VM 2010: Torsdag 9 December


VM FINLAND 2010Torsdag 9 December

Nu är det slut, eller nu börjar det …….

Rubriken får väl egentligen tala lite för sig själv, allt handlar ju faktiskt egentligen om hur man ser på detta med innebandy VM 2010 i Finland.

För alla de lag som deltagit så har nu VM slutat för de flesta och kvar på schemat under morgondagen (Fredag 10 December), samt under lördagen, är endast några placeringsmatchen samt semifinalerna och Finalen.
Många anser att det är nu VM startar på allvar, detta medans det för de lag som åkt ur så har hela evenemanget precis avslutats.

Skall bli kul att se hur många personer som faktiskt missar semifinalerna eller finalen, detta på grund utav inställda flygplan på grund utav strejk, snåkaoset och de hårda vindarna.
Känner redan folk som står på 2 olika flyglatser och bara väntar på att få komma iväg.


Visst så blir det för många lag nu bara besök i Hartwall Arena Center på grund utav att de är åskådare, men det handlar väl ändå nu om hur mycket man kan ta lärdom utav matcherna genom att se de matcherna som är kvar, sitta och skriva ner lite hur de lag som spelar jobbar samt bevaka lagen lite extra.
Detta är ju också en väldigt stor utvecklingsprocess för många.
Tyskland mötte Polen i sin sista VM match i Finland, Helsingfors, 2010.


Mycket har hänt denna dag så därför ramlar bloggen in sent.
Tyskland har idag nämligen spelat sin sista match i VM i Finland 2010, detta mot Polen i Hartwall Arena, och olyckligtvis så förlorade vi denna match i SD (Sudden-death) med 5-6.
Konstigt var det egentligen att vi förlorade för känslan var faktiskt god genom hela matchen, detta även om det så klart insmög sig en viss nervositet då motståndarlaget Polen laddade för skott på vår planhalva mellan varven.

Varför nervositeten för skotten infann sig handlar mycket om att våra två målvakter inte haft någon speciellt bra turnering, i mitt tycke, och det har för vår del trillat in alldeles för mycket mål bakåt.
Tycker att detta är synd då vi faktiskt offensivt ofta skapat mycket, gjort det vi kunnat och även i de mittcentrerade delarna har vi jobbat hårt och bland annat vunnit mycket boll.


Våra matcher i VM, detta mot Australien, Sverige, Estland, Italien och Polen har alla vart givande på olika sätt, men också lite negativa i viss bemärkelse
Mot Sverige exempelvis så lyckades vi inte alls stå upp så bra som jag ville och förväntade mig att vi skulle och kunde gjort bättre ifrån oss, här var det näst intill platt fall faktiskt.

Estlandsmatchen var riktigt bra och om man pressar så som vi gjorde och skapar så mycket under denna match så är det väldigt tungt att förlora den.
Detta när det faktiskt mer eller mindre bara handlade om ett enda lag i period två och tre.
Men med massor utav stolpträffar samt även också många briljanta målvaktsräddningar utav den Estländske målvakten, vilket han skall ha kred för, så satte dessa saker stopp för vår vinst mot ”Eesti”.
Hade vart riktigt kul att tagit sig vidare där och fått spela kvartsfinal mot Tjeckien, detta då jag tror vi hade kunnat haft en chans mot dem.

Italien och Polenmatchen var också ganska bra matcher, speciellt Italien där jag tyckte att fokuseringen innan matchen var riktigt bra, och det kändes att killarna som spelade matchen, många i alla fall, var riktigt väl förberedda och taggade.

I denna match så kom inte vår första och andra lina till speciellt mycket, men då var det skönt att se spelglädjen och det taktiska spelet som tredjeformationen visade upp.
De vann faktiskt matchen åt oss denna gång, den andra landskampssegern i rad mot Italien faktiskt, och detta efter att det aldrig vart någon seger mot ”fotbollslandet” tidigare för Tyskland.
Nu har Tyskland ett litet övertag där och med 2 segrar på mindre än 4 månader efter varandra så känns det riktigt tryggt och bra.


 
Tyskland på väg till Hartwall Arena Center, detta för att ta sig an dagens
motståndare Polen.
 

Polenmatchen idag var faktiskt bra på många håll också, men tyvärr faller målen åter för enkelt in bakom oss.
Detta är något som Tyskland, de eventuellt nya förbundskaptenerna och förbundet, måste jobba med för att få till en taktiskt mer utveckling på detta.
Där måste faktiskt landslaget höjas en del och utveckling ske ganska snabbt.
Framåt finns det mycket gott, och i matchen mot Polen idag kan jag ju bara säga , Fredrik Holtz.

Vilket jobb denne spelare gör, vilket slit, vilken nytta och framförallt så är det han som är Tysklands hänförare utan någon som helst konkurrens idag.
Detta både i offensiv zon och defensiv zon.
Det är när han spelar på detta sätt som man förstår hur bra han faktiskt kan vara i SSL mellan varven.

Målet Fredrik trycker dit idag med är också en riktig delikatess, 5-4 ledningsmålet.
Fredrik snor bollen på vår egna planhalva, tar sig upp i mitten, tunnlar en spelare i Polen samt i nästan samma sekund som bollen rullar mellan benen på denna Polack så rundar han en annan motståndare som kommer till undsättning.
Efter detta tar han sig lite snett in i slottet från kanten, men avlossar ett dragskott innan den där riktigt bra positionen egentligen intagits. Detta dragskott sitter dock klockrent i målvaktens högra kryss, så inget att klaga på där inte.
Det är sådant här jag kallar KLASSMÅL!

Om Fredrik Holtz visade klass idag så lider jag i stället med broder Kristian Holtz.
Kristian var lite småskadad när vi kom till VM redan men han startade bra och det fungerade faktiskt utmärkt till en början.
När våran ”Kapten Krille” sedan kom in dumt i en närkamp i Estlandsmatchen så hög det till i hans fot igen och så fick VM avslutas där för honom.
Vi försökte verkligen in i det sista att få till tejpningar och stöd för att foten skulle hålla, till och med utav Sveriges "läkarteam", men under uppvärmningarna mot Sverige, Italien och Polen så kändes det redan där att det faktiskt inte skulle komma att fungera.
Klart att ”Il Capitano” förmodligen inte mår bra utav detta, och det gör att man själv tycker att det är en liten ”sorglig historia” som skapades.
Kristian är ofattbar viktig för hela laget, och för mig som förbundskapten.
Han är en lagmaskin och en kapten som alltid gör sitt yttersta och sådana spelare är faktiskt inte värda detta öde!Under sena kvällstimmarna på hotellet har vi nu gått runt på en del rum och haft lite samtal med en del spelare, detta i utvärderingssyfte för att se hur Tyska förbundet och landslaget kanske kan jobba ännu mer effektivare runt ett VM i framtiden.
VEM som kommer hålla i Tysklands landslag då är inte helt klart ännu, detta då mitt kontrakt går ut med Tyskland och jag själv har fortfarande inte funderat på en förlängning.
Har lite att ta ställningen till först om frågan skulle uppkomma under helgen, detta då jag är inbjuden till ett förbundsmöte bland annat imorgon med ordförande och idrottsprofessor Oliwer Stoll från Tyska förbundet, mötet sker här i Helsingfors i Hartwall Arena.
Hur det än blir så kommer jag avvakta mitt svar , detta då det också finns intresse från andra länder samt att jag också vill se lite hur man tänker med framtiden i Tyskland och dess innebandy.

Fast klart att det vore kul att få bygga upp ett landslag och en nations innebandy några steg, och sedan vara med och coacha landet under VM i Schweiz 2012.
Suget finns fortfarande, även om det blir mitt 5:e VM som coach då.
Vi får som sagt se vad som händer!Intervjuerna efter matchen i press och mediazonen idag gör att man också måste hylla en spelare som Matthias Mikulski, Polens kapten, vilken till vardags annars spelar i Caperio Täby FC. Där är det första säsongen för honom, detta då han säsongen 2009-2010 tog SM Guld med Storvreta IBK.
Mikulski erkänner att de hade lite tur i matchen och gratulerade Tyskland till en bra match men att turen idag mer var på Polens sida.

Att erkänna att man kan ha lite tur när man vinner ibland är inte så många som gör faktiskt, och därför skall han ha all kredit för detta.
Hade det vart VM fest under sena kvällstimmarna idag så hade det nog vart vi i Tyskland som fått bjuda Polens kapten på lite ”tyngre vätska” än den som intas på bänken i vanliga fall, detta då sådana uttalanden som killen gör bara kan hyllas.
Grattis Polen till segern över Tyskland, och nu jobbar vi båda länder bara på i godartad utveckling!Sverige fortsätter att ösa på i VM, och i dagens match mot Norge så blev matchen en kort historia, även om jag tyckte att Norge faktiskt stod för matchen behållning.
Vid ställningen 2-0 till Sverige i första perioden så får Norge straff, straffen läggs utav Runar Snellingen, och vilken straff han sätter.
Målvakten i Sverige är ”uppe på läktaren och köper korv”, som det så kul heter ibland i vissa fotbollsmatcher, och för de som fick se denna straff live från läktarplats så kan man bara ställa sig upp och gratulera.
För de som inte sett den ännu hoppas jag verkligen den snart kan finnas på youtube.Sverige mot Norge i Hartwall Arena Center, VM 2010 i Finland.Imorgon blir det till att spendera ytterligare en heldag i Hartwall Arena Center, men nu blir det faktiskt bara som åskådare på läktarplats.
4 matcher skall plöjas igenom tänkte jag och detta för att se om man finner lite användbara moment där för egen utveckling och framtid kanske.
Matcherna som skall ses imorgon är:


*Lettland – Estland
*Norge Ryssland
*Finland – Tjeckien
*Sverige – Schweiz


De två sistnämnda blir ju så klart de man lägger ner mest fokus på, men tror faktiskt att de första två också kan bli riktigt bra.

Ett är i alla fall säkert och det är att jag kommer att stå i Hartwall Arena Center och bara njuta utav Rysslands nationalsång, den vill man ju inte missa.
Har sagt det förr, men säger det igen, deras nationalsång ÄR utan tvekan den klart bästa nationalsången i världen och där får man känslor utav kamp, fight och ”team spirit”. Ordet MÄKTIGT etsar sig liksom bara fast som beskrivning på denna underbara hymn.


God natt där ute i kylan  …… Wherever you are ……../ Micael Svensson, VM 2010 Finland


Kommentarer
Postat av: #77

Sverige Sverige Sverige

2010-12-10 @ 09:11:05
Postat av: Jonas

Ha en bra dag i hallen!Blir det någon vmsummeringen kanske?

2010-12-10 @ 11:12:54
Postat av: Andreas L

Ha en go Innebandydag och heja Sverige!Fortsätt blogga om vm även om ni inte spelar, det har vart skitkul att läsa!

2010-12-10 @ 13:45:45
Postat av: Lizzie

Ni verkar haft det asgött ju! Idag blir det tv 4 sport och innebandy! Heja Sverige och Finland!

2010-12-10 @ 16:05:02
Postat av: Adam

Finland hur fan ska detta gå, vad händer Micke? Dags att slå på tvn va! Laddar för Sverige ikväll!

2010-12-10 @ 17:10:42
Postat av: Sanna

Nu smäller det snart i Finland!Schweiz ska krossas, säger 8-3 till Sverige!Kram på dig Micke!

2010-12-10 @ 19:23:18
Postat av: Magnus

Fan va Sverige e kasse, såg du skiten!Finland lär vinna överlägset!Bra blogg från vm annars Mikael!

2010-12-10 @ 22:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0