VM 2010: Måndag 6 December


VM FINLAND 2010


Måndag 6 December


Måndag 6 december och en fri förmiddag samt ledig matchdag för Tysklands herrlandslag.
De flesta lagen är faktiskt lediga, och endast 4 matcher spelas denna dag, konstigt kan någon tycka, men idag infaller nämligen den så kallade finska ”Independence day”, ”friheten som togs tillbaka från Ryssland”, och då är det inte många som är villiga att jobba verkar det som.

Nere i Helsingfors centrala stadskärna är mer eller mindre samtliga butiker stängda och det är ett väldigt lugn i den Finska huvudstaden just för tillfället.
Tråkigt för de länder som har fri speldag kan man bara tycka, detta då det inte bli så lätt att fördriva tiden utomhus, på stan, eller för de som ville försöka få tag på en guidad stadsvandringstur eller liknande.
Det man istället får göra är att fördriva en del utav tiden på hotellen, och jag vet i alla fall att Tyska landslagets spelare, en del utav dem, kommer att plocka upp tv-spelet för att köra en fotbollsturnering på denna.


Sveriges innebandymatch igår gladde ingen innebandyintresserad människa egentligen direkt, 39-1 är ett resultat som faktiskt inte är bra för någon i dessa sammanhang. Det är ju lite utav sådana här saker som en del inom media eller andra personer som ofta sågar innebandy nu sitter och gottar sig åt....tyvärr.....

Visst kan det vara roligt att vinna en match med mycket mål, men tror egentligen inte att ens Sverige tyckte detta var kul heller faktiskt.

Orättvisan borde väl ligga i att de finska bästa poängmakarna redan nu rejält hamnat på efterkälken i poängtoppen, och att priset VMs poängkung kan bli svår att inta för dem.
Här har nu i stället några spelare i Svenska landslaget en del fördel just nu, detta då vi finner bland annat Henrik Steenberg i topp på 13 poäng efter 2 spelade matcher och Joel Kanelbjörk på 12 poäng.
Bäste finske poängplockare är Rickie Hyvärinen på 6 poäng, och honom ligger till och med vår Tyska ”stjärna” Fredrik Holtz faktiskt före, detta då ”Holtzmesister” lyckats fått till 7 poäng på 2 matcher.
Dessa 7 poäng borde nog dock vart ett par till om alla haft siktet inställt helt rätt mot Estland, Fredrik själv hade flera bra chanser och samtidigt så såg han även till att lägga fram en del ”smörpass” till några andra lagkamrater vilka heller inte hade turen med sig i avslutningarna.


FANN DENNA TEXT PÅ MORGEN FRÅN INNEBANDYMAGAZINETS EGEN TREVLIGA VM SIDA:


Tyska ledare filmade hemliga svenska frislag
Sveriges "stängda" träning gjordes inför 80-talet åskådare visade det sig. Och en tysk ledare filmade alla "hemliga" frislag och andra uppställningar. En timma efter Sveriges träning började nämligen matchen mellan Estland och Tyskland i samma hall.

Tyskland kan säkert dra nytt av filmen men framförallt ska det bli spännande att se om filmen läggs ut på nätet eller till försäljning... Det borde finnas en eller två lag i VM som är extra intresserad av filmen.


TILL MIN ASSISTERANDE LEDARE FÅR JAG VÄL BARA SÄGA:
 - Fy på dig Andreas, vad skall du med detta till? Göra dig rik eller använda det i hemmalandet Tyskland?
   Hahahahahaha

Jag tror nog mer att glädjen över att få se Sverige träna frislagsvarianeter och hur detta fungerar var det största intresset i detta.
Själv försökte jag ju i min text igår inte ens skriva vad det var vi såg Sverige träna på, vred ju till detta med beskrivningar som olika moment med mera, allt för att själv inte säga för mycket.

Tacksamt då att en av våra ledare filmar hela kalaset .... eller hur ..... hahahahaha
Lite kul är det ändå, och budgivningen från Finland, Tjeckien och Schweiz har redan börjat.
Enligt min assisterande ledare sätts även filmen ut till försäljning på EBAY om några timmar .... hahahaha...
(Inte helt sant dock!)

STÄLLNINGEN JUST NU I VM GRUPPERNA:

Ställningen i de olika VM grupperna fram till detta i skrivandets stund:


GRUPP A 

Team

GP

GF-GA

TP

Finland

2

22 - 3

4

Russia

2

15 - 9

4

Denmark

2

4 - 14

0

Canada

2

8 - 23

0


Gruppen domineras så klart utav de Finska lejonen och om inte Finland skulle stå på 3 vinster när detta gruppspelet är över så är det nog dags för mig att sluta med innebandy.
Ryssland kommer att inta andraplatsen i gruppen, detta är redan klart efter segrar över Danmark och Kanada. Det man undrar nu är bara hur många Ryssar som står över i matchen mot Finland, detta då de har viktigare matcher än denna framför sig.

Matchen mellan Danmark och Kanada blir intressant på det vis att ingen utav dessa två nationer förmodligen vill hamna sist i gruppen.Finland mot Danmark i Hartwall Arena Center, VM Finland 2010.GRUPP B 

Team

GP

GF-GA

TP

Poland

1

10 - 4

2

Switzerland

1

6 - 2

2

Latvia

1

2 - 6

0

Singapore

1

4 - 10

0


Polen överraskande först i gruppen kan många tycka, men kanske inte så konstigt när endast en match är spelad för dem och att det var Singapore som togs emot i denna match.
Schweiz lär vinna gruppen till slut och jag tror sedan att Letterna kommer trycka till Polen ganska enkelt, den tuffhet och aggressivitet som de Lettiska spelarna har gynnar inte Polen speciellt mycket tror jag.
Singapore slutar så klart sist i grupp B.GRUPP C

Team

GP

GF-GA

TP

Sweden

2

60 - 2

4

Estonia

2

7 - 24

2

Germany

2

15 - 9

2

Australia

2

4 - 51

0


Visst hade man gärna önskat att Tyskland skulle ha intagit andraplatsen i denna grupp C, men egentligen är gruppen formad precis så som de flesta ”experter” hade förväntat sig.
Känslan ändå efter Estlandmatchen är fortfarande att den matchen hade vi verkligen kunnat vinna, en liten men klen tröst.
Australien lär bli sist i gruppen, detta då de har Estland kvar att spela emot, vi får bara se om Esterna gör som mot Sverige och vilar sin först lina och några spelare till, detta i väntan på i deras tycke mer ”intressanta matcher” som förbundskaptenen uttryckte det i en intervju under gårdagen.

Sverige har endast släppt 2 mål hittills i gruppen, vilket skulle innebära att om vi med Tyskland, mot alla odds, skulle kunna göra 2 mål så kan vi åtminstone ”skryta” med att vi gjort 100 procent mer mål än de andra lagen i gruppen mot ”de gule och blå”, detta då Australien och Estland endast gjorde ett var mot Svenskarna. Kan ju vara en sak att ta med sig då vi ska gå igenom detaljmålsättningen idag inför Sverigematchen imorgon.
Tyskland mot Australien, Energiaa Arena Center. VM Finland 2010.GRUPP D

Team

GP

GF-GA

TP

Czech Republic

2

41 - 1

4

Norway

2

30 - 3

4

Italy

2

2 - 28

0

Japan

2

2 - 43

0


Tjeckien matar på i denna grupp och likaså Norge. Tyckte faktiskt det var riktigt kul att se Norge spela innebandy igen, detta när jag såg deras match mot Japan i Energiaa Arena Center. Klart att inte motståndet var någon värdemätare, men det lagmässiga, den goda ”atmosfären” i laget, en del roliga spelkombinationer samt showen de gav var det faktiskt längesedan jag såg ett Norskt lag bjuda på.
Kan alltid hoppas att det fortsätter bra för Norge och att de kan skrälla lite mot Tjeckien, tror faktiskt att chansen faktiskt finns.
Matchen dessa lag emellan spelas idag, och jag tror att det kommer att laddas rejält i det Norska lägret.


Så för de som funnit någon sida att spela på VM matcherna på tipsar jag om att Norsk seger idag inte är helt omöjligt.
Vi får se strax efter klockan 17.00 hur detta tips gick.Nu blir det till att faktiskt intaga lite viloställning igen och lägga ner huvudet på kudden en stund. Datorn lär få rulla lite samtidigt, detta för att samtidigt slutföra de sista omgångarna utav Crewes fotbollsmatcher i ligan.

Nästa punkt på schemat är informationsmötet och Teoridelen klockan 15.30 med landslagskillarna.
Detta följs sedan upp utav en lättare träning mellan 17.15-18.15.ENKELT "BILDSVEP" genom "Tysklands" första VM dagar:På väg in mot Finsk mark! Helsingfors närmar sig och likaså VM 2010.
VIKING LINE turen var både trevlig och avslappnande.
Det finska vädret var inte direkt inbjudande när man anlände till
Helsingfors. Trodde faktiskt först man hamnat i Sibirien.
Löpuppvärmning i de långa korridorerna nere i spelarområdet i
Hartwall Arena Center.


      
F.Holtz in action                  #22  A.Gahlert            Tyskland-Estland       
  Bröderna Mucha           Germany nationalteam     Taktikdelen grundläggs


       
F.Holtz får hjälp med       VM Invigningen 2010        Hotellboendet på Best
lite "klubbfix".                                                       Western Hotell./ Micael Svensson, VM FINLAND 2010Kommentarer
Postat av: Anders Karlsson

Riktigt läsvärda texter, tack för detta Mikael.Hoppas vm fortsätter bra för er och att det blir en trevlig upplevelse.

2010-12-06 @ 13:25:58
Postat av: Jonas

Lyxhotell eller? fan va najs!Hur går det mot Sverige då, under 20 i baken eller?

2010-12-06 @ 18:01:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0