SM BLOGGEN X: Många märkliga beslut avslutade SM 2009

2009-04-05
(Lördag har övergått i söndag , 02.39)

  

Det gick inte hela vägen .......

  

  

Västergötland är ute ur SM för denna gång. Killarna, P17, räckte inte till när det väl begav sig till kvartsfinalspel, detta mot Värmland IBF.

Det blev till slut 5-6 till Värmland efter det att Västergötlands motståndare tryckt in segermålet 6 minuter in i SD.Innan kvartsfinalen besegrade Västergötland Hälsingland IBF med hela 14-4, efter en ändå spelmässigt relativt "avslagen" sista gruppspelsmatch.
Kändes som att de flesta faktiskt redan under matchen hade tankarna på kvartsfinalen senare under kvällen.

De som spelade sista perioden, 2 femmor, får ändå godkänt och fick igång fart och fläkt när det verkligen behövdes.


Bra i Västergötland i matchen mot Hälsingland IBF, och främst i tredje perioden,  var Sandared IBS spelaren, backen, Tobias Gabrielsson och IBK Alingsåsanfallaren Kevin Keijsner.

  


Hälsingland IBF - Västergötland IBF  4-14

  

Periodsiffror: 1-2 , 2-5 , 1-7

Skottstatistik: 15-36   (6-10 , 6-13 , 3-13)


1-1 Victor Ingemarsson assist Gustav Ihrman

1-2 Kasper Hedlund assist Victor Lennartsson

1-3 Samuel Rosén assist -   (4-5)

1-4 Calle Johnsen assist Kevin Keijsner

1-5 Victor Lennartsson assist Jimmie Pettersson

1-6 Gustav Ihrman assist -

1-7 Kevin Keijsner assist Kasper Hedlund  (5-4)

3-8 Victor Lennartsson assist Martin Ullström

3-9 Kevin Keijsner assist Victor Ingemarsson

3-10 Tobias Gabrielsson assist Rasmus Gabrielli

3-11Filip Johannesson assist Tobias Gabrielsson

4-12 Calle Johnsen assist Adam Lomstad

4-13 Kevin Keijsner assist Tobias Gabrielsson

4-14 Adam Lomstad assist -  (59.58 , OBS!!)KVARTSFINAL , SM 2009

  

Västergötland IBF - Värmland IBF  5-6 SD

  

Periodsiffror: 1-2 , 2-2 , 2-1

Skottstatistik: 28-26  ( 8-7 , 11-10 , 6-7 , SD= 3-2)


1-2 Andreas Lindholm assist Gustav Ihrman

2-3 Kasper Hedlund assist Erik Olofsson

3-4 Kevin Keijsner assist Samuel Rosén   (5-4)

4-5 Victor Lennartsson assist Erik Olofsson

5-5 Erik Olofsson assist Jimmie Pettersson


5-6 (SD) 05.57


Efter kvartsfinalen var det många Västgötar som deppade ihop och fann inga ord alls utan bara stirrade ut i tomheten.


Efter en taktisk time out, förändringar i spelet, nya uppställningar och andra direktiv så kändes det som att Västergötland var med i matchen på allvar igen, detta efter underläge med 3-5 och endast  9 minuter kvar av matchen.

Med hjälp av dessa nya direktiv och att laget jobbade på ett helt annat sätt än innan så började man ta över matchen och hämtade upp funderläget från 3-5 till 5-5, detta inom loppet av bara 6 minuter. Här trodde Västergötland faktiskt även på seger då man var närmare den än sina motståndare, vilket gjorde attd et kändes väldigt snöpligt att det kom ett Värmlandsmål tillslut nästan 6 minuter in i SD.

Men sådan är sporten, och det är väl just detta som skall vara tjusningen med den också!

Västergötland får ta med sig att de faktiskt spelade bra stundtals och hade de mesta och de bästa chansera både i sista perioden och under SD. Men man skal också göra mål, vilket Värmland gjorde, så grattis Värmland IBf till segern och avancemanget i SM 2009!SVENSSONS LEDARTANKAR

  

Mina egna tankar, som distriktskapten, under detta SM, är många, men just nu är det mycket tomhet blandat med en nypa besvikelse.
Lider egentligen inte så mycket själv utan mest med laget som man haft att göra med under nästan 8 månaders tid, och lärt känna på ett mycket bra sätt.

Spelarna har förlitat sig på varandra, skapat sig god laganda och haft det där lilla extra som krävts för att respektera beslut samt att lärt sig att vända underlägesmatcher till positivitet.


Mycket tar man med sig, speciellt från de 4 vinsterna i gruppspelet, och en stor visad underbar lagmoral från spelarna.


Tycker också att laget som helhet faktiskt presterat väl, även om man faktiskt åtminstone hade velat haft med sig ett brons hem till Alingsås igen.MÄRKLIGT BESLUT AV TÄVLINGSGRUPPEN

  

Något som man aldrig har vart med om förr var ett beslut som togs av TÄVLINGSGRUPPEN UNDER SM.

Inför vår match i lilla ishallen så beslöts det att den match som spelade där innan vår match skulle avbrytas pga att isen som låg under alla mattor hade börjat släppa och skapat kondens under spelmattan. Detta gjorde att det blev blött och halt på underlaget och var på så vis farligt att spela match på.


Dammatchen som bröts mellan Örebro Län och Gotland IBF stod 1-0 en bit in i andra perioden när beslutet togs, och då dömde tävlingsgruppen märkligt nog det ledande laget till seger. Även om det var över en och en halv period kvar att spela.


I stället ville man få igång vår match, Västergötland mot Hälsingland, en helt oväsentlig match egentligen eftersom ingen hade mer än ära att spela för. Västergötland var edan klara gruppsegrare och Hälsingland kunde inte ta sig vidare ur gruppen.

Denna ära hade dock inte riktigt tävlingsgruppen koll på då man menade att vår match var betydelsefull för utgången i vår grupp.


Jag försökte förklara för några av de ansvariga att det måste vara bättre att spela klart dammatchen då vår grupp faktiskt var betydelselös för utgången i vår grupp, detta då vi och Dalarna båda var klara oavsett hur vår match mot Hälsingland IBF gick.

När jag berättade detta blev jag tillrättavisad att deras beslut gällde och att matchen visst hade betydelse för utgången.


Vi skickades i alla fall in i en annan hall samtidigt som de bröt dammatchen, bröt en annan match som skulle spelas i den nya spelhallen, detta bara för att de ansåg att vår match var så betydelsefull för hur utgången av den skulle sluta.


Efter ett tag skickade vi dit, till tävlingsgruppen, vår före detta överledare, vilken också förklarade för dem att det faktiskt var så som jag förklarat, att inbördes möten gäller och inget annat, och att vår match alltså inte alls hade någon betydelse. Detta oavsett hur den slutade, Västergötland och Dalarna var ändå redan klara för avancemang.


De märke väl efter ett tag sitt misstag, men blev så frustrerade att de inte gjorde mer utan gick ner i ett rum och låste in sig där och ville inte tala med någon.


BORDE INTE EN TÄVLINGSGRUPP VETA HUR EN GRUPP OCH DESS MATCHER SKALL RÄKNAS UT?

Det ska väl inte vara vi ledare och tränare som skall förklara detta för dem, eller vad säger ni?DOMAROBSERVATÖR FRÅN MOTSTÅNDARNAS DISTRIKTI kvartsfinal kom nästa märkliga händelse. En utav de ansvariga inne i lilla ishallen, vilken blivit lite irriterade på oss då vi förklarade för dem hur man skulle räkna ut en tabell, kommer in och skall vara observatör av vår match, kvartsfinalen, mot Värmland IBF.


Det värsta är väl bara att denne person stapplar in i Värmlandströja, för att observera vår match, står och applåderar när Västergötland får utvisningar och när Värmland gör mål, samt ber faktiskt till och med en ledare i västgötastaben att skärpa till sig och hålla käft, något som faktiskt uppfattas av flera personer som blir förundrade över detta beteende.


Att sedan samma person står och talar om för domarna i pausen att de måste hålla ett öga på de gula Västgötaspelarna och se hur de spelar känns inte heller helt rätt, detta då 2 föräldrar och en spelare i Västergötland hör detta då dem är på väg upp i trappan efter ett toalettbesök.


Skall det vara på det här sättet och så oprofessionellt?
DISTRIKTSLAGS SM ÄR ÖVERNu är i alla fall SM över för denna gång och vi tackar alla läsare som vart inne och besökt och följt oss.


Topp på hela 719 unika besökare, och 994 besökare under dagen idag, lördagen 4 april, känns hur kul som helst, och visar på att det finns ett stort intresse för vårt distriktslag i Västergötland. 


Härligt att ni är intresserade av hur det går för oss i distriktslagsverksamheten.


Tack alla supportrar på läktarna, föräldrar och vänner, vika också gjorde SM 2009 till en bra publikfest!


Tack och hej för denna gång .......................................


Kommentarer
Postat av: Peter L

Tack och hej leverpastej !

2009-04-05 @ 09:48:33
Postat av: Conny

Bra jobbat Västergötland, härligt att kunna följa er via bloggen

2009-04-05 @ 16:28:37
Postat av: Johan

Ja borde inte tävlingsansvarig och hans "kumpaner" veta hur det fungerar, i min uppfattning av händelsen som åskådare var det ren parodi!

2009-04-05 @ 18:26:07
Postat av: Timo

Jättebra jobbat Västergötaland! Tyvärr så räckte det inte hela vägen.

Typiskt att det ska vara "amatörer" som är inblandade i tävlingsledningen

Det har varit roligt och följa erat äventyr i DM.

Tack till dig Micke!

2009-04-05 @ 18:48:48
Postat av: Fredrik

Bra blogg under sm, mkt intressant med lite spelarintervjuer med mera.

2009-04-05 @ 21:28:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0