Portarna till SM BLOGGEN har öppnats

Måndag 2009-03-30

  

Då var portarna öppna till årets SM blogg 2009, i Nyköping.


För er som inte är på plats och följer våra "gula kycklingar" där uppe så finns nu här en möjlighet att hänga med på vad som sker under SM, detta både genom matchreferat, spelarintervjuer, ledartankar, statistik samt massa annat.


SM BLOGGEN skall försöka att uppdateras minst 2 ggr varje dag (under sm-spelet), detta för att ni som är trogna "Västgötafans" skall kunna följa lagens frammarsch i Nyköping, 2-5 april 2009.

Västergötlands P17 lag fick förra SM 2008, detta i Sundsvall/Timrå, pryda sig med en BRONSMEDALJ, vilket var skönt då det under några år vart "fattigt på medaljer" för Västergötland.

VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG P17 , SM 2008, SUNDSVALL


BRONSLAGET i SM 2008TANKAR INFÖR ÅRETS SM 2009:


Redan nu tänkte vi bjuda på lite "upptaktstankar" från två av spelarna som är med i årets trupp, dettaa på killarnas sida, P17-laget.


Calle Johnsen, Borås IBF Thunders, med moderklubb Rångedala IK, gör sitt andra SM, detta då han som spelare född 1992 var med i det yngre laget föregående år.

Nu tar han sig alltså även in i årets äldre trupp, som ett år yngre spelare, och det är med stor enthusiasm han ser fram emot SM i Nyköping.


-         Jag har visserligen vart sjuk under några dagar nu och missade den sista samlingen med truppen, men ser fram emot SM på ett bra sätt. Behöver lite av detta just nu då man tappat lite glöd på innebandyn på hemmaorten. Distriktslaget är ju lite extra att få vara med i så det känns skönt att åka iväg med detta lag till Nyköping.Calle Johnsen tror att det kommer bli tufft på SM, och att Västergötland måste spela på absolut toppnivå för att ta sig långt i turneringen.


-         Det är alltid så på ett SM att det är små marginaler som avgör, och det kan nog faktiskt gå hur som helst. Spelar vi som jag vet att vi kan i Västgötalaget så blir det nog vi och Dalarna som kommer toppa vår grupp och ta sig vidare, men det kommer blir jämt.
IBK Alingsåsaren Kevin Keijsner, vilken för övrigt fick uppsöka ett sjukhus efter distriktslagets sista samling, tror också att det kan gå bra för Västergötland på killsidan.


-         Ja lite ont har man efter sista samlingen, fick ju bland annat sy 2 stygn i ögonbrynet efter en duell vid motståndarmålet. Man måste kriga lite extra framför kassen och får inte vara rädd för det, även om det ibland kan utmynna i en liten skada. Motståndaren som träffade mig nära ögat med sin klubba gjorde det inte med flit, utan det är sådant som händer.


-         Jag tror att vi kan ta oss vidare till slutspelet i SM och där göra riktigt bra ifrån oss. Vore kul att få ta med sig en medalj hem även denna gång.Kevin Keijsner var med även förra året, när det blev brons, och han tycker att det som saknas i årets trupp är den där obligatoriska målskytten.


-         Finns ingen Rikard Hessmer (Hide-a-lite Mullsjö AIS) eller Marcus Nilsson (IBK Lidköping) i laget och det gäller för alla att ta mer ansvar nu. Kanske finns det någon som blommar ut under SM och gör massor av mål, vilket behövs om vi skall gå långt i turneringen.


-         Årets trupp har där emot 3 bra formationer och är nog jämnare där över lag, vilket gör att vi kanske som en större helhet kan skapa lika mycket som förra året, avslutar Kevin.

POJKAR 17 GRUPPEN:


VÄSTERGÖTLAND IBF

DALARNA IBF

HÄLSINGLAND IBF

GOTLAND IBF

VÄSTERNORRLAND IBF

  

Speltider:

Fredag 11.00 Västergötland IBF  - Dalarna IBF

Fredag 18.00  Gotland IBF - Västergötland IBF


Lördag 07.30 Västergötland IBF - Västernorrlands IBF

Lördag 18.00  Hälsingland IBF - Västergötland IBF


Samt eventuellt slutspelFLICKOR 17 GRUPPEN:VÄSTERGÖTLAND IBF

STOCKHOLM IBF

GÖTEBORG IBF

HALLAND IBF

VÄSTERNORRLAND IBF


Speltider:

Fredag 07.30  Stockholm IBF - Västergötland IBF

Fredag 18.00  Västergötland IBF - Göteborg IBF


Lördag 07.30 Västergötland IBF - Västernorrlands IBF

Lördag 12.45  Halland IBF - Västergötland IBF


Samt eventuellt slutspel


Kommentarer
Postat av: JONAS

Önskar distriktslaget lycka till i sm, och att du coachar dem bra, vilket jag vet av erfarenhet att du alltid gör!

2009-03-30 @ 18:58:50
Postat av: #77

Lyckkkkaaaa tillllllll i sm

2009-03-31 @ 13:23:05
Postat av: Anette

Önskar er stort lycka till i sm i oxelösund/nyköping i helgen som kommer

2009-03-31 @ 21:12:43
Postat av: Johan C

Lycka till i sm Västergötland, både Pojk och flicklaget. Hoppas att ni kan bringa med er någon medalj hem till vårt vackra landskap.

2009-04-01 @ 06:45:17
Postat av: #13 Fredrik

Västergötland go go go go

2009-04-01 @ 16:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0