INGEN ELITVERKSAMHET I SJUHÄRADSBYGDEN

  

Det är beklagligt att kunna konstatera att en satsning mot en elitverksamhet tyvärr nog aldrig kommer att kunna fungera i sjuhäradsbygden, i alla fall inte om det ser ut som det gör i dagsläget.

Det är för det första alldeles för många föreningar i staden Borås som inte kan samarbeta på ett bra sätt, och många personer som faktiskt också jobbar helhjärtat för att prata ner de andra föreningarna.

Sådana människor, vilka jobbar ut efter att sänka de andra föreningarna, är tyvärr ganska svaga själva inombords och borde kanske se om sitt eget hus först innan de svärtar ner de andra människorna och lagen i bygden.


Bättre att hjälpa än att stjälpa heter det väl?


Att ledare i sjuhäradsbygden också redan på tidigt stadier är ute och värvar unga spelare till sina föreningar, eller nystartade föreningar, genom att göra så kallade hembesök, knacka dörr eller faktiskt till och med ringa upp spelare under skoltid är också "värvningsförsök" som man inte kan acceptera. Sådant MÅSTE Borås som stad och föreningarna kunna hantera bättre, det gynnar INGEN i längden.

Samma sak gäller värvningar av spelare mellan föreningar på seniornivå, här måste samarbetet och förståelsen för varandra också bli bättre, annars kommer alla till slut stå och stampa på en nivå där utvecklingen tyvärr avstannar.

Oavsett division, om det så är div 2 eller div 5, så måste en förståelse för föreningar och spelarna finnas, något jag som "innebandynörd" utanför sjuhäradsbygden sett alldeles för lite utav. Lag försöker värva spelare utan att föreningarna tagit kontakt med varandra eller till och med genomför "uppringningar" för att försöka värva spelare mitt i "brinnande säsong".

Detta är heller inte acceptabelt.

Sådant skall inte behöva förekomma!


Viktigt är att Borås som stad får behålla två riktigt bra seniorlag, på hög nivå, skapa status och till och med klättra i tabellerna. Spelar ingen roll egentligen vilken förening som bedriver denna verksamhet, men samarbetet mellan de andra måste finnas. Då kan man ju också skapa ett vänskapligt "utbyte" mellan varandra och hjälpa spelare att "klassas upp eller ner". Potential att ha ett topplag i div 1dam och herr, ett starkt juniorallsvenskalag samt ett USM lag som tar sig till slutspel varje år finns, bara man jobbar mot dessa mål. Lagen behöver inte ens finnas i samma förening, bara de finns och existerar via samarbete föreningarna emellan!

Nu befinner sig för många bra spelare i olika åldrar i olika föreningar i stället för att man skapar ett rykte om sig att i 033-området så finns en så väl stark ungdomsverksamhet som seniorverksamhet, inte bara resultatmässig utan även utvecklingsmässig. Ryktet som ett bra innebandyområde är väl ändå något som alla de som bor och jobbar med innebandy i området borde önska sig, hoppas jag i alla fall! Detta fungerar på flera andra platser i Sverige och borde också fungera i Boråsområdet, och kanske även i hela sjuhäradsbygden.

Att motarbeta innebandyns utveckling är bara ren dumhet och det tjänar faktiskt ingen på i längden. SAMARBETE och VÄNSKAP och VILJA att vilja prestera något har ALLTID vunnit i längden, och framförallt skapat bättre utveckling och förutsättningar!


DAGS ATT TÄNKA OM, alla innebandyföreningar i Borås. Jag tror att möjligheter att prestera och bygga något bra finns, men då måste många bara släppa sin stolthet och skapa sig ett intresse för sporten och dess utveckling samt våga se mot en god framtid med innebandyn i 033-området.


Många föreningar har goda idéer, bra tränare och välstrukturerade styrelsemänniskor, felet är bara att de befinner sig i olika föreningar och motarbetar varandra i stället för att samarbeta, något som man kanske borde tänka på i framtiden, eller rätt omgående om jag får tipsa.


Sjuhäradsbygden har potentialen att i framtiden vara en välstrukturerad del av innebandyn i Sverige, och inte som det är nu, vara en bygd man talar om i Västergötland och resten av Sverige och ibland faktiskt skrattar åt.
Detta är sorgligt men faktiskt sant!
Denna stämpel måste detta område få bort, och det snarast


Kommentarer
Postat av: Hans

Det här träffar så klockrent att det nästan inte är sant. Vi alla måste verkligen ta tag i det på det sätt som du beskriver,viktigt för vår kära stad. Hoppas på att detta kan hända någorlunda snart, framtiden och innebandyn i Borås är viktig! ALLA klubbar, och då menar jag ALLA måste se över sin verksamhet, och precis som du säger släppa lite av sin "stolthet". Bra blogg förresten, läser annars med men kommenterar sällan!

2009-01-23 @ 18:05:56
Postat av: Tommy N

Håller med i texten du beskriver, precis så här fungerar det. Har själv varit inne i verksamheten i stan på ett väldigt engagerat sätt och det är tufft ibland. Tycker det är onödigt med allt tjafs men tyvärr verkar vissa i vår knallestad tycka att det är sänkningen av andra föreningar som är det viktiga, inte själva ungdomsutvecklingen. Detta är rent ut sagt bedrövligt!

2009-01-23 @ 20:32:34
Postat av: Ronnie

Det här stämmer verkligen. Tror också vi skulle kunna vara elitmässiga om vi bara såg framåt och inte motarbetade varandra inom innebandyn. Bra tankar!

2009-01-24 @ 09:05:31
Postat av: #77

Verkar som detta är något de borde jobba med!

2009-01-24 @ 18:04:56
Postat av: Andreas

Man har hört mycket om detta och sedan faktiskt även fått svart på vitt att det faktiskt stämmer. Synd att det fungerar på detta vis, tjänar ju ingen av oss klubbar på. Hoppas på en bättre framtid!

2009-01-24 @ 23:33:01
Postat av: SVAR: Till föregående, borttaget inlägg!

"Mannen" med Ip adressen: 148.160.129.98 , vilken lade in senaste inlägget togs bort, detta då personen i fråga var anonym och inte hade något vettigt att komma med. Att vi sedan vet vem personen är gör inte saken bättre, detta då vi spårat ip-adressen till Dalsjöfors och sedan fått namn på användaren. Kommentarerna här skall vara befogade och bra och sedan bör man tänka till hur man formulerar och skriver de! Har man ingen "äkta fakta" bakom allt så skall man inte skriva!Kul att veta att du ändå tog åt dig,eftersom om man gör det så brukar det ju också vara något som man själv har skapat som man irriterar sig på! Tack också för läsningen av bloggen, du hade ju inte behövt läsa den ens...hahahaha! SE DET POSITIVA i TEXTEN i stället och de möjligheter som beskrivs och bedöms, potential finns, om man kanske inte tänker som du "min vän" / Micael Svensson



2009-01-25 @ 12:25:03
Postat av: Stefan

Din text är bra och jag hoppas verkligen att några saker förändras inom några år. Precis som du säger finns god potential att göra något bra i vår stad, hoppas de viktiga personerna kans e detta också. Det du gör på innebandygymnasiet gör DU rent lysande och det är vi evigt tacksamma för, finns ingen i denna stad som hade kunnat göra det bättre!

2009-01-25 @ 18:07:37
Postat av: #13

Bra och mycket tänkvärd text, lite av det stämmer faktiskt, eller det mesta om man skall vara helt ärlig. Dags att ta tag i allt då kanske! Sandared har organisationen, Rydboholm starka "äldre" juniorspelare, IBF bästa tränaren och IBK 7-härad lagen i högsta serierna, något borde vi få ut utav detta eller! Tror på en framtid i sjuhäradsområdet, gör inte du?

2009-01-25 @ 20:30:02
Postat av: Olausson

Detta är nog vad spelarna vill.

2009-01-25 @ 20:46:01
Postat av: Jonas S

Men vill styrelsepersonerna skapat något, tror inte det Olausson. Där vill alla visa att de bestämmer och är bäst. Bedrövligt men sant, jag vet vad jag talar om.

2009-01-25 @ 21:29:15
Postat av: Anonym

Censur är härligt

2009-01-25 @ 21:36:30
Postat av: Till alla "tyckare":

Kul att så många tycker till och har åsikter om texten, och SPECIELLT KUL att den anonyma personen, samma person som innan, ovan, "censur är härligt", hjälper till att höja besöksantalet på bloggen, TACK! KUL att du är inne så ofta och läser, även om "bullret från riksväg 40" måste störa lite extra där du sitter! Du vet ju sedan vart jag finns och jobbar så slå en signal om du undrar något mer, kanske du vill gästblogga...hahahahaha / Micael Svensson

2009-01-25 @ 22:29:36
Postat av: David

Ser att Borås är lite i likhet med Göteborg fast i mindre upplaga. Där har pixbo knappt några fans för alla andra klubbar håller sig till sitt, ett gemensamt boråslag med 500 på läktaren hade varit grymt istället för 5 lag med 100 pers vardera. Istället låta klubbarna jobba som de gör på ungdomsnivå men ha ett "elitlag" vore grymt.

2009-01-25 @ 23:24:59
URL: http://innebandydavid.blogg.se/
Postat av: ULF

Bra text då verkligen allt stämmer till punkt och pricka, du träffade allt det du skulle! Dags för alla att vackna upp och ta tag i innebandyn i stan och inte bara vara ute efter att sänka varandra och förstöra för varandra, det är ju vissa specialister på, tyvärr!

2009-01-29 @ 15:52:34
Postat av: Hans G

Hej!

Håller med Mikcael helt, har själv varit involverad och kan inte förstå att man inte kan sammarbeta bättre.

Det är inte lätt att sammarbeta när man är många, men om viljan fins så kan man alltid hitta lösningar och kompromisser.

Utan kompromisser så blir det inget!

För många starka viljor som inte kan samtala med varandra.

Förutsättnigar fins men viljan verkar saknas!

2009-02-09 @ 11:42:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0