VIBF = "RÖVSLICKERI" OCH FALSKHET

Västergötlands innebandyförbund = ”Rövslickeri” och falskhet


Då har man gått från att under alla år mer eller mindre ”skyddat” förbundet i sin hemdistrikt till att faktiskt äntligen få släppa detta och säga vad både jag och andra tycker och tänker.


Att ha fått vara runt ute i Västergötland och föreläsa och utbildat föreningar, gästträna ungdomslag, vara instruktör för seniorlag samt träffat styrelsefolk, gör att jag inser att alla de jag talat med alltid tycker eller tyckt att Västergötlands innebandyförbund inte skötts som det ska, MEN INGEN VERKAR HELLER VILJA GÖRA NÅGOT ÅT DETTA, vilket är det stora problemet!


Jag tror att det enda man skulle kunna göra är att STÅ UPP för det man tycker, VÅGA FRAMFÖRA DET och kanske också på det viset få de andra som tycker lika med sig, för så länge alla säger det ”bakom ryggen” på Västergötlands innebandyförbund når det heller inte dem de ska.
Och personerna som arbetar där håller varandra bakom ryggen till mer eller mindre 100 procent, eller som någon sa i en stad jag var i och gästtränade:
- För mycket "rövslickeri" bland förbundsfolket!

 

Jag förstår visserligen att de flesta inte heller vågar säga något eller heller inte vill göra detta då det alltid i dessa skeden slutar med att man missgynnas på olika sätt eller blir en ”bov i dramat”.


För visst är det så att har man för mycket bra idéer i Västergötland om vad som kan förändras plockas man snabbt ner på jorden eller bort från förbundet så långt det går.
Samma gäller om man har åsikter om hur saker bör skötas och ställer krav, då är man heller inte accepterad.


Flera personer i Västergötland, bland olika föreningar, har faktiskt till och med sänt in saker till vårt förbund där de haft väldigt goda idéer, har själv kopior på en del av dessa förslag, om hur man kan utveckla ungdomsinnebandyn i området med mera, men de har blivit totalsågade.
I ställer har dessa fått till svar att det är omöjligt att genomföra sakerna de föreslagit.


Tänker man så då är det väl dags att förnya lite kanske, eller?


TÄNK PÅ DETTA:
 


Det är faktiskt föreningarna som röstar fram personer som skall vara våra förtroendeingivande personer och då får vi också ta smällen utav resultatet utav detta. Det man skall tänka på är att det faktiskt också är föreningarna själva som kan ordna upp och förändra det som de inte heller tycker fungerar, ALLT HANDLAR OM ATT VÅGA OCH VILJA FÖRÄNDRA!


Det som behövs är ett samarbete och att föreningarna lyssnar av varandra mer och bättre.

 

På ett ställe jag föreläste så hade redan en grupp på denna ort, eller till och med i detta område föreslagit att det skulle startas en slags ”FÖRENINGSGRUPP”, en grupp som för föreningarnas talan mot de saker de anser att förbundet gör fel.
Jag tror nog att detta skulle fungera och skulle nog om det kom till en sådan utan tvekan ställa mig bakom den. 


Distriktslagsljuget och att inte hålla vad man lovar


Jag har själv ett ganska bra exempel på att Västergötland missköter sina kontakter gentemot personer som hjälper dem och stödjer dem, ett väldigt bra exempel faktiskt.


Under flera år har jag jobbat som distriktstränare i vårt distrikt, utan att ens ha fått en enda krona för detta.
Det jag alltid arbetat för är ungdomarna och för att försöka ge dem den bästa utvecklingen jag kan ge dem.
Jag själv är definitivt inte en ledare som kan allt (det har jag inte och kommer aldrig att påstå), och hade jag kunnat allt hade jag förmodligen slutat för längesedan, ingen är fullärd och ingen kommer någonsin att bli fullärd heller.
ALLA kan dock jobba mot en bredare utveckling, vilket är viktigt, bara viljan finns där!

Västergötlands innebandyförbund påtalar varje gång att som ledare kan man få utbildningar betalda eller kurser man vill gå i stället för betalning för sitt distriktslagsengagemang, vilket verkar väldigt positivt.
Men jag har vart tränare och distriktskapten vid 8 tillfällen nu (9 kan det vara, har nästan slutat att räkna dessa) och inte vid en enda gång har de hjälpt till eller godkänt den kurs man vill genomföra efteråt.
MÄRKLIGT MEN SANT!


Visst säger många, och undrar varför man då egentligen ställer upp gång på gång, och det kan jag förstå. Problemet är att det inte handlar om förbundet i detta skede utan som jag skrev tidigare, om DE UNGA LOVANDE SPELARE VI HAR I VÄSTERGÖTLAND.
Man vill SJÄLVKLART gärna stå bakom dessa och både utveckla och utbilda dem på bästa tänkbara sätt.
DET ÄR DÄRFÖR MAN JOBBAR, för ungdomarna, inte för de som ”bossar och slickar röv på varandra" (ett uttryck!).

Orden man skriver känns väl kanske till viss del lite väl hårda, och heller inte speciellt trevliga, men typexemplet och botten nåddes denna säsong och den som gick.

Föregående säsong så var vi 3 ledare runt Västergötlands P17 lag, distriktslaget P17 Västergötland, Daniel Andersson, Peter Larsén och jag.

Vi blev insatta som ledare under en 2 årsperiod, detta för att kunna forma och leda laget under 2 SM på bästa tänkbara sätt. Då kunde man jobba både mot utveckling och goda resultat med de stabila och unga killarna.
Att vi är de perfekat ledarna är något som jag absolut inte vill säga, men viljan att hjälpa till och understödja hade vi, men dock lite för mycket åsikter och klagomål på det som felade, vilket kanske inte var eller är så konstigt egentligen.

Under SM 2009 gick det mesta fel och nedan följer ett urval vad som inträffade:


·         Busschauffören hade inte blivit tillsagd VART laget skulle bo, hur man tog sig dit eller vad som hände när vi kom fram = DETTA FICK VI LEDARE LÖSA
 

·         Uppdelningen och avcheckningen av boendet hade inte ordnats så HUR spelarna skulle bo och HUR det skulle funka var inte planerat = DETTA FICK VI LEDARE ORDNA MED VÅRA LAG PÅ PLATS 


·         När vårt material så som OVERALLER och T-SHIRTS delades ut hade INGEN KOLL på vilka storlekar som beställts av spelarna. Att de storlekar spelarna beställt heller inte fanns kändes också konstigt = DET VAR VIKTIGARE ATT KLÄ DE ANSVARIGA PÅ PLATS ÄN SPELARNA, vilken var en bedrövlig känsla att känna!
 

·         MATINKÖP hade missats vilket gjorde att spelarna vid ett par tillfällen inte fick mat i tid innan matchspel = SÅDAN FÅR INTE BARA HÄNDA!
 

·         UTLOVADE ledarmöten och avlyssningsmöte av förbundet efter SM, detta för att summera hur allt fungerat UTLOVADES = NÅGOT SOM ÄNNU INTE GENOMFÖRTS!


Jag ska nog inte fortsätta med fler punkter för då får sig nog bara fler och fler ett gott skratt då de kanske får läsa ännu värre saker. 


VAD HÄNDE DÅ MED ALLT DETTA SOM NÄMNDES OVAN:


Problemet med det som hände var att detta verkar ha hamnat på förbundet, i en skrivelse, att det är vi ledare som har för mycket åsikter om att det inte fungerar bra, att vi ställer för höga krav samt att vi inte har en kvalité som krävs för att leda sådana här grupper, elelr som någon sa:
 

-          Ni har för mycket samlingar och det är för seriöst, det funkar inte!


Man undrar genast om det inte är seriöst och utvecklande ett distriktslag skall vara, och får man inte ha åsikter eller ställa krav hur skall man då kunna uppnå det mål förbundet själva sätter upp = MÄRKLIGT!

 

Ännu mer patetiskt är väl just det att man UTAN LEDARNAS VETSKAP, Daniel Andersson, Peter Larsén och mig själv, inte meddelar att man inte tänker eller vill fullfölja det man utlovat, utan skiter i det och bara planerar något nytt!


Vi tre börjar i stället planera upp säsongen 2009-2010 för P17 distriktslaget i Västergötland med sporthallar, träningsperioder, moment samt även att 2 SSL spelare kanske tänkt komma och vara med och kanske gästträna laget vid något tillfälle.
Detta tillsammans med att vi också funnit en sponsor som var bered att sponsra både flick och pojklaget med kostnaden för overaller, uppvärmningströjor och hoodtröja med mera, ett så kallat VÄSTGÖTAPAKET.
VILKET NU INTE ALLS KOMMER BLI AKTUELLT, EFTER ATT VI BERÄTTAT HUR ALLT FUNKAR!


NU FICK MAN I STÄLLET PÅ ANDRA VÄGAR VETA ATT VI VAR BORTPLOCKADE OCH NYA LEDARE REDAN INSATTA.


Till och med ledare i Göteborgsregionen var tillfrågade, flera stycken där till, för att leda Västrgötlands distriktslag P17,vilket känns ännu märkligare.


Självklart så var det inte till 100 procentigt säkert att jag hade kunnat vara med och genomföra denna säsongs distriktslag P17 (har lite mycket med annat!), men att man inte fick tala om det själv utan bara blev behandlad som man blev känns inte bra utav ett förbund.


Förbundet borde åtminstode talat om VAD som hänt, HUR det gått till och VARFÖR det blivit som det blivit! 
Hade man fått ett ärligt svar om vad som hände och vad som inträffat så hade man bara kunnat acceptera situationen och "ta den", och detta utan problem. Men att bara ignorera några som ställt upp till max är något som inte är acceptabelt!

Både Peter Larsen och jag själv har faktiskt skrivit mail till förbundet och de ledande personerna runt detta, inkluderat ordförande, MEN ALDRIG ENS FÅTT ETT ENDA SVAR ELLER TELEFONSAMTAL TILLBAKA.
(Kan för övrigt berätta att det skrivits mer än 1 mail!)


ATT MAN OCKSÅ RING OCH BLIVIT BORTKLICKAD ELLER ATT DE ANSVARIGA EJ SVARAR I TELEFON NÄR MAN RINGT KÄNNS RENT UT SAGT OPROFFESIONELLT OCH MYCKET LÅGT”, nästan lägre än Glocalnet", hade säkert någon sagt, och JA DET KAN VI NOG TALA OM ATT DET ÄR! 

SÅ HÄR BEHANDLAR MAN INTE FOLK SOM ARBETAR OCH SLITER FÖR UNGDOMAR OCH SPELARE I VÄSTERGÖTLAND!

 

Att vi 3 som ledare haft för mycket åsikter om hur det fungerar och att vi ställt krav på HUR ett distriktslag skall skötas på ett utvecklande sätt förstår man = DET ÄR NÄMLIGEN PRECIS DÅ I DET SKEDET MAN BLIR BORTPLOCKAD!


Lider inte speciellt mycket själv utav det men tycker synd om att vi lade ner så mycket planeringstid på att jobba för säsongen 2009-2010 och att Peter och Daniel, kanske på egen hand (om jag hade tackat nej) inte fick chansen att köra ett UTLOVAT år ytterligare.
Tror de faktiskt var 100 procent inställda på detta (vet att de var det!)


 ATT VIBF SEDAN BARA IGNORERAR HELA PROCESSEN, INTE BESVARAR NÅGOT UTAV DET, DET ÄR JUST DETTA SOM GÖR ATT MAN BARA VILL GE ALLA EN ”SPARK I RÖVEN” OCH TALA OM FÖR DEM ATT:


Så här behandlar man inte folk som stöttar och hjälper till eller som har jobbat och slitit för VIBF!


 


VI står självklart bakom årets spelare och hoppas och önskar dem GOD LYCKA, även de nya ledarna hyser vi ingen agg emot utan hoppas de skall lyckas, och framförallt inte uppleva samma falskhet som vi gjorde. 


Alla vi ledare , inkluderat mig själv, drar självklart inte alla över en kant, vi nämner heller inga namn, utan de som gjort fel VET förmodligen hur de har agerat (annars är det något fel!!)och man hoppas att några med ”lite extra hjärnceller” vågar stå upp för det som är bra och jobba mot större professionalism!

 

Hoppas på en god säsong 2009-2010!


Kommentarer
Postat av: Sebbe - ass F17

Väl skrivna ord Micke. Kan även meddela att det sett ut EXAKT likadant på F17 och F15 sidan, dvs inga besked om någonting, igonrerande av mail etc etc. Aldrig varit med om liknande.

2009-09-04 @ 16:48:41
Postat av: Anonym

Väl rutet

2009-09-04 @ 17:47:22
Postat av: Björn

Bra text och beskrivning på hur det verkligen fungerar. Vi står bakom dig och ser precis som du på detta med röda ögon. Kommer ta upp detta i vår förening!

2009-09-04 @ 18:47:47
Postat av: trettiofyran

Väl skriven krönika. Bra beskrivning på hur det fungerar. Den största tomten måste bort från distriktslaget! obesvarade mail och telefon samtal är totalt sant i varje fall till en av dem på förbundet. Vi vill ha ändring nu! Hacket har du fastnat i hålet eller?

2009-09-04 @ 20:45:37
Postat av: David Karlsson

Oj inte kul att vara ledare när man inte får backup från förbundet. Hade det varit så när man varit klubbcoach hade man ju lagt av direkt, nej VIBF måste vara rädd om de eldsjälar vi har som lägger ner sin tid för att hjälpa unga att utvecklas.

Hoppas de som du skrivit av känner sig träffade och kan ta åt sig och förhoppningsvis bättra sig, för alla kan ju bättra sig det handlar ju om att vilja.

2009-09-04 @ 21:27:48
URL: http://innebandydavid.blogg,se
Postat av: hahaha

Max 1% i denna text är sanning. Som vanligt ljuger du väl dig sönder o samman.

2009-09-04 @ 22:14:59
Postat av: Till hahaha

du ser ju kommentarerna av de som vågar skriva med sitt namn att folk kan styrka hans fakta som han skriver att det är så.

2009-09-04 @ 22:51:15
Postat av: Joakim B

Först till signaturen hahaha, vilken jag tror förmodligen bara skrattar åt sin egen korkade dumhet. Han är förmodligen på en ganska låg och dålig nivå själv! Tycker det är bra att någon vågar utmana och stå för det som vi andra kanske tycker och tänker. Att det sedan funkar som texten beskriver det vet jag mycket väl själv, detta då jag sett och följt det från nära håll. Jag skulle nog vilja säga att 99 % stämmer och 1 % är fel! Tack för en bra text!

2009-09-04 @ 23:58:04
Postat av: #77

Vågad text Mickey, nu blir det tugg i Västergötland. faktiskt ändå bra att någon står upp och vågar tala ut! Hoppas fler vågar säga vad de tycker nu.

2009-09-05 @ 01:09:56
Postat av: Adam

Att det ibland behöver bytas ledare är självklart, lite förnying är bara bra! Vill ändå påpeka att de träningar jag deltagit på varit bland de bästa jag någonsin haft och ert engagemang var mycket bra. Men ibland är som sagt bara förändring bra.

2009-09-05 @ 09:16:16
Postat av: Göran

Vet absolut vad du menar, har själv skickat in masvis med förslag men bara blivit avvisad. Oavsett sedan vad jag tycker om dig så håller jag med om att förbundet har betett sig riktigt illa i den här situationen. Som du sa, så behandlar man inte sådana som ställer upp!

2009-09-05 @ 13:08:28
Postat av: Andreas N

Bra skrivet som sagt Micke! Precis som Sebbe skrev i sin kommentar, så såg det ut på precis samma sätt med F17-laget.Att man ringer och mailar verkar inte hjälpa. Finns ingen som verkar klara av att ringa upp någon utav oss för att berätta hur det blir kommande säsong.Det man bör göra att avsätta folket på kansliet för de verkar ha för mycket att säga till om och någon vidare hjälp från kansliet fick man aldrig heller.Några bör som sagt avgå så att vi kan fylla upp dessa platser med KOMPETENTA personer som vill för förbundet framåt. Just nu sjunker vi längre och längre ner!

2009-09-05 @ 13:14:38
Postat av: Daniel Andersson

Det otroliga är att denna historia är helt sann. Jag var med för första gången som ledare och tyckte det var mycket roligt och inspererande att arbete med alla talangfulla spelare,såg fram mot att få arbeta en säsong till med dem. Har aldrig blivit så lurad och besviken som ledare. Vuxna personer som ljuger en rätt i ansiktet, tänkvärt att de sitter på ansvar i VIBF helt otroligt! Jag har inga snälla ord att säga till dem men det passar inte att skrivas här./ Daniel

2009-09-05 @ 13:47:51
Postat av: Anette

Inte bra kanske att gå ut med detta i en blogg hur det fungerat, men förstår samtidigt om ni inte får något svar på något. Kanske bra att för en gång skull visa vad som sker och vad som händer. Man bör faktiskt jobba lite mer proffesionellare på ett idrottsförbund.

2009-09-05 @ 14:14:35
Postat av: lagkapten distriktslaget (en gång i tiden)

Ursäktar att jag inte använder mitt namn här (blir för mycket snack då), kan ju vara känsligt. Jag är en före detta lagkapten för distriktslaget som haft dig som tränare, samt ytterligare en bra tränare brevid dig. De träningar ni genomförde var:Klart bästa jag haft! Det fanns ett syfte bakom allt, vilket många missar!

Jag tycker ändå kanske inte, oavsett hur denna story har gått till, och att jag inte gillar förbundets metoder att jobba, att detta är rätt väg att gå. Fast får man inte svar på sina mail eller via telefon kanske det inte finns något annat val, eller?

2009-09-05 @ 19:43:11
Postat av: Magnus

Bra text som säger det mesta om hur man på vibf missköter sina så kallade arbetskamrater

2009-09-05 @ 22:01:16
Postat av: Calle

När man läser detta så blir man mörkrädd för hur västergötland jobbar.Ofattbart!Tycker kanske ändå inte att det är bra att på detta sätt skriva ner allt till allmän beskådning!Bara för er alla inblandade att bita ihop och ta det som det är!

2009-09-06 @ 00:59:45
Postat av: Christer

Det du skriver passar mycket väl in på hur det fungerar, men sådant här måste skötas snyggare!Du skall inte behöva blogga om sådant och Västergötlands Innebandyförbund skall också se till att i framtiden sköta sina kort på ett bättre sätt, håller med om att de inte verkar vart speciellt smidiga med allt där, detta vet jag också sedan tidigare av egen erfarenhet från dem, men jobba framåt nu i stället, båda parter, och hjälp ungdomarna med det ni är bra på!

2009-09-06 @ 21:37:56
Postat av: Sebastian

Bra text Michael. Älskar att någon äntligen ryter till. Vi är trots allt flera som tänker vad du äntligen säger/skriver. Tycker till skillnad från några andra kommentarer att det är bra att texten går ut allmänt så det blir diskussion om ämnet. Bara att hoppas på att några från VIBF styrelse läser detta också och inser att de stjälper snarare än hjälper föreningslivet i distriktet. Har tidigare varit delaktig i min föreningens styrelse och känner exakt samma frustration mot VIBF hur de behandlat oss de de senaste åren. Mail och telefonkontakt är obefintlig stundtals.

2009-09-16 @ 17:59:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0