Hyllningar till en av världens störstaIDAG går en epok i graven, en av de största lämnar fotbollens finrum.


Byter alltså sport idag, detta bara för att ta av mig hatten, buga och bocka, och kanske till och med fälla en tår när "Kungen av San Siro" faktiskt idag, söndag 24 maj 2009, tar av sig sin Milantröja, lättar på sitt lagkaptensband och skriver historia när han lämnar den Italienska fotbollsplanen som spelare.


PAOLO MALDINI, är en fantastisk fotbollsspelare och har varit en förebild, pådrivare och ett ansikte utåt, inte bara för Milan utan för hela den Italienska fotbollen.
Nummer 3, Paolo Maldini, iklädd Assosiazione Calcio Milan tröjan.Jag sitter inte här som ett Milanfans och skriver detta utan som en person med respekt gentemot kanske en av de största vi haft på den Italienska fotbollsplanen.

Idag, efter 901, ja hör och häpna, 901 matcher, är det färdigspelat i Milantröjan för den alltid lika populära spelaren Herr Maldini.

26 titlar får han bära med sig i bagaget, vilket bara det är fantastiskt stort.


Spelaren med nummer 3 på ryggen kom till Milan som 10-åring och har sedan aldrig lämnat sin hjärtas förening, han har alltid varit Milan trogen.

Kan en saga skrivas bättre, sagan om 80, 90 och 2000-talets Italienska ansikte utåt i fotbollsvärlden.

En jämförelse är till exempel att om äldre stora spelare ,som hållit på ett tag, skall kunna uppnå det som Paolo Maldini gjort, spelare som exempelvis Ryan Giggs, så får dessa förmodligen hålla på i ca 10 år till för att kunna uppnå allt som Maldini kommit upp i, och kanske räcker det inte ändå.Paolo Maldini har, som kapten, lyft en massa segerpokaler
under sin långa och trogna karriär i AC Milan.


Paolo Maldini, född 1968, i Milano, debuterade redan som 16 åring i A-laget med Milan, men fanns redan i klubben som 10 åring.

Han formades snabbt till en utav världens bästa vänsterbackar, kanske just världens bästa.

Maldini gjorde sitt första stora mästerskap redan 1988, detta då han representerade Italien i EM.


Ingen spelare har spelat så många säsonger i serie A, i en och samma klubb, som Maldini gjort.

Maldini är också den enda spelare i serie A som spelat över 600 ligamatcher.


2005 utsågs Maldini, 37 år gammal, som Europas 5:e bäste fotbollsspelare, något som är mycket ovanligt för en spelare i den åldern, men framförallt också för en försvarsspelare.


Hösten 2006 fick Maldini pröva hur det var att agera fotomodell, detta när han under höstmånaderna detta år var H&M ansikte utåt i marknadsföringen.I ett pressmeddelande 25 oktober 2008 meddelade Paolo Maldini att han efter säsongen 2008-2009 slutar med fotbollen, och där är vi alltså nu, 24 maj 2009 och sista matchen med Milan är spelad.

"Sagan Paolo Maldini" är över.


Kanske, kanske får Milan se en Maldini i framtiden på backen igen, men då inte Paolo Maldini utan sonen Christian, vilken faktiskt spelar just back i Milans ungdomslag.


Vill bara göra som en del spelare i Italienska fotbollsligan gjort under några tillfällen, "när de tillbett högre makter", sätta ihop mina händer, titta upp i skyn och tacka Maldini för att han funnits med i Italiensk fotboll.

Men vem vet kanske han kommer tillbaka som tränare eller ledare i framtiden, då förmodligen i Milan och ingen annanstans.
Sagan om Paolo Maldini är över, 24 maj 2009.


Tack Paolo Maldini för fantastiskt många bra år inom den Italienska fotbollen i serie APaolo Maldini från ung till "gammal", dock alltid ändå iklädd samma
trogna tröja, den röda Milantröjan.


Kommentarer
Postat av: "Juvefan" (Joakim)

Spelar ingen roll vart han spelat, håller med dig. En storhet går i graven. Hörde att ingen mer någonsin skall få spela med nummer 3 i Milan, sådant är respect!2009-05-24 @ 20:16:15
Postat av: #77

Håller med Maldini är en av de största!

2009-05-25 @ 11:58:00
Postat av: Andreas N

Håller med er alla, Maldini är värd alla hyllningar han kan få!

2009-05-25 @ 23:09:14
Postat av: Mikael Berg

Förbannat bra skrivet. Håller med dig, vilken legend han är. Vilket föredöme.

2009-05-26 @ 09:48:50
URL: http://www.mibbe.com
Postat av: Till "Berg":

Tackar för de vänliga orden om texten, och tror att de flesta fotbollsfantaster, de äkta, älskar denne spelare oavsett vilken klubblogga han har på bröstet /Micael Svensson

2009-05-26 @ 12:35:38
Postat av: Jocke

Bra skrivit, om en som är värd den respekt som en stor man skall ha!

2009-05-26 @ 23:03:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0