Sverige, Tyskland, Estland & Australien

Sverige, Tyskland, Estland & Australien

Under landslagshelgen i tyska orten Halle, där 9 timmars träning samt teori stod på spel så höll jag mig som förbundskapten också så klart uppdaterad på vilka lag som skulle komma att hamna i vår VM grupp till VM i Finland 2010, i December.

Landslagssamlingen i Halle gick riktigt bra och upplägget var en avläsning inför den slutgiltiga landslagstrupp som senare under sommaren skall tas ut och som skall presenteras i Tyskland för förbund och innebandyintressenter.
Innan den uttagningen står även en Nations Cup på spel i April.

Kul att ha funnit en del nya intressanta namn samt att en del ”äldre och rutinerade” landslagskillar nu går riktigt bra igen.


Helgen upplägg var inriktat mot olika moment i olika faser och uppbyggnader, detta för att jobba både med kunskap och utvecklingsdelar inom spelförståelsen samt spelets olika matchmoment.

Målvakterna fick svettas en del under passet första del under lördagen, detta då vi jobbade med målvaktsutvecklingsmoment, där jag främst i övningarna studerade målvakternas grundställningar, förflyttningar och rörelser, samt hur de läste av spelare i olika situationer vid avslut.

Efter en 70 minuters hårt arbete med fokusen på målvakterna (vilka i många föreningar faktiskt glöms bort lite för mycket!) så kändes det som att det var dags för nästa steg, passningsutveckling och löpteknik med boll i olika situationer.
Slutfasen på passets första del denna lördag blev sedan spelutvecklingsdelar där vi läste av spelarnas olika taktiska spelförståelsedelar.

Måste säga att första passet var jag riktigt nöjd med och det var härligt att se sådan intensitet på ett träningspass, som ändå varade totalt sett lite över 3 timmar, med små break då också vill säga.
Detta var nog det klart bästa passet under helgen, och det var skönt att ha den inledningen på en landslagssamlingshelg.


         

         


       
Som sagt, under helgen fick vi också reda på våra motståndare i VM i Finland i December, Sverige, vilka vi visste tidigare, men nu var det också klart med Estland och Australien.

Vad kan man då säga om dessa länder som vi får ”äran” att möta i VM:


SVERIGE:

Vad skall man egentligen säga, aldrig tidigare har nog ett svenskt landslag varit så sugna på att vinna VM guld som nu kanske, detta då de faktiskt måste ”ta tillbaka” guldet igen. Och att de faktiskt kan göra det på Finsk mark.

Sverige blir en motståndare som vi inte kommer att kunna rå på hur vi än gör, och hur bra vi än spelar, men visst hade ett överraskande resultat varit kul.
Och vi försöker verkligen bygga för att försöka skapa något bra, även om det kommer att bli hur svårt som helst.


ESTLAND:

Var väl i ärlighetens namn det landslag jag hoppades mest på från kvalet till VM att vi INTE skulle få.

Tycker att Esterna har gått framåt mycket och nu när de är pådrivna utav bröderna Talme från Svenska SSL också. och dessa två gör ju inte landslaget sämre spelmässigt direkt.

Det kommer att stå mellan Tyskland och Estland vilka som blir grupptvåa och får ta sig an Tjeckien i slutspelet, och självklart måste jag hoppas på en Tysk seger mot Estland så vi får möta Tjeckien.

Tror dock att Estlandsmatchen blir rejält tuff och här vill det verkligen till att både spela taktiskt smart och kriga till maxat hela tiden.


AUSTRALIEN:

En härlig nation att möta och med sköna spelare som alltid är glada och positiva.

Tyskland, eller egentligen inget lag i gruppen, skall ha svårt för ”down under”, men väl på ett VM så är säkert Australien grymt hungriga på att ”ta en skalp”, vilket gör att det absolut inte går att ställa ut skorna i denna match.

Får nog ändå när väl gruppen är slutspelad inse att det blir en sista plats i gruppen för Australien, något annat vore faktiskt en rejäl överraskning.


SLUTSPELSUPPLÄGGET I VM 2010:

Härligt upplägg vi fick presenterat för oss och det gör att lagen som är på plats kommer få spela mycket matcher och verkligen kampas om de olika placeringarna, sådant stärker innebandyn (tycker i alla fall jag) och höjer samtidigt glädjen när man ändå är på plats och representerar sitt land.


Kommentarer
Postat av: Anders

Tufft motstånd i vm ser jag. Kul med en bra helg i Tyskland!Bra jobbat som vanligt!

2010-02-08 @ 14:16:44
Postat av: Kristian

Ja du Micke inte blir det lätt i vm i Finland. Men önskar er lycka till! Kul grupp i alla fall med roliga lag att möta kanske!

2010-02-08 @ 15:36:05
Postat av: #77

Shit Sverige alltså, men fan va nice. Måste vara en grymme upplevelse.

2010-02-08 @ 23:08:02
Postat av: Stefan

Kan bli ett roligt VM för din del. Härlig grupp med tuffa matcher. Ladda duktigt mycket nu! Kan man ta del utav passen ni körde med landslaget någonstans?

2010-02-09 @ 08:07:19
Postat av: Lizzie

Vm Vm Vm, måste vara så grymt va!

2010-02-09 @ 21:23:37
Postat av: Mannen myten tyckaren

go go lets go!!

2010-02-10 @ 10:56:08
Postat av: Czitrom AndrásHej Micke,Sverige blir förmodlich övermäktigt.Kan ni däremot få bukt med The Talme brothers i Estland , kan det faktiskt bli en kvartis för Deutschnelandet.Lycka till hur som helst.

2010-02-10 @ 13:00:04
URL: http://andrasczitromfloorball.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0