0322 i innebandyns finrum


Innebandyn i Alingsåsområdet, eller rättare sagt 0322 området, måste förbättras avsevärt och lyftas mer än den gjort tidigare.
Området 0322 måste få upp ett intresse för innebandyn och för sporten som helhet.


IBK Alingsås är i alla fall ett steg i rätt riktning när man lördagen 17 januari fått tilldelat sig matchen Pixbo Wallenstam IBK mot Hide-a-lite Mullsjö AIS i Nolhagahallen i Alingsås.

Detta är ett bevis på att något görs för att försöka höja statusen på innebandy i mitt kära hemområdet.

Bra jobbat ni i IBK Alingsås som lyckats lyfta hit en intressant SSL match!Jag tror dock att det finns massor av mer kapacitet för att få innebandyn till en intressantare sport i 0322 området, men då krävs det mycket mer arbete runt detta, och massor av bra människor som drar i trådarna.


Tänk på att det är mycket som behöver göras innan man når ett bra resultat, och man måste också våga samarbeta och genomföra det man tror på, annars når man oftast inte de stora målen!


Nummer ett tror jag är att IBK Alingsås, vilka faktiskt är den starkaste innebandyföreningen i 0322 området, skulle behöva sälja ut sitt namn och skapa sig ett namn mer likt det som Caperio Täby FC, Hide-a-lite Mullsjö AIS eller Pixbo Wallenstam IBK innehar.
Tror då, i och med namnbytet, att nyfikenheten för föreningen hade kunnat höjas lite extra, både bland de andra företagen i staden samt i staden som helhet!

Det innebär att man måste jobba för att finna ett större företag som är villiga att satsa på:


•·         Den snabbaste växande sporten i världen

•·         Den absolut största växande sporten bland ungdomar i Sverige

•·         Den absolut roligaste sporten att se "live", på plats i en hall

•·         Sporten som har det lilla extra som många andra sporter inte har


Självklart så finns det folk från de andra idrotterna som inte tycker att ovan nämnda saker stämmer in speciellt bra på just innebandyn, men det är just de ovan nämnda saker man måste övertyga ett stort företag om att ta del del av och tro på.
Att de två första sakerna bland de 4 punkterna stämmer finns det fakta på, men de två understa är något man måste övertyga lite högre uppsatta människor på företag om, detta genom intressanta visningar och nyfikna presentationer.


Alingsås är dock en stad där det frodas företag på löpande band, och många stora företag har sin plats i Alingsås.
En del företag eller organisationer skulle säkert vara mycket intresserade av sin reklam på detta sätt, samtidigt som en förening i Alingsås skulle kunna få ta del av kanske 100.000-200.000:- extra i sponsorintäkter, varje säsong, under en 3-5 års period.
Intäkter som säkert är goda pengar för en förening.


Så helt omöjligt är det väl inte att det om några år kanske finns ett lag som heter följande i min hemstad:


•·         LUNA Alingsås IBK

•·         Karamellpojkarna FBC Alingsås

•·         Swedbank Alingsås FC

•·         Sportlife Alingsås IBK

•·         Alingsås STRÅLFORS FBC

•·         Autoliv 0322 Floorball Club


Vore faktisk både bra för innebandyn och staden om detta skulle kunna gå att genomföra.
Man kan alltid hoppas på det bästa!


Skulle man sedan kunna utveckla sponsordelen på ett sådant vis att man jobbar lite extra utefter en så kallad Eventidé, där man har ett par sponsorträffar dit lite intressanta föreläsare kommer, en restaurang som bjuder på någon god mat någon gång per säsong, detta i samband med match, eller att man kanske med hjälp av ett företag i staden kan genomföra en rolig resa för sponsorerna, så tror jag att detta också kan väcka intresset ytterligare.
Detta kan faktiskt öka samarbetet mellan företagen i staden också, något som förmodligen företagen själva skulle tycka vara kul och intressant.
På så sätt kan man också som företagare emellan byta erfarenhet, idéer och tankar.

Några föreningar i Sverige jobbar faktiskt på detta sätt, och det funkar fantastiskt bra, och dessa föreningars sponsorintäkter bara ökar från år till år, fler och fler företag vill alltså vara med.

Kanske något man i 0322 området skulle satsa lite extra på om något år?Många i mitt kära 0322 område har säker ännu fler idéer som jag tror att man måste sätta sig ner och genomföra bara.

Eller vad sägs om lite "extra" runt innebandymatcherna i staden där nya människor måste bege sig till hallen för att också se och upptäcka att innebandyn är rolig som sport.
Man kan ha så kallade uppvisningar av gymnaster, dansare, individuella träningspersoner av olika slag eller andra bra aktiviteter i pauserna.

Detta kan ju faktiskt locka till sig nya intresserade människor, vilka första gången kommer för att se periodpausuppträdanderna, men som kanske nästa gång kommer för innebandyns skull.
En idé som många också använder sig av i landet, och detta oftast med goda resultat.

Idéer finns som sagt säkert, det är bara att de måste "krypa fram" ur sina instängda vrår, och våga satsas på!Själv hoppas jag i framtiden att 0322 området har ett herrlag, vilka är topplag i div 1 med satsning mot SSL, och att även ett damlag i innebandy på hög nivå också kanske finns.

Dessa saker är väl kanske något som de flesta bara skrattar åt i dagsläget, men frågan man då ställer tillbaka till er är:

-          Hade ni trott att 0322 området skulle haft ett starkt topplag i handbollens finrum idag, om jag ställt frågan till er för några år sedan.

KNAPPAST, hade ni nog svarat!
ELER HUR?


Detta gör att möjligheterna för att innebandyn också skall kunna nå högre i 0322 området borde finnas, BARA VI I STADEN TAR TILLVARA PÅ CHANSERNA och jobbar för det!

Det är NU eller ALDRIG kanske!I och med matchen mellan Pixbo Wallenstam IBK mot Hide-a-lite Mullsjö AIS så tycker jag ändå staden, och IBK Alingsås, har tagit ett steg i rätt riktning.
BRA JOBBAT NI SOM LIGGER BAKOM DENNA MATCH, och grattis till er som besöker Nolhagahallen i Alingsås på LÖRDAG, 15.00, för lite fin innebandy på hög nivå!


ps. du som har idéer kring utvecklingen av innebandyn i 0322 området, namn på ett lag i detta område eller andra tankar, var inte rädd för att skriva ner dina egna idéer här på sidan .d.s


Kommentarer
Postat av: Anonym

hur blir det med besöket i huvudstaden :)

2009-01-15 @ 13:26:21
URL: http://www.metrobloggen.se/larare
Postat av: Magnus

Håller med i det du skriver om Alingsås-området, potential finns men kanske inte folk som vill lägga ner tiden och jobba fram något bra! Vi kan hoppas på en bra framtid i alla fall!

2009-01-15 @ 14:20:51
Postat av: #77

Låter som alingsåsområdet kan ha något på gång, om man bara kan följa rätt koncept!

2009-01-15 @ 15:52:14
Postat av: alingsåsare

Massa bra tankar som troligtvis inte kommer genomföras tyvärr.

2009-01-15 @ 18:50:43
Postat av: Anette

Mycket vettiga åsikter tycker jag, men som sagt går de att genomföra i er stad. Finns viljan och det rätta engagemanget????

2009-01-15 @ 20:08:05
Postat av: 031

Potential finns visserligen i ert område, men för att nå hela vägen behöver ni nog också locka lite spelare från göteborg.

2009-01-16 @ 11:24:55
Postat av: STEFAN ANDERSSON

Du som har dessa idéer kanske skulle vara den personen som är med och drar iång allt, om vilja och tid finns vill säga. Men man kan alltid hoppas på ett ljusare innebandyalingsås i framtiden.

2009-01-16 @ 12:18:47
Postat av: Emma

Bra tankar

2009-01-17 @ 23:19:33
Postat av: greger

Det beror på lite om man vill verkligen sälja ut namnet. Jag skulle då inte vilja att tillexempel mitt kära IFK Göteborg (fotboll) skulle sälja ut namnet, nä fyfan tänk er Volvo Göteborg FK. Dock är det fotboll - en helt annan sport.

2009-01-18 @ 19:58:40
Postat av: Till: ALLA som läser

Kul att så många har intresse för lilla orten Alingsås, och vill tycka till. Finns självklart många svårigheter med att få ett starkt innebandynäste att växa och utvecklas, men potential finns i 0322 området, det är jag övertygad om. Att byta namn på IFK Göteborg håller jag med "greger" om, skulle inte jag heller vilja, detta då mitt hjärta också är blått, men hade det varit nödvändigt så hade man fått acceptera det. IFK rör sig dock med lite större sponsorsummor än föreningarna inom innebandy i Alingsås så där är det lite skillnad också. /Micael Svensson

2009-01-19 @ 06:47:01
Postat av: Hallén

Problemet i Alingsås tror jag till stor del hänger på handbollen. Handbollen har alltid varit stor och kommer alltid att vara störst i staden Alingsås. Du skriver bland annat "Den absolut roligaste sporten att se "live", på plats i en hall"

Må var sant men inte för en alingsåsare!! Då är det handbollen som gäller.. Drygt 1000 pers i snitt i jämförelse med innebandyns 100? Vet inte vad innebandyn hade för publíksnitt det året dom var uppe i div.1 men..? Tvivlar på att det var flera 100?

2009-01-19 @ 16:54:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0