Mycket goda landslagsvibbar


Mycket goda landslagsvibbar


År 2010 börjar att närma sig mot sin sista månad, och den månad som VM flyttades till för ett antal år sedan. En flytt som jag tror att de flesta uppskattade.

Tidigare så spelades VM under 10 dagar i maj månad, men tyvärr var det då alldeles för många landslag som inte var helt "i slag" för lanskamper och VM matcher, detta då många hade haft ett för stort uppehåll innan matchning.
Nu när VM har flyttats och spelas i december märker man stor skillnad, vilket syntes tydligt direkt i Tjeckien VM 2008.
Spelet där var snabbare, tuffare , bättre och framförallt var samtliga spelare i de olika landslagen betydligt mycket bättre än tidigare.
De spelare som också spelar i de stora ligorna, i Sverige, Finland, Tjeckien eller Schweiz är ju mitt i sin säsong när VM spelas nu mera och skall då alltså vara som bäst, vilket gynnar alla lika mycket.
Kul att "stjärnorna" är på toppnivå när sporten skall visas upp!

Sedan Februari 2007 så har jag jobbat med det Tyska landslaget, vilket kännts riktigt bra faktiskt.
Visst var det lite sorgligt att lämna Nederländerna efter nästan 4 härliga år där nere, men kände lite också att jag gjort mitt i "det orange landet".
Har fortfarande mycket vänner kvar där nere och försöker se vad som händer på utvecklingskurvan i landet mellan varven, speciellt på skolfronten och klubbsidan.
Tyvärr står det stilla en del för tillfället och herrverksamheten har fallit tillbaka, vilket känns tråkigt.
Hoppas de kan resa sig ur "dusten" så småningom.

Att det blev TYSKLAND för min del var ganska klart egentligen, hade visserligen en del andra landslagsförfrågningar efter de goda resultaten med Nederländerna och den utvecklingskurva de visade upp, men Tyskland kändes på något sätt hetast. Landet är ett viktigt land i Europa, på alla sätt, och potentialen att utveckla innebandy på ett bra sätt finns.
Dessa var två stora saker jag baserade mitt beslut på i slutfasen, detta när jag sa nej tack till 2 andra landslagsförslag.

Först fick jag arbeta som TAKTISK COACH och MENTAL INSTRUKTÖR samt att jag gjorde en del spelaranalyser och statistiska uppgifter också för Tyskland, något som var roligt och mycket utvecklande.

Efter det fina VM resultaten i Tjeckien 2008 så blev det sedan att tillträda som förbundskapten i januari 2009, och på den vägen är det.
Har vart ett hårt jobb hela tiden, och mycket nya saker har införts i landslaget, framförallt en hel del teoretiska delar som specialtaktik"lektioner" och olika situationsförståelsemoment.
Dessa saker har faktiskt också gett god utveckling i spelet, vilket man tydligare och tydligare kunde se under denna höst 2010, det är faktiskt flera riktigt bra saker som har växt fram under året som passerat och satt sig i spelutvecklingen. Känns riktigt bra!

Kul att ha fått fört Tyskland till segrar över både Italien och Danmark, ett Italien som Tyskland aldrig tidigare rått på och ett Danmark som Tyskland endast vid ett enda tillfälle under alla innebandyår slagit tidigare, detta då med endast uddamålet.
Segern den 7 November blev återigen en "milstolpe" som man fick vara med och "skriva" i Tysk innebandyhistoria , detta då vi lyckades "trycka dit" Danskarna med hela 9-5 i Fredrikshamn.

Gladde mig mycket över detta resultat och helgen i Danmark var faktiskt en bra slutweekend innan VM i Finland nu "står och knackar på dörren".


FREDRIKSHAMN , DANMARK

Helgen i Fredrikshamn blandades med teorilektioner, 2 matcher mot Danmark och även träningspass.
Ett roligt inslag under denna helg var också att landslaget fick aggera "testspelare" för en ny bra produkt som höjer "tankeverksamheten", "minskar tröttheten, utvecklar orken och framförallt får kroppen att känna sig friskare och fräschare.
Torbjörn Fredriksson från det snabbt växande Amerikanska företaget Kyäni fanns med runt laget under landslagshelgen och försåg spelare med de som de behövde.

Många ansåg att effekterna kändes redan efter 2 dagar och flera utav spelarna tog även med sig lådor av speciella dryckesprover hem,  dessa baserade och utvecklade för att få kroppen i ett bättre skick.
Drycken, en dryck byggd i första hand på vilda blåbär från Alaska men med 7 olika sorters frukter i där bland annat den så kallade Nanoplantan också var en utav ingredienserna, är en mycket bra dryck med goda effekter för kroppen.

Allt vad gällande träningsverk, cellskador, "slaggsamlingar" med mera minskas och kroppen känns verkligen starkare och stabilare efter ett tag, vilket kan vara nyttigt framförallt under 10 dagar i ett VM spel i December.
Har själv fått äran att testa drycken under en månad och har efter en månads test aldrig vart "brutalt trött" på morgonen längre, detta oavsett vilken tid jag gått upp. Succé med andra ord.
Vi tackar Torbjörn Fredriksson från Kyäni för bra presentation och för allt stöd under helgen.
Var kul att ha både honom och hans fru på plats, både som företagare och som läktarsupporters.

Många som fått använda denna dryck i Sverige har under senare tid bara positiva saker att säga om den, och den lär nog växa hur mycket som helst under de närmaste åren som kommer.


Resultatmässigt så var matchen mot Danskarna under lördagen inte speciellt bra och där kunde vi betydligt mycket mer. Visst så spelade vi hela matchen, oavsett hur det så ut, med samtliga 20 spelare, samt att vi också använde även 2 målvakter under matchens 60 minuter.
Förlusten, 4-10, var inget att säga om och Danskarna var faktiskt bättre på det mesta under lördagen.
Deras klart starkaste spelare var ändå målvakten, som faktiskt stundtals spikade igen sin bur.


Under söndagen skulle vi försöka överlista deras "vägg" och samtidigt så var det viktigt att vi nu också spelade in lite extra formationsmoment inför VM. Att PP, spel i 5-4, skulle fungera bra var också väldigt viktigt, ett moment som vi känner oss starka i och som vi jobbat en hel del med, framförallt positioner, rörelser och avslutningsplatser.
Just Power-play skulle under denna söndag också komma att visa sig ge oss segern och en historisk vinst för Tyskland.

I spel 5-4 , efter en Dansk 5-minutersutvisning, lyckades vi sätta flera utav våra "specialmoment" och hela 5 mål gjordes under dessa 5 minuter.
Bra period för oss med andra ord och sämre för Dansken som åkte ut på utvisningsbänken.


Nu får vi bege oss och ladda inför VM och vad som komma skall, även om det kommer bli riktigt riktigt riktigt tufft att ta sig an lag som framförallt Sverige och Estland.

Sverige hoppas vi göra en hundraprocentig bra match emot och även om vi vet att seger aldrig kommer att kunna intas så skall vi i alla fall försöka spela på ett sådant sätt att vi i Tyskland är nöjda efter matchen, och är vi det så vet vi ju också att Sverige förmodligen är missnöjda. Lyckas vi med detta så har vi gjort en mycket gedigen och bra insats.
Estland är i sin tur ett riktigt starkt innebandyland just nu, och de har gått framåt masor under senare år. Många spelare i Svenska SSK och Finska elitserien.
Kan vi rubba dem är vi verkligen med om att ta oss vidare från gruppen, vilket hade vart en skräll, men inte en helt omöjlig skräll faktiskt. Vi tror på den!
Australien , vilka vi möter i första gruppspelsmatchen, skall vi slå och bara att försöka få ordnig på allt direkt där inledningsvis, för Australien brukar vara starka de första matcherna under VM så viktigt att vara fokuserade.

Nu laddar vi, Nu fokuserar vi och Nu startar alla förberedelserna på allvar!
Det är nu i December vi får det största betyget på att allt jobb under 2009 och 2010 gett bra utvecklingsresultat!

Vi hoppas på det bästa och jag får uttrycka mig som Fox Mulder gjorde när Arkiv X serien gick på TV:
I BELIVE !Kommentarer
Postat av: Andreas L

Kul att det gick bra i Danmark. Önskar dig lycka till i vm nu! Jobba hårt och slit så går allt säkert bra.

2010-11-08 @ 14:48:02
Postat av: Lizzie

Gött jobb! Fortsätt så bara Micke!

2010-11-08 @ 16:35:40
Postat av: Daniel

Bästa som hänt Vm med spel i december! Bra jobb i Danmark. Ladda inför Vm nu bara!

2010-11-09 @ 21:19:46
Postat av: Anna

Vart får man tag på det där Kyäni? Lämnar min mailadress!

2010-11-10 @ 10:44:31
Postat av: Gustav

Fint att se att du fortsätter att skapa succé med Tyskland!Bara förbereda sig ännu mer nu inför vm! Ha det bra Svensson!

2010-11-10 @ 13:25:18
Postat av: #77

Gött jobb Svensson, bara fokusera på vm nu! Kör hårt!

2010-11-11 @ 22:11:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0