DIV 2, många Västgötaderbyn att vänta

Då var den preliminära serieindelningen för förbundsserierna i Sverige ute, och Ä N T L I G E N får vi heta, tighta, tuffa och underbara derbymatcher i Västergötland i en av div 2 seriena.

Länge har man väntat på att IBK Tygriket-99, IBK Lidköping, IBK Alingsås och IBK 7H Borås skulle få spela i en och samma serie, men det har väl aldrig hänt, vad jag vet, rätta mig om jag har fel, all kunskap sitter jag tyvärr inte inne med. Nu har dock, enligt de preliminära serieomläggningarna, lagen hamnat i en och samma serie samt att även hyperintressanta IBK Vänersborg också tar plats i denna, underbart säger jag bara!

Kan bara se fighterna och jublen, läktarkriget (vrålen) och kampen i matcher som IBK Vänersborg - IBK Lidköping och IBK 7H Borås - IBK Tygriket-99 framför mig redan.
Här hamnar nog IBK Alingsås lite utanför det "riktiga Västgötakriget", vilket och andra sidan kan vara bra för laget.

Men tror i och för sig att det lär bli något utöver det vanliga i samtliga Västgötaderbymatcherna.
Räknar iskallt med mycket kontroversationer, munhugg, efterslängar och småtrackande bland spelare och ledare, något som faktiskt ibland kan vara kul att skåda, från läktarplats.

Det är faktiskt sådant som behövs även för att höja trycket på banan och bland publiken en del ibland.

IBK 7H har i dagarna signat upp spelare som Kristian Lukacevic och Christian Olausson, vilka kommer vara viktiga för Boråslaget medan man samtidigt kan hoppas på att "The Magic Twins" (Robert och Mattias Olausson) stannar i IBK Lidköping. Alla dessa fyra spelare behövs för att få derbyn att koka och matcher att bli "stekheta".

IBK Vänersborg har sin trollkarl, "Ante" Johansson, vilken kommer att använda sitt "trollspö" på många sätt som inga andra div 2 spelare kan samtidigt som man kan hoppas på att offensivt hyperfarliga Christian Johansson åter drar på sig Tygrikettröjan och gäckar målvakter i massor.

IBK Alingsås tappar visserligen sin lagkapten, Håkan Pettersson, vilken jag ser som en tung förlust, även om laget ändå med en storspelande Kristian Kjell mellan stolparna och ett snabbt kontringsspel faktiskt kan bli ännu giftigare än föregående säsong.

Medan jag sitter här och skriver, mitt i natten med hockeysemifinalen på tv (Sverige-Canada) går det upp för mig att trots alla matcher och alla år i olika div 1 och div 2 serier så har jag själv faktiskt aldrig, som coach, på denna nivå, serier och träningsmatcher inräknat, vart med och förlorat mer än en (1) enda match mot ett av lagen under alla år.
Laget jag faktiskt har fått "äran" att förlora mot är IBK Tygriket-99, men dock bara vid ett tillfälle som sagt.

Att jag faktiskt inte heller, efter trots 10 års leverne i Alingsås faktiskt aldrig heller tränat stadens stolthet, IBK Alingsås, känns rätt märkligt, och det är ändå laget jag följer mest innebandymässigt. Men vem vet vad framtiden kan förtella.

Bra facit har man ändå dragit på sig mot dessa lag under åren, det får faktiskt kännas som en bonus när man nästkommande säsong sitter på läktaren och skådar derbymatcherna i stället.

Tänkte att jag nu skulle våga mig på att tippa utgången i några utav de heta derbymatcherna i div 2 serien nästa säsong, allt för att hålla sig vaken här i natten. Vill ju verkligen orka se hela hockeysemin på tv.
Kan ju vara bra att göra det redan nu också, då hinner alla glömma det sedan ..... hehehehehe .....

IBK Tygriket-99 - IBK 7H Borås  6-4

Börjar som en tät och tuff match där det böljar mycket fram och tillbaka. Efter ett tag tar 7H ledningen på ett skott utifrån i första perioden men ganska omgående kvitterar Christian Johansson, vilken sedan blir livsfarlig matchen igenom. Ställning inför sista perioden är 5-3 till Tygriket och under denna period skapas det mycket, men bara ett mål från vardera laget faller. Christian Johansson blir matchvinnare med hela 3 mål och 1 assist.
Bäst i 7H är Kristian Lukacevic vilken jobbar otroligt starkt i defensiven.

IBK Vänersborg - IBK Lidköping  10-8

Det kokar i Idrottshuset i Vänersborg under hela matchen, både på planen och på läktaren. IBK Lidköpings Robert Olausson tas stenhårt och Magic "Ante" är svårstoppad, även om "Dojan" i Lidköping, likt Douglas Murray (svensk ishockeyspelare, för den som missat detta) vid ett tillfälle "tagit ner Ante på jorden" genom en demolering. Att detta dock utmynnade i mål i PP för Vänersborg, genom "Ante" själv gjorde inte trycket i hallen, bland publiken, ännu mindre.

Det står 8-8 med endast 10 minuter kvar av matchen och med två lite för enkla mål lyckas hemmalaget dra vinstlotten i matchen.

IBK 7H Borås - IBK Alingsås  6-5

IBK 7H får i början ingen bra kontroll på bortalagets vassa kontringsspel och första perioden slutar 0-2 efter mål av Joel Andersson och Mattias Andersson, Joel på just en snabb kontring medan Mattias mål faller på en tilltrasslad situation i slottet.

I andra perioden reducerar dock 7H nästan direkt genom Christian Olausson och sedan tar Peter Enhörning över och blir matchvinnare med 2+2 i matchen. Peter avgör genom att sätta två mål i sista perioden.

IBK Lidköping - IBK 7H Borås  7-3

Hemmalaget drar här längsta strået och spelar ut Boråslaget på sin hemmaplan, detta till publikens glädje i hallen. Några spelare i 7H retas också upp och tar ett par onödiga utvisningar vilket utmynnar i hela 3 Lidköpingsmål, detta av Thorsell 2 och Mattias Olauson 1. Bäst på planen i matchen är unga Marcus Nilsson och täta och starka centern Andreas Aronsson i IBK Lidköping.

IBK Tygriket-99 - IBK Vänersborg  8-4

Här får IBK Vänersborg känna på skillnaden att spela i div 3 och div 2. Hemmalaget tar ledningen med hela 4-0 efter den första perioden och efter detta reser sig aldrig riktigt Vänersborg. "Ante" markeras taktiskt bra bort i matchen och likaså Tobias Fjällståhl, vilket gör att Tygriket kan skapa mycket samt hålla bra markeringar bakåt hela matchen. Vänersborg vinner sista perioden i Öxabäckhallen med 3-1, men detta efter det att hemmalaget faktiskt slagit av på tempot en del.

IBK Alingsås - IBK 7H Borås  5-4 SD

I hemmamatchen, i Nolhagahallen, är det helt omvänt från matchen i Boråshallen, nu tar nämligen 7H ledningen i matchen 2 gånger om efter 1 mål i PP och ett på en tilltrasslad situation framför "Kjelle" i Alingsåskassen. Hemmalaget jobbar sig dock in bra i matchen och även om man har underläge 2-4 inför sista perioden så lyckas man kvittera med endast 45 sekunder kvar. Matchen vinner sedan hemmlaget genom att avgöra i sudden death. Sudden death målet skickar backen John Axelberg i på ett skott i krysset från mittlinjen.

IBK Lidköping - IBK Tygriket-99  7-5

Det börjar bra för hemmalaget även om inledningen av den första perioden blir mållös. I slutet lyckas dock hemmalaget sätta ett inbågningsskott genom Robert Olausson och denna positiva del tar Lidköping med sig in i omklädningsrummet. Direkt i den andra perioden fortsätter hemlaget att trycka på och man gör både 2-0, 3-0 och 4-0 innan Tygriket för första gången i matchen kan sätta en balja. Efter det målet börjar det darras något i Lidköpingbåset och bortalaget kan klättra upp till 4-3 innan en hemmalagstimeout och en toppning åter ger Lidköping 3 nya mål, och matchen avgörs på så vis. Smart och bra Time Out!

IBK Alingsås - IBK Vänersborg  6-6

En match som svänger mycket fram och tillbaka och kontring på kontring avlöser varandra. Lagen följs åt i matchprotokollet och när hemmalaget lyckas kvittera i den sista perioden genom Patrik Sernelid så är det sista målet som görs i matchen, Sudden death blir med andra ord mållös. Matchens delikatess bjuder annars hemmalagets spelare Allessandro Johansson på, vilken, i den första periodens inledning, lägger upp bollen på bladet bakom Vänersborgskassen och tar sig fram framför mål och vispar in den, helt otagbar för bortalagets målvakt, detta till publikens förtjusning i hallen.

Ja, tänk nu om man verkligen är Saida, som kan se in i framtiden eller finna saker med mera.
Men vem vet , skall nog printa ut detta själv för att se om något stämmer till hösten och våren. Vore ju rätt kul att se faktiskt.

Tippa gärna själv här på sidan matchresultaten i derbyna och ge just din kommentar varför det blir som det blir!