VM 2010: Dags för Sverige

VM, Finland 2010


Måndag 6 December


Då var det dags att få smaka på innebandy av världsklassnivå imorgon för Tyskland. Finland kan visserligen skryta med att de är världsmästare, men de kan och kommer aldrig någonsin kunna ta ifrån att Sverige är det är "vi" som är det världsledande innebandylandet, och att innebandyn över huvudtaget inte ens hade funnits utan oss. Där vinner Sverige matchen VARJE GÅNG över vårt blåvita grannland.
Hur det blir med vinst i innebandy VM får vi dock se efter slutsignalen i Hartwall Arena strax efter klockan 18.00, lördagen den 11 December. 


Vädret idag i Helsingfors är mer likt det väder som förmodligen oftast visas på väderkartan över Island, eller de inre delarna utav Sibirien, snö, snö, snö och sjukt kall vind.
Mer snö och hårdare vind verkar också väntas dra in under natten......brrrr....


Mitt tips att Norge skulle besegra Tjeckien var inte alls långt borta och Norge hade faktiskt bud på seger under slutfasen utav matchen.
Slutresultatet skrevs till 4-4 och det kanske speglar matchen som helhet ändå, men klart att man gärna hade sett sitt grannland Norge vinna sin grupp. Hade detta inträffat hade ju också Sverige redan i kvartsfinalen fått ta sig an Tjeckien, vilket hade vart bra för dem tror jag. Dagen har varit lugn idag annars och förmiddagen blandades en del med allt från praktisk innebandy till teoretiska upplägg.
Som jag tidigare skrev så spelades det även en fotbollskamp på tv-spel mellan olika landslagsspelare idag.


Under eftermiddagen samlade vi ihop oss och åkte till en sporthall för att genomföra ett kortare träningspass, vilket syftade mycket till passningsutveckling och avslutningsmoment.
Själva passet i sig var också uppdelat i tre olika valmöjlighetsnivåer, och både vi ledare samt spelare styrde lite tillsammans vart vi ville ha de olika spelarna någonstans.
En del börjar ju känna av att det är VM nu i kroppen och då är det viktigt att se till att dessa spelare ändå håller hela vägen till "The End".


Träningen genomfördes i en mindre sporthall , men ändå väldigt bra sådan. I sporthallen fanns det 3 olika hallar, gymlokal, klart godkända omklädningsrum, och allt kändes väldigt bra.
Vi befann oss i sporthallen och tränade samtidigt som Sverige och Estland, dock i olika hallar skall sägas, om någon verkligen trodde annat!Tyska landslagsspelarna Ingemar Penzhorn, Kristian Holtz och
Philipp Hühler poserar i snön utanför träningshallen.
Måste bara få nämna här i blogen också matchen mellan Lettland och Singapore idag som ett ”skräckexempel” på hur man inte vill att det skall se ut efter en period i innebandy för något lag, detta oavsett vilken nivå du spelar på. På matchtavlan, efter spelade 20 minuter, stod det nämligen hela 15-0 till Lettland (!!!!!) …. Sanslöst …..

Att Letterna sedan ”bara” vann matchen med 27-1 kändes kanske ännu konstigare.

Sveriges nysatta rekord mot Australien var nära att ryka med andra ord, kändes så efter en spelad period i alla fall.
Tur kanske för Tyskland att Letternas resultat vacklade lite på slutet.
Hade inte vart kul att fått möta ett Sverige på rekordjakt och ett argsint sådant som då i så fall fått se sitt rekord förgöras bara en dag efter att de satt det…..brrrrrr…. detta hade förmodligen inte vart kul!
Fast frågan är ändå hur kul det blir imorgon?

Matchen mot Sverige får man ju som sagt bara se som en lärdomsprocess, och hur ändå resultatet blir imorgon så är det aldrig ändå varken en katastrof eller någon kris om vi förlorar, ord förresten som jag fortfarande har väldigt svårt för att se vissa skribenter använda inom idrottens värld, speciellt vid någon stor förlust, eller flera förluster i rad
Är inte en katastrof när över hundratusentals människor dör i exempelvis en flodvågskatastrof, som den i Asien för några år sedan, och en Kris mer kanske något i likhet med att det faktiskt finns länder där människor varken har vatten eller mat.

En förlust imorgon….. ja som sagt, en lärdomsprocess och inget annat…..

Får se hur stor vår lärdomsprocess blir imorgon då…heheheheheheEn utav Tysklands målvakter (P.Schmidt) "vittjar nätet" efter en
insläppt boll under Tysklands träningspass. Hur många gånger får
de tyska målvakterna hämta bollen bakom sig i målet i matchen mot
Sverige imorgon i Hartwall Arena?Snart dags att genomföra ett taktiskt möte inför Sverigematchen och där finns en hel del att ta upp. Skall också försöka förklara för spelarna att de skall försöka få in en skön känsla i kroppen och njuta utav att de får äran att faktiskt spela mot Sverige, detta istället för att de skall ladda fel och se negativt på situationen, och det resultat som faktiskt kan uppkomma.
Gör vi en bra match och är nöjda efter varje period, detta oavsett vad det står på matchtavlan, så måste vi kunna ta en förlust.
Att spela och göra sitt allra yttersta och bara se till att de moment som vi talat om sitter, ja då skall man som Tysk spelare imorgon kunna klappa sig själv på bröstet och njuta utav att vara tysk innebandyspelare.

Alla uppskattar en kämpe som aldrig viker ner sig, och som kör ”hela vägen ända in i kaklet”, detta oavsett vad som står på matchtavlan.Får Tysklands spelare imorgon se repriser på storbildsskärmen av egna
gjorda mål, eller blir det mest "Svenska baljor" som kommer rulla där?TYSKA AMBASSADEN INBJUDER TILL LUNCH

Morgondagens känsla är i alla fall riktigt god, detta då hela landslaget faktiskt innan Sverigematchen har blivit inbjudna på stor lunchbuffé utav den Tyska Ambassaden i Helsingfors.
En kul sak och känner att det känns härligt för spelarna och landslaget att få denna uppskattning utav Tyska Ambassaden i Helsingfors.
STORT av dem tycker jag!

Vi blir hämtade i buss under morgontimmarna och sedan slussade i buss till Hartwall Arena Center efter vår måltid.
Förhoppningsvis kan hela laget ta med sig njutningen från "Ambassadbesöket" till Arenan.Dagen blogg, faktiskt till och med den andra för dagen, inkommer nu aningen tidigare än de andra bloggtexterna de andra dagarna. Detta bevisar kanske en del också att denna måndag den 6 december under VM i Helsingfors också vart lite lugnare för mig.Ta hand om er där ute i kylan ….. Wherever you are ……/ Micael Svensson, VM FINLAND 2010


Kommentarer
Postat av: Stefan

Får man säga lycka till mot Sverige, vad tror du siffrorna stannar på? Mitt tips är 15-3 till Sverige!

2010-12-06 @ 21:18:14
Postat av: Lizzie

Ha en bra innebandydag imorgon!Lycka till mot Sverige.

2010-12-06 @ 22:28:09
Postat av: Jonas

Kör på idag och våga bara! Kul med allt bloggande, fortsätt så!

2010-12-07 @ 09:12:25
Postat av: Peter

Opps drog iväg där mot Sverige, såg matchen, vad hände? Hur går det mot Italien?

2010-12-07 @ 17:58:55
Postat av: Sanna

Vad sägs om Sverigematchen då? Bara jobba vidare nu, ha en bra dag imon!Kramar

2010-12-07 @ 18:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0