VM 2010: Tisdag 7 December


VM, FINLAND 2010


Tisdag 7 December


Tisdag 7 December drar mot sitt slut och förhoppningsvis lyckas jag INTE hålla tiden denna gång för att få in bloggen innan klockan passerar 00.00, hemma i Sverige (01.00 Finsk tid).
Förmodligen kommer vi nog snarare nu att hamna på tiden 01.15 Svensk tid.

Det har varit en händelserik dag för Tysklands landslag och för mig som Förbundskapten.

Dagen började med en liten längre sovstund men efter detta så var det dags att sätta sig in i sina noteringar, antecknigar och taktiska detaljer igen, detta då dagen skulle komma att bjuda på match mot självaste Sverige.
Mycket som skulle tas upp på det taktiska morgonmötet med landslagsspelarna, detta då vi "sparat en del" från kvällen innan.
Man vill ju inte mata spelarna med för mycket taktiska detaljer på en och samma gång.


Mötet vi sedan genomförde fungerade bra och de flesta verkade hänga med på allt det som vi talade om.
Ibland undrar man faktiskt om alla verkligen hänger med och förstår, kanske faktiskt så att man presenterar aningen för mycket taktiska moment ibland.
Men skall alla i landslaget jobba mot samma mål i rätt utvecklingssyfte ,samt också samtidigt kunna hänga med de andra landslaglagen man möter, så är ju just de taktiska momenten viktiga, annars tappar man en stor del utav hela utvecklingsprocessen.

Matchen mot Sverige spelades i Hartwall Arena Center, och sändes även i TV i Europa, bland annat Tyska Eurosport, och Eurosport 2.
Synd att vi inte kunde visa dem lite mer utav hur Tysk innebandy faktiskt har gått framåt bara, nu blev det tyvärr i stället en match där målen rullade in alldeles för enkelt bakom våra målvakter.

Visst så spelade vi på samtliga spelare under dagens Sverigematch, och målvakterna stod halva matchen var, men ändå skall vi faktiskt kunna stå upp bättre än vad vi gjorde och resultatet 1-21 är inte acceptabelt någonstans alls.
Visserligen så spelade vår första formation Med Kristian Holtz/Manfred Berzel, Janik Pfeiffer, Peter Dietel, Magnus Gaude och Fredrik Holtz starka 0-1 i matchen, och detta under hela 60 minuter.
Tycker faktiskt att detta var riktigt starkt, och de spelare i den formationen bör få lite extra berömmelse utav mig.
Kristian Holtz plockade vi redan bort efter första perioden, detta då han fick känningar utav sin fotskada.Förstafemman, vilken i dagens match mot Sverige var Tysklands klart
starkaste "vapen", detta då de spelade 0-1 under matchen 60 minuter.
Ett styrkebesked som gav dem höga betyg utav oss coacher.Tyskland får nu tället ladda om och lägga den största fokusering på Italienmatchen imorgon (Onsdag 8 December), klockan 14.45 i Hartwall Arena Center, något som vi faktiskt även tog upp redan under vårt så kallade Sverigeteoripass.
Sverigematchen var ju så klart i fokus men Italienmatchen är ju ändå den match vi verkligen MÅSTE vinna för att ta oss vidare till kvalificeringsrunda 2 utav kvalspelsplatserna inför kommande VM.
Det var också detta som var lite utav en anledning till att vi nyttjade samtliga spelare under Sverigematchen, först för att alla skulle få glädjen i att ha fått möta det världsledande innebandylandet, men också då för att rulla på många spelare så man sparade en del energi inför mötet med Italien.Taktikdelen som vi jobbat fram inför matchen mot Sverige och med
specialpunkter som jag ville skulle fungera.
Tyvärr visade sig detta inte alls ge utslag, även om flera punkter ändå
fick godkänt.


Efter matchen mellan Tyskland och Sverige så blev det mycket medial tid för både en del spelare samt mig som förbundskapten.
Först hamnade vi i den så kallade "mixade zonen", mediazonen, och efter detta följde en presskonferens på pressens egna våningsplan.
Från Tyskland så var det jag och spelaren Dominic Mucha som deltog och från Sverige förbundskapten Kent Göransson och spelaren Rasmus Sundstedt.

Blev en ganska trevlig intervjudel och jag önsklade också Sverige lycka till i vidare spel i turneringen samt beklagade också att vi inte med Tyskland kunde bjuda upp bättre i matchen.


 
På väg upp till presskonferensen, detta efter att innan
tagit mig en kort stunds samtal med några "reportrar"
i den "mixade zonen".


TYSKA AMBASSADEN BJÖD IN TILL LUNCHBUFFÉ

Innan matchen mot Sverige fick hela den Tyska landslagstruppen och lagledningen vara med om en trevlig tillställning.
Tyska Ambassaden i Helsingfors hade bjudit in landslaget till stor Lunchbuffé, vilket så klart var väldigt uppskattat.
De ambassadsansvariga personerna, vilka fanns på plats under måltiden, var riktigt trevliga och det var en avslappnad och skön stund nere i en liten finare matavdelning inne på en restaurang i de centrala delarna utav Helsingfors.

Inte alltid som ett landslag får uppleva detta med att Ambassaden faktiskt uppskattar ett innebandylandslag och att de visade högt intresse för sporten. Kanske hade finsk reklam och all den innebandypublicitet som vart i Finland nu innan VM inspirerat Tyska Ambassaden i Helsingfors en del?På specialinbjuden Lunch av Tyska Ambassaden i Helsingfors.HARTWALL ARENA CENTER
För egen del blev det en massa tid även denna dag och kväll i Hartwall Arena. Ankom till hallen idag klockan 13.20 och lämnade Arenaområdet strax efter klockan 22.00.

Efter våran match med Tyskland mot Sverige så hade vi middag i hallen tilsammans med hela laget och efter detta så stannade jag och en utav mina assisterande ledare kvar i Arenan, detta för att invänta det andra så kallade WFC 2010 Tactical Meeting Two.

Under tiden vi inväntade detta så passade vi på att se matchen mellan Finland och Ryssland, och kunde konstatera rätt snabbt att formationen framåt med Mika Kohonen som center och Teru Titu och Rickie Hyvärinen som forwards var aningen vassa, och utan tvekan den bästa trio i offensiv zon jag sett hittils under VM.
Vem över huvudtaget skall kunna rå på dessa 3 "superstars"?
Kanske man skulle döpa om denna trio, och plocka första bokstaven i varje spelares efternam, till KTH-trion, vilket i så fall skulle få stå för:
* KÄNSLA
* TEKNIK
* HÄNFÖRARE

I vilket fall så var det kul att se denna match, detta även om det för Finlands del också rann iväg en del idag.
Frågan är också om inte den nu mera för mig kallade KTH-trion utan tvekan är världens bästa offensiva trio, vilka skall annars kunna mäta sig med dem?Finland slog tillbaka Ryssland i Hartwall Arena, detta med hela 14-2.


Det andra Tactical meeting som genomfördes under VM blev en lite kortare historia, och det var mest ett möte för att checka av hur lagen hade upplevt det hittills, om det fanns synpunkter på vissa saker samt vilka tröjfärger lagen skulle spela i under kommande dagar.
Blev även en del mediainformation samt information om nya transportscheman med mera.


BASTU OCH POKERSPEL
Under tiden som vi två ledare befann oss i Hartwall Arena, detta tillsammans med vår så kallade Team Guide, så hade spelarna ett par olika saker att göra på hotellet.
Gymmet kunde nyttjas eller bastuavdelningen samt att en liten avdelning med bord och fåtöljer fick bli en pokeravdelning. "Pokergänget" samlat i pokeravdelningen under kvällstimmarna på
Best Western Hotell.BASTUBAD INGET FÖR TYSKAR
Willy Wunderlich, vilken är vår så kallade Finsk-Tysk skrattade vi gott åt när vi kom tillbaka efter "Tactical Meeting Two", detta då han förklarade att de andra spelarna som gjort han sällskap i Bastun inte riktigt hade det som krävdes för att sitta där inne.
När Willy öste på med vatten så de där varma ångorna steg så var det flera spelare som lämnade basturummet, och när sedan ytterligare en omgång vatten skulle hällas på då stoppade lagkamraterna Willy....hahahahaha.....

Kändes som det finska blodet i Willy är ganska finskt ändå och det tyska blodet i de andra spelarna som fanns inne i bastun inte riktigt hade någon bastuvana direkt i alla fall .... hahahahaha ....


KAN MAN SKRUVA EN INNEBANDYBOLL?
Mest noterbara från dagen är väl inte kanske den Australiensiske målvaktens uttalande om Sverige och matchen dem emellan, men klart att det är ett utav de roligaste uttalanden hittills i VM i alla fall.
Målvakten i Australien förbluffades nämligen utav att Svenskarna skruvade bollen förbi han så ofta hela tiden .... hmmmm.. inte något jag fick uppleva mot oss i Tyskland i alla fall, men Sverige har kanske ett hemligt vapen där som de höll på idag, och kanske hela vägen till finalen ....... hahahahahahaha ........
"Skruva den som Beckham" Sverige så kanske det räcker till ett VM guld 2010 !
God natt där ute i kylan ........ Wherever you are/ Micael Svensson, VM 2010 FINLAND

Kommentarer
Postat av: Jonas

Tyskar och bastu har väl aldrig funkat,haha. Kör över Italienarna idag nu då och ha en bra dag i Hartvall!

2010-12-08 @ 07:24:01
Postat av: Andreas

Önskar er bra dag och hoppas ni slår Italien!Mycket snö i Finlandiland?

2010-12-08 @ 09:01:02
Postat av: Simon

Grattis till vinsten över Italien! Lycka till mot Polen imorgon!

2010-12-08 @ 16:48:23
Postat av: Joakim

Grattis Svensson till ett bra vm än så länge!Kör på mot Polen nu så får ni inta en fin placeringsplats 2010'

2010-12-08 @ 18:16:47
Postat av: Lizzie

Go dag idag eller, såg er match på webben, hoppas det blir lika gött imon!

2010-12-08 @ 19:39:01
Postat av: #77

Vilket sjukt nice vm! Pax för att vara praktikant nästa vm. Lycka till imorgon

2010-12-08 @ 21:30:09
Postat av: jo-han

Kanske är jag som är dum och har tolkat dig fel nu - men menar du att det inte går att skruva ett skott i innebandy?Det är klart det går. haha

2010-12-08 @ 22:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0