VM 2010: Fredag 3 December

 VM 2010 FINLAND

Fredag 3 December 2010


 Då var man på plats på Best Western Hotel i Helsingfors
10.32 Svensk tid (11.32 Finsk tid)

Nu har också VM känslorna smugit sig på lite mer och nu vet man att ”allvaret” verkligen har börjat.
Skönt att fått checka in, fått sitt rum och faktiskt också fått "sprida lite" kläder och material runt sig i rummet.
Har även också hunnit att kolla in teorisalarna, frukostsalen, våningsplanet som alla landslagsspelare sover på, restaurangen på bottenvåningen samt solarie och bastuavdelningen.

Vad som slog mig när jag just kollade in solarie och bastuavdelningen var att, bastu badar ju finnar mycket, men kan inte komma på att jag varken sett eller hört talas om någon finne som faktiskt solar solarium … hahahahaha … lite kul faktiskt.

Dagens blogg och de kommande från VM nu blir så kallade uppdateringsbloggar, vilket innebär att när hela bloggen läggs in på kvällen (sent) så kommer det att alltid vara en sammanställning av vad som hänt under dagen, en sammanställning där jag skrivit lite då och då och där man fyller på med text allt eftersom.

TVn på rummet rullar nu, Nordic Voice music Channel, och det känns skönt att sitta i ett stort och gott hotellrum. Det är ju, som jag sagt tidigare i mina texter, viktigt att känna sig hemmastad på ett bra sätt under 10 dagar.
På rummet finns förutom stora och goa sängar, skrivbord, en så kallad läshörna med fåtölj och lampa, ett stort badrum, minibar samt vattenkokare och kaffebryggare.

Trivselfaktorn höjdes direkt man satte in foten i rummet och det känns riktigt bra.


Klockan 16.30 väntar informationsmöte och teoridel, och efter detta hämtar en buss upp oss för att slussa laget till träningspasset i Hartwall Arena.

Nu blir det till att titta till vilka spelare som redan kommit på plats till hotellet, och som redan faktiskt checkat in.13.12 Svensk tid (14.12 Finsk tid)
Då har man till och med hunnit med att somna lite framför datorn på hotellrummet.

Lade mig ner för ett tag sedan och lade in lite statistik, utvecklingsmoment samt också sammanställde och utvecklade dagens träningspass i Hartwall Arena.
Hur passet skall se ut är ju så klart redan sedan tidigare bestämt och planerad, men nu är det också format och utarbetat in i minsta detalj på datorn.


Passets utseende blir enligt följande:

SYFTE:
Spelvändningssituationer

MOMENT:
2-2 spelvändningar , 3-2 spelvändningar och positionstagningar (Långa och korta spelvändningar), 3-2 i spelvändningar samt dold sikt och inspel och lyftinspel mot kasse.

SPELUTVECKLING:
Fokus på formationsspel och taktiska positionsplaceringar i formationerna


Nu blir det till att kliva in i en varm dusch och sedan fixa till allt inför kvällens träning och taktiska landslagsmöte i Hartwall Arena.
Skall också hinna med att genomföra ett teoretiskt pass för den ”Ledartrainee” som finns med här på VM. Första passet kommer att handla om Det professionella träningspasset och hur man jobbar runt skapandet och utveckling runt detta.

Lite dålig uppdatering nu under kvällstimmarna, men nu, ÄNTLIGEN (klockan 23.43 Finsk tid), har man kunnat ”landa” på hotellet igen. Spelarna är redan för längesedan på plats i sina rum och många sover nog också redan.
Själv har det blivit tactical meetings, ledarmöten, ett taktiskt landslagsmöte samt möte med vår physiotherapist och hälsocoach.


TRÄNING I HARTWAL ARENA 
(19.00-20.00 Finsk tid)Hartwall Arena, Helsingfors, Finland. Innebandy VM 2010.


Träningen i Hartwall Arena gick riktigt bra även om mycket strulade innan vårt pass.

Det har ju vart lite allmänt strul med flygtrafiken, på grund av väder och strejk, samt flera inställda flighter.
Så klart drabbade detta inte bara vårt lag, men det är ändå lite segt att inte kunna genomföra träningen på det sätt som man vill göra, detta bara för att det fattas en del folk.

Blev en del förändringar och det nöttes ganska mycket powerplay och passningsmoment i olika faser i stället.
Men vi fick faktiskt till det bra så är som sagt ändå riktigt nöjd.Tysklands omklädningsrum i Hartwall Arena. Ombyte inför träningspass.TACTICAL MEETING 
(20.02 Finsk tid)
Först får man väl säga att dessa möten aldrig är speciellt hundraprocentigt intressanta hela tiden. Det skall presenteras organisationsfolk, ansvariga på olika området, IFF styrelsefolk med flera, och hälften har man redan glömt efter 10 minuter.

Informationsdelen denna gång var lite annorlunda än tidigare VM, fast inte på ett mer positivt sätt. Det var en segdragen historia på lite över 2 timmar, där inga break genomfördes samt att det var ganska mycket som kändes relativt ointressant som det informerades och talades om.

Nytt för i år är i alla fall att man inte längre står uppställda på linje vid nationalsångsspelandet, nu står laget i en sorts ring, vilket ska bli intressant att se lite hur detta ser ut. Känns lite som en liten sak som visserligen sticker ut, men ändå en sak som inte hör till riktigt. Det är ju raka snygga uppställningar på linje som gäller i de flesta idrotter, och så tycker nog jag att det skall se ut och vara.
Skall bli kul att se om jag ändrar min uppfattning efter morgondagen, detta efter det att nationalsången spelats för första gången under detta VM.

Vi fick även våra så kallade accredetioncards under denna samling, detta så vi som coacher kommer in och kan vara i de så kallade för många ”förbjudna zonerna”.
Korten gäller förbundskaptener och ledare.

Som extra del skall sägas att vi också fick ett exemplar utav det nya innebandyspelet som snart släpps på marknaden. Här finner man faktiskt samtliga landslagstrupper, spelare och coacher.
Lite kul faktiskt att kunna "ta kontroll" över ett landslag i innebandy på ett spel.
Kommer förmodligen bli några spelare på hotellet som lär vilja spela detta under dessa 10 dagar.
Skall även släppas på tv-spel sedan om jag fattat det hela rätt.LANDSLAGSMÖTE  
(22.30 Finsk tid)
Under kvällen hade vi ledare ett landslagsmöte och funderade igenom lite kring själva laguttagningen inför morgondagen, tankar med taktiska moment samt att vi också talade lite inför vad som komma skall.
Förberedelser är något som är viktigt och man måste alltid se till att man har en så kallad ”backup plan”.

Startlaget för morgondagen känns klart och det skall faktiskt bli riktigt roligt att få kliva in i VM nu.

Efter vårt landslagsmöte fick vi även information om hur det såg ut med hälsostatusen och skadedelen på våra spelare, vilket presenterades utav vår physiotherapist.Dagens blogg får faktiskt sluta på detta sätt, lite tråkig och inte så mycket av intresse kanske, men saken hör till att tröttheten faktiskt tar över nu så det är dags att lägga ner huvudet på kudden för lite nattsömn.

Klarade inte heller att "fredagsblogga" utan fredagen har redan försvunnit och det har blivit lördag den 4 December, detta med 32 minuters marginal.
Så till alla: 


God natt där ute i kylan ….. Wherever you are ……


/ Micael Svensson, VM 2010 Finland


Kommentarer
Postat av: Andreas L

Lycka till idag! Kul följa bloggen och läsa lite!

2010-12-04 @ 08:34:03
Postat av: Magnus

Grattis till vinsten idag! Lycka till imorgon!

2010-12-04 @ 15:11:28
Postat av: Jonas

Bra start på Vm, surfarna blev förnedrade! Ge allt imon nu!

2010-12-04 @ 17:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0