, bli en av Sveriges bästa centrar så småningom.
Rikard Hessmer är killen vilken jag alltid trott på och som jag vetat hela tiden skall lyckas. De som lyssnade på mitt snack för 3,5 år sedan kan börja fundera på vad jag sa då. Det var just precis då jag nämnde en viss Rikard Hessmer, denne Tranemoskolade underbart starka innebandyforward.

Tobias Utterberg och Jimmie Pettersson kan mycket väl överraska och vara lite av "gubben i lådan" för sitt Hide-a-lite Mullsjö AIS, man kan ju alltid hoppas detta i alla fall. Båda har den kapaciteten i alla fall.



Hur slutar då serien, en fråga som man kommer få många gånger under säsongen som följer, och som garanterat fler än jag kommer att få.

Ska försöka ta tillfället i akt och tippa detta, även om jag allt för sällan prickar in alla rätt på tipset, även om det ofta "ser bra ut" inför varje tipsomgång i engelska ligan.
Tron att man skall lyckas finns alltid där, även om det som sagt inte allt för ofta gör detta.


Kommentera gärna min serietippning och våga gärna även lämna er egen tabelltippning här på sidan, alltid kul att se hur andra tänker.


Tror förresten att IBK Dalen överraskar och vinner Ligacupen, även om mitt hjärta skulle vilja säga Warberg IC.



SSL, 2008-2009

  

14. Umeå City IBK =

Tror inte nykomlingen orkar hela vägen. Kommer nog börja bra men sedan tar det stopp

13. Järfälla IBK =

Dags för laget att åka ur SSL nu, har legat på gränsen nu under flera års tid. Inget lag av innebandyklass i min smak

12. Hide-a-lite Mullsjö AIS =

Västergötlands stolthet tar sina poäng lite här och var, mest på "hemmaplan". Laget vinner dock båda derbyna mot JIK och lyckas skramla ihop mer poäng än Järfälla och Umeå City.

11. Västerås IB =

Kommer att hänga kvar i SSL efter det att laget överraskat och slagit många lag på sin hemmaplan samt även en del skrällsegrar borta. Hedlund och hans "gäng" får hurra i duschen när säsongen är över och spelarna konstaterat att kontraktet är säkrat.

10. Balrog B/S =

Blir en 10:e plats denna säsong, lite missberäkning och Bruno Lundberg får lämna som tränare under juluppehållet, detta även om han är och förblir en stor Balrogikon. Laget får inrikta sig på en bättre säsong 2009-2010. Mika Packalén flyttar "hem" och räddar laget från bottenträsket!

9. IBF Falun =

Förra årets stora succé kan inte upprepas och laget rasar något i tabellen. Falun kommer ända att spela så pass bra innebandy att man enkelt hänger kvar. Flera "storlag" kommer att få resa hem med förlust i bagaget när man lämnar Falun under säsongen, blir dock inte många segrar borta för Kimmy Dalbjers mannar.

8. Jönköping IK =

Smålänningarna kommer att överraska många som tippat dessa i botten av tabellen denna säsong, tror också att detta gett laget lite extra tändvätska i år. De unga killarna i truppen kommer lyfta laget mycket och Gillek kommer fortsätta att mata in poäng. Laget spelar en snabb och svårläst innebandy i år.

7. IBK Dalen =

Laget vinner ligacupen men lyckas inte riktigt i serien, denna säsong heller. Det låser sig lite i början av serien och man förlorar onödigt många poäng där. I slutet av serien spelar laget upp sig mycket och ser till att man når slutspelet, där man tyvärr dock ryker direkt.

6. Pixbo Wallenstam IBK =

En sjätteplats ses ändå som rätt okej för Pixbo denna säsong, detta då laget har många unga hungriga killar som nu tar över i laget. Henrik Quist kommer som vanligt vara stabil, Dahl spela tufft och starkt och Herr Runnestig ösa på framåt. Bästa poängplockare i Pixbo blir ändå överraskande nog (för många i alla fall) Emil Julkunen, en framtidsspelare av världsklass.

5. Caperio/Täby FC =

Kommer väl alltid att leva med titeln "Bohemgänget" hängande över sig, även om detta är lite väl överdrivet. Laget har ett bra spelande innebandygäng som ändå kommer att svänga lite upp och ner i serien i år och från match till match. Slår många av de "stora innebandylagen" medan man tappar onödigt många poäng mot en del av "bottengängen".

4. FC Helsingborg =

Mikael Karlberg har lyckats få Helsingborg att spela en underhållande och offensiv rolig innebandy (något jag fick se i ligacupspelet). Spelet leder laget rakt upp i tabellen och en mycket bra placering kommer att infrias. Alexander Nede gör en av sina bästa säsonger på många år och Daniel Johnson zorrar in en och annan balja i serien.

3. Warberg IC =

Laget vinner inte serien denna säsong men kommer ändå sedan att ta sig hela vägen till Globen igen (Hoppas man ju i alla fall). Simon Nilsson, nyförvärvet från Färjestaden IBK, tar för sig rejält och lyckas spela till sig en ordinarie plats i startuppställningarna. Martin Emanuelsson fortsätter att övertyga och kommer springa ifrån det mesta i serien, detta i ren "Boltspeedanda".

2. AIK Innebandy =

Fortsätter att spela bra taktisk innebandy och tar sig till Globen även denna säsong, där man sedan vinner finalen. Laget har värvat bra, och smart. Tar några omgångar innan man på allvar kommer igång i serien, men när det väl börjar vinna flera matcher i rad blir de svårt att stoppa laget.

Kim Nilsson blir ingen "superstar" denna säsong!

1. Storvreta IBK =

Laget vinner serien och publiken i Uppsala fyller hallen match efter match. Mika Kohonen kommer inte göra lika många mål som tidigare men stå för massor av framspelningar samt framförallt hålla ihop hela gruppen på ett grymt sätt, och detta hela säsongen. Tyvärr gör sedan Storvreta som vanligt i slutspelet, faller ihop och lyckas inte utan åker ur redan i kvartsfinalen.



Då var säsongen och SSL serien tippad och klar.


HUR TROR DU ATT DET SLUTAR, OCH VEM VINNER LIGAN?

VÅGA SÄGA DITT!


Kommentarer
Postat av: #77

Åker ur gör Mullsjö och Västerås, detta är glasklart. Vinner gör AIK. Finalen i Globen tar även den AIK. "Gnaget" rules!

2008-09-12 @ 22:55:43
Postat av: Stefan

14. Mullsjö AIS

13. Järfälla IBK

12. Västerås IB

11. Umeå City IBK

10. Jönköping IK

9. IBF Falun

8. Balrog

7. Helsingborg

6. Pixbo

5. Caperio/Täby FC

4. Storvreta

3. Dalen

2. AIK

1. Warberg



2008-09-13 @ 17:28:45
Postat av: Jonas A

Här kommer min tippning av SSL, kan bli några överraskningar, det håller jag med om. Mina överraskningar heter DALEN och Umeå City!



1 Dalen : Överraskar och tar serien

2 Storvreta : Spelar säkert och tryggt

3 AIK : Stockholmarna kommer igång i slutet

4 Warberg : "nytt lag" men presterar ändå bra

5 Pixbo : Ungdomarna, Rydberg, Dahl och Quist.

6 Balrog : Dags för en placering bland de främsta

7 Täby : Nu kommer svacka och laget blir 7:a

8 Helsingborg : Som vanligt inget topplag

9 Umeå City : Tar ovanligt många segrar i serien

10 Falun: Överraskningarnas tid är förbi för Falun

11 Västerås IB : Klarar sig från att åka ur serien

12 Jönköping : Tappat spelare, räcker inte till!

13 Mullsjö : Har inte det spelarmaterial som krävs!

14 Järfälla : Åker ur i år, tack och lov för detta!

2008-09-13 @ 18:06:59
Postat av: Simon Schütte #22

1. Dalen

2. Aik

3. Storvreta

4. Warberg

5. Balrog

6. Täby

7. Pixbo

8. Falun

9. Umeå City

10. Helsingborg

11. Järfälla

12. Västerås

13. Jönköping

14. Mullsjö

2008-09-14 @ 22:28:49
Postat av: #27

1. Aik - Svenska Mästare

2. Storvreta

3. Warberg

4. Dalen

5. Balrog

6. Täby

7. Pixbo

8. Falun

9. Umeå City

10. Helsingborg

11. Järfälla

12. Västerås

13. Jönköping

14. Mullsjö

2008-09-15 @ 08:47:48
Postat av: Linus

1) Pixbo

2) AIK

3) Warberg

4) Storvreta

5) Dalen

6) Caperio/Täby

7) Helsingborg

8) Jönköping

9) Balrog

10) Umeå

11) Västerås

12) Falun

13)Järfälla

14) Mullsjö

2008-09-15 @ 15:42:27
Postat av: Lukas (TIBK)

14. Mullsjö AIS = sämst

13. Järfälla IBK = sjukt svaga under en hel säsong

12. Västerås IB = Bort bort bort

11. Umeå City IBK = surprice

10. Jönköping IK = vandring mot botten har börjat

9. IBF Falun = kan inte mer nu

8. Balrog = vaknar till lite igen

7. Helsingborg = kan ta en högre position

6. Pixbo = farliga i slutspelet

5. Caperio/Täby FC = Åker direkt i slutspelet i år

4. Storvreta = tar sig till final, men 4:a i serien

3. Dalen = surprice (för många i alla fall)

2. AIK = Stockholm RULES

1. Warberg = Västkusten är alltid bäst när det gäller, tyvvvvvärrrrr

2008-09-17 @ 16:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0