Fan vad Svensk man är

  

Tiden börjar lägga sig, och några timmar efter Sveriges segermatch, detta över förra EM mästarna Grekland, känns det underbart i kroppen, även om jag faktiskt inte trodde på detta när jag satte mig i soffan hos en kompis ikväll, öppnade en flaska tyskt öl och njöt av den svenska nationalsången.

Just då kändes segern en bit bort, men ack vad stolt jag är just nu över att jag hade så ofantligt fel.


Som fotbollsfanatiker (lugn, jag är innebandynörd också, för er som inte visste det innan!) så är det underbart med EM i fotboll är i full gång.
EM och VM i fotboll anser jag är de absolut roligaste tillställningar som finns att skåda, det är rent ut sagt UNDERBART och OSLAGBART!


Men tänk ändå vad svensk man är, för så fort det är mästerskap så är man vän med alla, alla sjunger ihop, alla hyllar landet ihop och alla, ja alla, vågar öppna sig för varandra, till och med för personen man kanske åkt buss med ihop under flera år men inte ens vet vad hon/han heter.
Men nu, precis nu, under sådana här tillställningar då är man vän med alla, märkligt egentligen.


Tänk om vi kunde vara så trevliga mot varandra alltid, även när inte mästerskapen spelas, men det sker nog aldrig, man är ju svensk, ja fan vad svensk man är egentligen, för apropå det där med buss så är det väl lite så här en äkta svensk fungerar på en buss, eller?


•·         Kliver man på i en busskur under några år så är det sällan man tilltalat personerna som kliver på i samma busskur, vilket innebär att man inte ens efter några år ens vet vad personen/personerna heter som står där.

•·         Om man sätter sig på bussen så sätter man sig ALDRIG bredvid någon, om det finns en annan tom plats fri, detta sker A L D R I G !

•·         Hur man sedan sätter sig på det där sätet på bussen är ju alltid, som alltid, längst ut på sätet, detta för att självklart försöka se till så att ingen kan sitta bredvid en.

•·         Skulle det mot förmodan vara fullt på alla säten i bussen och någon sedan kliver på, ja då låtsas man sova så att personen absolut inte skall kunna fråga om den får sitta bredvid en, sorgligt men sant.


Skulle man mot förmodan bryta det där mönstret och kliva på en buss där endast en person redan sitter i, gå fram och sätta sig på samma säte och börja prata, ja då blir man nog klassad som psykisk störd, ännu mer sorgligt men sant!



Men nu är det EM-tider och då snackas det till och med på bussarna, detta mellan personer som annars inte yppat speciellt mycket till varandra innan.
Så tänk egentligen  vad mycket bra EM egentligen drar med sig, även om man önskat att detta skulle fungera annars också.
Men ingen kan ju vara helt perfekt, eller hur?


Fast, precis som jag sa, dessa negativa saker kall man väl inte ta och fokusera på i dessa tider, nä nu är man stolt svensk, och äntligen kan man också vara det utan att bli kallad rasist, vilket också känns bra.

För nu viftas det mycket med svenska flaggor på gator, pubar, balkonger och i fyllda vattensprutande fontäner, och ingen, nej absolut igen, verkar se något negativt i detta, härligt!



Innebandyförsäsongen iskall för tillfället

  

Hur ter sig då vår älskade innebandysport under ett fotbolls EM?

Tyvärr lyder svaret att det faktisk är så iskall stiltje att vattnet i ett varmbadhus hade frusit till is.


Man har till och med, hör och häpna, funnit texter på innebandysidor  och sajter i innebandysverige som åter har satts in igen på grund av förmodande bristande nyheter från föreningar, förbund och profiler.

Men efter EM så blomstrar säkert värvningscirkusen igen, och då får vi både se och höra massa nya heta news, men nu, just nu, så njuter vi av SVERIGE och EM i FOTBOLL ,och bara låter det hållas så i någon vecka till!

Hetaste frågan just nu är:
- VILKA vinner fotbolls EM, anno 2008?


LET´S ROCK SWEDEN, om någon vecka är vi "normala" igen !


Kommentarer
Postat av: #77

SEGRARE = SPANIEN

2008-06-11 @ 10:59:37
Postat av: Jocke

Vinner gör Portugal, vilka slår Tyskland i Finalen. Lite varning för Holland ser jag ändå!

2008-06-11 @ 16:39:58
Postat av: Andreas

Tjeckien, GULD i EM 2008

2008-06-11 @ 19:17:43
Postat av: Calle

EM segrare 2008 är HOOOOOOLLLLANNND

2008-06-12 @ 09:29:01
Postat av: Oskar Falk

Man hoppas på Sverige men tror nog att Italien tar sig i kragen och vinner EM

2008-06-12 @ 12:23:31
Postat av: Daniel

Tjeckien vinner i år, en överraskning kanske.

2008-06-14 @ 20:32:26
Postat av: TT

espania

2008-06-14 @ 22:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0