VM 2010: Söndag 5 December

VM FINLAND 2010


Söndag 5 December

Klockan ringde idag ringde 08.08 denna morgon, lite udda tid för många kanske, men får väl så här i bloggandets VM tider avslöja då att jag av någon konstigt princip för ett antal år sedan bestämde mig för att ”gå emot strömmen” i vad gällande tidsväckning.
Ställer nämligen aldrig klockan på hel, halv, kvart i eller kvart över, blir alltid något annat där emellan.

På väckarklockan eller radion håller jag inne larmknappen så den får rulla på tills man närmar sig min tid jag skall gå upp, och i närheten utav denna släpper jag sedan knappen, så får det bli den tid det blir …. Hahahahaa …..
Låter det lite konstigt, jo jag tackar, jag vet!

Fast kul att göra något annorlunda också som inte riktigt stämmer överrens med alla andra kanske.


Idag vid frukosten på hotellet, detta tillsammans med min assisterande förbundskapten samt den Ledarskapstrainee som är med här i Finland på VM och gör sin ”praktikutbildning i Ledarskap”, talade vi igenom lite utav dagens tankar inför matchen mot Estland.
Matchen mot Estlänningarna skulle ju komma att bli ofattbart viktigt, detta då det stod en plats i kvartsfinalerna i VM på spel. Vinnaren mellan Tyskland och Estland skulle ju komma att bli klara för avancemang dit direkt idag.

Visst så var Tyskland fullständigt nederlagstippade redan från början mot ett land som Estland, av näst intill alla, alla utom oss själva. Vi visste tillsammans vad vi kunde, har utvecklat under hösten och året som passerat samt också att vår taktik och vilja är grymt hög.MATCHEN: TYSKLAND - ESTLAND
Klockan 12.10 anlände vi åter igen till Energiaa Arena Center , detta för matchdags mot Estland.
Laget var samlade, lugna men riktigt hårt laddade.Inför matchen mellan Tyskland och Estland i VM, Finland 2010.


Matchen startade 13.00 och vi satte full fart direkt, något som verkligen kändes då vår spelare Fredrik Holtz, vilken till vardags spelar i Storvreta IBK i Sverige, skickade upp ett skott i högra krysset efter bara 42 sekunder. 1-0 till Tyskland kändes i detta skede hur gott som helst.

Tyvärr så var det bara en kort ”tändvätska” för oss för bara ca 1 minut och 30 sekunder senare lyckas Estland kvittera till 1-1. Deras mål var dock en utav många där Esterna bara kastade iväg bollen in mot vår kasse och sedan lyckades få dit bollen bakom vår målvakt.
Dessa ”lastningar” in på mål fortsatte hela perioden mot vårt mål och det är aldrig kul att kliva av i en periodpaus och först konstatera att det är underläge 2-4, och sedan att målen uppkommit mer eller mindre på grund utav att det varit självmål.
Esternas indumpningar på vår kasse tog nämligen på verkligen allt som fanns på våra spelare och bollarna styrdes i mål av fötter , knän, lår och allt annat än från Estniska klubbor,  verkligen, sorgligt men sant.


Inför andra perioden ändrades en del från vår sida och vi försökte mer och mer och komma in i slottets lite högre ytor för avslut direkt samt också öppna upp kanterna lite mer, något som lyckades riktigt bra och hela perioden är verkligen Tysklands från start till mål.
Problemet var bara att det "klingades lite för mycket från stolparna", detta då våra bollar ofta placerades där, om de inte också heller hamnade under den Estniska målvakten, vilken knappt ibland visste att han hade bollen under sig.

Man skall dock självklart inte ta ifrån Estlands målvakt att han gjorde en bra insats, för han gjorde faktiskt även flertalet riktigt bra och kvalificerade räddningar.
Ofattbart är det ändå att vi inte lyckas få in bollen en enda gång i det Estniska målet under den andra perioden, men Esterna i sin tur vaskar bara fram en enda riktigt bra och klar målchans under hela perioden, och sätter den bakom vår målvakt.
Fast det kanske är detta som kallas effektivitet.
Tyskland borde vunnit perioden med 2-3 mål, men som sagt stolpar är också målvaktens bästa vän, och ett bra lag har också en målvakt med lite god tur.

Tredje perioden fortsatte sedan som den andra och vi i Tyskland bara matade på framåt och skapade hur mycket som helst, men tyvärr missades det också hur mycket som helst.
Öppna målchanser bommades, stolpar fanns åter i vägen, och så klart också då den Estländske målvakten.
Perioden slutade osannolika 1-1, det Estniska målet inslaget i tom bur när det endast återstod 1 sekund utav matchen.
Hade Tyskland lyckats med att bara denna match sätta 50 procent, alltså hälften av sina klara chanser, så hade laget faktiskt vunnit matchen, och då skrällt lite i detta VM.
Så nära var det, så ofattbart synd var det och samtidigt så långt ifrån.

Får gratulera Estland till avancemang från gruppen och i stället hoppas på att vi kan göra en lika bra taktiskt match mot Sverige som vi gjorde mot Estland, kanske till och med sätta våra chanser, det hade vart riktigt kul.

Bästa spelarna i för dagen ett mycket bra Tyskland var Fredrik Holtz, Magnus Gaude, Kristian Holtz samt även ett gott betyg till centern och landslagsdebuterande, i VM sammanhang Sebastian Bernieck.Två utav de bästa spelarna i matchen mellan Tyskland och Estland
var bröderna Kristian Holtz och Fredrik Holtz, där den sistnämnde även
fick pris som matchens lirare efter slutsignalen i hallen.


Nämnas skall kanske att Estland vilade hela sin första formation mot Sverige, och sparade dessa spelare inför matchen mot oss, detta då de ansåg den viktigare.
På ett sätt kan jag förstå detta men samtidigt inte på ett annat sätt, måste väl vart roligare att varit inne i turneringen redan innan viktiga match två skall spelas.
Fast nu vann ju Estland i och för sig över Tyskland, och första formationen stod mer eller mindre för allt, så det var kanske ett smart drag ändå.
Talmebröderna från AIK stod för det mesta kreativa i Estland men även spelaren Patrik Markus var duktig.


Nu väntar nästa match på tisdag, den mot Sverige, och sista gruppspelsmatchen.
Som jag dock sa till media i mixed zon efter matchen så spelar det faktiskt ingen roll om Sverige har en rent usel innebandydag och Tyskland sin bästa någonsin, vi vinner aldrig den matchen ändå.
Göra vi en bra match kan vi , kanske,  hålla nere siffrorna och kriga tills svetten flödar, men vinna, nej chansen finns inte ens faktiskt.
Vi är dock bra motiverade till detta "Mission Impossible" och vi skall försöka jobba fram lite mentalt goda tankar hos spelarna så de verkligen laddar rejält inför mötet mot de ”gule och blå”.
Skall i vilket fall bli fantastiskt kul att spela mot Sverige på tisdag i Hartwall Arena.HÅRDROCK I HALLARNA
Vad som gäller för musiksmak och stil i Finland har nog alla redan förstått, det är HÅRDROCK, HÅRDROCK och åter HÅRDROCK som gäller och dominerar musikspelandet i hallarna.
Favoritlåtar verkar helt klart vara låtar som Thunderstruck med AC/DC, I was made for lovin you med KISS samt Van Halens Jump.

Jag är väl ingen direkt hårdrockskille av första rang, men klagar verkligen inte en sekund på musikvalet faktiskt, det är rätt skönt med dessa låtar innan matcherna, under spelavbrotten och under periodpauserna. Låtarna tänder nog en del spelare lite extra tror jag faktiskt och kanske till och med kan bidra till en liten extra spelhöjning.MIKA KOHONEN , SVERIGES FÖRBUNDSKAPTENER samt ”STÄNGD TRÄNING”
Den ”Ledarskapstrainee”, från Viskafors, vilken är med här under VM fick förmodligen sin bästa dag hittills här i alla fall.
Jag såg till att Andreas, som killen heter, först fick se en bit utav Sveriges annars ”stängda träning”, en träning där det fanns tillfälle att studera lite olika moment och hur det svenska landslaget hanterade dessa.

Efter detta träningspass så fick sedan Andreas en kort dialog med förbundskaptenerna Kent Göransson och Ulf Hallstensson, vilket så klart gladde honom mycket.
Självklart fotade vi också detta möte så Andreas fick med sig ett bra minne där ifrån.

Själv tror jag att Andreas trodde att detta var hans höjdpunkt under hela VM och att han för dagen hade uppnått det som gick att uppnå när han fick träffa de svenska förbundskaptenerna, men ack så fel han hade.
Hade ytterligare en liten ”överraskningsträff” till honom, detta under kvällen, vilken han fick när vi anlände till Hartwall Arena för att se Sveriges match mot Australien.

Innan matchen, när vi gick in nere i den så kallade ”specialzonen” där spelare och ledare anländer till hallen ifrån löste vi nämligen så Andreas fick möta MIKA KOHONEN, ett idolmöte av högsta klass så klart.
Mika berättade lite kort om hur allt fungerade, frågade hur det gått för laget Tyskland som Andreas får följa lite extra under VM, checkade hur det var med sin ”Storvretakamrat” Fredrik Holtz samt talade väl om innebandy och att de små länderna också måste uppskattas inom innebandyvärlden."Ledarskapstraineen" Andreas under 2 utav sina fantastiska möten
under denna VM dag, söndagen 5 December 2010.


Tror nu att Andreas förstår hur ödmjuk, trevlig och vilken perfekt förebild inom innebandy denna fantastiska innebandyspelare är. Man kan bara hylla herr Kohonen, något som jag alltid har gjort och alltid kommer att fortsätta göra. Han är "Magic Mika"!

Mötena denna dag som Andreas fick vara med om är troligen minnen för livet och självklart hoppas man att han är riktigt nöjd med dagen som helhet.SVERIGE – AUSTRALIEN

Avslutade denna söndag med innebandymatch i Hartwall Arena, Sverige mot Australien.
Det var aldrig någon fråga om att det skulle komma att ”rinna iväg” resultatmässigt, utan frågan var i stället med HUR MYCKET?

Efter 13:05 in i matchen kunde man i alla fall konstatera att Australien hängde med rätt okej, och att de också otroligt nog redan hunnit ”dunka” in ett mål, ett snyggt sådant också i krysset på höger sida om den svenska målvakten.
Klart att totaljubel i hallen utbröt när den Australiensare som gjorde mål fattat detta själv, och det blev totalt glädjefnatt för honom.
Bollen kysstes och så klart också ”stals” direkt.
Den lär nog hamna på en mycket synlig plats, och lär väl förbli ovärderlig  i alla tid och evighet för denna innebandyspelare från "Down Under".
Sverige mot Australien i Hartwall  Arena.Hemskaste att säga om matchen var att slutresultatet stannade på ”sjuka” 39-1, och gissa också om förvåning när jag även skriver att de flesta ansåg att den Australiensiska målvakten faktiskt var ”Aussies” bästa spelare, något jag faktiskt även kan intyga (!!).

Hur kommer Tysklands match gå mot Sverige på tisdag då, något som man nog kan både undra, darra, fundera, ”taktisera” och darra över.
Kanske om ett under sker så kan vi säkert göra en bra match och hoppas att Sverige gör en mindre bra sådan.
Vi skall i alla fall göra det som står i vår makt i denna match i att försöka spela bra, även om den största fokusen just nu ändå ligger på placeringsmatcherna som kommer.
Dessa blir ju mycket viktiga då Tyskland så att de får en bättre ranking när kvalgrupperna inför VM 2012 kommer sammanställas.
Nu börjar klockan närma sig 00.56 här i Finland, alltså finsk tid (hemma i Sverige 23.56), och det är dags för mig att snart bege mig till min assisterande förbundskaptens rum (om han inte somnat redan) detta för att vi skall sammanställa och tala lite om kommande matcher, tankar och idéer.


Lyckades rädda denna bloggdag och hålla mig innanför bloggdagsgränsen även idag, detta med hela 4 minuters marginal....puhhhhh....Morgondagen för Tyskland innehåller fri tid mellan 09.00-15.30, och eftermiddagen består sedan i att endast genomföra ett lättare träningspass i en hall samt ha ett taktikteoripass.


God natt där ute i kylan  …… Wherever you are ……../ Micael Svensson, VM 2010 Finland


Kommentarer
Postat av: #77

Sjuka saker den där killen som är ledartreinee får vara me om!Hur fan blir man detta?Still work hard Mickey!

2010-12-06 @ 01:34:57
Postat av: Jonas

Vilken dag!Fortsatta goda innebandydagar önskar vi dig!

2010-12-06 @ 09:27:05
Postat av: Lizzie

Lycka till och jobba på de dagar som återstår nu!

2010-12-06 @ 10:36:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0