Han är innebandymedians ansikte utåt


Då var det dags att presentera åter en FAVORIT I REPRIS, detta då det vart mycket tal om när jag skall köra en intervju igen på bloggen.
Tar tillfället i akt och då i stället lägger ut en intervju från 1 år sedan, detta med mannen som är vår innebandymedias ansikte utåt, Magnus Fredriksson. 



Han är Innebandymedians ansikte utåt

Han heter Magnus Fredriksson och är innebandymagazinets grundare. En person som verkligen "brinner för" innebandyn och som betytt mycket för sporten. Visste ni exempelvis att det är på grund av Magnus och Innebandymagazinet som vi har fått fram effektiv speltid, att namnet zorrofint uppkom eller att VM avgörs nu mera i december.


För långa köer i ungdomslagen

Magnus startade sin innebandykarriär, som seniorspelare, 1989 men hade långt innan detta ett gediget intresse för den "nya" sporten. Under sina spelår växte intresset mer och mer för ledarskapet och domarskapet. Detta gjorde att Magnus så småningom tog ett domarcertifikat och dömde innebandy under hela 12 år. Med ledarskapet kom också tränarbiten in och där blev det några säsonger som tränare på elitnivå för damlag.
På ungdomssidan tycker Magnus dock att det är för mycket fokusering på krångliga övningar där man får stå i kö alldeles för länge.

- Ja, många ungdomsledare idag krånglar till det alldeles för mycket med invecklade övningar. Detta gör också att man ser spelare stå längre tid i kö än vad det gör något i rörelse ute på banan, vilket är totalt fel. Med detta når man ju inte den utvecklingen på ungdomssidan som vi vill ha.

Vi kan inte annat än att hålla med Magnus och hoppas på att detta ändras mer och mer ute i våra idrottshallar.


Hårt arbete och fanatisk kärlek

1997 grundades Sveriges största medietidning inom innebandy, Innebandymagazinet. Det var då som intresset för innebandyn tog ytterligare ett steg framåt.

Innebandymagazinet är en tidning som är fylld av intressanta artiklar och med massor av bra intervjuer och reportage.

- Ett innebandymagasin, eller vilken tidning som helst, måste innehålla intressanta artiklar, krönikor eller reportage, annars får den inte den statusen som man vill åt. Läsarna måste ju tycka att tidningen är intressant, förklarar Magnus.

Genom hårt arbete och, enligt Magnus själv, en fanatisk kärlek till innebandyn, så var det detta som ledde till att Innebandymagazinet idag håller den höga klass den gör.

- Det finns aldrig några genvägar till att lyckas med något. Man måste helt enkelt jobba hårt och älska det man gör. Vi lyckades i början att skapa en intressant tidning med mycket små resurser, detta på grund av att vi älskade det vi gjorde.

Att inspirera och underhålla

Magnus försöker alltid att få fram intressanta reportage till varje nummer och är öppen för alla idéer som strömmar in.

- Man måste helt enkelt lyssna på vad våra läsare också vill läsa, utan dessa så funkar ju inte vår tidning.

Innebandymagazinet bygger på att i varje nummer skall det finnas något som intresserar varje läsare och att det alltid är någon artikel som skall tilltala den enskilda läsaren.

- Viktigt att ha en bred blandning på det vi gör, alla skall ju känna att de är nöjda med varje nummer som utkommer. Vi vill att tidningen skall inspirera och underhålla våra läsare på ett så bra sätt som möjligt, förklarar Magnus.


Magnus tycker att innebandyn i media idag är oerhört underskattad. Han tycker att det skrivs för lite och att sporten får för lite uppmärksamhet.

Och det är ju faktiskt så att många sportredaktioner faktiskt inte heller verka kunna något alls om en av de största sporter vi har i Sverige (amazingfloorball.coms annmärkning).


Magnus tror dock att innebandyn kommer få en större uppmärksamhet i framtiden. Även hans tidning kommer att utvecklas enligt honom själv.


- Tror Innebandymagazinet kommer växa ännu mer men att även de stora tidningarna kommer få upp ögonen för sporten mer. Innebandyn som sport bara växer och växer i världen och så lär det fortsätta göra, den har kommit för att stanna.



Intervju i 10 timmar

Den absolut längsta intervjun som Magnus genomfört är den med "legenden" Magnus Augustsson. Intervjun gjordes i november 1998 och uppskattas ha hållit på i hela 10 timmar (!!). Annars är den mest minnesvärda och roligaste intervjun med "Zorrokungen" Janne Thääke.


- Vi tog hit Thääke till Göteborg och han fick visa alla sina zorrokonster. Det var otroligt roligt och ett minnesvärt tillfälle.


Magnus tycker också att det alltid är lika roligt varje gång att samspråka med eller intervjua Kent Sjögren.


Ordnade effektiv speltid

Innebandymagazinet har varit med och påverkat innebandyn på fler sätt än vad många kanske tror. Att det var tidningen som kom på namnet "zorrofint" visste du säkert inte eller att man faktiskt var med och lyckades få VM i innebandy att flytta från maj till december.


- Ja , det har faktiskt vart mycket vi påverkat innebandyn med. Den effektiva speltiden tycker jag var bra samt att vi fick IFF att förstå att det var bättre att lägga VM i december än i maj då alla spelare mer eller mindre i världen slutat att spela för säsongen. Detta gör VM nu ännu intressantare, eftersom spelarna bör vara i sin absolut bästa form mitt i säsongen.


Att flytta VM är en stor sak som Innebandymagazinet vart med och påverkat, och vi håller definitivt med Magnus att VM nu kommer få ett betydligt mer intressantare, stabilare och starkare spel, detta framför allt kanske för de "mindre" nationerna.


Snabbrundan med Magnus Fredriksson


Smeknamn: Fredriksson
Uppväxtort:Göteborg
Utbildning: [Magnus Innebandymagazinet] Gymnasium, diverse mediautbildningar
Favoritmat:Pasta
Favoritdricka: Mjölk
Tipsar om resmål:Las Vegas, stan som aldrig sover, eller Prag
Bästa filmen: KISS Meets the phantom of the park (78)
Ser mest på tv-kanal:SVT
Favoritspelare innebandy: Historiskt: Magnus Augustsson Nu: Mika Kohonen
Favoritlag: Kärra IBK
Roligaste person att ha intervjuat: Zlatan Ibrahimovic

Visdomsord: "Fortsätt spela innebandy trots att du fyllt 35" eller "Imorgon blir det säkert bättre väder".



Kommentarer
Postat av: Mattias

Om Magnus är medians ansikte utåt är jag fan Jesus!

2009-05-31 @ 20:48:34
Postat av: #77

Kanske skall vara glada att det finns ett innebandymagasin, och någon som håller i det. Detta i stället för att vara avundsjuka. För det är väl alltid det detta handlar om till sist! Heja Magnus och innebandymagasinet, tack för att ni finns!



2009-05-31 @ 22:11:46
Postat av: #Palle

Håller med tidigare inlägg. Jäkligt kul och viktigt att innebandyn har ett forum som Innebandymagazinet.

Vi behöver alla "krigare" som vill vara med att göra sporten till världens största.

2009-06-01 @ 10:46:51
Postat av: Till alla som tycker till:

Jag anser själv att innebandymagazinet (med z) är fantastiskt bra att det finns, och Magnus som person är en mycket bra kille som verkligen vill lyfta innebandyn framåt. De som klagar har förmodligen inte koll på vad Magnus vill uppnå, och vilket jobb han lägger ner! / Micael Svensson

2009-06-01 @ 13:03:03
Postat av: Lizzie

Bra intervju Micke!

2009-06-02 @ 12:03:47
Postat av: litet fel, annars bra

det var inte magasinet som kom på zorro, däremot skrev de mycket om det så att det blev kännt. stor skillnad. http://www.innebandyhistoria.se/Artikelsida/tabid/54/articleType/ArticleView/articleId/8/Zorrofinten--utvare-och-dess-historia.aspx

2009-06-02 @ 13:53:01
Postat av: Rolle Stoltz

Ganska stort fakta fel av den där sajten. Det är fel, den där texten finns inte någonstans och är mer något som någon har hittat på för att inte ge magget cred för sin namnidé. Krönikan har aldrig existerat utan har bara blivit något som några här ljuger om!

Om inte jag minns fel började Innebandymagazinet skriva ordet zorrofint många år innan text SIBF tog efter det namnet.

I övrigt är det inte ganska mycket fel i den där fakta-sajten överhuvudtaget?

2009-06-02 @ 14:57:15
Postat av: till rolle:

plocka fram maggets gamla jubileumsnummer och så ser du i deras egen text att de medger att de inspirerades av någon annan, dvs inte komm på det själva

2009-06-03 @ 13:56:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0