FINAL 4 i Leipzig


FINAL 4 I Leipzig, Tyskland

  

Har under helgen som gick, 15-17 maj, besökt Tyskland (igen), främst för att titta lite på en del spelare som kan vara landslagsaktuella men även för att skaka hand med yngre spelare, vara med i media för lite intervjuer samt även kommentera och "föreläsa" under en ledarutbildning.
Allt skedde under arrangemanget FINAL4 i Leipzig.FINAL 4 är ett stort arrangemang arrangerat av DUB, Tysklands innebandyförbund, och en hel del sponsorer. Under lördagen och söndagen så spelas det innebandy mer eller mindre dyngnet runt på en stor idrottsanläggning.

Förutom innebandyspelandet i hallen så bedrivs det även föreläsningar inom idrott, det hålls presskonferenser, olika cateringfirmor har olika matställen på plats, den finns små barer uppsatta, coverband spelar samt massor av annat.FINAL 4s huvuddel är att de 4 bästa seniorlagen på herrsidan spelar semifinaler under lördagen samt finalen under söndagen, och där emellan spelas det också massa småmålsturneringar för barn i hallen, en sak som gladde mig mycket. Det är jätteviktigt för tysk innebandy att få barn i tidig ålder att lära sig spela innebandy och tycka om sporten, och efter helgen känns det verkligen som mantagit ett stort steg mot detta i alndet.

Kanske skall man även nämna att under den sena lördagskvällen, mellan 21.00-03.00, så spelas det även småmålsturnering för vuxna, mixade eller omixade lag. En turnering där lag från hela Tyskland deltar och har kul tillsammans.

EN PERFEKT INRAMNING MED ANDRA ORD!Att ett land i Europa arrangerar sådana här tillställningar är härligt att se och det är verkligen med "ära" man är på plats under dessa intensiva dagar.Under lördagen spelades semifinalerna mellan MFBC Löwen Leipzig och BAT Berlin, vilket resulterade i en oväntad seger för Berlin med hela  10-5, samt att i den andra semifinalen slog storfavoriten Sparkasse Weissenfels enkelt tillbaka CFC Leipzig, detta med komfortabla 9-4.
Spelarna i BAT Berlin i segerglädje efter att lite överraskande slagit ut
MBFC Löwen Leipzig i semifinalen i cupen under FINAL 4.


Att Berlin tog sig till final var en stor överraskning för mig, men även för de flesta i hallen tror jag. Det har under massor av år alltid handlat, i första hand om Weissenfels, men sedan MBFC Löwen Leipzig.

Varför Berlin slog ut MBFC under semifinalen tycker jag berodde mycket på att Berlin såg alertare ut, spelade smartare hela matchen igenom och coachade utan tvekan klart bäst.

I FINALEN under söndagen slog sedan , som vanligt, UHC Weissenfels sina motståndare, denna gång BAT Berlin (8-3), och kunde på så vis ta hem cuptiteln för andra året i rad. Detta helt rättvist.


     
UHC Weissenfels firar       "Vandringsstatyn" höjs
segern i DUBs cup 09.        till skyn av UHC Weissenfels.


På plats i hallen för att ta del av de 2 semifinalerna och finalen var 3 välfyllda läktare samt en mindre läktare med mycket yngre supportrar, vilket kändes extra trevligt för atmosfären i hallen.
Som vanligt var det alltid bra tryck på UHC Weissenfels supportrar.
Det bankades på trummor, det sjöngs och det tutades som aldrig förr i hallen.


"ETT FANTASTISKT BYGGE"

Sporthallen, vilken jag skulle beskriva som en mastodont koncerthall eller kanske ännu mer som en stor gammal, mycket vacker och ljus ståtlig mässlokal. Ett fantastiskt bygge, även om det faktiskt också märktes att golvet till viss del var av det lite äldre slaget, och av byggnaden att urskilja så låg det faktiskt mycket "DDR" bakom det, men detta på ett mycket positivt sätt.


Att ha fått vara med under helgen och bland annat också dela ut priser till de barn som deltagit i de mindre spelklasserna, och hänga en medalj runt halsen på dem, är mycket glädjande, och det är framförallt kul att se barnens glada ansikten när detta sker. barnen är framtiden för allt, inte bara innebandyn!Har fått med mig mycket från helgen och nästa steg blir nu att ta ut den landslagstrupp vilken kommer att representera Tyskland då vi åker till Tjeckien för 3 landskamper i September månad, något som man självklart redan längtar mycket till.

Att få möjligheten att ta sig an Tjeckien, ett av världens bästa landslag i deras hemland är en stor utmaning, RIKTIGT STOR!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0