ETT "PROFFSLIV" I TYSKLAND

ETT "PROFFSLIV" I TYSKLAND


Under våren 2009 så arbetade jag och en annan "innebandytokig" kille, i Tyskland, fram ett så kallat "proffsprojekt" där 2 unga killar från Västergötaområdet skulle få möjligheten att bli så kallade "innebandyproffs" i Tyskland under en innebandysäsong, 2009-2010.


Tillsammans jobbade vi fram sponsorer, lägenheter, sponsormaterial, ekonomisk ersättning med mera, vilket skulle kunna komma att ge de utvalda killarna en bra känsla när de väl anlände till Tyskland.
Var ju bra om de verkligen kände att de var just "innebandyproffs", när de väl anlände.


Vi kommer förhoppningsvis att försöka jobba vidare med detta projekt även kommande säsong och hoppas då att vi får äran att sända ner 2-3 nya intresserade unga "Västgötaspelare", vilka vill känna på ett riktigt innebandyäventyr säsongen 2010-2011. "Sökningen" har redan inletts!Killarna som denna säsong fick åka ner till Tyskland och som packade sina resväskor var två Boråskillar, Adam Carlsson och Simon Schütte, födda 1990. Resan gick till staden Wernigerode.
Wernigerode, Tyskland.De båda killarna har nu börjat att anpassa sig en del i sin nya stad Wernigerode, och i sin nya klubb Wernigerode Red Devils, nykomlingar i Tyska Bundesliga.


-          Ja man har väl börjat komma in i det lite bättre nu, men det tar nog ett tag till innan man helt anpassar sig, berättar Simon Schütte.Adam Carlsson känner att det börjat bra och tror att det kommer att bli en bra säsong och ett litet "äventyr".


-          Detta blir en kul sak att ha gjort med sin innebandy och det är få förunnat att få den här chansen. När jag fick denna möjlighet så var det glasklart att jag skulle ta den. Blir nog ett äventyr det här och man hoppas verkligen att det blir en bra säsong.Killarna har fått en så kallad sponsorlägenhet, en trerummare med utsikt över Wernigerode, träningskort under en hel säsong på ett gym, fritt träningsmaterial som klubbor, overaller med mera samt en del andra fina förmåner.


Att de har varandra och en lägenhet som har plats för både var sitt rum samt ett rum där det kan spelas en del tv-spel med mera i är ett måste för att få lite tid att rinna iväg samt att kunna komma till ro i den nya innebandystaden.


-          Eget rum är skönt, och det är bra att lägenheten är så pass stor att vi kan röra oss i olika rum också, man vill ju inte gå på varandra hela tiden, säger Adam och skrattar.


-          Hade vi inte vart 2 stycken som fått möjligheten så hade man nog aldrig gett sig av, det är en trygghet att vara två stycken här nere, menar Simon.Adam "Konsum" Carlsson              Simon SchütteDe båda hoppas att de får spela tillsammans i en formation i laget och att de också på det viset skall kunna visa upp att de håller en god innebandyklass.


-          Man vill ju hjälpa laget att hänga kvar i Bundesliga nu när de äntligen tagit sig hit, och vi skall verkligen försöka göra allt vi kan för att hjälpa dem med detta, säger killarna.-          Vi två har spelat en hel del ihop hemma i Borås och det vore kul att få göra det även här nere. Vi finner varandra bra på planen och på så vis kan vi nog göra en hel del poäng i serien och cupen, berättar Simon.De båda killarna har inte full koll på den Tyska innebandyn och kan väldigt lite om de andra lagen, men räds inte att möta nya ansikten, vara i ett annat land eller att bevisa att svensk innebandy fortfarande är den bästa i världen.


-          Klart att vi vill visa att vi håller en bra innebandyklass, och pressen har vi väl på oss redan då de andra lagen sett att Wernigerode Red Devils värvat 2 Svenskar till laget. Är man svensk eller finne här nere i Tyskland så förväntas det att man skall prestera, så det är väl bara att göra det, menar Adam.


-          Har ingen koll på de andra lagen alls, vet att Weissenfels är skyhöga favoriter till att vinna ligan och att vi börjar spela mot Döbeln, men inte så mycket mer. Tror att man kommer in mer och mer i det efterhand, säger Simon.Wernigerode och dess innebandy är lite av ett "Warberg i Tyskland", innebandyn är väldigt populär i staden och det är mycket publik på matcherna. Publiken på läktarna hörs också väldigt mycket och det både bankas på trummor och sjungs en hel del.

När laget spelade kvalmatchen om att ta sig upp i högsta ligan, Bundesliga, så var hallen full och det fanns över 800 personer på läktarna.


-          Skall bli kul att kliva in i hallen första seriematchen och få ta emot publikens jubel. Hoppas verkligen vi kan prestera väl en sådan match och att vi kan bjuda supportrarna på lite mål och poäng, säger båda killarna.Den härliga "lilla staden" Wernigerode i Tyskland. Simon Schütte och
Adam Carlssons nya hem under säsongen 2009-2010.


De båda "Västergötakillarna" från Borås har alltså just nu inlett en ny innebandykarriär och påbörjat ett innebandyäventyr utöver det vanliga. Vi hoppas att här på bloggen kunna följa killarna ännu mer under året som går och vi önskar de båda stort lycka till i sin nya röda klubbdress, Wernigerode Red Devils.


Kommentarer
Postat av: Jocke Persson

Härligt äventyr killarna får vara med om!

2009-08-20 @ 09:07:38
Postat av: #77

Och när åker jag då, hehehehe. Nej men go chans gubbarna får!

2009-08-20 @ 10:42:39
Postat av: Jonas

Riktigt kul, får hoppas att grabbarna visar sin bästa sida och maler in en massa mål och poäng! Lycka till boys!

2009-08-20 @ 14:16:52
Postat av: Magnus

Lycka till i Tyskland boys!

2009-08-21 @ 15:26:48
Postat av: Joakim

Wernigerode=underbar stad. Lcka till i denna idyll!

2009-08-22 @ 08:53:29
Postat av: Tysklandsinformation

Under helgens turneringsspel gjorde Simon 7+3 och Adam 7+5, vilket känns riktigt bra!

2009-08-24 @ 12:06:50
Postat av: Tysklandsinformation

Fel i informationen: Simon gjorde 7+4 och Adam 4+7

2009-09-01 @ 11:46:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0