DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL VII


Tisdag 9 December :


  


BOWLINGMATCH, TRÄNING & HÄRLIG STÄMNING

  

Då har tisdagen, 9 december, runnit iväg, och det var skönt med en fri dag.
Även om det nu faktiskt mer var en spelfri dag än en så kallad "resting day", för någon vila blev det direkt inte.


Visserligen startade man morgonen med att sova till klockan 10.30, vilket var fantastiskt skönt.
Var ju ett tag sedan man sov till den tiden på morgonen, faktiskt inte ens något som knappt infaller på helgerna hemma i Sverige heller längre.



Promenad ute i den just för dagen kalla luften blev det sedan innan lunchen serverades på hotellet.

Ingen i gruppen frågar ens längre vad det blir för mat, detta eftersom det alltid på menyn står kyckling, i alla dess former och smaker. Fast som jag sa innan, har inte ont av kyckling på något sätt, men förmodligen blir det inte det första jag kommer att tillaga eller beställa när jag kommer hem.


Efter lunchen bar det av för spelartruppen och en del av ledartruppen samt vårt så kallade "sjukvårsdteam" till bowlinghallen, detta för turneringsspel.
Något som spelarna verkligen hade sett fram emot, och laddade grymt inför.
Snacka om att alla verkligen ville visa vem som var bäst på att "kasta ner käglor", som en av killarna uttryckte sig.
Vem som vann allt och hade bäst serie har jag fortfarande inte fått reda på!!
 

Själv blev det till att vara kvar på hotellet och planera upp eftermiddagens träningspass, vilket skulle innehålla spelmoment 3-2 och 2-1. Moment som ofta infaller i matcher mot Polen, laget som vi förhoppningsvis möter i finalen i Prag om några dagar.

Blev även en de spelaranalyser, enkla sådana, samt små spelsekvensmoment som jag kartlagt i Polens spel.
Aldrig fel att ha med sig en del av detta in i en eventuell final. Får väl säga en eventuell eftersom vi ännu inte spelat sista gruppspelsmatchen mot Slovenien, eller någon semifinal mot USA ännu.
Ett USA som förresten hängde med bra i matchen mot Polen, och ett tag faktiskt även ledde matchen.
"Jenkarna" kan bli tuffa att möta i semin och där måste vi verkligen vara 100 procent fokuserade och laddade.



Under vårt träningspass i en sporthall i Ostrava, innebandylaget Pepino Ostravas hemmaplan, så dök det upp en del nyfikna mediafolk samt en grupp intresserade tjejer. Tjejgruppen var dock inte lika intresserade av det taktiska moment vi jobbade med under träningen som mediafolket var, utan de var nog mer på plats för att "spana lite" extra tror jag bestämt!


Stämningen under träningen var mycket god och det märktes att spelartruppen haft kul under bowlingturneringen.
Blev en hel del skratt och "glåpord", i all välmening, åt varandra.




FINLAND MOT SCHWEIZ = ETT SÖMNPILLER

  

Efter träningspasset så for spelarna tillbaka till hotellet medan ledarstaben for iväg till Cez Arena, igen.
Vet att denna upprepning dyker upp dag ut och dag in, men så är det på ett VM, hallen är den plats man kan utan och innan när man lämnar ett VM. Där spenderas ju den mesta tiden.

I hallen åt vi lite tillsammans samt tog ett snack om morgondagens match.
Laguttagningen var redan avklarad och skedde under träningspasset, så nu blev det mest diskussioner om olika spelmoment med mera.
Jag fick direktiven att på ett taktiskt sätt styra samtliga 3 formationer under morgondagens match, detta lite extra, samt testa lite nya vridningar och uppspel, vilka laget skall kunna ha nytta utav under slutspelet.
Självklart så sa jag till dem att jag absolut tar denna bit, även om jag faktiskt fortfarande funderar lite över vad de andra komemr att göra, detta då det är precis dessa saker jag gjort ända sedan VM startade.




Matchen mellan Polen och USA blev en tight tillställning, till att börja med, men sedan tog Polen över i tredje perioden och kunde på så vis vinna matchen med 6-3.

"Jenkarna" bjöd, tror jag, Polen på oväntat tufft motstånd, precis som Japan gjorde mot Polen, och nu har helt plötsligt inte Polen vart överlägsna i sina sista gruppspelsmatcher längre, detta kan oroa dem något inför en semifinal mot Österrike och en förmodad final mot Tyskland.
Det kan faktiskt betyda lite extra för oss, om vi nu skulle få möta Polen i en final, man skall ju inte ta allt för givet ännu, detta då vi inte är där än.



Efter matchen försvann vi in i A-hallen för att se ytterligare en match, detta den mellan Finland-Schweiz. En match som vi hade stora förväntningar på, men ack vad fel vi hade!

Match var ett riktigt sömnpiller!

De finländska lejonen har sett allt annat ut än hungriga lejon under turneringen hittills, man har gjort det som behövts och inte en tum till.


När klockan i hallen ljöd efter 60 minuters spel och det stod 4-0 på resultattavlan till Finland så kändes det som att det egentligen inte var någon som brydde sig, och mitt missnöje av att ha spenderat dessa sista 2 timmarna på en stol i A-hallen kändes rätt stor.

Visst så fick jag ett samtal med både Stefan Edberg, svenska landslagets "spion" samt förbundskapten Kent Göransson, detta då vi satt, avspända och slappa, och såg matchen tillsammans från bakre raden i ledar och lagområdets läktardel.
Var nog kanske snacket med dem som var det mest upplyftande under dessa 2 timmarna som matchen mellan Finland och Schweiz pågick.


Vi tre undrade också om vad Finland egentligen sysslat med under VM hittills , eller om det faktiskt helt enkelt är så att laget bara väntar på att slutspelet ska börja.
Till och med lagets spel känns ju lite rörigt och oinspirerat ibland. Men det blir förmodligen bättre till semin, får vi i alla fall hoppas.
"Lejonen" behöver faktiskt verkligen komma upp i en högre spelstandard än vad de visat, i alla fall om de skall ha någon som helst chans mot hemmanationen Tjeckien, detta i en semifinal i Prag.
Detta då tjeckerna också förmodligen lär ha mellan 8000-9000 vilt påhejande landsmän bakom sig på läktarna, kanske till och mer ännu fler. Kan bli tufft att spela under det trycket!

Fast Finland har vart med förr så de vet säkert vad som väntar.




Nu har klockan dragit iväg alldeles för mycket och det har blivit en ny dag i Tjeckien, onsdag 10 december. Klockan visar 00.56, och det är verkligen dags att få några timmars sömn i kroppen, detta för att vara helladdad och fokuserad inför sista gruppspelsmatchen mot Slovenien.


FÖR ER SOM VILL SE MATCHEN VIA WEBBTV SÅ KOMMER MATCHEN ATT VISAS PÅ FÖLJANDE ADRESS:

http://florbal.ct24.cz/live_video.asp?prenos_id=38



God Natt alla bloggläsare där ute .......



/Micael Svensson


Ps. Hans ,tillsammans med Friedrich idag, säger också hej och god natt . ds


Kommentarer
Postat av: #77

Uppe och "surrar i natten" här och kul att läsa lite ny text. Men fan Mickey, lägg dig nu! Lycka till mot Slovenien och ha en bra onsdag. Hur många är ni i rummet egentligen förresten? En j****a massa som hälsar hela tiden!

2008-12-10 @ 01:53:40
Postat av: Andy

Kul att läsa lite om vm varje dag här inne och komma närmare dig och ditt lag. Hoppas att det går bra för er idag och även under resten av turneringen. Hälsa tillbaka till Hans och Fredrik (?), vilka nu än de må vara!

2008-12-10 @ 09:03:24
Postat av: Lizzie

Lycka till i sista matchen i gruppen nu!

2008-12-10 @ 10:39:11
Postat av: Emma

BRA JOBBAT, även seger i sista gruppspelsmatchen, semi nästa!

2008-12-10 @ 15:42:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0