Då var det äntligen dags


DÅ VAR DET ÄNTLIGEN DAGS


Mycket tjat om VM tänker säkert en del som vart inne och läst, eller som valt att den senaste tiden klicka runt bland innebandymagazinets sida , Svenska innebandy förbundets hemsida, IFF eller så klart min blogg.

Har väl inte lika många läsare som ovan nämnda sidor direkt men kul att man snittvis ibland ändå ligger på mellan 80-100 besökare om dagen, det får anses som klart godkänt.
Visst finns det också bottennoteringar samt höjdarnoteringar ibland, där faktiskt toppnoteringen fortfarande är över 1000 besökare under en dag, vilket dock var några år sedan.
(Bloggade då live från kvart och semifinalerna i Distriktslags SM, vilket visade sig vara populärt!)


DÅ VAR DET ÄNTLIGEN DAGS att faktiskt börja fundera på vad man skall packa ner i sin väska inför avresan till åter ett INNEBANDY VM, ett innebandy VM som denna gång spelas i Finska huvudstaden Helsingfors.

Skall bli riktigt kul att också få uppleva ett VM som förbundskapten i Finland, har ju tidigare fått vara med i VM i Schweiz 2004 (förbundskapten Nederländerna), VM Sverige 2006 (Förbundskapten Nederländerna) samt VM i Tjeckien 2008 (Taktisk coach och mental instruktör för Tyskland).

Efter detta har man med andra ord fått känna på de 4 samtliga stora innebandynationernas sätt att arrangera och organisera ett VM slutspel.

Talar man med andra spelare, förbundskaptener eller tränare som vart med i ”hetluften” så är det faktiskt så att senaste VM i Finland är visst det som de flesta rankar bäst organisationsmässigt, vilket gör att finnarna nu kanske kan höja den statusen ännu mer och samtidigt sätta rejäl press på de andra ”toppländerna”.
Själv var jag riktigt nöjd med Schweiz 2004, fast det kan också vart stundens allvar att man faktiskt fick kliva in i ett VM och bara njuta.
Sämst, ja kanske inte kul att säga men klart överlägset Sverige 2006. ALLT verkligen ALLT var faktiskt bättre i både Schweiz 2004 och Tjeckien 2008.

TRAINEE under VM
Under VM i Finland har jag faktiskt med mig en så kallade Ledarskapstrainee, en kille som genomför en "utbildningspraktik" inom ledarskap och som får möjligheten att göra detta under ett VM. Måste nog kännas bra för honom.

Jag ansvarar för att den så kallade Traineeutbildningsdelen under VM genomförs på ett bra sätt som möjligt, detta med bland annat ämnen som taktikteori (Grundläggande innebandytaktik), ledarskapsteori samt professionell träningspassteori.
Riktigt kul faktiskt.

Killen som får denna möjlighet är en kille från Viskafors, utanför Borås, vilken faktiskt själv frågade lite för ett tag sedan hur man kunde gå till väga med sin så kallade ledarutvecklingsdel.
Frågar man så kan man ju ibland få bra möjligheter som sagt, detta ger han nog mycket hoppas vi.FINLAND, HELSINGFORS

VM 2010 2/12 – 12/12
Tysklands Herrlandslag under Hasseröder Nations Cup hösten 2010.När listan vad som skall tas med är klar, kläderna som skall packas ner är färdigtvättade, torkade och nedpackade (om någon dag redan hoppas jag), och alla ”taktikpapper” och listor som jag har för vana att alltid ha runt mig lagts ner där de hör hemma då är det dags att ladda sitt ”VM-Hjärta”. Ett hjärta som alltid bultar för detta mästerskap och den goda ”hetluft” som alltid finns där.

Att få vara med om detta för 4:e gången, där nere, ”i smeten” , ”där det hettar till”, bland media, landslagstränare, VIP-folk, IFF delegater med flera är fantastiskt, och man kan inte annat än bara njuta av varje sekund.
Det är verkligen kul att ens arbete har uppskattats så mycket att man verkligen fått äran att jobba på denna landslagsnivå inom utveckling, utbildning och coachning under flertalet år, kommer förmodligen att kännas stort när man ser tillbaka på sina innebandyår "när man blir gammal".

Tänkte att jag skall ta tillfället i akt och betygsätta olika saker som vi med det Tyska landslaget kommer att ”genomgå” ,eller har genomfört, under, eller innan, detta VM.

Högsta betyg får bli en +++++ och lägsta betyg en -.

Alla betyg utgår ifrån Tysklands kvalitéer, lagets sätt att jobba och utvecklas samt förbundets sätt att agera och verka.FÖRBEREDELSER INNAN VM 2010

Betyg: + + +

Tyvärr så kunde det väl vart bättre men ändå så är det faktiskt så att vi med landslaget uppnått rent fantastiskt goda resultat, bättre än vad många faktiskt hade förväntat sig.

Mycket teoretiska delar blandat med taktiska spelmodeller och positionsförståelse samt spelutveckling har givit landslaget ett ytterligare lyft sedan VM 2008.

Kanske, men jag säger bara kanske, hade vi kunnat tagit ytterligare ett kliv om det inte hade strulat till sig med 2 landslagssamlingar som faktiskt inte blev av för att förbundet missade några saker i och med detta.

Men som ledarstab valde vi att inte lägga för mycket fokusering på detta utan i stället försökte vi maxa de tillfällen vi haft, vilket vi tycker gett fina resultat och framsteg.

Vinsten i en Nations Cup under hösten, där Tyskland slog Italien i finalen med 6-4 får ses som en mycket stor skalp, detta då Tyskland ALDRIG tidigare slagit Italien, ett Italien där man bland annat finner massor utav spelare från Schweiziska högsta ligan samt en del spelare från Svenska SSL.Autografskrivande efter segern i Hasseröder Nations Cup 2010.


Vinsten för några helger sedan över Danmark, 9-5, klingar också högt i Tysk landslagshistoria, och endast en enda gång tidigare under alla innebandyår så har Tyskland slagit Danmark, denna gång dock bara med uddamålet. 9-5 segern beskrivs som en sensation i Tysk innebandy, men vi som fanns med runt laget trodde på detta hela vägen enda ut, och att vi skulle lyckas med denna seger visste vi att det var fullt möjligt.

Även 5-8 förlusten mot Tjeckien var ett fantastisk resultat, detta under en landslagshelg i Tjeckiska Plzen, och där Tjeckien ställde upp med näst intill det landslag som tidigare presenterats inför VM i Finland 2010. Ett starkt resultat som visar på att den taktiska förståelsen för momenten som vi tränat på givit stora och goda resultat.Tyskland under landslagshelgen i Danska FredrikshamnLANDSLAGSTRUPPEN 2010

Betyg: + + + +

Klart att inte Tyskland egentligen håller en 4:a i + inför ett VM med sin trupp, men betyget utgår ifrån lagets egna kvalitéer och lagdelar.

Det finns ju alltid saker man skulle vilja haft annorlunda, spelare man velat skulle vart i bättre form eller lagdelar som borde funkat mer, men saken är den att den grupp utav spelare som funnits med under hösten 2010 och som senast fanns med på Danmarkslägret, den truppen är en härlig grupp som har hög förståelse för varandra och ett rent ut sagt ”gött gäng”.

Intriger finns alltid i alla lag men känslan är god och det är bra trivsel och gemenskap, vilket är viktigt under 10 dagar tillsammans i ett VM.”STJÄRNSPELARE”

Betyg: + + + +

Klart att spelare som ”målsprutan” och poängmakaren Fredrik Holtz (Storvreta IBK), ”teamspelaren” och tyska lagkaptenen Kristian Holtz (KAIS Mora IBF) är viktiga för Tysklands landslag, att inte säga detta är att vara rent ut sagt dum.
Bröderna Holtz, med ”rötter” från Kielområdet i Tyskland tillför mycket för landslaget, båda på lite olika sätt, och de kommer att ha mycket viktiga nyckelroller i VM för Tyskland.#23 F.Holtz under VM i Tjeckien. F.Holtz spelar nu mera med nummer 8


Ett annat brödrapar, Dominic och Manuel Mucha, från Schweiziska ligan, är två andra spelare som det kommer handla mycket om i VM, och dessa båda spelare måste också få ordning på allt och komma väl förberedda för att Tyskland kanske skall kunna ”skrälla” lite extra i sin grupp.Dominic Mucha, #20, Tysklands herrlandslag, VM i Tjeckien 2008
VM GRUPPEN

Betyg: + + + +


   VS 

Så klart att mötet mellan Sverige och Finland kommer att bli minnesvärt
för samtliga spelare och ledare i Tyskland.
VINSTCHANS, NEJ TYVÄRR = INTE EN CHANS!
   

Som grupp är det en tuff innebandygrupp, Grupp C, med två topplag som Sverige och Estland, vilka är två fantastiskt bra innebandynationer. Australien, vilket är det tredje laget i gruppen skall väl Tyskland kunna slå tillbaka ganska komfortabel, om allt vill sig väl. Vilket vi såklart hoppas!

Estland har gått framåt mycket de senaste åren, och med spelare som bland annat bröderna Talme i AIK så är det en riktigt bra innebandynation, som om Tyskland skulle sno poäng utav eller vinna över så är det en mycket stor skräll. Chansen finns dock och i det mentala tänkandet så är det klart att Tyskland går för seger.

Sverige = INGET lag i gruppen kommer ha en tillstymmelse till chans mot Sverige, bara att acceptera.

Förlorar Tyskland med mindre än 15 mål mot Sverige är det bra, och blir det under dubbelsiffrigt så är det sensation, så mycket skiljer det faktiskt dessa två nationer åt. Sorgligt men sant!

Betyget ++++ borde kanske egentligen vara + eller ++ om man ser till att Estland var egentligen det lag som Tyskland INTE ville skulle hamna i sin grupp, både Danmark, Italien eller Polen hade man föredragit. Men att få möta bra motstånd skadar aldrig och det är ju samtidigt på så vis man utvecklas.
POWER-PLAY / BOX-PLAY

Betyg: + + + + +

Har varit näst intill så nära ordet magiskt som man kan komma.

Visst kan alltid allt bli bättre, men anser att det vi jobbat fram i markeringsväg och positionstagningsväg i BP i Tyskland samt också de spelutvecklingsmoment som växt fram i PP är riktigt bra.

Under hösten har Tyskland hållit tätt i BP på ett riktigt bra sätt samt öst in mål i PP, så bara att hålla tummarna at detta funkar även i VM i Finland, hade vart hur kul som helst.BOENDE UNDER VM I FINLAND


Betyg: + + + + +

Visserligen ingen femstjärnigt hotell, men näst intill, vilket gör att betyget är högsta möjliga.

BEST WESTERN Hotel i Helsingfors, fint placerat nära hamnen, med gymlokaler, stora teori och samlingslokaler, flotta stora dubbelrum med skrivbord, bänkar, garderober, tv och toaletter samt en bra frukostbuffé gör att det kommer kännas väldigt bra under 10 dagar.

Det är viktigt att man känner att ”sitt hem” under 10 dagar blir en trygghet och att man mår väl på plats där.Så här beskriver media och IFF GRUPP C i VM och lagen i denna grupp:


Sweden is predicted to win the group C but it will be interesting to see which country will be the 2nd team to make it to the quarter-finals.

Both Estonia and Germany are aiming to make it to the play-offs. The teams will meet each other on Sunday the 5th at 14:00 in the Energy Arena and the result can decide the quarter-final team.

Australia was the last team to make it to the WFC Final rround from the AOFC Qualification and is the underdog in group C.

 

Sweden Men

Participations & Placements

1996: 1st
1998: 1st
2000: 1st
2002: 1st
2004: 1st
2006: 1st
2008: 2nd 
 

 

 


# 16 Nilsson


  # 22 Sundstedt


# 20 Svensson

 

 

 

 

Germany Men

Participations & Placements

1996: 8th
1998: 8th
2000: 9th
2002: 8th
2004: 8th
2006: 10th
2008: 11th

 

 


# 8 F. Holtz


# 12 K. Holtz


# 19 M. Mucha

# 20 D. Mucha

 

Germany - The national team
has built up some new tactical
things and those things have
start to give good results.

The WFC in Finland is still
a so-called "learning process"
for the team but Germany 
can show the rest of the
world that they now have
start to build up good floorball.  

Players to be noted:

Holtz brothers: Fredrik is a
world class floorball player
that plays in the highest
league in Sweden. He won the EuroFloorball Cup in
Autumn with Storvreta IBK.
In the WFC 2008 he collected
27 points in six B-division
matches.  
Kristian is the captain of
the team, who plays for the
Swedish League team
KAIS Mora. He creates a
lot of fighting and positive
team-spirit and is very
important for the team.

The Mucha brothers
Manuel and Dominic from
the Swiss league team
UHC Stawi Olten, are
both quick floorball players
with good offensive playing
skills.

 

Estonia Men

Participations & Placements

1996: 11th
1998: 10th
2000: 11th
2002: 12th
2004: 12th
2006: 11th
2008: 8th
2010: Qualified from the WFCQ

 

 


# 10 Karis


# 19 Kivi

  
# 6 H. Talme

# 16 K. Talme

 

Estonia - The team has a
mix of players from different
leagues and countries, maybe
the best Estonian team ever
and the team hopes to get
good result and maybe
even surprise some 
"bigger" teams.    
    
The minimum goal is to 
improve the previous
WFC performance and
ranking (8th).    

Players to be noted:

Rein Kivi: an experienced
forward from the Finnish
League and he is also a
very important team
spirit player. He is a
goal scorer who is
very strong in 1-1
situtations.
Martin Karis: the captain
from Tartu EMÜ SK with
a big role in the team. 
An all-round player
who fits for all positions.    
Talme brothers,
Henrik and Kristian.
Both are experienced
players from the Swedish
Super League club AIK and
they both bring a lot more
skill to the team.
Henrik was the top scorer
in the WFC Qualifications
Europe 2 with 6+8 in four
matches. Kristian, who 
plays defender, scored
the 3rd most points
with 7+5

 

Australia Men

Participations & Placements

1998: 12th
2000: 15th
2002: 17th
2004: 18th
2006: 20th
2008: 24th 
2010: Qualified from the WFCQ

 

 


# 6 Campbell


  # 8 Woods


# 3 Veron

 Australia:
The team has
been selected with a focus
aimed slightly more
towards the future, it
does include a few more
older and experienced
players to help the
development of these
younger team members.
The aim is to gain as much
experience as possible,
and use that experience to develop ourselves for future championships.  
Players to be noted:

 

Timothy Campbell: a calm
and creative player with
good technical skills.
Michael Woods: another
young player who can
use his height and skills
to good effect and open
the game.
Jonathon Veron: a very
fast attacking forward who
is always dangerous in
front of the goals.  

 


Nu rullar tvättmaskinerna i huset för fullt och alla så kallade VM sponsrade kläder från UNIHOC är på plats för att bli rena.

Andra kläder är så pass nya att de inte ens är uppackade ur sina påsar , och där får de ligga tills vi når Helsingfors, bättre ta upp dessa på plats.

Ja, man längtar verkligen nu och innebandyglöden börjar att kännas i hela kroppen, fantastiskt vad detta skall bli kul, hur kul som helst.


Kommentarer
Postat av: Simon

Vem är den där killen som får åka med till vm?

Vilket jävla flyt för han, måste bli sjukt kul och intressant ju.

2010-11-29 @ 15:59:20
Postat av: Jonas

Stort lycka till Svensson, men det kommer rinna iväg mot Sverige va?Kör på och ha kul!

2010-11-29 @ 21:13:22
Postat av: M.Linqvist

Ha det gott på vm Svensson!Håller med dig, det är där det händer! Där finns innebandyn med stort I! Lycka till!

2010-11-30 @ 11:19:14
Postat av: David

Grymt va grymt Micke! Kan bara inte vara annat än avundsjuk, fy fan va rolig. Stort lycka till nu och se allt som bra 10 dagar som ger massor av innebandyutveckling.

2010-11-30 @ 22:35:17
Postat av: Lizzie

Ha det gott i Finlandia Mickey! Kramiz med zäta!

2010-12-01 @ 20:26:14
Postat av: Sanna

Good luck i vm! Puss och kram!

2010-12-02 @ 18:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0