Intervju med "Legenden"

Nedan följer en intervju med en spelare som jag hade "äran" att få vara tränare och coach för under säsongerna 2004-2006, Tomas Andersson, då i 0302 IB från Lerum/Gråbo.


"Legenden"


Efter flera år som hårdskjutande spelare i PIXBO, professionella säsonger i Schweiz och massor av a-lagssäsonger bakom sig är Tomas Andersson en legend inom innebandyn, i alla fall i mitt och många andras tycke.TRIVDES I 0302 IB


Tomas Andersson, född 1968,  har en gedigen karriär bakom sig och har alltid varit en riktig poängmaskin, oavsett ålder och klubb. Under ett par år representerade Tomas Andersson klubben 0302 IB från Gråbo/Lerum, en förening som inte finns längre, detta efter den så kallade sammanslagningen i Lerum av föreningarna Pantern IBK och 0302 IB.
En sammanslagning som gjorde att Tomas Andersson valde att lämnade den nya föreningen.

I 0302 IB hade flera fina innebandysäsonger bakom sig, där han faktiskt inte bara var en pålitlig spelare utan också i slutet ordförande i föreningen.


- Ja, det var inte för inte som man satt i en bil och åkt de 6 milen till träning under några år nu. Men 0302 IB har givit mig massor av roliga innebandystunder och det var svårt att släppa taget om denna välorganiserade förening.


Under åren i Schweiz, Alligator Malans samt Grasshoppers, blev skytten från Sverige respekterad idol för många. En "idolstämpel" som faktiskt fortfarande sitter kvar när vi lyssnade till vad exempelvis den 24 årig Schweiziska spelaren Guy Teulings i Kloten Bulach Jets hade att säga om Tomas Andersson.


Klart att man minns honom, eller minns och minns men alla vet i alla fall vem han var. Han var ju utsedd till den bästa spelaren i ligan ett par gånger och de äldre spelarna här nere pratar fortfarande faktiskt om honom, säger Guy.


Tomas fullkomligt öste in poäng i Schweiz och fick samtidigt möjligheten att lära känna ett nytt land och ett nytt språk.


-  Det var kul att lära sig tala Tyska, vilket fortfarande sitter i ganska bra, men samtidigt var det ibland segt att vara i ett annat land och en annan kultur. Att man som i Sverige bara går hem till sina kompisar under kvällarna och ser på en film och snackar fanns inte där nere. I stället hamnade man ensam i sin lägenhet, vilket var riktigt tråkigt.


HANDLAR OM RÄTTA INSTÄLLNINGEN


Säsong 2004/2005 i 0302 IB minns Tomas Andersson mycket väl, han öste in poäng och var en av seriens absolut bästa spelare, även om han hade födelseåret 1968 och var något äldre än de flesta i serien. Under säsongen gjordes det mer än 70 poäng från Tomas klubba.


-   Spelar ingen roll när man är född, spelar man med rätta inställningen och viljan så producerar man ofta mycket mer än många, speciellt de som "tror" att de är bra och inte behöver slita för det.- Det gick rätt bra det året, 2004/2005, och det var riktigt roligt att spela då, fick en liten nytändning i och med nya tränaren i föreningen, roliga träningar samt att våran formation bestående av Mikael Skager och Mattias Olofsson fungerade otroligt bra. Vi öste in poäng och hittade varandra med förbundna ögon.RÄDDADE KVAR MARSTRAND IBK I DIV 2


Under säsongen 2008-2009 började Tomas Andersson att spela lite veteraninnebandy i Sportlife Kungälv IBK.En nedtrappning var alltså på gång, ända tills Marstrand IBK hörde av sig för att se om de kunde få hjälp av herr Anderssons rutin och målfarlighet , detta i jakten på nytt kontrakt i div 2.

Som 40 åring klev Tomas in i Marstrand, drog på sig matchtröjan, spelade 7 matcher och satte 17 mål, näst intill ofattbart.

Tomas spel och mål räddade kvar Marstrand IBK i serien, och även om inte allt kanske hängde på den rutinerade innebandyspelaren så vet vi som såg han, mötte han och blev bortfintad utav han att han dock var en stor del av Marstrand IBKs placeringsklättring i tabellen. 


EPOK GÅR SNART I GRAVEN


Efter alla sina elitseriesäsonger i Sverige och sina år i Schweiz samt spel i lag på "lägre nivå", som exempelvis 0302 IB, Marstrand IBK och Stenungsund IBK, så borde väl en spelare som Tomas snart lägga klubban på hyllan.
Eller kommer han att någonsin göra detta?

För oss som känner Tomas Andersson och minns honom som spelare så kommer det ändå den dagen då klubban "lämnas in på pension vara så att det är en riktig "epok som går i graven".


- Ja det är så att arbetet och familjelivet också tar en hel del tid och snart måste man överväga hur mycket man egentligen orkar med innebandyspelandet, försöker ju att bli rik på pengar nu i stället för rik på innebandykunnande, berättar Tomas och avslutar med ett friskt skratt. 


Kommentarer
Postat av: Blue Magic Man

Thomas är och förblir legend även här i Lerum!

2009-03-05 @ 21:38:18
Postat av: Andreas

Grymma avslut den j***n har. Sätter ju fn allt! Kul att ha fått äran och spela mot honom. Trevlig kille med.

2009-03-05 @ 23:18:42
Postat av: # 77

Den killen har magiska handleder

2009-03-06 @ 17:53:48
Postat av: #20 tt99

legenden är kung. han äger även enghav cup!!

2009-03-07 @ 16:11:17
Postat av: Carlsson

Andersson kommer alltid att vara king of the field

2009-03-08 @ 16:53:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0