Stockholm mot Västkusten i FINALEN

  

Då var det snart dags, eller nu kör vi, som tränare Isac Carlsson i Warberg hade sagt.


Det är dags att träda in i Semifinalernas slutspelsnäste och kampas om de två åtråvärda platserna i Globen den 19 april. En final som man självklart kommer att skåda från läktarplats.

Vad som är 100 procent säkert det är att det definitivt kommer att bli ett Stockholmslag och ett västkustlag i finalen.


De fyra lag som gör upp om denna Globenplats tänkte jag ta mig en närmare titt på och ge, MIN, beskrivning på vad, JAG, tycker och tänker.

SJÄLVKLART VILL JAG DOCK FÅ TA DEL AV ERA ÅSIKTER OCKSÅ!

Bara att tycka till här på sidan.


Semifinalerna spelas enligt följande:

AIK - Caperio/Täby

Warberg - Pixbo


Caperio/Täby

"Bohemgänget" kallat i mångas munnar, och visst är laget speciellt, men faktiskt på ett mycket positivt sätt .
Frågan är faktiskt om något annat lag verkligen har det där extra hårdkokta vinnarskallarna, många av de, när det väl gäller och hettar till, som Täby har.

Att de allra hårkoktaste av de spelare visserligen är just "speciella bohemer", ja må så vara, men fantastiska innebandyspelare och vinnarskallar det är de verkligen. Eller vad sägs om namn som, Ricki Hyvärinen, Danne Sundbom, Daniel Dalbjer och Daniel Ramsin.
Listan hade faktiskt kunna göras ännu längre, men vi nöjer oss med dessa då det är namn som ALLA som har något med innebandy att göra verkligen känner till.


Att Täby, som många uttrycker sig, skulle vara en överraskning även denna säsong kan jag inte begripa. Laget visade ju redan förra säsongen att de hade de kvalitéer som krävdes för att kallas ett svenskt topplag, så varför hela tiden tjata om tur. Man går inte till en final, och framför allt inte en semifinal direkt säsongen efteråt om man bara har tur. All heder till Täby för att de är oberäkneliga, för det är väl just det som laget är OBERÄKNELIGA.

Det är laget som man aldrig får räkna bort, inte denna gång heller.


Men kan laget verkligen slå ut AIK, en gång till, i ett slutspel.

Ja, varför inte!

Lagen vann var sin match i SSL och Täbys seger i slutspelet förra säsongen var ingen miss av AIK utan snarare en stabil seger av Täby.

AIK får se upp, STORT, även i detta slutspel.

Även om jag fatiskt innerst inne inte tror att laget räcker till mot AIK denna säsong. Tror faktiskt att "Solnagänget" blir för tuffa i år.


Men som sagt, med spelare som Hyvärinen, Sundbom, Dalbjer och Ramsin vet man aldrig!



AIK

Stockholmslaget är alltid att räkna med, även om man tycker år efter år att Vesterlund, Jidhe och resten inte riktigt kommit upp i någon hög spelstandard. Fast kanske det är just så att de alltid faktiskt spelar bra, har en mycket hög lägsta nivå, då både laget och spelarna alltid är med där uppe och slåss. Det kanske är vi, innebandyfolk och media, i Sverige som ställer för höga krav på AIK. För visst förknippar man laget AIK med segrar, vinster och utmanare till titeln, år efter år. Så är det ju faktiskt.


Att laget förlorade mot just Caperio/Täby i slutspelet förra säsongen ger nog en extra tändning för många spelare i AIK att åter få ta sig an laget. Detta som en liten revansch. Fast jag tror att det kanske är just detta som kan fälla AIK också, att de ser det som en revansch och ingen ny match. Det där kan sitta i "bakhuvudet" och då kan det låsa sig mer än man tror. Sedan har ju fatiskt flera spelare mer eller mindre gått ut och sagt att det är just en revanschmatch. Hoppas att detta inte ställer till problem i den mentala laddningen.


Själv tror jag dock att det faktiskt blir AIK om tar steget in i Globen den 19 april. Det kommer bli tufft, tighta matcher, hårda närkamper, glåpord och mycket mål, men AIK kommer vinna tillslut.


Man kan heller inte säga att AIK ligger på latsidan då man redan inför kommande säsong gjort klart med Färjestadsonen Kim Nilsson. Detta lär förmodligen inte heller vara den enda "supervärvningen" som AIK kommer göra inför satsningen 2008-2009. Vi kommer att få se fler innan vi går på "sommarlov", var så säker.



PIXBO

Med hela Wallenstam bakom sig och en "pånyttfödd" ledarstab med Magnus Augustsson och Anders Hellgård i spetsen så har Pixbo tagit sig till semifinalen, genom att slå ut ett lag som många tippade i Globen denna säsong, Dalen IBK från Umeå.


Har fått se en av matcherna mot Dalen under detta slutspel (läs VIP i Lisebergshallen) men måste säga att jag varken var imponerad av Dalen eller framför allt Pixbo.

Visst så har laget några killar som kan kliva fram och ta tag i spelet när det behövs. Henrik Qvist känns för mig helt oumbärlig, och utan han hade laget inte ens nått slutspel. Daniel Dahl och henrik Delborn är stabila och bra, men ser faktiskt inte dessa spelare som några mer än i mängden av Sveriges starka SSL spelare. Martin Dahlgren kan visserligen blixtra till och göra det oväntade, precis som Peter Runnestig när det behövs, men dessa två skulle behöva spela bra 60 minuter rakt igenom, 3-4 matcher i rad, och de verkar dessa "stjärnspelare" inte klara av. Fast jag tror dock att Martin och Runnestig kommer att vara de spelare som Pixbo får förlita sig lite extra på under semifinalmatcherna mot Warberg Innebandy. Qvist blir väl annars den spelare som kommer få dra det tunga lasten, och han lär få massor av speltid av ledarstaben.


Tryck kommer det bli, både i Varberg i Sparbankshallen och i Lisebergshallen. Nu när det är ett Västkustderby av stor kaliber så kommer nog faktiskt till och med Göteborgarna hitta till en innebandymatch med Pixbo. Hoppas bara att arrangemangen blir lite bättre än de jag senast fick uppleva i Lisebergshallen (Läs VIP i Lisebergshallen).


Min tippning är dock relativt glasklar, och man får väl hoppas att inga Pixbofan läser detta, det blir en enkel vandring mot finalen i Globen för Warberg och Pixbo vinner inte en enda match i semifinalspelet.



WARBERG

Starkt lag år ut och år in. Ett lag som har ett grundmaterial att stå tillbaka på, men framförallt ett lag med stabil respekt och förståelse för varandra, både som spelare och individer. Detta är en av Warbergs stora styrkor, om man får tro en del av spelarna själva.


Självklart kommer jag att använda min sittplats i Sparbankshallen under slutspelet, även om den i tredje matchen i kvartsfinalen var utlånad till en vän. Nästan så man ångrar att man inte fick se den kvartsfinalmatchen, var visst rena "slakthuset" i Varberg under denna match. Balrog hade vart totalt utspelade under 60 minuter, om man får tro de som var på plats.


Warberg har ett spelarmaterial som håller mycket hög klass och jag ser faktisk ingen svag del i tre (!!) formationer. Detta gör att det känns som att oavsett vilka spelare laget ställer på banan, och i vilken ordning, i matchen mot Pixbo så spelar det ingen roll, samtliga spelare kan prestera. Det är också detta som kommer att bli segervapnet i "västkustderbyt".


Warberg vinner samtliga matcher och tar sig, åter igen, till Globen för finalspel i innebandy.


Kommentarer
Postat av: Lizzie

Håller med, det blir Warberg mot AIK i Globen! Dock lite varning för Caperio i år igen!

2008-03-26 @ 16:23:28
Postat av: Lizzie

Håller med, det blir Warberg mot AIK i Globen! Dock lite varning för Caperio i år igen!

2008-03-26 @ 16:24:21
Postat av: Linus

Heja Heja Täby!

2008-03-26 @ 17:13:22
Postat av: Mange

Pixbo och AIK i finalen!

2008-03-26 @ 19:33:50
Postat av: Skrällens man

Tror det skräller i år i semifinalerna, det blir PIXBO mot TÄBY i FINALEN

2008-03-27 @ 18:45:27
Postat av: Keijsner / Fredriksson

Keijsner: Heja Gnaget
Fredriksson: Gnaget suger, Heja WIC

2008-04-11 @ 22:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0