INNEBANDYPROFFS I TYSKLAND


Under våren 2009 arbetade jag och en innebandyfanatiker i Tyskland fram ett koncept vilket skulle få innebära att 2 unga innebandyspelare från Västergötland skulle få en möjlighet att testa på livet som så kallat ”innebandyproffs” i Tyskland.


Viktiga delar i detta projekt var att spelarna skulle komma från mitt distrikt Västergötland, och att de skulle vara födda mellan åren 1988-1990, samt att de verkligen ”brann för sin innebandy”.


Viktigt var självklart också att killarna som blev utvalda skulle ha ”fötterna på jorden” och att de var villiga att spendera ett år av sitt liv i ett annat land, och en annan stad. Långt ifrån den trygghet de kanske hade skaffat sig hemma i Västergötlands område.


Efter ett tag bestämdes det att det blev 2 Boråskillar, Adam karlsson och Simon Schütte, som säsongen 2009-2010 fick äran att bege sig av till Wernigerode i Tyskland, och packa sin innebandytrunk för ett äventyr i Wernigerode Red Devils Unihockey Club. 

 

Nu har det gått ett tag sedan killarna begav sig iväg och jag tänkte uppdatera lite hur det fungerar för dem där nere.

 

KILLARNA TRIVS I WERNIGERODE

 

Både Simon och Adam verkar ha anpassat sig bra i Wernigerode, en före detta DDR ort med vackra byggnader och härlig idyll.

Killarna är bosatta i en 3 rumslägenhet med fin utsikt över staden, men merparten av tiden förläggs ändå i Wernigerode Red Devils innebandyhall, eller på gymmet.

Killa har lägenheten helt fritt och är ”VIPkortsinnehavare” på gymmet, vilket innebär fri träning när de helst vill träna och kan.


-         Jag trivs verkligen bra här nere och känner att det är kul att spela innebandy igen, det kände jag inte alls i slutet av förra säsongen, säger Simon Schütte.

 

-         Föreningen har tagit väl hand om oss och det känns som en bra och trygg förening. Ibland känner man sig verkligen som ett ”proffs” när man bara glidit ner på stan, satt sig och fikat och tittat ut över staden, eller när det kommit upp sponsorer med ölbackar till vår lägenhet, säger Simon och skrattar.

 

 


GERMANY FLOORBALL OPEN, EN SUCCÉ


Under helgen 4-5 September spelade killarna med i Germany Floorball Open, där flera lag från både Tyskland, Schweiz, Polen och Tjeckien deltog.


-         Det gick riktigt bra och det var första gången som vi kunde spela lite mer avslappnat och inte var så nervösa. Visst är det så att man har lite ”prestationsångest“ ibland, detta då man kommit hit som Svensk och självklart fått krav på sig att prestera, berättar Simon.

 

De 4 första matcherna spelade Wernigerode Red Devils bra innebandy och både Simon och Adam var tongivande spelare under dessa matcher.

 
Red Devils – AZS Politechnika Wroclaw (PL)  4-2

Simon: 2 mål

Adam: 1 assist

 

Red Devils – SG Adelsberg Floor Fighters (GER)  5-1

Simon: 2 mål

Adam: 1 mål

 

Red Devils – Bivoy Extrajuni (CZ)  4-3

Simon: 2 mål

Adam: 2 assist

 

Red Devils – MFBC Wikinger Grimma (GER)  2-2

Simon: 1 mål

Adam: Deltog inte då han tyvärr blivit sjuk under turneringshelgens tredje match

 

Anmärkningsvärt är att i denna match låg Red Devils under, 1-2, fram till ca 1.30 återstod av matchen, då klev Simon in och satte 2-2!

 

Red Devils – UHC Bivoy (CZ)  0-5

Tyvärr kunde inte de båda svenska killarna spela matchen då SIMON drabbades av en skada och fick kliva av i början av matchen, och Adam låg fortfarande sjuk hemma i sängen i Wernigerode.

 

VINST I FÖRSTA HEMMAMATCHEN

 

Nu i helgen spelades första hemmamatchen i Wernigerode, och detta med Red Devils som nykomlingar i högsta ligan (Bundesligan) i Tyskland.
 

Båda killarna hade förmodligen lite premiärnerver och med ”galna” supporters på läktarna, vilka gapar, ropar och slår på sina trummor hela matchen igenom så är det extra nervöst att komma in i hallen som nyförvärv och försöka prestera en massa, speciellt också om man är från Sverige.

Publiken på nästan 400 stycken gör också att hela matchen blir till en riktig ”sambafest” där det ändå på ett sätt måste vara underbart att vara spelare ute på banan och höra sina supporters ”lyfta fram laget” i hallen.

 

Wernigerode Red Devils lyckades med att vinna matchen och tog sina 3 poäng i Bundesligastarten, vilket kändes riktigt skönt.

Nu kan killarna koncentrera sig på att bara spela avslappnat och lugnt i de andra matcherna, nu när de vet vad det verkligen handlar om.

 

Matchen som helhet blev ingen lyckomatch för Svenskarna, men det hade nog lite att göra med ”premiärnerver” vilket vi tidigare nämnde.
Simon Schütte satte ändå ett mål, vilket betydde ledning 4-2 i matchen, och han assisterades snyggt utav Adam Karlsson.

 

Nu blickar killarna bara framåt och vi kommer att med stor nyfikenhet följa ”Västgötaproffsen” i deras jakt på förnyat kontrakt för sitt Wernigerode Red Devils i Tyska Bundesliga.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Kul att det går bra för grabbarna! Hur kan man få tag i dem?

2009-09-21 @ 18:21:17
Postat av: Anette

Hoppas killarna får en bra vistelse! Ett bra initiativ Micke!

2009-09-22 @ 14:03:30
Postat av: #77

Vilka får åka nästa år?

2009-09-24 @ 22:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0