VM BLOGGEN HAR ÖPPNAT

VM 2010, FINLAND

Då var det dags att öppna VM bloggen 2010, detta då man har ett stort gäng innebandyvänner, och några till, som vill följa vad som sker på ens eget lilla ”VM ÄVENTYR”.

Skall i denna blogg försöka spegla MIN SYN på VM 2010, hur Tysklands matcher, laddningar, träningar med mera ser ut och funkar samt en hel del annat smått och gott.


Startade min avresa till VM med att under natten, hemma i lägenheten, mellan onsdag (1 December) och torsdag (2 December) starta upp ett nytt spel på Football Manager 2011, och lika bra var det att börja i den lägsta engelska divisionen, lär ju bli en del ”avstresstid” under VM också för att få sätta sig ner och spela lite.
Detta är faktiskt ett bra sätt att ”komma till ro” på, något som är viktigt mellan varven under ett intensivt VM.
Tyvärr gav det inte mig någon större avstressning, detta då spelandet tog alldeles för mycket utav min nattsömn, och när klockan var 04.20 på morgonen konstaterade jag att det nog var dags att packa mina saker, någon som totalt missats under kvällen. (Puh!!!!)

Skall nämnas att jag startade spelat som tränaransvarig för fotbollsklubben Crewe.

Under torsdagsmorgonen mötte jag sedan upp Andreas, den kille som under VM får åka med och göra en så kallad ”traineeutbildning” i ledarskap och coachteknik. Vi möttes på en kall och snöig järnvägsstation i Alingsås. Här ifrån blev det tåg till Stockholm.En tidig kall och snöig
morgon på Alingsås
Järnvägsstation.


Jag kommer att handleda Andreas i en utbildningsplan där flera teoretiska moment ingår, vilket genomförs på ”ledig tid”, men där sedan en massa roliga moment runt VM som matcher, träningspass i Hartwall Arena, taktiska möten, teoriträffar, mediaträffar, förbundskaptensmöten och andra saker också kommer att ingå.

Säkert en riktigt rolig och givande utveckling och traineeutbildning för denna kille.

Andreas, vilken är från Viskafors, hoppas jag skall lära sig mycket under dessa 10 dagar, detta för att han sedan skall kunna delge sina kunskaper till andra ledare, och kanske vara med och utveckla dessa till något ”större och bättre”.Väl framme i Stockholm mötte vi upp ”LA familia Holtz, Kristian (KAIS Mora), Fredrik (Storvreta IBK), samt pappa Friedrich, vilka samtliga ingår i den Tyska VM truppen. Pappa Friedrich dock inte som spelare utan som den så kallade ”positiva Coachen”, vilken skall se till att alla spelare trivs och mår bra tillsammans, något som är en mycket viktig ingrediens under ett VM.


Just nu i skrivandets stund så sitter vi alla på färjan mot Finland och Helsingfors, och imorgon anländer vi till det hotell som skall bli vårat ”hem” under 10 intensiva innebandydagar.
Känns bra att få bosätta sig på ett bra hotell där det både finns internetuppkoppling, bra teorisalar, god mat och också ett gym att tillgå.
Blir säkert också någon timma där inne på träningscyklarna, både för mig och säkert några utav spelarna.


         

     

Bilder från vårt hotell och boende under VM 2010Morgondagen ser ut på följande sätt, vilket du kan se nedan, för det Tyska landslag som jag fått äran att vara förbundskapten över sedan Januari 2009, detta efter det att jag tidigare under 1 år arbetet som taktiskt coach och mental instruktör för samma landslag. Detta gjorde att jag fanns med även runt VM 2008 i Tjeckien redan, och nu blir det alltså också VM 2010.
Sedan tidigare så har jag även fått vara med under 2 VM tidigare (2004 i Schweiz och 2006 i Sverige), detta då som förbundskapten för det Nederländska landslaget, vika också var riktigt roliga att jobba med.
Lyckades få ”de orange” att klättra på rankingen från position 19 till 13 på endast 3 år, något som gav klang i Europa och som faktiskt för egen del kändes riktigt stort och riktigt kul. Allt arbete gav utdelning!
Fick på så vis en del förfrågningar från andra landslag med mera efter detta, men det kom alltså att bli Tyskland till slut.

Morgondagens schema (fredag 3 december):

16.00 Samling och Teori på hotellet
17.45 Avresa till Hartwall Arena, Buss hämtar
18.30 Information och ombyte/uppvärmning
19.00-20.00 Träningspass i Hartwall Arena
20.00 Tactical Meeting
*Möte för samtliga landslagsinstruktörer/Förbundskaptenen
21.30 Landslagsinformation och taktikmöte på Hotellet med Tyska herrlandslaget
Natti natti
 


Många saker snurrar så klart runt i huvudet just nu, men konstatera kan man ju att det skall bli fantastisk kul, som alltid då det nalkas VM.

I tisdags fick jag sitta i en intervju via telefonlänk med Eurosport 2 Tyskland, vilka kommer att sända matchen Tyskland – Sverige i tysk tv.
Det var inte enkelt och lätt att få dem att förstå att om Tyskland förlorar denna match med mindre än dubbelsiffrigt så är det en bragd och en sensation.
Blev att göra en hel del jämförelser innan den programansvariga personen som ringde satte sig in i innebandyn på allvar.
Fick göra jämförelsen med att Tysklands fotbollsherrar skulle ta sig an Färöarna, och att det i den jämförelsen så var just Sverige Tyskland och Tysklands innebandyherrar Färöarna i innebandy, och efter ett tag så tror jag nog att han förstod en del utav hur det egentligen låg till innebandymässigt.
Bara hoppas att de talar om detta innan matchen går igång på TV så att alla de som inte vet speciellt mycket om innebandy verkligen få koll på hur det faktiskt KAN och till och med SKALL och BÖR sluta.


Bredvid mig vid bordet i restaurangen nu har också Fredrik Holtz lyckats få ordning på sin VM-blogg, vilken han skriver för lite medialt intresse för området Uppsala.
Blir nog att gå in och kolla denna lite också sedan.


Dags att lägga in den första texten på bloggen och sedan bege sig ner i hyttan för att sova. Kan säkert bli lite Football Manager 2011 också någon timma innan nattsömnen intas.


Imorgon väntar VM start och nya äventyr.

Nytt VM, nya utmaningar och ännu en gång får man den stora äran att vara med i hetluften, där det ”verkligen händer”.


/Micael Svensson , VM 2010 Finland


Kommentarer
Postat av: Kimmo (Fristad GOIF)

Lycka till Micke ;-)

2010-12-03 @ 07:52:12
Postat av: Jonathan A

Fan va nice! Ha det bra i Tyska vinterkylan! Lycka till!

2010-12-03 @ 10:15:17
Postat av: Anders

Låter som det blir ett bra vm. Kör på och jobba hårt!

2010-12-03 @ 13:04:29
Postat av: Lizzie

Kul med blogg från finland. Skriv mycket om matcherna. Skriv gärna lite om de andra länderna och deras matcher med. Lycka till!

2010-12-03 @ 14:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0