Västgötar sänkte Västergötlands stolthet

  

Det är inte för inte man sitter och lider lite med Hide-a-lite Mullsjö AIS, Västergötlands stolthet.


För visst är det så att vi som "Västgötar" måste alla börja att inse att det är både viktigt och bra för innebandyn i vårt distrikt att ha Hide-a-lite Mullsjö AIS i SSL.

Detta höjer statusen i distriktet samtidigt som det gynnar alla att ha ett elitlag i vårt område.


Hide-a-lite Mullsjö AIS har förutom ett SSL också ett bra innebandygymnasium, vilka är världsmästare, och kan så bli för andra gången om några dagar igen, en mycket bra ungdomsverksamhet där spelare utvecklas till riktigt bra innebandyspelare, och där ledare i äldre lag faktiskt ofta vågar plocka upp och satsa på sina ungdomar.
Till och med i Mullsjös SSL lag finner vi massor av "ungtuppar" som redan är redo att fightas i massor för en plats i absoluta finrummet.


Visst så kommer många att säga att det är på grund av gymnasiet i Mullsjö som de får fram mycket unga och bra spelare, och det finns en viss sanning i det, men det är inte hela sanningen. Mullsjö som klubb producerar faktiskt också massor av egna spelare på löpande band.

KASPER HEDLUND, JESPER SANKELL och JESPER STEENBERG, för att nämna några som jag redan anser är spelgenier och hur stabila innebandyspelare som helst, och som jag garanterat tror kommer spela på en högre nivå inom något, eller några år, och som är formade ur de egna leden i Mullsjö.
Det finns också ännu fler spelare av mycket god kaliber ur de egna ungdomsleden och även om jag kommer från en annan ort än Mullsjö så är det bara att konstatera och erkänna att föreningen är grym på att få fram egna produkter.

Så de som säger att det bara beror på skolan har fel, men också rätt, skolan gör mycket men inte allt, tror alltså att föreningen Mullsjö, ledarna och ungdomsorganisationen faktiskt står bakom minst lika mycket.



Nu är det synd att föreningen ligger där de ligger i SSL, även om många hade förväntat sig detta.
Det är alltid tufft att försöka hänga kvar som nykomling i SSL och att ha tagit klivet upp kräver mycket arbete.

Tycker dock att Hide-a-lite Mullsjö AIS är värda att stanna kvar i finrummet i svensk innebandy, fast så kan man ju och andra sidan aldrig säga inom idrotten.
Kvar stannar alltid de lag som presterat bäst när det verkligen gällde.



Att 2 Västgötar, Boråsare, skulle ligga bakom vändningen i den så viktiga matchen mellan Hide-a-lite Mullsjö AIS och Warberg IC, i nybyggda Nyhemshallen, hade nog inte många förväntat sig, inte i alla fall om man satt på läktaren och räknade ner till slutsignalen från det att Viktor Andersson tryckt dit 6-4 ledningsmålet 17.38 in i sista perioden, assisterad av en annan "Västgöte", Rikard Hessmer, Tranemo IBK.

Med 2.22 kvar av matchen så var faktiskt något stort, riktigt stort, på väg att hända.

Lilla Mullsjö, nykomling i SSL, höll på att både rubba och slå tillbaka svenska mästarna från Varberg, Warberg IC.

STARKT!

Då klev tyvärr Mr Västergötland 1 och Mr Västergötland 2 in i hetluften och levererade ännu mer i matchen.

Kimmo Eskelinen, Svenljungasonen, och Martin Emanuelsson, båda från före detta Borås IBF Thunders , sänkte sitt eget "fosterlandskap" och visade att elitrutin och meriter av spel på hög nivå var bäst när det gällde. De hade den mentala styrka som också krävdes.

18.06 satte Kimmo Eskelinen 6-5, assisterad av Magnus Svensson, och bara 11 sekunder senare dunkade han även in 6-6 (18.17), denna gång assisterad av ovan nämnda Martin Emanuelsson.

Ytterligare 45 sekunder till så avgörs matchen då "vändningarnas mästare", "stål-Mange", "guldmakaren", Magnus Svensson, 19.02, sätter segermålet 6-7 till bortalaget, och åter igen står Martin Emanuelsson för en bra framspelningen i matchen.


Kimmo Eskelinen och Martin Emanuelsson ser alltså till att, med sina 3+1 och 1+3, vända matchen och sänka sitt "forna distrikt" i form av Hide-a-lite Mullsjö AIS.


På ett sätt är det då så att man som "Västgöte" med andra ord både gläds med Kimmo och Martin, som alltid, men även lider en hel del med Hide-a-lite Mullsjö AIS.
Ett Mullsjö där för övrigt en duktig Tobias Utterberg fick sätta 3 mål på Sveriges bästa målvakt, Peter Sjögren, något han kanske aldrig mer kommer att få uppleva, i alla fall inte på ett bra tag kanske.
Att han också betygsattes med en 5:a av innebandymagazinets utsände "betygsättare" känns säkert inte heller fel.
Grattis Tobbe!


Bara hoppas nu att Västergötlands stolthet får till de under de sista som återstår av "innebandysäsongen" 2008-2009 och kan ge oss i Västergötland elitinnebandy även kommande säsong.

Hoppas gör vi också att Kimmo Eskelinen och Martin Emanuelsson fortsätter att leverera i Warberg, precis som de oftast gör.


Fakta från matchen, hämtat från http://www.innebandymagazinet.se/ 

(Sveriges och världens bästa innebandysida, där du finner allt du behöver veta om innebandy)


2009-02-28 16:00


Hide-a-lite Mullsjö AIS-Warberg IC
6-7

(0-2,2-0,4-5)

Första perioden
0-1 (8.40) Magnus Svensson, 0-2 (9.42) Daniel Falk (Christian Kjellman)


Andra perioden
1-2 (10.53) Tobias Utterberg (Niklas Grek), 2-2 (15.06) Tobias Utterberg (Viktor Gustafsson)


Tredje perioden
2-3 (1.07) Martin Emanuelsson (Kimmo Eskelinen), 2-4 (6.49) Kimmo Eskelinen (Martin Emanuelsson), 3-4 (9.18) Fredrik Holtz (Viktor Andersson), 4-4 (11.16) Tobias Utterberg (Niklas Grek), 5-4 (14.18) Fredrik Holtz (Viktor Andersson), 6-4 (17.38) Viktor Andersson (Richard Hessmer), 6-5 (18.06) Kimmo Eskelinen (Magnus Svensson), 6-6 (18.17) Kimmo Eskelinen (Martin Emanuelsson), 6-7 (19.02) Magnus Svensson (Martin Emanuelsson)

Skott
23-23 (6-9, 8-7, 9-7).
Utvisningar
Mullsjö 0x2 min, Warberg 1x2 min.
Publik
Ingen uppgift.
Domare
Anders Lindqvist och Anders Lundell.


Betyg
: Mullsjö-Warberg

Innebandymagazinet.se var på plats och betygsatte spelarna i matchen
mellan Hide-a-lite Mullsjö-Warberg
Här är våra betyg, spelare för spelare.

Innebandymagazinet.se:s betygskala:
5 = världsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = inte godkänd

Hide-a-lite Mullsjö

Målvakt
Christian Pettersson 3

Backar
Kim Hadelund 2
Jimmie Pettersson 4
Alexander Bergström 3
Niklas Grek 2
Johan Falkman (spelade för lite för att betygsättas)

Forwards
Viktor Andersson 3
Rickard Hessmer 2
Fredrik Holtz 3
Viktor Gustafsson 3
Emanuel Ambré 2 (spelade halva matchen)
Tobias Utterberg 5
Kasper Hedlund 3 (spelade halva matchen)
Daniel Unoson (spelade för lite för att betygsättas)

Snittbetyg: 2,91


Warberg

Målvakt
Peter Sjögren 4

Backar
Simon Nilsson 2
Joakim Hansson 2
Kimmo Eskelinen 4
Daniel Falk 3

Forwards
Christian Kjellman 3
Jim Canerstam 3
Mathias Hasselström 2
Joakim Friberg 2
Joakim Andersson 2
Magnus Svensson 4
Joel Ljungberg 3
Martin Emanuelsson 4
Magnus Danielsson 2 (spelade inte tredje)

Snittbetyg: 2,85

Kommentarer
Postat av: Joakim

Många västergötar att vara stolta över i den texten, hahahaha. Mullsjö måste stått upp bra mot mästarna, riktigt starkt tycker jag.

2009-02-28 @ 21:22:56
Postat av: Anders

Grymt rolig match att vara på, sjukt tryck i matchen. De unga som du talar om tog för sig på bästa tänkbara sätt. Mullsjö har en framtid och jag hoppas de blir kvar i ssl. Tack för en bra blogg förresten, är inne och läser ofta. Bra texter!

2009-02-28 @ 22:59:23
Postat av: Magnus P

Håller tummarna för Mais det sista nu, hoppas verkligen det går vägen. Blir nog en dundermatch mot Jik i nya hallen....puhhhh ....

2009-03-01 @ 18:00:04
Postat av: #77

Bra text. Vi hyllar våra västgötaspelare!

2009-03-01 @ 23:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0