Utvecklingsläger på Bosön för U19 killar

Utvecklingsläger på Bosön för U19 Killar


Då var det dags för det så kallade utvecklingslägret på Bosön, denna gång för hela 44 stycken spelare, vilka kan vara aktuella för spel i det svenska färgerna och U-19 landslaget så småningom.
Lägret genomförs mellan 29 april – 3 maj och förbundskaptenen Jan Gustafsson kommer att hålla ett extra öga på spelare som kan vara intressanta inför VM som kommer att spelas ungefär om ett år.
På Bosön genomför spelarna både taktiska träningspass, innebandyteori i framförallt kost och näringslära samt även den så kallade fysprofilen.


Att man genom att ha blivit uttagen till detta läger gör att fått ”extra ögon” på sig utav landslagsledningen är känt, och gör man ett bra utvecklingsläger så är chansen stor att man finns med i den härliga svenska gula landslagströjan i framtiden, i alla fall de spelare som är villiga att fullfölja sina träningar, men också de som kanske också även är villiga att börja att lägga om en del i vad gäller kost och träningslära.


Västergötland har fått med 3 spelare till detta läger, där merparten utav spelarna är födda 1992.

Kasper Hedlund, Hide-a-lite Mullsjö AIS,
en spelare som är en riktig pådrivare och med ett perfekt passningsspel. Han är bra i så väl offensiven som defensiven och besitter en fantastisk bra spelförståelse.

Jesper Sankell, Hide-a-lite Mullsjö AIS,
är en spelare som jag alltid trott på kommer att bli något riktigt stort, och det känns ännu skönare att det finns ledare i Västergötland som både ”dissat” och tryckt ner denna fantastiska innebandyspelare. Glädjer mig massor med att ”Sankan” fått chansen på allvar och att han nu får visa vad han kan på ännu en nivå. Tror att denne spelare utan tvekan kommer att dra på sig landslagströjan så småningom.

Adam Lomstad, Hide-a-lite Mullsjö AIS,
en defensivt stark spelare men också en back som har härliga offensiva kvalitéer. Han har växt snabbt i sin spelutveckling och har visat under sista året att det går att utvecklas i massor om bara den rätta viljan finns där.


Samtidigt som det är härligt att dessa tre tagit plats på utvecklingslägret så finns det även andra som jag gärna också hade sett där. Men det är observatörerna och förbundskaptenernas uppgift att ta fram de namn som de anser passar, så självklart överlämnar jag truppen till dem.

Ändå finns det namn som jag gärna sett där på Bosön också och som jag faktiskt verkligen tycker borde fått chansen, fast man kan alltid hoppas att den kommer i framtiden i stället.
Dessa spelare från vårt distrikt är:

Joel Fjällström-Nilsson, IBK Lockerud Mariestad,
en fantastisk bra målvakt, vilken jag fått äran att ha och göra med i distriktslagssammanhang också. Han har en vilja att vilja utvecklas och en stor potential att verkligen bli något stort. Lockerud skall vara glada över att denna ”Stöpenkille” valde spel med dem och jag hoppas att han vågar ta ytterligare några kliv i sin ”innebandykarriär” så småningom. Tycker väl dock att utav de 4 målvakter som får åka till Bosön så är i alla fall Joel Fjällström-Nilsson minst lika bra som 2 och betydligt bättre än en, men det är säkert något som förbundsledning har hittat och som inte vi andra ”innebandynördar” tagit del utav.

Pontus Jääskö, Borås IBF Thunders,
en defensivt stark back som alltid gör sitt yttersta i de defensiva områdena på banan. Har ett mycket bra markeringsspel och kommer att utvecklas flera klasser till som innebandyspelare under nästkommande säsong.

Det som också kan vara en del i att dessa två ”Västgötar”, beskrivna ovan,  inte får plats på Bosön kanske är att de spelar i en alldeles för låg division, det brukar ju aldrig gynna när ledningen tar ut sina landslagsspelare. Så skall de i framtiden få dra på sig den gula tröjan så behöver de nog ta klivet upp i divisionerna. I dagsläget klassas ju faktisk div 3 (nya div 2) som näst intill en ”korpserie”.

Tror dock att båda dessa spelare också kommer att ta klivet in i ”finrummen” så småningom, allt hänger bara på vad de själva egentligen vill, och vad de är beredda att satsa!

 

Nedan följer hela truppen som är uttagen till Bosön, Stockholm:Här är truppen:


Målvakter:

Alexander Mirksic, Billingsfors IBK
Peter Stenberg, Partille IBS
Viktor Svendsen, Röke IBK
Victor Sjöstedt, Hagfors IBS

Utespelare:

Oliver Borgqvist, Järfälla IBK
Martin Carlsson, Caperiotäby FC
Philip Cauwenhed, Storvreta Ungdom IBK
Rasmus Christiansson, Kais Mora IF
Adam Colling, Karlstad IBF
Robin Crantz , Malmö FBC
Max Dyrhage, Bele Barkarby IF IBF
Albin Englöw, Hagfors IBS
Jesper Fransson, IBF Dalen
Adam Fredriksson, RIG Umeå IBF / Södertälje IBK
Pontus Hallberg, Partille IBS
Marcus Hallman-Öster, IBK Luleå
Kasper Hedlund, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Jonatan Hirvonen, Surahammars IBF
Kasper Hydén, Färjestaden IBK
Magnus Jansson, IBK Alba
Wiktor Johannesson, IBK Alba
Emil Johansson, RIG Umeå IBF / IBK Ersboda
Jakob Jonsson, Hudik/Björkberg IBK
Anton Josefsson, Linköping IBK Ungdom
Johan Kapple, Lillån IBK
Jesper Karlsson, Hagfors IBS
Alex Kjellbris, Järfälla IBK
Kevin Lieback Asp, Älvsjö AIK
Adam Lomstad, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Robin Melin, Visby IBK
Sebastian Nielsen, Älvsjö AIK
Kim Olausson, Huddinge IBS
Joakim Pettersson, KAIS Mora IF
Joachim Rosengren, FBC Helsingborg
Alexander Rudd, RIG Umeå IBF / IBK Alba
Oscar Sander, RIG Umeå IBF / Karlstad IBF
Jesper Sankell, Hide-a-lite Mullsjö AIS
Simon Sedin, Örnsköldsvik IBK
Filip Stenmark, IBK Dalen
Andreas Thulin, Malmö IBC
Joacim Ulvhag, AIK IBF
Dennis Wallin, Kais Mora IF
Viktor Wibring, Hovslätts IK
Daniel Åkesson, Malmö FBC


Kommentarer
Postat av: Pelle

Finns några Västergötlandskillar till jag saknar, både Fagerhultare och Maisare!

2010-04-21 @ 22:21:50
Postat av: Joachim

Stark med tre spelare till Bosön, men hade nog förväntat mig någon till. Detta med tanke på det fina distriktslagsresultatet senast.

2010-04-22 @ 13:41:36
Postat av: Anette

Finns massor utav duktiga unga talanger i Västergötland, och det är kul atts e att några får chansen! Vi hoppas att det går bra för dem!

2010-04-22 @ 21:13:51
Postat av: bulan

Joel Nilsson-Fjällström blev faktiskt uttagen som reserv till truppen som landslagstränarna har valt, om du inte hade koll på det! :)

2010-04-22 @ 21:45:27
Postat av: Boråsare

De 2 du nämner är 2 bra talanger men det är inga spelare som har i u19 landslag att göra.

2010-04-23 @ 14:14:40
Postat av: Till: ALLA som skrivit här

Kul att många har åsikter och tankar om det som skrivs här, aldrig fel! Jag vet att Joel Fjällström Nilsson är reserv, och att det även finns andra "Västgötar" som är "reserver". Anser dock att Joel har den kapacitet som krävs för att vara med redan från början, och inte som reserv. Vad gäller Pontus Jääskö så tror jag faktiskt verkligen på honom som en riktigt stabil innebandyspelare i framtiden, och tror han hade gjort ritkigt bra ifrån sig på Bosön! Nu får vi lyckönska de spelare som fått chansen i stället och hoppas att de verkligen tar den (Vilket jag tror!) ! / Micael Svensson

2010-04-23 @ 18:06:51
Postat av: Jonas

Bra att killar från vårt distrikt får testa landslaget. Du som har lite koll på även de lägre serierna i Västergötland, finns det några där som du tycker bör spela högre serier?

2010-04-23 @ 19:59:59
Postat av: Till Jonas:

Svaret på din fråga är att det finns faktiskt HUR MÅNGA SOM HELST som håller för en högre nivå bland spelare i våra "lägre divisioner" i Västergötland. En del trivs förmodligen dock med tillvaron där nere i botten, och nöjer sig således med att vara där de är, detta medans andra säkerligen vill uppåt men kanske heller inte vet hur man skall kunna ta sig dit, och vilka saker som krävs samt vilka kontakter som behöver göras.

MÅNGA spelare på lägre nivåer kan man faktiskt undra lite över vad de egentligen gör där, men ibland så är kanske "hjärta" starkare för sin förening än ett "äventyr", medans för en del andra så är det väl tillvaron som är bekväm helt enkelt och det är skönare att bara "glassa lite".Kan väl (för att du undrar...) nämna några som JAG ANSER borde spela högre upp ASP, och som jag också tror skulle klara av det direkt utan större problem.

Visst finns det många mer men här är i alla fall 4 spelare som jag anser har högre nivå i sig:(som jag sa finns det MASSOR AV FLER!)Andreas Wiikman , IBK Lockerud Mariestad

UTAN TVEKAN en back som hade platsat på en Allsvensk nivå, eller kanske faktiskt till och med ytterligare ett steg högre. Får vi se han i div 2 kommande säsong är jag förvånad, mycket förvånad.Niklas Benon, IBF Horsby Herrljunga

Har så mycket innebandy i sig och är en riktigt bra offensivt spelande back. Skulle mycket väl kunna spela några nivåer högre. Han kommer förmodligen också hamna "där uppe" i framtiden, om det är detta han själv verkligen vill.Sandro Johansson, IBK Alingsås

Kan spela både back, forward och center och har ett bra steg och en mycket stark spelblick. Frågan är bara hur mycket han själv är villig att satsa på att nå högre?Sabina Wetterlund, IBK 7H Borås DAM

Skulle utan tvekan platsa i vilket topplag i div 1, hur enkelt som helst. Tror även att hon faktiskt skulle kunna spela i Damernas elitserie, hon har många av de saker som krävs för att kunna spela i höga divisioner.Hoppas du är nöjd med svaret/svaren Jonas!/ Micael Svensson

2010-04-23 @ 22:13:43
Postat av: #77

Goa u19 gubbar till landslagt u 19. Talangerna du nämner har jag inte koll på alla men wikman och sandro e sköna lirare.

2010-04-24 @ 15:36:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0