SM BLOGGEN V: P17 vann målrik tillställning

2009-04-03

  

Distriktslaget på P17 sidan tog en målrik seger, detta efter vinst med 10-9 mot en av favoriterna till SM guldet i årets distriktslags-SM, Dalarna IBF.Killarna fick sova lite längre, än vad tjejerna fick göra, på morgonen, och det hans t.o.m med att både fixa till sig med plattång och vax innan man kunde bege sig av till hallen.

Kevin Keijsner, IBK Alingsås, och Andreas Lindholm, Fagerhult Habo IB
fixar till sig inför dagens första match.MÅLRIK TILLSTÄLLNING MOT DALARNA IBF

  

Matchen mot Dalarna IBF öppnade i ett rasande tempo och man kan verkligen säga att det svängde genom hela matchen.


Bäste spelare på banan Gustav Ihrman gjorde en grymt stark insats och slet och jobbade över stora ytor. Han skapade massor och var farlig i stort sett varje gång han var inne på banan. Även Gustavs forwardskollega Andreas Lindholm oroade hela tiden Dalarnas försvar.

Andreas lyckades också att sätta ett riktigt konstmål där man verkligen kan använda meningen "att spela byxorna av motståndarna" .
Han fick bollen bakom Dalarnas kasse och tog sig förbi backen efter en märklig kroppsvridning och dragning. Efter detta la han ner målvakten och sprätte upp bollen i krysset, ett a´la Lindholm konstmål med andra ord!


Gustav gjorde hela 4+1 och Andreas 1+2 och var två av de bidragande orsakerna till att den målrika segern med 10-9 kunde infrias.Västergötland IBF - Dalarna IBF   10-9

Periodsiffror:  2-3 , 3-4 , 5-2
Skottstatistik24-23  (6-8 , 11-8, 7-7 )

1-1 Gustav Ihrman assist -
2-3 Gustav Ihrman assist Samuel Rosén
3-4 Andreas Lindholm assist Gustav Ihrman
4-4 Erik Olofsson assist Jimmie Pettersson
5-4 Gustav Ihrman assist Andreas Lindholm
6-8 Gustav Ihrman assist Andreas Lindholm
7-8 Kasper Hedlund  (straffmål)
8-8 Victor Ingemarsson assist Filip Johannesson
9-8 Kasper Hedlund assist -
10-9 Erik Olofsson assist Kasper Hedlund
SSL spelaren från Hide-a-lite Mullsjö AIS, Jimmie Pettersson, var nöjd med segern efter matchen men tyckte ändå att laget kunde bli bättre på en hel del.


-          Det är skönt att få vara här på SM nu och tänka på lite annat än SSL och kvalspelet med Hide-a-lite Mullsjö AIS. Tycker att det var gött med en seger i första matchen, men vi kan komma upp i mycket bättre spelklass än det vi visade mot Dalarna. Framförallt kan försvarsspelet bli stabilare.


Med sin egen insats var Jimmie Pettersson inte helt nöjd och han tycker själv att han måste kunna höja sig lite till inför nästa match, den klockan 18.00, mot Gotland IBF.


-          Ska ladda på vårt boende nu, detta med mat och vila. Tycker att jag måste komma igång lite bättre i försvarsspelet än i matchen mot Dalarna. Med rätt laddning så skall det nog gå bra.Jimmie Pettersson iklädd
Hide-a-lite Mullsjö AIS matchställ
under en av laget SSL matcher.

Foto: Niklas Friden, www.actionbilden.se


  

3 FEMMOR OCH HÖGRE PRESS

  

Spelarna har precis haft sin taktiska samling inför matchen ikväll och laget kommer att starta på 3 femmor och försöka sätta lite högre press på sina motståndare.

Tanken är att hålla alla spelare lite fräscha inför matcherna imorgon och låta spelarna vila lite längre mellan bytena än under matchen mot Dalarna.


Taktiska delar som ett bättre positionsspel defensivt och mer momentsdelar i offensiva zonen kommer också vara två saker som man vill förbättra.Startformationer inför matchen mot Gotland IBF:Målvakt:
Rasmus Oliw

  

Formation a)

  

Back: Samuel Rosén

Back: Anton Mellegård

Center: Martin Ullström

Forward: Gustav Ihrman

Forward: Andreas Lindholm

  

Formation b)

  

Back: Tobias Gabrielsson

Back: Rasmus Gabrielli

Center: Filip Johannesson

Forward: Kevin Keijsner

Forward: Victor Ingemarsson

  

Formation c)

  

Back: Adam Lomstad

Back: Jimmie Pettersson

Center: Erik Olofsson

Forward: Kasper Hedlund

Forward: Victor Lennartsson

  

Reserv: Calle Johnsen (F) , Jonas Larsson (MV)

  


Kommentarer
Postat av: Besökare

Gött att det bara var spelare från Mais/Fagerhult som var inblandade i 9/10 mål, vad skulle man göra utan dessa två föreningar i Västergötland? Om jag var ansvarig skulle jag inte ens ställt upp för det måste man inse att det inte finns många klass spelare i andra klubbar...

2009-04-03 @ 16:19:07
Postat av: Magnus P

Tagga för Gotland nu, jobba jobba och jobba!

2009-04-03 @ 16:21:12
Postat av: Informatören

Från läktaren kan vi hålla med den så kallade besökaren, men de spelare som även representerade andra föreningar exemplvis Borås IBF och IBK Alingsås gjorde också en mycket bra insats mot Dalarna.Laget är alltid en enhet och laget är alltid större än spelaren!

2009-04-03 @ 16:24:30
Postat av: David

Det är ju inte bara mål och ass som räknas eller?

2009-04-03 @ 18:39:19
Postat av: Andreas

Kevin och Andreas, se till att få ordning på frisyren imorgon med, då smäller det i 2 nya matcher..hahahaha

2009-04-03 @ 23:23:34
Postat av: Till den anonyma besökaren

Kola ner dig lite för Mais/Fagerhult är inte alena rådande angående innebandy i vårt distrikt.

Det finns många fler spelare som är duktiga i lägre div. som slår dessa spelare som ev. har spelat i ovanstånde serier. Jag vet för jag har killar som har mött Er och spöat Er. Så jag håller inte med dig. Vi är många som anser att det skulle ev. vara fler killar från andra lag men låt våran distriktstränare sköta detta så blir det nog bra. Om du vet bäst så tar du hand om nästa uttagning nästa år.

2009-04-03 @ 23:42:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0