SM BLOGGEN VI: En skadedrabbad kväll

2009-04-03    KVÄLLSINFO


  

Då var åter en distriktslagsdag snart slut och redan nu har flera spelare "dragit täcket över sig", detta för att få några timmars sömn innan uppstigning 05.20 sker imorgon.


Båda lagen har en tuff dag framför sig, men detta på helt olika vis.


Killarna, P17
, skall försöka att ta ytterligare 2 skalper, detta då seger även inkasserades mot Gotland i den sista matchen under fredagskvällen.

Segern skrevs till hela 9-2, men Västergötland hade faktiskt kunna gjort det dubbla, i första perioden (!!) om skärpan bara funnits där.

I stället blev det en "halvfartsmatch" där Västergötland inte ens behövde komma upp i normalt tempo för att komfortabelt vinna den.


Laget rullade nästan hela matchen på 3 femmor, och det var endast de sista 10 minuterarna som man avslutade med 10 spelare.


Riktigt bra i matchen var backen Adam Lomstad, Hide-a-lite Mullsjö AIS, som ofta vann boll i defensiv zon, spelade säkert och tryggt samt vann de flesta tuffa närkontaktsdueller han gav sig in i.

Centern, från Borås IBF Thunders, Filip Johannesson, gjorde också en mycket bra match, men tyvärr fick han utgå i slutet då han åkte på en otäck knäskada efter att ha blivit tacklad in i sargen.

Målvakten Rasmus Oliw, Fagerhult Habo IB, gjorde också en bra match, detta med flera kvalificerade räddningar.



Gotland IBF - Västergötland IBF    2-9

  

Periodsiffror: 1-2, 1-4, 0-3

Skottstatistik:  29-38 (6-14 , 18-15 , 5-9)


0-1 Adam Lomstad assist Kasper Hedlund

0-2 Gustav Ihrman assist Samuel Rosén

1-3 Victor Lennartsson assist Erik Olofsson

1-4 Filip Johannesson assist Kevin Keijsner

1-5 Kevin Keijsner assist Victor Ingemarsson

2-6 Erik Olofsson assist Kasper Hedlund

2-7 Samuel Rosén assist Jimmie Pettersson   (5-4)

2-8 Erik Olofsson assist Kasper Hedlund   (4-4)

2-9 Martin Ullström assist Tobias Gabrielsson



P17-lagets Filip Johannesson, Borås IBF Thunders beskriver dagen på följande sätt:

- Tycker att vi var väldigt effektiva i offensiven mot Dalarna IBF men i stället väldigt inneffektiva i det samma mot Gotland IBF. Gotland var väl i och för sig inte heller speciellt bra och det gjorde också att vår fokusering faktiskt försvann en hel del. Det är svårt att spela bra mot ett sådant "trögspelat" lag.



Imorgon väntar Västerbotten IBF, i den första matchen, en nyckelmatch i gruppen om vilket lag som skall ta hem gruppsegern och gå vidare som gruppsegrare. Matchen startar 07.30 och spelas i Multihallen i Nyköping.

Match två imorgon, och den sista gruppspelsmatchen, spelas klockan 18.00, detta mot Hälsingland IBF.



Tjejlaget, F17, vilka gjorde bra ifrån sig redan i morgonmatchen mot Stockholm, fortsatte att spela bra innebandy även mot den andra favoriten i gruppen, Göteborg IBF.
Göteborg som också är en kandidat till att ta sig långt i turneringen.

Matchen slutade med en snöplig förlust 3-4, detta efter det att första perioden vart riktigt jämn spelmässigt (0-0) och  att i den sista och tredje perioden presterade Västergötlands en riktigt bra innebandy.
1-4 i underläge i sista perioden blev till 3-4, men närmare kom man tyvärr inte , synd eftersom laget faktiskt hae kunnat ta både 1 eller 3 poäng mot de blå från Göteborg.

Josefine Hofmeijer , RIG Umeå,  i mål,  gjorde en dundermatch i Västgötakassen och var under de första spelade 20 minuterarna som en vägg i mål.


Även i tjejernas match skadade sig en Västgötaspelare illa mot sargen, Malin Strandh, Fröjered IF, detta så illa att hon till och med fick åka ambulans till lasarettet.


Känslan efter matchen var att hade bara Västergötland hamnat i någon annan grupp i SM detta år så kanske de verkligen hade haft stor chans att ta sig vidare till kvartsfinal.


Nu väntar 2 nya matcher imorgon, detta mot Västernorrland (07.30) och Halland IBF (12.45).
Kanske tjejerna från Västgötabygden kan få med sig 2 segrar i de avslutade matcherna och visa att man faktiskt har den fina innebandykvalité som faktiskt finns i årets trupp.

  

  

Västergötland IBF - Göteborg IBF    3-4

  

Periodsiffror: 0-0 , 1-3 , 2-1

Skottstatistik:  15-26 ( 1-11 , 5-8 , 9-7 )


1-1  Jeanette Nicklasson assist Malin Strandh

2-4 Sandra Blomqvist assist -

3-4 Jeanette Nicklasson assist Lilly Djurberg


Amanda Pesonen, IBK Lockerud, ser fram emot morgondagens matcher och hoppas att laget skall kunna ta minst 1 seger.

- Vore kul om vi kunde få bevisa imorgon att vi kan spela bra och kanske ta en eller två segrar. Jag vet att vi kan spela bättre än vi gjort hittills, även om vi under 2 perioder mot Stockholm och i hela matchen mot Göteborg faktiskt spelade bra även här som helhet.


- Vi har mött enligt många två av SMs stora favoriter redan, Stockholm och Göteborg, och det är ändå kul att se att vi faktiskt kunnat skärra dessa lag lite. Synd att vi hamnade i denna tuffa grup detta år.


  

STÄDNING KRÄVS PÅ BOENDET


Att det börjar bli lite stökigt på lagets boende hade väl kanske alla förväntat sig redan innan, detta eftersom det just nu befinner sig hela 36 tonåringar i en och samma sovlänga, dock i olika rum som tur är.


Killarna har en del att göra imorgon då lite grovstädning skall genomföras mitt på dagen, men den som säger att tjejer har mer ordning än killar har definitivt inte tittat in i tjejernas rum här på anläggningen, där inne ser det förmodligen värre ut än inne hos killarna.



P17 lagets rum när det faktiskt såg riktigt ordningsamt ut (!!), detta vid
ankomstdagen torsdagen 2 april.


Kommentarer
Postat av: Uffe FHIB

Vad kul med analyser, matchfakta och intervjuver efter matcherna. Det ser ju riktigt bra ut efter dom båda första. Bli nu inte övermodiga bara för det krävs hårt arbete för att lyckas hela vägen. Kör hårt o lycka till!!

2009-04-03 @ 23:08:00
Postat av: Uffe FHIB

Vad kul med analyser, matchfakta och intervjuver efter matcherna. Det ser ju riktigt bra ut efter dom båda första. Bli nu inte övermodiga bara för det krävs hårt arbete för att lyckas hela vägen. Kör hårt o lycka till!!

2009-04-03 @ 23:09:28
Postat av: strellan

Bra snurr du har fått på bloggen och bevakningen av distriktslags-sm med fokus på västergötland. på min blogg hittar du intervjuer med några MVP-spelares tankar, i de fyra topplagen, om vad de tror om mästerskapet.

2009-04-04 @ 01:35:46
URL: http://innebandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0