VM 2010: Onsdag 8 December


VM FINLAND 2010Onsdag 8 December

Tiden har runnit på snabbt här i Finland, och nu var det faktiskt redan en hel vecka sedan allt drog igång på allvar i VM 2010, detta i ett kallt och snöigt Helsingfors.
Enligt rapporter vi fått så verkar det också som att det inte kommit så här mycket snö i den Finska huvudstaden på nästan 100 år.
Var väl ”perfekt” då att det anlände lagom till VM, detta då det näst intill oavbrutet från 08.00 på morgonen till klockan 00.00 på kvällen slussar innebandylag mellan hotell och Hartwall samt Energiaa Arena Center i bussar.

Något man kanske skall plussa, i alla fall här i Finland och under VM,  är alla dessa chaufförer som klarar av att hantera alla dessa "snökaosvägar". De som kört Tyska landslaget har i alla fall visat prov på stor körkapacitet och de slår våra svenska (i alla fall de jag mött) med hästlängder.
Hade de svenska busschaufförer jag vet om kört i denna snön, som de Finska gör nu, så hade det sluta illa, det kan jag lova.

Det andra man kan undra är ju faktiskt hur ”snöröjningen” egentligen fungerar i denna stad, vilket faktiskt är en huvudstad. Skottningen av vägarna verkar inte existera nästan och det var längesedan man såg en plogbil någonstans här i staden.
Hur skall detta sluta?Snö finns det gott om under VM
i Finland 2010.
Idag har det vart match mot Italien som stått på schemat, och en stabil seger inkasserades med hela 8-4.

Matchen handlade om ett avancemang till en sista VM match imorgon (Torsdag 9 December), en VM match som om den vinns bidrager till en bättre kvalplats i de grupper som spelar ett så kallat Europakval inför kommande VM 2012.
Denna avgörande match, vilken också gäller plats 9-10 i detta VM kommer att spelas mot ett starkt, skottvilligt och aggressivt Polen, vilket lär bli en tuff kamp.

Polen skall man ha respekt för även om de blandar och ger mellan varven så kan de ibland bjuda på en bra innebandy och har de en bra innebandydag så får Tyskland det tufft.


Matchen mot Italien kändes som vi hade koll på hela vägen från start till mål idag, och nu är det andra gången på kort tid som Tyskland slår ”fotbollsstöveln”.
Innan september 2010 så hade faktiskt aldrig Tyskland slagit Italien, men nu har man alltså 2 vinster under bara de senaste 4 månaderna, en seger i Nations Cup i Wernigerode, 6-4,  samt också nu då en seger i VM i Finland 2010, detta också med övertygande 8-4.


 
 Alla spelare i landslaget förbereder sig inför matchen på lite olika vis,
här ser vi bröderna Mucha under ett besök på et mer "privat ställe".
(Är det detta som kallas för att göra en "brödrapiss"!)8-4 segern kändes riktigt bra idag, framförallt då det var vår så kallade tredjelina som presterade i matchen denna gång. Den linan som egentligen bara skall gå in och hålla tätt och spela 0-0.
Nu fick vi igång deras rörliga anfallsspel, snabba passningsspel och då kom också målen.
I tredjeformationen spelade idag vår Finsk-Tyske spelare med den sköna namnet Willy Wunderlich riktigt bra och han skall plussas lite extra.

Willy gjorde en kanonmatch, fick göra sitt första landslagsmål under ett VM, hemma i ”sitt eget” boendeland dessutom, samt att han även pryddes med matchens lirare hatt efter matchen.
Riktigt kul för honom!Willy Wunderlich och hans formationskamrat Leander Stüble firar
ett utav formationens mål idag. Deras lina var klart den bästa i
Tyskland.


Imorgon väntar alltså nu Polen, och våra spelare har nog redan somnat in här på hotellet, bara bloggskrivande förbundskaptener som sitter uppe mitt i nätterna.Nu under sena kvällstimmarna har vi ledare även hunnit med ett ledarmöte, där vi funderade lite över morgondagen, truppen och lite också hur framtiden faktiskt kan se ut.
Morgondagens taktiska möte med landslaget kommer att handla mest om:

*Hur vi skall få stopp på Polens skytte
*Hur vi löser markeringsspelet och positionsspelet i egen zon
*Vilka taktiska spelmoment vi lyfter in i vårt anfallsspel
*BP och PP momenten

Tror att det blir en rejäl tuff match mot de imorgon rödklädda Polackerna. De har faktiskt de senaste matcherna vi sett dem visat en bra fart, en god vilja och ett ganska stabilt tryck i spelet.
Tyskland måste spela på topp, lyckas få ordning på sina taktiska moment samt också ha lite tur med sig om en vinst skall inkasseras, fast klart att jag tror på detta stenhårt.
Tror alltid på det jag gör och att man kan göra sitt yttersta i alla situationer!
Efter vår vinst idag över Italien med 8-4 så blev det press och mediaträffar och sedan middag i Hartwall Arena Center.
Det var också en hel del press och mediasamtal innan denna Italienmatch, här under denna text ligger en länk till en utav intervjuerna från dagen i Hartwall Arena:

* Notera att för er som jag lovade att trycka på att Sverige är det världsledande innebandylandet i världen och det bästa innebandylandslaget i världen så håller jag detta fortfarande.
Har (lite fult) sagt det vid varje tillfälle, lite för att se någon reaktion på Finsk media också, men ingen verkar ha reagerat, så man undrar lite om inte Finland ändå känner lite större rädsla för Sverige denna gång, mer än senast i Tjeckien 2008.

http://magicalgames.fi/en/news/video-german-coach-italy-has-always-been-hard-opponent-play-againstEfter middagen och pressamtalen stannade ungefär hälften utav laget kvar för att se Finland möta Lettland, en match som startade lite märkligare än vad vi hade trott.
Lettland tog nämligen ledningen i matchen och hade ett ganska bra tryck ett tag.
Så klart tog Finland över mer och mer ju längre matchen gick, men Lettland överraskade faktiskt till en början och visade god "fighting spirit".
Tycker faktiskt att Lettland alltid försöker stå upp bra och är ett fysiskt, tufft och bra spelande landslag som gått framåt mycket de senaste åren. Det ser man främst på deras goda VM resultat och placeringar.
Finns alltid med ”där bakom de bästa” hela tiden.

Finland vann tillslut matchen mot Lettland med hela 12-2, men det satt ändå hårt inne till en början.Efter en trög inledning "växlade" Finland upp och vann till slut matchen
mot Lettland med hela 12-2.


Fortfarande så får man ändå imponeras utav MIKA KOHONEN och TERO TITU, de spelar i samma formation och hade förmodligen kunnat finna varandra i en nedsläckt hall eller med ögonbindel för ögonen.
Säger det som jag sagt de senaste åren en gång till, och detta kan jag upprepa hur många gånger som helst, MIKA KOHONEN är UTAN ATT TVEKA fortfarande världens bästa innebandyspelare.Vad som retar mig mest i detta skedet under kvällen är att Estland faktiskt hade bud på att slå ut Tjeckien och ta sig till Semifinal, och en säkrad plats i nästa års VM 2012 samt chans på medalj här i Finland.
Var ju inte så imponerad själv utav Tjeckien när vi mötte dem med Tyskarna i landskamper i Tjeckiska Plzen. Visserligen förlorade vi då med 4-8, men då spelade faktiskt hemmalaget Tjeckien med sitt bästa material och Tyskland utan sina svenska målspottare och lagjobbare samt att en del Schweizspelande tyskar också fattades.
Trodde verkligen att om vi hade fått möta dem här i VM i en kvartsfinal hade vi kunnat rå på dem. Så när jag fick frågan idag utav en tysk mediakille hur matchen mellan Estland och Tjeckien skulle gå så sa jag att det inte var omöjligt med Estnisk seger, vilket visade sig sedan också stämma ganska bra.

Esterna lästa av Tjeckien bra och vann klart överlägset den taktiska kampen lagen emellan.
Nästan synd att landet sedan förlorade på straffar.
Nu blev det då i stället som alla förutspått, Tjeckien i semifinal och Estland får försöka spela till sig en plats mellan 5-8.Avslutar denna dagens bloggtext med ett bildbevis på att det på de Finska chipspåsarna faktiskt står Megapussi eller Minipussi, vilket så klart är väldigt kul. Har ju fått några mail om detta på personer som vill ha bildbevis.
Här kommer beviset:Chipspåsarna finns både i varianterna Minipussi & Megapussi.

Tror att samtliga tyska spelare nu har köpt med sig åtminstone en påse var hem till Tyskland igen, detta som ett kul minne. Chipspåsarna i den livsmedelbutik som ligger i närheten utav vårt hotel tog till och med slut idag.Imorgon väntar alltså Polen, och en repris på VM-Finalen i B-poolen 2008 i Tjeckien.
Förra säsongens svenska mästare och Storvreta IBKs spelare, Fredrik Holtz och Matthias Mikulski (Spelar denna säsong med Caperio Täby FC), står åter inför en ny kamp, detta emot varandra.


NATIONALSÅNGERNA
Det blir ju en och annan nationalsång under VM som man lyssnar till, både från coachområdet eller från läktarplats.
Håller här med Svenska Innebandymagazinets krönikör och skribent Magnus Fredriksson att den Rysska nationalsången är utan att tveka den klart bästa och mäktigaste utav samtliga som spelas här under VM, och i mitt tycke världens bästa "National Anthem".

Sänder här en länk så ni kan lyssna själva som inte har riktigt koll på vilken jag menar (Fy skäms för detta!):
Engelsk text ligger även med som översättning om någon vill roa sig med att översätta den.

http://www.youtube.com/watch?v=AOAtz8xWM0wGod natt där ute i kylan  …… Wherever you are ……../ Micael Svensson, VM 2010 Finland


Kommentarer
Postat av: Jonas

Håller med, Rysslands klart mäktigast!Kör hårt idag då, All In!

2010-12-09 @ 08:34:02
Postat av: #77

Lyyyyycccckkkkkaaaa tttiiiiillllllll idag!

2010-12-09 @ 09:53:48
Postat av: Anders

Hahahahahaha, ta hem sådana chips till mig! E-mail medsänt här!Hur gick det mot Polen?Kul läsning från vm!

2010-12-09 @ 15:43:43
Postat av: Tobbe

Kul att det gått bra, eller är du nöjd? Höres när du kommer hem igen!Fan va roligt md chipsen!

2010-12-09 @ 18:24:12
Postat av: Sanna

Allt verkar ha vart riktigt bra!Mycket snö i Finland?Kram!

2010-12-09 @ 20:49:11
Postat av: Till: ALLA läsare utav bloggandet från VM

Tack för att ni är inne här och läser alla nyfikna innebandy"tokar". Det är alltid lika kul att se att man ligger på en bit över 130 unika läsare varje dag och att en del också kommenterar de så kallade dagstexterna.

Svar på några frågor: NÖJD är jag kanske inte riktigt, hade ju velat bli 2:a i vår grupp och fått möta Tjeckien, men thats life! SNÖ är det massor i Finland, och som jag skrev så är det den största snönederbörden i Finland på över 100 år. / Micael Svensson

2010-12-10 @ 00:31:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0