IF ELFSBORG + INNEBANDY = SANT


Att IF Elfsborgs, fotbollsklubben nummer 1 i Borås och Västergötland, och ett utav de bästa fotbollsklubbarna i Sverige, skulle ha startat innebandy är inte riktigt sant, fast en mycket intressant tanke är det väl.

Tänk om IF Elfsborg i Boråsområdet varje år hade haft ett juniorallsvenskalag dit de allra bästa spelare i den åldern de skall vara i får komma på ”try outs” för att se om de kanske kan ta plats i en 20 mannatrupp.
Efter det att juniorallsvenskan sedan är avklarad och färdigspelad kan spelarna åter bege sig tillbaka till sina ”egna innebandyföreningar”.

Jag tror att detta hade vart en rent lysande idé.
Tror att detta skulle kunna vara enda lösningen till att få ett riktigt slagkraftigt juniorallsvenskalag som år efter år kan ta sig till den så kallade stora ”Innebandyfesten” och slutspel i Sverige, i alla fall för Boråsområdet.
Som det är idag funkar det inte, att 2 Boråslag har juniorallsvenska och 1 till 2 andra föreningar i samma region funderar på att också anmäla sig.
Det är bättre att de bästa samlas på ett ställe, Boråsområdet kan få visa upp vilka fantastiska unga innebandyspelare det finns i stadens område och så får de stora klubbarna äntligen upp ögonen för Boråsområdet!

Nu är nog chansen ändå väldigt lite för att något sådant skulle ske och jag ser den som mer eller mindre OMÖJLIG, jobbar i Borås på innebandygymnasiet där och ser tyvärr hur klubbarna i området i stället ”tar ut varandra” mer än de vill samarbeta och genomföra något riktigt stort och bra.

 
IF ELFSBORG + INNEBANDY = SANTDet var som sagt inte tal om att föreningen skulle starta en innebandysektion eller ett lag, utan det var faktiskt så att jag fick äran att träna detta lag i innebandy (!) under ett pass i Boråshallen, vilket var riktigt kul.

Upplägget blev följande:

1:1) Grunduppvärmning i löpfas med olika uppvärmningsövningar för kroppen

2:1) Passning och mottagningsövning i tempo och accelerationsfas

3:1) Målvaktsuppvärmning på halvplan , 2 sidor
3:2) Halvplansövning, 2 sidor: Uppvärmningsskott med fokus och koncentrationsmoment
3:3) Halvplansövning, 2 sidor: Passningsdel och avslutningsmoment
3:4) Halvplansövning, 2 sidor: Sidoskott och vridningslöpningar med tempotryck

4:1) Helplansövning: Passningar i tempofaser och direktskottsavslutningar
4:2) Helplansövning: Tempofaser med mottagningsmoment och 1-1 situationer

5:1) Helplansövning: Spelutvecklingssituation 3-2 och spelvändning med målvaktsutspel

6:1) Speldelen i 3 lag där fokus endast låg på spel utan taktiska direktiv


Passet kändes bra och spelarna jobbade faktiskt hårt och intensivt, och det svettades rejält på många håll.

Flera utav spelarna höll en betydligt bättre innebandyklass än vad jag trodde och måste säga att en kille som Martin Ericsson hade det som behövdes för att vara en bra innebandyspelare, fast spel på någon högre division hade det dock ändå inte räckt till. Han var klart den bäste spelaren utav samtliga.

Emir Bajrami var också en spelare som hade en hel del klubbteknik och tempo i sig, fast skärpan i avslutningarna var väl kanske inte den allra bästa ibland, där hade det allt behövts slipas lite till!

En som var riktigt rolig att ha med på passet var Mathias Florén, vilken hela tiden kommenterade sina lagkamrater på ett sätt ”med glimten i ögat” och som lyfte hela passet på ett mycket positivt vis. Han var en riktig pådrivare och en person som jag tror tillför massor lagmässigt i IF Elfsborg.

Under momenten vi genomförde så small det riktigt gott mellan varven, och IF Elfsborgs målvakt Andreas Andersson fick flera gånger känna på hur det var att stå i mål ”på riktigt” i innebandy. Andreas har faktiskt spelat i IBK Alingsås en gång i tiden så han var inte helt oduglig utan man såg att det fanns ”innebandyrutin” i hans sätt att agera som målvakt mellan stolparna.

James Keene hade ett par härliga avslut men också avslut som man undrar lite hur de egentligen var möjliga att genomföra, ens om man försökte med det.
Ett utav hans skott satt nämligen högt upp på matchtavlan där siffrorna brukar stå, och ni som har vart i Boråshallen ni vet att denna tavla sitter högt upp i hallen, och då menar jag högt upp (!!!). Så måste säga att sätta ett skott där upp är kanske mer en styrka än svaghet, fast eftersom det var uppvärmningsskott så kanske man kan ta skottet för en ganska "ofokuserad handling" (hahahaha).
Dock var herr Keene en riktigt härligt typ och han tyckte om innebandy, vilket han aldrig hade provat på tidigare. 


Att ha fått genomföra ett pass med IF Elfsborg och lett dem i ett innebandypass var en rolig del och ett ”avbräck i vardagen” som kändes helt rätt och riktigt kul!

 

Som IFK Göteborgare, vilket jag så klart inte berättade under passets gång, så får jag ändå önska laget lycka till nästa säsong, dock inte för mycket bara, Blåvitt är fortfarande den stora ”fotbollskärleken”!
Detta innebär att den signerade tröjan som jag fick utav IF Elfsborg med största sannolikhet INTE hamnar på väggen hemma! Men en kul gåva och ett minne som man ändå får spara.

 
De bilder som togs i hallen under passet kan vara kul att plocka fram vid något tillfälle och visa för fotbollsälskande gulsvarta kompisar, detta så de får vara lite extra avundsjuka!
Skall se om jag också kan få ut dem här på sidan vid något tillfälle!


Kommentarer
Postat av: Czitrom András

Kul grej Micke.

- Bajramis klubbteknik lärde han sig i Köping:)Hälsningar: András

2009-11-20 @ 11:49:50
URL: http://andrasczitromfloorball.blogg.se/
Postat av: Daniel

Låter som ett pass man skulle skådat från läktarplats! Kul att få en sådan tränaruppgift! När kommer fotona?

2009-11-20 @ 16:09:50
Postat av: Andreas N

Att Elfsborg skulle klara att ha juniorallsvenska i staden tror jag faktiskt, bra tanke. Låter som du haft ett roligt pass med många skratt!

2009-11-21 @ 00:37:39
Postat av: Linus

Grymt kul det måste vart att träna IFE!

2009-11-21 @ 12:40:56
Postat av: #77

Grymme pass alltså

2009-11-21 @ 13:56:32
Postat av: Stefan A

Kan inte du blogga lite om dina tankar om den där satsningen i Borås kallad Borås United FC. Vore kul att se vad du tycker och tänker om detta och om det verkligen finns möjlighter till detta i Boråsområdet.

2009-11-25 @ 12:32:54
Postat av: TILL STEFAN A:

Visst har jag tankar om denna satsning, och ser den näst intill omöjlig, på många sätt. Men kanske borde ta mig lite tid och skriva lite om det, detta "retar alltid någon" och kan bli kul. Vi får se Stefan. Tack för du läser bloggen! / Micael Svensson

2009-11-25 @ 12:56:15
Postat av: Mathilda K

haha stackars dig som fick den tröjan! Jag håller helt klart oxå på IFK!

2009-11-26 @ 20:10:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0