ÅRSKRÖNIKA 2009

ÅRSKRÖNIKA 2009

Då var det dags att summera året 2009 och vad som har hänt under detta år, för MIN EGEN DEL. Känslan är att det varit ett väldigt fartfyllt år och att det kanske faktiskt varit lite ”för mycket”.
Men det man sysslar med och jobbar med är det roligaste som finns, och det som man faktiskt ville göra när man var yngre, så man har inget att klaga på egentligen.

Tänkte nu gå igen de 12 månaderna som passerat under 2009 för att sammanfatta lite vad man har tagit sig för. Blir en enkel modell där tyvärr allt inte kan få plats, men några viktiga och roliga delar skall jag allt försöka att trycka in.


JANUARI 2009:

*Skrev på ett landslagskontrakt med TYSKLAND där jag fick rollen som förbundskapten under perioden jan2009-jan2011.

Arbetet är likvärdigt det jag genomförde med Tysklands landslag under 2008, detta då jag var anställd som taktisk coach och mental rådgivare.


FEBRUARI 2009:

*Startade mitt LANDSLAGSUPPDRAG med ”storsamling” i Tyska Hohemölsen, fre-sön, där helgens program var att avläsa och genomföra ”fysprofilen” och olika tester på spelarna, detta för att se vart de stod någonstans fysmässigt. Uppstartsdel utav nya taktiska moment genomfördes också.


MARS 2009:

*Började agera MENTAL RÅDGIVARE, inom handboll, åt Kristian Bliznac, handbollsspelare i Alingsås Handbollsklubb, vilken senare även tog SM-Guld i Globen. En riktigt kul del att ha jobbat med och kul att ha lyssnat till hur handbollsspelare på elitnivå tänker när de behöver mentalt tänkandeunderstöd.


APRIL 2009:

*Distriktslagsuppdrag och coach för Västergötland P17 killar, vilka tog sig till kvartsfinal men förlorade där i sudden-death mot Värmland. Västergötland vann den svåra gruppen de spelade i utan ett enda poängtapp.

 

*I slutet utav april månad bestämde jag mig för att skriva ett 1 års kontrakt med IBK Alingsås, hemmaklubben, vilka jag aldrig, trots att jag bott i Alingsås i 13 år, jobbat med tidigare. Var lite sugen på ett ”enklare” tränaruppdrag i en förening igen och framförallt försöka att lyfta klubben i staden man bor i.


MAJ 2009:

*Skrev kontrakt med SWEDEN SPORT ACADEMY att vara instruktör på deras utvecklingsveckor inom idrott under sommaren.

En riktigt rolig del med massor utav idrottsintresserade människor på plats som man fick ”lär in” lite kunskap i. Kommer även att jobba under flera veckor sommaren 2010 med grupper i SSA.


JUNI 2009:

*Åkte ner med innebandygymnasiet till Groningen, Holland för att deltaga i en stor innebandyturnering där nere. Tjejlaget segrade i hela turneringen och killarna kom 2:a. Killarna förlorade finalen på straffar mot ett lag från tjeckiska elitligan.JULI 2009:

*Efter tuff och hård sommarträning med IBK Alingsås så hägrade ett turneringsspel i Kungshamn, Enghav Cup. Här fick laget möta flera div 2 och div 1 lag men lyckades ändå att ta sig hela vägen till FINAL, där man tyvärr förlorade i sudden-death mot Odelberg/Gustavsbergs IBK (Div 1).

Härliga bevis på att all den tid man lagt ner under ”sommardelen” givit något bra tillbaka.AUGUSTI 2009:

*IBK Alingsås fick ett ”wild card” i Båstad Outdoor Open 2009 och visade verkligen prov på att man inte var sämsta laget på plats, trots att man kanske egentligen var det lag som rankats sämst innan turneringsstarten.

Alingsås tog sig vidare ur den svåra gruppen bestående av 2 elitlag och ett div 1 lag. Sedan lyckades laget även vinna åttondelsfinalen och faktiskt också slå tillbaka Munka/Ljungby IBK i kvartsfinalen. I semifinalen ställdes man mot FC Helsingborg (SSL), och där räckte man inte riktigt till, förlust med 1-3, efter en mycket bra insats.

 

En TREDJEPLATS blev det i turneringen, en mycket överraskande sådan!SEPTEMBER 2009:

*LANDSLAGSSAMLING i Tjeckiska Plzen. Träningspass, landskamper och teori stod på schemat, en tuff helg med Tysklands landslag i Tjeckien.

Att våra ”storspelare” också fick stå över denna samling, detta för att se hur andra kunde stå upp var ett hårt men bra val.

Taktiken började att göra susen och Tyskland förlorade faktiskt bara mot ett ”stjärnspäckat” Tjeckien med 4-8, ett mycket glädjande resultat!

Detta är något man tar med sig i vidare landslagsarbete!

 

*Ordnade en ALL-STARMATCH i Alingsås där ”Alingsåsområdet All-Star” fick äran att spela match mot Pixbo Wallenstam IBK (SSL). Storförlust med 1-10 blev det men för spelarna som togs ut i laget samt för publiken så var det en härlig dag i Nolhagahallen.OKTOBER 2009:

*Startade ett 01-lag i IBK Alingsås, detta mest på grund utav att min son (Sebastian) ville börja spela innebandy. Killarna i laget är riktigt goa och föräldraverksamheten runt laget fantastisk.

Gruppen har idag gått från 10 killar till 19 stycken idogt tränande.NOVEMBER 2009:

*Resa till Italien och ROM. En del innebandyarbete men mestadels semester, en behövlig sådan. Fick se det fantastiska landet och besökte bland annat Colosseum, Pompeij, Napoli, Vatikanstaten med mera.

Underbara 10 dagar blev det!

 

*Fick äran att träna IF ELFSBORGs fotbollslag i innebandy, en kul del och faktiskt väldigt inspirerande. Gjorde att den ”gråa hösten” tändes lite extra och man ”laddade om batterierna”.

 

*LANDSLAGSSAMLING i Tyska staden Bonn. Tog med mig min systerson som fick göra sin ”prao” som landslagsinstruktör, kul för honom att få testa på något sådan. Han fick åka tåg i förstaklass till Köpenhamn och från Köpenhamn till Hamburg, bo på hotell, träna samt vara med runt 2 landskamper mot Frankrike (som Tyskland vann enkelt). Allt var förmodligen en ganska stor upplevelse för honom och jag förmodar att praoplatsen var en utav de bästa platserna man kan göra prao på när man är 12 år gammal.DECEMBER 2009:

*Fick ”äran” att åka till VM i Västerås och ta KLU utbildningen i BLOCK 1 och BUL 1 vilket var riktigt roligt.

Att träffa andra ledare på hög nivå och innebandypersoner som kan ”snacka riktig innebandy” är härligt, då slipper man all smutskastning och skitprat, detta då alla redan vet vilken nivå vi olika befinner oss på. Härliga taktiska utbyten och goda samtal samt bra mat och boende i Västerås gjorde helgen till en perfekt innebandyhelg!Nu närmar vi oss 2010, så GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 

TÄNK PÅ:

Det finns inget som är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid att uppnå!


Kommentarer
Postat av: Lizzie

God Jul Micke! Bra bloggande 2009, häng i 2010 också!

2009-12-23 @ 18:25:49
Postat av: Jonte

God Jul Svensson och sköt om dig, vi höres mer när sommaren närmar sig, allt för nya idéer och projekt.

2009-12-23 @ 21:00:47
Postat av: #77

God jul mannen och gott nytt år!

2009-12-25 @ 16:47:33
Postat av: Andreas N

Hoppas 2010 blir lika intensivt och intressant för dig Micke. Gott nytt 2010 med andra ord

2009-12-25 @ 18:44:47
Postat av: Jenny Oskarsson

Gott nytt år önskar jag dig Mikael, och fortsatt gott arbete även år 2010.

2009-12-26 @ 00:56:06
Postat av: Hedlund

Hoppas julen vart bra Svensson. Får ha ett bra 2010 också så ses vi i hallarna kanske!

2009-12-26 @ 16:59:54
Postat av: Jonas

ha ett bra 2010 Micke

2009-12-26 @ 19:47:29
Postat av: Anette

Gott Nytt År 2010!

2009-12-28 @ 15:02:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0