SM 2009: MÅNGA misstag fällde Västergötland

Efter första matchen så var det mycket som blev fel med uppladdningen inför match 2.

Maten som killarna skulle få i sig när vi kom tillbaka blev försenad och i stället för att äta 10.30 så fick den sista personen i gruppen mat klockan 11.15,
INGA OPTIMALA FÖRUTSÄTTNINGAR med andra ord!

Att detta sker i ett SM är inte bra, detta med tanke på att kosten är så ofantligt viktig, framförallt då man spelar tre matcher under en och samma dag.

Laget var irriterade på både kockar och folk runt laget, men detta försökte vi i ledarstaben dämpa en del, detta för att försöka få spelarna fokuserade på det de skulle.

Tyvärr så speglade all denna irritationen av sig under lagets andra match och detta tillsammans med de dåligt förberedda kostmässiga delarna gjorde att laget hade tunga kroppar och huvuden, när man tog emot Västerbotten klockan 12.30 i Collegiumhallen i Linköping.

Man beskyller egentligen ingen, och vill heller inte kasta någon skit på kockarna, detta då dessa tjejer faktiskt var helt oskyldiga till insidenten. Dock så är allt en fråga som måste tas upp och som inte får ske under sådnan här sammanhang i framtiden. DET BLIR FÖR STORA IRRITATIONSMOMENT FÖR TRUPPEN!

Matchen mot Västerbotten började ganska bra, målmässigt I alla fall, även om laget kändes tungt och att snacket inte riktigt fanns där. Många huvuden hängde och det syntes faktiskt att spelarna inte riktigt hade "fulladdade batterier" i kroppen.

Ledning 2-0 efter de första spelade 15 minuterna kändes ändå skönt eftersom Västerbotten inte var ett speciellt bra spelande innebandylag. Fast sägas skall att Västergötlands målvakt Rasmus Oliw var den enda som faktiskt såg till att det var just ledning för Västergötland i matchen. Han räddade allt i mål, och detta var inte lite vill säga, med tanke på alla de misstag som de sega Västgötaspelarna bjöd sina motståndare på.

Period två fortsatte i samma sega tempo från Västergötland, medan Västerbotten spelade upp sig en del. Perioden slutade ändå 1-1 och Västergötland gick till vila med ledning 3-1 inför de sista 15 minuterna av matchen.

Sista perioden blev ett svar på att årets SM inte går Västergötlands väg. Laget har fasligt svårt att få in bollen i mål och spelet låser sig mycket.

Det så fina och bra spelet från hösten 2008, och uppladdningen inför SM, är som helt bortblåst här uppe i Linköping.

Västerbotten vänder matchen i sista perioden och vinner till slut med 4-3, efter det att spelarna från de mer norra delarna av landet vunnit de sista 15 minuterna med hela 3-0.

DOMARMISS VÄNDE MATCHEN

Det som vände matchen mot Västerbotten var faktiskt 2 domartavlor, fast även om laget egentligen inte vill ha detta som hela bortförklaringen så var det faktiskt en stor bidragande orsak till förlusten.

Situation 1:

En Västgötaspelare kommer fri med målvakten, blir slagen på klubban av en back som kommer löpande bakom honom, INGEN ÅTGÄRD!

I stället vänder Västerbotten spelet och gör MÅL!

Situation 2:

En Västgötaspelare blir trängd mot sarg, domaren visar fördel, Västergötaspelaren löper vidare med bollen, och får då ett slag på klubban, detta bara ett par sekunder efter första händelsen.

I stället för utvisning för upprepade förseelser tar Västerbotten bollen, vänder spelet och gör MÅL, igen!

= TVÅ situationer som faktiskt blir matchavgörande!

Jesper Sankell

För sitt fina och tekniska spel samt sina offensiva kvalitéer.

Rasmus Oliw

Grym insats i målet och en bidragande orsak till att laget höll tätt så länge och var i ledning stora delar av matchen.