DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL VI


Måndag 8 December :



ETT UTBYTE MED ASIEN?

  

Äntligen, äntligen, äntligen så blir det lite så kallad "softande" tid, vilket känns perfekt, detta behöver jag nu känner jag, framförallt en något längre stund än vad tidigare givits.

Har precis fått i mig en god måltid på hotellet, och även om maten är bra så kanske det serveras lite för mycket kyckling ibland.
Fast skall väl inte klaga eftersom faktiskt jag kyckling, vilket gör att det garanterat funkar någon dag till.


Var lite seg morgon, även denna dag, sov tyvärr inte så bra i natt, vilket jag egentligen inte helt hundra procent vet varför. Fast tror att det var lite tankar på sonen hemma i Sverige som smög sig på, aldrig kul att vara ifrån den rösten och killen för länge!


Under morgonen besökte även förbundskaptenen mig för att be om ursäkt för gårdagen och berättade att han också sovit mycket illa på grund av det som hände under gårdagen.
Han berättade även att det tyvärr är den attityden han har ibland när han blir stressad, en överreaktion alltså.

Han talade också om för mig att även några spelare var på han under gårdagens kvällstimmar och att han skall tänka sig för fortsättningsvis i turneringen.

SJÄLVKLART så mottager man en sådan ursäkt och kör vidare, livet är inte till för att hänga upp sig på småsaker.
Så tänker i alla fall jag som person, vilket jag tror är viktigt!



Klockan 08.15 packade vi redan in oss i bussen för avresa mot Cez Arena, detta för att ta oss an Asienlaget Singapore.

I hallen så tog jag ett långt snack med en av ledarna för Singapore, Filip Dahlgren, en mycket sympatisk och bra person. Vi bestämde att vi skulle hålla kontakten efter VM, detta för att skapa ett utbyte mellan Tysklands och Singapore i framtiden. Vore kul om de kommer till Europa och spelar samt att Tyskland kanske besöker Singapore för några så kallade "Asienmatcher" och tränarclinics, något som låter hur bra som helst för ett "svenskt innebandyhjärta".
Detta skall jag verkligen spinna vidare på efter VM, och faktiskt se till att det genomförs och inte bara rinner ut i sanden.



Matchen mot Singapore blev ingen jämn tillställning, precis som vi hade förutspått, utan Tyskland spelade hem denna match genom att mer eller mindre krossa sitt motstånd, detta med 18-3.


Nästan så man snart hoppas på att något land skall ge oss lite motstånd. Fast om man skulle yttra sig för mycket och för högt om detta, bland folk här nere, så lär väl något trycka dit en ganska omgående förmodligen.
Och då går skriverierna i media varma, och det skall vi inte bjuda på.




Etter en längre stunds vila och slappande på hotellet så bar det åter av till hallen igen, detta för mig och förbundskaptenen, dags att kartlägga Ungern och USA, någon av dessa kan nämligen bli vår motståndare i en SEMIFINAL.



SVERIGE, SVERIGE, SVERIGE

  

Något som är ganska svårt, även om vi befinner oss i Tjeckien, på ett VM med massor av andra nationer, så är det att "bli av med" alla svenskar överallt.

Nästan alla länder har faktiskt någon i sitt landslag som talar svenska, eller är bosatt i Sverige, eller har spelat i Sverige, och då menar jag faktiskt nästan alla länder.

Under tiden jag satt och tittade på matchen mellan Ungern och USA så lyssnade jag runt och började höra massor av svenska konversationer. Där i sportbarens VIP-avdelning med utsikt över banan, satt Polska supporters, och talade svenska, Tyska supporters, och talade svenska, IFF delegater, vilka talade svenska med varandra samt att det tillslut även slöt upp 2 amerikaner, vilka så klart talade svenska!

Stor värld vi lever i fast ändå så svensk skulle man kanske kunna säga!


Lite roligt är det faktiskt att vi i vårt lilla land har så många "innebandyimporter" i VM.
Kan faktiskt bara betyda en sak, även fast finalen i innebandy ännu inte är spelad, SVERIGE ÄR FAKTISKT DET BÄSTA INNEBANDYLANDET I VÄRLDEN!



Matchen mellan Ungern och USA slutade så småningom 7-5 till "Jenkarna" och det betyder förmodligen att de är dessa vi får ta oss an i en SEMIFINAL i Sparta Arena i Prag.



Innan vi åkte tillbaka till hotellet för att åter avnjuta en "hotellkväll" så tittade vi också på en del av matchen mellan Finland och Danmark, en ganska ointressant tillställning faktiskt.

Danmark försökte spela lite innebandy, men Finland kunde faktiskt, på bara en växel, avfärda detta relativt enkelt.
Bäst på planen var Finländaren Juha Kivilehto, vilken gjorde 2+2, och detta spelandes på halvfart.

Skiljer rätt mycket på våra grannländer faktiskt, OFANTLIGT MYCKET!


Finland vann till slut matchen, i "gå-tempo" mot Danskarna, med komfortabla 8-2, vilket kändes som att det kunnat bli det dubbla om bara de blåvita lejonen tagit i lite till.



Imorgon väntar en spelledig dag, och då blir det i stället BOWLINGTURNERING och en stadsvandring.
Kan ju vara kul att ha sett lite mer av Ostrava än en mäktig idrottsanläggning, innan man snart lämnar för slutspelet i Prag.



ps. Hans hälsar till alla igen . ds


/Micael Svensson


Kommentarer
Postat av: Lizzie

Gött att "ledardelen" ordnade upp sig. Ni ångar på också ser jag, härligt! Måste vara en skön känsla att snart bege sig till Prag igen!

2008-12-08 @ 23:15:48
Postat av: Jonas A

Lycka till mot Slovenien och ha en bra DAY OFF imorgon. Kan förstå att det är lite jobbigt att vara ifrån sonen, men vm är vm och det får inte många vara med om, så får du tänka, även om det är svårtibland. Sov gott, om du inte redan sover (vilket du förmodligen gör).

2008-12-09 @ 00:12:16
Postat av: Emma

Hoppas ni får en bra dag idag Micke. Hur ser det ut annars? Gå mot guld! Vem är Hans?

2008-12-09 @ 10:14:28
Postat av: #77

Göt med ledig dag. Asien fan va kul. Fortsätt leverera med Tyskland nu!

2008-12-09 @ 12:47:53
Postat av: Andreas

Ha en bra fortsatt dag! Lycka till imorgon mot Slovenien.

2008-12-09 @ 14:56:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0