KLU = Kursledarutbildningen


Då fick man ”äran” att åter ta en utbildning inom innebandyn och dess olika förgreningar, vilket aldrig är fel.
Jag anser ju hela tiden att man kan lära sig något nytt och att man aldrig blir fullärd.
Har förresten otroligt svårt för de ledare som aldrig vill gå på ledarkurser, ledarträffar eller utbildningar, detta för att de tycker att de inte behöver det.
Kanske faktiskt är just dem som behöver det!
Under åren har man faktiskt stött på många sådana ledare som tycker att det där med utbildning, ledarkurser eller ledarträffar är rätt överskattat, och må så vara ibland, men oftast inte.
Att få nya inputs, nya idéer samt träffa lite andra ledare och höra deras tankar är alltid bara utvecklande.

Visst så finns de ledare som inte hinner med alla träffar och utbildningar, detta då de har familj och jobb också, men jag är ändå rätt övertygad att om man vill, vill utvecklas, få lite nya idéer med mera så finns det alltid tid för en liten träff och en liten utbildning under några timmar, behöver inte vara mer.

Tror snarare att de som inte vill utvecklas faktiskt i stället menar att de VÅGAR INTE utvecklas, eller VÅGAR INTE visa att de faktiskt kan lära sig något utav någon annan eller att de inte VÅGAR erkänna att någon annan faktiskt kan mer.
Tror att problemet ibland faktiskt ligger mer där än att man inte har tid!


Själv är det riktigt kul att vara ute och jobba med utbildningsdelen och främst då LEDARSKAP och TRÄNINGSPASSUTVECKLING, eller som det blivit mer och mer utav under de senare åren MENTAL RÅDGIVNING/COACHNING.


KLU = Kursledarutbildningen

 


När jag nu fick möjligheten att faktiskt gå denna så kallade KURSLEDARUTBILDNINGEN i Västerås 4-6 December så tvekade jag inte att tacka ja till denna inbjudan. Kul att få vara med i framförallt ”hetluften” under VM i Västerås, men också att få träffa lite ”goa människor” inom innebandyvärlden igen, sådana människor som har den där kunskapen som gör att man kan snacka på allvar med dem om olika innebandymoment med mera.
Ingen som behöver "hävda sig" heller eller försöka visa att man är bättre än någon annan, alla vet att man kan lära sig mycket utav varandra!
Ibland känner man nämligen att det mest surras skit i gästböcker och i olika bloggar om vem som är duktigast hit och dit eller hur dåliga andra är, men här bland dessa ledare och innebandypersoner så är det ”raka rör” med ett gäng som inte behöver hävda sig utan man vet vart man har dem, härlig känsla!

Under helgen tog jag både KLU för BLOCK 1 på innebandystgen samt BUL 1 på innebandyns ungdomsledarstege, så nu har man även de grunderna i att föreläsa för att få ledarcertifiera andra ledare, riktigt kul faktiskt.
Visst har man föreläst inom samma moment och saker tidigare men då inte med SIBFs material som underlag, även om en del går in i varandra.


På KLU delen så var det en del välkända ansikten, vilka man tidigare träffat under utbildningar, VM med mera och man fick många goda timmar tillsammans.
Glenn, Calle och Anders, våra kursledare var också personer som gav oss mycket under helgen, BRA JOBBAT KILLAR!

Vi som skulle deltaga och som var på plats hade allt från speeddejting till presentationer samt att man kanske också bör nämna att den gamla storspelaren Jonathan Kronstrand åt upp godisskålen i ”klassrummet” (hahahahaha). ”Jonte” ,vilken för övrigt var en riktigt ”skön filur”, som man hade beskrivit honom i mina områden.
En härlig helg med goda minnen och mycket bra upplevelser och inputs att ta med sig med andra ord.

 
Till alla som var med så kan jag bara säga = UT OCH UTBILDA ERA ELEVER och se till att NYA LEDARE får den fina utvecklingen de behöver!

Väl mött i hallarna eller till våren igen ............


Kommentarer
Postat av: Kasche

Men då vill jag vara med när du bildar ut ledare "på riktigt" ;-) ... lite extra utbildning kan ju bara vara bra...

2009-12-08 @ 23:24:49
Postat av: #77

Låter som en kul helg

2009-12-09 @ 11:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0